פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עזרה לחבר
    נוית
    26/02/2011

שלום,
    מדובר בבחור בן 28 חבר של הבת שלי,איבד את אימו בגיל 18 , אין לו אחים והוא לא בקשר עם אבא שלו,ההורים התגרשו כשהיה בן 3.
    הם מכירים כ -3 שנים ,עברו לגוריחד לפני מספר חודשים הבחור לא עובד בצורה רציפה, לפי ההכרות שלי איתו יש לו המון מחסומים רגשיים ניסתי לדבר איתו מספר פעמים אבל הפעמים היחידות שהצלחתי היו רק טלפוני ולא פנים מול פים ,לאחר התלבטות הבת שלי החליטה לחזור הביתה ולעזוב ,היום היא הלכה לדירה לקחת את הדברים ו 4 שעות בערך הם דיברו ובכו,יש לציין שהוא מאוד תלותי בביתי והוא לא מוכן ללכת לשום עזרה או יעוץ פסיכולוגי ולדבריו רק ביתי מבינה ויכולה לעזור לו,היא הצעה שהם ילכו ביחד ליעוץ אבל הוא פשוט מסרב בתוקף,
    מה ניתן לעשות איך אפשר לשכנע אותו בכל אופן שילך אם לא בשביל הקשר הזה אולי לקשר הבא שהיה לו,אני כאם התחננתי לפניו אבל אני לא ממש מצליחה לחדור את החומה שהוא הקים סביבו ,המשפחה הקרובה לו ( דודים ובני דודים) לא ממש רואים את המצב לאשורו .
    הדבר המפחיד ששמעתי היום שכל השבוע ( כי ביתי חזרה הביתה ביום שישי שעבר) הוא לא יצא מהבית וכיוון שהוא ידע שהיא מגיעה היום הוא לא ישן כל הלילה ,היו כמה בקבוקי שתיה וכל הדירה נראתה זוועה לפי מה שביתי ראתה,שאלו בהחלט סימנים מדאיגים

אנא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לחבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לחבר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/02/2011

הדאגה שלך מוצדקת אבל לדאבוני בפועל את ובתך אינן יכולות לעשות דבר לסייע לבגיר שאיננו מעוניין לטפל בעצמו. כל מה שאתן יכולות לעשות הוא לעודד אותו לגשת לטיפול ואם אינו עושה כן להתנות את המשך הקשר עם בתך בפנייה לטיפול. אם גם זה לא עוזר - כפי שכתבת - לא נותר לבתך (ולך) אלא להפרד ממנו לשלום, להתאבל ולעבור הלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה
    יסמין
    25/02/2011

שלום,
    שמי יסמין בת 22
    אני נשואה כבר 8 חודשים בהריון בשבוע 30 וההריון זה מהאקס שלי.
    כשהייתי בת 15 עברתי אונס .. היה קשה לי להתמודד חשבתי על להתאבד אבל ההורים שלי עזרו לי לצאת מזה יחד עם עובדת הסוציאלית והרופא המטפל עד שהחיים שלי חזרו טבעיים .
    אבל לא רציתי יותר חברים וחברים ,אחרי 4-5שנים הכרתי מישהו באינטרנט שסיפרתי לו מה שקרה לי והיה טוב לי לדבר איתו הרגשתי בנוח ,בתור ידיד שתמיד הקשיב לי ועזר לי , לאט לאט התאהבתי בו והמשכנו לדבר עד שהבחור שהוא עכשיו בעלי עבד אצלנו בבית ואמר לאמא שלי שאני מוצאת חן בעיניו ואם אני מוכנה להתחתן איתו ואז אמא מצאה בזאת הזדמנות שאני אעזוב את הבית כדי שהיא תנוח מהבעיות שעברתי ..
    היום אני נשואה מזה 8 חודשים התחתנתי בניגוד לריצוני כלומר לא אני שבחרתי את החתן , בגלל שעברתי מקרה קשה אמא תמיד רצתה שאני אתחתן כדי לשכוח ממה שעברתי וזה מה שקרה ... אבל נשארתי בקשר עם אותו הידיד שהיה לי ..
    אחרי שהתחתנתי פגשתי את הידיד שלי וקרה מה שקרה "שכבנו" ועכשיו אני בהריון ממנו .
    בעלי וכולם חושבים שאני בהריון מבעלי , היה קשה לי להתמודד עם זה אבל בסוף החלטתי להשאיר את התינוק .
    אבל לצערי התחילה הבעיות עם בעלי והמסיכות ירדו .. הוא בן אדם אלים מאוד מאוד שתמיד צועק בלי סיבה ומתחיל לשבור כסאות ומקלל בצורה מכאיבה לי בתוך הלב , היה כולא אותי למשך שעות בבית ,ופעם החזיק בסכינים גדולים ואמר "אני יודע שאני הורס את חיי אבל זה מה שהולך לקרות" כל זה ולא אמרתי מילה אחת !
    אז ברחתי מייד מהבית וחזרתי לבית ההורים אמרתי לאמא שאני צריכה להגיש תלונה במשטרה ולבקש צו הגנה מבית המשפט .. אבל לצערי לא הסכימה משום שרצו לעשות סולחה !
    הייתי מאוד מפחדת ממנו היה בא אצל ההורים ומכחיש את כל הדברים שעשה לי ומשקר ולפעמים ההורים שלי היו מאמינים לו.
    אז חזרתי לבית למרות שאני לא מרוצה מזה אבל אם ההורים שלי רצו ככה ואין לי לאן ללכת ולמי לפנות אז חזרתי.
    וכשחזרתי התחיל הסיפור מחדש כולא אותי בלי סיבה ולא יודעת למה אפילו . הצעקות שלי מפחידות אותי .
    תמיד בכיתי ורציתי לצאת מהבית .. אבל אין לי לאן ללכת !!
    עכשיו חזרתי לבית ההורים אני כל הזמן עצבנית כל הזמן בוכה ובודדה , לא אוהבת לשבת עם אנשים , מרגישה שמשהו יושב לי על החזה וכואב לי , לא יכולה לנשום כמו שצריך אפילו אין תיאבון וחשק לאכול . החיים נהיו מרים . ההורים שי לא רוצים שאני אשאר בו כי אני בהריון ואומרים לי שהם לא מוכנים ולא יכולים לגדל לי ילד ..
    ואני מאוד מפחדת לחזור לבית ולא רוצה את זה בשום אופן ופנים ועכשיו אין לי לאן לפנות ועוד חודש אני עומדת ללדת אני מה זה מפחדת שאין לי איפה להיות ואני לא מרגישה טוב אפילו חשבתי על להתאבד או לברוח מהבית מרוב הלחץ שהם מפעילים עליי אבל אין לי מקור פרנסה ואין לי יכולת לגדל ילד לבד
    והבחור שהכניס אותי להריון אומר שהוא לא מוכן להיות אבא ושהוא לא רוצה את הילד הזה . ולא יודעת מה לעשות !

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    26/02/2011

ליסמין שלום,
    את מתארת מצב מורכב וקשה אבל לא בלתי אפשרי.
    אין לי פתרונות פשוטים אבל ברור לי שאת לא צריכה להישאר לבד עם הבעיה.
    פני ללשכת הרווחה במקום מגורייך ודברי עם עובדת סוציאלית.
    ברור שאת נמצאת במצב מסוכן ובעתיד גם ילדך יגדל בסביבה בעייתית.
    אנא פני לקבל ייעוץ ועזרה. קיימים פתרונות למצב שאת מתארת.
    אחרי הלידה אם ימשיכו הסימפטומים שאת מתארת, חשוב שבנוסף לפתרונות המערכתיים תקבלי טיפול ממוקד בחרדות שאת חשה כבר הרבה שנים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממגע בעיניים
    מיטל
    25/02/2011

שלום, אני בת 18 וחצי. יש לי בעיה שהיא אולי נשמעת לא חמורה אבל היא מתסכלת אותי מאוד. כבר 6 שנים שאני מרכיבה משקפיים ויש לי מספר דיי גבוה ככה שאני לא יכולה להסתדר בלעדיהם. אני מאוד רוצה להרכיב עדשות, לא רק מהנימוק האסתטי אלא שמאוד קשה לי להסתדר רק עם משקפיים כל היום. אני עוסקת הרבה בספורט ולא נוח לי להרכיב את המשקפיים.
    ניסיתי להרכיב עדשות אולי 5 פעמים כל פעם במקום אחר כי בכל פעם שלא הצלחתי ממש התביישתי ולא יכולתי לחזור לאותו מקום. הבעיה שלי שאני פשוט לא מסוגלת שאנשים נוגעים לי בעין, זה כ"כ מלחיץ אותי. אפילו נגיעה קלה לשם בדיקה ממש מטריפה אותי וזה ממש לא צריך להיות ככה. אני גם מתקשה לגעת לעצמי ממש בתוך העין, זה ממש מלחיץ אותי ואפילו קצת מגעיל אותי ואני לא יודעת למה, אין שום סיבה, כלומר, לא עברתי טיפול כושל בעיניים או משהו כזה, זה פחד שיש לי מגיל קטן.
    אין לי בעיה רפואית ואני לא חייבת להרכיב עדשות, אני יכולה להסתדר עם משקפיים אבל אני כ"כ רוצה ויודעת שהחיים שלי יהיו קלים יותר עם עדשות. אני מאוד מתוסכלת שאני לא מסוגלת לגעת לעצמי בעין.
    יש אפשרות להתגבר על הבעיה הזאת? מה אפשר לעשות?

תודה ויום טוב!

מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממגע בעיניים

הוספת תגובה

• פחד ממגע בעיניים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/02/2011

למיטל שלום,
    אמנם מעולם לא טיפלתי או שמעתי על טיפול בבעיה ספציפית זאת, אבל אני משער שכמו הרבה בעיות דומות, היא בהחלט ברת טיפול.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אני משער שטיפול קצר יוכל להביא לשיפור משמעותי בקושי ממנו את סובלת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    יעל
    24/02/2011

אני אשה כבת 43, אלמנה מזה 13 שנה וחיה כיום בזוגיות שניה, כ 3 שנים. (לא חיים יחד אך נמצאים הרבה יחד)
    אני סובלת מאד מחרדות. חוסר אמון. פחדים. אני בזוגיות טובה מאד כיום אך אני מעיבה עליה עם החרדות שלי. פוחדת שיגמר ומדברת על כך לעיתים קרובות. למזלי בן זוגי סבלני מאד כלפי, מבין ותומך. אך נמאס לי כבר להעלות את הפחדים ולהיחשף להתנהגויות שמביעות חרדה. אין לי סיבה לחשש אך בכל זאת אני חרדה באופן כמעט תמידי, גם אם איני מדברת על כך.
    מלבד זאת, לעיתים אני מתעוררת בלילה, נזכרת בבעיה כלשהי ומיד הדופק עולה ונהיה לי חם בכל הגוף. הלב מתחיל לפעום חזק ורק לאחר נשימות אני מצליחה להסדיר את הדופק ולהירגע. ולעיתים אני ממש נכנסת לסוג של מעין היסטריה פנימית, פחד נוראי מציף אותי ואני יכולה לשכוח מלחזור ולישון באותו הלילה.
    הייתי בטיפולים פסיכולוגיים בעבר, ואף תקופה מסויימת לאחרונה ואני נתקלת בזה אמנם פחות אך לא עבר לחלוטין.
    אשמח לשמוע אם יש רעיון כיצד להתגבר.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/02/2011

תחושתי מתאורך היא שהטיפולים הפסיכולוגיים שעברת סייעו לך במידה להתמודד עם הטראומה, הפחדים וחוסר האמון, אבל לא טיפלו באופן ממוקד בתסמיני החרדה שאת מתארת. הרעיון הטוב ביותר כיצד להתגבר הוא לפנות לטיפול ייעודי בחרדה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, טיפול שכזה יכול לסייע לך להיפטר מתסמיני החרדה בתוך מספר פגישות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת אכילה ליד אנשים
    דור
    22/02/2011

שלום

האם יצא לך להתקל בזה?החרדה באה לידי ביטוי רק ברפלקס הקאה..אני מתרכז יותר מדי בתחושות בגרון ולא מצליח להסיח את הדעת ולאכול בשקט אפילו שאני רעב ..פשוט לא נהנה מהאוכל אלא רק אוכל כי צריך .תוך כדי אכילה אני מפחד שהרפלקס יגיע ואז כולם יסתכלו .
    אין לי חרדה חברתית ואני לא מתבייש מאנשים... יש רק את העניין של האוכל שמפריע לי לידם.
    בנוסף מדי פעם יש לי מין תחושת גוש בגרון וצורך לבלוע רוק כל הזמן כשאני לא אוכל . זה כבר כמה חודשים. יש לציין שכאשר אני קצת תחת השפעת אלכוהול אני פשוט לא מרגיש את כל הדברים הנ"ל והכל בסדר .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת אכילה ליד אנשים

הוספת תגובה

• הכל בראש!

נינה
    02/09/2011

גם לי יש בעיות אכילה אני ניחנקת כשאני אוכלת רק כשאני חושבת על זה.. אם אני שותה או עושה משהו שאני לא מתרכזת באכילה אז הכל בסדרץ ופתאום כשאני ניזכרת בזה אז שוב זה חוזר לי ואני ניחנקת!
    אני מנסה להגיד לעצמי שהכל בראש ולאכול כשאני רואה טלויזיה או משהו.
    תנסה גם.
    זה בא מחרדה או לחץ. (תנסה ליזכור מתי זה התחיל לך)
    נינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת אכילה ליד אנשים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    24/02/2011

מערכת העיכול שלנו רגישה ביותר למתח נפשי והתסמינים שאתה מתאר הם פן אחד שכיח מהפנים הרבות של של חרדה. (האלכוהול מקל עליך מאחר ויש לו אפקט נוגד-חרדה ממש כמו לתרופות נוגדות חרדה קצרות טווח, אך אין בזה פתרון - האלכוהול והתרופות רק ממסכים את הבעיה ולא מסייעים בפתרונה.) החדשות הטובות - ניתן להיפטר מהתופעה בקלות יחסית בטיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה קשה- תרופות
    א
    21/02/2011

שלום, אני סובל מחרדות קשות בעיקר חרדה חברתית ולאחר ניסיונות כושלים עם SSRI SNRI ועוד כמה תרופות מירו וריספונד למשל.. אפשר להגיד שנשארו רק "הממכרות" בנזודיאזפינים, אוטרקס, דרלין, סורבון.. (אלו בערך נשארו הבנתי)
    אני לוקח כרגע מעל שנה קסאנגיס שכיום (בין חצי שנה לשנה) הוא כבר על מינון גבוה 2-3 מ"ג ביום (הוא עוזר אך לא תמיד ולא בצורה מספקת ממש) לפעמים מרוב ייאוש אני נאלץ לקחת יותר מינון כמו 4 מ"ג או פשוט לסבול מחרדה (אומנם חלשה-בינונית) כי ההשפעה נוגדת חרדה עובדת..

השאלה שלי: האם כדי לנסות את התרופה "החלשה והפחות ממכרות" שציינתי סורבון? האם הוספת דרלין או אוטרקס במצבי חרדה קשים (שהקסאנגיס לא כ"כ עוזר) יכולה להועיל? או מעבר מקסאנגיס לאוטרקס והאם אוטרקס בכלל ממכר וממכר פחות מקסאנגיס? בבקשה תענו לי על כל השאלות האלו זה חשוב מאוד תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה קשה- תרופות

הוספת תגובה

• חרדה קשה- תרופות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/02/2011

שלום רב,
    אני מציע לך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך. התשובות לשאלותך תלויות במספר רב של גורמים שרק רופא המכיר אותך ואת תגובותיך לתרופות שונות יוכל לענות באופן רציני.
    אני ממליץ לך בחום להוסיף לטיפול התרופתי אותו אתה לוקח גם טיפול פסיכולוגי. השילוב ביניהם הינו דרך הטיפול היעילה ביותר בחרדות מסוגים שונים. מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי ו/או ב-EMDR יהיה המטפל המומלץ עבורך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההצעה אבל..

א
    21/02/2011

לא עניתי לי על השאלות בסוף.......... זה חשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההצעה אבל.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/02/2011

שלום רב,
    מכיוון שזה חשוב, אני לוקח את שאלותיך בשיא הרצינות.
    מכיוון שאני לוקח אותן ברצינות ורוצה לתת לך תשובה מקצועית, אני מפנה אותך למי שיכול לעשות זאת - הפסיכיאטר המטפל בך. לתת לך המלצות על בסיס המידע שיש לי יהיה חסר אחריות מבחינתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה לך בכל מקרה

א
    23/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מאוטיזם
    מיקה
    21/02/2011

שלום רב,

אני בת 33, בריאה אמא לילד בן שנתיים בריא גם כן.
    לאחרונה התחלתי לעבור התקפי חרדה ופחד רב מאוטיזם אני קוראת המון חומר על הבעיה והמחשבה שאין בדיקת הריון ,עפ"י שאני לא בהריון מוציאה אותי מדעתי ומדירה שינה מעיניי כמו שציינתי אני קוראת הרבה חומר בנושא עברית ואנגלית בעיקר באינטרנט לנסות להרגיע אותי ולהירגע בעיקר למצוא נקודת אור אבל זה לא ממש עוזר
    זה כל פעם מציף אותי מחדש אני מרגישה בתוך בועה שאיני יכולה לצאת

אודה לעזרתכם
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מאוטיזם

הוספת תגובה

• חרדות מאוטיזם - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/02/2011

שלום רב,
    אני שמח לקרוא שאת מבינה שחששותייך מבוססות על חרדה ולא על ממצא כזה או אחר. אני מציע לך להפסיק להתעסק בנושא זה לחלוטין (כולל קריאה). והיה אם תראי שאינך מצליחה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR ו/או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אני מעריך שטיפול קצר יוכל לעזור לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    ויקי
    21/02/2011

בוקר טוב ,
    אני לפני כ _ 8 חודשים חוותי התקפי חרדה די קשים במשך חודש ללא הפסקה. התחלתי טיפול תרופתי ברסיטל 20 מ"ג ליום . אחרי תקופה מסויימת זה השתפר וכרגע אני מרגישה בסדר גמור . אבל בזמן אחרון התחלתי להרגיש כאלו זה חוזר בעוצמה די קטנה ( בעיקר לחץ בראש , חנק , רעד ) . זה בא והולך אבל עדיין כמובן לא נעים . השאלה שלי , קודם כול האם זה בסדר שחרדות חוזרות עומנם בעוצמה קטנה בזמן הטיפול . ומה אפשר לעשות בנדון ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/02/2011

שלום ויקי,
    התופעה שאת מתארת היא שכיחה.
    את יכולה לפנות לפסיכיאטר שלך ולדבר איתו על הבעיה ולבקש שינוי במינון של התרופות.
    אני ממליץ לך לשקול להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בחינות
    אדיר
    20/02/2011

שלום
    אני סטודנט בן 29 ואני חושב שאני סובל מחרדת בחינות. מאז שאני זוכר את עצמי לכל אורך התיכון , בטסט ומאוחר יותר בפסיכומטרי תמיד חוויתי חרדה ברמה מסויימת במהלך (ולפעמים גם לפני) בחינות במשך הזמן למדתי לתפקד ברמה סבירה גם תחת לחץ ולכן הזנחתי את העיניין. היום אני סטודנט שנה שלישית להנדסה ולמעשה בשנים האחרונות פשוט השלמתי עם כך שבכל מבחן אני משלם מחיר מסויים בציון( מה גם שלפעמים קשה לי לומר בוודאות האם הכשל בביצועים נובע מחרדה או מהכנה לא מספקת ). בעקבות מבחן שהיה לי לאחרונה התחלתי להרהר בעיניין שוב. אני מרגיש שגם אם אני מקבל ציון טוב הביצועים עדיין טובים הרבה פחות במבחן אני יודע לומר שלאחר כל מבחן אני חש כאבי שרירים ברגליים ושכל שאלה מהמבחן נראת פשוטה יותר בסיומו. המחיר ששלמתי עד היום הוא כבד מנשוא ונמאס לי אני מחפש פתרון יעיל ומהיר, לכן אני פחות חושב כרגע בכיוון של בטיפול פסיכולוגי ויותר בכיוון של טיפול תרופתי. רופא המשפחה נתן לי בעבר כדור בשם לוריוון אך זה רק הרע את המצב הוא הפך את התגובות שלי ליותר איטיות וגם לא טיפל בלחץ. האם יש טיפול יעיל יותר ואם כן מה הוא?
    אולי אוכל להוסיף עוד דבר קטן - אני יודע שכשמצב הרוח שלי טוב במיוחד החרדה פשוט נעלמת
    (זה אומנם קורה אך לעיתים מאוד רחוקות) אולי אפשר להציע טיפול תרופתי בכיוון הזה במקום להתמודד חזיתית עם החרדה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/02/2011

טיפול תרופתי אינו הפתרון המומלץ לחרדת בחינות. אתה התנסית בנוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאזפינים, שהמכנה המשותף לכולם, כפי שחווית, הוא נטיה להרדים ולהאט את התגובות, וזה לא בדיוק (בלשון עדינה) מה שהיית רוצה בזמן מבחן. (תרופות מסוג זה, בדומה לסמי רחוב, גם מאבדות מיעילותן בשימוש ממושך ועלולות לגרום להתמכרות פסיכולוגית ופיזיולוגית.) ישנן תרופות נוגדות חרדה ארוכות טווח (ממשפחת ה-SSRI, למשל) שהיו עשויות לסייע לך (ע"י הורדת רמת החרדה שלך באופן כללי), אך אין מדובר בפתרון מיידי (השפעתן מתחילה רק שבועיים-שלושה לאחר תחילת לקיחת התרופה) וגם להן יש תופעות לוואי לא נעימות (כמו עיכוב אורגזמה). הבעייה העקרונית עם טיפול תרופתי לחרדת בחינות היא שהתרופות מקלות על הסימפטומים אך אינן פותרות את הבעייה שבבסיס התופעה ובעצם רק מקבעים ומעמיקים אותה (ואת התלות בתרופה). הפתרון המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ייעודי קצר אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ומניסיוני, פטרתי כבר אנשים הסובלים מחרדת בחינות בתוך פגישה או שתיים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול תרופתי
    מיקי
    18/02/2011

שלום,
    אני בן 33
    עקב ארוע טראומתי שעברתי לפני 8 חודשים.- הוצאת גידול שפיר מהמוח התחלתי לצרוך לוסטרל. עם צריכת הלוסטרל בהדרגה התחלתי להרגיש טוב מבחינה פיזית והסחרחורות כמעט ונעלמו. עם הגדלת המינון החלו תופעות לוואי קשות כגון כאבי בטן ובעיות שפיכה. החלטתי בעיצה עם הפסיכיאר להפסיק את התרופה בהדרגה.

סה"כ צרכתי את התרופה כ- 3 חודשים. מאז הפסקת התרופה אני מרגיש זוועה!
    סחרורחות, עייפות,מסטוליות .... לא הייתי משוכנע ממה נובעות ההרגשות שלי והיום קיבלתי תשובה חד משמעית שיחסית לניתוח המורכב שעברתי אני מאוזן הורמונלית ולכן לא צריכות להיות בעיות מיוחדות ולכן כנראה שהסיבה להרגשתי הרכה הינה בשל אי נטילת הכדור או פוסט טראומה בו אני נמצא.
    אני מטופל אצל פסיכולוגית.

אני מחזיק אצלי מרשם לפריזמה אותו נתן לי הפסיכיאטר.

עשיתי שעורי בית ואינני מוכן להמשיך לצרוך את התרופות מהסוג הזה.
    1. אני מבין שאני נמצא בתהליך גמילה. כמה זמן הוא עשוי להמשך?
    2.מהן הדרכים הטובות ביותר לקידום הגמילה.אמשח לטיפים.
    3. האם קיימות תרופות אחרות אולי בתחום האלטרנטיבי שיכולות לעזור לי בתקופה הזו?

* פרט חשוב שלא ציינתי היא העובדה שאני סובל מאו.סי.די. בעקבות הניתוח הסרטים והחרדות גברו. חשוב לי לציין כי הלוסטרל לא עזר לי בכלל בנושא החרדות והסרטים.

סליחה על המייל הארוך,

אלי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול תרופתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/02/2011

אתה מתאר תמונה מורכבת ולא לגמרי ברורה. אתה מציין בתחילת המכתב ש"עם צריכת הלוסטרל בהדרגה התחלתי להרגיש טוב מבחינה פיזית והסחרחורות כמעט ונעלמו" ולעומת זאת בסיומו, ש"הלוסטרל לא עזר לי בכלל בנושא החרדות והסיוטים". ואם הלוסטרל אכן גרם לך להרגיש טוב יותר, מדוע לאחר הגדלת המינון לרמה שגרמה לך לתופעות לוואי קשות לא ירדת חזרה לרמת מינון אופטימאלית? (ואגב אי הבהירות, הלוסטרל היה דווקא כן אמור לשפר את תסמיני החרדה והסיוטים.) גם נושא "הגמילה" שאתה מעלה תמוה... בהנחה שירדת במינון הלוסטרל באופן הדרגתי אינך אמור לחוות בעיות גמילה וממילא טיפים ותרופות לגמילה (כולל אלטרנטיביות) אינם מתבקשים כאן. לא ברור לי גם כיצד מסייעת לך הפסיכולוגית שלך עם כל זה... אחרי הכל, מהיכרותה המעמיקה יחסית איתך היא נמצאת בעמדה טובה הרבה יותר לענות על שאלותיך. בשורה התחתונה, אני מעודד אותך להפנות את כל השאלות אליה (ולפסיכיאטר המטפל בך), ואם אינך שבע רצון מהתוצאה, פנה לקבל חוות דעת/ הנחייה נוספת - לא באתר מעין זה אלא בפגישה מסודרת - מפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיקי
    20/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה- סירוב טיפול
    א'
    16/02/2011

שלום רב,
    חברתי מזה חצי שנה נאנסה באכזריות על ידי 3 אנשים לפני כ 5 שנים כשהייתה בת 16.
    כמובן שכל אונס הוא אכזרי אבל במקרה הזה גם חתכו, חנקו והרביצו לה ושברו לה את הצלעות..
    באותה תקופה היא אובחנה בפוסט טראומה אך לא שיתפה פעולה עם רופאים ולכן לא טופלה בהתאם. אך כשהכרתי אותה לפני חצי שנה נראה כאילו היא בחורה רגילה עם שמחת חיים מאושרת ומתפקדת. לפני כחודשיים הגיע התאריך בו התרחש המקרה ומאז היא חווה התקפים בהם היא מתנתקת ונראה שהיא נאבקת עם אנשים וסובלת נורא. בהתחלה הייתי מנער אותה והיא חזרה להכרה אך מבולבלת. לאחר מכן היו לה כאבים באזורים בהם חתכו אותה ובצלעות ששברו לה. לאט לאט נהיה יותר ויותר קשה להוציא אותה מזה לכן כיום אני פותח את עינייה בכח ואז היא יוצאת מההתקף. ברור לי שאין זה פתרון אידיאלי אך אם אני לא מוציא אותה מההתקף הוא יכול להמשך הרבה זמן ולבסוף היא תתעלף. בגלל שהיא מאד בוטחת בי היא בקושי רב הסכימה ללכת לפגישה ראשונה אצל פסיכיאטרית אבל היא לא מסוגלת לפתוח את הפה ולכן הפגישה הייתה קצרה ולא מועילה. בדיקה נוירולוגית במיון הראתה שבאמת כנראה לא מדובר בעניין נוירולוגי אלא נפשי. אני מניח שזו הפוסט טראומה שאובחנה לפני כ 5 שנים. היום אני נותן לה פרחי באך - של כוכב בית לחם ו walnut. חשוב לציין שלטענתה בשנים קודמות שהגיע התאריך של האירוע היה לה "שבוע קשה" אך זה נגמר לאחר שבוע. יכול להיות שהשנה זה יותר חמור בגלל שהיא התחילה לימודים מאד מאד קשים ומתישים שהיא נמצאת בהם בלחץ רב הזמן. היום היא מסרבת ללכת לכל טיפול שאני מציע ואומרת שהיא מוכנה שרק אני אטפל בה. איני מתיימר להיות רופא אבל השאלה שלי היא, בלית ברירה, איך אני יכול לטפל בה. ברור לי שהתשובה הראשונה שלכם תהיה - אתה לא איש מקצוע ואתה יכול רק להזיק. אבל צריך להבין שהיא מסרבת בתוקף רב לכל טיפול ובמצב הנוכחי היא בסכנת חיים כי היא יכולה להבהל ממשהו ברחוב ולאבד הכרה. הבנתי לדוגמא שיש ספר של emdr do it your self, האם פתרון בסגנון הזה יכול להואיל?בפעמיים שכן התחלנו לדבר על מה שקרה(כי עלי היא סומכת אז היא כן יכולה לספר לי) נראה שיש לה איזשהי הקלה רגעית. כמו כן אני מבין שאולי תמליצו שתעזוב את לימודיה אך לצערי כשהיא חסרת תעסוקה אז היא חווה את ההתקפים הכי קשים, וגם לימודיה הם בתחום האומנות שיכול להוות תרפיה טובה. האם כדאי לנסות לדבר איתה על המקרה על מנת שתעכל את החוויה? תודה רבה מראש על הסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה- סירוב טיפול

הוספת תגובה

• פוסט טראומה- סירוב טיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/02/2011

חברתך זקוקה בדחיפות לטיפול מקצועי שיאפשר לה לעבד את הטראומה. אתה יכול לסייע לה כחבר - וממכתבך עולה שכבר עזרת לה רבות - אך אינך יכול לטפל בה. גם ספרי עזרה עצמית מוגבלים מאד ביכולתם לסייע לקורבן טראומה קשה. לשיחות איתך על המקרה ובכלל יש ערך טיפולי מסויים אך התרומה המשמעותית ביותר שאתה יכול להעניק לה היא לעודד אותה לגשת לטיפול פסיכולוגי (רצוי בשילוב CBT, PE, EMDR) ולתמוך בה לאורך התהליך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב טיפול

א
    15/06/2011

שלום שוב,
    עברו מאז שאלתי הקודמת כמה חודשים. אני מבין את חשיבות הטיפול עבור חברתי, אך לצערי היא לא הייתה מוכנה בשום אופן ללכת לטיפול בזמן לימודיה, לכן לא הלכנו לשום טיפול. לכן נאלצתי ללמוד להתמודד עם המצב ובאיזשהו מובן לרפד את חייה כדי שהיא לא תקבל את ההתקפים הללו. לדוגמא כשהיא הולכת ברחוב קיים סיכוי גבוה שהיא תקבל התקף לכן אני מקפיד שבזמן שהיא הולכת ברחוב היא מדברת איתי בטלפון וככה גם אם היא נבהלת מצפירת מכונית אני מדבר איתה והיא לא מקבלת התקף. בנוסף אני עוזר לה מאד בלימודים כך שהלחץ שהיא חוותה בתחילת השנה ירד וגם היא לוקחת את הלימודים יותר בפרופורציות, ובעקבות כך גם כמות ההתקפים ירדה. אני מבין שיש לי אחריות רבה בהכחשה שלה בגלל שאני דואג לעשות לה חיים קלים בכל דבר (גם בקשר האישי שלנו) אבל בנסיונות המועטים שלי לא לעזור לה ולתת לה להתמודד לבד עם ההתקפים כדי שהיא תבין את מצבה ותרצה לקבל טיפול למדתי שהם לא מובילים לשום מקום. לכן, כיום המצב הוא יחסית טוב, בגלל הריפוד שאני מספק לה, ומצבה משתפר- היא יכולה לעבור יומיים בלי אף התקף, ללכת ברחוב בלי לפחד וכו', למרות שעדיין כל לילה שהיא הולכת לישון היא ישר מקבלת התקף ואז אני פותח את עינייה בכח ושוב היא הולכת לישון וחוזר חלילה כ 3 פעמים ואז היא נרדמת. אז כאמור המצב השתפר יחסית אבל ברור שאיננו אידיאלי. ועכשיו לשאלתי - היא לקראת סיום שנת הלימודים ומאחר ואני רואה את ההשתפרות הלינארית שלה בעקבות ירידת הלחץ מהלימודים אני בלבטים גדולים מה עליי לעשות מבחינת טיפול? חשוב להבין שהיא ממש לא רוצה ומתנגדת לטיפול ואם היא הייתה מוכנה לא הייתה לי שום דילמה גם אם ההתקפים היו נפסקים מאחר וברור שישנה בעיה. אמנם היא כן אמרה שאולי בסוף שנת הלימודים היא תשקול לבוא לטיפול אך היא לא מסוגלת לדבר עם אף רופא/פסיכולוג כמו שנוכחתי לדעת בפעם היחידה שהיא הסכימה לבוא איתי לפסיכיאטרית. לכן אני לא יודע, מאחר ואני צופה השתפרות במצב, האם כדאי להפעיל עליה לחץ ולהכניס אותה למתח (איך שרק נכנסנו לרופאה היא התחילה להזיע מאד והשתתקה עד שיצאנו) וכן ללכת לטיפול שכנראה לא יהיה אפקטיבי בגלל חוסר היכולת שלה לדבר עם רופאים? או שלקוות באמת שהעניין יחלוף כי עד לפני 8 חודשים לא היו שום סימפטומים של פוסט טראומה.. או ללכת על כיוון אחר של תרופות פסיכוטיות ? הבנתי שיש להן תופעות לוואי לא טובות אך האם מצבה הנוכחי(של ההתקפים) עדיף מהתופעות לוואי?
    אני מצטער על אריכות הדברים ועל אי הסדר אך אני מנסה לתאר את המצב בצורה טובה ביותר.
    תודה מראש, א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב טיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2011

ראשית, אין מדובר בתרופות פסיכוטיות אלא בתרופות פסיכיאטריות, ובנסיבות המקרה אכן יש הגיון בלקיחת תרופה נוגדת חרדה ארוכת טווח (כמו סיפרלקס). יש סיכוי טוב שהתרופה תקל את תסמיני החרדה של חברתך ובין השאר גם תפחית בכך את הרתיעה שלה מלגשת לטיפול (שים לב שמדובר בטיפול פסיכולוגי, לא פסיכיאטרי, למרות שאת התרופה ירשום לה פסיכיאטר). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

א'
    23/02/2011

שלום שוב,

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
    התלבטתי אם לרשום את ההודעה הבאה או לא, והחלטתי שכן כי אני במצב נואש.
    מפאת קוצר היריעה לא הצלחתי להעביר את העובדה שחברתי לא מוכנה לקבל טיפול בשום אופן. דיברתי וניסיתי ונלחמתי איתה על הנושא אך ללא הצלחה. קיבלתי את זה כעובדה שהיא לא תקבל שום טיפול, לפחות בזמן הקרוב. הייתי שמח אם בכל זאת, לאור העבודה הזאת, תתנו לי עצה איך לעזור לה כי היא נמצאת בסכנה מתמדת. אני מבין שהסיכוי קלוש, כי איני מוסמך ומדובר במקרה קשה, אך הייתי שמח אם אקבל עצות מה כן יכול לעזור. ושוב אזכיר את טיפול ה EMDR עשה זאת בעצמך. הבנתי מתשובתך שאין זו הדרך, אך האם בהעדר קבלת טיפול לא כדאי לנסות?
    אשמח מאד אם תעזרו לי בבקשתי.

בנוסף, שאלה כללית- אני מבין שההתקפים שהיא חובה אלו הזכרונות של האירוע שמתעקשים לעלות על מנת שהמח יעבד אותם. האם בזמן ההתקף נעשה עיבוד של הזכרון, וההתקפים הם חלק מהריפוי האוטומטי של הבנאדם, או שאני טועה? כי כמו שציינתי אני מנסה בכל התקף להוציא אותה ממנו בעקשנות - האם זו טעות מצידי? (לא לשכוח שאם אני לא מוציא אותה ההתקף נמשך זמן רב ולבסוף היא מתעלפת.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    24/02/2011

קרא שוב את תשובתי - היא מתייחסת לכל השאלות שאתה מעלה שוב בפסקה הראשונה... לגבי שאלתך הכללית, ההתקפים הם עדות לכך שחברתך לא עיבדה את הטראומה כהלכה, לא חלק מריפוי אוטומטי; היא "תקועה" עם הטראומה. עזרתך במהלך ההתקפים אינה טעות, כאמור, אך יכולתך לעזור לחברה שלך מעבר לכך מוגבלת - ועליך להשלים עם כך. (ואם היא מתעלפת, הזמן רופא שיטפל בה ואחר יסביר לה את הצורך בפנייה לטיפול פסיכולוגי.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    ויקי
    15/02/2011

בוקר טוב ,
    אני כרגע בטיפול תרופתי של רסיטל 20 מ"ג ליום. התחלתי את הטיפול בערך לפני כ _ 8 חודשים . נכון להיום אני מרגישה בסדר גמור , אין לי אותם סימפטומים פיזיים כמו שהיו. אבל לפעמים אני מרגישה כאלו זה חוזר ואחרי כמה זמן זה נעלם. הייתי רוצה לשאול האם התרופות עוזרות ב 100% או שזה בסדר שלפעמים מרגישים אותם סימפטומים אפילו שנמצאים בטיפול תרופלתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/02/2011

לויקי שלום,
    שמח לשמוע שאת מרגישה הרבה יותר טוב.
    אין טיפול שעוזר ל-100% מהאנשים 100% מהזמן.
    את מתארת תוצאות טיפוליות שנחשבות מצויינות.
    אם את רוצה לשפר את התוצאות תצטרכי לשלב גם טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מכל דבר ששובר שגרה
    שיר
    14/02/2011

שלום
    לפני מספר שנים החלה אצלי חרדה לפני טיסות שהתפתחה לכך שלפני כל חופשה או נסיעה לצורך עבודה, גם אם מדובר בנסיעה בארץ אך ליותר מיום, אני חוטפת התקף חרדה שמתבטא בחולשה קיצונית וסחרחורת וחוסר יכולת לתפקד. לאחרונה שמתי לב שמתחילים לי התקפי חרדה כאלו גם לפני עוד דברים שאינם בשגרת היומיום (למשל תכנית ליציאה לבילוי או הזמנת אורחים הביתה). אני יודעת שבתגובתך אקבל המלצה לפנות לטיפול, וכך אני מתכוונת לעשות, אך האם תוכל (בבקשה בבקשה) לתת לי לבינתיים כמה עצות על איך לעבור את הימים הקרובים כאשר כל מה שאני מסוגלת לעשות זה לשכב במיטה. הסבלנות של משפחתי פוקעת ואני זקוקה לתמיכה מיידית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מכל דבר ששובר שגרה

הוספת תגובה

• חרדה מכל דבר ששובר שגרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/02/2011

את ודאי קראת על התופעה באינטרנט כך שכמה עצות בפורום כגון זה לא ישנו את תחושתך. ההתערבות הקצרה ביותר שיכולה לעשות במיידי הבדל משמעותי בחייך היא שעה של שיחה איתי (וזה כמובן הרבה יותר מעצות בפורום)... אפשרות אחרת, שלא תעשה הבדל משמעותי בחייך אבל תקל עליך מייד, היא טיפול תרופתי בנוגדי חרדה קצרי טווח. אפשרות זו אינה מומלצת בהתחשב בעובדה שטיפול שיחתי יכול לפטור אותך מכל הסיפור הזה בתוך מספר פגישות, אבל היא הפתרון המיידי היחיד מבלי שתצאי מהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה, חרדות ופחדים...
    אנט
    14/02/2011

שלום.. שמי בר ואני בת 21.. מגיל 9 , לאחר שהיה לי וירוס, התחלתי לפתח פחד מהקאות.. זה התחיל בזה שבגיל 9 היו כמה חודשים שלא יצאתי מהבית... ולאט לאט זה עבר.. אני אפילו לא זוכרת את זה כראוי.. מאז הפוביה הזאת תמיד הייתה אצלי טמונה עמוק בפנים.. בכללי אני בחורה חרדתית גם בלי קשר ומאוד חסרת בטחון... לפני כחצי שנה בערך התחילו לי בעיות בעיכול... בחילות, עצירויות, כאבי בטן וכו'.. וזה כמובן גרם לחרדות שלי להתעורר.. אבל זה יותר גרוע משאי פעם תארתי לי.. אני בקושי יוצאת מהבית וכשאני כן יוצאת אני מתחילה לפחד ומפתחת בחילות נוראיות .. אני לא מסוגלת להיות במקום עם אנשים בלי להיתקף בחרדה.... לפני כשבוע, אחרי כל כך הרבה חודשים גילו לי חיידק הליקובקטר, אולקוס ודלקת בתריסריון.. אני מטופלת בטיפול תרופתי אבל יודעת שהבעיה העיקרית פה היא החרדות שלי.. אתמול היה היום הראשון שלי כסטודנטית במכללה... ולא הצלחתי להיכנס למכללה בגלל החרדות (תקפה אותי בחילה נוראית...) .. אני מרגישה שדברים מתפרקים לי בין הידיים.. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי.. אבל מרגישה כל כך הרבה לחץ .. חשבתי על לדחות את הלימודים אבל ראיתי בזה כהיכנעות לפחדים האלה ואני לא רוצה להיכנע להם.. אני לא כזאת בדרך כלל.. אני שקועה במן תקופת דיכאון שפשוט אני לא רואה את הסוף שלה.. כל פעם הדברים נהיים חמורים יותר..
    יש לציין שכרגע אני מובטלת ומחפשת עבודה (התפטרתי מהעבודה הקודמת בגלל הלימודים).. מפוחדת שגם עם זה אני לא אצליח להתמודד.. אני מרגישה המון לחץ .. אני מאכזבת את עצמי, מפחדת לאכזב את המשפחה שלי.. אני לא מכירה את עצמי עד כדי כך.. גם בגיל 16 היה לי תקופה של הסתגרות בבית אך לא מהפחדים האלו , פשוט תקופה של הסתגרות בבית וחוסר טיפוח עצמי. בנוסף.. נכון לעכשיו לא רק שקשה לי לצאת מהבית, אפילו קשה לי שיבואו אליי הביתה.. אני פשוט לא מרגישה בטוחה בסביבת אנשים, מתביישת ומפחדת...

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה, חרדות ופחדים...

הוספת תגובה

• פוביה, חרדות ופחדים... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/02/2011

טיפול פסיכולוגי מתאים אמור לסייע לך בפתרון הבעיות שהצגת, כך שלא ברור לי מדוע אינך מוצאת בו מענה הולם... שוחחי עם הפסיכולוג/ית שלך על כך ואם אינך חווה שיפור שקלי לפנות למטפל אחר, רצוי לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אין שום סיבה שטיפול הולם לא יסייע לך בפתרון מלא של בעיותיך, אחת לאחת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל כך מבינה אותך!

רייצ'ל
    23/02/2011

דנה שתדעי שאת בסדר גמור!
    גם אני כמוך נורא חרדתית ומטופלת כמובן ההקאות זה הדבר שהכי מפחיד אותי בעולם אבל בסדר..
    יש לי המלצה קטנה שעוזרת לי לעבור את היום יום בשלום.
    תמצאי משהו אחד או שנים שמרגעים או יכולים לעזור בהרגעה.
    אצלי זה מוזיקה וקריאת ספרים זה משכיח ממני את הפחד..
    אני מאחלת לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אנה
    13/02/2011

אני בת 45 ועברתי התעללות נפשית במקום עבודתי,יש לי רעד בידיים ויובש בפה
    במצבי לחץ אני מאבדת שליטה . אני עובדת עים אנשים (קהל).מה ניתן לעשות אני אבודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/02/2011

אנה,
    ראי את תשובתי בהודעה השניה שלך
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה