מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעשה מגונה בילדותנילי27/03/2011
אני היום כבת 30, לאחר כמה חודשים בטיפול פסיכולוגי צפה אצלי בזיכרון חווית פגיעה מינית מהעבר - כשהייתי כבת 12 וחצי, אחי, המבוגר ממני בחמש וחצי שנים, היה מבקש ממני לאונן לו (אז לא הבנתי את המשמעות כלל), הדבר נמשך במשך חודשים ארוכים מידי כמה לילות.
אני זוכרת שהקפאתי את עצמי - לא חשבתי כלום ולא הרגשתי כלום, וזה גרם לי להקפיא את עצמי בתחומים רבים בחיים. מאז אני כבר יותר מחצי שנה בטיפול וחווה עליות ומורדות.
הדבר שהכי קשה לי, ופה אני מבקשת את תגובתכם ואת תגובתה של מי שחוותה משהו דומה - מדוע כה קשה לי? אני קוראת חוויות של נשים שהיו מזעזעות באמת, ולעומתן שלי לא כזו נוראה. האם זו באמת נקראת פגיעה מינית? האם זה הגיוני שכל כך כואב לי? (את רוב הכאב אני עדיין אוצרת בתוכי ומחפשת את הרשות להוציא אותו.) תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשה מגונה בילדות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע28/03/2011נילי שלום
אחד הדברים שקשה לנו להבין כיצד האנשים אשר אנחנו בוטחים בהם הכי הרבה עלולים לפגוע בנו . אם את חווה תמונות ופלשבקים, מחשבות חודרניות, המנעות מדברים שמזכירים לך את הסיטואציה, ועוררות יתר, תני לעצמך את הזמן והמקום הטיפולי להחלים מהתחושות שאת חשה, והגדרת נכון שאז לא הבנת את המשמעות כלל.
יש החלמה בעקבות פגיעה מינית אז חיזקי ואימצי
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי מכירה את דודו סייג המורה?נטע14/03/2011
מורה לנהיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי מכירה את דודו סייג המורה? - תגובה
צביה כפיר M.S.W20/03/2011נטע שלום. עבר כבר שבוע ואין אליך תגובה מאחרות שמכירות אותו אז אחזור על הצעתה של שיר מפניה אחרת. אולי אם תפני למרכז לנפגעות 1202 בטלפון מכל אזור זה יביא אותך למרכז באזורך ואולי שם שמעו עליו מתלונות של בנות/נשים אחרות. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני04/03/2011
שלום
עברתי טיפול חצי שנה עם עובדת סוציאלית שהיא גם סקסולוגית בעקבות תקיפה מינית
שעברתי . הטיפול עזר חלקית מבחינתי .
חשבתי על פסיכותרפיה גופנית ?זה יכול לעזור ?
מאד מפריע שאני מרגישה שאני מכווצת בגוף ומה שהכי מציק לי שמאז הארוע אני לא יכולה לקיים יחסי מין מלאים עם בעלי אלה אם כן אני שותה אלכוהול . אני לא חושבת שאפנה שוב לטיפול שהוא רק שיחתי.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע05/03/2011שלום רוני
תחושתך שטיפול שיחתי אינו מספיק עבורך היא משמעותית במידה ואת מרגישה את הצורך לטיפול גופני, ניתן להסתייע בפזיוטרפיסטיות המתמחות ברצפת האגן ובכיווץ בלתי רצוני של שרירי רצפת האגן. ישנן פיזיוטרפיסיות שמתמחות בקשר של כיווץ בלתי רצוני של שרירי האגן בנוסף לפגיעות מיניות, במידה ובעקבות הטיפול הגופני איעלו תכנים מציפים , לעיתים מומלץ ללוות טיפול שיחתי.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
צביה כפיר M.S.W06/03/2011אני מסכימה עם המלצתה של שיר אולם רציתי להוסיף המלצה נוספת. קיימת היום שיטה שמטפלת במשולב בתחושות בגוף דרך שיחות ונקראת SOMATICE EXPERIEN כך שאולי זו עוד דרך להתמודד עם הקשיים שנותרו. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בעבודהאור28/02/2011
אני בת 21 ועובדת במוקד טלפוני די גדול. אחד האנשים שעובדים במוקד הוא בן 75, תתפלאו, ולא מפסיק לזרוק הערות מיניות, כי הוא חושב שבגלל הגיל שלו מותר לו.
אני לא רוצה להפנות את זה להנהלה, אבל איך לדעתכן אפשר להגיב לדבר כזה בצורה עניינית שתגרום לו להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות תגובה
ליאור גל-כהן01/03/20111. ניתן לפנות לממונה על מניעת הטרדה מינית בארגון. היא מחוייבת לדיסקרטיות.
2. סביר להניח שאת לא היחידה שמופנות אליה הערות אלו. נסי לדבר עם אחרות שעובדות איתך. כשלא מתמודדים לבד אז גם לפעמים קל יותר לפנות לסיוע.
3. אם תצליחי לומר לו "הערה כזאת היא הטרדה מינית, תפסיק בבקשה". צמד המילים 'הטרדה מינית' מפחידה חבר'ה כאלה.
4. אם את מדברת עם עובדות אחרות, נסו לתאם ביניכן שכל אחת השומעת אותו תאמר לו את המשפט הנ"ל "הערה זו היא הטרדה מינית, תפסיק בבקשה". הכי קשה יהיה לראשונה שתאמר זאת. אחרי פעמיים כבר יותר קל ואם משפט זה יאמר מכמה עובדות - יכולה להיות לזה השפעה רבה.
בהצלחה עם הרבה כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית בעבודה - תגובה
צביה כפיר M.S.W01/03/2011קיבלת תגובה תומכת ונכונה מליאור גל כהן ורק רציתי להוסיף ולחדד את שאלת הגיל. נראה היה לי שציינת את הבדלי הגילים ביניכם כדבר שמקשה עליך להגיב אליו .הוא בודאי בגיל של הסבים שלך. אני רוצה להוסיף לחזק אותך שלגיל אין משמעות. זכרי שכאשר מישהוא עושה דבר שאינו נעים לך זכותך וחובתך להגיב לזה ללא כל קשר לגילו. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיה במיםהילה21/02/2011
נמצאת בטיפול שיקום תקיפה ויש לי מצבים אקוטיים של דכאון חרדות ואובדנות. בקושי מתפקדת ומפחדת להיות תלותית בעתיד. הולכת לטיפול כדי לא להשתגע אבל שחוזרת ליום יום הכל אותו דבר. מרגישה שאיבדתי צלם אנוש .למרות שיש משפחה תומכת זה לא כ"כ עוזר.
בלי לפרט סובלת גם מפגיעה פיזית חמורה מאוד באברי הרבייה ומטופלת אצל גניקולוגית ,פסיכאטר , מטפלת של תקיפות ופיזיותרפיה לכאבים.
שמעתי שהידרותרפיה במים יכולה לעזור .רציתי לדעת אם יש באיזור השפלה הידרותרפיסטיות שמתמחות בנושא תקיפות שיכולות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרותרפיה במים - תגובה
צביה כפיר M.S.W23/02/2011אני שומעת כמה קשים לך הימים ובטח הלילות ואני שמחה עבורך שאת מטפלת בעצמך למרות הקושי הכרוך בזה. אני יודעת שכאשר אנחנו מאמינים שמשהוא יעזור הוא אכן עוזר. אינני מכירה מטפלת בהידרותרפיה לתקיפה אבל אם את אוהבת מים חפשי מטפלת בהידרותרפיה שהבטן שלך תרגיש איתה טוב והוסיפי את זה לטיפולים שלך. חשוב לא רק לטפל ממוקד בנושא התקיפה אלא טוב גם במקביל סתם לתת לעצמי דברים שעושים לי טוב וממלאים אותי באינרגיה כדי להתמודד עם כל השאר. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים מהקריות שתקף מיניתVirginia Gal18/02/2011
שלום,
לפני יותר מחצי שנה, הותקפתי מינית ע"י רופא השיניים שלי (שעבד ללא אסיסטנטית). הגשתי תלונה במשטרה ביום למחרת ונפתחה חקירה. אחרי תהליך ארוך ומייגע, שכלל בין היתר "עימות" בינו לביני במשטרה, הגיע התיק לפרקליטות.
לצערי, המזל לא שיחק לטובתי ולא רק שהתיק הוא מילה שלי נגד מילה שלו, אלא גם שכמה ימים אחרי זה התחילה השביתה הגדולה בפרקליטות ועכשיו התיק שלי נזנח איפושהו ולאף אחד אין זמן לטפל בו.
המצב היום הוא שאותו רופא המשיך עם חייו כרגיל וממשיך לקבל מטופלים ומטופלות ואני נשארתי עם טראומה נוראית ותחושה נוראית אף יותר של אוזלת יד וחוסר אונים משווע.
מכיוון שרשמית התיק עדיין פתוח, אסור לי לציין את שמו ואת פרטיו, אבל אם למישהי פה זה נשמע מוכר והיא עברה משהו דומה, אשמח אם היא תוכל ליצור איתי קשר ואולי ביחד נוכל לעשות משהו נגד הרופא הזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים מהקריות שתקף מינית - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע19/02/2011שלום וירגיניה
אני מציעה לך לפנות למרכז סיוע 1202 להעזר במתנדבת בהליך הפלילי, מרכז סיוע גם מרכז אליו תלונות באופן דיסקרטי ויתכן שיוכלו לסייע לך עם הניסיון הקיים
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרונותיעלי13/02/2011
איך יודעים שהזיכרונות הם אמינים ולא שיקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרונות - תגובה
צביה כפיר M.S.W15/02/2011למה אני לא מאמינה לזכרונות שלי? איזו סיבה יש להם לצוץ אם אינם אמיתיים? אני הייתי ממליצה לך לשאול את עצמך את השאלות האלה ואז אולי אם תרצי להרחיב באינפורמציה לגביך ונוכל להתייחס היתייחסות נוספת. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיכרונות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע19/02/2011יעל
סליחה שאני עונה רק עכשיו על שאלתך , אנו לא יכולים לדעת אם זכרונות הם אמינים ולא שיקריים, יש מחקרים לכאן ולכאן מחקרים המוכיחים כי אפשר להשתיל זכרונות ומחקרים המוכיחים כי כשיש פגיעה המוח מתנהל באופן שונה במיוחד בקרב ילד אשר מאמין לבוגר
באופן סובייקטיבי בטיפול מטפלים בחוויה הסובייקטיבית ובעני זאת המשמעות של טיפול, וההבדל בין עבודה טיפולית ובין בית משפט הקובע צדק
מקווה שעניתי לשאלתך אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מינית במשפחהליה12/02/2011
שלום רב,
אני עדיין נסערת ומתביישת שכך קרה. בת אחותי בת השלוש וחצי אמרה לאחותי כשליוותה אותה לשירותים שהבן שלי בן השש "מצץ" לה את הפות. כולנו שמענו אותה וקראנו לבן שלנו אל החדר כדי לברר את הדברים. הוא סירב לדבר, אך השיב שזה נכון. הוא בכה, ואמר שהוא מתבייש לומר מה עשה ושהוא מפחד שנכעס עליו. אנחנו זקוקים להכוונה וטיפול מקצועי מדויק ומתאים. חשוב לנו לעשות את זה נכון בלי לפגוע בשניהם ובוודאי שלא בקשר המשפחתי הקרוב והחם כל כך ! תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מינית במשפחה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע12/02/2011שלום ליה
ישר כוח על הפנייה! בראש ובראשונה צריך לחזק את בנך שהיה אמיץ ואמר את האמת ושאת מבינה שטעה ושתעזרי לו כי יש דברים שהוא עדיין קטן ולא מבין והתפקיד של המבוגרים ובמיוחד של ההורים לעזור לו להבין מה מותר ומה אסור, השלב שני להסביר לו בסבלנות ובהרבה אהבה על מקומות פרטיים ולהבהיר לו היכן מותר לגעת והיכן לא כדאי שהוא יגע ושיגעו בו, השלב השלישי לבדוק /לשלול שהוא לא נפגע רבים מילדים מחקים התנהגות שהם ראו/ חוו נסי לעשות זאת בביטחון . ילדים מרגישים מאוד את החושים שלנו וכשאנחנו מבוהלים הם גם מבוהלים. שלב נוסף אם תרצי זה להתייעץ עם המערכת החינוכית כמו יועצת בבית הספר ואם הוא בגן חובה אז הגננת - אם את סומכת עליה אני תמיד מאמינה בעבודה במעגלים השונים בית משפחה ומערכת החינוך, אם את רואה לנכון לערב. להתייעץ עם האנשים במסגרות החינוך ולקבל הדרכה או שבעקיפין ידברו בכיתה או בגן על מקומות פרטיים "גופי הוא שלי". לסיכום נשמע שהילד מבולבל וזקוק להנחיה ולהדרכה ולקבלה שלכם כהורים ומשם שיתוף הפעולה ימשיך
המון בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה מינית במשפחה
ליה12/02/2011תודה רבה על התגובה המיידית וההכוונה המקצועית. בהחלט מרגיע שעשינו נכון בסיטואציה כל כך מפתיעה. אנו נמשיך לפעול בהתאם לשלבים שהצעת, ומאמינים שנפנה לטיפול כדי להבין את שורש העניין.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית .רעות11/02/2011
לפני כשנתיים הוטרדתי מיני ע"י בן אדם מבוגר כבן 45 .
הגשתי תלונה במשטרה ,והתיק עדיין עובר מחוקר לחוקר ,ואפילו לא עובר לפרקליטות .
האם יש לכן מושג כמה זמן יעבור עד שסופסוף התיק הזה ייסגר ,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית . - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/02/2011למיטב ידיעתי אין תשובת בית ספר לשאלתך וכל תיק מתנהל אחרת. אולי כדאי לשאול את החוקרים במשטרה מה את יכולה עוד לעשות כדי שזה יתקדם לשביעות רצונך. למרות שמשאלתך לא מובן מה זה סגירה בשבילך. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רעות11/02/2011סגירה =פסק דין .ואני מתקשרת באופן קבוע למשטרה .!!!
הם כל פעם אומרים תתקשרי לחוקר הזה כי התיק הועבר אליו .ככה כל פעם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית . - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע11/02/2011יש אפשרות לפנות למרכזי סיוע 1202 יש להם נציגת ליווי בהליך הפלילי, נסי לפנות אליהן להתייעץ על המקרה הפרטי שלך, כך שיתכן שהן יוכלו לסייע לך באופן מותאם לצורכייך
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות למנהלות הפורוםענת09/02/2011
שמעתן על מקרה בו אישה הותקפה, בעטה בביצים של התוקף, וניצלה?.
אם הייתן מותקפות, הייתן בועטות בביצים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות למנהלות הפורום - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/02/2011שלום ענת
בני האדם פועלים לפי מנגנון Fight-Flight- Freeze כאשר מתקיפים אותנו בשניות הראשונות אנו קופאים Freeze הקפיאה הזו לעיתים מתרחשת כשניות בודדות ולעיתים היא נמשכת זמן רב יותר ותלויה במנגנונים פיזיולוגים ובמנגנונים נפשיים . אחר כך או שבורחים Flight - או שנאבקים Fight מטרתה היא לעשות הערכת סיכון ראשונית כמו איילה בטבע שנתקלת בסכנת חיים. התגובות האנושיות שונות ותלויות בגורמים רבים, התוקף/ת הנתקף/ת הסיטואציה, ולכן התשובה לשאלתך מורכבת ביותר והלוואי והיייתי יכולה לענות בכן או לא, אמונתי שכל תגובה היא תגובה מכוווננת למצב בהתאם לנסיבות הקיימות.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן ארבע וחציקרין08/02/2011
בני בן ה- 4.5 חזר לפני שלושה שבועות מהגן ובמהלך הרחצה לפני השינה אמר לי שהוא רוצה לנשק את הבולבול, כי זה נעים. בתחילה חשבתי שזאת בדיחה ואף שיתפתי פעולה ואמרתי כי שהוא לא יכול לנשק את הבולבול כי הוא רחוק מהפנים. שאלתי אותו מי אמר לו שזה נעים, והוא ענה כי ילד בגן אמר לו, לשאלתי היכן הם דיברו על זה הוא ענה כי הילד ניכנס איתו לשרותים. כשהסתיימה המקלחת הועבר עטוף במגבת לחדר וכשהולבש בתחתונים שאל אותי "האם אני יודעת מה יש בבולבול?" אלתי אותו מה? והוא ענה דבש זה נעים וטעים. פניתי לגננת וסיפרתי לה את סיפור המעשה, יש לציין כי בני סירב לומר לי את שמו של הילד המדובר ולטענת הגננת גם לה לא סיפר.
הגננת פנתה לפסיכולוגית וליועצת הגן וכשביקשה לדבר איתי אתמול טענה כי שלושתן שוללות את האפשרות כי מדובר בגן וכי כנראה זה מהבית. בני הולך לבתיי חברים בנוכחותי ואינו נימצא עם אנשים אחרים ללא נוכחותינו מלבד בין השעות 08:00-13:30 בהם הוא נמצא בגן. הגן הוא גן מעורב של ילדי טרום חובה וחובה.
יש לציין כי לא בוצעה שום שיחה איתי או עם בעלי וכמובן לא עם הילד וכל המידע שנימצא אצל הפסיכולוגית והיועצת הוא מהגננת עצמה שמכירה אותנו מספטמבר הנוכחי. כמו כן ציינה בפניי בשיחה במין נימה של הרגעה כי לאור גילו המוקדם הן לא רואות סיבה לחקור או להעביר את הטיפול לרשויות הרווחה. אני מנסה לקבוע פגישה עם הפסיכולוגית מהשרות הפסיכולוגי איתה דיברה הגננת על מנת להבין איך הגיעה למסקנות כאלה אך ללא הצלחה בנתיים.
באיזו דרך מקצועית אני יכולה לטפל בעניין ולהבין האם קרו הדברים בגן ? האם כדאי שבני ידבר עם אדם חיצוני מקצועי שיוכל לתת קצת אור על מה שקרה ואולי על הילד המעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן ארבע וחצי - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/02/2011שלום קארין
בראש ובראשונה ישר כוח על הזיהוי המהיר ובכך שנתת תוקף ומענה לבנך , עבורו זהו מודל משמעותי והחוויה שאת אימו מהווה מקום של גבולות והגנה, באמת ישר כוח.
נשמע מדבריך שצריך להערך למספר דברים ולערב את הצוות המקצועי בגן (סייעות, גננת,פסיכולוגית, מפקחת) בראש ובראשונה גבולות וחינוך מה מקום פרטי בגוף ומה אינו מקום פרטי, יש מערכי חינוך נפלאים בנוסף לסרטים והצגות המותאמים לגילאים אלו. בנוסף, לבדוק את מערכת היחסים בין בנך והילד האחר, בזהירות, אם מתוך חוסר ידיעה, משחק, גבולות שהטשטשו ועוד. כהורה בגן זכותך לבקש מהצוות החינוכי לחנך את הילדים (לאור המקרה) לחינוך לגבולות של מקומות פרטים בגוף? אתן דוגמא, ילד בן 4.5 שעבר חינוך "גופי ואני" שאל את אימו אם בית השחי הוא מקום פרטי האם לאחר מותר לגעת בו?
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבינה.גבולית07/02/2011
תמיד הייתי אומרת, לכל מי שהעביר ביקורת על זווית הראיה הפסימית שלי, שאני פשוט מציאותית.
תמיד חשבתי שבאיזשהו מקום, יש מישהי בדיוק כמוני, שפוחדת כמוני, חרדה כמוני, רואה שחורות כמוני, מתנתקת כמוני.
תמיד הנחתי שהזמן יעשה את שלו ואני אלמד. אתבגר. אתגבר. אהפוך לאחת מכולם.
תמיד קיוויתי שאני לא שונה מכל אחד אחר בעולם.
חשבתי שאני לא דכאונית יותר- התאבדותית יותר- חסרת חשק יותר- עצובה יותר- מרירה יותר- עזובה יותר- בודדה יותר.. מכל אחד אחר. אולי רק... נותנת לזה לבוא לידי ביטוי יותר...
אבל אני מבינה היום.
אני מבינה שאני לא כמו כולם.
אני מבינה שאני לא רואה את המציאות באופן שתואם את מה שאחרים יגדירו כ"אובייקטיבי".
אני מבינה שהדחפים שמניעים אותי, הכוחות שמכשילים אותי, הגלים שמתנפצים עלי החשיכה שעוטפת אותי הואקום ששואב אותי- אני מבינה שהם שלי כל אלו. שלי ובגללי ועבורי בלבד בלבד.
אני מבינה היום שאני לבד.
אני מבינה את זה כששואלים אותי "איפה את רואה את עצמך בעוד3,4,5 שנים" ואני עונה "לא רואה את עצמי" ומציעה לחשוב, בינתיים, על מחר..
אני מבינה את זה כשאומרים לי "את יכולה, את מסוגלת, יש לך את זה!" ואני אומרת "היום כן... מחר- תלוי את מי תפגשו"...
אני מבינה את זה כשאני מוותרת פעם ועוד פעם ועוד פעם על חלומות, למרות שאני מצטערת על כל חלום שחומק לי מבין האצבעות!!אני מבינה את זה כשאני צריכה להזכיר לעצמי למה לא לקחת עוד פעם את כל הכדורים בבת אחת
ואני מבינה את זה כשאני לוקחת בדיוק מספיק כדי שאוכל לישון, רק לישון קצת
ואני מבינה את זה כשאנשים מתרחקים ממני
ואני מבינה את זה
ואני לא רוצה את זה.
אני מצטערת על היום שבו הסכמתי שיאבחנו אותי.
אני מצטערת כי מאז אני מוותרת על עצמי, ולעצמי, עוד קצת: "אין לך מה להתאמץ או להלחם. זו ההפרעה הזו שלך. תיכנעי".
אני מצטערת כי היום, דווקא היום, אני מבינה שאני מרחמת על עצמי וזה מותר!! זה מותר לי כי אני מבינה היום את כל הדברים האלו שלא הבנתי עד כה.
ואני מצטערת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבינה. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/02/2011שלום לך
בהמשך למה שכתבת, הספרות המחקרית מדברת היום על המשמעות של התפתחות הפרעת אישיות גבולית כהתפתחות של ילדות בסיכון בה הילד או הילדה חיים בגבול של חיי יום יום בשפיות ומאבק על שפיות ובמקביל על החוסר שפיות בכך שעובר התעללות מהאדם שאמור להגן או שהילד בוטח בו, הרי זה הריקוד הבלתי הגיוני בגבול בין טרוף ושפיות שהחיים מזמנים, ולכן אני מזמינה אותך בכוחותייך שמאפשרים לך לכתוב, להאבק כן לאפשר לעצמך לחיות היטב ולהחלים ואני מאמינה בצמיחה פוסט טראומטית מפגיעה מינית בילדות,ומטראומות אחרות
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPTG- שמעתי שאומרים שיש דבר כזה
גבולית08/02/2011אומרים,
שחיים הם כלא,
שמסגרת היא כלא,
שאהבה היא כלא,
אבל גם אומרים- אי אפשר בלי כל אלה
(אומרים ושבים ואומרים)
אומרים-
ששגרה היא דבר מייגע
אומרים, ששגרה כמו סורג ובריחים.
שמהות השגרה- שבירתה היא, בעצם
(שמעתי גם כך שאומרים)
שמעתי אומרים שחשוב הוא החופש
שמעתי שחופש כמעוף ציפורים
שבחירת האדם בכלאו- גם היא חופש
(שמעתי גם כך שאומרים)
המת הוא חופשי
חופשיה היא הרוח
שגרה ממשיכה אם אותה מפרים
"את בחרי לעצמך,
פירצי דרור מכולאייך"
-רק כך לא שמעתי אומרים.
יש לי קושי עז להאמין בPTG, עבור עצמי, משני טעמים.
ראשית, אין לי ביטחון בזכותי לייחס לעצמי "טראומה".
שנית, הפרעת אישיות גבולית. את יודעת.עם כל הרצון הטוב קשה למצוא אנשי מקצוע שנפגשים עם "אנשים שכמותי" ולא מעוותים פרצופיהם בחוסר אונים ושולחים ידם לפנקס המרשמים להציע פלסטר לשבר פתוח. מכירה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPTG- שמעתי שאומרים שיש דבר כזה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/02/2011אני ממליצה על ספרו של ויקטור פרנקל בנוסף לספרה של גודית הרמן טראומה והחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/02/2011המון המון כאב ואת נשמעת לבדך איתו. להבין זה חלק חשוב כי יש הסבר לכך שהסבל לא נוצר יש מאין אלא יש לו סיבות וגורמים כמו שכתבה שיר ,אבל אני גם שומעת ממך כוחות ויכולת לקחת אחריות על חייך ואני רוצה לתמוך בקול הזה שלך. חפשי מי שיכולים להיות אתך כי בטוח ישנם. אל תוותרי, בטח אם ניתן להגיע לטיפול זה יכול לעזור לך להתחבר לכוחותיך הם עולים מהכתוב מאוד חזק. חזקי ואמצי צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום אני לא מבינה.
גבולית10/02/2011את מדברת על כוחות. אני מכירה את השפה הזו. אני יודעת אותה. לא אוהבת אותה- כי היא מטילה המון אחריות על מי שיוחסו לו אותם כוחות.
את יודעת, לפעמים עצם ייחוס הכוחות יש לו ערך עצום בהשבתתם: את אומרת לי שאת מזהה אצלי כוחות ואני מרגישה שאני לא עומדת בציפיותייך בכך שאני לא מצליחה להביא אותם לידי ביטוי ולגייס אותם לכדי התמודדות יעילה ותקינה עם נסיבות החיים. באמת.
אני לא מנסה להעמיד במרכז הבמה את האימפוטנטיות האקסיסטנציאליסטית שלי, לא מנסה להתקרבן, לא לדחות על הסף הצעות ייעול ועזרה.
אני מנסה להבין. אותך, אותי, את שיר.
אתן מציעות לי לגשת לטיפול, לקרוא ספרי הדרכה ועזרה עצמית.
been there, done that.
ובכל זאת אני פה.
עדיין.
שוב.
למה אני מרגישה שכולם שותפים למין סוד גדול, שותים ביחד ממעיין המסוגלות- ואני תקועה בחיפוש אחר הכניסה למחילת הארנב שמובילה לארץ הפלאות?
את צודקת. אני לבד.
האנשים שמקיפים אותי מאמינים שאין דבר שאי אפשר לנרמל ואין פצעים אם אי אפשר לראות אותם.
אז אני עושה פצעים שאפשר לראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום אני לא מבינה. - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/02/2011כיון שאני מכירה במגבלותי, גם אם לא נעים לי להודות בכך, צר לי שנסיון העזרה שלי עשה את ההיפך. אינני מאוכזבת ולא ציפיתי ממך אלא חשבתי שאולי אני יכולה לעזור וכנראה שאני לא. שיהיה לך רק טוב ,זה שלי ואת זה אני מאחלת לך צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזהו?
גבולית11/02/2011ערעור קל של הפרדיגמה השגורה ואני משולחת הלאה בברכת "דרך צלחה"?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה
כולנו זקוקות12/02/2011החיים הם אוסף של רגעים
לפעמים... יש רגעים של חסד
עבורי... הם מהווים כמה מנקודות האחיזה החזקות ביותר
תזכורות מובהקות לסיבות הכי טובות לחיות
גם אם לעיתים, פעמים כה רבות, רבות מידיי
החיים כואבים מידיי
תחזיקי מעמד יקירה
שולחת לך חיבוק עוטף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
גבולית12/02/2011על המילים,
ובמיוחד על החיבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא נגמראנונימי05/02/2011
שלום,
אני עוד מעט בת 15 ואני בכיתה ט'. יש ילד בכיתה שלא מפסיק להטריד אותי מכיתה ז'. בהתחלה הוא רק נגע אבל בגלל שלא חייתי פה (גרתי בח"ול) חשבתי זה בסדר בהתחלה אחר כך זה ניהיה יותר גרוע כמעט כל יום הוא היה תופס אותי כשאני לבד כי לא היו לי הרבה חברות בהתחלה ונוגע בי בכל מיני מקומות בעיקר בחזה. הוא כמה פעמים ניסה להפשיט את החולצה שלי אבל לא הצליח הוא אבל תמיד פתח לי את החזייה מאחור אני אפילו לא יודעת איך. אחר כך זה ניהיה בלתי נסבל והבנתי שמשהו לא בסדר אבל לא היה לי למי להגיד פחדתי מהמורה וידעתי שהיא לא רצינית, לא היו לי חברות טובות בכיתה ז' ו-ח' ולהורים אני לא ממש פתוחה איתם. הוא כל הזמן נגע בי והשפיל אותי הוא תמיד ניסה לשכנע אותי לבוא אליו ולשכב אותי ותיאר לי את האיברים שלו . בתחילת השנה כבר הייתי כל כך אבודה ומבולבלת שסיפרתי לחברות שלי והם סיפרו למורה מכאן זזה התפתח גם למשטרה כי אני הגשתי תלונה ואמא הייתה איתי כי בסופו של דבר הייתי צריכה לספר לה. אבל כל מי שראה וידע מה שהוא עשה והיה עד למעשיו שיקר למשטרה ואמר שהוא לא יודע כלום ואלה היו אנשים שחשבתי שהם באמת חברים שלי וכן היו לי ציפיות מהם וכל כך התאכזבתי כי אני הכל הייתי עושה בשבילם. ניסו לדבר איתו והבהירו לו שזה לא בסדר. אבל הוא ממשיך עכשיו בדרכים אחרות הוא אמנם הפסיק לגעת ועל כך אני מברכת כל יום אבל הוא כל הזמן משפיל אותי מול כל הכיתה , יורד עלי אחרי השיעורים , מסיט ילדים נגדי, מפיץ שמועות לא מפסיק לעשות לי סימנים מפחידים והוא גם כל הזמן סוג של מאיים עליי ואומר "חכי חכי , אני עוד אתנקם בך " אני ממש מפחדת אני לא אוהבת ללכת לבית ספר אבל מכריחים אותי קשה הלי לראות אותו כל יום בבית ספר ולהיזכר בכל מה שהוא עשה לי ניסיתי לפנות ליועצת אבל אי אפשר להעביר אותו כיתה וגם אני לא יכולה אבל אני יעשה הכל כדי לא לראות אותו. אני אפילו לא מצליחה כבר לישון בלילה אני כל הזמן מתעוררת מסיוטים , אין לי תאבון אפילו אני מרגישה כאילו הכניסו לי חרב ללב והשאירו אותי לדמם מבפנים כמו בובה על חוטים שלא לא יכולה לעשות יותר כלום אני ממש לא יודעת מה לעשות כבר ולמי לפנות. היועצת אמרה שאני צריכה לעבור טיפול אבל אין לי אפשרות לכך כי ההורים לא תומכים בקטע הזה. זה ממש מפריעה לי ביום יום והוא כל יום מחדש עושה משהו אחר וכל כך נמאס לי ! אני רוצה לשכוח ולא מצליחה אני מנסה להדחיק לצד כמה שיותר וזה כל פעם מתפרץ החוצה וזה קורה כל יום אני ממש מאוכזבת וכועסת על אנשים שסמכתי עליהם והוכיחו לי אחרת אבל אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת עם אני כבר מתנהגת נורמאלי למה אני צריכה לקחת אחריות על מה שהוא עשה ולמה דווקא אני ?! אני לא עשיתי לו כלום ! וכל פעם מחדש אני מתעלמת ולא מגיבה אבל הוא ממשיך וממשיך וממשיך ועם אני אומרת למישהו ומדברים איתו הוא עושה לי דווקא וזה יותר גרוע ניהיה. בבקשה תעזרי לי אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נגמר - תגובה
צביה כפיר M.S.W06/02/2011מאד קשה לי כאדם מבוגר לקרוא כל מה שאת עברת ועוברת ולדעת שאת כל כך לבד עם זה. אלה דברים מאוד קשים וילדה בת 15 לא אמורה להתמודד איתם לבד. חבל לי שאת לא מצליחה למצוא אף אדם מבוגר בסביבתך שיוכל לתמוך בך. אני יודעת שקשה לשתף בפרט אחרי שגם ששיתפת יצאו הדברים לא כמו שחשבת ואת נשארת איתם שוב לבד אבל אולי כן שווה לחשוב על דמות מבוגרת בחייך כמו דודה, בת דודה חברה טובה של ההורים שתוכל להתגייס למענך. בודאי יש אולי מקום להמשיך שיחות עם יועצת בית ספר. אין ספק שטפול יועיל וייטיב איתך אך בגילך את זקוקה לאישור ולמימון מהוריך . האם את יכולה לנסות לשכנע אותם כמה זה חסר לך? אפשר לפנות למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית 1202 בכל אזור בארץ ואולי הם יוכלו לשמש אוזן קשבת ואולי להציע פעילות חינוכית בבית ספרך שיכולה אולי לשפר את הדברים עבורך אם עוד אחרים יבינו שיש פה עוול כנגדך. מה שחשוב מאוד מאוד הוא שלא תרגישי אשמה על הדברים שקורים גם אם בעבר לא הבנת שהדברים לא נכונים. מגיע לך כמו לכל אדם שלא יטרידו אותו ולא יאיימו עליו ויפחידו אותו. מי שאשם הוא זה שמטריד ומפחיד. תזכרי את זה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא נגמר - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע06/02/2011שלום אנונימי
בהמשך לדבריה של צביה, בתי הספר מקושרים לשירות פסיכולוגי יעוצי שפ"י כמי שחוותה פגיעה ניתן לבקש טיפול בשפ"י דרך היועצת , בנוסף במדינת ישראל יש מרכזים לטיפול בנפגעות ונפגעי פגיעה מינית - על מרכזים אלו ניתן להתייעץ ב1202
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שלא נגמראנונימית30/01/2011
כמה כאב יש באדם אחד בלבד
כאב גדול שלא נותן מנוח
כאב שלא מרפה גם כשאת יודעת שהכל עבר
כאב שהולך ומתגבר עם הזמן
עברתי כבר שואה אחת , מספיק לי
למה לעבור שואה נוספת ?
אני מרגישה כמו צל שלא רואים אותו
שהוא רק צל שמשתקף מהחלון הדק והמפחיד
צל שלא רוצה להרפת מימך , רוצה להשתקף בתוכך.
מתי הכל יהייה מאחורי , מתי החורים בזיכרון יסתמו ואזכור כל פרט ופרט .
זכרונות שלא זכרתי שהייתי קטנה באים ומציפים אותי כאילו אין מחר , זיכרונות מפחידים
לפעמים אני שואלת את עצמי אולי זה לא קרה לי?
אולי זה קרה למישהו אחר ואני רק צופה מהצד כמו איזה סרט אימה שאני רואה .
או אולי אני צריכה לעזור לבחורה הזאת לעזור לה שלא יחזור לקודמו כאב חזק , חזק אחרי ההסתכלות של כואב לי כואב לי למטה כאילו זה קרה לי כאילו זאת אני אבל אולי זאת לא אני זאת מישהי אחרת או אולי סרט שאני צופה בו כאילו לא היה
בודדה ובודדה אני מרגישה אף אחד לא מבין מה קורה לי אולי אני משוגעת שמתחרפנת לה אולי אני חולת נפש שלא יודעת מה קורה איתי אבל בסופו של דבר אני יודעת מה קורה לי ורוצה שלא יקרה מדחיקה את זה אבל זה קרה לי זה כאב לי נורא או כאב לחלק מימני חלקים שנוצרו בעקבות הטראומה שעברתי חלקים מבולבלים שלא יודעים מה זה טוב או רע
אני לא יודעת מתי זאת אני או לא אני , אני רק ידעת שאחרי שזה קורה למרות שזה כבר לא קורה אלה רק במחשבה או רק בחלקים כואב לי נורא איך איבדתי כל כך הרבה שעות בכל יום יום אני מאבדת שעות ולא זוכרת מה עשיתי בשעות האלה אלה רק יודעת שכואב לי למטה חזק חזק שאני לא מצליחה להתגבר על זה .
איך לא סיפרתי את זה שהייתי קטנה מאוד רק בת שנתיים האמנתי לדוד שלי האמנתי לו הוא נתן לי הכל נתן לי ממתקים התנהג אליי יפה ונתן לי המון אהבה חשבתי שלכל אחד ככה זה קורה לו כנראה שטעיתי לגבי זה זמנים עברו ועוד שנים עברו ואחר כך הכל היה בצורה אכזרית אבל בכל זאת הלכתי בצורה הזאת המשכתי להיות איתו כמו שפחת מין ככה הייתי כבר אין לי תקוה לכלום אין
למה רק שהגעתי לגיל 18 ואושפזתי בבית חולים ואז גילו הכל ניסיתי להסתיר את זה וגם היההרבה דברים שאני לא זוכרת בכלל ,
בהתחלה לא הבנתי
אחרי זה שנאתי אותו
אחרי זה התרגלתי
ועכשיו אני לא יכולה בלי
אני רוצה אותו חזרה אליי אבל הוא מת נפטר לפני שנה אבל אני רוצה לחיות את החיים שלי כמו שחייתי בעבר ולא כמו עכשיו שהכל עולה והכל קשה ואני לא יכולה לתפקד ויש בי המון חלקים קולות שאת רובם אני לא מכירה
אלוהים תעזור לי שזה כבר יגמרררר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שלא נגמר - תגובה
צביה כפיר M.S.W31/01/2011שלום לך. כואב לשמוע כמה צעל וכאב עברת וכמה הם עדין נמצאים בהווה שלך מטרידים ומקשים. אין שום דרך למחוק את העבר אבל אפשר להקל על ההווה והעתיד. ממליצה לך בחום רב לפנות לטיפול אצל אנשים המתמחים בפגיעות מיניות ולעזור לעצמך להירפא. אני מבינה שקשה לחשוב או להאמין שהכאב יכול לקטון אבל האמיני לי זה ניתן. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדות מיניות על ידי האבא של חברתיצביה כפיר M.S.W23/01/2011
שלום לך. אכן מצב דברים מסובך. מאוד קשה ליעץ למישהוא מה לעשות, בד"כ צריך לעזור לו לחשוב איפא הדברים הם פחות גרועים מבחינתו. אין ספק שלחיות תחת פחד ותחושה של מציצנות זה לא בריא מבחינה נפשית, לפחוד לפגוע באימא ובמצבה הכלכלי זה עול כבד אבל האם הוא מוטל על כתפיה של בת 18? חבל שאין יכולת לפתוחצ שיחה כנה עם האימא ובן זוגה אולי בכל זאת יכול לצאת מכך גם טוב? קשה גם לי לענות יותר כיון שאינני מכירה את כל התמונה. לגבי המצוקה שלך ורצונך לעזור לה הייתי מציעה לך לחשוב איתה ביחד יצירתית על פתרונות אפשריים שבהם תרגיש חברתך מוגנת ובטוחה ושנגרם לה הנזק המינימלי מהמצב. אגב אחרי גיל 18 ניתן לצאת מהבית אני חושבת גם על פי החוק. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה.
חסוי23/01/2011אנסה להתמודד איתה ולגרום לה להרגיש מוגנת ושיש לה עם מי לדבר. אני באותו קו מחשבה שלך וזה בדיוק מה שהסברתי לה, צריך לספר ולא לפחוד מהעיניין הזה. אך האופי שלה חלש מדיי והיא איננה מסוגלת מתוך דאגה כלפי המשפחה ואמה.
אך באותו יום שהיא תבוא ותספר לי כי הוא נגע בה, אין פה מקום לויתורים ושכנועים, אמא שלה תדע את זה ואני אתעקש על כך שהיא תספר לה.
בנוסף, כמובן שאפשר לעבור לגור ביחד כבר אחרי גיל 18, אך מבחינה נפשית וכלכלית זה כרגע לא על הפרק. אנחנו עדיין ילדים.
המון תודות צביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מתעלל
דני30/01/2011למי אתה מחכה?שהאבא החורג יעשה משהו יותר קיצוני? דבר איתו אתה,ותגיד לו שעכשיו זה בינך לבינו ואם הוא ימשיך במעשיו זה יעבור לאישתו ולמשטרה,תאמין לי שהוא יפסיק עם זה.תגלה אחריות ותעזור לחברה שלך.היא חסרת אונים אבל אתה לא!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מתעלל - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע30/01/2011דני יקר/ה
ישר כוח על המענה והתשובה האכפתית, עם זאת נשמח בפורום הזה לתקשורת מכבדת בינינו ובין הכותבים במיוחדכשהנושאים מורכבים ומסובכים והיד צרה מלהקיף את כל מורכבויות המקרה.
בהזדמנות זו אני רוצה להזמין אתכם/אתכן הקוראים והקוראות לשתף בידע שיש לכם/לכן בכל הקשור להטרדה ופגיעה מינית
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מתעלל
דני01/02/2011לצערי חוויתי באופן אישי מקרה שבו הייתי נשוי לאישה שעברה התעללות מינית מגיל 9 עד 18 על ידי בן משפחה באופן רציף!! מבלי שאף אחד מבני משפחתה לא שם לב או שלא הועיל בטובו להבין שהילדה במצוקה.חוויתי איתה יום יום לילה לילה את הסיוטים שהיא עוברת,הנפש שלה מתה מוות קליני,נפשית היא לעולם לא תצליח להתגבר על העבר.לצערי התגרשנו כי גם אני לא הצלחתי לסייע בעדה,יצר ההרס העצמי גבר על כל המאמצים שעשיתי למענה.אם אנשים יתעוררו ולא יחפשו דרכים קלות בלהסתיר ולא להתמודד עם התעללויות שכאלו באומץ אז צפויות ילדות רבות לחוות צער כל ימי חייהם.מכאן הייתה תגובתי לבחור,שיגלה אומץ ויציל את חברתו מהצפוי לקרות לה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)