מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהאנונימי12/12/2010
שלום,יש לי חרדה.אני מפחד שאני לא אצליח לצאת מהחרדה הזו.
יש לי מחשבות על הכל.והכל זה אומר הכל.
יש לי מחשבה כאילו אני כל העולם,כאילו אני כל האנשים בעולם,ואז אני מתחיל לחשוב על כל מיני דברים רעים בעולם.מעשים רעים,מחלות,הרגשות רעות,חרדות,פוביות ופחדים,בכי וכו' גם של עצמי וגם של אחרים.אחרי זה אני חושב מה יקרה אם אני ארגיש עכשיו את כל ההרגשות הרעות של הדברים שהרגשתי מהם רע ושהאנשים האחרים הרגישו רע.למשל,כיוצא בזאת מהמחשבה כאילו אני כל האנשים וצריך להיות לי אכפת מכולם,נגיד אני חושב כאילו אני חולה בכל המחלות בעולם(כמובן שאין לזה כל בסיס,ואני יודע שאני לא חולה,אבל עצם המחשבה שאני כל האנשים,גורמת לי להרגיש ממש רע,כאילו אני הכל),שכאילו אני עשיתי את כל המעשים הרעים בעולם,שאני מפחד וחרד מהכל כולל הכל,שאני צריך להיות הכל(לאהוב ולא לאהוב הכל,כביכול להיות מושלם).אני לא יודע מה לעשות,כי עצם המחשבה אני כאילו מרגיש שאני מכיל בתוכי את החרדה הכי גדולה בעולם,כי אני כאילו מכיל בתוכי את כל העולם,וצריך להיות לי אכפת מכל העולם(במחשבה),ואז רע לי מאוד.
מה אפשר לעשות???
(כמובן שאני לא אתחיל לפרט את החרדות,כי מעצם היותכם פסיכולוגים בטח אתם יודעים כמה יש)?
אם עכשיו אני אקח את כל ההרגשות שבכל העולם למיניהם,כאילו אני או כל אדם אחר נסתכל על העולם כשלם:
ניקח את כל ההרגשות של כל האנשים,כולל כעס,עצב,שמחה,רוע,פגיעה,כאב,מחשבות רעות,הרגשות רעות(מכל דבר),פחדים ופוביות,מחשבות רגילות,מעשים,חפצים,מחלות,בקיצור את כל העולם,ואני אשים את הכל על עצמי.המחשבה איך אני ארגיש,וזה בעצם מונע ממני,שכאילו אני חייב להרגיש את הכל כולל הכל,דברים שכבר עברו ממני שאני חייב להרגיש אותם כי הם היו קיימים בעולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/12/2010מה אפשר לעשות? לגשת לטיפול (שיחתי/ תרופתי)... כצעד ראשון, פנה לטיפול שיחתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מתמשכתירון11/12/2010
שלום רב,
הייתי מעוניין לדעת אם ישנה החלמה מטראומה מתמשכת ומורכבת שכוללת אונס.
במקרה שאין יכולת להגיע לטיפול והאדם אינו נמצא בסביבה המאשפרת לו לצמוח
ולבנות אמון בבני אדם בחזרה (אלימות קיצונית כדי להסתיר את מה שהתרחש).
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טראומה מתמשכת - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2010לירון שלום,
כעיקרון אפשר להחלים מטראומה בעזרת טיפול מתאים, ויש כאלו שמצליחים גם ללא טיפול.
כמובן שללא טיפול וכאשר הסביבה ממשיכה לייצר טראומות, הסיכוי להחלמה נמוך ביותר.
אשמח להיות יותר ברור אם תיתן יותר פרטים.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירון
ירון11/12/2010פרטים:
מדובר בקרוב אשר הכניס לחיי אנשים שאינם בריאים בנפשם(מה שהוגדר על ידי המטפל הקודם כ-"יצורים פרוורטים").
מגיל 22 עד 32 הייתה התערבותם בחיי סמויה מעין.
בגיל 32 החל אותו קרוב ואותם "חברים" לחשוף בפני כיצד פגעו בי בחיי.
(דגש ניתן על אובדן של בת זוג כתוצאה מהשפעה שלהם והאשמה שלהם נגדי)
בגיל 34 ניגשתי לטיפול אך המטפל התעסק בעיקר (סליחה שאני רושם זאת) - להשאיר אותי חי.
בגיל 35 התבצע אונס קבוצתי. אחד החברים ציין בפני בשיחת טלפון:"עכשיו יש לך עוד טראומה".
הבעיות שלי הן כדלקמן:
1. חוסר יכולת להשלים עם הרע של חלק והאטימות של אחרים.
2. חוסר יכולת להתנתק מאותם אנשים (תלות בקריירה גורמת לי לפגוש אנשים שהם מכירים על בסיס יומיומי)
3. לא חשתי שיש רצון לטפל בי (רושם שקיבלתי הוא שאני מקרה אבוד)
4. נגיעה בנושאים פירושה - רעל. במהלך טיפול אני נסחף אחורה (יותר מאשר בלי טיפול) (ישנם תקופות בהם לא היה ניתן לממן טיפול)
5. התפרצויות בכי בלתי נשלטות ולפעמים להיפך.
6. לפעמים אני חש שמשהו לא חי בי (לפעמים לא יכול לאהוב, לפעמים יכול לאהוב מאד חזק)
7. מחשבות שהתלות וחוסר יכולת להתנתק לגמרי מהסביבה הלא בריאה פירושה שאני סובל סתם.
היתרונות שבי:
1. אין האירועים שחוויתי יצרו שינוי באופיי. אני מודע למרכיביה, יתרונותיה וחסרונותיה ועל העדר הכלים להם היה אדם סביר מסוגל להבחין בין אנשים הגונים ללא הגונים.
אני אדם שבוחר בחייו לפעול לפי מעשים ושסר מרוע ועושה טוב. אין אירועים אלו פגעו בנקודת המבט הנקראת "תמימות". אני ניצב חזק וגאה בה.
2. חוזק נפשי שלי היינו חריג.
3. ישנו חבר אחד שנשאר צמוד אלי ולא עזב.
"יתרונות" של אירועים אלו:
1. אני רוצה לטרוף את החיים ויודע כיצד הייתי רוצה שהם יראו.
2. עברתי שינויים.
3. אני שלם עם מי שאני היום (על אף חסרונותי) וגאה בעצמי כבן אדם.
בידיעה שפסיכותרפיה לא עזרה ומתוך נתונים אלו, אשמח לשמוע פרטים נוספים ממך.
מודה מראש,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מירון - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2010לירון שלום,
אין ספק שאתה מתאר מצב לא קל לטיפול.
אני מבין שחווית לפחות טיפול אחד שבו ניתן לך המסר שאתה "מקרה אבוד". מכיוון שאתה סובל מקושי הנמשך שנים לא מועטות, איני רואה פתרון קל ולא ברור שתוכל להגיע לכל המטרות הקיימות בטיפול רגיל. טיפול ממוקד טראומה עשוי לשפר את מצבך, להקטין את התגובתיות שלך למצבי דחק, ולתת לך תחושה חיובית חזקה יותר. חשוב לי להדגיש שהטיפול הממוקד יוכל להתבצע רק לאחר פרק היכרות משמעותי עם המטפל.
והיה אם תחליט לפנות לטיפול אני ממליץ כי המטפל יהיה גם בעל מומחיות בטיפול בטראומה. מטפל דינמי בעל נסיון ב-EMDR יכול להיות המטפל המתאים.
אני מאחל לך בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PCSתמר09/12/2010
שלום, האם תוכלו לתת לי מידע או להפנות אותי למקורות מידע אודות Post Concussion Disorder? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PCS - תגובה
ד''ר אודי אורן10/12/2010לתמר שלום,
אם את יודעת לקרוא אנגלית יש ים של מידע באינטרנט דרך גוגל. יש פחות בעברית.
אחת מהבעיות המרכזיות היא נושא הדיאגנוזה של הפרעה זו, וביחוד האבחנה המבדלת מ-PTSD והפרעות פסיכיאטריות ונוירולוגיות אחרות. מומלץ שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדההילה09/12/2010
שלום ד"ר
אני נשואה ואימא ל3 בנות מקסימות בנות 6 3 וחמישה חודשים .אחרי הלידות של שלושתם סבלתי מדכאון אחרי לידה שעבר אחרי חודשיים שלוש
ד"ר אני אימא מאוד חרדתית שעם כל עלייה של חום קטנה או שיעול או חבלה אני נכנסת לחרדות ומדמיינת את המצבים הכי קשים שיכולים להיות.יוצא מצב כשהם חולות אני פשוט הופכת את כל הבית לגיהנום עלי אדמות גם בשבילי וגם בשבילהם.אני יושבת ובוכה רק מחבקת כל תזוזה לא במקום שלהם אני חושבת שהם מפתחים דברים יותר גרועים
בקיצור ד"ר נהפכתי לחולה אני לא מסוגלת לאכול לישון אני פשוט משתגעת אני כל היום עסוקה רק להלחם במחשבות האלו שמתישות אותי לגמרי ד"ר איך גורמים לדבר הזה לעבור אני לא מסוגלת להמשיך לחיות כך בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן09/12/2010להילה שלום,
חבל שתמשיכי לסבול כל כך.
את יכולה להעזר הן בטיפול פסיכולוגי והן בטיפול תרופתי.
אנא פני לקופת החולים שלך ובקשי הפניה לטיפול פסיכולוגי.
בעדיפות גבוהה כדאי לך להגיע לפסיכולוג המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
אל תמתיני. פני לקבל עזרה ואיכות חייך תשתנה לטובה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה או סי די?תותית08/12/2010
שלום
אני כחצי שנה לאחר לידה, וסובלת מחרדות ומחשבות טורדניות. בעבר טופלתי בפריזמה, שעזרה לי, ובטיפול קוגנטיבי התנהגותי ללא כדורים, שעזר לי המון. הייתי 3 שנים בלי כדורים והתגברתי לבד על מחשבותיי. לאחר הלידה כעת התחילו לי התקפי חרדה קשים וחזרתי כעת לטיפול ללא כדורים בשיטה קוגנטיבית התנהגותית. היה לי עומס בתקופה האחרונה- הנקה ועבודה ובית, יש לי שתי בנות והרגשתי לפתע מין קריסה. במהלך הטיפול בשיחות שמנו לב שאני מפחדת לאבד שליטה להיות משוגעת, לשמוע קולות וכו ואז המטפלת שלי הציעה לי חשיפה לקולות ללחוש לעצמי ולקרוא לעצמי כל היום - זה גרם לי לחרדות עצומות וכמו מחשבה אובססיבית, חשתי איך המוח שלי ממש קורא לי והייתי כאילו בטוחה שקוראים לי או לוחשים, למרות שידעתי שזה לא נכון ושזה סתם. נלחצתי ובכיתי , קראתי על תסמיני סכיזופרניה ופסיכוזה ופחדתי אולי זה קורה לי? מרוב פחד נבהלתי. היה לי צורך לחזור על מילה כמה פעמים כדי שלא אשתגע. אציין כי אני בפוקוס וממשיכה לתפקד כרגיל, אך זה כמו יתוש שנמצא לי בראש. צלצלתי לפסיכולוגית שאמרה לי שזו הצפה ושזה חלק מאו סי די, האם זה בסדר? האם יש סיכוי שאקבל פתאום פסיכוזה ? שהמוח יפריש חומר כימי אחר? אני תמיד בספק, מתחילה להרגיש טוב ולהשתכנע, ורק רוצה לדעת האם זה חלק מאו סי די? והאם או סי די יכול להתפתח פתאום לפסיכוזה? אציין כי כשבוע אחרי החרדה מקולות פחתה ואני ממש צחקתי מזה אך מפעם לפעם יש לי ספק למרות שאני הכי בפוקוס.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זה או סי די? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/12/2010אין שום קשר בין חרדה לפסיכוזה. ומאחר והמחשבות האובססיביות (האו סי די) שלך הן חלק מתסמיני החרדה, הרי שגם להן אין שום קשר לפסיכוזה או לסכיזופרניה - בקיצור, אין שום מצב שתקבלי פתאום פסיכוזה או תשתגעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשית שמשפיעה על הראיהדניאלה06/12/2010
ערב טוב לכם אינני יודעת מאיפה להתחיל שנה שעברה היו לי 2 משברים אחד במשפחה ואחד בזוגיות של משברי אמון קשים ביותר . ואחרי המשברים הקשים האלו שבאמת לא התבטאו בדיכאון אלה באכזבה קשה ודיכדוך קל אשר לא נראה לבחוץ, חודש לאחר מכן נסעתי בערב ברכבי וקיבלתי טשטוש ראיה וכל הזמן יש לי את ההרגשה שאיני עומדת לראות,עשיתי בדיקות רפואיות וכולן מצביעות שהכל תקין הלכתי לטיפול אצל אישה נחמדה שמטפלת בסחרחורות זה מה שחשבתי שיש לי (סחרחורות מהעיניים) ולפי המטפלת היא אומרת שזה לא נשמע כמו בעיה רפואית(ואולי ייתכן שיש) אלה כבעיה רצינית יותר שזה משבר אמון קשה שאני כהגנה לא רוצה לראות, היום הייתי אצל מאבחן שמצלם את העין אירדיולוגיה שאמר לי את אותו הדברהוא אמר לי שאני פשוט כהגנה לא רוצה לראות ומעבירה תדר למוח, יש לציין שהוא אינו ידע על מה שהמטפלת בעבר אמרה לי(הייתי אצלה 2 טיפולים) תאמת אינני יודעת מה לעשות אני לא מרגישה שזה מהראש אבל לפי המשבר שעברתי יש מצב רציני שזה כן איך מטפלים בדבר כזה? אינני יודעת איך .... זה נראה לי בעיה מורכבת מאוד של התגוננות בלא מודע שלי ......אלוהים ישמור מה אגיד לכם אני רק בחורה בת 29 אומנם מאוד חזקה אבל כנראה הבאתי את זה על עצמי אשמח מאוד לתשובה כי אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם זה תודה רבה לכם ושבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה נפשית שמשפיעה על הראיה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/12/2010סחרחורות וטשטוש בראייה הם תסמינים מוכרים של לחץ וחרדה. (באמת שאין צורך להפליג ל"בעיה מורכבת מאד של התגוננות בלא מודע", "העברת תדר למוח" או האשמות עצמיות.) כל מה שאת צריכה זה לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רסיטלויקי06/12/2010
שלום , לפני כ4 חודשים התחילו אצלי התקפי חרדה . אחרי ניסיון בטיפול CBT זה לא עזר הרופא שלי המליצה על כדורי רסיטל ( 20מ"ג ) ליום . עברו כ4 חודשים מאז שהתחלתי לקחת תרופות . היום אני מרגישה בסדר גמור . השאלה שלי האם אפשר להתחיל בהדרגה להפסיק את הטיפול או שזה די זמן קטן להפסקת תרופות . תודה
הפסקת רסיטל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/12/2010קשה לומר, במיוחד מבלי להכיר לעומק אותך, את היסטוריית הבעיה, את הטיפול שעברת (ומדוע הוא לא עזר) וכיו"ב. כללית, במקרים רבים ארבעה חודשים אכן "מספיקים", ובכל מקרה, חשוב לרדת במינון בהדרגה משך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקסאילנית04/12/2010
שלום רב ד"ר!
אני בת 44, נוטלת מזה כשלוש שנים ויאפקס XR 75 פעם ביום. תחת הטיפול חשה בטוב ולא סובלת מחרדות.
ברצוני לשאול האם ניתן לאחר תקופה זו להפסיק באופן הדרגתי כמובן בפיקוח של הפסיכאטר שהחל את הטיפול את נטילת הכדור? ומה הסיכוי שלאחר הפסקת הטיפול יחזרו התקפי החרדה?
בנוסף, האם ידוע משהו על הקשר בין טיפול שכזה ובין התפתחות מחלת הסוכרת?
בתודה ובברכה,
אילנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויאפקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/12/2010ניתן להגמל מכל תרופה נוגדת חרדה באופן הדרגתי, וטוב שתעשי כן בהתייעצות עם הפסיכיאטר. קשה לכמת את הסיכוי שלאחר הפסקת הטיפול יחזרו התקפי החרדה, אך ניתן להקטין אותו משמעותית באמצעות שילוב טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. איני מכיר קשר ישיר בין תרופה זו להתפתחות סכרת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה לפני פסיכומטריטל02/12/2010
שלום,
אני בת 20 יש לי עוד מעט פסיכומטרי ומפני שאני לחוצה יום לפני הפסיכומטרי אני לא מסוגלת להירדם (זה פעם השנייה שלי שאני אגש)
שמעתי שיש כדור שינה שלא נמצא ממשפחת בנזודיאזפינים משהו "אמבטיינ" לא זוכרת כל כך את השם אשמח להמלצה על כדור שינה כלשהו חד פעמי שאצליח לישון טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדור שינה לפני פסיכומטרי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/12/2010ככלל איני ממליץ לקחת כדור שינה בלילה שלפני הפסיכומטרי ובכלל... אם את נוטה להילחץ לפני המבחן כדאי לך לטפל בזה במקום לעמעם תרופתית את הסימפטומים (ואת חדות מחשבתך) - גשי למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מכל מקום, ישנם לא מעט כדורי שינה שלא ממשפחת הבנזודיאפינים; על "אמבטיינ" דווקא לא שמעתי אך יש את ה-זודורם (זולפידם) ונוקטורנו (זופיקלון) ולשניהם השפעות לוואי קלות יחסית ביום המחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה לטיסותגילי01/12/2010
יש לי פחד נוראי מטיסות מאז ומתמיד. אני טסה רק שאני חייבת. בת דודתי האהובה מתחתנת בפראג ואני חייבת להיות שם. השאלה שלי היא האם אני יכולה לקחת כדורי שינה שאין להם תופעות לוואי מזוויעות? (אם יש כאלה בכלל) אני לא רוצה לקום עם חולשות כאבי ראש וסחרחורות אבל כן לעבור את הטיסה בשלום.
אודה מאוד אם תתייחסו לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורי שינה לטיסות - תגובה
ד''ר אודי אורן01/12/2010לאסתי שלום,
את בודאי יכולה לקחת כדור שינה. התייעצי עם הרופא או הרוקח.
אני ממליץ לך לנסות את הכדור לפני הטיסה כדי לבדוק תופעות לואי.
מצד שני, אם יש לך כמה שבועות לפני הטיסה תוכלי לעבור טיפול פסיכולוגי ממוקד שיוכל להפחית למינימום את החרדה.
בהנחה שתרצי לטוס עוד בעתיד, אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי ולבקש טיפול ממוקד בחרדת טיסה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחרי לכתי לרופא
גילי05/12/2010ד"ר אודי אורן היקר,
תודה רבה על המענה המהיר.
הלכתי באמת לרופא שלי שהמליץ לי על כדור שינה ונתן לי מרשם. רציתי ליוועץ גם איתך. הכדור הוא כדור שרק לא מזמן הגיע לארץ ולכן אני לא בטוחה בשימוש בו. נאמר לי שהוא ללא תופעות לוואי השם שלו הוא אמביאן CR.
אם ידוע לך משהו על הכדור המדובר אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לגבי נטילתו.
תודה שוב והמשך יום נעים.
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה אחרי לכתי לרופא - תגובה
ד''ר אודי אורן05/12/2010לאסתי שלום,
מצטער אך איני מכיר אותו.
נסי לחפש בגוגל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בחרדהאני01/12/2010
מדובר על בחור בן 31 נשוי עם 2 ילדים
כבר כחצי שנה נמצא בעבודה חדשה, דורשים ממנו המון דברים והוא נתקף חרדה כאשר הוא צריך לדבר עם הממונים מעליו שעימם הוא עובד דיי צמוד במהלך היום
כאשר הוא צריך לדבר עם ממונה מעליו הוא לא מצליח לבטא את הרעיון שלו ואת הפיתרונות שלו הנוגעים לעבודה
כאשר הגיע לעבודה לא קיבל הדרכה מסודרת וגם לא ניתן לספק לו אותה על כן הוא צריך ללמוד את העבודה לבד ובעזרת שאילת שאלות
יש לציין כי הממונה משרה אוירה לחוצה כל הזמן מה שמונע ממנו להירגע
זה מגיע כבר למצב קשה שהוא כל הזמן עייף, עצבני, לחוץ, גם כאשר מגיע הביתה לא ניתן לדבר איתו ואין לו סבלנות לילדיו - כאילו במהלך השבוע הוא אדם אחר לגמרי
ועד שהוא מצליח להתאושש בימי שישי שבת שבבית כבר מתחיל שבוע חדש...:-(
ניסה להשתמש ברגיעון של הדס אך ללא הצלחה
מה ניתן לעשות בכדי לעזור לו? הוא לא מוכן ללכת לפסיכולוג בטענה כי אין לו כלום
וכמובן אין לו זמן
האם ניתן לאבחן אצלו איזה סוג של חרדה יש לו?
האם יש רעיון איך ניתן לסייע לו ולמשפחה?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן01/12/2010שלום,
מדובר כנראה באדם בעל רגישות מסויימת ונטיה להיכנס ללחץ במצבים בו הוא חש שהציפיות ממנו גבוהות מיכולתו.
אני משער ששיחה עם הממונה עשויה לשפר את המצב. נראה לי כי לאחר 6 חודשים סביר לבקש שיחת הערכה בה 2 הצדדים מדברים על התרשמותם. דבר זה יכול לתת לו אפשרות לבקש הדרכה נוספת, ו/או לחשוב על דרכים שיאפשרו לו לבטא את עצמו בזמן אמת.
טיפול פסיכולוגי ממוקד עשוי לעזור אבל אני מבין שכרגע זאת לא אפשרות. אם חס וחלילה המצב יחמיר צריכים להזכיר לו שהוא עלול לאבד את משרתו במידה והחרדה תשפיע על תפקודו.
הוא יכול לקבל כדורי הרגעה. לצורך כך עליו לפנות לרופא המשפחה או לפסיכיאטר.
פעילות פיזית ותרגילי הרפיה יכולים בהחלט להקל על חרדות. מומלץ ביותר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהחרדה?אייל א.30/11/2010
שלום,
בן 31, עד כה בריא כשור נפשית ופיזית (טפו טפו טפו).
לפני כחודש וחצי חוויתי לראשונה בחיי התקף חרדה אמיתי , כך לפחות אני מבין מאתרי האינטרנט השונים (דופק מהיר, הזעה וחוסר יכולת להתרכז בחומר שקראתי). הדבר קרה לי בעיצומה של למידה אינטנסיבית למבחן מאוד גדול שהיה לי (למדתי כחודשיים אינטנסיביים ומיותר לציין שהייתי בסטרס אדיר). ההתקף ארך כשתי דקות שמהלכן לא הבנתי מה קורה איתי ואז פשוט התעשתתי, שתיתי מים, עשיתי סיבוב בבית וזה עבר.
מאז חויתי את הסימפוטומים האלו עוד פעם אחת בצורה ממש מוחלשת כאשר הצלחתי להתגבר עליהם די בקלות באמצעות נשימות ורגיעה.
במבחן עצמו תפקדתי כהלכה.
הבעיה היא שהסטרס הזה נמשך עוד כחודש עד שקיבלתי את תוצאות המבחן ובמהלך תקופה זו, מלבד רגעים לא טובים "עם עצמי", מבחינת מחשבות, גם חויתי תופעה מוזרה של כאילו אני הולך להקיא. בערך אחת לכמה ימים (האם זה אופייני?).
מאז קראתי הרבה חומר בנושא ואני חייב לציין שאני חושב וחושש מהעניין , מתרופות ומכך שהדבר עלול לחבל בחיי המקצועיים, מה עוד שאני מועמד לעבודה ממשלתית ואני חושש שאם אתחיל עכשיו באיזשהו טיפול פסיכולוגי הדבר יפגום בסיכויי שכן התיק הרפואי גלוי בהנחה שאטופל דרך קופ"ח.
מה עושים?
האם באמת נכנסתי למעגל הסובלים מהתקפי החרדה?
האם אפשר לפתור את העניין ללא תרופות?
ואם כן מה יהיה עם העניין הזה? האם זה יפריע לי למצוא עבודה טובה ולהצטיין כמו שהייתי רגיל כל חיי (לנאום בפני קהל, לתפקד תחת לחץ וכו').
העניין באמת מטריד אותי וגורם לי לשלל מחשבות שליליות אשר על חלקן אינני מצליח להשתלט (בטח בעקבות גלישה באינטרנט וקריאה על כל מיני מחלות נפש למיניהן ותרופות עם תופעות לוואי מזעזעות).
עזרה בבקשה.
אבירם החושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרהחרדה? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/12/2010מה שחווית היו בעצם תסמיני לחץ שכיחים (שמובנים לגמרי בקונטקסט ה"סטרס האדיר" בו היית לפני ואחרי המבחן) - ותו לא. כאשר איננו מקשרים בין הדברים ונותנים להם לגיטימציה, התסמינים עצמם נתפסים בעינינו כפתולוגיים ומכאן מתחיל הסחרור ("הלחץ מהלחץ") היוצא משליטה. ודאי שאפשר (ונכון) לפתור את העניין ללא תרופות והדבר אינו צריך להפריע לך למצוא עבודה טובה ולהצטיין וגו' - כל מה שאתה צריך זה מספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (מניסיוני שלי, במקרה כמו שלך די בשיחה אחת כדי "לפתור" לך את הבעייה ואשמח לעזור לך בזה.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאוקסנה30/11/2010
שלום. בזמן האחרון התחלתי לאהוב הרבה להיות בבית. לא רוצה ללכת למסיבות ו...! לא רוצה שהשאלו שאלות, מעדיפה עם מחשבות לבד. לא רוצה לתת הסברים. מרגישה שיש לי יותר הוסר ביטחון. תמיד הייתי הסרי ביטחון, אבל לא ככה, שהיום אני מעדיפה "רק שלא השאלו אותי". ומה שאני רוצה להיום זה בית ומשפחה (לא יותר מזה). למה זה יכול להיות? תודה
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן30/11/2010לאוקסנה שלום,
קשה לי להאמין ששינוי כזה קרה "סתם".
סביר להניח שזו תוצאה של התרחשויות בחייך.
ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע שיוכל לברר איתך את הגורמים ולעזור לך לחזור לעצמך, כפי שהיית לפני ההסתגרות.
לשם קבלת טיפול ממוקד חפשי מטפל המתמחה ב-EMDR ו/או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה וחרדותנירית29/11/2010
האם יש קשר בין חרדות לבין טיפול בכדורי שינה? ואם כן, האם חייב במרשם רופא?
כדורי שינה וחרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן29/11/2010לנירית שלום,
אנא הסבירי מה את שואלת בצורה מעט יותר מפורטת.
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביית נהיגה.שחף29/11/2010
שלום רב,
כבר שנים שאני סובלת מחרדות אלו ואחרות. הייתי במספר טיפולים פסיכולוגיים וקוגניטביים וזה עזר לזמן קצוב. לאחרונה עקב תאונת דרכים אני לא מסוגלת לנהוג וכל הזמן חושבת שרכב אחר יתנגש בי. זה פוגע בי מאוד ואני מתקשה להגיע למקום עבודתי שאין שם תחבורה ציבורית מסודרת.
בכל פעם שעלי להיכנס לרכב , יש לי קוצר נשימה ותמונות מול העיניים שמתנגשים בי.
אני ממש במצוקה, אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוביית נהיגה. - תגובה
ד''ר אודי אורן29/11/2010לשחף שלום,
אני ממליץ לך לנסות טיפול בשם EMDR שמסוגל לא פעם לעזור בהתמודדות עם פוביות.
תוכל למצוא אנשי מקצוע המתמחים ב-EMDR באתר עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)