פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגיש משהו מוזר
    חסוי
    25/08/2010

היי.
    אני בן 16 וחצי, ואני מרגיש שגברים נמשכים אליי.
    למה? קודם כל אני חושב שאני נאה ומשדר קצת נשיות(אני לא הומו אבל בכל זאת קצת נשי)
    נתחיל מזה שבתחילת החופשה נהג מונית הציע לי טרמפ בחינם וכל הנסיעה הוא נגע באיבר המין שלו.
    בכיתה יש ילד אחד ששמתי לב שהוא מסתכל עליי והמבט שלו משדר לי שהוא רוצה אותי..
    אחד החברים שלי שאל אותי אם אני הומו, ועניתי לו שלא והוא בכל זאת ניסה לשכנע אותי שאני כן הומו.
    אני חושב שהוא עשה את זה בגלל שהוא בעצמו הומו והוא רצה שאני אעשה איתו דברים מיניים.
    כשהיינו פעם אחת בבריכה הורדתי את החולצה ושמתי לב שהוא מסתכל עליי די הרבה וגם כשנכנסו למים שמתי לב שהוא צולל כדי להמשיך להסתכל על הגוף שלי וכשהוא יצא מהמים הוא נצמד אליי, ובמשך כל הזמן שהיינו בבריכה הוא ניסה להיצמד אליי.
    שבוע שעבר, חבר אחר שלי נגע לי בישבן. בזמן שסחבתי שולחן עם עוד מישהו הוא בא מאחורה והתחיל "לתופף" לי על הישבן. המסר היה להראות שזה בצחוק, אבל מצד שני ממתי בנים נוגעים בישבנים של בנים אחרים בצחוק? ואח"כ כשנכנסו למים הוא ליטף אותי בגב במטרה שאני ארגיש את המים הקרים.
    אני לא יודע אם אני חי בסרט או שזה באמת נכון..
    לא פעם ולא פעמיים יצא לי לקבל מבנים אחרים מבטים סוטים ומחורמנים..
    סליחה אם הפורום לא מיועד לכך, פשוט לא ידעתי באיזה פורום לכתוב.
    אם זה לא מתאים אשמח שתפנו אותי לפורום שמתאים לכך.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש משהו מוזר

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/08/2010

שלום לך,
    יתכן שאכן אתה משדר משהו שגורם לאחרים להתעניין או להמשך אליך. אבל מכיוון שאין לנו שליטה על דברים שקורים לאחרים, אלא רק על עצמנו, חשוב שתגדיר לעצמך איך אתה מרגיש עם משיכה של גברים אליך ומה אתה רוצה לעשות. אם מתאים לך לשים לכך גבול - אין ספק שאתה יכול.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלותיך

פרופ' רחל לב-ויזל
    27/08/2010

שלום לך,
    ואיך אתה חש עם כל החוויות הללו?
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

חסוי
    29/08/2010

המשיכה שלהם אליי גורמת לערך העצמי שלי לעלות(אני כל חיי סבלתי ועדיין סובל מדימוי עצמי נמוך שהביא אותי לפתחן של הפרעות האכילה, למזלי המחלות לא התפרצו)
    עצם זה שהם נמשכים אליי, אפילו אם חלקם רוצים אותי למין, כבר גורם לי להרגיש יותר מושך, יותר יפה, יותר נחשק והדימוי העצמי עולה, אפילו אם הם גברים ואני אוהב נשים.
    זכורה לי הטרדה מינית מהילדות, אני לא זוכר מקרה ספציפי, אבל גדלתי עם הרגשה שהוטרדתי מינית כשהייתי ילד.
    אולי זה קרה בתוך המשפחה המורחבת, אולי עם אדם זר, אני לא זוכר בודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף פעם לא הבנתי למה לוקח למנהלי הפו

חסוי
    02/09/2010

הפורומים של BEOK כמה ימים כדי לענות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/09/2010

ההרגשה שאתה שווה בהתאם למידה בה אתה חש שאחרים נמשכים אליך בין אם גברים או נשים וללא קשר למטרות שלהם משמעה שאינך חש שווה מספיק בעיני עצמך. מעבר לשאלה אם היתה או לא הטרדה או פגיעה מינית בילדותך, חשוב שתגיע לייעוץ על מנת לחזק את תפיסתך על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן מסוכן
    דידי
    22/08/2010

שלום,בבניין ביתי גר בחור בן 26 אשר לא עובד וכל היום נמצא בבית (בית הוריו)ומעשן ונמצא המון בגינה הציבורית.
    אני עוקבת אחריו כבר כחודש ורואה שהוא מסתכל על בנות בצורה מינית ומפחידה .
    הוא ניראה ב"היי" תמידי וכאשר מדברים איתו הוא מסתכל על הילדות במבט מפחיד.
    האם יש עמותה או מישהו שיוכל לבדוק את העניין לפני שיהיה אונס בגינה ?דיברתי עם המשטרה והם טוענים שעד שאדם לא עושה משהו הם לא עושים דבר.
    אינני רוצה שבנותיי יהיו טרף לרגליו ומעוניינת לעצור אותו במידה ומחשבתי נכונה הלימודים מתחילים בקרוב והחזרה הביתה מטרידה אותי כאשר הוא נמצא שם.תודה מראש דידי.

לקביעת תור
    סגירה
    שכן מסוכן

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/08/2010

שלום רב,

אין ספק שלכולנו יש אינטרס למנוע פגיעה או אונס, אלא שאין לי ידע על גוף שיכול לעקוב אחרי אדם כזה, מלבד חוקר פרטי.

צר לי,

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש

פרופ' רחל לב-ויזל
    27/08/2010

שלום רב,
    האם לדעתך היית יכולה לגשת אליו ולומר לו איך את מתרשמת מהתנהגותו?
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת כיצד יגיב אך ביננו הוא בטח

דידי
    29/08/2010

לא יגיד את האמת אני ממש חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית ?
    לאה
    10/08/2010

היום ביתי בת ה14 סיפרה שלפני שנה וחצי כשאני הייתי בחו"ל . היא נשארה בבית עם בן זוגי ( המון שנים) ועוד 2 ילדים .שערב אחד הוא חזר מבילוי ונכנס אליה לחדר והכניס את ידו לתחתונים שלה . היא התעוררה ועברה לישון עם אחותה הגדולה . נראה לה שהוא היה קצת שיכור . היא סיפרה שלמחרת בבוקר הוא יתנהג רגיל והכל היה בסדר . ומאז לא קרה דבר כזה .אני לא יודעת מה לעשות עם זה . יש לציין שהחיים בבית מאוד טובים הילדה חברותית מאוד , תלמידה טובה , ילדה טובה . בקשר טוב איתו . למרות שהיום אם אני מסתכלת אחורה היא באמת לא רוצה אף פעם להשאר איתו לבד . מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית ?

הוספת תגובה

• עושים

פרופ' רחל לב-ויזל
    11/08/2010

שלום לך,
    לשאלתך מה עושים התשובה היא לא מתעלמים. גם אם היה שיכור, זה לא גורם להתנהגות אסורה ופוגענית. עליך לדבר אתו באופן מאד ברור וחד משמעי על המקרה. ויתכן ויהיה עליו להתנצל בפני הילדה ולהבטיח שדבר כזה לא יקרה לעולם. בתך חיבת לדעת שאת מגינה עליה וכי היא מוגנת בביתה גם אם בן זוגך שיכור!
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית?

לאה
    12/08/2010

תודה , והאמת שלא התעלמתי .היא ביקשה ממני ממש לא לדבר איתו על זה כי היא מתביישת . אני כן דיברתי איתו . אבל כדי לכבד את בקשתה ,לא אמרתי להגיד לה כלום . אותה כמובן חיזקתי שאני איתה ואני שומרת עליה , ואני שמחה שהיא באה לספר לי . הוא כמובן לא זוכר כלום מאותו הערב הוא לא בן אדם ששותה ולא מעשן . לא יודעת מה קרה .
    אנחנו אוהבים אותו מאוד מסתדרים מעולה . אבל התחושה שהיא מסתובבת עם זה הורגת אותי ,נראה לי זה לכל החיים . איך מגברים על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    16/08/2010

שלום רב,
    כל הכבוד לך על הערנות והרגישות. העובדה שביתך ספרה לך חשובה וצריך לחזק אותה בנושא. העובדה שהיא לא רוצה להישאר איתו לבד, מראה שיש למעשה השפעה עליה. חשוב מאוד לודא שהדבר לא יחזור, גם ע"י כך שביתך לא תשאר לבד איתו וגם ע"י שיחה ישירה איתו. יתכן שהוא צריך לטיפול בנושא, וכאם - אני הייתי ממליצה על כך. כמובן, שיש אפשרות לערב גם את המשטרה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית?

לאה
    17/08/2010

דיברתי איתה שוב על הנושא .המעשה לא חזר על עצמו . היא גם נשארה איתו לבד . היחסים איתו הם טובים .היא לא רוצה שאני ידבר איתו על הנושא . היא ממש לא רוצה שנפנה למשטרה .הוא מסתובב עם רגשות אשם מאוד חזקים( אין לי בעיה עם זה ) .אנחנו חיים ביחד מאז שהיא היתה מאוד קטנה . את החיים עם אבא בבית היא לא זוכרת . היא בקשר עם אבא אבל לא משהו בעיקר בחופשים .
    מה שאני רוצה לדעת זה אם התחושה מהמעשה יכולה להעלם . האם בעלי יכול להחזיר את האמון שלה בו , אפילו שהקשר היום הוא בסדר גמור יש לה סוג של דיסטנס איתו . (זה ברור למה ) אבל האם אפשר לשנות את זה ?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    18/08/2010

שלום לך,
    בשלב זה אני מניחה שצריך לתת לביתך את המרחב שלה ולאמר לה שזה לגיטימי לשמור על עצמה. יתכן שעם הזמן האמון יחזור - בתנאי שמעשי כאלה לא יישנו. אם בעלך מסתובב עם רגשי אשם - אני בכל זאת ממליצה שילך לטיפול בנושא כדי לוודא שהדבר לא יחזור.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה...
    אמא בוורוד
    09/08/2010

לפני מספר ימים עברתי קונזציה בבית החולים כיומיים אחרי זה עלה לי חום והתחילו כאבים והפנו אותי לבית החולים במיון הפנו אותי לגינקולוג שהתייחס אלי ממש מגעיל שסיפרתי לו שעברתי צינתור לפני שנתיים הוא משך לי את חולצה וחשף לי את החזייה ושאל איפה פה ונגע לי בחזה... משכתי את החולצה חזרה ועדיין לא קלטתי מה קורה וגם לא בעלי {שעד עכשיו מרביץ לעצמו!!} המשכתי בבדיקה שמשום מה הייתה כמו מעשה אוננות... הוא החדיר לי שני אצבעות{בחיים לא נערכה לי בדיקה כזו} ושאמרתי לו שזה כואב הוא אמר לי שאני אהיה נינוחה וזה לא יכאב ואמרתי לו שזה כואב הוא אמר לי נו תשחררי ואמרתי אבל זה ממש כואב הוא אמר מה את לא רגילה לשני אצבעות???? שכחתי לומר ששמתי על עצמי סדין לפני הבדיקה למען הצניעות והוא הוריד לי אותו...
    ואז הוא הכניס אצבע אחת ושאל עכשיו נעים?? ואז הוא הכניס את האולטרסאונד הוגינאלי והוא הכניס והוציא ונדנד ועשה מעין תנועות רטט שכאלה ושאל אם נעים או כואב וכו...שאמרתי לו שכואב לי הוא אמר לא נכון אני יודע מה את מרגישה ואז הוא אמר תפסיקי להתבכיין 4 ראשים יצאו לך משם ולא בגדול של אצבע אז אל תתבכיני ותגידי שזה כואב...

הייתי עם חום ותשושה וכואבת יצאתי משם ובעלי שאל האם זאת בדיקה נורמלית כי הוא חשב שהיא בוטה ומגעילה ואני אמרתי לו שהרופאר ממש התנהג בצורה בוטה ומעליבה ועכשיו שאני טיפה התאוששתי {יומיים אחרי} אני מבינה שעברתי סוג של הטרדה מינית שזה רופא שניצל את החולשה שלי ואת האמון שלי במערכת לצורכי סיפוק אישיים שלו אני מרגישה מושפלת ונעלבת...

אם אני יכולה לדבר מה אני יכולה לעשות תעזרו לי להאיר קצת את הדרך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה...

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    11/08/2010

שלום לך,
    הדרך הנכונה עבור מטופלות אחרות לפחות, היא לפנות לממונה על הגיניקולוג ולאחראית בבית החולים על הטרדה מינית ולהתלונן. האם היתה אחות בחדר בעת הבדיקה?
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    11/08/2010

שלום לך,
    נשמע שעברת חוויה מאוד קשה במסגרת הבדיקה ושהתחושה היא של הטרדה מינית. את יכולה לנקוט במספר דרכים: הגשת תלונה למשטרה; פניה לועדת אתיקה של הרופאים; פניה להנהלת ביה"ח ופניה למי שאחראי באותו בי"ח בנושא הטרדות מיניות.

בהצלחה רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    ליאת
    04/08/2010

יש לי חבר כבר שנה וחצי , לפני כמה ימיים דיברנו והוא אמר שאם הוא היה מסתכל על העבר שלו הוא מזמן היה מתאבד , הוא סיפר לי שעבר עליו משהו קשה שהוא לא סיפר עליו לאף אחד מעדיף לא להיזכר בו כי הוא פשוט ישבר שוב וזה יחזיר אותו למקומות לא טובים . יש לי הרגשה חזק שהוא עבר התעללות מינית או אונס , מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ עליו שיספר לי אבל מצד שני אני מרגישה שהוא נמצא במצוקה נוראית ושיש מצב שבשלב מסויים הוא יפגע בעצמו ,מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    05/08/2010

שלום לך,

חשוב להבחין בין תמיכה לבין מקום טיפולי. במקרה שלך חשוב להביע תמיכה ולומר שאת רואה ושומעת את המצוקה שלו. לא הייתי מנסה לפרש מה המצוקה אבל הייתי מציעה לו להעזר בסיוע טיפולי.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן
    לינויי
    30/07/2010

אני בת 16.5,והמקרה שלי כזה.יש לי שכן שהוא בסביבות גיל ה-40+שגר בלוק ממולי וזאת אומרת כשאני יורדת מהבית שלי אז החלון שלו מול הכניסה של הבית שלי .כבר תקופה ארוכה שהוא תמיד קורא לי לעלות אליו לביתו וכשאני עולה אז הוא תמיד מדבר איתי על דברים מיניים,ומתחיל לנשק אותי ולשלוח ידיים ,אתמול ישבנו למטע מתחת לבלוק שלי ,אני ,הוא ,אחותי,דודה שלי,בן דודה שלי,ועוד שכנים,מין מפגש שכונה כזה....אחר כך כשכולם התקפלו הביתה נשארו אני ,השכן,בן דודה שלי,ןאחותי שהלכה אחרי10 דקות ..ונשארנו שלושתינו ,וכבר אז הוא התחיל שוב לנשק אותי ,הוא הושיב אותי עליו ,אפשר להגיד החזיק אותי שאני לא יקום ואם קמתי הוא משך אותי חזרה,אחרי כמעט שעתיים דוד שלי גם הלך היתה ונשארנו לבד למרות שאמרתי לו שאני רוצה ללכת אבל הוא אמר לי לא תישארי עוד קצת .נישארתי ושוב הוא התחיל לדבר איתי על דברים מיניים ,לנשק אותי,לשלוח ידיים,לחבק אותי בצורה מינית מאוד מגעילה,וגם נתן לי לגעת לו באיבר מין,מעל המכנס.והוא גם נגע ביזאת אומרת הוא רצה להוריד לי את החזייה ,ולהוריד לי את המכנסיים והוא לא הצליח .בכל הזמן הזה אמרתי לו דיי ושיפסיק וניסיתי ללכת אבל הוא ספר אותי ביד ולא נתן לי וכל פעם שאמרתי די הוא אמר לי את יודעת שהדי הזה מדליק אותי עוד יותר,ואני יודע שכשאת אומרת די את מתכוונת שאני ימשיך.ואז הגיע שלב השאלות והן היו כאלה:"אל תגידי שלא בא לך להזדיין איתי אני מרגיש שכן באלך""ואל תגידי שאת לא בתולה אני מרגיש לפי הנשיקות שלך שכבר הזדיינת "והוא ממש לא נתו לי ללכת עד שלא עניתי לו תשובות חיוביות.
    הוא אמרעוד משהוו הוא עושה לי כזה"תבואי יום אחר נלך לעשות טיול הים בירות וזה ואני ידאג להחזיר אותך הבייתה בסביבות הבוקר"וכמובן שלא הסכמתי.......אין לי מושג מה לשעות הוא שכן שליוהוא רואה אותי כל יום !ואני יודעת שאם אני יתחמק ממנו הוא יבוא אלי ויירד אליויבוא אלי.מה זאת ההתנהגות הזאת שהוא מפגין כלפיי ?איך אפשר לקרוא לזה?אשמח מאוד לתגובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שכן

הוספת תגובה

• זהפשוט קורה יום אחרי יום .

לינויי
    31/07/2010

אין לי מושגג מה לעשות זה ממש כבר מופעל י"ד כוח פיזי ....אני מרגישה כ"כ לא בסדר אם זה .אני לא יכולה להתעלם הוא תמיד שאני יורדת מהביננניין שלי רואה אותי כי החלון שלו ממול לכניסה שלי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    02/08/2010

שלום רב,

מדברייך נשמע שאת נמצאת בסיכון, גם משום שאת אינך מצליחה לעצור את הטרדותיו המיניות של השכן וגם משום שהוא גר קרוב כ"כ.
    אני גם קוראת מדברייך על החמרה בהתנהגותו לאורך זמן.
    הדבר הטוב ביותר הוא גם לערב את ההורים וגם ללכת להתלונן במשטרה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כל כך פשוט.

לינויי
    02/08/2010

זה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע ...
    זה לא ייגמר בכך שאני יילך למשטרה [למרות שיש לי קשרים מאוד טובים עם מס גדול של שוטרים ]אבל זה ייגמר רע....
    וגם אני לא רוצה להכניס את עצמי שוב לכל הטירטורים הלאה של הגשת תלונה על הטרדה מינית .[אם בכלל זה נקרא הטרדה מינית ]
    בקשר להורים שלי אני חושבת שאמא שלי לא תגיב טוב ,זאת אומרת היא תיכח את זה בהיסטרייה ,ותלך אליו תצעק וזה,ומה לא קיצור ,אני מרגישה כמו בובת מין שלו שהוא עושה איתי מה שהוא רוצה למרות שזה לא בהסכמתי .הוא בכלל לא שואל .ושוב זה קורה כל יום ...אני לא יכולה להגיד לו לא ....הוא יקח אותי בכוח .ישנם עוד דרכים להתמודד עם זהה בלי עירוב של משטרה והורים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לינויי
    03/08/2010

אני אמא שלי ואחותי ישבנו ככה ב- בספססל מתחת לבית שלי ופתאום השכן פתח את התריס והוא לא היה לבד הוא היה עם אחד שהוא תמיד איתו והוא חשב שאני לבדד אז הוא צועק לחבר שלו תפתח תתריס תראה את זאתי שאמרתי לך אלייה .....וא ז חבר של השכן צעק נו איפה זאתי עכשיו ?ואז הוא ראה שאני לא לבד[השכן]והוא אמר לחבר שקט שקט היא לא לבד תכף אני יקרא לה היא תעלה . תרראה שאני לא עובד אלייך לגבייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    04/08/2010

שלום לך,
    קשה לי לחשוב על דרך אחרת.
    ערוב אנשים או גופים שיגנו עליך הוא מאוד חשוב.
    כשאת מספרת לאמא, אולי כדאי להכין אותה, ולבקש שתקשיב לך ולא תגיב בהיסטריה.
    בנוסף, למרות שלא תמיד פשוט לפתוח את הסיפור מול המשטרה, הם בהחלט הגוף המתאים להגן עליך.

רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה
    אורית
    28/07/2010

שלום רב!
    יש לי אחיינית בת 7. הוריה מתארים התנהגויות קשות הכוללות התקפי זעם, התנגדויות, התבטאויות קשות כלפיהם, אך גם אמירות מדאיגות כמו: "בא לי להתאבד/ למות". אתמול, בעוד אימה שהתה בבית, קרוב משפחה בן 14 הסתגר עם האחיינית שלי בחדר. אימה (גיסתי) פתחה את הדלת ושאלה אותם מה הם עושים. הם ענו שמסדרים את החדר, אך היא המשיכה לחשוד. אח"כ האחיינית אמרה שקרוב המשפחה שכב עליה ושהיא נהנתה מזה.
    האמא מתקשה להחליט מהם הצעדים שעליה לנקוט. התוכלו לכוון?

אורית

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/07/2010

שלום רב,
    עקב הפרשי הגילאים בין האחיינית לקרוב המשפחה, ברור שמדובר כאן בניצול וודאי בהתנהגות שאינה מותאמת.
    הדבר הנכון הוא ראשית ללמד את האחיינית לגבי גבולות הגוף והתנהגות מותאמת ולא מותאמת בהתייחסות למגע.
    יותר מכך, עקב האמירות וההתנהגות שלה הייתי ממליצה על טיפול, אך בו זמנית התנהגות של תמיכה מצד ההורים בצד הנחיה מתאימה.
    לגבי קרוב המשפחה, חשוב להתעמת גם איתו לשים גבולות מאוד ברורים. גם הוריו צריכים להיות מעורבים בעניין.
    אפשרות של תלונה או דרישה שהקרוב ילך לטיפול גם קיימת.
    בעיני, בשלב זה חשוב לא לאפשר להם להיות לבד ללא השגחה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות חריגות

פרופ' רחל לב-ויזל
    16/08/2010

שלום לך
    ברור שיש להתייחס למה מרה בתך ולבדוק את שאירע. ילדים נוטים להגן על הוריהם וקרובי משפחתם ומתביישים לדבר. גם אם היה בהתנהגויותת או אירועים מסוימים תחושה של הנאה אין בכך לסתור את רגשות האשמה, כאב ועלבון. אמביולנטיות לגבי אירועים של פגיעה מינית נפוצה.
    קבלה של ייעוץ מאד רצןייה במצבים דומים לאלו שתארת.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    ציינה..
    26/07/2010

כשהייתי בת 13 -15 ככה עברתי הטרדה מינית..
    אני לא זוכרת מה קרה שם בדיוק ומה שאני כן מצליחה לזכור זה מסיוטים..
    בזמן האחרון (שנה וחצי שנתים ככה) הסיוטים חוזרים כמעט כל לילה.
    כתוצאה מזה אני בחרדות, פחדים ומלא תיסבוכים עם עצמי..
    אני לא סומכת על אנשים וגברים בעיקר למרות שאני נמצאת במערכת יחסים אני לא מאמינה
    לשום דבר שהוא אומר לי וממש קשה לי ככה, אני לא יכולה להתקרב לאבא שלי
    הוא מגעיל אותי ואני כן רוצה, משגע אותי שאני לא ידעת אם זה קרה או לא אבל אני גם לא יודעת אם אני באמת רוצה לדעת.. אני לא רוצה לדעת מה היה שם.. אני רק רוצה שהסיוטים יעברו..

אני בת 19 סיפרתי להורים שלי לא מזמן אני לא ידעת אם הם מאמינים לי באמת או סתם אומרים שהם מאמינים..אני לא יודעת אם זה בגלל הבעיות אמון שלי או שהם באמת לא מאמינים לי..
    אני לא יודעת מה לעשות קשה לי ככה..
    מה את מציעה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    27/07/2010

שלום לך,
    את מספרת על סיוטים ועל בעיות אמון קשה שיש לך. אני מבינה שעולה בך הספק לגבי אפשרות פגיעה שעברת.
    הדרך הטובה ביותר לנסות לבדוק זאת היא ע"י טיפול עם אדם מומחה בתחום.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון?
    ליאם
    26/07/2010

אני לא מצליחה להבין מה גרם לי להעיז ולעלות את זה על כתב.
    אני בת 18 היום
    כשהייתי בכיתה ז' הכרתי מישהו מי'ב
    היינו נפגשים בבית ספר והוא היה משכנע אותי לגעת בו
    אז נגעתי
    אחרי תקופה של שנה שזה נמשך זה נגמר
    לא חשבתי שעשיתי משהו לא בסדר אבל ידעתי שאסור לי לספר
    מיום ליום הבנתי את חומרת הדבר, את הזולות, מה עשיתי לעצמי
    פחדתי כ'כ שזה יוודע
    אז החלטתי לשכוח
    מהילדה הקטנה עם השיער החלק הארוך הפכתי לילדה מתולתלת עם תספורת קצרה
    רק כדי להרגיש שזו לא אני
    שזו הייתה מישהי אחרת בכיתה ז'2 בניין של הקטנים
    שעשתה דברים שאני לא זוכרת
    חלקים ענקיים נעלמו לי מהזיכרון כיאלו זה לא באמת קרה
    כיאלו זה רק סרט מפחיד שראיתי בטלוויזיה בחדר של אמא ואבא
    ככה שיננתי לעצמי שנים
    והאמנתי
    לא פחדתי לשמוע את השם שלו מהסובבים אותי, או לראות אותו
    כי זו לא אני ..
    לא ספרתי לאף אחד אף פעם
    רציתי כ'כ הרבה פעמים לספר לחברה הטובה שלי מילדות.. אבל פחדתי
    שמי שהיא הכירה כל השנים האלה היא לא בדיוק מי שהיא
    אני לא יודעת אם אפשר להגדיר את זה כהטרדה
    אבל לפי חוק הייתי קטינה והוא בגיר.
    הייתי טיפשה והוא היה חכם מספיק לנצל את זה
    אני זוכרת את הילדה הקטנה הזו שרק עלתה מהיסודי לתיכון שרק לפני פחות מכמה חודשים בדקו
    לה את שיעורי הבית, כשהיא הייתה מאחרת היא היתה מתחננת לפתק מאמא למורה.
    אותה ילדה קטנה
    ששחקה גומי ברחבה עם הבנות וקלאס עם אבנים,
    את אותה ילדה חיללו ידיים גדולות ומחוספסות וזרועות שעירות ..

לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    27/07/2010

שלום לך,
    נראה שהיום, כשאת נכנסת לעולם הבגרות, את מרגישה חזקה מספיק להזכר ולהעלות את הדברים על הכתב.
    בגלל הפרשי הגיל בינכם, ברור שמדובר כאן במקרה של ניצול, שאת מתארת שהשפיע עלייך קשה. גם הסודיות הקשה עליך כנראה. את מתארת כמה הרבה איבדת בשנה הזו. יתכן שיש מקום לעבד את התחושות האלה בתוך טיפול.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת אבחון
    נון
    25/07/2010

פניתי לעמותת אל"י על מנת לערוך אבחון לבני בן ה 4 , בקשר לחשד לפגיעה מינית, במטרה לאשר או להפריך את התרחשותה.
    תוצאות האבחון ניתנו לי בע"פ, לפיהם קיים קושי לאבחן את הילד כיוון שעולה אצלו בלבול בין מציאות לדמיון. והומלץ לי על טיפול רגשי.
    הנ"ל לא מסכימים להעביר לי אבחון מסודר.
    האם קיים בחוק איזשהו סעיף לפיו, על אבחון אשר עליו שילמתי טובין וטקילין יש להם חובה לספק לי את האבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת אבחון

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/07/2010

שלום רב,
    איני יודעת מה אומר החוק לגבי קבלת האבחון. אפשר לברר אולי במועצה לשלום הילד.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להתגבר
    ס.
    24/07/2010

לפני מספר חודשים הסכמתי להפגש עם מישהו שהיה לי איתו בעבר קשר זוגי, וזאת אחרי תקופה ארוכה שהוא חיזר אחריי והפציר בי להפגש איתו, שגרמו לי להתגעגע וממש להרגיש מאוהבת בו מחדש. הבהרתי לו, על אף החולשה שלי כלפיו שאני לא מעוניינת שהמפגש הזה יוביל לסקס כי רציתי לוודא שזה באמת נכון ואמיתי לחזור לקשר. באותה תקופה גם עברתי המון משברים מבחינה כלכלית , מקצועית ובריאותית וממש רציתי שיהייה לי מישהו טוב ואמיתי לצידי. התעקשתי שהפגישה תהייה במקום נייטרלי ועם אנשים אז נפגשנו בפאב ושתיתי והייתי מושפעת מהשתייה אך מודעת למה שקורה. הוא לקח אותי הבייתה וביקשתי שלא יכנס איתי לדירה אך הוא החליט שהוא כן מלווה אותי ובדירה אמרתי לו שוב שאני לא רוצה שיקרה משהו. בדרך התנשקנו אז אמרתי לו שאם הוא רוצה הוא יכול להישאר לישון לצידי אבל בלי שיקרה משהו. וממש רציתי להיות איתו אבל לא רציתי את זה באותה סיטואציה. בסופו של דבר הוא לא וויתר והוריד ממני את הבגדים בכוח ושפוט עשה מה שהוא רצה... ובשלב הזה כבר שיתפתי פעולה כי בין כה וכה הבנתי שזה קורה ושבסה"כ אני גם רוצה אותו אז שיתפתי פעולה וניסיתי להנות. הבחור ישן אצלי ומרוב התרגשות ובלבול לא נרדמתי כל הלילה ופשוט בהיתי וניסיתי לעכל וקיוויתי שאם זה מה שקרה אז לפחות הוא באמת רוצה שנהייה ביחד. בבוקר כשהוא התעורר הוא שוב אילץ אותי - גם לאחר שביקשתי ואמרתי שאני לא רוצה ושכואב לי אבל זה לא הפריע לו. וכשהוא הלך עוד חיבקתי אותו ואמרתי לו שהיה לי כיף להיות איתו כי באמת רציתי להאמין שזה לא היה סתם. חשוב לי לציין שבין המקרה הזה לפעם האחרונה שהייתי עם מישהו לפניו עברו מעל לשנתיים כי פשוט לא מצאתי אף אחד שהרגשתי שאני באמת רוצה להיות איתו. אפילו בקושי התנשקתי עם אחרים. ואותו בחור ידע את זה כי אמרתי לו שקשה לי למצוא מישהו שגם אני ארצה להיות איתו וגם שאוכל לסמוך עליו. מאותו בוקר עברו יומיים מבלי ששמעתי מאותו בחור ושלחתי לו הודעה שזה פוגע שהוא ככה נעלם אז הוא הגיב שהוא עסוק ויש לו כל מיני דברים כרגע ושהוא בכלל לא יודע אם הוא רוצה ומה הוא רוצה שיהייה בינינו. מאז אני כל הזמן בדכאונות, בוכה, שונאת את עצמי שנתתי לזה לקרות ושכל כך התאמצתי שיהייה לו טוב והוא פשוט ממשיך בחיים שלו .. אני רוצה לדעת אם מה שקרה מוגדר כפגיעה מינית כלשהי. אם יש משהו שיעזור לי לעבור את זה ולהפסיק להרגיש שהעולם כל כך לא הוגן ואכזר. אם יש פה מקום לתלונה או דרך להרגיש שיש צדק והיגיון...

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להתגבר

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    25/07/2010

שלום רב לך,
    אכן עברת אירוע מאוד מורכב וכואב.
    מצד אחד, אני שומעת את האמביולינטיות שלך לגבי ההתקרבות לבחור הזה. מצד אחד רוצה ומצד שני חוששת.
    מעבר לכך, ברגע שאת אומרת שאינך מעוניינת והוא ממשיך בשלו - מדובר כאן בפגיעה מינית וזכותך להגיש תלונה.
    נראה לי חשוב במיוחד לברר עם עצמך כמה את מעוניינת בקשר ומוכנה לאכזבות ולקשיים בניסיונות לקשרים. זו שאלה נפרדת.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעםראשונה אחרי 3 שנים או יותר נכון9
    הודיה
    22/07/2010

היי
    לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ ולכתוב את מה שאני מרגישה/חוייתי אני לא בדיוק מה זה
    עד לפני כמה שבועות מצאתי דרך איכשהוא לספר לחברים ולהורים במיוחד
    המצאתי סיפור על מישי שעשתה ראיון בערוץ כלשהוא
    (אמרתי שנרדמתי ולא ראיתי איך קוראים לערוץ ולתוכנית)
    שהיא עברה משו ששכן שלה הראה לה משחק היא בת 7 והוא בן 8
    והמשחק היה חדש לה הם שיחקו אותו כל פעם שהוא הזמין אותה אליו כאילו למה לא היא היתה גרה 5 דקות ממנו זה היה קורה הרבה אני לא בדיוק כמה אבל זה היה הרבה כי גם כול הזמן ההורים שלהם בקשר הדוק אז הם היו הרבה ביחד זה נמשך הרבה זמן עד שאיכשהוא אני לא יודעת איך להגדיר את זה עד גיל 12 ככה שהיא הבינה מה זה ...........
    והיא ניסתה להפסיק את זה במשך משו כמו חצי שנה שנה ואיכשהוא הוא נתן רמזים של "מה עם ההורים" "ההורים...." "האחים" "החברים"..... ואז מצאתי רעיון טוב סינונים בטלפון באי סי קיו
    ב יש לי שיעורים אני בעונש אני לא בבית וכולמיני דברים כאילו אבל הוא היה בא אלייה שכך היא הייתה איכשהוא (אני לא יודעת למה ) היא הייתה צריכה ללכת אליו כי כמובן ההורים שלו אף פעם לא בבית והייתה מתנגדת לו לא שהיא הייתה "זורמת" אבל איכשהוא היא מצאה את עצמה על הריצפה ואומרת לו שיפסיק וזה כואב והוא צוחק ואומר שזה רק משחק אז יום אחד היא תכננה משו לגרום לה להיפצע ולברוח ולא לדבר איתו אז יום אחד היא באה אליו ואמרה -לא- והוא (כמובן) ניסה לכפות את עצמו עלייה היא בכוונה נפלה ופצעה את עצמה בראש עם הקצה של השולחן הוא נבהל והיא צרחה עליו שהיא שונאת אותו והלכה משם.

ואז כביכול אחרי סיום הראיון האישה הזאת לכאורה בת "26" כיום הראתה להורים ועלתה לחדר שלה והתאבדה...

ואת האמת באותו רגע שהפסקתי את כול העניין הזה זה היה שבוע לפני יומלדת 13 שאמרתי לעצמי וואי זה מתנת היומלדת הכי טובה שקיבלתי להיפטר מהבן אדם הזה יצאתי מהבית שלו בתחושה כול כך טובה שכבר לא רציתי לבכות שצחקתי כול הדרך הביתה ושמחתי כול כך כאילו זכיתי ...... בדבר הכי יפה שקיים בעולם ...........

אז בעיקרון את הסיפור הזה סיפרתי לכולם ושאלתי אם זה באשמתה
    1 אמר שכן כי מי לא יודע מה זה סקס ?..
    2 כן ולא היא אולי רצתה את זה או שהיא לא רצתה (פשוט לא הביאה תשובה מספקת)
    ההורים --לא הגיבו--
    וידיד אחד שלי דיבר איתי על זה ואת האמת בחיים שלי לא בכיתי על זה......
    אבל רציתי לבכות לו בפנים ולומר לו שזאת אני.................
    הוא אמר לי שהוא לא יכל לעשות כלום בנוגע לזה אם זה היה קורה לידידה שלו הוא רק היה מנסה ליעץ לה והוא אמר עוד הרבה דברים שפשוט אני לא יכולה להסביר ..................
    פשוט כול כך הרבה פעמים שרציתי לספר להורים או לחברים שפשוט לא יכלתי
    אני מפחדת לספר להורים כי זה יותר מידי יזעזע אותם
    אני מפחדת לספר לחבר הכי טוב שלי כי יהרס לו הדמות של שלי לא יודעת ....
    והשאר פשוט קשה לסמוך עלייהם ...........

הוספת תגובה

• המשך למה שרשמתי מקודם

הודיה
    22/07/2010

ידיד שלי גם אמר לי משו עם
    שזה דופק לאנשים את החיים ..........................
    שאנשים כאלו משתמשים בסמים ושותים מעשנים ושוכבים עם אחרים

אני עשיתי את כולם .....................(ואני מתכוונת בשוכבים עם אחרים בסקס יבש )
    ואני לא יודעת למה...........
    כבר עכשיו אני פחות חיה בשקר בשנה האחרונה איכשהוא השתפרתי הפסקתי עם כול זה
    כבר יצאתי מהארון בפני 3 חברים ואני לא שותה ומעשנת ואני הולכת למין פגישות של גאים
    וכבר איכשהוא אני מרגישה יותר בנוח עם עצמי ...... ולא אשמה כול הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי הודיה

נטלי
    11/08/2010

אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב עם עצמך,אם את מרגישה בודדה ומבולבלת אני אשמח אם ניצור קשר השאלה איך?. אני לא יכולה להשאיר כאן טלפון....יש לך מייל? תחשבי על דרך ליצור קשר
    אני רוצה לשמוע על החוויות שעברת ומבטיחה לא לשפוט אותך....גם אני עברתי חוויות לא נעימות אני אשתף אותך גם איך יוצרים קשר????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    22/07/2010

שלום לך,
    את נשמעת מאד בודדה, מכיוון שאת שומרת דבר כ"כ קשה שעבר עליך, בלי לספר לאף אחד.
    הדבר הנכון הוא ודאי לספר להורים. כי הם נמצאים שם כדי להגן עליך. אני בטוחה שגם אם יזדעזעו הם יוכלו לתמוך בך ולהיות שם בשבילך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריחה עצה
    rachel
    21/07/2010

יש לאוחתי חבר שהיא יוצאת איתו כבר שנים ובשנתיים האחרונות היא גם גרה איתו אני בת 26 גרה לבד חזרתי הביתה לסופש הלכתי לדירה שלהם כי קבענו שנלך לקנות לאחותי מתנה ישבנו ודיברנו סיפרתי לו על עבודה חדשה שאני מתחילה הוא שמח בשבילי חיבק אותי ונישק אותי בצוואר זה ניראה לי קצת מוזר אבל התעלמתי אח"כ הוא הציע להביא לי כסף לעזור לי סירבתי הוא קם נישכב לי על הברכיים והיה ממש קרוב אליי הראה לי את הכסף וביקש שאני אקח אותו שראיתי שאין לי דרך מוצא מזה לקחתי את הכסף הוא נישק אותו בפה וניסה להוריד לי את החולצה הזזתי אותו ממני אבל אח"כ שהוא זז המשכתץי לשבת שם ובילתי איתו עוד חצי יום לא רציתי אני פשוט התעלמתי מזה חשוב לציין שהיו עוד נגיעות האותו סגנון בעבר שהייתי לבד לא יכולתי לסבול את עצמי דיברתי אם אחותי השנייה היא אמרה לי שזה לא אשמתי ואמרה שתדבר איתו אני לא יכולה להוציא את הארוע הזה מראש ואני לא יכולה חהימנע מלחשוב שאולי שידרתי משהו שלא הייתי ברורה במקרים האחרים אני לא יכולה לפנות לאחותי שהיא איתו במערכת יחסים כי זה יהרוס אותה אני לא מבינה למה זה קרה לי אני רוצה לדעת מה עשיתי לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    צריחה עצה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    22/07/2010

שלום רב,

אין ספק שהחבר של אחותך עבר את הגבול הנאות - גם מבחינת נאמנות לאחותך וגם מולך.
    האחריות שלו כאן ברורה. במקביל, חשוב לנסות להבין מה קרה לך בתוך הסיטואציה הזו ומה הקשה עליך להציב גבול. זו שאלה לחשיבה עמוקה, ואולי כדאי במסגרת טיפול.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב הכל חוזר
    יעל
    17/07/2010

אני כאן רק כדי לשתף..
    יש תקופות שהכל שוב חוזר אליי, כמו זיכרון עמום, לא כאירוע, רק כפחד.
    אני עצובה, אני לא זוכרת את הפרטים, רק את התחושה המצמיתה.
    לפעמים אני זוכרת רק מילים. למשל "מעשה סדום". כמילה. לא כמעשה, לא כאירוע.
    ואיך אני, כבר בת 32, ודברים שכבר אין להם ריח וצבע או תמונה עדיין מלווים אותי.
    עדיין מכתיבים לי סדר יום. ופחד.
    בהבזק של שניה אני יכולה לחזור להיות חסרת אונים, לבכות ולהצטמרר, ובעיקר להתכווץ.
    ועברו שנים. אני באמת לא זוכרת כבר כלום. וטוב שכך.
    אני נראית כמו כולם, פעילה כמו כולם, מתנהלת בחיים כאילו כלום. ורק בתקופות מסויימות זה חוזר.
    ואני יודעת. זה יכול לקרות שוב. אפילו היום, אפילו מחר.
    ואני גם יודעת שאולי מחר, כלל לא אפחד. לא אחשוב על זה בכלל.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב הכל חוזר

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2010

שלום רב,
    תיארת בצורה מאוד מרגשת איך זה נחווה לחיות עם טראומה. זה לא משהו שעובר. זה לא משהו שמסתלק. יש תקופות שבהן טריגרים מפעילים מחדש. ויחד עם זאת, יש גם חיים אחרים, פעילים, וזה לא מובן מאליו. מאחלת לך שלוה לפרקים ארוכים יותר.

בברכה,

בקי מנדלוביץ - עו"ס
    המרכז הרב תחומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

יעל
    19/07/2010

תודה על המילים שכתבת.
    היה לי חשוב לקרוא את זה.
    ו..אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף בעיקר...
    אנונימית
    16/07/2010

שלום,
    אני מתנדבת במד"א והנהג שלי אוהב לגעת בי לנשק דברים כאלה שאני יודעת בפירוש שאסור לו. תמיד שהוא עושה דברים כאלה אני פשוט מחייכת או זזה קצת כי אני לא מצליחה לגייס או לחשוב על תגובה אחרת. חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת ומכבדת אותו, אני אוהבת לדבר איתו ואנחנו מתחברים מאוד, אבל זה לא בצורה של מערכת יחסים כי הוא נשוי ובגיל של אבא שלי. מעבר לכך הוא עזר לי מאוד בדיכאון והוא מאוד מקדם אותי במד"א. הכל טוב ביחסים חוץ מהקטעים האלה שלקח לי הרבה זמן להודות לעצמי שמדובר בדברים שאסור לו לעשות [רשמית אסור לנהגים בכלל לגעת במתנדבות אבל זה קו שכולם חוצים], נוגע מלטף מדגדג אומר שהוא נעלב אם אני לא מחבקת ומנשקת אותו ומעיר הערות כמו "זה יגביר לך את החשק המיני" או "אני מציע שתתפשטי". אני לא מתכוונת להתלונן עליו, והאפשרות השנייה שלי לפי מה שהבנתי זה להגיד "לא". אין משהו ספציפי שאני יכולה להגיד עליו "לא" אז זה בעייתי, ואני פוחדת שהתגובות שלי פשוט מעודדות את זה כי אני לא מצליחה להראות שאני לא מעוניינת. אני גם רואה את זה ביחסים עם ידידים שלי שהיחסים איתם בדרך כלל מגיעים לשלב שבו אנחנו שוכבים על המיטה והם מנסים להתמזמז, גם אם הם תפוסים, והם אף פעם לא רוצים קשר רציני, אז אני לא יכולה שלא לתהות מה אני עושה לא בסדר, ואני מרגישה שהרבה מזה זה באשמתי ובמה שאני משדרת למרות שאני לא רוצה. זאת בעצם השאלה שלי, איזו התנהגות גוררת את התגובות האלה? [ומעבר לכך פשוט רציתי להוציא את זה].

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף בעיקר...

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2010

שלום רב,
    מה שאת מתארת נראה כמצב של גבולות מבולבלים ומטושטשים, בלבול בין קירבה וחום לבין יצר מיני ובעקבותיו מגע מיני לא מותאם.
    לעיתים, בשל היתרונות של הקשר: אהבה, כבוד, חיבור רגשי, קשה לשים לב לחציית הגבול ולהגיד "לא". אולי יש גם חשש שאם תגידי "לא" הקשר ביניכם יפגם. חשוב מאוד שתדעי שאין זו אשמתך. יש פה ניצול לרעה של איש סמכות כלפיך, שמכיר היטב את החוקים, ואין שום פסול בכך שאת נחמדה וידידותית - אסור לו לחצות את הגבול הזה וזו אחריות שלו בלבד.
    לא אוכל לייעץ לך כיצד לנהוג, אבל אני כן ממליצה לך להיעזר בגורם מקצועי שיוכל לסייע לך לבנות לעצמך אסרטיביות ויכולת להגן על עצמך.

בברכה,

בקי מנדלוביץ - עו"ס
    המרכז הרב תחומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה