פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה
    בת
    14/07/2010

בני בן 10 סיפר לי כי לפני שנה כאשר שמר עליו בן של חברים
    הוא הכניס יד למכנסיו ונגע באיבר מינו
    בני התנגד אך הבייביסיטר ניסה פעמיים
    לדברי בני עבר לאחר המעשה למיטתי והדבר פסק
    מה עליי לעשטת?
    לא יודעת מה לומר לילד למעט גיבוי מלא כמובן לבני
    האם לפנות להורי הבייביסיטר?
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2010

שלום רב,
    את מתארת סיטואציה מורכבת, שבה מעורב אדם מוכר וקרוב שפגע בבנך, ומניחה שאת חוששת לפנות להורי הפוגע. אולי מחשש לפגיעה ביחסים ביניכם, אולי לא יאמינה, אולי יגיבו בביטול או שהדבר יטלטל את שתי המשפחות.
    יתכן שמשהו מכך נכון, ויחד עם זאת חשוב גם להעביר מסר של הגנה כלפי בנך, שנפגע מהסיטואציה. חשוב מאוד שאת נותנת גיבוי מלא לבנך, אבל כדי לחזק את הגיבוי ולתת לו תחושה ששומרים עליו ודברים כאלה לא מקובלים.
    אני כן הייתי אוזרת אומץ ופונה להורי הילד הפוגע ומשתפת אותם, אולי כך את עושה גם שירות עבור משפחתו ועבורו.

בברכה,

בקי מנדלוביץ- עו"ס
    המרכז הרב תחומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    נטלי
    13/07/2010

היי לפני שנתיים התחלתי טיפול פסיכולוגי ועלו לי כל מיני זיכרונות יש לי זיכרון שההיתי ילדה ההיתי רוב ילדותי בבית לבד,יש לי זיכרון על בן דוד שלי, הוא גדול ממני ב3 שנים,אני זוכרת שהוא אמר לי לא להיתבייש להוריד חולצה כי אין לי ציצי,הוא נישכב עליי והיתה חדירה וזה ניפסק לא זוכרת כלום יותר,בבית ספר יסודי ההיתי מסתובבת רוב הזמן עם בניםהיה לנו מחנה כזה, היו 5 בנים ואני בת יחידה הההינו מתפשטים והיו נגיעות אבל זה כנראה מסקרנות,בגיל 12 ,זוכרת את הגיל כי אבא קנה לי מחשב לבת מצווה והשכן שלי בן 18 היה אמור לשים לי משחקים במחשב ,אבל במקום זה הוא נישכב עליי הפשיט אותי וחדר אליי,הגיוני שעברתי כמה פגיעות?? או יש לי חלק בזה,,?בגיל הבגרות לפני 4שנים נסעתי לחול וחבר של אבא (בן,50) סידר לי דירה באותו לילה הוא הגיע לדירה ודרש שאני ישכב איתו,ההיתי איתו פעמיים וקשה לי לסלוח לעצמי על זה,אחרי שבוע החבר של אבא שלי,שלח לדירה עוד חבר,שניסה לשכב איתי למרות שאמרתי לא,בסוף שכבנו,זה היה בכח ורציתי שיגמר,בעקבות זה התמכרתי לסמים קשים (קוקאין) אני מרגישה זולה וקשה לי לסלוח לעצמי,מאז שחזרתי מחול אני בנאדם אחר,היה לי פגיעה עצמית וההיתי מאושפזת בגלל התקף פסיכוטי...משהו לא בסדר איתי??

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2010

שלום רב לך,
    את כותבת על מסכת של התעללויות שעברת בגיל מאוד צעיר.
    ברור שאין לך חלק בפגיעה, ויחד עם זאת את ממש סובלת מהשלכותיה. הייתי מאוד ממליצה על טיפול בתחום.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנויה או תופעות אונס?
    אוסנצ
    11/07/2010

עברתי אונס שהייתי שיכורה,והוא היה הראשון שילי.,מאז היו לי רק פלשבקים קטנים .
    רציתי לדעת אם חלק מהתופעות הן הכחשה,המשכתי כאילו לא קרה כלום?
    בנוסף לזה אחרי ששכבתי איתו שכבתי עם עוד בנים,כאילו לא איכפת לי..אני לא יודעת אם זה נורמאלי או לא,אני אובדת עצות
    הכרתי בחורים מקסימים שאני פשוט פוגעת בהם בלי שהם ידעו אחד על השני,אני שוכבת עם שניהם

אני אפעם לא הייתי כזאת,אני לא מכירה את עצמי ככה,ואפילו שאני מנסה להתפרק ולבכות אני לא מצליחה
    אני מרגישה זולה,וכאילו הגוף שלי זה חלק נפרד ממני
    בבקשה האם תוכלו לרשום לי מה התופעות של אונס?
    ניסיתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי כלום
    חשוב לי להגיד שהמקרה ממש טרי!

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פרנויה או תופעות אונס?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    12/07/2010

שלום רב,
    ראשית לא ציינת אם פנית לקבל עזרה מקצועית.
    אם לא, היות והמקרה גם טרי חשוב וכדאי לפנות. ככל שמטפלים בתופעות מוקדם, כך הסיכוי לחזור לתיפקוד טוב גבוה יותר.
    אני ממליצה לך לפנות למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית באזור מגוריך (טלפון - 1202), הם יפנו אותך למקום המתאים עבורך.
    כל התופעות שציינת הן תופעות מוכרות ושכיחות במצבי אונס.
    דיברת על הכחשה ועל תחושה שהגוף נפרד ממך - זו בעצם תופעה של ניתוק או "דיסוציאציה" בשפה המקצועית. זהו מנגנון שנועד להגן עליך מפני החוויה המציפה שמעורר הזכרון הטראומטי, אך החסרון הגדול שלו הוא שאת ממשיכה להפעיל אותו בסיטואציות מיניות וממשיכה להיפגע מינית. זו לכשעצמה תופעה מוכרת שנקראת "רה - ויקטימיזציה" או קורבנות חוזרת.
    מתוך דבריך נראה שהתגובות מצריכות עזרה מקצועית, ולכן אני ממליצה לך לאתר מקום שיוכל לסייע לך.
    בברכה,

בקי מנדלוביץ - עו"ס
    המרכז הרב תחומי "בני ציון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה במקום עבודה
    דנה
    08/07/2010

התפטרתי ממקום עבודה קודם בשל הטרדה מינית. איך מסבירים את זה בראיונות עבודה? זה יכול להתפרש לא טוב מבחינתי.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה במקום עבודה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

פרופ' רחל לב-ויזל
    09/07/2010

שלום לך,
    שאלתך מאד טובה ואני חיבת להודות שאין לי תשובה חד משמעית עליה. אני מבינה את ההתלבטות שלך. יתכן וכדאי לומר בתחילה כי התפטרת כי חשת שזה אינו המקום המתאים מבחינתך בשל התחום, מערכות היחסים בין האנשים, אתגר וכו, ורק אם תרגישי נוח בהמשך לשתף בנושא ההטרדה המינית.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    08/07/2010

שלום רב,
    אם בחור במשרד בו אני עובדת מדבר כל הזמן על סקס, אבל כל הזמן, וגם שולח הערות עדינות אלי (לא משהו רציני). האם זה נחשב הטרדה מינית? מה עלי לעשות במצב זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זו הטרדה

פרופ' רחל לב-ויזל
    09/07/2010

שלום לך,
    כן זו הטרדה, הדרך הטובה ביותר היא לומר לו שכדאי להיזהר כיון שכפי שידוע לו זה נכלל במסגרת הטרדה מינית ועדיף לא להסתבך עם הנושא.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    12/07/2010

שלום רב,
    אני מציעה לך לקרוא באינטרנט על החוק למניעת הטרדה מינית באתר:
    http://www.moital.gov.il

אני מציעה לך שאם את מרגישה מוטרדת ע"י אותו עובד את יכולה לפנות ולבקש את עזרת המנהל / מנהלת שלך. בכל מקום עבודה אמור להיות מישהו שממונה על הנושא של הטרדות מיניות ותוכלי לשתף ולהתייעץ ולדווח במידת הצורך.

בברכה,

בקי מנדלוביץ
    עו"ס

המרכז הרב תחומי בני ציון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור האם זו הטרדה ומה ניתן לעשות?
    אישה
    29/06/2010

הייתי עם שתים מחברותי בבית אחד מהידידים שלהן .ראינו סרט יחד ושתינו כמה כוסיות של משקה אלכוהלי. נרדמתי, וכשישנתי אחד מהבחורים ששהו שם הכניס את היד שלו לתחתונים שלי, ועשה מה שעשה. עקב כך שישנתי, חשתי בדבר בצורה מעורפלת,גם כתוצאה מהשיכרות הקלה ולא התנגדתי לפעולה. יש לי חבר כבר קרוב לשנה,וזה לא דבר שהייתי נותנת לאדם לבצע במידה שהייתי עירנית ולא שתויה.חברותי שמו לב בשלב זה או אחר,ועזבנו את המקום בעודי מבולבלת .
    בבוקר שהתעוררתי, חשתי גועל וחלחלה, סיפרתי לחבר שלי מה קרה, והוא אמר לי שכל עוד לא הסכמתי מפורשות, בטח אם ישנתי והייתי מעט שתויה אסור היה לו לגעת בי.
    מאז (לפני יומיים)הדבר מטריד אותי ואת מנוחתי.
    אם הוא לא עשה זאת בכוונה רעה, אלא חשב שזה רצוני כי לא התנגדתי?
    האם זו נחשבת הטרדה במידה שלא אמרתי לא מפורש?
    מה אפשר לעשות במקרה כזה?
    האם העובדה שישנתי והייתי שתויה משפיעה בצורה זו או אחרת על הפעולה שאני צריכה לנקוט בה כעת?

אני צריכה להתלונן? או פשוט להתרחק מהבחור ולמנוע פגישה עימה בעתיד?

תודה מראש על העזרה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    30/06/2010

שלום רב,
    אין ספק שאותו בחור לא קיבל את הסכמתך, ואי - התנגדותך אינה מהווה כלל הסכמה,
    במיוחד לאור העובדה שהיית בהשפעת אלכוהול. יש לך אפשרות להגיש תלונה במשטרה וניתן גם להתייעץ בעניין עם מרכז סיוע 1202 בנדון. האפשרות להתרחק מהבחור, כמובן קיימת גם כן.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שם חסוי
    26/06/2010

שלום אני בת 10 בכיתה ד עוד מאט ה והיו מקרים שבנים ניסו להתחיל איתי ולאנוס אותי לרוב היו חבורה אבל פעם שעברה הצלחתי לברוח מה אני צריכה לעשות חומר מדמיע,תרסיס פלפל או שוקר חשמלי אני לא יודעת פעם ראשונה:חול בעניים פעם שניה:שיחרור ובריחה פעם שלישית ורביעית בעיטה במקום הרגיש והשאר התגוננתי בעזרת מכות אני פונה למבוגרים אבל זה לא עוזר ושפניתי להורים פעמים רבות לא האמינו לי והיו שהשלימו עם זה והיה פעם ערס מבוגר עם סכין אבל נערה אחת עזרה לי עם התרסיס איפה לקנות מה לעשות תענו בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ילדה

מאיה
    30/06/2010

חמדתי אם תרצי אשמח לעזור תיתקשרי או תסמסי ואחזור אליך
    0509237709

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    01/07/2010

שלום לך,

אני שומעת על כל הדברים שעוברים עליך בגיל כל כך צעיר ומאד מודאגת.
    נראה לי מאד חשוב לספר להורים או לאדם מבוגר שאת סומכת עליו, על כל מה שקורה לך,
    כדי שיעזרו לך להגן על עצמך ולפנות למשטרה אם צריך.
    אני מבינה שבינתיים ההורים והמבוגרים לא עזרו, אבל אולי בעזרת מורה או יועצת שתספרי להן הם יאמינו ויעזרו.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פה מישהו?
    1
    25/06/2010

לקביעת תור
    סגירה
    יש פה מישהו?

הוספת תגובה

• מה?

1
    25/06/2010

מה בעצם אפשר לרשום פה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבא

מאיה
    30/06/2010

מה את מחפשת לרשום מה שעולה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 31 וניזכרתי שאבי עשה לי מעשה
    גלית
    22/06/2010

שלום אני בטיפול פסיכולוגי שנה
    בגלל חרדות קלות שלא הבנתי אותן
    ואחרי שיחות- טיפול של שנה התחלתי להיזכר
    הזיכרון שאבא שלי עושה לי מעשה מגונה
    אני עדיין גרה בבית
    ועכשיו עוזרים לי לצאת
    אימא שלי לא כל כך מאמינה
    אני עוד בפחד שיעלו לי עוד זיכרונות
    תמיד היה לי חשד אבל חשבתי שזה אצלי בראש
    ואני מדמיינת
    עכשיו אני מבינה את החרדות שלא נעלמות
    כי אני בבית והוא שם
    אשמח לדבר עם בחורות שעברו משהו דומה
    קשה עוד לעכל אשמח לשתף ולהקשיב
    אני בת 31 מרמת גן עם המון שמחת חיים
    ולא מוותרת על החיים
    יש לי המון עוד לחיות כאן(:
    מתמודדת ,למרות שיש נפילות
    אבל התקווה לצאת בקרוב מהבית
    ולהתחיל את חיי מחדש עם הגילוי והניתוק מהמשפחה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    27/06/2010

שלום רב,

שמחתי לשמוע שאת שומרת על שמחת החיים וממשיכה להתמודד.
    בהחלט נראה נכון לעזוב את הבית ולהמשיך חיים שאין בהם תזכורת מתמדת של הפגיעה.
    הליווי בטיפול סביב תהליך זה, גם הוא משמעותי ונכון.

בהצלחה,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה כיצד להגיב
    שמואל
    21/06/2010

ביתי בת ה10 חגגה היום יום הולדת בכיתתה וכיבדה את הילדים בעוגה כשביקשה לקחת סכין לחיתוך העוגה מחדר המורים המורה להתעמלות ששהה שם ביקש שתכבד אותו בפרוסה.
    לאחר חיתוך העוגה בכיתה ביתי ניגשה לחדר המורים והגישה למורה פרוסת עוגה ואז הוא אחז בידה אכל את העוגה מידה ועם היד שלה ניגב את הפה היא משכה את היד וברחה מחדר מורים
    כיצד יש לנהוג? לפנות למנהלת ? למשטרה? יש טעם בכלל להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה כיצד להגיב

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    23/06/2010

שלום רב,
    אין ספק שהתנהלות המורה חורגת מהתנהלות תקינה.
    אני חושבת שיש טעם להגיב, גם כדי לשים גבול וגם כדי להראות לביתך מהו גבול נכון, וכן שאת מגנה עליה. ניתן לפנות גם למנהלת וגם למשטרה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לספר
    מיקי
    21/06/2010

אני בת 26 , עברתי בחיי הרבה הטרדות או תקיפות מיניות. לא סיפרתי על זה אפילו לחברה הכי קרובה שלי וגם לא לקרובת משפחה מעולם.
    רוב הזמן זה בגלל שהאשמתי את עצמי. אני עדיין מאשימה.
    זה התחיל כשהייתי הייתי בת 14 ועבדתי אצל בחור מבוגר בהקלדות. יום אחד הוא ביקש ממני שבזמן שאני מקלידה אני אשב עליו (עם בגדים) זה נראה לי מוזר אבל עשיתי את זה בלי להתנגד. כי בסך הכל רציתי לעבוד כדי לקבל כסף. אני זוכרת עד היום את קולות ההנאה שלו. נדמה לי שהיו סימנים מקדימים אבל אני פשוט המשכתי לחזור לשם.
    הפעם השניה הייתה בגיל 16.5 בערך. נפגשתי עם בחור ונסענו אליו הבייתה שם הוא ניסה לשכב איתי ואני סירבתי הוא ניסה לתפוס אותי וברחתי הכל בתוך הבית שלו , לבסוף הוא השתכנע והחזיר אותי הבייתה. מאחר ולא קרה דבר בסוף הסכמתי להפגש איתו בשנית. נדמה לי שבסך הכל ביקשתי אהבה, קשר. הוא נתן לי לעשן סמים באוטו ואחר כך הפשיט אותי וחדר אליי, כל זה כשאני מסוממת מדי מכדי להתנגד אבל מודעת למעשיו. לא יודעת אם זה אונס או לא כי זה אשמתי שעישנתי את זה ושהסכמתי להפגש איתו ואפילו לא התנגדתי. אני מרגישה שכל התקופה הזו פשוט הבאתי את זה על עצמי. אני חושבת שאמנם לא בכיתי אף פעם בגלל זה או נכנסתי לדיכאון עמוק אבל המחשבות האלו חוזרות אלי תמיד.. אני חושבת שבגלל זה יש לי גם בעיות בסקס ובעוד תחומים כמו חוסר ביטחון, או השמנת יתר.. או שאני סתם משליכה הכל על זה. היו עוד כמה מקרים חוץ מאלו כאילו שאני טיפוס כזה שמביא זאת על עצמו בכוונה או בטמטום

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לספר

הוספת תגובה

• חמדתי

מאיה
    30/06/2010

אם תרצי לדבר או לסמס לי בכיף אקשיב עברתי גם חוויות קשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    01/07/2010

שלום רב,
    אני שומעת על אירועים מאד קשים שעברת, ועל ניצול קשה.
    תחושת האשמה שאת מרגישה נותנת אולי איזו הרגשה של שליטה, אבל אני רואה את הדברים אחרת.
    אני רואה שקיימים כאן מקרים של ניצול , ושההשפעה עלייך ממש לא פשוטה.
    אני מציעה להיעזר בטיפול כדי להבין טוב יותר מה קרה ולא לתת למקרים אלה להכתיב את שארית חייך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההרגש בעת התעללות מינית...-עזרתכן
    יובל
    18/06/2010

שלום לכולן,

עברתי בגיל 10 התעללות מינית ע"י בן דוד. אני מטופלת אצל פסיכולוג מקסים, פתחנו את הטראומה - אני מדברת ומשתפת...קשה, אבל שווה את זה - סוף סוף לדבר.

לאחרונה הוא שאל אותי מה אני הרגשתי בזמן ההתעללות?

בין השאר הוא סיפר לי שישנם פעמים שבילדות מורגשת הנאה ושאם הרגשתי כך חשוב שאשתף.

אני חייבת לאמר שאני לא זוכרת שעצרתי את האקט עם בן דוד שלי,
    ואני היום מבינה שאני לא אשמה...
    ובכל זאת - חשוב לי לשאול ולדעת על תחושות אצל קורבנות קטינים שעברו התעללות מינית -
    האם יכולה להתקיים תחושת הנאה? זה הרי לא הגיוני...האם מישהי הרגישה כך?

תודה, ובהצלחה לכולן..

יובל

הוספת תגובה

• גירוי מיני או עוררות

פרופ' רחל לב-ויזל
    19/06/2010

שלום לך
    גירוי מיני או עוררות יכולים להתרחש במצבים בהם הפגיעה המינית לאו דוקא התקיימה תוך כדי כפייה פיזית או אלימות אלא לכאורה בחום ואהבה. זה לא מפחית את אחריות הפוגע מינית למעשה. מצב כזה מבלבל את הנפגע כיון שנפשו חשה דבר אחד וגופו מגיב אחרת.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה...אבל...

יובל
    20/06/2010

איך מתמודדים עם זה?
    עם התחושה שנהנית מכזה דבר? (אגב אני לא בטוחה לגבי המילה הנאה...)
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    20/06/2010

שלום לך יובל,
    קיימות פעמים בהן אנו שומעות על הנאה פיזית, גם מקורבנות פגיעה מינית. זה ודאי אינו מפחית את תחושת האונס והפגיעה, שיכולה להיות מנטלית, שכן ההנאה היא פיזית לגמרי.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המרכז בני ציון
    אנונימית
    12/06/2010

שלום רונית
    אני מאזור הצפון מצבי קשה בעקבות התעללות שעברתי בילדות
    אני לא צריכה אשפוז אבל קשה לי נורא רע לי נורא ויש המון זיכרונות שצפים
    אני צריכה עזרה ובאופן פרטי אין ביכולתי לשלם זאת
    שמעתי שבני ציון זה מקום טוב השאלה היא האם מקבלים מהר או שצריך לחכות תקופה מסוימת?
    כשאדם נמצא במצב לא טוב אז הזמן משחק לו תפקיד רציני בחיים
    תודה ושמעתי עליך המון דברים טובים
    אשמח אם תחזירי לי תשובה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    המרכז בני ציון

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/06/2010

שלום רב לך,
    תודה על הפניה ועל המילים החמות.
    אני ערה לעובדה שההמתנה לטיפול קשה, אך יש לנו פונות רבות שממתינות, ובינתיים אין אפשרות לקצר זמן ההמתנה, לצערי הרב.
    אני מציעה לך להירשם במרכז ובינתיים אולי לנסות להיעזר או דרך קופ"ח או דרך הרווחה.
    צר לי שאין לי בשורות טובות יותר.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה שקרה
    עמליה
    07/06/2010

נסעתי באוטובוס ונרדמתי. כשקמתי הבחנתי שידו של זה שישב לידי הייתה מונחת לי על הברכיים. זזתי באי נוחות והיד שלו נפלה. הוא התנהג כאילו לא קרה כלום. עכשיו אני מרגישה רע שלא הערתי לו ולא אמרתי לו כלום. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה שקרה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    08/06/2010

שלום לך,
    אין ספק שמדובר בהטרדה וניצול לא הוגן של העובדה שישנת. יחד עם זה במצבים כאלה, פעמים רבות ישנה תחושה של שיתוק, וקשה להגיב באסרטיביות. חשוב להבין שהתגובה שלך בהחלט צפויה, והאחריות למעשה חוצה הגבולות, מוטלת עליו ולא עליך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה

פרופ' רחל לב-ויזל
    14/06/2010

שלום לך,
    ההתנהגות שלך כל כך נורמטיבית שאין לך מה להרגיש רע אתה. תחושת המבוכה והרצון רק לברוח מהמקום, ולהשאיר את הספור מאחור, היא תחושה טבעית במצבים כאלה.
    בפעם הבאה, אני בטוחה שתגיבי כבר אחרת, ואם יקרה, אז הגבר הבא שיעשה דבר דומה יחטוף גם על מעשהו של הראשון. חבל שתבזבזי אנרגיה לחוש רע. מספיק חשת אי נוחות ומבוכה בסיטואציה ההיא ולא באשמתך.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הייתי מעירה לו

מיקי
    21/06/2010

אם היית מעירה לו אז יכול להיות שהוא היה נהנה מזה יותר, יש פטיש כזה של התחכחות במקומות ציבורים שגורמת לגירוי מיני רק אם נרתעים מהבן אדם ומראים את הפחד . יכול להיות שזה היה מקרה. ובכל אופן, אל תאשימי את עצמך שלא הגבת זה הוא הפושע שעשה את זה. זה לא היה עוזר אם היית מעירה לו על זה, לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    נונה
    07/06/2010

שלום, אני עובבדתץ כשנה במקום כלשהו שכולן שם בנות. לאחרונה ציוותו לנו מנהל חדש - בחור. הוא כל הזמן אומר ומפגין שהוא יודע שכל אחת מאיתנו הייתה רוצה אותו.... לאחרונה כשדיברתי איתו בצד על משהו בנושא עבודה, הוא הכניס את ידו פנימה לתוך המכנסיים שלו והחזיק אותה שם לכל אורך כמה דקות השיחה. אותי זה מאוד הגעיל. האם זה נחשב הטרדה מינית?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    09/06/2010

שלום רב,
    אינני בטוחה בהיבט החוקי אם הכנסת היד למכנס מהווה הטרדה מינית, אך ודאי שנחצה כאן גבול. הדבר הנכון הוא להביע את אי הנוחות שלך על התנהגותו ולבקש ממנו להיות ער לכך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    14/06/2010

שלום לך,
    כן אוננות בפומבי יכולה להיחשב להטרדה מינית. הדרך הטובה ביותר היא לשאול אותו ישירות האם אין לו מקום פרטי בו יכול לאונן?
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה