מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדות מיניות מצד האבא כלפי חברתיחסוי23/01/2011
היי צביה
אני בן 20+, חברה שלי בת 18. לפני כ6 שנים אמה התגרשה והתחתנה עם אחד אחר. לאחרונה חברתי גילתה כי כל לילה בעלה של אמה נוהג להציץ לה במקלחת כל הזמן ומדיי לילה להכנס בשקט אל חדרה ולבצע את זממו מבלי לגעת בה (רק מלהסתכל). כמו כן זה נמשך כבר כמה שנים, כ3 פעמים בשבוע.
הוא אינו יודע שהיא מודעת לעיניין הזה. דבר נוסף - הוא לא נגע בה כלל. רק מציץ, מסתכל, ו"מאונן" מולה כשהיא ישנה.
חברתי איננה מעוניינת לספר כך לאמה, מכיוון שזה יפרק את המשפחה ואמא שלה לא יכולה להחזיק את עצמה ואותה כלכלית.
לאחרונה היא התחילה לנעול את חדרה מחשש שיום יבוא והוא ייגע בה, אך אמא שלה התעצבנה על כך שהיא נועלת את עצמה בחדר ולקחה לה את המפתח.
אין לה מה לעשות, היא חסרת אונים. היא לא מעוניינת להגיש תלונה או לספר לאמה על כך כי היא חוששת שזה יפרק את המשפחה ואמא שלה לא תוכל להסתדר כלל לבדה.
מה עליה לעשות?
ומה עליי, בתור הבנאדם שהכי קרוב אליה, אמור לעשות?
האם זה נחשב הטרדה מינית?
אין לה אפשרות לישון אצלי ואין לנו אפשרות כרגע לעבור דירה ביחד, מכיוון שהיא עדיין ילדה (בת 18).
זה הגיע למצב שהיא כבר רגילה לזה ואומרת לי: "נו טוב, נסבול עוד שנה-שנתיים אז נעבור דירה).
הילדה לא מתגייסת לצבא מסיבות רפואיות, כך שהיא נשארת בביתה.
תודה מראש.
מחכה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדות מיניות מצד האבא כלפי חברתי - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע25/01/2011שלום רב לך
בנוסף ,נשמע לי כי אתה מתאר מערכת יחסים המאפיינת פגיעה מינית במשפחה, הפחד של חברתך לגלות את הסוד לאימה, הפחד שהמשפחתיות תתפרק, השימוש של בן הזוג של האם באינטמיות על מנת לספק את צרכיו המיניים, וההצטמצמות של בת זוגתך עוד ועוד (לנעול את הדלת ועוד) וובעיקר שמירת הסוד.
יתכן ואם חברתך חוששת לפתוח את הסוד לבד ואתם מרגישים חסרי אונים איש מקצוע יכול לסייע לכם, אם חברתך תהיה מעוניינת להתקשר למרכז סיוע 1202 להתייעץ איתן באנונימיות מוחלטת יתכן ויסייעו לה באופן טלפוני לארגן את הרגשות והמחשבות שלה.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ו.. ע.ש. -תגובהצביה כפיר M.S.W18/01/2011
אני מבינה לפי שאלותיך הנוספות שהתשובה שלי לא היתה מספיק ברורה. דיור מוגן מויועד לאנשים מוכרים בבריאות הנפש או במשרד הרווחה בלבד. מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית אינו מפנה למקומות כאלה. דיור מוגן הוא לאנשים שאינם מסוגלים לנהל חיים עצמאיים בגלל בעיות נפשיות או שכליות ואשר המשפחות שלהם לא יכולות שיגורו עוד איתם או שחושבים שיהיה להם טוב במגורים מחוץ לבית כי הם אנשים בוגרים. מקווה שהפעם התשובה יותר ברורה. אם את שייכת לאחת מהאוכלוסיות האלה הרי שיש איזה עו"ס שאת קרובה אליו ובקשר איתו ודרכו את יכולה לבדוק אם גם את זכאית לדיור כזה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה
118/01/2011עדיין לא מבינה
הייתי פעם אחת במרכז לנפגעות ועו"ס שם אמרה לי שהם מסדרים דיור מוגן שם במקום
זה אומר שהם מחברים אותך לביטוח לאומי ואת חותמת על נכות נפשית ומשם הדיור המוגן
אני גם לא מבינה אם זו כל דירה שאני בוחרתואני יכולה להיות בה לבד
ובכמה משתתפים איתי בהוצאות שכירות, כי הם לא משלמים הכל
ואם באה לשם עו"ס פעם בשבוע
ובמקביל נאמר לי משהו על ביטוח לאומי שמשלם לי 2500 בחודש על מנת להתנהל
אני לא לגמרי מבינה את כל אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימית30/01/2011אני כן מבינה אני אסביר לך
אני לא יודעת איפה את הולכת להיות מטופלת
כדי לקבל דיור מוגן את קודם כל צריכה לעבור ועדה של הביטוח לאומי ללכת לעובדת הסוציאלית במקום מגוריך ושתמלא איתך יחד את הביטוח לאומי
אחרי הועדה יחזירו לך תשובה האם את זכאית לקצבה חודשית נפשית
לקבלת הקצבה את צריכה לפחות 40 אחוז נכות רפואית
ואי כושר עבודה בין 75 אחוז ל100 אחוז .
אם קיבלת את זה אז קיבלת את הקצבה שלפי דעתי מגיעה לך
אחרי שאת מקבלת את 40 אחוז את יכולה לפנות לסל שיקום אבל אם יש לך פחות מ 40 אחוז נכות רפואית לא מגיע לך סל שיקום כלומר לא מגיע ל דיור מוגן בשום צורה שהיא
אבל נניח שקיבל 40 אחוז את פונה שוב לעובדת סוציאלית שממלאה לך את הסל שיקום ואז קוראים לך לועדה של סל שיקום שם הם מחליטים ביחד איתך מה ממתאם לך ואם תרצי דיור מוגן אכן תקבלי.
ובעניין הסכום לדירה וכל הדברים מעבר לזה
אז ככה את יכולה לגור לבד או עם שותפה אחת או שניים מה שנכון לך כל שאת גרה עם יותר שותפים ככה השכר דירה פחות יותר
הקצבה החודשית מביטוח לאומי הוא 2400
חוץ מיזה אם את נמצאת בדיור מוגן מגיע לך עוד 750 שהם לשכר דירה. אם רת גרה עם שותפה אז השכר דירה מתחלק בי שניכם זאת אומרת אם את משכירה בית ב1500 שח אתם מתחלקים חצי חצי כל רחד משלם 750 שח שאותם את מקבל מעמידר
וא הסכום של 2400 זה שלך כמובן
שמחתי לעזור בכל שאלה תוכלי לפנות אליי ולעזור אשתדל לענות לך כמה שיותר מהר
בהצלחההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה
אנונימית30/01/2011אני לא מסכימה עם מה שאמרת
על דיור מוגן אני בדיור מוגן גרתי ביישוב קטן בצפון עם הורים מקסימים ותומכים
עברתי לגור בחיפה בגלל הטיפול בבני ציון לנפגעות תקיפה מינית
והם אכן חיבו אותי לגור בדיור מוגן עם אני רוצה טיפול
ובנאדם שעובר התעללות מסוג מסויים ורוצה לעבור לגור לבד מגיע לו מביטוח לאומי סל שיקום הכולל גם בתוכו דיור מוגן
אני כן עצמאית ואין שום קשר ליכולת שלי לזה שאני בדיור מוגן יש לי התחייבות לגור באזור כדי לקבל טיפול מקצועי
יש פה התחייבות כלשהי שעל הבנאדם להפעיל שיקול דעת שלא הוגנת מבחינתי
וכן אני בנאדם עצמאי שלומדת כרב לתואר שני ואני כן בדיור מוגן כי אני מחוייבת לכך בטיפול
הטיפול בבני ציון אכן טיפול טוב ומקצועי מאוד שעוזר לי מאוד במהלך חיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר ע.ש. - תגובהצביה כפיר M.S.W18/01/2011
שלום לך. דיור מוגן כשמו כן הוא, דיור המיועד לאנשים אשר אינם מסוגלים להתגורר לבדם ובמדינתנו היום הוא נועד לאנשים עם בעיות נפשיות או יכולות קוגניטיביות מועטות. אין בארץ דיור מוגן לנפגעות תקיפה מינית למרות שמספר פעמים היום גורמים שרצו להקים מקום כזה. המעון המוגן היחידי שקיים לנשים הוא הוסטל של אסירות לשעבר. מקוה שזה עונה לשאלתך צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ו...
118/01/2011אז מה זה למעשה דיור מוגן?
וברגע שמפנים אותי דרך מרכז לנפגעות לשם זה אומר שזה קשור לבריאות הנפש. נכות נפשית?
מה זה למעשה דיור מוגן? איך זה מתנהל? לאורך כמה זמן? מה החשיפה שבזה? כמה זכויות אני יכולה לאבד בהמשך הדרך אחרי שאצא מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחצי - תגובהצביה כפיר M.S.W17/01/2011
שלום לך. בודאי לא קל לגלות שילדך עבר חוויה מינית בגיל כזה שלא מתאימה לו, אולם לשאלתך האחרונה לא ברור אם זה נחווה כלא נעים ולכן לא בטוח שישאיר חויה לא נעימה להמשך, אולם מה שמאוד ברור הוא כי אם מישהיא בסביבתו מתנהגת לא בהלימה יש להרחיקו ממנה ובלי לחשוב פעמיים. קשה לי לעזור לך איך לוודא מי היא בין השתיים נסי להפעיל את חושיך ולהיות איתו ועם כל אחת מהן בנפרד ואולי תראי סימנים מזהים. לא ברור למה הוא אומר שקד ולא מפרט איזו. האם הן איתו תמיד יחד? האם מדובר בשתיהן? אני מרגישה שחשוב שגם את תבדקי את עצמך ביחס להתיחסותך אל אוננות (החיכוך בכרית)שאולי אוננות תמימה של ילד ואולי לא. ציינת את הלידה לאחרונה ואני תוהה למה זה חשוב? ולצערי דבר נוסף שעלי לאמר שאם מי משתי השקד עושה זאת לבנך אולי יש ילדים נוספים בסביבתה שנחשפים להטרדה ממנה כי זה בדרך כלל דפוס, אז בעדינות חשוב לבדוק גם את זה. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי
נעמה18/01/2011היי, תודה על תשובתך המהירה.
אני בספק עם הילד לא מבדיל עם המעשה נעים או לא, בחנתי את שתי האפשרויות ולפי דעתי אני יודעת מהיא בין שתיהן, בשבת האחרונה הוא ראה את שתיהן, אחת הוא ראה ובכה ולא רצה להיות בבית משום שראה אותה, היא היתה בייבי סיטר על האח הקטן והשניה היתה כאשר הלכה הוא רצה שהיא תהיה איתו ותשחק איתו ושאל עליה, אז מין הסתם זו אותה אחת שלא רצה להיות בקרבתה, בנוסף האחת משחדת אותו בשביל נשיקה או חיבוק והשניה בקושי נותנת לו נשיקה, בישנית שקטה....
המשפחה שלי והמשפחה שלה חברים מאוד טובים, אבא שלה הוא אח של אמא שלי אנחנו בקשרים חזקים, אני לא יודעת איך אפשר למנוע את זה שהוא לא יראה אותה יותר, אני מנסה לחשוב .
המחשבות שאת מגנה על הילד שלך כלכך ובסוף את לא מצליחה הורגות אותי, הורגת אותי המחשבה על אותה סיטואציה ששניהם היו בה, אני נקראת מבפנים, אני לא יודעת איך להגיב ואם להגיב, סיפרתי למשפחה המצומצמת שלי על הדבר, וכולם _(אבא,אמא ואחותי ובנוסף בעלי) טוענים כי עלינו להרחיק את הילד ולשתוק משום שאנו מכירים את אמא שלה ובטוחים שהיא תעשה משהו לילדה ולעצמה אם תדע דבר כזה. אחותי השניה טוענת כי זה דפוס התנהגות ושאם אנו אוהבים את הילדה ואת המשפחה אנחנו צריכים לדבר כדי שיטפלו בה, ואני ניקרעת מכל הכיוונים, רוצה ל"הרוג" את מי שעשה את זה אבל מעורבים פה המון אנשים ורגשות, אני שואלת את עצמי אם אותה המשפחה תאמין לי בכלל , ומה יקרה אם לא, אולי הם יטענו שאני סתם אומרת או שהילד סתם אומר ובכלל יהיה בלגן, אני לא יודעת איך להתמודד עם הכל ובמיוחד עם המחשבה שזה קרה למלאך הקטן שלי שכלכך שמרתי עליו, אני מזועזעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשות - תגובהצביה כפיר M.S.W17/01/2011
שלום לך. צר לי לקרוא את החוויות ההטרדות וההשפלות השונות שעברת. הן לא מגיעות לאף אחת ובטח לא הגיעו לך. אולם למה שאלתך מתכוונת? האם את חושבת שאת אולי תמימה ביחס לאנשים וצריכה ללמוד יותר לשמור על עצמך או שאת רוצה לעשות משהוא מעשי יותר? לא ברור. בכל מקרה שווה להיות זהירה ופחות לבטוח באנשים לא מוכרים באמת. לא תמיד צריך לרצות אחרים ונסי להקשיב לקול פנימי שלך מתי מתאים לך ללכת עם מישהוא ומתי לא. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מוטרדת2217/01/2011קודם כל תודה רבה על ההתייחסות.
לא היה לי מספיק מקום להסביר את השאלה שלי. הבחור האחרון שפגע בי הוא חבר של חברה שעכשיו הם לא ממש ביחד. לא סיפרתי לה מה קרה רק שתתרחק ממנו ושהוא מתעסק איתי. פחדתי לספר לה מה קרה כי אני פוחדת שהיא תאשים אותי, אין לי כחות לזה. אין לי כחות להתמודד איתה, אצלה חבר זה בראש סדר העדיפויות והיא תחשוב שאני אשמה בחלק גדול מזה. ככה היא. חשוב לי להדגיש שאנחנו לא חברות כ"כ קרובות- לא יכולה לדבר איתה על הכל. אני רוצה לדעת איך להתמודד עם מה שקרה, יש לי התפרצויות בכי בגלל שהוא נגע בי וחילל את הגוף שלי וכל פעם שמשהו כואב לי זה מיד מתעורר וגורם לי לחרדות. אני מאשימה את עצמי שלא צרחתי ולא התמודדתי כמו שצריך. באותו רגע פשוט שתקתי ולא הצלחתי להבין מה קורה.
השאלות שלי הן כאלה:
מה אפשר לעשות כדי שזה לא ישפיע עלי בחיי היום יום?
האם לספר לחברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נחשב להטרדה מיניתחגית15/01/2011
ליפני מספר שנים במקום עבודתי היה רופא שהיה זורק לי משפטים על כמה אני נראית טוב המשפטים נאמרו בכל הזדמנות לא משנה מי היה נוכח לאחר מכן הוא ציין שיש לו קשר ליברלי עם אשתו ואני הגבתי שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
לאחר זמן מה שהוא מחמיא לי ונוקט את עמדתו בפן האישי שלו מול אשתו מול אנשים רבים כולל אותי הוא התחיל לדבר על הנושא גם כשהייתי לבד בעמדת העבודה שלי. חשוב לי לציין שתמיד נקטתי עמדה שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
לאחר מכן הוא פנה באחת המשמרות שלי בלילה כשאני בעמדתי לבד הוא אמר לי אני לא הולך לישון רק בגללך ואני הגבתי שזה ממש לא אני אני לא בעניין ושאני נשואה ואז הוא אמר לי בעל זה לא קיר ואני אמרתי שבעלי בשבילי הוא הכי קיר שיש.
יש לציין שאני מזכירה והוא רופא וכל השחות שהתנהלו באופן אישי התנהלו במשמרת לילה
שאני לבד בעמדתי.
בעינין זה לא שיטפתי אף אחד מקום עבודתי מחשש לפיטורי וגם לא את בעלי האם זו הטרדה מינית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נחשב להטרדה מינית - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע15/01/2011שלום חגית
לשאלתך אני מביאה תקציר של החוק להטרדה מינית גם בשל העובדה שלא היו לי מספיק פרטים על מנת לזהות איתך האם החוויה שעברת עונה על הקריטריונים העונים לחוק הטרדה מינית (באופן הנפשי ניכר שהוטרדת)
הטרדה מינית היא אחת מאלה:
1. סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.(סחיטה באיומים: המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או המאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או המטיל אימה על אדם בדרך אחת, הכול כדי להניע אדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו).
2. מעשים מגונים לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים, לרבות חשיפת הגוף ללא הסכמת הזולת.
3. הצעות חוזרות בעלות אופי מיני או התייחסויות חוזרות המתמקדות במיניותו של אדם- כאשר האדם אליו הן מופנות הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה כי אינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו.
- הצעות או התייחסויות כאמור, ייחשבו כהטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה שאינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו במקרים הבאים :
א. קטין או חסר ישע תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול.
ב. מטופל במסגרת טיפול נפשי או רפואי, תוך ניצול תלות של המטופל במטפל.
ג. עובד במסגרת יחסי עובדה או אדם במסגרת שירות בכוחות הביטחון תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות.
4. התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו או מיניותו של אדם, לרבות נטייתו המינית.
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתגובה - ע.ש.צביה כפיר M.S.W14/01/2011
אני לא לגמרי מבינה את השאלה ששאלת בתגובה אולם אין ספק כי יחסי מין בכפיה כאשר החדרת אצבע ולא חשוב אם לפי הטבעת או לפות הינה חלק מזה,] זהו אונס לכל דבר. בתשובתי הראשונה כיון שלא היו פרטים נוספים היה לי חשוב להדגיש כי יש הבדל בין הגדרה משפטית לאונס בה משתמשים בבית המשפט לבין חויה או תחושה של אונס אשר יכולה להיות גם בין בני זוג המקיימים יחסים ביניהם בהסכמה הדדדית כאשר אחד מן הצדדים אינו אוהב את המתרחש אבל לא אומר על כך כלום לבן זוגו. חשוב תמיד כאשר הדברים בהסכמה הדדית להקשיב לגוף שלך ולא לתת שיקרו דברים לא נעימים לך. אני מצטערת על הדברים הקשים שעברת. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנתי
114/01/2011הבנתי
עכשיו הבנתי
תודה רבה לך על הרגישות והמענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ו... -תגובהצביה כפיר M.S.W13/01/2011
שלום לשואלים. לא ניתן להתייחס לנקודות שהצבעתן עליהן כעל הגדרת אונס אם אין עוד פרטים נלווים. מאוד ברור שאם הדברים לא נעשים ברצון אלא בכפייה בודאי מי שזה קורה לו יכול להרגיש נאנס/ת אולם משפטית זה תלוי בדברים נוספים. אתן/ם מוזמנים אולי להרחיב את השאלה כי באמת יש הבדל רב בין הגדרה רגשית לבין הגדרה משפטית. כל מי שחווה בהרגשתו אונס חשוב לדבר לפתוח ולראות איך משקמים את הרגשת הפגיעה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
113/01/2011אז למה שיש חדירה, אברי מין. זה נחשב אונס בלי לדעת עוד פרטים?
דיברתי על החדרת אצבעות ממקום של התעללות חוזרת ונשנית. זה היה המשחק המקדים שנמשך זמן רב ממקום של איומים וכפיה. עד שבאו עוד דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה112/01/2011
האם החדרת אצבעות לפי הטבעת נחשב גם אונס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ו...
112/01/2011ובעיקר החדרת אצבעות לאיבר המין הנשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אנונימית תגובהצביה כפיר M.S.W10/01/2011
כאשר משהוא מציק לנו תמיד כדאי לעשות איתו משהוא אבל לעשות משהוא זה גם לשחרר לסלוח לעצמי כי אז לא הבנתי מה קורה לי או מה אני עושה לאחרת. אם יש יחסי אמון וקרבה לאותה קרובת משפחה ואת מרגישה יכולת לפתוח שיחה איתה ולבדוק האם גם היא הרגישה נפגעת וניתן להתנצל היום על מה שנעשה אז בתמימות וללא מחשבה. כמו כן אנחנו יודעים שישנם גילאים צעירים בהם כן מתקיימים יחסים של משחק על גבול המיניות בין ילדים לעיתים כחלק מהתפתחות. פעם לא הקפידו על כך והיום אנחנו מלמדים שאם דבר לא נעים לך אל תשתף איתו פעולה כך שלא כל מעשה תמים הוא הטרדה אך החשוב הוא איך זה נחווה. עבורך חשוב שתעשי משהוא עם תחושת ההטרדה שלך היום כמו שהצעתי. בברכה צביה כפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתגובה
אנונימית11/01/2011תודה רבה תשובתך מאוד עוזרת לי, לפעמים כשאנחנו שומעים חוות דעת מקצועית אנחנו יכולים לחשוב על הדברים אחרת.. אני באמת אקח את ההעצה שלך ואנסה לסלוח לעצמי, אז אני מתחילה בזה שאני כבר לא מוטרדת, כי המחשבה שאולי אז פגעתי בקרובה היא שהטרידה אותי.. אז שוב תודה על תשובתך ובכלל על כך שיש את הפורום הזה שיכול מאוד לעזור...
עוד שאלה: אמרת שלפעמים המגע הזה הוא חלק מההתפתחות, אך אני מנסה להבין מתי זה יכול להיות חלילה ממש הטרדה? כי זה הופך לגבול כזה לא ברור בין אם זה חלק מההתפתחות או משהו יותר חריג.
אני חושבת על אותם אחים שמטרידים או אולי מתעללים באחים הקטנים שלהם,ששם זה יותר זמין, איך בעצם יודעים לעשות את הגבול הזה?
כי במקרה שלי עם הקרובה זה יכול היה להיות גם עם אחי הקטן באותה מידה-חלילה ..
היום הנושא הזה מאוד מציף כי לצערנו יש כ"כ הרבה התעללויות והטרדות שאתה מתחיל לחשוש שאולי יש מסביבך ילדים שחווים והם לבד....
תודה רבה על ההקשבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרונות של גילוי עריותטל08/01/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 32.מזה שנים אני סובלת מדיכאונות עמוקים וכרוניים בשל אלימות מתמשכת שסבלתי מצד אימי כל חיי -מינקות ועד גיל 20 לערך.. מאז שאני זוכרת את עצמי ה"בית" היה מקום של פחד,טרור, בוז ,השפלות , מכות,קללות וכל מה שכרוך בכך..
אני בטיפול פסיכולוגי כבר 4 שנים.
הדבר המוזר (שבעטיו אני כותבת בפורום זה) הוא שפתאום לפני כמה חודשים התחלתי לדבר בטיפול על כל מיני זכרונות שיש לי מאבי ,זכרונות מיניים. מדובר על תמונות עמומות ולא קוהרנטיות של סיטואציות מיניות או דיבור על סקס בין שניניו בלבד.
הזכרנות הם מגיל 7,8,9 לא בטוחה.
לדוגמ' בפעם הראשונה ששכבתי עם בחור והוא שאל אותי אם אני בתולה , לא ידעתי מה לענות ,לא הייתי בטוחה. איך יכול להיות שבחורה לא תדע אם היא בתולה???
לא מדובר על משהו שביום אחד נזכרתי בו , אפילו יש לי רשימות ביומן של זכרנות מאותם גילאים , שכתבתי בגיל 15 או 16..אבל תמיד זה היה "מאחורי הבמה".
אני לא מבינה בדיוק מה קורה איתי , אני מוצאת את עצמי בהיסטריה , בהתקפי בכי בלתי נשלטים ,רעידות, מהתפרצויות זעם ( על עצמי בלבד), חוסר רצון להיפגש עם חברים או משפחה.אני לא עובדת .מנותקת מהעולם החיצון.כך שלמעשה אני לבד ובדד ב"דבר הזה" שאני אפילו לא יודעת מהו.
לסיום , מה שהכי מבלבל אותי זו העובדה שזה לא מתיישב עם אבא שלי כי תמיד הדמות המפלצתית היתה שייכת לאמא שלי,בצרחות, במכות ובטירוף שלה אך אבא שלי - דמותו תמיד התקשרה לעדינות, לרוך, הוא בחיים לא צעק או הרים עליי יד.
אני לא בטוחה מה לעשות מכאן, אני מרגישה שעובר עליי משהו, אבל אין לי מילים , אין לי יכולת להסביר ואני מרגישה שאני משתגעת.
אשמח לשמוע עצה או כל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרונות של גילוי עריות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/01/2011שלום טל יקרה
אנסה להסביר את מה שהבנתי שכתבת לפי תיאוריה שנקראת "טראומת הבגידה" החוקרת גניפר פרייד פרופ' מארה"ב טוענת שכאשר ילד צריך לבחור בין זכרונות טראומטיים ובין ההתקשרות שלו לאדם אהוב ובוגר הילד יבחר באופן לא מודע בקשר עם האדם המשמעותי ולא בזכרונות. לעיתים הזכרונות ישכחו ולעיתים לאחר שיהיה קשר משמעותי עם אדם מיטיב אחר (לדוגמא פסיכותרפיה משמעותית) יתכן שהזכרונות יעלו. לפי דברייך את בטיפול כבר 4 שנים ואין זה מיקרי שרק עכשיו עולים תכנים שלדברייך "לא היו על הבמה" הבילבול מובן ונשמע שהבסיס שקיבלת בטיפול במשך ארבע השנים האחרונות יכול להוות בסיס טוב להחלמה. הצעתי שתביאי את התכנים שכתבת בפורום לטיפול . התחושות של אין מילים היא תחושה מוכרת וגם תחושת השיגעון, מוכרת במיוחד לאור הבלבול בין דמויות מיטיבות ודמויות פוגעות. עצתי לך להביא את התחושות האלה למטפל/ת ולהעזר בו/בה בהחלמה ויש החלמה!!!.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
טל09/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטזיה על אונס - תגובהצביה כפיר M.S.W04/01/2011
אכן פנטזיה על אונס איננה דבר יוצא דופן וגם כל דבר במסגרת יחסי מין אשר מוסכם בין המשתתפים במעשה נחשב לתקין אבל אני קוראת ממך מצוקה ולכן ממליצה בחום על טיפול. לקופת חולים אין טיפול בחינם אלא במחירים נמוכים כמו כן קיים מרכז יעןץ לאישה שם ניתן לקבל טיפול במחירים מסובסדים. היכנסי לאתר של המרכז ושם תמצאי את הטלפונים יש סניף ברמת גן וסניף בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך
מישהי04/01/2011אני לא יודעת מה מהות ואופי הפורום, חיפשתי תשובה יותר עמוקה שתעודד אותי ותגרום לשינוי קל במחשבה שלי שמעיקה עלי מאז שחל שינוי בתפיסה שלי את המציאות.
לא התייחסת למה שהפריע לי באמת וגרם לי להרגיש רע.
עזרה בתשלום לא באה בחשבון כרגע, אני סטודנטית. ועסוקה גם בלי קשר לזה שאין לי אפשרות כלכלית.
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע04/01/2011שלום מישהי
אנסה לתת מענה נוסף שאולי עשוי לעזור לתחושותייך
מערכת החירום של בני אדם (כמו של חיות) מאופיינת בדרך לשרוד. במצב של סכנה אנחנו לרוב קופאים ואחר כך או שבורחים או שנאבקים (כמו איילה בשעת סכנה) הרגע של הקפיאה הוא רגע חשוב ומשמעותי שלעיתים נמשך יותר זמן , לעיתים יותר מידי זמן, אצל האנשים הרגע הזה יכול להיות רגע של ניתוק. המוח האנושי והתגובות האנושיות מאופיינות בתחושות, רגשות מחשבות שלעיתים אין לנו הסבר.
מדברייך התרשמתי שלעיתים את מתארת תחושה של ניתוק רגשי בנוסף למחשבות, יתכן שזה קשור לארוע שהמוח מחק ויתכן שלא, לעיתים אם המוח אינו זוכר זה להגנת האדם (מתוך מנגנוני הגנה שנועדו להגן עלינו) טיפול אצל מומחה/מומחית בתחום או לחילופין במרפאה לטיפול מיני (בבתי החולים ברחבי הארץ) יכולים לאפשר לך להתמודד ולעשות סדר במחשבותייך וברגשותייך ולכן האופציות לטיפול בעלות נמוכה אינם רק שייכים לקופות החולים.
במידה ותרצי לפנות למרכזים לטיפול מיני את מוזמנת להכנס לאינטרנט ולבדוק את המרכזים הרלוונטים למקום מגורייך.
מקווה שתשובה זו נותנת לך מענה שאת מרגישה שעונה על צרכייך
בהצלחה ובמידה ויש לך שאלות או תחושות נוספות את מוזמנת לנסות לחדד את תחושותיך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית ,פסק דין .קים17/12/2010
שלום ,אני בת 16.10 ,ולפני שנתיים הוטרדתי מינית ע"י גבר כבן 40+.
הגשתי תלונה במשטרה,חקירות ,עדוית ,שימוע וכ'ו,התיק עדין פתוח ולפני כחודש זימנו אותי שוב למתן עדות והשלמת דברים קטנים בתיק ,כדי שהוא יוכל לעבור לפרקליטות .
אני מפחדת להגיע לבית המשפט ולהעיד ,אני מפחדת לשבת עם אותו בן אדם בחדר.
אין לי מושג מה יהיה ,ואם הוא ייצא זכאי או אשם .
מה אני יכולה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית ,פסק דין . - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/12/2010שלום לך
1202 מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית יסייעו לך ואף ילוו אותך
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 -אני מבקשת עזרה!a.w15/12/2010
יש לי קרובת משפחה ילדה קטנה בגיל 5 בערך שהאמא שלה סיפרה לאמא שלי שכבר בערך מגיל שנתיים היא מאוננת ודוחפת ממש בובות לאיבר מינה,היא לא מצליחה להפסיק עם זה...בבקשה! אנחנו דואגים!
ממה נובעת התופעה? זה תקין??
אשמח לתשובה במהרה,ותודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 -אני מבקשת עזרה! - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/12/2010לא הבנתי מהאי מייל אם שני ההורים מודעים לבעייה ומבקשים עזרה מכם, למעשה, ילדים בגיל שנתייםמאוננים עם זאת זאת נשמע שיש תכיפות ויתכן שדאגתכם מוצדקת
אני מציעה כי תפנו לפסיכולוג/ית ילדים בנוסף לכך אם יש חשש שהילדה בסיכון חלה עליכם חוות דיווח לפקידת סעד , אתם יכולים להתקשר למוקד העירוני ולדווח במידה ויש יסוד סביר כי הילדה נמצאת בסיכון
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי עריות אחיםהילה(בדוי)14/12/2010
שלום רב,
בילדותי בערך בגיל 10 אני ואחי הצעיר בשנתיים קיימנו יחסיי מין מס פעמים מועט בסך הכל שלושה פעמים בערך.
אני זו שיזמתי את המקרה עקב סרט מיני שצפינו בו ביחד וכניראה גרם לגירוי מיני כלשהו שהוביל למהלך זה.
מאז העניין יושב חזק בזיכרוני ולא מרפה,אני לא מצליחה להבין איך קרה כזה דבר .
מרגישה אשמה ומתחרטת מאד מאד ואפילו מתביישת במעשיי זה נוגד כל חשיבה שלי על העניין.מרגישה שזה מאד לא מתאים לי ולא מבינה איך קרה דבר כזה.
מאד חשוב לי להבין האם דברים כאלו עלולים לקרות באופן טבעי או שזה מעיד על בעיה חריגה באישיותי.
ומאד רוצה לדעת איך אני ממשיכה לחיות עם הידיעה הנוראה הזו מבחינתי והאם אני יכולה לסלוח לעצמי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי עריות אחים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/12/2010שלום הילה
כיום יותר ויותר נשים וגברים מספרים על פגיעות מיניות וחוויות מיניות בין אחים, סיפרת שהיית מגורה עקב סרט, ונשמע כי רגשות האשמה שאת מרגישה על שחשפת את אחיך לחוויה מינית שאינה מתאימה.
אם החוויה חוזרת על עצמה מבלי שתוכלי לשלוט כמין מחשבה חודרנית, אולי כדאי שתפני לייעוץ או לחילופין תוכלי להעזר במרכזי הסיוע 1202 ותשתפי בחוויה באנונימיות מוחלטת.
אחד הדברים שאולי תקלי את הדין כלפי עצמך בכך שגם את היית ילדה וכניראה לא ידעת מה לעשות עם התכנים שנחשפת להם.
אם את מרגישה שהזכרונות שבים וחוזרים יתכן שכדאי לגשת ליעוץ בנושא
בברכה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)