פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנות יקרות
    אתי
    29/05/2010

במסגרת עבודה לאוניברסיטה עלי לראיין בחורה שעברה פגיעה מינית בשלב כלשהוא בחייה. הראיון הינו אנונימי ונשאר חסוי. אם יש ביניכן מישהיא שעברה חוויה כזו ומעוניינת לשתף נא לפנות לפלא.0523398466 אתי . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בנות יקרות

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

מאיה
    30/06/2010

הפלא שלי 0509237709 עברתי הרבה בחיי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת, עייפה....יותר מדי
    לונה
    29/05/2010

מתיישבת מול המסך האילם אשר אין לו דבר לומר אלי, מביטה בו ומזכירה לעצמי שכל יום מחדש הוא יום שנועד לשבור את קשר השתיקה ההדוק עליו שמרתי במשך כ-19 שנה.
    איך כותבים ומה כותבים?
    עוצרים דקה את כל ההצגה אותה ניהלתי במשך שנות רבות מדי, עוצרים כדי לנשום,
    האם יש חיים אחרי מחיאות הכפיים, אחרי שהאולם נשאר ריק, אחרי שלא נותרו צופים ועיניים לביים מולם את הצגת חיי?
    16 שנה, התעללות מינית בלתי פוסקות, הייתי שותפה לקשר השתיקה הנורא ביותר,
    וגם כאשר נוספו לחיי אנשים עמם הייתי כנה כיביכול, לפני שנים בודדות, שנתיים-שנה..
    לא ייכלתי להפר את קשר השתיקה, המשכתי להחזיק בו כדבר החשוב ביותר בחיי.
    כי איך מודים? ואיך מורידים מסיכות של שנים?
    ואיך עוצרים רגע את המחול המטורף הזה לרגע אחד של שתיקה צורמת ורועמת
    גילוי עריות
    16 שנה,
    שנה ועוד שנה ועוד שנה וכן הלאה.

איך?
    האם ישנם חיים מכאן? כל הדברים אותם ראיתי, כל הדברים אותם הרגשתי על גופי ובשרי שהיה בסה"כ נתח של בשר.
    ועדיין קמה בבוקר ומזכירה לעצמי, שאני בכאן ועכשיו, ובכאן ועכשיו שלי אני לא קורבן יותר,
    ואז מחייכת לעצמי ושואלת את עצמי "האם אי פעם הייתי קורבן?",
    לא צריכה יותר ללכת עם בגדים ארוכים כדי שיסתירו? אני לא יודעת..
    איך קמים? איך?
    כשהמעוות מכל עדין רודף אותי, יום יום, הפעם ברצון ובתשוקה אחרת לגמריי-להרוג אותי, שלא ישאר ממני דבר, כדבריו- "אם לא אהיה שלו, לא אהיה של אף אחד אחר, אין לך מקום בחיים"-
    והוא, אשר אחראי להיוולדי, והיה באותה נשימה אחראי למותי, רוצה לשים סוף לחיי,
    אבל איך? איך ממשיכים? כשהפחד מנהל ואני שוכחת ממנו לגמריי, מזכירה לעצמי שאין ממה לפחד, כבתוכי יודעת שהוא השטן בהתגלמותו, מאיים על חיי בכל שניה ושניה,
    להיות חזקה ולשמור על עצמי, איך?
    העולם נראה לי כה גדול מהעיניין הקטנות שלי, מורידה את השנים העייפות שלי..מזכירה לעצמי-שגדולה אני בטח שלא, יותר קרובה לילדה אבודה..
    אז איך?

האם ישנה דרך?

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת, עייפה....יותר מדי

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    30/05/2010

שלום לך,
    אכן, קשה לשבור את הדינמיקה של שתיקה וסודיות המצטרפים למסכת קשה כ"כ של גילוי עריות.
    אני קוראת על הייאוש, הפחד והעייפות שמלווים אותך ויחד עם זה יודעת שאפשר לעבד גם פגיעה קשה שכזו, ולצאת לחיים משוחררים מרגשות כ"כ קשים.
    הדרך הנכונה בעיני היא הטיפול, שמאפשר חוויה אחרת וגדילה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית יקרה,

לונה
    08/06/2010

בהחלט קשה רונית,
    קראתי את התגובה שלך כמה פעמים ואף כבר באותו יום שהגבת,
    אך המילים לא יצאו מתוכי..
    יש מקומות בהם השתיקה חוזרות, לא נותנת הרבה דרור להביע, להיות, לתת לעצמי מקום לאחר שנים של שתיקה, אין זה דבר ברור מאילו עבורי.
    בעיקר-היום מגלה כמה אני עייפה..
    וכמה שנים עוד לפני, מפני שאני מאוד צעירה...

תודה לך על תגובתך,
    מקווה שיהיה בסדר,
    מקווה שאמצא את הדרך בתוך החושך הזה שלא ממש מסמן עבורי קרני אור,
    לונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביבליותרפיה?

פרופ' רחל לב-ויזל
    14/06/2010

שלום לך,
    הדברים שכתבת, האופן בו נסחת מאד נוגעים, מבטאים את הכאב. כתיבה יש ב עוצמה ויש בה סוג של ריפוי. מדוע לא להמשיך בה? כמו שאת כותבת את יכולה להיות פה לא רק שלך אלא של אחרות שחוו מצב דומה. אין אפשרות למחוק את החוויה הקשה, אבל יש אפשרות להשתמש בה לכוח חיובי.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

מאיה
    30/06/2010

אשמח להקשיב ולחבק בזמן שתשפכי 0509237709

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשטרה מחפה על אנס מסוכן בגלל קשרים
    שולמית
    28/05/2010

אביתר קאפ נעצר אחרי שאנס כמה בחורות כולל ילדה בת 14 לאחר שהשקה אותן בשתיה חריפה מהול בסם אונס. הוא עבד בתור ברמן. כל הנשים ספרו שבילו בפאב שלו ואז התעוררו בביתו למחרת בבוקר בלי לזכור כלום. רק שהילדה נכנסה להריון. ואיך המשטרה משחררת אותו? פשוט - יש לו הרבה משפחה שהם שוטרים ושוטרות. זה כל הסיפור.

הוספת תגובה

• עוד הוספה

שולמית
    28/05/2010

זה עניין של 3 שבועות וזה קרה בפאב בירושלים במרכז העיר שמה הוא עבד. לפחות הבעלים פיטר אותו עכשיו. בית משפט עצר אותו ל 5 ימים והמשטרה הסכימה לשחרר אותו, כשהיא מסתירה את השם שלו מכלי התקשורת ורק מפרסמת שיש חשד על אונס נגד ברמן, למרות שלא היה צו איסור פרסום, מה שמראה את השחיתות של המשטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    30/05/2010

שלום רב,
    קשה לי להגיב למסקנה שלך - כי אין לי מספיק מידע בנושא. יחד עם זה אפשר להתחבר לתחושת חוסר האונים כשידוע לנו כמה נשים נפגעו ממנו. לעיתים, גם כשדברים קורים ואין מספיק ראיות, אפשר להגיע לשחרור או לעונשים שנראים לנו לא הולמים.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

שירה
    11/06/2010

אשמח אם תפני אליי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר של אמא מטריד מינית
    אני חסויה
    25/05/2010

אני לא יודעת איך להתחיל לספר כי אני לא כ"כ זוכרת איך זה התחיל.. כי לא שמתי לב והייתי ממש ילדה קטנה ששמתי לב לזה הייתי בת 12 שהתחלתי להבין שמשהו לא בסדר
    תמיד חבר של אמא היה זורק לי מילים כמה אני יפה ואם היתי בגיל שלו הוא בטוח היה איתי
    בזמן שאמא שלי נחה הוא יוצא "לעשן סיגריה" ובנתיים הוא משחק אם האיבר מין שלו והיה אומר לי נכון את מתגרה או נגיד רציתי שאמא שלי תקנה לי משהו הוא היה אומר לי בואי למיטה ואני יביא לך את זה נסעתי איתו פעם אחת בטרקטורון והוא פתאום שלח יד לכיון האיבר מין שלי
    הוא כל הזמן היה זורק לי מילים כמה אני סקסית וכמה הוא מת להכניס אותי למיטה (ואני ילדה תמימה לא הבנתי מה הוא רוצה תמיד התעלמתי מזה)
    עד שיום אחד זה קרה הצלחתי למנוע את האסון !!! היתי איתו בבית לבד אמא עלתה רגע לשכנה ונשארתי איתו לבד הייתי בחדר שלי רואה טלויזיה פתאום חברה שלי אומרת לי תרדי למטה אני רוצה לספר לך משהו. ואיך שאני מנתקת לאינטרקום הוא קפץ עליי וכפה אותו עליי זרק אותי על הרצפה
    והתחיל לנשק אותי בצוואר והרים לי את הכותונת וניסה לדחוף את האצבעות שלי לאבר מין שלי ואחר כך הוא ניסה להוריד לי את התחתונים התנגדתי וצעקתי שמישהו יעזור לי מרוב הפחד לא היה לי כוח אבל אני לא זוכרת איך אבל יצאתי מזה הרגשתי כאילו איבדתי את הזכרון של אותו רגע של מה שקרה כאילו אני מנסה לזכור ולא מצליחה. אחרי שזה קרה אני באתי לקחת מים להרגע ולברוח מהבית שוב הוא עשה את זה ושוב זרק אותי על הרצפה של המטבח התחיל לגעת לי בגוף ולהוריד ממני את הבגדים ואני לא יודעת איך שוב אני לא זוכרת הצלחתי לברוח ממנו . ברחתי ישר מהבית לעבודה של אמא שלי וניסיתי לספר לה ולא ידעתי איך כי הייתי כיתה ו' איך אני יכולה לספר דבר כזה לאמא שלי שעוד יוצאת איתו 10 שנים היא לא תאמין לי הוא מתקשר אליי הוא אומר לי נכון נהנית? אל תדאגי פעם הבאה אני יעשה לך יותר טוב במילים האלה אחר כך בכיתי בכיתי בכיתי ניתקתי לו את הטלפון (זה היה בדרך לעבודה של אמא) שוב הוא מתקשר לא עניתי לו אחרי כמה שעות הוא מתקשר אליי מחסוי עניתי והוא שומע אותי עוד בוכה בהיסטריה אני יתקשר למשטרה ואני יספר להם הכל ולא היה לי אומץ והוא אומר לי סליחה אני מצטער לא יכלתי לשלוט על עצמי את מושכת אני לא יכול להשתלט על עצמי שאני לידך ... אף אחד לא ידע מזה שמרתי את זה אצלי בבטן
    רק אחרי שלוש שנים בגיל 15 סיפרתי את זה לאחותי והשנה שאני כבר בת 18 סיפרתי לאמא שלי אבל לא פירטתי רק אמרתי לה שהוא היה מתעסק איתי כי לא יכלתי לפרט ממש את כל מה שהוא עשה והיא לא האמינה למרות שהיא הרגישה וראתה עליי התנהגות מוזרה שהיתי שונאת אותו
    והיתי בורחת מהבית היתי מתחמקת. היא פנתה לעובדת סוציאלית אבל היא לא עשתה אם זה כלום אני מחקתי את זה מהזכרון שלי כאילו לא היה
    אני לא יודעת מה לעשות אני לפעמים נזכרת ועולות בי תמונות של אותו היום אני סובלת מטראומות שאני מגיעה למצב דומה עם החבר. מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חבר של אמא מטריד מינית

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/05/2010

שלום לך,
    אני קוראת וחושבת על בגידה כ"כ קשה בגוף ובאמון, ולא פלא שיש לכך השלכות גם היום.

אני חושבת על התערבות גם מול המשטרה או העובדת הסוציאלית.

לפי החוק, העובדת הסוציאלית חייבת בדווח וצריך להתקשר ולאמר לה את זה. במקביל, הייתי ממליצה על טיפול, כדי שהפגיעה לא תמשיך להשפיע על הקשרים בחייך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אני חסויה
    27/05/2010

האם זה קשור בזה שכבר אין לי אמונה באנשים? כי לחבר שלי אני לא מאמינה למילה שיוצאת לו מהפה יש לזה קשר? ועכשיו לאמא יש חבר חדש ואני שונאת אותו זה קשור למה שחויתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    30/05/2010

שלום רב,
    כאשר קיימת פגיעה באמון, היא יכולה לחזור מול אנשים נוספים בשלב מאוחר יותר. לכן חשבתי שטיפול יכול לסייע.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודאגת חייבת עזרה דחופה
    שרית
    20/05/2010

ככה אני נשואה עם ילד יש לי אחות בת 8 ואחות בת 7 הן גרות גרה עם אבא שלי אבא שלי אלמן אימי נפטרה לפני 3 שנים הוא ביקש שנבוא אליו לשבת אני בעלי והילדה הגענו הכל היה באמת נחמד עד שהגיע הרגע שרצינו ללכת לנוח אני הייתי עם הילד ואמרתי לבעלי שילך לישון ואני יצטרף עוד מעט לבנתיים אחיותי עלו איתו ושיחקו איתו במיטה צחוקים וכאלה כאילו משהו שהוא נורמלי לחלוטין אח"כ עליתי ונכנסתי איתם לישון נרדמנו אחותי בת ה8 היחידה שלא נירדמה ונשארה ערה במיטה באיזה שהוא שלב שאני מנסה לפענח אותו היא פשוט הורידה לבעלי את המכנסיים והתבוננה לו באיבר המין משהו הזוי מדאיג ומפחיד אותי מאוד אני לא יודעת מה לחשוה אבל אני יודעת שהם דתיים אין בבית טלויזיה אז מאיפה זה בא?
    אני חשבתי להתעלם מכך ולא לומר לאבי בעלי טען שאבי חייב להיות מעורב בנושא כאשר סיפרנו לו הוא אמר "ממש מוזר אני יתיעץ עם הפסיכולוג של קופת חולים טוב שאמרתם לי". וזהו עכשיו איך אני יכולה לדעת מה מו מי אני כ"כ מודאגת בגלל המסכנה הזאת מה אני צריכה לעשות?

הוספת תגובה

• מודאגת

פרופ' רחל לב-ויזל
    23/05/2010

היות וזו לא התנהגות רגילה, כדאי להתייעץ עם אדם מומחה בתחום.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    24/05/2010

שלום רב,
    אני מברכת על הערנות ועל הדאגה שלך. כאשר יש התנהגות מינית לא צפויה, נכון לשאול שאלות ולנסות לברר מה ההתנהגות משקפת. חשוב שתעקבי אחרי נושא ההתייעצות עם הפסיכולוג, או שתלכי להתייעץ איתו בעצמך.
    אפשר גם בעדינות רבה, לשאול את אחותך, מה הביא אותה להתנהגות זו.
    חשוב שהשיחה תהיה פתוחה ולא שיפוטית.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית או תקיפה על רקע מיני?
    אלמונית
    10/05/2010

שלום רב,
    אני עובדת בארגון גדול.
    לפני כמה ימים בחדר האוכל לעיני מספר סועדים, חבט בחוזקה אחד המנהלים בישבני.
    מעבר לפגיעה הפיזית שהותירה סימן כף יד בישבני, חוויתי חוויה כואבת, פוגעת, משפילה ומערערת.

אחת הנוכחות בחדר, בחרה להתלונן לגורם בכיר בארגון ומשם התחיל תהליך של טיפול בנושא.
    נשאלתי ותוחקרתי בנושא, חלק מהשאלות הנשאלות כיוונו לתחושותי והרגשתי כמו לדוגמא: מה הרגשתי וכיצד אני מגדירה את האירוע.

אני מבקשת עזרתכם בכמה שאלות:
    האם מדובר בהטרדה מינית, על אף שהאירוע היה אקראי וחד פעמי?
    אני מייחסת לאירוע אופן של תקיפה באזור מוצנע, האם ישנה פרשנות כזאת?

אודה על קבלת חוות דעתכם המקצועית.

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    13/05/2010

שלום רב,
    בעייני, למרות שמדובר בארוע חד פעמי, ישנה כאן התייחסות פוגעת ומשפילה כדברייך.
    על רקע זה, הייתי מגדירה זאת כהטרדה.
    נראה לי שקשה עבורך להמשיג כך את הדברים וחשוב להבין למה.
    יחד עם זאת הצבת גבול לאותו אדם ודאי מתבקשת.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    23/05/2010

שלום רב,
    בהמשך לשאלתך אכן זו התנהגות שיש בה משום הטרדה מינית. בכל ארגון נמצאת אחראית בנושא, כדאי לך להתייעץ אתה. זה אינו מחייב עדין פתיחת תלונה והיא יכולה לשמור על סודיות.
    בהצלחה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - אנונימי
    אנונימי
    06/05/2010

תודה על תגובתך.
    אין לי קושי באינטימיות בזוגיות, מכיוון שהיו מספר קשרים ארוכים ומשמעותיים בחיי, שלא היה בהם ניצול מיני. בקשר אחרון היה ניצול כלכלי. נראה לך שזה קשור?
    הקושי העיקרי אולי נובע ממודעות שהיו מקרים של "ניצול מיני בזוגיות" וניצול בכלל, ואי רצון שלי
    להיות קורבן לניצול שוב.
    הבעיה היא שאם גבר שאני מכירה נראה לי לא מתאים לזוגיות מסיבות אחרות שלא קשורות לניצול, יש לי קושי לסיים קשר איתו, למרות שברור לי שזה לא מתאים.
    אני מחפשת קשר קרוב, רוצה אינטימיות טובה ומפרה, אבל מכיוון שבנתיים לא מוצאת את זה,
    מסתפקת במה שיש, ז"א קשרים עם גברים לצורך בילוי משותף, כשמהתחלה ברור לי ואני גם אומרת זאת מפורשות - זה לא לקשר רציני, וממשיכה לחפש במקביל. .
    אני מרגישה שהקושי העיקרי נובע מאי יכולת לנתק קשרים, עקב חסכים שלי? אולי פגיעות מהעבר?, כל עוד אין משהו אמיתי.
    אין לי פחד להיות לבד, ואין לי רצון כפייתי למצוא בן זוג.
    הבעיה היא לומר "לא" בהתחלה, כשיש שם משהו כמו: עניין, אינטלקט, משיכה, הומור טוב..
    הייתי בטיפול זוגי עם הבן זוג (גרוש) וזה לא עזר.
    הייתי בטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית קלינית ומטפלת משפחתית, אשר עזר במישורים מסויימים, אבל לא פתר את הבעיה מהשורש.
    השאלה היא איזה טכניוקות טיפוליות קיימות, אשר יכולות לסייע לי?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה - אנונימי

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    09/05/2010

שלום לך,
    קשה לי להתייחס במושגים של טכניקות טיפוליות, כאשר מדובר בנושא של קרבה ואינטימיות. דווקא סביב נושאים אלה טיפול דינמי הוא הדבר הנכון.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    חסויה
    04/05/2010

אני בת 12 ונאנסתי על ידי ילד מכתתי,
    סיפרתי זאת לחברה גדולה יותר ממני בכמה שנים מעטות והשבעתי אותה שלא תספר,
    היא יודעת מהדבר כבר כמה חודשים,גם היא עברה אונס אבל שונה והמקרה שלה טופל,
    היא ניסתה לשכנע אותי לספר על כך ולא הסכמתי מפחד,אך אתמול הצליחה לשכנע אותי,

שאלותי הן,
    מה צריך לעשות עכשיו?
    למי צריך לספר את זה במקרה ואני לא רוצה לספר להורים קודם כל?
    אני גם מאד מאד מפחדת מכל התהליך,איך צריך להתמודד?
    מה יעזור לי להתמודד?

אודה לתשובה מהירה ומעמיקה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/05/2010

שלום רב לך,
    אני שומעת שקיבלת אומץ וטוב שהחלטת לא להמשיך לשמור את הסוד.
    את יכולה לפנות ליועצת בי"ס או למרכז סיוע בטלפון 1202 ולהתייעץ איתם.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לטיפול

פרופ' רחל לב-ויזל
    10/05/2010

חסויה יקרה,
    דווקא בגלל גילך הצעיר מאד חשוב כי תפני לייעוץ לאיש מקצוע. חבל על המאמץ להתמודד עם רגשות של פחד ואי נוחות להסתיר מהמשפחה ולהתגבר על טראומה לבדך. השקעת מאמץ כזו מונעת ממך לחזור לחיים "נורמליים" של בת 12.
    את יכולה לפנות למחכנת, למורה יועצת, או למבוגר שאת יודעת שאת יכולה לסמוך עליו ויפנה אותך למסגרת טיפולית.
    חבל שאת נמצעת מלספר להוריך, כיון שזה חלק מתפקיד הורים - להגן ולתמוך בילדיהם גם בשעת מצוקה אמיתית.
    תחשבי מה יותר מפחיד, מה שחווית או ההתמודדות?
    את לא עשית משהו רע שבגינו את צריכה להתבייש או להסתתר.

בהצלחה,
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    04/05/2010

עברתי פגיעות מיניות רבות מגיל 16 עד גיל 25. זה התחיל מ"טעות" בקיום יחסי מין עם מכר, כשהיה לי בעצם נעים להתמזמז איתו אבל לא רציתי להמשיך ואמרתי זאת מפורשות, אבל עקב אי בשלות מינית שלי וטעות בפירוש דברי על ידי הבחור, זה קרה.. זה המשיך לקשר לא טוב ולא בריא, כשבעצם הייתה לו חברה שהוא היה מחוייב כלפיה, ואני הייתי ה"חברה" השניה. בהמשך, מגעים מיניים עם בחורים שונים, לא מתאימים, והרבה פעמים "אהבות נכזבות" מלוות ברצון לצאת מהבית ולבלות וסקרנות מינית, שכמובן הייתה מלווה ברצון למצוא חבר אמיתי.
    נכון להיום אני אישה בוגרת, אמא לילדה. בחיפוש אחרי בן זוג (אני גרושה מספר חודשים) אני מרגישה שיש לי קשיים. בגדול, אני מתפקדת, די מודעת, יודעת שפגיעות שעברתי כנערה מקורם מחוסר בשלות מינית, הזנחה הורית וכו'. אין לי סימפטומים פוסט טראומטיים או פסיכיאטריים, אבל אני מרגישה מאוד מבולבלת ומבלבלת גברים בהתנהגותי, לא ברור האם אני רוצה קשר רציני או קשר לא רציני, מצד אחד אני רצינית מצד שני אני משדרת לבחורים שאני יוצאת איתם שאני לא.. הייתי בטיפול מספר שנים וזה לא עזר. אני מרגישה שכשאני מחליטה שקשר לא טוב לי יש לי קושי ליישם את ההחלטה ולנתק. אני ממשיכה את הקשר מתוך סקרנות, רצון להיות מחוזרת, להנות (זה נחווה כחוויה שכבר עברתי, שקל לשחזר...) אבל בגדול, אני מעוניינת בקשר בריא ואמיתי. איזה סוג טיפול לדעתך יכול לסייע?

תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/05/2010

כשאני קוראת על הקשיים בהם את מתחבטת, נראה שהקושי המרכזי הוא בפיתוח אינטימיות בזוגיות. יתכן וישנה חרדה לגבי קשר קרוב, או שיש גם צורך בפיתוח מיומנויות שיאפשרו התפתחות קשר כזה.
    בנוסף, את מציינת דינמיקה של ניצול ב"זוגיות" מגיל צעיר.
    אולי טיפול אצל מטפל משפחתי יכול לסייע בתחום.

רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה מינית
    מ
    03/05/2010

שלום רב
    קשה לי לספר את זה ואף אחד לא יודע אני היום בת 32 אבל לפני 18 שנה עברתי אונס אונס שמחקתי מהזיכרון ואני מתכחשת אליו.
    זה התחיל בהסכמה להיתנשק עם אותו בחור ושהוא התחיל לגעת בי ניסתי להתנגד ולא להסכים אבל זה לא עזר לי.
    יש לי מספר שאלות עקב כך
    1-האם כפואסט טראומה קיימתי אחר כך המון יחסי מין מזדמנים ועד גיל 20 .
    2-האם המקרים האלה גורמים לי להרגיש כיום בעלת ערך נמוך מול כולם וצורך לרצות את האנשים מסביב י אני די נחמדה ומצחיקה וכיפית אבל קשה לי לסרב לאנשים אסרטבים מרגישה שהם שווים יותר ממני.נותנת להם להגיד מה שבא להם ועושה כל מה שיבקשו.

לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה מינית

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/05/2010

שלום רב,
    את יוצרת קשר מאוד הגיוני בין האונס, לבין קיום יחסי מין בגיל צעיר ולגבי תחושת ערך נמוכה. אלה תופעות שאנו מכירים היטב אצל נשים שנפגעו, שכן האונס חודר את גבולות הגוף והנפש וכתוצאה מכך ומתחושת ערך נמוכה, מתקיימים יחסי מין לא משמעותיים.
    במידה והשלכות הפגיעה מלוות אותך גם היום, טיפול ודאי יכול לסייע.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה מה יש לי........
    flower
    01/05/2010

שלום,
    שמי נעמה בת 24, ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי פחד מאונס שכבר המון שנים אני "סוחבת" בתוך הגוף כמו חיידק טפיל.
    טופלתי בעבר בטיפול פסיכולוגי שהוכיח את עצמו והיום ללא ספק הפחד הזה הצטמצם בצורה משמעותית!! אך הוא עדיין שם לצערי...חשוב לי לציין שמעולם לא חוויתי שום דבר מהסוג הזה, לא ניצול מיני ולא שום דבר. אולי היו הטרדות מיניות בודדות אבל אני לא חושבת שזה גרם לפחד שלי להתגבר..כי מגיל מאד קטן וראשוני אני פוחדת מזה בצורה שלא מוסברת כ"כ.

אני כרגע נמצאת בזוגיות יחסית טריה. לפני ימים מספר במצב אינטימי התנשקתי עם בן הזוג והוא התחיל לגעת בי. שוב, נגיעות שטחיות לחלוטין (שנינו היינו עם בגדים) וברגע שזה קרה- התחלתי לפרוץ בבכי שנמשך משהו כמו חצי שעה.. הרגשתי כעס מטורף!! הרגשתי מנוצלת מינית, הרגשתי שפלש לי לפרטיות, שחדר אלי, שעשה לי משהו..שוב, הבחור רק ליטף את גופי ולא עשה דבר מעבר הוא נורא מתחשב ומבין וגם שבכיתי הוא ניסה להרגיע ולהבין ממה זה נובע. אבל אני פשוט לא יכולתי לסבול את זה (ואני יכולה לומר בוודאות שזה לא קשור בו !! .אני כבר מכירה את התגובה הזאת שלי וזו לא הפעם ה-1. אני רק לא מבינה למה זה ככה! )

אני מגיבה כמו בחורה שחוותה אונס חס וחלילה, וגם כששוב הוא רכן מעלי ונישק אותי והרגשתי את ההתלהבות שלו מתעצמת- לא יכולתי לסבול זאת ופרצתי בבכי היסטרי..אני מבינה שכדי שזה יעבור יהיה עלי להתרגל אליו יותר ורק הזמן כנראה יעשה את שלו. אני מרגישה מאד מוגנת עם הבחור הזה והפחד הוא לא ממנו. התחושות שאני מרגישה הן מוקצנות- הרגשתי כעס באותו רגע כאילו איך הוא מעז בכלל לגעת בגוף שלי! שאני מנוצלת, שהוא מנסה "לבלוע" אותי..ממש כך.. וזה לא שלא נהניתי באותה סיטואציה, המגע שלו כן היה לי נעים אך כשזה הגיע לשלב היותר מתקדם- שם ההנאה כבר נהפכה לתחושה של פחד, חרדה ומחשבות על ניצול וכו'...

הגעתי הבייתה מתוסכלת ובוכה ועד עכשיו אני מנסה להתאושש מזה ולא מצליחה. אני מרגישה פשוט שבורה, אני יודעת שזה מעיד על משהו לא בסדר ולא תקין אצלי ואני לא יודעת מה לעשות.. בבקשה תעזרו לי :(

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה מה יש לי........

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    02/05/2010

נשמע שאת נושאת עימך תחושה מורכבת לאורך שנים, שאינה תוצר של טראומה מינית שעברת.
    ייתכן כי בתהליך התפתחותך היו דברים שגרמו לשילוב בין נושא של מיניות לתימות של חרדה ופגיעות - וזה הרקע לקושי. על מנת לאפשר לך להבין את הרקע ולהתמודד עם הקושי, הייתי ממליצה על טיפול שיאפשר תהליך זה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת
    MAROM
    28/04/2010

לפני 10 חודשים לערך בעקבות אירועים שונים החלו לפרוץ לתודעתי הבזקים שונים של אירועי ילדות שונים שעיקרם תקיפה מינית ממש לא פשוטה במהלך יותר מ-6 שנים.
    ב -10 החודשים האחרונים חלה הדרדרת דרסטית בחיי.תיפקודי הכללי הולך ןמידרדר.אין אני מסוגלת לעבוד באותו קצב ורמה בם עבדתי קודם ואני על סף פיטורין תיפקודי כאם במשק הבית כאם לבנותי וכאשה לבעלי הדרדרו עד לכדי כך שבתחומי מסויימים אינם קיימים לחלוטין.
    אני כן מטופלת אצל פסיכולוגית ואף בטיפול תרופתי שעל פניו לא נראה לי התועלת שבו.
    לשאלותי אני נענית בתשובה סבלנות ואני בטיפול כבר 8 חודשים
    עצוב לי כל הזמן
    אני פוחדת שיקרה משהו קיצוני
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/04/2010

שלום רב לך,
    אכן כאשר הזכרונות מתחילים לפלוש, טבעי שיהיה שינוי בתפקוד במישורים רבים.
    יחד עם זאת, טיפול תרופתי ופסיכותרפיה אמורים מאוד לסייע. האם הטיפול מתמקד בהשלכות הפגיעה? האם נעשה קשר בין הפגיעה שלך לבין התפקוד כיום?
    חשוב שיהיה בכך מיקוד, ואז זה יוכל לסייע.
    נסי לבדוק עם עצמך למה את זקוקה ולתקשר זאת בטיפול, ולא רק לצפות שהמטפלת תושיע אותך. כך תרגישי יותר שליטה בתהליך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות

פרופ' רחל לב-ויזל
    30/04/2010

שלום לך,
    האם שתפת את הפסיכולוגית המטפלת בך במצבך? האם את בן זוגך? את הפסיכיאטר שממנו קבלת את הטיפול התרופתי?
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות

MAROM
    03/05/2010

תודה על ההתייחסות.
    יש בי ולי עוד כל כך הרבה מה לומר.ואשמח לעשות כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מביכה
    ניבית
    25/04/2010

לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהו מהשכבה שלי. קצת התנשקנו והתמזמזנו ולא יותר מזה. פתאוםפ לפני כמה ימים בזמן שהוא שכב על המיטה לידי, הוא הוציא את המה שמו שלו והתחיל לאונן. הוא לא שאל אותי אם זה בסדר או משהו ואני ממש לא הרגשתי בנוח זה היה ממש מגעיל. אני לא ילדה קטנה אני בת 18 בי"ב אבל עדיין זה הרגיש כאילו הוא הכריח אותי להיות שם בזה שהוא לא שאל ואני לא הרגשתי בנוח פתאום פשוט לברוח מהחדר שלו. אני מרגישה שקצת אנסו אותי כי ממש הרגשתי אסיר באותו הרגע. מה עלי לעשות? אני מתחמקת ממנו מאז

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מביכה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' רחל לב-ויזל
    25/04/2010

שלום לך,
    ואולי דוקא בהזדמנות במקום שאת תהיי במבוכה ותתחמקי, תאמרי לו את האמת --"הרגשתי מאד לא בנוח כשאוננת בנוכחותי בלי לשאול אותי אם נוח לי". זו הזדמנותץ גם בשבילו ללמוד משהו מאד חשוב בהקשר ליחסים.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/04/2010

שלום רב,
    כאשר חושבים על סיטואציה כזו, חשוב להבין מה עבר עליך וכיצד יכולת להגיב, כדי להרגיש מחוזקת.
    אין ספק, שהעובדה שלא נישאלת קודם, גורמת להרגשה הפולשנית שאת מתארת. דווקא בגלל זה חשוב לנסות ולדבר ולומר שזה לא מתאים לך, אפילו לאחר מעשה - זה יכול להחזיר את תחושת הכח.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך
    חסויה
    17/04/2010

שלום.

לפני כמה זמן כתבתי הודעה על מישהו שאני מכירה שסובל מפוסט טראומה בעקבות התעללות מינית שעבר.

נתתי לו את כל הכתובות והטלפונים של המרכזים לסיוע שמופיעים בגוגל, אבל הוא אמר שהוא בינתיים לא רוצה לפנות אליהם.

הוא מעוניין לפגוש בבחורות, אבל הוא לא מצליח להבין, שבמצבו הנוכחי, הרבה דברים גורמים לו להיזכרות בטראומה, ולכן שום דייט לא מגיע לדייט שני. גרוע מזה, הוא מאשים את הבנות, ולא מבין שיש לו לפחות חלק נכבד מהאחריות למצב.

כשניסיתי להגיד לו את זה (ואני מנסה להסביר לו את זה כבר כמה פעמים), הוא אומר שהמטפלת שלו, שהיא פסיכותרפיסטית ומטפלת בפסיכודרמה, המליצה לו כן להמשיך בניסיונות להכיר בחורות, ושהוא לא מסוגל אחרת.

מה עושים? ללכת נגד העצה של המטפלת שלו? אני מרגישה שאני לא מצליחה לחדור אליו ולהסביר לו.

מדובר בקשר וירטואלי ואני לא רוצה לנתק אותו, כי אני יודעת שהוא זקוק למישהו לדבר איתו ולפרוק, אבל לפעמים אני כבר ממש מתייאשת...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/04/2010

שלום רב,
    חשוב להבין בין קשר תמיכתי לקשר טיפולי.
    בקשר תמיכתי, הדבר הנכון הוא להציע את הפרספקטיבה שלך ולתת עצה, אך אם הוא אינו בשל לקבלה, אפשר להשאיר את המשך התהליך לקשר הטיפולי שלו.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר צניעות...
    צדפ
    11/04/2010

תמיד תהיתי מדוע חוסר צניעות ולבוש שחץ של עובדות לא נחשב להטרדה מינית ?!..

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר צניעות...

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    12/04/2010

שלום רב,
    הטרדה מינית קשורה לדרך בה אדם מתייחס לאחר,
    ולא לדרך בה הוא בוחר להתלבש.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה