מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גרון אינם פוסקים.אורטל13/03/2009
שלום רב, עד לפני שנה לערך סבלתי לעיתים קרובות מאוד מדלקות גרון כל חודשים היתי מקבלת סוג אחר של כדור עד שלבסוף הרופא החליט על טיפול אחרון עם 2 סוגי כדורים יחד, כדורים מאוד חזקים ואמר לי במפורש שבאם זה לא יעזור והדלקת תחזור יאלצו לעשות לי ניתוח להוצאת השקדים, ומאז אכן לא חזר עד לפני 3 שבועות שהיו לי כאבים שהבריאו לבד לאחר 3 ימים (ככל הניראה משהו ויראלי) כעת אני סובלת שוב מכאבי גרון. כבר אינני יודעת מה לעשות. האם ייתכן שאאלץ לעבור את הניתוח להוצאת השקדים? במה זה כרוך?ומה ההשלכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון
ד''ר אברהם לזרי19/03/2009שלום רב
נא פני לרופא אף אוזן גרון. הנושא שציינת אינו מתחום מומחיותנו.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בידד12/03/2009
לביתי בת השלושים החלו לפני 3 שנים כאבים בחלק הפנימי העליון של הזרוע הכאבים היו כפעמיים בחודש וחלפו , אך בחצי שנה האחרונה הכאבים מופעים כמעט מידי יום ובלילות היא מתעוררת עקב כאבים חזקים .אם נוגעים במקום זה הכאב אף חזק יותר. היא עברה בדיקת mri של הגב ושל היד אך לא מצאו דבר. הומלץ לה להשתמש במכשיר אלקטרוני שיתן לה פולסים במקום האם יש אפשרות לבדיקות שימצאו את סיבת הכאב אשמח אם תמליצו על רופא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ביד
ד''ר אברהם לזרי15/03/2009שלום רב
הכאב, כפי שאמתוארים, עלולים להיות כתוצאה מנזק עצבי. כאב מסוג זה קרוי כאב נוירופתי. יש לבדקה במרפאת כאב המתמחה בכגון זה.
בין הטיפולים המומלצים: הזרקה מקומית ל"שבירת מעגל הכאב", טיפולים דרך הפה של תרופות ספציפיות לסוג זה של כאבים, לייזר "רך", דיקור, גירוי חשמלי הקרוי TENS ועוד.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשסיגל09/03/2009
שלום דוקטור , כבר שבוע אני מתעורת עם כאב ראש חזק מאוד במיוחד בצדדים. אני לוקחת 2 כדירים של אדוויל וזה לא כל כך עוזר אולי טיפה מחליש את הכאב . אני אף פעם לא סבלתי מכאב ראש ... מה זה יכול להיות ולאיזה רופא לפנות ? תודה מראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד``ר זאב קריסטל11/03/2009שלום סיגל
עליך לקבל הפניה למרפאה נוירולוגית המתמחה בטיפול בכאבי ראש. שם ידעו לאבחן את מקור הכאב ולטפל בו בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדן07/03/2009
שלום רב אני בן 35,עד לפני מספר חודשים עבדתי תקופה של חודשיים כמחסנאי במחסן מזון גדול ויצא לי להרים הרבה חבילות ומשקלים,באחת הפעמים הרמתי חבילה מאוד כבדה בצורה לא נכונה ומאז אני סובל מכאבים באמצע הגב מין כאבי לחץ כזה.... שמקרין לי לשכמות,הלכתי לאורטופד ששלח אותי לעשות מיפוי עצמות שיצא תקין ,הלכתי לפזיוטרפיסט שנתן לי לבצע תרגילים שלא הביאו לשיפור,הלכתי לכירופרקט שאמר שכנרה יש לי טראומה בחוליות ד6-ד8 וסבירות קטנה לנזק דיסקלי ,באמת אחרי הטיפול אצלו הרגשתי טוב יותר אבל אחרי יום יומים הכאב שוב חוזר ,כיום אני עובד בשירות לקוחות ורוב היום יושב ואולי זה גורם ללחץ על המפרקים האלה? אני מטופל כבר בערך חודש אצל הכירופרקט ויש שיפור מסוים במצבי אך הכאב מאוד מציק לי במיוחד אחרי ישיבה ממושכת, לפני מספר ימים ביצעתי ct של חוליות ד5-ד10 הממצאים מספר קשרי שמורל קטנים בגופי החולית,ובלט דיסק אחורי ללא לחץ משמעותי בגובה ד8-ד9 רציתי לשאול העם אולי זה הממצא שגורם לי לכאבים במיוחד לאחר ישיבה ממושכת ומנציחה את הכאב....ועם יש עוד משהו שאתה ממליץ לי לעשות .....מאוד הודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד``ר זאב קריסטל11/03/2009שלום רב
כאב גב ממקור של פריצת דיסק בין חוליות עמוד השידרה הגבי מאוד לא שכיחות. בדרך כלל פריצות הדיסק קורות בעמוד השידרה המותני או הצווארי. אך בנסיבות יוצאות דופן גם זה קורה. ברוב המקרים התופעה חולפת מעצמה עם או בלי טיפול. רק אם הכאב נמשך מעל 3 חודשים יש מקום לפעולות חודרניות כמו הזרקות, טיפול בגלי רדיו וכדומה. בינתיים יש רק להקל על הכאבים באמצעות משככי כאב ונוגדי דלקת. שיטות הרפייה לשרירי הגב הגם הם יכולות להקל על המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגד מה לוקחים את הכדור גאבפנטיןARUI02/03/2009
למה זה עוזר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
ד''ר אברהם לזרי04/03/2009שלום רב
גאבאפנטין וכמוה תרופות נגודות אפילפסיה, פעילות גם במצבים בהם יש כאבים ממקור מערכת העצבים. תופעה זו, המכונה, כאב נוירופתי, דומה במנגנון היווצרותה להתקף אפילפטי מקומי בעצב הנגוע, לכן- הטיפול בתרופות אלה יעיל מאוד.
יום טוב
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קריסטל- טיפול בכאבעמית02/03/2009
שלום ד"ר קריסטל האם לפני השתלת אלקטרודות לטיפול בכאבי גב יש טעם ו/או רצוי להתייעץ עם נוירולוג או עם רופא כלשהו אחר מהתחום לחוות דעת נוספת או שאפשר לקבל את חוות דעתו של הרופא במרפאת הכאב ככזה ראה וקדש ? בנוסף ,האם רצוי "לחדש" בדיקת mri ו- בדיקת emg - שנעשו לפני מספר שנים- לפני ההשתלה או שזה מיותר ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת אלקטרודות לטיפול בכאבי
ד``ר זאב קריסטל06/03/2009שלום עמית
לצערי אין עדיין מספיק מודעות לאפשרות טיפולית זו בקרב הקהילה הרפואית, לכן פנייה לקבלת דיעה נוספת אצל רופא נוירולוג או אחר תהייה לרוב מאכזבת או לא מדויקת. יש בהחלט מקום לקבלת הסברים במרפאות כאב אחרות או אצל נוירוכירורגים, העוסקים גם הם בהשתלות מסוג זה.
אין בעייה כיום לקבל אינפורמציה מפורטת וזמינה לכל דורש באינטרנט - הקש ב GOOGLE :
SPINAL CORD STIMULATION.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמית06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקמיטל27/02/2009
שלום רב שמי מיטל עברתי בדיקת סיטי של עמוד שידרה עקב כאבים חזקים ובתשובה רשום קיימת היצרות ספינאלית ניכרת .L4-L5 קיים בלט כללי מתון של הדיסק על רקע זה קיים חשד לבקע דיסק אחורי מרכזי בעומק 3 מ"מ עם לחץ על השק הטקאלי ואובליטרציה של השומן אפידורלי. בסיכום: בקע דיסק כמתואר כולל היוצרות ספנילית מרכזית קשה. רציתי לדעת מה זה בקע דיסק ? ומה הטיפול המתאים? מה בעצם אומרות התשובות האילה? האים זה משהו חמור מאוד? תודה ויום טוב מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
מיטל06/03/2009שלום רב שמי מיטל עברתי בדיקת סיטי של עמוד שידרה עקב כאבים חזקים ובתשובה רשום קיימת היצרות ספינאלית ניכרת .L4-L5 קיים בלט כללי מתון של הדיסק על רקע זה קיים חשד לבקע דיסק אחורי מרכזי בעומק 3 מ"מ עם לחץ על השק הטקאלי ואובליטרציה של השומן אפידורלי. בסיכום: בקע דיסק כמתואר כולל היוצרות ספנילית מרכזית קשה. רציתי לדעת מה זה בקע דיסק ? ומה הטיפול המתאים? מה בעצם אומרות התשובות האילה? האים זה משהו חמור מאוד? תודה ויום טוב מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע דיסק
ד``ר זאב קריסטל06/03/2009שלום מיטל
בקע דיסק פירושו פריצת החומר החצי נוזלי הנמצא בתוך הדיסק - הכרית בולמת הזעזועים הממוקמת בין כל חוליה לחוליה בעמוד השדרה. החומר יכול לדלוף החוצה דרך סדקים ב"צמיג" החיצוני או לגרום לבליטה בצמיג כמו באיזור חולשה בבלון שמנפחים אותו יתר על המידה. הדליפה גורמת לתגובה דלקתית וכתוצאה כאב וגרויי שורש עצב עם הקרנה לרגל. בלט דיסק גורם ללחץ וגרויי עצבי כתוצאה מכך, בעיקר בזמו הליכה ועמידה ממושכת. כאשר הכאב עמיד לטיפול למשך זמן ממושך או שהלחץ גורם לפגיעה עצבית משמעותית, יש מקום להתערבות טיפולית פולשנית כמו הזרקות מיוחדות לעמוד השדרה ולעיתים אין מנוס מהתערבות ניתוחית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך על תשובתך
מיטל09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע דיסק
ניסים29/09/2009שלום שמי ניסים בן 23 סובל מכאבי גב תחתון כבר קרוב לשנה קיבלתי את
הכאבים עוד בצבא, עשיתי צילום ct והתוצאה היא בקע דיסקאלי בחולויות L4-5 ו- L5-S1 הרופא המליץ על הפיזיאוטרפיה ונגד כאבים. עשיתי פיזיאוטרפיה עד עכשיו אני עושה את התרגילים בבית וזה לא ממש עוזר וגם הפסקתי לקחת נגד כאבים אומנן הכאבים נהיו פחות ממה שהיו בהתחלה! הסיכום של התוצאה של ה ct: "בקעי דיסק עם לחץ על השק כמתואר"
מה לעשות במצב הזה ? תעזרו לי בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין ארקוקסיה וטרמדקסדריה27/02/2009
שלום רב אני בת 26 סובלת מפריצת דיסק וכאב גב תחתון הרופא המליץ על ארקוקסיה פעם ביום 90מ"ג וטרמדקס 3 פעמים ביום 15 טיפות אתמול בצהריים לקחתי כדור ארקוקסיה הרגשתי בסדר גמור בערב לקחתי 15 טיפות של טרמדקס אחרי חצי שעה הגיעו תופעות לוואי דופק מהיר , חרדה, חום בפנים סחרחורת הרגשתי כאילו אני שיכורה. בעבר לקחתי טרמדקס ולא היו תופעות לוואי כלל איתכן שזה בשל השילוב בין שני התרופות אני די מפחתד להמשיך את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
ד''ר אברהם לזרי04/03/2009שלום רב
התופעה שאת מתארת, עלולה לנבוע משימוש בטיפול טרמדקס או טרמל. אני ממליץ מינון קטן יותר של טרמדקס (התחילי ב-5 טיפות והעלי בהדרגה), לשכב כ-30 דקות לאחר נטילת התרופה. אם התופעה נמשכת- יש להימנע מלקיחת התרופה ולהשתמש בתרופות אחרות. בכל מקרה יש להימנע משימוש ממושך.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים-דחוףשירה25/02/2009
שלום רב. בעלי בן 26 בריא בדרך כלל. בשלושת השבועות האחרונים הוא התחיל להרגיש כאבים בחזה וביד שמאל הכאב היה חזק כמו בערה בחזה והוא היה הולך ובא- לא כאב קבוע בשבוע וחצי האחרונים הכאב התמקד במרכז החזה- בעם ומחמיר בלחיצה על המקום. הכאב הוא קבוע וכדורים לשיכך כאבים לא עוזרים, עשינו את כל הבדיקות הדרושות בכדי לשלול משהו לבבי ואכן הכל (אקו לב, א.ק.ג רגיל ובמאמץ) יצא תקין. מה יכול לגרום לכאב? מה עלינו לעשות?לאןן לפנות? נודה על תשובה מהירה. שירה ושרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד``ר זאב קריסטל25/02/2009שלום רב
הכאב בחזה אותו את מתארת יכול להגרם על ידי דלקת באיזור החיבור בין הצלע ועצם החזה. הסימפטומים הם כאבים באיזור ואפילו הקרנת הכאב לאיזורים מרוחקים יותר להם יש כיסויי עיצבי משותף עם העצב הבין-צלעי המגורה ע"י הדלקת. ניתן לטפל ע"י הזרקות מקומיות של חומר הרדמה + סטרואיד, תרופות משכות כאב וגרויי חשמלי - TENS. אפשרות אחרת זה כאב ממקור שרירי, גם כאן מופיעים אותם סימפטומים והטיפול דומה לקודם. מומלץ להגיע למרפאת כאב להתרשמות וקבלת טיפול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורנעמה25/02/2009
מקווה שזה קשור לפה, אני סובלת מכאבי מחזור שמשביתים אותי מפעילויות, בקרתי רופא נשים שייעץ לי להתחיל להשתמש בגלולות מסוג פמינט, לא שמעתי שלוקחים גלולות בשביל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל25/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסטור אולטרא -נוירוסטימולטורעמית23/02/2009
לרופאים שלום רב , בחודשים האחרונים אני רואה פירסומים נרחבים לשיטה של השתלת מכשיר זעיר שניקרא ריסטור אולטרה "Restore ULTRA ". זהו נוירוסטימולטור נטען שתפקידו להקל על הסובלים מכאבים קשים . אני עם פריצת דיסק ולאחר ניתוח לפני 7 שנים שלא צלח ,ועם כאבים איומים בגב (לא ברגליים שם יש "רק" חוסר תחושה לאורך הירך החיצונית ובאצבעות הרגליים). הזרקות , טיפולים + RF במרפאת כאב הועילו לפרק זמן מוגבל ביותר (כרגיל?) . האם אתם יכולים לשפוך לי אור על השיטה הזו יתרונותיה ,ניסיון ,חסרונותיה ומה ההבדל מהשתלת האלקטרודות "הרגילה" שהייתה נהוגה עד היום .מי מתאים בדיוק לשיטה הזו כי הכאבים שלי כאמור מפושטים ומרוכזים בכל ! הגב התחתון ומעל העכוז השמאלי (L5-S1 ) מי מבצע את ההשתלה של הנוירוסטימולטור מתחת לעור הרופא במרפאת הכאב או כירורג כבשאר הניתוחים ? אודה לכם על כל אינפורמציה בנושא בכבוד רב, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוסטימולטור
ד``ר זאב קריסטל25/02/2009שלום אבי
גרויי חוט השדרה באמצעות אלקטרודות המושתלות בחלל האפידוראלי היא טכניקה טיפולית המוכיחה את עצמה באחוז גבוה מאוד של מטופלים. הפעולה מתבצעת בשני שלבים, שלב הניסיון בו מושתלת האלקטרודה באופן זמני ומתחברת חיצונית למכשיר המייצר גרויי חשמלי בעוצמה נמוכה. החולה מנסה את הטיפול למשך שבוע ורק אם יש תוצאות משביעות רצון עוברים לשלב השני בו מושתלת אלקטרודה קבועה המחוברת לקוצב המוכנס לכיס תת-עורי. מערכת הריסטור מוטענת חיצונית ומופעלת ע"י שלט חיצוני. בארץ רוב האנשים שעוברים השתלת אלקטרודה הם חולים שעברו ניתוחי גב ולמרות שהניתוחים בוצעו בהצלחה, מצב הכאבים בגב החמיר ואף הוחמר.
נראה שגם אתה עונה לקריטריונים לצורך טיפול בטכניקה זאת, עליך לפנות למרפאת כאב בבית חולים בו מבצעים את ההשתלות, לקבלת הסבר והדרכה מפורטים יותר. הפעולה נעשית בחדר ניתוח במסגרת אישפוז יום ע"י רופאי כאב המנוסים בפעולה מסוג זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קריסטל על התשובה המפורטת
עמית25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לכםקסניה22/02/2009
יש לי בעיה שחוזרת ובאה כבר כמה חודשים. כל דבר שאני אוכלת ישר מתחילה לכאוב הבטן ואחרי 5 דקות זה נפסק. מה אפשר לעשות ואם לא יודעים את התשובה לאיזה פורום עליי לפנות פה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל22/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטרנס או סובוטקסדניאל21/02/2009
שלום !-שאלתי :האם אפשר לנסות צורה של גמילה או לפחות הורדה רצינית במינון שלי באוקסיקונטין ,ע"י שימוש במדבקות בוטרנס או שימוש בכדורי הסובוטקס 8 מ"ג ? החומר הפעיל בשתהן הוא בופרנורפין,אגוניסט הנקשר לרצפטור במוח.אני ,נכון להיום,נמצא על 50 מ"ג אוקסיקונטין ליממה ,לאחר בעיות עם שתי פריצות דיסק בעמוד השדרה.איני יודע גם האם המעבר הוא בו-זמנית ?-ז"א מוריד מינון באוקסיקונטין ושם מדבקה מייד "?או שצריך להיות "נקי" ? כמה "נקי"? ואחר כך מדביק את הבוטרנס או בולע את הסובוטקס הראשון ?יש לי המון אי בהירות על הטכניקה של הפעולה וגם אין לי מושג האם בכלל הגוף שלי ייאפשר את המעבר !? כיום ,התגובה לחסר של אוקסיקונטין ,היא מיידית וקשה ,במיוחד ההרגשה של חוסר חמצן והאי שקת. תודה מראש -דני זוקמן-חבר קיבוץ ברעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתרופות משככות כאבים נרקוטיות
ד''ר אברהם לזרי21/02/2009שלום רב
תרופות המשככות כאבים נרקוטיות, משפיעות על קולטנים אופיאטיים במערכת העצבים. תרופות אלה עלולות לגרום לתופעות גמילה, בזמן שמפסיקים אותן. אין להפסיקן בבת אחת, אלא- להפחיתן בהדרגה. אם עוברים לתרופה אחרת מאותה קבוצה- יש לעשות זאת בהשגחה רפואית. אני מציע שתפנה למרפאת כאב, בכדי שתודרך בתהליך ותלווה באופן הנאות.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז?אבי20/02/2009
שלום רב דר. אני בן 33 . סובל מדיסק בגב תחתון שהכאב יורד לרגל ימין . ומבציע החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום לרוקן את השתן .מזה כ10 שנים. לפני כשנה אחרי צילום של ct לגב התגלה שם גם אבן בכליה כ 5מ"ם . לא הייה כאבים או הפרעות בזמנו . אבל הלילה בשעה 3 קמתי פשוט מהכאבים העזים שתופסים אותי מצד שמול מתחת לצלעות לכיוון הגב . פשוט כאב חזק . תפס אותי הכאב כ10 דקות . ולאחר מכן הייה עוד קצת כאב אבל הצלחתי לישון ועד למחרת בבוקר הכאב נשאר אבל במידה קטנה. שאלתי לכבודך האם זה קשור לכליות . ומה ניתן לעשות מבקש עזרה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עז
ד''ר אברהם לזרי21/02/2009שלום רב
אני מציע שתפנה בדחיפות לאורולוג, שכן עם הבעייה בדרכי השתן ממנה אתה סובל, לא ניתן לשלול מצב המצריך טיפול דחוף. דוגמת- זיהום חריף ועוד.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר וכתפיםאלמוני18/02/2009
שלום.בן 50 עקב כאב צואר הופנתי לצילום C.T/התוצאות בלט דיסק אחורי מרכזי.עם לחץ על שק הטאקלי .חוליות צ.6-7 צ/7 ד/1 שינוים ניוונים קשים בגוםי החוליות.בלט דיסק קל של אנולוס.מה זה אומר.אציין עובד עבודה פיזית.מרים מישקל ממוצע 10 קילו לגובה 1.5 מטר כ 200 פעם ליום.האם יש קשר לכאב.האם כדי להחליף מקום עבודה אשמח לקבל תשובה ...אלמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר וכתפים
ד``ר זאב קריסטל19/02/2009שלום אלמוני
כאב ממקור צווארי נובע במרבית המקרים עקב שינויים ניווניים במרכיבים השונים של חוליות עמוד השידרה הצוואריות. לפי צילומי CT זה אמנם המקרה גם אצלך, כאשר השינויי הניווני המשמעותי ביותר הוא בלט דיסק עם לחץ על חוט השידרה בגבהים C6-D1 . אין לשלול עומס יתר על החוליות כגורם המאיץ את התהליך הניווני, כמו למשל בעיות בירכיים באנשים עם עודף משקל. תגובה דלקתית לשינויים הניווניים, עם גרויי לשורשי העצבים וכן לחץ מכני עליהם, מהווים גורמים יוצרי כאב.
ממליץ על פנייה למרפאת כאב להמשך ברור והמלצות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)