פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש להטרדה מינית
    מירב
    29/05/2011

הייתי אצל קרובי משפחה, בן 15 ובת 11 כאשר הוריהם לא היו, הייתה לי כל הזמן הרגשה שהם מנסים להסתיר משהו ורוצים שאני אלך וגם מתקרבים מעט אחד לשני, אם כי לא ראיתי משהו חד משמעי. אני חושדת שיש ביניהם מגעים מיניים.

איך אפשר לגשת לנושא, או אילו סימנים יכולים להיות לדבר כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש להטרדה מינית

הוספת תגובה

• חשש להטרדה מינית - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    29/05/2011

כל הכבוד על העירנות
    אני מציעה שתפני באופן ישיר להורים (במידה והם הורים אחראים/מיטיבים) ותסיבי את ליבם למה שראית, ותנחי אותם לפנות לאיש מקצוע המתמחה בתחום .
    יש סיכוי שההורים יכחישו, תני להם את המקום גם להכחיש, זו תגובה מוכרת, עם זאת המשיכי לעקוב
    באם את מעוניינת את יותר ממוזמנת לשתף בפורום בתהליך,
    באם ההורים אינם מיטיבים ויש חשש לפגיעה מינית מבוגר, יש לפנות לפקידת סעד בישוב בו את גרה או ל- 106
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מירב
    30/05/2011

דיברתי עם האב, הוא אמר שדיבר איתם בעבר על הנושא ושישים לב לכך. האם לדעתך יש עוד משהו שכדאי לעשות עכשיו או שמומלץ לחכות ולראות מה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    30/05/2011

שימי לב, ומה קורה עם האם? האם היא מעורבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמא...

מירב
    31/05/2011

היא לא כל כך מתפקדת כאמא וכל כך ולא מעורבת בחיי הילדים... האבא לעומת זאת עם הראש על הכתפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמא... - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    31/05/2011

באופן כללי נשמע שמומלץ לעקוב ואז לגייס את הבוגר האחראי במשפחה
    ישר כוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים בבעיה רצינית
    נתנאל
    23/05/2011

שלום רב ,
    אני ואישתי נשואים כמעט שנה ועומדים בפני בעיה רצינית .
    אנחנו זוג דתי ולפני החתונה לא היתה ביננו קרבה אינטימית , מהחתונה אנחנו לא מצליחים לקיים יחסי מין מלאים . אישתי נגעלת הן מפעולת החדירה והן מהאיבר הגברי .
    זאת בעקבות טראומה שחוותה בילדות משך תקופה לא קצרה שקרוב משפחה הטריד אותה . אשתי נמצאת בטיפול אבל ההתקדמות מאוד מאוד איטית . כרגע אנחנו באותו מצב והתסכול גדול . יש בינינו קשר טוב אבל המצב מתוח וכל מריבה מדליקה הרבה אש וכעס . לאחרונה אישתי מאוד גלויה איתי ואומרת שהיא באמת לא התפתחה נכון בתחום המיני ויקח לה לדעתה שנתיים לפחות להשלים את הפער . השאלה אם במצב כזה שאנחנו נשואים ואישתי מרגישה סוג של אשמה שהיא לא מספקת את בעלה - גם עם כל התמיכה ממני -אם יש טעם להמשיך ? אני אוהב ונמשך לאישתי אבל זה מרגיש ככ מוזר שאין לנו חיבור איטימי בקשר ואין מצידה דחף מיני . האם יש טעם להמשיך בקשר הזה או שלטובת שנינו לפנות איש לדרכו ? אני ממש אובד עצות ...

לקביעת תור
    סגירה
    נישואים בבעיה רצינית

הוספת תגובה

• נישואים בבעיה רצינית - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    23/05/2011

שלום נתנאל
    הבעיה שהצגת יכולה להתפרש משני הבטים, האם יש לאישתך בעיה של קיום יחסי מין מלאים בשל כאבים? לעיתים נשים שחוו פגיעה מינית אינן יכולות לקיים יחסי מין מלאים בשל כיווץ שרירי האגן אין זו רק בעיה פסיכולוגית אלא בעיה פיזיולוגית אשר יש לה טיפול אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן.
    במידה והבעייה שהצגת היא קושי בשל החוויה הרגשית שאישתך האהובה חוותה בילדותה והיא מטפלת בה, אולי תעזר במטפל/ת בה תחשבו ביחד כיצד להעזר, כמו כן קיימים רבנים אשר עוזרים לבני הזוג עם היתרים מסויימים ,
    אשמח אם תוכל לחדד את שאלתך במידה ותשובתי היתה חלקית
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישאוין בבעיה

נתי
    25/05/2011

תודה רבה על תשובתך ,
    אין מדובר בכאבים שבגללם אנו לא מקימים יחסי מין אלא בפחר וגועל מצידה .
    אנחנו כן שוכבים יחד וכל אחד מגיע לסיפוקו אבל לא יותר מזה.
    אנחנו לא יכולים לקיים יחסי מין ואישתי ממש נגעלת מהענין המיני : היא נגעלת מאיבר המין שלי ובקושי יכולה לגעת בו או שהוא יגע בה , כמובן שאין מה לדבר על חדירה - כשאנו מנסים לפעמים הרגלים שלה רועדות והיא מתכווצת ומתחילה לבכות .
    גם כשהיא רואה איזו סצינת סקס רצינית בסרט זה דוחה אותה וכן כשאנו מדברים על זה בצורה מפורטת ...
    לסיכום בכל הקטע המיני היא כאילו מנותקת מהענין וזה לא מדבר אליה .
    הלכנו לכל מיני יועצים וגם לרבנים , כרגע זה המצב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישאוין בבעיה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    25/05/2011

תודה על השיתוף, נשמע שאתם זקוקים לסיוע מקצועי ויתכן ואישתך תוכל להעזר במגע בטוח שזוהי שיטה מיוחדת לנפגעות פגיעה מינית.
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    עדן
    18/05/2011

לפני שנתיים בערך (הייתי אז בת 17) בנאדם שלח אליי יד מהמושב האחורי באוטובוס ונגע בי. בתחילה לא הרגשתי את זה כל כך אבל כשקלטתי נרעדתי ועברתי למקום אחר. זה עשה לי ממש סיוטים אבל הצלחתי להתגבר על זה איכשהו.. אחרי חודש נסעתי שוב באוטובוס ועלה אותו בן אדם. עד היום אני לא מבינה למה לא עברתי מקום.. כנראה חשבתי שאני מן גיבורה ושהוא לא יעיז לגעת בי שוב אבל טעיתי ובפעם השניה זה כבר הטביע בי חותם של טראומה.
    נכון שזה לא נשמע קשה כלכך בפורום הזה אבל בי אישית זה פגע מאד..
    מאז אני דואגת לשבת בספסל הכי אחורי באוטובוס ואם אין מקום שם וגבר מתיישב מאחוריי אני מתמלאת בדמיונות שהוא נוגע בי..אני ממש מרגישה אתזה...
    איך אני יכולה להתפטר מהסיוטים האלה?? זה רודף אותי!!
    אשמח לתשובה מהירה... עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    18/05/2011

שלום עדן
    לפי תיאורך אני מציעה לך לפנות לטיפול אצל אשת מקצוע המתמחה בפגיעות והטרדות מיניות, יש שיטה שנקראת EMDR שיטה זו יכולה לסייע, אך אנא בידקי שאשת המקצוע מתמחה בטיפול בפגיעה והטרדה מינית , מניסיוני זה קריטי בסוג זה של בעיות
    אם יש לך עוד שאלות אל תהססי לפנות שוב
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב..

עדן
    19/05/2011

האמת שלא חשבתי שזה עד כדי כך מורכב.. ולא מתחשק לי לעשות מזה סיפור כזה גדול.. חשבתי אולי יש דרך מבחינתי לעצור אתזה.. אבל אם זה משהו חיצוני אני ממש לא בקטע.. מקווה שאוכל להתמודד עם זה ולהתחיל להשתחרר מהזיכרון הכואב הזה.
    תודה ולילה טוב! עדן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית
    אסתר
    17/05/2011

שלום קוראים לי אסתר ואני בת 19 במוצאי שבת האחרון דיברתי עם שכן בפייסבוק הוא בן 17 וחצי ואנחנו מכירים שלום שלום וחוץ מזה כלום !!
    והוא אמר לי ראיתי אותך בחדר כושר יפה לך להתאמן. רוצה נלך ביחד להליכות מסביב לעיר אמרתי סבבה אתמול יום שני אני מתחברת לפיסבוק הוא אמר לי נו את בואי נלך עכשיו יצאתי והלכנו .. בדרך הוא אומר לי אסתר בואי נרוץ אמרתי לו אין לי כח הוא אמר אני ידחוף אותך תפס לי בגב ועל הדרך שלח את הידים שלו לישבן שלי הייתי בהלם עצרתי הוא הוריד את הידים והלכנו רגיל שוב התחלנו לרוץ ושוב הוא שם את הידים בגב וכיאלו שולח אותם לישבן וממשש לי אותו ואז אמרתי דיי הוא חיבק אותי מאחורה חזק ותפס לי בחוזקה בחזה וצעק "דיי אני לא יכול יותר,אני לא יכול" והתעשתי ניסיתי לנתק את הידים שלו ממני ואמרתי לו רון[שם בדוי[ מה קרה לך תסביר לי בתמימות שאלתי והוא אמר לי אני עייף אני לא ישן טוב והמשכנו ללכת אני עוברים ליד היער הוא מצביע לי לשם ואומר לי רוצה ללכת לשם הוא רומז מה אפשר לעשות שם חוץ מלבצע את החשק שלו התעלמתי והמשכתי ללכת אחר כך הוא אמר לי את יודעת מה מרזה חוץ מהליכה אמרתי שחיה הוא אמר יש עוד משהו התעלמתי לחלוטין הבנתי שהמטרה שלו היתה בהליכה אחרת מאשר המטרה שלי ואז שהמשכנו לכת קצת אמרתי לו שאני יקצר את הדרך והוא ימשיך לרוץ הוא המשיך ללכת אני הלכתי לבית כל הדרך אני במחשבות וסיפרתי את זה לחברות הקרבות שלי הם ניסו להרגיע אותי וזה עזר לאותו רגע כל הלילה האחרון לא ישנתי מרב מחשבות התעוררתי עם זעה וסיווטים שהוא נוגע בי ואני רועדת

אני לא יודעת מה לעשות! אני לא רוצה להתלונן אין לי כח שאבא ואמא שלי ידעו מזה והם יעשו מזה סיפור ענקי אני רק רוצה עצות איך להשכיח את זה או להעדין את זה שזה יעבור ויהפוך לחלק שולי בחיים שלי כי כבר יממה אני לא מתפקדת אני רק במחשבות. ואם אפשרי להציע עצות איך לעדן את זה אני ישמח!!
    בתודה וסליחה מראש! אסתי.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מינית

הוספת תגובה

• מתנצלת על החזרה של ההודעה חשבתי שזה

אסתר
    17/05/2011

לא נשלח אז הקלדתי שוב !! סורי תקראו אחד מהם... בשני הוספתי עוד דברים ששחכתי בהודעה הראשונה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    17/05/2011

אסתר יקרה
    אכן עברת ארוע מטלטל, אני מציעה לך לפנות למרכז סיוע 1202 לשוחח עם מרכז הסיוע, שם תוכלי לשמוע קול אנושי של אישה שתשוחח איתך . אני רוצה להגיד לך שאת לא אשמה , בטחת באדם שהפר באופן בוטה את האמון המלא שנתת לו, אין לאף אדם את הזכות לגעת בך ללא רשותך!!
    אנא צרי קשר עם מרכז הסיוע זה עוזר
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בילד
    אני
    14/05/2011

אני אמא לילד בן 10 שנפגע מחבר מינית ומאז חלה הידרדרות במצבו הריגשי הילד מתאר כאילו עוד מישהו נמצא בגופו ומראה לו איך להתנהג בנוסף הבעות ההיתנהגותיות בבית ספר מידרדרות ולצערי לאף אחד אין את הסבלנות למרות הידיעה של הצוות המחנך להגיע לליבו של הבן שלי ולנסות בדרכים אחרות לגרום לו להגיע לבית ספר. הילד הולך בלי חשק מאשימים אותו לעיתים במעשי אלימות שלא עשה.
    אם יש מישהו בפורום שעבר או חווה משהו דומה עם ילד עם התנהגות בלתי רצונית (רק לאחר הפגיעה) או כל מי שיכול לעזור אשמח מאוד
    עד הפגיעה ילד חברותי מלא בחברים עסוק, טוב לימודית, מקובל חברתית ומאז הפגיעה
    נשאר לבד לא משתף אף אחד לא סומך על מבוגרים מרביץ ומעליב ילדים לא בכוונה לטענתו
    אשמח לכל עצה עזרה הכוונה או שיתןף

אמא דואגת ומתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בילד

הוספת תגובה

• אני במצב שלך צרי קשר

אילנית
    18/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בילד - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    14/05/2011

שלום לך
    נשמע לי שיתכן שבעיות ההתנהגות של בנך הן זעקה לעזרה והקושי שלו להמשיך את ההתנהלות עם חבריו. הצעתי לפנות ליועצת בית הספר, בכל בית ספר יש יועצות שלמדו על ,מינית, אם את חשה שהיועצת איננה משתפת פעולה גם בשפ"י שרות פסיכולוגי יעוצי יש טיפול ללדים שחוו פגיעה מינית וגם ניתן לפנות לאל"י, יתכן שאתם כהוריו תוכלו לקבל יעוץ כיצד לסייע בדרך הטוב ביותר לבנך
    אשמח אם תוכלי לשתף אותנו בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לילד שלי

אני
    14/05/2011

ברצוני לציין שבעיית ההתנהגות החלה מתחילת השנה והחלטתי מתוך אינטואיציה של אמא להעביר אותו בית ספר. לאחר כשבועיים בבית הספר החדש הוא סיפר לי את מה שקרה לו עם הילד שהיה איתו בבית הספר הישן. שיתפתי את היועצת המחנכת ומנהלת בית הספר במקרה וביקשתי שינהגו בו בסבלות. הסבלנות נגמרה מהר ושוב מבחינתם הוא ילד "בעייתי" לטענתם הם ראו ילדים שעברו התעללות מינית ו"כך לא מתנהגים". בני ילד חכם אבל הוא כרגע בשלב של מרד הוא לא אוהב את המורה לטענתו "היא רעה" והוא עושה דווקא פניתי גם לשפ"י הוא החל טיפול אצל פסיכולוגית אבל הוא לא התחבר אליה ומסרב ללכת. כרגע הוא בטיפול ריגשי פרטי.
    ניסינו רטלין אבל הוא לא הגיב טוב לכדור. כרגע הוא לוקח תמצית פרחים טבעית קור ולול וכולי תקווה שזה יעזור.
    הוא לא מוכן לשתף אף אחד במה שקרה לו וגם איתי מסרב לדבר(אני היחידה שהוא סיפר לה) אבל אני יודעת שזה מציק לו הוא טרוד בזה כל הזמן.
    איך בכל זאת ניתן להוציא אותו מהמצב הזה ולעזור לו בהתנהגות עם ילדים בכיתתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לילד שלי - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    15/05/2011

יתכן ובמצב כזה יש למטפלת הפרטית אפשרות לסייע לכם כהורים, ואף ליצור קואליציה עם בית הספר , לעיתים תהליך ההחלמה הוא הפירוק והציפיה של הילדים מההורים הוא להיות שם עבורם, נשמע שבנך חש זאת, עם זאת אני תמיד מאמינה בעבודה מערכתית הווה אומר שלכם כהורים, המערכת החינוכית והמערכת הטיפולית, בסופו של דבר הילד תמיד זוכה כאשר המבוגרים והמערכות השונות בחייו מדברים עימו, יתכן וכדאי לפנות למטפלת הפרטית ולהתייעץ איתה כיצד לגייס את המורה להכיל את בנך
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרהההה....
    חסוי
    11/05/2011

לפני מספר ימים בתי ( לאחר שנכנסתי לחדרה בשעות הערב) סיפרה לי כי סבה ( חמי) נוהג לנשק אותה ולגעת באיבר מינה ( היא אמרה שזה קרה מספר פעמים מועטות) .
    כמובן שבאותו הרגע דאגנו שהעניין זה ייסתיים וכך קרה, ניהלנו שיחה מאוד קשה ( אני ובעלי) עמו והודענו לו חד משמעית שהוא אינו רצוי בביתנו יותר ומבחינתנו הוא מת!!!
    הילדה ניראת מאוד רגועה מהיום שסיפרה לי אך הייתי רוצה חוות דעת מה עלי לעשות שבאמת עניין זה ישכח מליבה ולא יצוץ ויגרום לבעיות בהמשך דרכה.
    יש לציין שמאוד עודדתי אותה על זה שסיפרה לי והודיתי לה על כך, גם אני וגם בעלי.
    האם יש למישהו עצה טובה???!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרהההה....

הוספת תגובה

• כל הכבוד

דני
    11/05/2011

מאחר וחוויתי מקרוב מקרה שבוא נאנסה רעייתי לשעבר על ידי בן משפחה לאורך שנים וראיתי במו עיניי איזה הרס בלתי ניתן לתיקון היא עברה אני רוצה לחזק את ידך וידי בעלך על המעשה האמיץ שעשיתם.אמנם אני לא פסיכולוג אבל ברור שבכך שהרחקתם את הסכנה מהילדה היא תרגיש יותר בטוחה ותוכל לחזור לחיי שיגרה במשך הזמן.המטפלים המקצועיים כאן בפורום בטח יגיבו באם הילדה צריכה טיפון נוסף,בסך הכל רציתי לחזק את ידיכם.לגבי האבא ,אמנם לא הגשתם תלונה במשטרה אבל זה לא פותר מהסכנה שבה נימצאות ילדות/נכדות אחרות במשפחה,לתשומת ליבכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

חסוי
    11/05/2011

תודה על התגובה, אין לך מושג כמה חשובות לי הדעות בימים אלו.
    פשוט אין לי עם מי לדבר, כי זה דבר שהחלטנו לטפל בו ולנסות לשכוח שהוא בכלל קרה!!!! זוהי טראומה נוראית לכולנו ואני פשוט כבר כמה ימים לא מצליחה לתפקד!!!
    הסיבה שאני לא מתלוננת ( חוץ מהסיבה שזהו חמי ומאוד אהבתי אותו) היא שזה לא חלילה הגיע למגעים קשים ולמזליייי הרב הילדה שלי עטופה בחום ואהבה והעיזה, למרות הפחד לספר לי!!!! ( דבר שהוא כל כך לא מובן מאליו)
    עקב כך, הייתה לי אפשרות לסיים חד משמעית את ההתנהגות הפסיכוטית הזו ,בעצם עוד לפני שהחלה להתדרדר!!!!
    לא רציתי לערב עוד גורמים, אבל עדיין מפחדת שזה ישפיע עליה בעתיד,כי בעצם אחד האנשים שאמורים להיות הכי קרובים,פשוט ניצל את מעמדו ואיני יודעת אם המעשה הוא בלתי נתפס בעינייה, כפי שהוא בעייני... זו השאלה שלי... איך אני יכולה לעזור לה???!!! מוכנה לעשות כל דבר רק כדי לדעת שהיא תהייה בסדר בעתיד ...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאימא הדואגת

דני
    14/05/2011

לצערנו הסטטיסטיקה מדברת על אחת מכל שלוש נשים שנפגעה מינית,מצער אבל זו המציאות.אין לך מושג כמה זה היה חשוב שבתך סיפרה לך ועצרתם את הפגיעה בזמן,רוב הפגיעות המיניות שנמשכות לאורך שנים קורות על ידי בן משפחה קרוב! הילדות לרוב לא מספרות ושומרות את הנורא מכל בסוד דבר שמוביל להחמרה בפגיעה המגיעה אף לאונס מתמשך.לא ציינת את גיל בתך אולם נשמע שהיא צעירה בשנים ואם העיזה לספר משמע כי הבינה כי נעשה בגופה דבר אסור וזה הכי חשוב.אמנם לא עצה מקצועית מאחר ואני לא בעל מקצוע אבל תני לבתך את ההרגשה הכי טובה שבעולם שסיפרה את דבר ההתעללות ונראה לי שאין טעם לדבר איתה ולטחון את הנושא יותר מדי למעט אם זה בא ממנה ומשהו מעיק עליה.לצערנו הזמן הוא התרופה הטובה ביותר,הלוואי והפגיעה הייתה קטנה ולא השאירה בה חותם ומכאן בתמיכה שלך ושל בעלך היא לא תשפיע לאורך זמן ותישכח.מחבק אתכם בחום.מסר לכל ההורים מתבקש,שימו לב לשינויי התנהגות חריגים,תבדקו תמיד ותהיו עם האצבע על הדופק ותיזהרו בעיקר מהסביבה הקרובה,שם בעיקר מתרחשות התעללויות שהילדים מפחדים לשתף ,לספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרהההה.... - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/05/2011

שלום לך. שמחה לראות שכבר קבלת תגובה מקורא באתר. זה כמובן מאוד חשוב שהסיפור יצא לאור ושההפסקתם אותו. זה נותן לבת שלכם חויה של בית מכיל מגונן ושומר אבל אסור! אסור לעבור לסדר היום כאילו זה לא קרה. חייבים לדבר על זה ולאפשר לבת שלכם להבין שהיא לא אשמה בהמ שקרה, כי תחושות האשמה והבדידות הן שיוצרות אח"כ תוצאות לוואי לא טובות לחיים. בכלל דבר שקרה אם מתעלמים ממנו יכול להפוך לטראומה ואם מדברים עליו זה משחרר. אינך מציינת בת כמה הבת וגם אני לא מכירה אתכם כדי לדעת אם מספיק שאתם תדברו איתה או חשובה התערבות של איש מקצוע. אתם יכולים גם לפנות את ובעלך למפגש חד פעמי להתייעץ לגבי זה. מה שחשוב זה לשים לב זה לשינויים בהתנהגות הרגילה שלה אם יש. אולי במרכז לנפגעות 1202 יוכלו לעזור לכם בהתלבטות או את מוזמנת לכתוב יותר פרטים באתר ונוכל לחשוב איתכם מכאן. העיקר לא להתעלם זה קרה. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגב' צביה מודה על תשובתך

חסוי
    12/05/2011

שלום לך, אין לך מושג כמה אני שמחה שענית לי ואני מודה לך!!
    ילדתי בת 11, ילדה מלאה בשמחת חיים חכמה ומאוד בוגרת לגילה ( גם מבחינה פיזית) לאור השיחה שלנו אשר התנהלה בשבוע שעבר, שמנו לעניין זה סוף חד משמעי, בשיחה שהתנהלה עם אביו של בעלי ( שיחה מאוד קשה אגב) ופרק זה מבחינתנו הסתיים!!! לעד!!
    אני מאוד דואגת לשוחח עם בתי על העניין ולהוציא ממנה את התחושות שלה, שסביר להניח שהם מאוד מבולבלות.
    לרגע לא חשבתי להניח את המקרה בצד, לא אני ולא בעלי, אלא שקלנו לשוחח איתה בכל פעם קצת, ללא לחץ, ולהבהיר לה כמה אמיץ היה המעשה שלה, ועד כמה אנו גאים בה!!
    למזלי הרב עקב כך שאני עובדת עם אנשים (במקרים שונים מאלו למזלי) יש בי ( כך אני רוצה להאמין) את היכולת "לפתח" עמה שיחה כנה, וסביר להניח שזו הסיבה שהיא הרשתה לעצמה לבוא ולספר לי מקרה כל כך קשה וחריג, ממש ממש בתחילתו ( כי אין לי מושג ואני לא רוצה לחשוב לאן זה היה יכול להגיע).
    מה שכן שמנו לב אליו, הוא עניין המיטה שהיא הפכה אותה, לגמרי כמו מעיין "תיחום" עם הקרש לכיוון החדר ולא לכיוון היקר, וזה שבלילות האחרונים היא לא ישנה שם, אלא בסלון, ובאמצע הלילה עוברת אלינו, ופה נשאלת השאלה, האם באפשרותך לתת לי הכוונים מקצועיים ( בגדול) כמו ראשי פרקים, לאיך אני בעצם עוזרת לה לעבור את התקופה הזו מבלי לפגוע בה בעתיד.
    אני מודה לך מקרב לב על תשובתך ועזרתך, אין לך מושג כמה תחושת חוסר אונים אופפת אותי בימים אלו, ואין לי עם מי לדבר!!! כי סיכמנו שהעניין לא יגלוש החוצה, לטובת הילדה .
    אלפי תודות!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגב' צביה מודה על תשובתך - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    13/05/2011

שלוןם רב לך. אני שמחה לשמוע שאני יכולה לעזור במעט בשביל זה אנחנו כאן. יש לכם הרבה סיבות להיות גאים בילדתכם ובכם על שסיפרה לכם ועל איך שאתם נהגתם מיד בתגובה. כל אחד מגיב אחרת אבל התגובה לגבי המיטה היא סימן לכך שיש משהוא לא בטוח מבחינתה לישון במיטה הזו וגם אולי לישון לבדה. האם כשהיא נרדמת בסלון יש אחרים לידה? חשוב להבין ממנה מה קשה לה ללכת לישון שם, האם שם זה נעשה? האם בחשכת הלילה כן צפים זכרונות ורגעים לא נעימים? אינני יודעת אולם לפי תשובתה ניתן לטפל. רק לצורך הדוגמא, אם בחשכת הלילה לבדה יש מחשבות או זכרונות אז חשוב לעזור לה, ושיבוא ממנה, מה יכול להקל עליה להוריד את המחשבות האלה כמו השארת אור וכו' אבל הפתרון צריך להיות בהתאם לקושי על פי בחירתה, וניתן לעשות נסיונות שונים עד שאחד מהם יצליח או לחילופין אם עובר זמן וקשה למצוא פתרון אז אולי כן כמה שיחות טיפוליות יכולות לעזור. אני מוסיפה פה משהוא למחשבה עבורכם. אדם בגילו של חמך שפוגע לא סביר שבתכם היא הראשונה שנפגעה ואולי יש במשפחה הקרובה עוד נפגעות אז לשיקולכם אם כן כדאי לפתוח את זה לפחות במשפחה הרחבה כדי להגן על האחרות שאולי לא דברו וזה עשוי גם להועיל לבתכם לדעת שהיא לא לבד, כלומר זה לא קרה בגלל מי שהיא אלא בגלל מי שהוא| אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. שבת שלום צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגב' צביה מודה על תשובתך - תגובה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    14/05/2011

בנוסף לתגובתה של צביה, לעיתים הסימפטומים הפוסט טראומטיים של הילד מגיעים בעיכוב, בהתחלה יש הקלה שהסוד נשבר ושההורים מגינים אבל אחרי תקופה מסויימת הזכרונות צפים ויתכן שיעלו פחדים , הימנעות ממקומות או אירועים משפחתיים, ביעותי לילה, חוסר תיאבון או עודף תיאבון , קושי להרדם
    אם מופיעים סימני האזהרה האלו חייבים לפנות לטיפול אצל מומחה לפגיעה מינית בילדים
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה מודה על תשובותיכם

חסוי
    15/05/2011

בימים אלו ( בסוף השבוע) יצא לנו שוב להעלות שיחה נעימה עם ביתנו המקסימה, ובה שוב פתחנו את הנושא הכאוב הנ"ל. ( השיחה לשמחתי נוהלה בצורה הרבה יותר רגועה וללא בכי מצידה, בשיחות קודמות היו מלוות דמעות ורעידות קלות).
    חוץ מזה שהודנו לה שוב, והעלנו את נושא האומץ שבה, נשאלה השאלה מדוע היא לא ישנה בחדר, והיא ענתה שזה מעציב אותה ומעלה בה זכרונות לא נעימים, במעמד השיחה הודענו לה שאין לנו כוונה "להכריח" אותה לישון שם, ואמרנו לה שיש לה את כל הזמן שבעולם כדי להתנקות ולהרגיש בטוחה לחזור לישון שם!!
    במקביל הצעתי לי כבדרך אגב (בכוונה כמובן) האם היא רוצה להזמין חברה לישון אצלה בשבת ( דבר שקורה לעיתים קרובות, אנו מאפשרים לה לארח כאוות נפשה, והיא גם ילדה שאוהבת לארח מאשר להתארח , היא לא מתארחת בשום מקום, מבחירה).
    אכן חברת כיתה הגיעה להתארח לסוף השבוע, ולשמחתנו הרבה, הילדות ישנו בחדר של בתי,והיא לא קמה בלילה לעבור אלינו!! מרוב ששמחתי, ומרוב שהשבת הייתה מאוד מהנה, איפשרנו לה להמשיך לארח את אותה חברה גם ביום שבת, וגם אתמול היא ישנה אצלנו, שוב בחדרה של בתי, ושוב בתי לא קמה לעבור אלינו כלל!!!
    היום בבוקר, בתי הציעה לי להחזיר את המיטה לקדמותה, דבר שמאוד מאוד שימח אותנו.
    במקביל, הצעתי לה אפשרות של לחזור לעשות הליכות בפארק ( דבר שהיינו עושות 3 פעמים בשבוע) בידיעה שזו תהייה אפשרות יוצאת מן הכלל לשיחות נעימות אחת על אחת במרחב פתוח ומשחרר שכזה, מעין זמן איכות נטו שלי ושלה, והיא מאוד התלהבה ( אנו מתחילות היום) .
    אני כל כך מודה לכן נשות המקצוע על האפשרות הזו של לשוחח ולשמוע דעות מקצועיות, אני מרגישה שאני בדרך הנכונה, אך מאוד מבולבלת, האם הדרך הזו נשמעת לכם??? האם המהלכים שאנו עושים הם בכיוון נכון?? אלפי תודות שוב על התייחסותכם, ואודה לקבל עוד עצות או הכוונה, שבוע טוב לכן ותודה.
    ( לגבי בנות נוספות במשפחה, אני חייבת לציין שלדעתי אין סיכוי שזה קורה, הילדה שלי היא הנכדה הבכורה, ולצערי, חמי היה בן בית אצלנו ( עזרנו לו הרבה גם מבחינה כלכלית) תחושת אשמה נוראית עוטפת אותנו כאילו אנחנו אלה ש"קירבנו" אותו אליה יתר על המידה, בכך שאירחנו אותו מספר ימים בשבוע, באופן קבוע אצלנו) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמה

דני
    17/05/2011

שלום רב, אל לך ולבעלך לגלות רגשי אשמה.התנהגותו של חמך חולנית ואינה נורמטיבית.בני משפחה אמורים להגן על ילדים בטח לא לפגוע בהם. נראה שאתם בכיוון הנכון עם הבת,שוב לא עצה מקצועית,אבל לי באופן אישי לא נראה שאתם צריכים לפתוח שוב ושוב מיוזמתכם את הנושא.ברור שאם היוזמה באה מהבת או שיש שינוי בהתנהגותה יש מקום לעשות כן.בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה מודה על תשובותיכם - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    17/05/2011

תודה שחזרת ושיתפת אותנו, נשמע שאת בכיוון הנכון וגם ביתך, רכות וסבלנות ופתיחות, ואם את מרגישה מבולבלת יתכן שאת ובן זוגך זקוקים להדרכת הורים מקצועית , קחי את הזמן ותתבונני, הגרף הוא לא לינארי יש עליות וירידות, יתכן ויהיו נסיגות אבל שימי לב לתהליך ולמגמה של ההחלמה
    בבוא הזמן יתכן ואת ובן זוגך תצטרכו לבדוק עם עצמכם כזוג כיצד החוויה שחוויתם פגשה אותכם כל אחד לחוד וביחד אבל לכל עיניין יש את זמנו
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון הורי הגן על תקיפה מינית
    ועד גן
    11/05/2011

בתור ועד הגן נודע לנו שאחד הילדים הטריד ילד אחר בגן בצורה מינית. הנושא בטיפול והוספה סייעת צמודה לילד הפוגע. האם יש חובה לעדכן את כל ההורים בגן? מצד אחד - החשיפה עלולה לפגוע בשני הילדים. מצד שני - אי דיווח עלול להיחשב כחשיפת שאר ילדי הגן לסכנה ללא עדכון הוריהם. הגננת עצמה אומרת שלה אסור לספר על זה לשאר ההורים.

הוספת תגובה

• עדכון הורי הגן על תקיפה מינית - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    14/05/2011

אכן לגננת אסור לספר, נשמע שגם טיפלו בנושא השאלה שנשאלת מה ישרת אתכם כהורים וכוועד הגן שתספרו לשאר ההורי, האם זה יקל את הטיפול בילדים? או שיטרפד את הטיפול?
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש
    יעקב
    10/05/2011

הבן שלי בן 16 בקשר מיני עם הבחור בגיל 30
    בני סיפר לבחור שהוא עבר תקיפה\פגיעה מינית בגיל 13\14

לקביעת תור
    סגירה
    חושש

הוספת תגובה

• חושש - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    11/05/2011

שלום יעקב. מהפניה שלך לא ברור מהו החשש שלך. אתה מציין שלבן שלך שהוא צעיר יש קשר עם גבר בוגר ממנו בהרבה, אתה יודע על הקשר כך שזה מעיד על כך שבנך משתף אותך גם בקשר וגם במה שהוא מספר לאותו חבר, שאלה דברים חשובים ולא מובנים מאליהם בין הורים לילדיהם, נסה להסביר ממה אתה חושש כדי שנוכל להתייחס עיניינית. יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית
    עלומת שם
    08/05/2011

היי...
    לפני ככמעט שנה הוטרדתי מינית מקרוב במשפחה.. כמובן שסיפרתי להורים שלי מייד והם תמכו ולא מדברים איתו.
    לא התלוננתי עליו למשטרה בגלל הקשר שיש לי עם בנותיו ואשתו ואני לא רוצה להרוס להם את החיים ( אבא שלי כן סיפר לאחותו משמע אשתו של זה שהטריד אותי.)
    ההורים אמרו שזה בהחלטתי ואני יכולה ללכת עם זה למשטרה אך החלטתי שלא.
    אני לא מדברת איתו וגם לא אדבר איתו לעולם. הבעיה היא שבגלל שזה קרה במשפחה יוצא לי לראות אותו הרבה וכל פעם שאני רואה אותו זה כאילו צף מחדש למרות שאני חושבת שדי התגברתי.
    שאלתי היא האם נראה לכם לנכון שאני צריכה טיפול פסיכולוגי או לא?
    יש לציין שאני די אחרי העניין ומאוד משתדלת לא לחשוב על זה.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית

הוספת תגובה

• הטרדה מינית - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    08/05/2011

כשאת אומרת שאת אחרי הענין לא ברור כל כך מה המשמעות של זה. אחד הדברים החשובים לבדוק זה כמה זה נכנס לחיי היומיום וצובע אותם או שזה מופיע רק כשאת מולו. נשמע שיש לך תמיכה משפחתית מחד אולם אתם ממשיכים להתראות אז אולי זה מרגיש כמו תמיכה בערבון מוגבל. את גם לקחת על עצמך להמשיך בקשר עם משפחתו מה שלא מקל עליך. אינני יודעת בת כמה את אבל ברור שלכל החלטה בחיינו יש מחיר והשאלה האם המחיר על החלטותיך עד כה הוא בסדר לך, עדין אף פעם לא מזיק לפתוח את הדברים עם איש מקצוע כדי שתדעי האם את נוהגת הכי נכון עבורך.בהצלחה צביה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

עלומת שם
    09/05/2011

תודה רבה.
    אני בת 20.
    כרגע זה שאני בקשר עם משפחתו לא מפריע לי כי אני יודעת עד כמה הם שונים ממנו ועד כמה בנותיו היו חרדות לדעת את המקרה.
    וכן רק שאני רואה אותו זה צף לכן טיפול פסיכולוגי יהיה יעיל במקרה הנל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    10/05/2011

אז לכי על טיפול ושיהיה לך בהצלחה. את צעירה וחשוב לטפל בדברים ולא למשוך אותם הרבה שנים. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

עלומת שם
    10/05/2011

ואם החליט ללכת לטיפול פסיכולוגי רק בעוד חצי שנה בדיוק ... יהיה אפקטיביות לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונה

דני
    11/05/2011

אמנם הורייך השאירו לך את ההחלטה באם להתלונן אבל זה לא פייר כלפייך כיוון שמאחר ומדובר בבן משפחה יש לך שיקולים זרים באם להתלונן מה שלא היה באם היה מדובר באדם זר.אותו בן משפחה חייב לקבל את עונשו,מה שעשה לך הוא יעשה לבת משפחה אחרת שתיפול ברשתו. אם את רוצה להציל בנות אחרות מאדם שזה דפוס התנהגותו תיתלונני במשטרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות מעשה
    א.ש.
    05/05/2011

אני עורך דין אשר עסק בשנים האחרונות גם ברשלנות רופאית הקשורה למיילדות. מתוך המקרים המגיעים אלי אני רואה שוב ושוב כיצד נשים מרגישות לא נעים ומושפלות בבדיקות אצל גניקולוג זכר. מדובר בעיקר בנשים דתיות המקפידות להגיע לרופאות בלבד אצל הקופה אולם בבית החולים לא ניתן לכאורה לשלוט על זה, אם כי זה ממש לא ענין הקשור לדת ונשים רבות בציבור הכללי גם מקפידות על זה.
    נשים צעירות רבות טוענות כי עורכים בהם בדיקות שלא לצורך כאשר במקרים אחרים כאשר הרופא אישה היא לא מבצעת בדיקות בנסיבות זהות.
    אני חלילה לא רוצה לעשות הכללות כלפי הרופאים בישראל אולם אם כך הם פני הדברים מדוע לא קמים ומקדמים יוזמה לאפשר לנשים אשר יבקשו זאת להיבדק גם בבתי חולים על ידי צוות רופאי הכולל רופאות ללא הימצאות רופא או סטודנט. לגבי חיילות קיימות הוראות ברורות כי הן זכאיות להסעה לבסיס בה יש רופאה אולם לאזרחיות אין הוראה כזאת.
    ידוע לי מידיעה אישית כמה מקרים בהם נשים לא הלכו לבית חולים כדי להימנע מחשיפה בפני גניקולוג ושילמו על כך ביוקר!
    לפני כשבועיים אישה הגיעה למרפאה בבית חולים מסויים ועברה בדיקה ללא כל צורך ובפני סטודנט המקבל הדרכה ברורה במהלך כל הבדיקה כאשר מרוב לחץ היא לא חשבה לסרב. רק לאחר מכןכשהתברר כי הרופא כלל לא רשום כגניקולוג היא נשברה נפשית, הלוא על חוף הים היא לא הולכת ללא חלוק מפני המציל וכאן נחשפה באופן משפיל.
    אשמח לשיתוף פעולה מכל גורם אפשרי לקדם יוזמה כזאת.

לקביעת תור
    סגירה
    לעשות מעשה

הוספת תגובה

• לעשות מעשה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    05/05/2011

א.ש. שלום רב
    יישר כוח על ההתענינות, ערכתי מחקרים בנושא לידה ופגיעה מינית בילדות והקשר ביניהם, החוויה שאתה מתאר היא חוויה שנשים חוות שוב ושוב ולא רק בקרב האוכלוסיה האורתודכסית. לצערי מערכת הגנקולוגית מאופיינת ברוב גברי , למרות שיש יותר ויותר נשים גנקולוגיות, אני מאמינה שברמה התחוקתית ניתן לשנות, או לחילופין לעניין את התקשורת בנושא
    אשמח להיות גם לעזר ולשמוע על יוזמות חדשות
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה הטרדה מינית ! אם אני מתחיל עם
    ניר
    03/05/2011

האם אני מתחיל עם בחורה זה נחשב הטרדה ?
    אני יכול להגיד למשהי את מושכת ? לגעת בה ! ואז או שזה הולך או שזה נחשב הטרדה מינית

הוספת תגובה

• מזה הטרדה מינית ! אם אני מתחיל עם - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    03/05/2011

תמיד ניתן לעשות בדיחה מהכל אבל האתר הזה מכיל הרבה סיפורים כואבים שאף אחד מהם לא התחיל כמו השאלה שלך, אבל לידיעתך לשאול מישהיא בזמן פגישה אם המגע שלך מתאים/נעים לה עוד לא חסל אף בחור. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה אם המגע מתאים

ניר
    03/05/2011

תמיד הבחורה תגיד שלא ..
    צריך לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד לכבד

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    03/05/2011

גיל היקר
    קשה היה לי לקרוא את האמירה תמיד הבחורות יגידו לא אני מקווה שהמסר בפורום הזה לכבד ולהקשיב
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי
    אנונימי
    02/05/2011

שלום , אני בת 15 ולומדת בכיתה ט' אני השארתי כבר בערך 2 הודעות בפורום ועזרתם לי מאוד אז תודה. אני עברתי כבר מכיתה ז' הטרדה מינית מילד שלומד איתי בשיכבה השנה הגשתי תלונה במשטרה אבל מחוסר ראיות לא הייתה האשמה פלילית. בינתיים כולם חושבים שהוא הפסיק אבל מאז שהייתי במשטרה ואחרי שהוא נחקר קרה משהו שלא עובר ויוצא לי מהמחשבות. אני לא יודעת אם זה אונס אם זה ניסיון לאונס אני רק זוכרת מה היה שם אני הייתי בשירותים בבית ספר שטפתי פנים כי הוא קילל אותי לפני זה וירדו לי דמעות הייתי לבד בקומה שם בשירותים ואז הוא הגיע אני זוכרת שהוא נכנס לשירותים של הבנות סגר את הדלת ושם על הידית מתתה כדי שלא יוכלו לפתוח, הוא תפס אותי מהכתפיים והצמיד אותי לקיר אחר כך גם הרגשתי את הגוף שלו צמוד אלי הוא שם לי את הידיים מאחור הגב ולא יכולתי לזוז הוא יד אחת שם לי על הפה כדי שאני לא יצעק ואז הוא הכניס לי יד מתחת לחולצה ופתח לי את החזייה בזמן הזה הוא כל הזמן חזר ואמר "עכשיו אני יכול להתנקם בך , אמרתי, קיימתי " ( על זה שהגשתי נגדו תלונה ) הוא הוציא לי את החזייה מתחת לחולצה ואחר כך הוריד לי את החולצה שם הוא כבר השתמש בשתי ידיים אבל הוא היה כל כך צמוד אלי שלא יכולתי לזוז עדיין הוא התחיל לגעת בי והוא אפילו השתמש בלשון שלו ובפה הוא הוריד לי את המכנסיים והתחתונים באותו הזמן כי הייתי עם מכנס ספורט והיה לו יותר קל כנראה כי זה היה ממש מהר הוא הכניס לי יד בין הרגליים והתחיל לגעת ואז הוא הוריד רק את המכנס והוא השאיר את התחתונים הוא השכיב אותי על הרצפה המלוכלכת של השרותים ונשכב מעליי אז הוא הוריד גם את התחתונים והתחכך בגוף שלי עם האיברים שלו כל פעם שניסיתי לצעוק הוא הכניס את האיבר שלו לפה שלי עד שמשיהו דפק בדלת והוא מהר התלבש והכריח אותי גם להתלבש והוא יצא וחזר לשיעור כאילו כלום לא קרה . הוא היה איתי שם בשירותים כמעט כל השיעור ואני לא יודעת איך המורה לא שמה לב אבל כל דקה הייתה כמו שנה וזה היה כמו גיהנום . אני לא סיפרתי את זה לאפאחד כי אני מפחדת ממה שיקרה אחרי עכשיו הוא כל יום בא ואומר לי שאני שרמוטה ואני הסכמתי למרות והתחננתי שיפסיק! הוא מקלל אותי , מוציא עלי שמועות, מסיט ילדים , ממציא סיפורים עלי ואני לא יודעת מה לעשות אני נמצאת בטיפול דרך היועצת היא סידרה לי עובדת סוציאלית שזהו תחום העיסוק שלה אבל כשאני מדברת איתה זה כאילו שיש לי משהו תקוע בגרון ואני לא מצליחה לדבר אני לא רוצה לספר את זה לאפאחד אבל התמונות כל הזמן עוברות לי בראש ואני לא יודעת מה לעשות נמאס לי מהחחיים שלי ואני ניסיתי כבר הכל אני באמת לא יודעת מה לעשות וזו הפעם הראשונה שאני מוציאה את הסיפור הזה באיזשהי דרך . הוא עדיין לומד איתי בכיתה ואין אפשרות להעביר אותו ואני לא רוצה לעבור כי הכיתה היא כיתת מצויינות ויש לי ציונים גבוהים שיובילו אותי למגמה טובה .
    אני ממש לא יודעת מה לעשות תעזרו לי בבקשה! גם למס' 1202 כבר התקשרתי אני לא יודעת מה לעשות!

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי

הוספת תגובה

• תיקון

אנונימי
    02/05/2011

* לומד איתי בכיתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    03/05/2011

שלום לך. מאוד קשה לשמוע את מה שאת עוברת ולחשוב שאת מתמודדת עם זה לבד. לצערינו פה באתר אנחנו רק יכולות להמליץ מה לעשות ואת צריכה לעשות את זה לבד. זה מאוד חשוב שיש לך עו"ס שמלווה אותך ואת צריכה לחשוב מה עוצר בעדך מלספר לה את הסיפור הקשה הזה שעברת שוב. זה מאוד חשוב שלא תישארי לבד עם הסיפור. לא מגיע לך לסחוב נטל כזה. האם דרך 1202 הצמידו לך מלווה? אולי עם מלווה משם יהיה לך קל יותר לדבר כי אין ספק שאת צריכה הקשבה והגנה אבל פה דרך הפורום אנחנו רק יכולות להגיד לך את זה ולא כל כך לספק את זה. האם אין מישהוא קרוב במשפחה מורחבת או חברה או אימא של חברה? חפשי עם מי נוח לך ודברי על זה. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    28/04/2011

במשך תקופה הוטרדתי מינית ע"י אחי הגדול ממני בתקופה שהייתי בת 16-17 .
    גדלתי בבית חרדי וכל תלונותי לא זכו להתיחסות מצד אימי .
    מאותן שנים ועד היום לא סיפרתי לאיש הדחקתי וכיום זה התפרץ .
    מה עלי לעשות כיום למרות שההטרדות בוצעו לפני כעשרים שנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    29/04/2011

שלום שרון. אני שמחה עבורך שאת יכולה סוף סוף להגיד את זה בקול רם ולא רק לשמור לעצמך. בטח היה מאוד קשה להיות עם זה לבד כל השנים. לגבי שאלתך לא ברור אם את שואלת משפטית או אחר. מה שאני יכולה לאמר לך זה תמיד טוב ללכת לטיפול או למצוא אדם בסביבתך הקרובה שעימו תוכלי לחלוק את הסיפור. אגב אם הוא הטריד אותך ויש לך עוד אחיות סביר להניח שגם הן או אחת מהן הוטרדה . האם זה משהוא שאת יכולה לפתוח היום בתוך משפחתך? מהבחינה המשפטית זה כנראה ישן מדי אולם הייתי ממליצה לצלצל לקו לנפגעות 1202 ולוודא איתם את זה. כמו כן גם שם ניתן למצוא אוזן קשבת ואולי גם קבוצת תמיכה העיקר לא להישאר לבד עם החויה. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בין אחים-תאומים
    רינת
    27/04/2011

המשך.. הציעו לי לפנות ל"אל"י". האם באמת כדאי? האם פסיכולוגית דרך קופ"ח / של ביה"ס מספיקה לדעתכן?

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בין אחים-תאומים - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    28/04/2011

רינת יקרה
    העבודה של אל"י היא עבודה יסודית ורצינית הם המומחים בתחום בכל הקשור לילדים, אני מציעה לך לפנות אליהם בכל הקשור לפגיעות מיניות בילדים
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בין אחים-תאומים - תגובה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    28/04/2011

בנוסף יש מקומות נוספים המטפלים לפי איזור אשמח אם תשלחי לי את האיזור הגאוגרפי בו את גרה על מנת שנוכל לבדוק על מקום טיפולי המתמחה בטיפול יחודי בתחום הטרדה ופגיעה מינית בין אחים
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה מינית בנשים בעלות פיגור שכלי
    ליאת פריברג
    26/04/2011

שלום הנני סטודנטית שנה ג' באשכול הפלילי במכללה למנהל

אשמח אם יש לכם חומר שעשוי לעזור לי במחקרי בנושא זה...

הוספת תגובה

• תקיפה מינית בנשים בעלות פיגור שכלי - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    26/04/2011

ליאת שלום
    כל הכבוד שאת עושה עבודה על נושא כל כך חשוב
    אין באפשרותינו לספק לך את החומר הנדרש
    אני משוכנעת שבגוינט או לחילופין במשרד העבודה והרוווחה ישמחו לספק חומר בנושא
    בהצלחה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה