מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתב לעניני בריאות אנס אכזריזאביק26/04/2011
בקרוב יפורסם על אונס אכזרי במיוחד שנחשד בו כתב ערוץ 2 .נפגעות ומוטרדות שנפגעו ממנו זה הזמן לצאת ולהתלונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קשור למה שפורסם בדה-מרקר?
lironsushan28/04/2011מה מותר לחשוף שם?
הבנתי ממה שרשום שיש צו איסור פרסום...
אז מה מותר לספר.... לפי הכתבה הבנתי, שמדובר בדמות ציבורית
אבל אני מנסה לשבור את הראש (הסקרנות הורגת...) ולא יודעת מי זה
חשבתי שזה יאיר לפיד, אבל הוא בחו"ל... אז מי זה יכול להיות?
זאביק, אתה יודע מי זה?
תוכל לתת לי רמז....
חברה שלי אומרת שזה כתב פשוט, אז אמרתי לה שאם הוא פשוט אז לא היה אכפת לאף אחד ממנו... והיו מפרסמים את השם.
אבל איזה כתב בריאות הוא מפורסם בערוץ 2... כולם גמדים ומכוערים רצח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהלות בפורום פגיעה, תקיפה והטרדה
ד''ר שיר דפנה-תקוע28/04/2011חברות וחברים יקרים
אני שמחה שהפורום מאפשר בימה גם לאקטיביזם עם זאת אני מבקשת שכולנו נכבד אחד את השנ/יה ולא נשתלח בביטויים שאינם ראויים, כמו כן אני חייבת להזכיר שבמדינת ישראל כל אדם חף מפשע עד אשר לא הוכח אחרת בבית משפט
תודה לכם
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשיר
lironsushan28/04/2011היי,
אני באמת לא התכוונתי להעליב או משהו כזה.. זו סקרנות!
השאלה היא אם התקשורת באמת עוזרת לבחורה המסכנה הזו?
אני מקווה שהיא תחלים מהר
אבל, מי זה הבחור הזה... לפחות תתנו רמז?
יש עוד מתלוננות?
זה הגיוני שהוא ממשיך להופיע?! או שמנסים להסתיר אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בין אחים- תאומיםרינת26/04/2011
אני אם ל- 4 הגדולים בן ובת -תאומים בני 11 וחצי. ביתי סיפרה לי אתמול כי לפני כשנה אחיה התאום נכנס לחדרה כאשר ישנה , ליטף אותה, ניסה להוריד את בגדיה ונגע בה. כאשר הרגיש שהיא מתעוררת הפסיק והלך לחדר אחר. היא לא סיפרה על אירוע זה עד היום והתיחסה אליו כאל "אונס".לדבריה הארוע לא חזר על עצמו. אני לא יודעת כיצד להגיב ואיך להתמודד - שניהם ילדי. יש לציין כי אחיה עם ADHD. אני מתלבטת אם לשתף את היועצת בביה"ס מפחד שהדברים יתפרסמו בתוך ביה"ס.
מה עושים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בין אחים- תאומים - תגובה
צביה כפיר M.S.W26/04/2011שלום רינת. דבר אחד חשוב לי מאוד להדגיש העיקר הוא לא להשאיר סודות, כלומר דברים לא מדוברים במשפחה. מספר מחשבות חולפות בראשי למקרא דבריך. מה קרה שעכשיו הבת בחרה לשתף, חשוב להבין ממנה. כיון שיש לכם ילדים צעירים מהם האם עוד מישהוא עבר חויה כלשהיא מאחיו הגדול של מגע לא מתאים? בהחלט יכולים לקרות אירועים שהם חד פעמיים אבל חשוב ולוודא את זה. אני ממליצה בחום על שיחה עם הילד שתהיה רגועה ולא כועסת אבל שתנסה להבין מה עבר עליו והאם גם לו קרה דבר דומה ממישהוא אחר. אם אתם , את ובעלך לא מרגישים שנכון לכם לקיים שיחה זו חשבי על מישהוא קרוב שאתם בוטחים בו/ה לקיים את הדיאלוג הזה עם בנכם ושגם יתקבל או תתקבל על ידי הילד. איפא בעלך בסיפור האם הוא פרטנר עבודך? נסו קודם כל לברר את הדברים בתוך הבית בלי להתבייש שהם קרו כי יכולים לקרות דברים כאלה בכל משפחה וכשתהיה בידיכם תמונה יותר ברורה אפשר אז לחשוב מה עוד נכון לעשות אם יהיה צורך. אני עכשיו שמה לב שרשמת שהבת התיחסה לזה כאל "אונס" לא מבינה מה זה המרחאות הכפולות ששמת. זה שייך לתגובה שלך או שלה? חשוב שהיא תדע כל מה שאתם מדברים עם האחים הנוספים שלה וחשוב לבדוק אם גם היא זקוקה לעוד עזרה. לפעמים העובדה שאתם לא מתעלמים ומתייחסים לדבריה היא רוב הרפוי אבל צריך לודא את זה. המון בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
רינת26/04/2011תודה על התשובה המהירה.
היא מאד לא רוצה שאדבר עם אחיה אך נראה לי שחייבים ואין להתעלם מזה. לגבי המרכאות היא דיברה על אונס. אני הוספתי את המרכאות כי זו היתה הטרדה וכנראה גם בגלל ש לי קשה עם המחשבה שדבר כזה קרה לה בכלל ועוד על ידי אח שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית במשפחהאליה22/04/2011
היי!הוטרדתי מינית על ידי אחי כשהייתי בת 14:
במהלך חופשה משפחתית ישנו באותו חדר שנינו ועוד שני אחים צעירים יותר(אז בני 7 ו8).הקטנים נרדמו ראשונים ואז אני הלכתי לישון ויצא שנשאר לי ולאחי את שתי המיטות הצמודות..שמתי כריות בין המיטות כדי להפריד ביניהן..אחי הגיע אחרי לישון והרגשתי שעומד לקרות משו אז עשיתי את עצמי ישנה.הוא משך אותי למיטה שלו ואני בהיתי בו ולא הייתי מסוגלת לזוז. הוא משך מעלי את החולצה וקרע את המכנסיים והתחתונים ואז בהה בגוףשלי והתחיל למשש אותי..אחרי כמה זמן הוא הוריד אתהמכנסיים שלו והתחיל להתחכך בי..
בעיקרון כבר אמרתי אתזה להורים שלי, והוא כבר טופל אצל פסיכיאטר והוא באמת כבר בן אדם אחר היום ומתחרט על מה שעשה, והם שלחו גם אותי לפסיכולוגית וכל הזמן ציפו ממני שאני אשכח ואתגבר כבר..הם לא יודעים בדיוק מה היה שם. אז עשיתי את עצמי שהתגברתי..אבל בכל זאת זה מתקיף אותי מידי פעם ופשוט אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה להגיש נגדו תלונה..אבל גם לא יכולה להמשיך לגור איתו כאילו לא קרה כלום. היום אני כבר בת 19 ורציתי לדעת אם יש מה לעשות?אם בכללאפשר עדיין?
ותכלס-בעיקר רציתי כבר להוציא אתזה החוצה.כי מעולם לא אמרתי לאףאחד מה היה שם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית במשפחה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך24/10/2012שלום אליה
מבחינה משפטית יש מה לעשות וממש לא מאוחר מידי.
השאלה שאת צריכה לענות לעצמך עליה היא אם את רוצה לעשות מהלך משפטי בעקבות מה שקרה ואם תגיעי למסקנה שכן- יש הרבה מה לעשות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח מטריד
דני25/10/2012שלום לך,
אמנם אני לא בעל מקצוע אבל חייתי עם אישה שעברה התעללות מינית וגילוי עריות.
קודם כל והחשוב מכל הוא שחשפת את המקרה מיד כשקרה,זה הדבר שהציל אותך משנים רבות של התעללות.זו הסיבה היחידה שגרמה לאחיך להפסיק.ברגע שעוד הרבה בנות כמוך יבינו שחשיפת המתעלל תוביל להפסקה מיידית של מעשיו ייטב לכולן.החשוב הוא למנוע המשכיות של המעשים שמובילה להרס טוטאלי של הנפש הפגועה.
נכון שעברת מקרה טראומטי אבל את נימצאת במקום מצויין וטוב,חשפת את המעשים בלי בושה וגרמת להפסקתם,כיום את מצליחה לדבר ולכתוב על מה שיברת בפתיחות רבה וזה גם משהו שאומר שאת בדרך הנכונה.אל תיסגרי שוב את הדברים בפנים ותנסי להתמודד איתם לבד,יש גורמי מקצוע שבשיחות יכולים לעזור לך מאוד.לגבי אחיך אם והיה והבין את חומרת מעשיו ,התנצל ואפילו לא מרים את הראש לכיוונך אני חושב שאת צריכה לשחרר ולהמשיך הלאה ולא לגרום סבל מיותר נוסף,לך,להורייך,לאחים שלך ,וכן גם לאחיך שלא הצליח לשלוט במעשיו ונתן ליצר הרע להשתלט עליו.
מקווה שעזרתי ולו במעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית במשפחה - תגובה
צביה כפיר M.S.W23/04/2011שלום אליה. זה מאוד מרגש לדעת שהפורום נותן מקום וכוח להגיד דברים שאין להם מקום אחר. כשאני קוראת את מה שכתבת אני תוהה מה זה נקרא להתגבר? איך זה היה נראה או מרגיש לו התגברת? אבל בכל זאת מההגדרה הזו שלך זה נשמע שאת המשחק כלפי חוץ למדת לשחק אבל בפנים יש עוד הרבה דברים בלתי פתורים ואולי גם דברים שלא רשמת בסיפור שלך הפעם, אז אני ממליצה בחום רב על המשך טיפול אבל אצל פסיכולוגית שיש לה ידע בנושא של תקיפות מיניות כי לא כל פסיכולוג גם אם הוא פסיכולוג טוב יודע להתמודד נכון עם הטיפול בתחום הזה. אז המון בהצלחה ואל תפחדי לספר את זה כי את לא אשמה בכלום. חג שמח צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להטרדה מיניתיונית15/04/2011
אני מבקשת כתובות בחיפה לעזרה לילדים שעברו הטרדה מינית
אגב האם זה יעשה בסודיות מוחלטת כי בני הוא בן 12 ואני לא רוצה שיעבור טראומה נוספת והאם הצוות מחויב לדווח לרשויות וכמה זה עולה בערך נא לפרט ברשותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להטרדה מינית - תגובה
צביה כפיר M.S.W15/04/2011אנסה בתשובה זו להתייחס לשתי פניותיך. קודם כל כאשר הולכים אל מטפל באופן פרטי לעולם אין רישום של הדברים בשום מסגרת פורמלית והחומר נשאר חסוי אצל המטפל/ת. אינני מכירה מטפלים מאזור חיפה אולם הקריטריונים שחשוב שיהיו למטפל/ת שאת מחפשת הם קודם כל יכולת עבודה עם ילדים/בני נוער, הבנה והתייחסות למקרים של הטרדה מינית ולא חשוב אם מטפלים בתוקף או בקרבן. יכול להיות שבמרכז סיוע חיפה 1202 הטלפון יתנו לך שמות של מטפלים שהם מכירים וממליצים עליהם ואיתם תבדקי מי מתאים לבן שלך. לגבי הילד הצעיר שנפגע על ידי בנך. חויה טראומתית היא שאלה מאוד אינדבידואלית כי כל אחד מגיב אחרת. שני מדדים יכולים להיות לכם לעזר. הראשון הוא לשים לב להתנהגויותיו ולראות אם הוא מגלה מצוקה או קשיים שלא היו בעבר. לעיתים יש משמעות לכמה פעמים הוטרד כך שאם זה קרה חד פעמית יש סיכוי שהתחושה הלא טובה בקשר לכך קטנה יחסית אבל מאוד חשוב לשוחח איתו ולהסביר לו שהגוף שלו הוא רק שלו ושאם מישהוא מנסה לגעת בו קודם כל חשוב שיגיד לא אבל בעיקר שיבין שהוא לא אשם שזה קרה. אני מבינה שמדובר בילד בן שלוש אבל צריך לנסות לכוון את הדבור לרמתו. זה חשוב שאתם מתמודדים ולא מטאטאים מתחת לשטיח את הקשיים. תבורכו והמון בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבורכי צביה
יונית18/04/2011את נותנת לי כוחות כי באמת ההרגשה קשה אז שאני אתקשר ל1202 וזה ישאר חסוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבורכי צביה - תגובה
צביה כפיר M.S.W20/04/2011זה בהחלט ישאר חסוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בצרות עזרו לי בבקשהההההההההיונית13/04/2011
אני נסערת מאד אנא עזרו לי היום התקשר אלי אחי וסיפר לי שבנו בן השלוש סיפר לאמו איך בניהחזיק אותו ביד וביד שניה שחק באיבר מינו הכוונה של בני והוא בן 12 ואיךגמר ויצא חלב לדברי הקטן ושהגדול ביקש מהקטן לנשק לו את איבר מינו לפני שנתיים אותו דבר קרה עם בן אחותי ואז דברנו עם בני והסברנו שזה אסור וחשבתי שהכל בסדר יש להזכיר שבני בגיל 8 עבר אותה טראומה על ידי הבן דוד שלו אנא תדריכו אותי מה לעשות בדיוק והפעם אבא שלו נתן לו מכות חזקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי בצרות עזרו לי בבקשההההההההה - תגובה
צביה כפיר M.S.W14/04/2011שלום יונית. אני מבינה את סערת לבך אבל הדרך שבה נקטתם עד כה מוטעית. ילד שעבר טראומה כמו בנך אמור לעבור איזה טיפול כדי שיבין שמה שנעשה לו הוא רע וכדי לעזור לו להשתחרר מהחוויה הזו. הוא חייב טיפול כדי להפסיק את שרשרת ההתנהגויות שלו. אינך מציינת בן כמה הוא היום אולם ישנם מטפלים לילדים בכל הגילאים ורק הייתי ממליצה לודא שהמטפל/ת מבינים בנושא של הטרדה מינית. אני אומרת את זה בעדינות מירבית אולם מדבריך עולה כי ההטרדות של בנך באו מבן דודו וגם הוא הטריד בני דוד אז אולי שווה גם לבדוק מה קורה במשפחה הרחבה וממי זה מתחיל. גם הבן דוד שהטריד את בנך עבר משהוא. אנחנו לא נולדים עם הצורך להטריד אחרים. מכות הן אף פעם לא פתרון נכון וגם לא מספיק להסביר שזה אסור אלא חשוב מאוד לטפל בחוויה שהוא עבר כדי שהוא יפסיק. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על האכפתיות והמהירות
יונית14/04/2011בני הוא בן 12 שנים בכיתה ז אנא איזה מומחה אני צריכה לחפש בדיוק שיוכל לעזור לנו והאם בן אחי הקטן יוכל למחוק זכרון זה והאם הוא צריך טיפול גם אני מוכנה לעשות הכל כדי לעזור לשניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה במקום העבודהעדי11/04/2011
שלום,
לפני כשנה המנהל הישיר שלי ניסה לנשק אותי,דחיתי אותו והוא לא ניסה שוב. פניתי למנהל בכיר וסיפרתי לו אודות האירוע. כאשר נשאלתי מה לעשות לא ידעתי מה לענות והוא שאל אותי אם אני רוצה לפתוח את הנושא או בזה לסיים את העניין. בחרתי לא לפתוח את הנושא ואמרתי למנהל הבכיר שבמידה והוא ינסה שוב אני אשתף אותו ואפתח נושא זה. המנהל הבכיר יידע את המנכ"ל שבחר לא לעשות כלום. לאחר כחודש מהאירוע המנהל הישיר שלי (המטריד) התחיל להתנכל אלי בעבודה ו"לחפש" אותי, למרות הכל המשכתי לעבוד מולו ולא לתת לאירוע שהיה להשפיע עלי. אינני יודעת מדוע בחרתי לשתוק אבל כל יום שעבר פשוט שנאתי את עצמי על שתיקתי ופשוט התביישתי. לפני כחודשיים פנה אלי (ממש פתאום) המנכ"ל ואמר שהוא רוצה לערוך שימוע למנהל המטריד על התקרית שהיתה לפני כשנה. שאלתי אותו מה קרה שנזכר לעשות זאת כעבור שנה והוא ענה שאם הוא לא עושה זאת אזי הוא עובר על החוק. הוא ביקש להחתים אותי על טופס שבו מצויין שאני ביקשתי לא לפתוח את העניין ולהמשיך כרגיל בעבודה. סירבתי לחתום והוא אמר לי שאם אינני חותמת הוא חייב לערוך לו שימוע, הסכמתי לכך ובימים אלו אני מחכה לשימוע שיתקיים. בימים אלו אני נמצאת בחופשת לידה וכל יום שעובר גורם לי לחשוב איך אני עובדת בחברה שבה המנכ"ל יודע שנה ושותק מתוך נוחות (הנמנהל המטריד חשוב לו לארגון), כל זה גורם לי לחשוב על סיום עבודתי בחברה זו. איך אני עושה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה במקום העבודה - תגובה
צביה כפיר M.S.W12/04/2011שלום עדי. אני מרגישה שהתשובה שלי אליך תהיה קצת מורכבת ואולי לא פשוטה עבורך. אני בהחלט מבינה את השיקולים שלך להמשיך לעבוד בלי לעשות עם זה מעשה למרות שלא פירטת אותם אולם כן שיתפת מישהוא במתרחש ולכן זכותו של הצד השני לבחור עמדה והתנהגות גם אם אינם מקובלים עליך או עלי. כיון שעוד לא התרחש השימוע לא ברור מה יהיו תוצאותיו ואיך תרגישי אחריו. אני מאמינה שלאף אחת לא מגיע להיות במקומות בהם היא מרגישה לא טוב ואם גם אחרי השימוע זו תהיה הרגשתך חשוב עבורך לא להישאר שם. לא ברור לגמרי משאלתך אם את מתכוונת ליעוץ לגבי העזיבה כיון שהיא באה בעקבות ההטרדה ואם לכך את מתכוונת אני ממ ליצה לך לפנות ליעוץ משפטי. אנחנו באות מתחום הטיפול ואין לנו ידע בזה. כדאי לפנות לקו סיוע לנפגעות 1202 נדמה לי שיש להם ידע בתחום והוא לא כרוך בתשלום. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתאובדת עצות11/04/2011
נזכרתי באירוע מן העבר שקרה ומאד קשה לי להמשיך לחיות עם עצמי אחרי מה שזכרתי
נזכרתי שבעבר הרחוק לא זוכרת את הגיל בו הייתי , בסביבות גיל 13או 14 אולי ?.
עשיתי בייביסיטר לילד קטן. לא זוכרת גם את גילו משערת שבסביבות גיל 4 אולי פחות או אולי קצת יותר גם אז כשעשיתי את הבייביסיטר לא ידעתי מה גילו..
אני לא יודעת מה הגיל הזה אומר (גיל 14) ומה הייתי אמורה להבין ולדעת אז.. אבל בכל מצב כל תהליך ההתפתחות והגדילה שלי היה מאד מורכב לדעתי לא דאגו להסביר לי שומדבר ובמיוחד לא דברים שקשורים למיניות וכאלה.. אני זוכרת שכשהייתי בבית ספר היסודי יום אחד באה מישהי לספר ולהסביר לנו על המחזור החודשי מהו, ולי לא הייתה כל הכנה מוקדמת לזה ולקחתי את זה קשה לא הבנתי איך יכול להיות דבר כזה שירד לי דם כל חודש וזה היה נראה לי לא מציאותי מפחיד וכואב, בזמן שלילדות אחרות בבית ספר זה היה נראה כבר מובן מאליו והיה נראה שידעו את זה עוד מלפני ולא חידשו להם כלום.
בכל אופן האירוע שנזכרתי בו בבייביסיטר היה אירוע שבלתי נתפס לי כיום ועד עכשיו אני לא מבינה איך הגעתי למצב כזה זה אירוע ששחכתי ממנו לגמרי כנראה הכחשתי וניסיתי להסתיר כי התביישתי מאד ורק לא מזמן זה צץ לי בזיכרון ובאמת קשה לי לחיות עם זה וגם להעלות את זה כאן מה שזכור לי מהאירוע זה שרציתי להיכנס לשירותים והילד הקטן התחיל לבכות כי כנראה פחד להישאר לבד לא ידעתי מה לעשות אז הכנסתי אותו ביחד איתי לשירותים והוא עמד וחיכה ליד הדלת זה היה חדר שירותים ואמבטיה גדול ככה שהוא עמד ליד הדלת והיה די רחוק ממני בזמן שאני עושה פיפי וגם מתעסקת עם עצמי.. בידיעה שהילד הקטן צופה בי.נראה לי שהיו אולי עוד שניים או שלושה אירועים דומים מאותה תקופה שנזכרתי בהם באף אחד מהם לא היה מגע פיזי בילד/ה עצמו רק בעצמי.. :/
עבדתי תקופה ארוכה במעון ובגן ילדים לא מזמן ושומדבר דומה לא היה כיום אני ילדה בוגרת ולעולם לא יעלה בדעתי לחזור על מעשה כזה אבל זה עדיין זה מציק לי מאד ואני מוצאת את עצמי חושבת על זה הרבה ולא שלמה עם עצמי זה אפילו משפיע עלי מבחינה תפקודית ומשפיע על הממצב רוח שלי לחשוב שגרמתי נזק לילד או אולי יותר כי לי בעצמי נגרם נזק מהטרדות מיניות וגם אונס שאני מתמודדת איתם בקושי רב. האם יש משהו שאוכל לעשות כדי להקל על רגשות האשם? כי אני לוקחת את זה מאד קשה. יכול להיות שיש לי הפרעת אישיות כלשהיא? מה אני צריכה לעשות עם זה עכשיו אחרי שנזכרתי בזה?
אודה לך על כל רעיון או עצה שייתן לי כיוון או כלים להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע11/04/2011שלום רב,
סיפרת שאת בעצמך מתמודדת עם זכרונות טראומטיים ויתכן והארוע הזה הוא חלק מהצפה רגשית שקשורה גם בארועים שעברת וארועים שבהם לא ידעת את הגבולות ויתכן ופגעת, הצעתי לפנות לעזרה בכל הקשור לפגיעות שאת עברת ולשתף בחוויות וברגשות האשמה שאת חווה, שני הדברים אינם מנותקים זה מזה, להפך ארוגים זה בזה ואיש/ת מקצוע מיומן יכול לסייע לך להתיר את הקשרים הרגשייים שאת חווה עכשיו ולחיות בשלום עם עצמך.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאינטימיותר'05/04/2011
קצת קשה לי להודות שיש לי בעיה.
אני בת 19, והוטרדתי מינית מספר פעמים, על ידי גברים שונים.
לאחר שהוטרדתי מינית באופן הפרובוקטיבי ביותר בגיל 17, פניתי לייעוץ,
והרגשתי שאני מסוגלת להמשיך הלאה, שהצלחתי להתגבר.
למרות שמאז הספקתי לצאת עם כל מיני אנשים, אנשים שאף אהבתי בכל ליבי,
אבל אני לא מסוגלת להגיע איתם לאינטימיות,יש לי רתיעה של ממש,
ואני אפילו לא יודעת למה.
איך אני יכולה להשתחרר מהפחד?
או לאילו גורמים כדאי לפנות לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאינטימיות - תגובה
צביה כפיר M.S.W05/04/2011שלום לך. קודם כל ברצוני לעודד אותך לא להתבייש. לכולנו בעיות שונות ולהודות בקיומן רק עוזר לנו לקבל עזרה ולהתגבר עליהן. אין ספק שבמצבך חשוב להיעזר באנשי מקצוע שיכולים להיות שם בשבילך בקשיים שלך. האפשרויות הן מגוונות. ניתן לפנות לטיפול רגיל אבל חשוב לבחור מטפל/ת שיש להם ידע בתחום הטרדה מינית. ניתן לפנות לטיפול בשיטה של מגע בטוח או בטיפול בטראומה דרך הגוף שנקרא S.E. חשבי מה נכון בשבילך מהם ועשי זאת. זו מתנה לעצמך שאחריה תרגישי מתמודדת טוב יותר עם הקשיים. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתכלותל'03/04/2011
קוראים לי ל'.
אני בת 19.
במהלך חיי עברתי כמה מקרים של התעללות מינית.
בחרתי לפתוח את זה כאן בקול שקט ואנונימי רק כדי שאוכל לשמוע חוות דעת והתסכלות שהיא אינה שלי, לא למקרים אלא להשפעה שלהם על חיי.
בילדותי אחי הקטן נהג לגעת בי ובאחותי הייתי ממש קטנה אז.. בת 10 בערך. אחי הקטן היה נוגע בי ובאחותי כשהיינו ישנות ואיפלו במצבים של ערות מוחלטת.
הוא היה נוגע בנו ובעצמו. סיפרנו את זה לאמא שלנו והיא אמרה שזה עניין של גיל ושזה יעבור לו .
אחרי כמה שנים זה פסק.
כשהייתי בכיתה ז', בת 12, הייתי נפגשת עם מישהו מהבית ספר שלי שהיה אז בכיתה י"א. הוא היה נוגע בי ובאחת הפעמים שיכנע אותי לרדת לו. ועשיתי את זה.
כשהייתי בת 17 נסעתי באוטובוס עם חברות. האוטובוס היה מלא ואחד מהאנשים שעמדו התחיל לדבר איתי. דיברנו קצת והוא התקרב אליי ונעמד ממש לידי.
הוא התנשם בכבודות. מקומות ישיבה התפנו והוא סרב לשבת. רק כאשר מקום לידי התפנה הוא התיישב. אני נכנסתי פנימה ליד החלון. הרגשתי שהוא נוגע ברגל שלי עם שלו ומרמז לי. ואז זה התחיל להיות יותר ברור . הוא התחיל לגעת בי וגם בעצמו.
לא הצלחתי לזוז ונכנסתי להלם. חברה שלי שמה לב שאני לא מגיבה כבר שעה ושיש משהו מוזר והבינה שנכנסתי להלם. והיא אמרה לו לקום הוא קם והתחיל לצעוק שהוא לא עשה כלום וירד בתחנה הראשונה שהאוטובוס עצר בה.
אני לא חושבת שאחד מהמקרים האלו השפיע באופן דרמטי על החיים שלי.
אני אדם חזק ולמדתי לבנות מנגנון יעיל מול כל הזיכרונות. הדחקתי באופן יסודי הכל כל השנים האלו. ובניתי חומה חזקה וגבוהה ביני לבין זה. כיאלו זה בכלל לא קרה לי כיאלו זו לא אני שם.
אבל בזמן האחרון אני מתחילה לתהות אולי כן הייתה לזה השפעה עליי. אני לא רואה את זה חוסם אותי או נוגע באופי שלי או בהתנהגות שלי..
אבל אולי מישהו יכול להעיר את עיניי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתכלות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע04/04/2011שלום
מהתכנים שהעלת נראה לי שכדאי שתפני לייעוץ למספר פגישות לראות איך והאם התכנים האלו השפיעו עליך במהלך החיים ארועים טראומטיים בילדות מערערים את הביטחון גם לאחר, במידה וקיימת השפעה על איכות חיים היום טיפול עם איש/ת מקצוע המתמחים בתחום יכול לסייע לך
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בילדות על ידי אח שליתמי31/03/2011
אני בחורה דתיה היום בת 17. כשהייתי בערך בת 12 הייתי בחדר עם אח שלי ואז התחלנו לדבר על עניני בנות.. באיזה שהוא שלב הוא שאל אותי אם האח הגדול בבית ובקש ממני ללכת לבדוק. לא הבנתי למה הוא מבקש ממני את זה אבל הלכתי לבדוק והאח ל היה בבית חזרתי לחדר ואז הוא השכיב אותי בכוח על המיטה הרים לי את החולצה ו"התענג" על הגוף שלי. אני אז לא הבנתי שהוא עשה משהו לא בסדר כל כך ולכן שתקתי וכשגדלתי יותר והבנתי מה הוא עשה לי ואיך זה השפיעה עלי הבנתי שזה לא היה בסדר והיית צרכה להגיד את זה להורים שלי. אני עדיין חיה בבית עם האח הזה אני אוהבת אותו למרות הכל ובחיים הוא לא בא והתנצל על מה שעשה וגם לא דברנו על זה. בתקופה האחרונה אני מרגישה בגלל זה קצת דכאון ואני כן חושבת ל זה ושבא לי לספר את זה להורים שלי אבל אני לא יודעת אם זה כבר יועיל... אני מפחדת שאני לא אתחתן בגלל העוול שנעשה לי וכל פעם שגבר בא לחבק אותי או משו כזה אני נלחצת. אני לא יודעת למה זה צף לי רק בשנה האחרונה. אשמח אם תגיבו לי ותייעצו לי מה לעשות.(לא ממש הצלחתי להתבטאות בגלל שזה פעם ראשונה שאני חושפת את המקרה הזה בפורום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בילדות על ידי אח שלי - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע02/04/2011אני מציעה לך להתקשר ל1202 ולקבל סיוע
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת סיפרה לי כי המנהל שלנו מטרידאנונימית30/03/2011
שלום,
עמיתה שלי לעבודה סיפרה לי כי המנהל הישיר של שתינו מטריד אותה מינית- בעיקר מילולית וגם ניסה לעשות מעשה פיסי חמור שהיא לא רוצה לספר לי.
האם עליי מוטלת איזה שהיא מחויבות כעובדת שיודעת מהסיפור ללכת ולספר לממונה על הטרדה מינית או שזו החלטה אישית של העובדת בלבד.כמובן שהעובדת אינה פונה לממונה מחשש שהסיפור יתפוצץ והיא תמצא את עצמה ללא עבודה גם אם הצדק איתה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת סיפרה לי כי המנהל שלנו מטריד - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע02/04/2011שלום
העובדת שהוטרדה היא בגירה מעל גיל 18? אם כן היא אינה חסרת ישע ויש לה את הבחירה באם להתלונן או שלא, במצב שהיא מתחת לגיל 18 יש חובת דיווח לכל אזרח על קטינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות נפשית, צלקת בלבתמי29/03/2011
היי,
לפני כמה שנים, (בכיתה ח' בערך) עברתי הטרדה מינית.
כאילו, אני לא ממש בטוחה מה שהיה באותו הזמן.. מכיוון שנורא הדחקתי את זה. ניסיתי להתכחש למה שקרה עם אותו ילד .
ופתאום זה חוזר אלי כל מה שקרה, לא ממש בכיתי באותו הזמן או דיברתי על זה עם מישהו, הדחקתי את זה נורא ולא חשבתי על זה ,לא רציתי להשבר. ואחרי בערך שנה אני זוכרת שהיו לילות שפשוט הייתי בוכה. ונזכרת .
היום, אני מרגישה שלא אוהבים אותי.. כאילו שלא יכול להיות לי איזשהו בן זוג, לא יכולה שיגעו בי , שיכאיבו לי ושלא תהיה לי שליטה על הגוף שלי.. לעולם לא אוכל להרגיש אוהבת, ואהובה, ראויה, ורצויה, מול העולם האכזר. והאגואיסט. והנצלן.
אבל כן אוכל להיות רובוט מתהלך ומיישם את הדרישות של מי שנמצא מולי .
מה מרגיש הגוף שלי כאותו רובוט מתהלך מופעל על ידי שלט רחוק- וקרוב לטובת הנעימות והרצונות של האנשים שסובבים אותי . זה פצע
עברו בערך שנתיים / שלוש מאז אותו מקרה.. האם אני צריכה לעשות משהו בנידון? או שלא כדי לחפור באותו פצע, שיהיה איתי כל חיי. מה שאני לא רוצה. היום אני מרגישה בנוסף שאני שונאת את עצמי, אני לא חושבת שאני יפה ,שיכולה שיתאהבו בה, יש מקרים שאני באמת מנסה להשתמש בגוף שלי כדי שירצו אותי.. אין בי כלום. אני ריקה . זהו נושא נורא רגיש שלא סיפרתי לאף אחד, לא רוצה שירחמו עלי, או להיות שונה ומוזרה, לא ירצו אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ...
תמי29/03/2011כל פעם שאני נזכרת. חושבת על מה שעברתי, תוקף אותי בכי ואומללות
אני בחיים לא יספר לאף אחד בטוח, אני אפילו מרגישה שזה אולי אשמתי, ואני לא הייתי בסדר ? אולי אני הבאתי את זה על עצמי? זה כמו צלקת.. שבחיים לא מתרפה או תעבור או אפילו תפחת,
כאילו גם עם עוד 10 15 שנה אני עדיין ירגיש אותו הדבר ואת אותו החוסר אונים.
היה תקופה שהייתי נורא צעירה, ותמימה, שלא ידעתי מה אני עושה בכלל.
לא סיפרתי לאף אחד , ולא חשבתי שזה לא בסדר, זה הגוף שלי ולא של אף אחד. ילדה תמימה שרק עלתה לחטיבה אחרי היסודי, פתאום נחשפת לכל מני סיטואציות לא נעימות בכלל, ושאין מה לעשות, שאוחזות אותך ידיים כ"כ חזקות ושעירות .
והקול נבלע .. קשה לבקש עזרה יוצא שהשתיקה נבלעת והכל שורף בבטן , ולא נשמעת זעקה לעזרה .
היום אני מהר מתכווצת אני פחדנית פרנואידית. שונאת את עצמי. אני חלשה. בדיכאון. אין לי עם מי לדבר ,רק יכולה לבכות.. ושום דבר לא קורה, האם זה קשור למה שקרה לי לפני שנתיים ?
ד"א אני בת 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע29/03/2011תמי שלום
אני חושבת שאת זקוקה לעזרה בטח שאת עוד נערה , היכולת התבטאות שלך מאוד מרשימה בהתייחס לגילך הצעיר ולכן אני מציעה לפנות לקבל סיוע מקצועי טיפולי אצל איש/אשת מקצוע המתמחים בפגיעה מינית
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמי29/03/2011לא נראה לי שאני אפנה לעזרה,
תודה רבה בכל זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
אנונימי01/04/2011היי ,
אני כל כך מבינה אותך ! אני בת 15 ומכיתה ז' (עד היום כיתה ט') יש ילד שמשחק בי כמו בובה על חוטים.
אני אמנם סיפרתי לכמה חברות אבל גיליתי שהם הפנו לי גב ולא הקשיבו . גם כשפניתי למשטרה לא התפתח משהו מיוחד רק נשאר כאב וצלקת כמו עצם שבורה שכל פעם אני מנסה לשים פלסטר ולהעלים. עוד היום הוא ממשיך לעשות בי כרצונו ואני לעומתו כלום, אפס , הוא יותר גדול ממני בממבנה ויותר חזק. לא דיברתי על זה עם אפאחד עוד, אפאחד לא יודע שזה נמשך אבל אני מפחדת לספר, הוא הבטיח להתנקם. אבל גם כשמנסים לקבור עצם בחול תמיד מוצאים אותה וככל שעובר הזמן זה רק יילך ויכאב, הגרון יתייבש והדמעות יזלגו.
עם ההורים את בטח לא תרצי לדבר ונמאס לך בטח לשמוע ממקומות ופורמים פני לעזרה כי את זקוקה לזה , גם עלי זה נמאס אבל אם יש לך חברה מעיר אחרת או חברת ילדות תנסי לשתף לא בהכל תתחילי קצת ותיראי איך הולך כי אני יודעת שאני לא מסוגלת יותר לעבור את שער בית ספר , וכל יום לבסוף מגיעה לבית ספר ואני יודעת גם למה לצפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה - תגובה
תמי01/04/2011הי, תקשיבי.. לי לאומתך זה כבר עבר ולא נימשך יותר, קצת יותר גדלתי ואני יותר יודעת לשמור על עצמי.
אם אצלך זה נימשך ,וקשה לך.. אני חושבת שכדי לך לספר , אם זה להורים או למורה או ליועצת.. לא לסבול, בסך הכל את לא אמורה לפחד זה הגוף שלנו .
אם זה לא נעים לך אין שום סיבה שתסבלי יום יום . לי פשוט נשארה טראומה מאותם מקרים שהיו, אם הייתי יכולה להעביר את הזמן לאחור, ולעצור את זה הייתי מזמן עושה זאת . היום אני פחות תמימה. אז שוב אני ממליצה לך לא לשתוק..
אם את רוצה לשמור איתי על קשר בכיף :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי03/04/2011קודם כל תודה רבה זה קצת מקל שאתה יודע שיש מישהו שמבין אותך ...
בכל זאת ניסיתי לספר ואמרתי אבל לא נעשה עם זה כלום.
אני לא ממש יודעת כמה המקרה שלך משפיע עלייך אבל אני יודעת שאם זה נותן לך להשתלט עלייך כל יום כמו שלי קורה תנסי אולי לדבר עם מישהו לא משנה מי מישהו שאת סומכת עליו :]
אני מקווה שתוכלי לעזור לעצמך כי כל דבר קטן יכול לפוצץ את כל הרגשות האטומות מבפנים זה לפחות מה שקורה לי והדבר האחרון שאני רוצה זה לראות את זה קורה לעוד מישהי :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר רודףשני28/03/2011
עברו כבר כ 10 שנים ויש ימים שזה פשוט לא עוזב.. ואותם המחשבות והכאב חוזרים..
מספיק שיש סרט, ריח, קול שמזכיר ואז הכל עולה שוב..
האומנם לא הגשתי תלונה, אך עברתי טיפולים פסיכולוגים ופסיכאטרים רבים.
היום אני גאה בעצמי שבכל זאת ולמרות הכל אני "עברתי" את זה ואני חיה חיים רגילים וטובים אבל איפה שהוא זה עדיין צובט בלב וצובט חזק מאוד..
התחושה הזאת תעבור מתישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר רודף - תגובה
צביה כפיר M.S.W29/03/2011היי שני. הלוואי והיתה תשובה ברורה לשאלתך. מנסיוני דברים שעברנו או הרגשנו אינם נעלמים לחלוטין אבל הם מצטמצמים ומתכווצים ואם נניח שבהתחלה הם מאוד כואבים ומפריעים לנו בשגרת חיינו הרי שבמהלך השנים ואחרי שקבלו עיבוד הם יכולים להגיע לתחושת רפרוף, לעצב קל, לדמעה חרישית בזוית העין אבל הם מפסיקים לנהל אותנו. גם המרחקים בין הופעת תחושת הכאב גדלים וגם זה חלק מההקלה. שיהיו לך חיים טובים צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בעבודה מה עושים???אנאבל28/03/2011
אני בת 20 ועובדת במקום (בר) מגיל 17 .
במטבח תלוי שלט מהי הטרדה מינית , יחסי מרות ואיך למנוע הטרדה מינית בעבודה.
שיא הצביעות !!והמטריד הוא אותו בעל העסק בן ה 50 שתלה את השלט במטבח.
כל הזמן נותן נשיקת שלום , זורק הערות מיניות , והיו מספר פעמים שנגע "בטעות" בישבני..
כל הזמן שואל מתי נצא ואף התקשר אלי בשביל לקבוע וסיננתי...
הייתה איזו פעם שישבנו במשרד .. ישבתי והתעסקתי עם המחשב והוא ישב על הספה וביקש שאתקרב אליו.. ואשב צמוד .. סירבתי ועזבתי..
לפני שבועיים התקרב לתת לי נשיקת שלום ולפתע הוא הוא שאל מתי תיהיה אחת בשפתיים.. אמרתי לו שלעולם לא.. והוא אמר לי שזה לא מיני ואמרתי לו איך בדיוק זה לא מיני??? זה הכי מיני שיכול להיות. ואז הוא אמר לי "הפסדת" ועניתי לו " הרווחתי".
לפעמים נמנעת מימי עבודה כשאני צריכה להשאר לבד בעסק מחשש להתמודד עמו
ויוצא שאני מפסידה כסף..
אין למי לפנות..
מה עלי לעשות
האם הכי טוב פשוט לעזוב????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם הטרדה מינית - לעשות!!
ליאור גל-כהן28/03/2011'הטרדה מינית' לא עוברת/נגמרת/מפסיקה אם לא עושים משהו.
זה לא פשוט בכלל אבל זו הדרך היחידה להפסיק את העניין.
ברמת הפרט - ניתן לקבל סיוע ממרכז סיוע 1202, ניתן להפנות אותו לאותו תקנון שהוא תלה על הקיר ולהראות לו כי ההתנהגות שלו תואמת לסעיף....
ואולי באמת יהיה קשה להמשיך לעבוד שם, אולם, אם תפוטרי עקב כך, הרי שזו התנכלות - שגם זה אסור על פי החוק.
ברמת הכלל - סביר להניח כי את לא היחידה שסובלת מהתנהגותו זו. נסי לדבר עם עובדות אחרות. כאשר לא מרגישים לבד - זה קצת פחות קשה.אם יש לו שותפים, חברים או מישהו הנחשב בעיניו שניתן לדבר איתו - כדאי לנסות. וניתן לקבל גם בזה סיוע ממרכז סיוע. אפילו ברמה של ליווי לשיחה איתו.
אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר - נסי לראות איך מוציאים זאת לאור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית בעבודה מה עושים??? - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע28/03/2011שלום אנאבל
הסיטואציה היא מורכבת ואני מחזקת את ידייך
ישנן מספר אפשרויות
לשים גבול ולהגיד במילים לבוס שלך , זוהי הטרדה מינית עבורי יתכן ויבין את הרמז ויסתפק בכך
לבדוק אם יש אישה/גבר בעל סמכות שתעביר מסר לבעל העסק שהוא מגזים
ממה שאני חווה המנעות מהתמודדות עם הבעיה יוצרת מתח משני הצדדים והצד המטריד מגביר את הפעילות העוקבת אבל יתכן והוא יבין את המסר?
אם את מעוניינת בכל אופן להשאר במקום העבודה ורוצה סיוע ביום יוםלהתגבר על הסיטואציה את יכולה להתקשר למרכז סיוע 1202
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה דחופה לאורית פ.
מיכל02/06/2011אני מקווה שאת עוד פה ...
אני חייבת לדבר איתך , אני חוששת שמדובר ברופא שאני מכריה שגם אני עברתי משהו פלילי על ידו ( שונה משלך אבל לגמריי פלילי עם ניחוח שובנסיטי מובהק)
זה חשוב לי לדעת
אנא השיאירי מייל או משהו או לפחות תתני סימן שאת פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני רואה שהגבת לי כבר ..תודה
מיכל02/06/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיפה מינית ע"י גניקולוגאורית פ.27/03/2011
לפני כשבוע ביקרתי אצל גניקולוג מוכר, ידוע ואהוד בעיר בה אני מתגוררת. אני מטופלת אצלו כבר מספר שנים (אני בשנות ה-40 לחיי). עד כה חשבתי שהוא קפדן מדי ומחמיר בבדיקות אך לא חשדתי בו בכלום. הביקור שלי אצלו היה לאחר שהפנה אותי בבדיקה שהתקיימה אצלו כשלושה שבועות קודם לכן לבדיקת קולפוסקופיה ואולטרסאונד ובדיקת תרבית (בשל דלקת מקומית) כל זאת בשל דימומים בלתי סדירים, שאגב קיימים אצלי כבר שנים רבות וכבר עברתי אצלו סידרת בדיקות כמה שנים קודם לכן והכול יצא תקין. גם הפעם הכול יצא תקין מלבד בדיקת התרבית שהלכה לאיבוד לטענת האחיות. הגעתי אליו והוא אמר לי "טוב נקח עוד פעם תרבית", למרות שאמרתי לו שהטיפול שלקחתי עזר לי והתייעצתי איתו אם להמשיך בו.
וכאן מתחיל הסיפור הלא נעים: הוא הפתיע אותי וביצע בי בדיקה ידנית, שהייתה מיותרת לחלוטין מפני שבדיקת האולטרסאונד יצאה תקינה לחלוטין. לאחר מכן הוא החדיר לגופי את המכשיר המפסק והורה לי לרדת קצת עם הישבן, תוך שהוא נוגע לי בחטף בישבן ואחר כך פעם נוספת ועוד פעם ועוד פעם - מצטערת על התיאורים הגרפיים הכ"כ מכוערים, סליחה - ובכל פעם החדיר את המכשיר לגופי ואת הידית (לאחר מכן הבנתי מה בדיוק קרה כשראיתי באינטרנט איך המכשיר הזה בנוי) הוא לחץ לעבר פי הטבעת. לאחר מכן הוא שיחק עם המכשיר פעמיים או שלוש פנימה והחוצה תוך שהוא לוחץ אותו כלפי מעלה. מיותר לציין שהרגשתי תחת התקפה, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אישה המגיעה לבדיקה כ"כ פולשנית ומשפילה מורידה מעליה את המגננות ואני שיודעת להיות לוחמנית כשצריך לא ידעתי מה לעשות. נשכתי את כף היד שלי ונשארו עליה סימנים עוד שעות ארוכות לאחר מכן וצבטתי את הירך שלי עד שנוצר לי סימן כחול. החלאה הזה לקח ממני דגימה לתרבית וסיים את הבדיקה. לאחר שהתלבשתי ונעמדתי מולו הוא העז ברוב חוצפתו לנעוץ מבט בחזה שלי. הפגישה הסתיימה כאשר הוא מבקש ממני להגיע אליו בעוד שבועיים בכל מקרה, גם אם הכול יהיה בסדר. יצאתי משם ועדיין לא קלטתי מה קרה לי. זה חילחל לאט לאט. מאז התקשרתי פעמיים למרכז לנפגעות תקיפה מינית. שיתפתי בקושי רב ובבושה איומה את בעלי בסיפור (גם כאן אני מרגישה מגעילה לספר את הסיפור הזה). אני לא מסוגלת להגיש תביעה נגדו כי אני בתקופה רגשית לא פשוטה לאחר אובדן בן משפחה קרוב. אבל אני מרגישה כי לא אוכל לשקוט ולנוח מבלי לעשות דבר. החלטתי להתעמת מולו. רציתי לשמוע את דעתכם על הסיפור הזה ועצות מה עלי לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזעזע
טל27/03/2011אני רק יכולה לנסות לדמיין איך זה מרגיש. אני ממש מצטערת בשבילך ומקווה שתתעמתי איתו ושיפסלו לו את הרישיון, לחלאה. מעבר לזה, אני אישית הייתי מפיצה את התיאור כולו במייל ויראלי (בלי להזדהות בשמך) ובפייסבוק, ודואגת שיהרסו לו החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה טל לא יודעת מה אעשה אבל בטוח
אורית פ.27/03/2011שזה לא יעבור בשתיקה. ככל שחולף הזמן אני מרגישה כדור של זעם עצום בגוף שלי שרוצה להתפוצץ לו בפרצוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד אם תוכלו לענות לי...
אורית פ.28/03/2011מנהלות הפורום, אשמח מאד אם תוכלו לענות לי, כי אני במצוקה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקיפה מינית ע"י גניקולוג - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע28/03/2011שלום אורית יקרה
כל פעם שאני מקבלת פנייה על איש מקצוע שפוגע ומנצל את סמכותו אני מזועזעת מחדש. עם זאת מתיאורך, יש קושי רב להבין שכל הבדיקה שנערכה היא לא במסגרת "הטיפול המתבקש" הגקולוג ידע בדיוק מה לעשות ומה גם לא לעשות. ולכן התייעצי שוב עם מרכז סיוע על אפשרויות, כמו כן עם עורכ/ת דין המתמחה בתחום גם אם את רוצה להתעמת עימו , מילת המפתח היא זהירות!! אל תגמלי באופן אימפולסיבי על מנת שלא תיפגעי בשנית.
בנוסף אני ממש ממליצה לך אם את מרגישה שהשיחות עם מרכז הסיוע לא מספקות לפנות לאיש/ת מקצוע המתמחה בפגיעה מינית במיוחד שתיארת שברקע את בתקופה קשה של אובדן . לצערי הפוגעים מרגישים בחושים שלהם כאשר הנפגעים מוחלשים ואז תוקפים.אני מחזקת את ידייך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
אורית פ.28/03/2011תודה רבה על תשובתך. לצערי אני יודעת שהוא חרג מ"הבדיקה המתבקשת". בגילי אני כבר יודעת איך בדיקה גניקולוגית אמורה להתקיים. אני מתוסכלת ביותר, כי אני יודעת שהוא השתמש בטקטיקות נלוזות כדי להשתעשע ולצאת נקי. למרות התקופה הקשה שאני נמצאת בה החושים שלי מחודדים ואני יודעת בלב כבד שהוא יצא נקי, למרות שעשה משהו בזוי ומלוכלך. יש עוד כמה פרטים שמסגירים את המעשה שלו שלא כתבתי אבל אין לי טעם לציין אותם משום שאני יודעת שאין לי "קייס". אני כל כך כועסת ורוצה להחזיר לו ואף יותר מכך. אצטרך להסתפק בעימות עלוב, אבל לפחות אומר לו את דעתי על הצורה המתועבת בה בדק אותי. זה המעט שאוכל לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי העימות עם הרופא...
אורית פ.06/04/2011התעמתתי איתו. הוא היה בהלם מהטחת האמת בפניו. הוא הכחיש בשפה רפה ולמרות גודלו הפיזי הוא נראה כאילו כל כולו התכווץ בתוך עצמו. הייתי מאד קרה וחדה ואמרתי לו שהוא צריך ללכת לטיפול. בסוף השיחה שארכה קצת יותר מרבע שעה, כשאני מבהירה לו שהמטרה שלי היא שהמקרה הזה לא יחזור על עצמו הוא אמר, לאחר הכחשותיו "את אמרת ואני אחשוב..." מן הסתם אמר את זה כדי שארפה ממנו, אבל מבחינתי זה היה הישג. אני כבר קמתי ללכת והוא הביע דאגה מזוייפת ואמר שחשוב שאמשיך במעקב ולא אזניח אותו והתחיל לפרט לי מה עלי לעשות. אמרתי לו תודה והלכתי משם. הכי מגוחך שהוא אמר לי די בהתחלת השיחה שבפעם הבאה שאבוא שאומר ואעיר עם משהו מפריע לי. חשבתי לעצמי שהוא חי בסרט - בסרט אימה של עצמו ואמרתי לו בקור רוח מקפיא שאין לי מושג מאיפה שאבתי אותו "כף רגלי לעולם לא תדרוך במשרד שלך". אני מקווה שהוא טוחן את השיחה הזאת ושהיא מדירה שינה מעיניו ועוד אני מקווה שהצלתי נשים אחרות מהפגיעה שלו ואולי גם הצלתי אותו מעצמו.
ואחרון חביב - רציתי לציין כי הנשים מהמרכז לנפגעות תקיפה מינית הן נשים קדושות שהצילו את נפשי. ביום שהרגשתי הכי מרוסקת וחשבתי כי לא אוכל להמשיך יותר את חיי שוחחתי איתן והן הרימו אותי למעלה בחזרה ונטעו בי כוחות. תודה לאל שקיימות נשים כאלה. כשאתאושש ואתחזק אני מקווה להתנדב בעצמי למרכז סיוע מעין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי העימות עם הרופא... - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/04/2011שלום אורית
תודה ששיתפת אותנו גם בסגירת המעגל, עשית מעשה אמיץ ואני מתרגשת בשבילך ובשביל נשים אחרות
ישר כוח ואני מאחלת לך שתצמחי מהחוויה המטלטלת שעברת ויתכן שהתנדבות במרכז סיוע היא חלק מהצמיחה, מניסיוני כמתנדבת במרכז סיוע זוהי חוויה מעצימה
ושוב תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)