מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברגל בצורת גליםמלכה28/07/2008
שלום רב, אני אשמח אם מישהן יוכל להפנות אותי לרופא המתאים או לחילופין להגיד לי מה הבעיה. אני סובל מזה למעלה מחודש מכאבים עזים ברגל. זה התחיל מעצם הירך לאחר שתיית אטופן הכאב בעצם הירך עבר אבל עדיין קיימת בעיה של כאב מהברך ולמטה כולל אצבעות הרגליים. הכאב הוא בצורת גלים. התחושה שמשהו מטייל לו בגוף ומכאיב. דרך אגב התחלתי להרגיש אותו כאב בכף היד. כמו כן בגב הרגל גיליתי כתם אדום. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל בצורת גלים
ד''ר אברהם לזרי12/08/2008שלום רב
אין לי נתונים על הרקע הבריאותי שלך, לכן תשובתי הנה חלקית.
הכאב שאת מתארת עלול לנבוע מסיבות שונות: גירוי עצבי (ראי גם תשובתי לשאלה במדור זה על כאבים שורפים) עקב פגיעה בכלי הדם (בד"כ בשל סוכרת), זוהום מקומי- אני חושש שזו הסיבה אצלך בשל האדמומית המלווה.
כאב, אודם מקומי, בצקת, הגבלה בתנועה הנם סימנים של דלקת קלאסית. אני חושש שמדובר בזיהום של העור. עלייך לפנות לרופא המשפחה בהקשם לצורך אבחון וקבלת אנטיביוטיקה. טיפול ספציפי ימנע סיבוכים חמורים ויפסיק את הכאב. אם סיבה זו תישלל, אני מציע שתפני למרפאת כאב לשם טיפול בכאב הנובע מהסיבה השניה שהוזכרה.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיהד``ר זאב קריסטל27/07/2008
שלום רב. יש לי מספר שאלות הקשורות לשימוש בארקוקסיה: למשך כמה זמן מותר לקחת את התרופה ברציפות?
אני סובלת מכאבים כרונים קשים ולקוחת ארקוקסיה מזה כחודש וחצי. התחלתי לחוש בשיפור משמעותי רק אחרי כשלושה שבועות. האם זה הגיוני שהתרופה תשפיע אחרי זמן רב כל כך? כלומר - האם התרופה היא בעלת אפקט מצטבר?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה
אענה לך באופן כללי בהתייחס לקבוצה אליה משתיכת ארקוקסיה. תרופות נוגדות דלקת, יעילות ביותר בטיפול במצבי כאב כרוניים. תרופות אלה הנן בעלות תופעות לוואי רבות, ביניהן- גירוי הקיבה עד כדי הופעת דימומים. בכדי להפחית תופעת הדימומים ממערכת העיכול- פותחו תרופות נוגדות דלקת מקבוצה חדשה- אלה, על פי הפרסומים, אינן מגרות את מערכת העיכול. אולם, במהלך שנות השימוש בקבוצה זו התברר ישי להן תופעות לוואי שונות. תופעת הלוואי הקשה ביותר הנה עלייה בלחץ הדם, במיוחד לאלה הסובלים מנטייה לכך או חולים באופן ממשי. מקול שבשימוש נכון, מבוקר ותחת בקרה רפואית צמודה ניתן לגלות את תופעות הלוואי מוקדם והפסיקן. אני נוטה לתת תרופות יעילות אלה לזמן קצר, בדרך כלל, לא יותר מ10 ימים עד שבועיים באופן רציף. אם התרופה אינה משפיעה בתקופה זו, סימן שאין היא יעילה לכאב הנתון.
לדעתי, תופעת הכאב שלך, חלפה מעצמה, ללא קשר למתן התרופה.
בכל מקרה- אין לקחת רצוף יותר מ- שבועיים רצוף.
רפואה שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקןקסיה
חנה17/04/2012אני בת 48 ליפני חודש וחצי התחלתי ליסבול מכאבים חזקים ברגליים בזמן עבודה וגם הליכה כאב נוקשה . הרופא נתן לי מרשם לארקוקסיה אני שותה כחודש את התרופה 120 מג פעם ביום.אני עדיין סובלת מכאבים יש לי חשד לדלקת פרקים. בעוד שבועיים יש לי תור לראומטולוג האם להמשיך לשתות או להחליף משכך כאב אחר.מצפה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עמית15/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחשות שריפה בראשזואי26/07/2008
שלום רב! אמי הייה מעורבת בתאונת דרכים, כאשר כתוצאה ממנה היו לה כאבי צוואר ואף נשלחה לטיפולי פיזיוטרפיה. כרגע היא חשה כאבים באיזור חיבור לסתות ויש לה תחושת שריפה מתמדת בקודקוד הראש. רופאת משפחה לא יודעת לאבחן את הבעיה, אך התור לרופא מומחה הוא רק בעד חוש, האם לשעתך מומלץ לפנות למיון, או תוכל לעזור לי בה\אבחון הבעיה ולהמליץ למי לפנות תודה מראש, זויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות שריפה בראש
כעיקרון (אם כי ברפואה אין דברים מוחלטים) כאבים שורפים אופיניים לפגיעה בעצבים. פעמים רבות השלוחות של העצב התחושתי של הפנים או עצבים היוצאים מחוט השדרה הצווארי ועולים בעורף לכיוון המצח ומעצבבים את עור הקרקפת עוברים תהליך דלקתי בעקבות חבלה או גורמים אחרים. הכאב המטריד הנו, כאמור, בעל אופי "שורף" או "יורה". לאחר בדיקה ואימות האבחנה ניתן לתת טיפולים שונים במסגרת מרפאת כאב. בין הטיפולים, כאן אמנה רק בודדים, מצויים: הזרקה מקומית (כפי הנראה היעילה ביותר לטווח הקרוב, דיקור, לייזר רך ותרופות נוגדות דלקת. כטיפול יעיל ביותר משמשות תרופות ספציפיות לכאבים ממקור עצבי (כאבים נטירופאתיים) הניתנות בכדורים.
בכל מקרה על אימך לפנות למרפאת כאב, שם יותאם לה הטיפול.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפלג הגוף העליוןאמיתי24/07/2008
שלום, לפני כשבועיים התחיל להופיע כאב עמום במותניים בצד השמאלי של הגוף. כאב דומה התחיל להופיע בימים שלאחר מכן גם בצד ימין (אם כי לעולם לא במקביל) והתחלתי להרגיש שאני מתנשף גם אחרי פעילויות ספורטיביות קלות. לאחר כמה ימים, לאחר הליכה של כחצי שעה הופיע כאב חד בצד השמאלי מתחת לצלעות באזור השד, אך נעלם. עם זאת, מאז התחילו להופיע כאבים קצרים, בדרך כלל חדים באזור מפתח הלב וכן החלו להופיע כאבים באמצע פלג הגוף העליון, ליד הצלעות (לכיוון מרכז הבטן) - גם מצד ימין וגם מצד שמאל . יש לי תחושה תמידית שהגב תפוס והכאבים באזור המותניים מורגשים לעתים קרובות יותר כשאני יושב בצורה שאינה ישרה או כשאני משלב את ידיי על גבי הבטן, אך הם מופיעים גם כשאני עומד או הולך. נבדקתי אצל רופאה שציינה שאפשר כי ריבוי הכאבים ופיזורם מעיד על כך שאפשר שהדבר נובע ממתח נפשי. עם זאת, מאז הכאבים הפכו להיות מובחנים יותר. אני בן 24, עם לחץ דם תקין ונשימה תקינה. חדלתי מפעילות ספורטיבית שבועית שביצעתי (ריצות ארוכות של עד 10 ק"מ) לפני כחודש ורצתי פעם אחרונה לפני כשבועיים. במהלך החודש האחרון סבלתי מעצירות ומשלשולים, אך הדבר פסק לפני תחילת הכאבים. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפלג הגוף העליון
כאב מסוג זה עלול לנבוע מקורות שונים: איברים פנימיים, והשלד והשרירים. חשוב ביותר שתישלל בעייה הקשורה למערכת העיכול: קיבה, לבלב וכדומה- עליך לפנות לשם בירור לגסטרואנטרולוג. אם יתברר שאין בעייה במערכת העיכול- כפי הנראה, מדובר בעומס יתר על השרירים (בעיקר שריר הגו- גב+בטן וצידיהגוף). הטיפול במקרה כזה מתבסס בעיקר על טיפולים פיסיקליים, גירוי חשמלי עדין- דוגמת TENS, לייזר רך, דיקו , מתיחות ועוד. עליך- לאחר השלמת הבירור הגסטרואנטרולוגי, לפנות למרפאת כאב המטפלת בבעיות השלד והשרירים.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות זכוכיות ברגלרינה20/07/2008
שלום, אני סובלת מכאבים נסבלים ברגל (שוק) עקב זכוכיות שיש לי שם מתאונת דרכים שעברתי לפני 20 שנה. אז לא ראו את הזכוכיות וכמה שנים לאחר מכן הן החלו לבלוט על גבי העור ואפשר ממש לחוש אותן, הבעיה היא שאני חוששת להתחיל לחטט שם ולהוציא אותן ולכן אני סובלת מעט מכאבים חיצוניים \. האם זה עלול להיות מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK21/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב חוזראורי16/07/2008
שלום, רציתי לשאול את עצתכם בנושגע לכאב גב תחתון שכל פעם שאני עושה תנועה לא נכונה הוא יחוזר, זהו כאב חד בגב תחתון/עצם הזנב הוא פורץ לאחר התכופפות, ניקיון הבית או ספורט ואחת לכמה חודשים משבית אותי, האם כדאי לבדוק, האם זה נשמע לכם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב חוזר
יש להשלים הבדיקה הקלינית ולטפל לפי הממצאים. כפי הנראה מדובר בשינויים ניווניים כרוניים בגב התחתון ו/או במפרקים האחוריים של האגן. הטיפולים רבים ועשויים לכלול: תרופות נוגדות דלקת- דרך הפה, הזרקה מקומיתשל חומר מאלחש כאבים, דיקור, לייזר רך, גירוי חשמלי עדין TENS ועוד.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשרותי13/07/2008
מזה כמה חודשים אני כאב ראש שמשנה את צורתו ומיקומו. חעתים שה כעין דקירה מקומית לעתם כעין מכה לפעמים כמו משיכה של עור הקרקפת רוה הבאבים בצד השמאלי של הראש הם משתנים וכל פעם במקום אחר יש לי גם תחושה של חום באוזן ותעתים גם נימול בלחי השמאלית אני לא לוקחת שום רופה י האם תוכל לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר אברהם לזרי16/07/2008שלום רב
כאב ראש, כפי שאת מתארת, ובעצם- כאב ראש ופנים, כפי שאני מבין שיש לך, יכול לנבוע מסיבות רבות. הוא יכול להיות בעל אופי מיגרנוטי (ואז הו אמור לענות על מספר קריטריונים ברורים ומדוייקים) והוא יכול להיות בעל אופי עצבי. עצב התחושה של הפנים (העצב שמעצבב תחושתית שם את השיניים) עובר לעיתים תהליך דלקתי ובעקבות כך מתחיל "לירות" גירויי כאב עזים, התקפיים ומפריעים לתפקוד. בנוסף- העצבים היוצאים מחוט השדרה הצווארי, בשל שינויים בעמוד השדרה- עלולים להיות מגורים ולגרום לכאב שמקרין מהעורף ועד למצח.
עיקר הסיבות לכאב טורדני זה, אינן אמורות לגרום לדאגה. לחץ נפשי ודאגה, אף מגבירים כאבים- לכן רצוי לא לעשות ספקולציות על הגורמים לכאב, אלא לפנות לאנשי המקצוע שישלימו הבירור באופן נאות. בינתיים, אני מציע שתקחי טיפול בסיסי ופשוט נגד כאבים.
לאחר שתשלימי בדיקות אצל נוירולוג ואורתופד, תוכלי לפנות לאחת ממרפאות הכאב המטפלות בבעיות מסוג זה ואני בטוח שתקבלי מזור לסבלך.
בריאות שלמה
ד"ר לזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעיןטליה10/07/2008
לאחרונה אני נדרשת לטוס בתכיפות גבוהה, ובכל פעם שהמטוס מתכונן לנחיתה - לירידה ההדרגתית בגבהים והוא משתהה קצת באותו מקום רגע לפני הנחיתה עצמה - אוחז בי כאב עז באזור של העין השמאלית. כאב שהוא מעין דקירות של מיליוני סיכות באותו רגע. אני מתאפקת לא לבכות באותם רגעים. וזה כואבבכואב מאוד, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK12/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=58 id=link]רפואת עיניים, מחלות עיניים, בעיות ראיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקאריקה07/07/2008
שלום ממצאי MRI מראים: L4 - L5 בלט דיסק לטרלי פורמינלי מימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין L5 - S1 בלט דיסק לטרלי משמאל עם לחץ על מוצא שרוול השורש משמאל עברתי טיפולים בזריקה אפידורלית, 2 טיפולי הזרקה תחת שיקוף - ואין הטבה בכלל. להיפך - בשבוע האחרון הכאבים הפכו להיות בלתי נסבלים. מוקרנים לרגל שמאל, ואינני יכולה לדרוך על הרגל בכלל. אני עושה כמה צעדים וישר נשכבת - או על הרצפה או על מיטה. זה מקל עלי באותו רגע. נוטלת כרגע באופן קבוע תרופות: ליריקה, קספו, בעת הצורך מוסיפה טרמדקס. שאלותיי: איזה טיפולים כדאי ואפשר עוד לעשות - האם גלי רדיו יכולים לעזור למרות שזריקות תחת שיקוף לא עזרו כלל. הרופא האורטופד אמר שאפשר לחשוב על ניתוח. אבל אני מרגישה שעדיין לא מיציתי את כל הטיפולים שיכולים להקל ואולי אף לפתור אותי מהכאבים. האם שמעת על טיפול של אוסטיאופתיה כטיפול משלים לטיפול הקונבנציונלי. אודה לך מאוד על תשובתך. אריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
ד``ר זאב קריסטל21/07/2008שלום אריקה
בלט דיסק הלוחץ על שורש עיצבי באזור יציאתו מעמוד השדרה, גורם בדרך כלל לתגובה דלקתית קשה שאפשר לטפל בה על ידי הזרקות אפידוראליות של סטרואידים. חוסר תגובה לזריקות אילו יכו להראות על מיקום לא מדוייק של ההזרקות או חסימת המעבר לתרופה לאיזור הפריצה על ידי בצקת או הדבקויות. ישנה האופציה לבמע הזרקת התרופה ישירות לאזור יציאת השורש לתוך הפתח ממנו הוא יוצא. זאת מבצעים תחת שיקוף רנטגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק אוסטיאופתיה
שנן שר15/10/2009לכבוד אריקה
אוסטאופט בהחלט יכול לעזור לך.דרך הטיפול הידני האוסטאופתי, האוסטאופט משפר ליקוים מכנים בעמוד שידרה, וכך גורם לך לא ללחוץ יותר מדי את הדיסק עם הבלטץ וכך מוריד כאבי גב ומשקם פריצות דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא עוברים כבר חצי שנהאלה06/07/2008
שלום רב, יש לי כאבים חזקים בשכמות, הלכתי כבר לשלושה אורתופדים, עשיתי צילומים, לקחתי תרופות ועשיתי פיזיותרפיה וכלום לא עוזר,הכאב מופיע בעיקר בלילה ולפנות בוקר ולא מאפשר לי לשכב מרוב עוצמת הכאב, איני יודעת מה לעשות ולאיזה רופא ללכת כי אלו בקופ"ח ממש מפחדים לאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בשכמות
ד``ר זאב קריסטל24/07/2008שלום אלה
לא יעזור אם תלכי לעוד שלושה אורתופדים, אם אין מה לנתח לא תקבלי טיפול לבעיתך.
לכן הכתובת שלך היא במרפאת הכאב הקרובה למקום מגוריך.
אפשרות סבירה שהבעייה אצלך מקורה בשרירי חגורת הגב העליון והטיפול בהתאם מחייב שילוב של אמצעי הרפייה וזריקות לנקודות רגישות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהאורית03/07/2008
שלום רב, האם מרפאת כאב יכולה לסייע ? מה הטיפול היעיל ביותר להירפא ממחלת הפיברומיאלגיה? האם תרופות, ספורט, ריפוי במגע? תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
ד``ר זאב קריסטל06/07/2008שלום אורית
פיברומיאלגיה היא מחלה כרונית שמקורה כפי הנראה עקב הפרעה תיפקודית במערכת העצבים.
מאחר וזו מחלה כרונית הטיפול מיועד בעיקרו להקלה בסימפטומים ושיםור בתיפקוד ובאיכות החיים.
שילוב של כל אמצעי הטיפול במסגרת רב תחומית יכולה להניב את התוצאוה הטובה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפטמותקרן30/06/2008
שלום. אני נמצאת בשבוע ה-23 להריון. לאורך כל תקופת ההריון יש לי רגישות בפטמות. בשבועיים האחרונים הן ממש כואבות, בעיקר עם מגע , של חזייה, מגע ביד וכו'. יש לציין כי עקב וסטיבוליטיס טופלתי ע"י פיזיותרפיסטית ורופאה גניקולוגית- סקסולוגית. יש לי גם נטייה כללית של סף כאב נמוך. אני מטופלת באלטרולט 20 מ"ג ליום כבר 10 חודשים שניתן לי על מנת להקל על הטיפולים לכניסה להריון וכטיפול תומך לטיפול בוסטיבוליטיס. 2 שאלות: 1. איך אפשר להקל על הכאבים בפטמות, זה מפריע לי מאוד. האם יש דרך להעלות באזור הזה את סף הכאב? 2. האם זה יכול למנוע הנקה?
מערכת BeOK30/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים מדלקת ריאותסיגל29/06/2008
שלום! אצל בן זוגי הובחנה לפני כשבוע דלקת ריאות+מעיים, לרגע היה ניראה שהמצב משתפר אך הדלקת היתפשטה לריאה השמאלית. בן זוגי סובל יום ולילה מכאבים בלתי ניסבלים, אינו יכול לישון (תנוחת השכיבה כואבת יותר) וכל רגע שעובר עליו הוא עינוי ומשא ומתן עים הכאב. היתכן שבמאה ה 21 לא קיימות תרופות יעילות לשיכוך כאבים? או האם זוהי הפילוסופיה של בתי החולים=הכאב שייך לחיים, אז סבול בשקט? י TRAMADOL אינו מועיל, מה ניתן לעשות? תודה מראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים מדלקת ריאות
ד``ר זאב קריסטל30/06/2008שלום סיגל
הלוגיקה של הרפואה הקונבנציונאלים כיום היא עדיין שהטיפול בגורם לכאב הוא הטיפול הטוב ביותר בכאב ולכן ממעטים בחשיבות הטיפול בכאב עצמו. זאת ועוד, מאחר והכאב הוא אינדיקטור למחלה הקלה או החמרה בכאב מהווים מדד להצלחה או אי הצלחה בטיפול.
רופאי הכאב אינם מקבלים לוגיקה זאת וטוענים שיש לטפל בכאב בכל האמצעים במקביל עם הטיפול במחלה הראשונית. במקרה המתואר כאב קשה ועמיד לטיפול במשככי כאב פשוטים ובינוניים מחייב מעבר לטיפול במשככי כאב חזקים כמו אוקסיקונטין או מורפין עד לדבלת ריפויי דלקת הריאות באמצעות אנטיביוטיקה. הכרת התרופות האלו והדרך כיצד להשתמש בהם מראה שאין לחשוש מהתמכרות או תופעות לוואי אחרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וכאבי מאמץתמי29/06/2008
שלום רב. אני בת 15 וחצי ואני סובלת כבר כמעט שנה מכאבי ראש תמידיים. הם באים והולכים וכל פעם בעוצמות שונות. הלכתי לרופאים והם לא ידעו להסביר לי למה זה.. האם יש משהו לעשות? ובנוסף לכך אני גם שחקנית כדורעף ובאימונים יש לי כאבים בצד של כף הרגל. כאבים חזקים נורא שמאלצים אותי לעשות הפסקות באימונים ולחכות עד שיעברו. הלכתי לאורטופד והוא נתן לי משחה ששמה פיזיקאר ג'ל אך היא לא עזרה. עשיתי גם צילום רנטגן כי חשבו שאולי זה שבר מאמץ אך לא גילו דבר .. מה עוד אני יכולה לעשות עם זה? תודה רבה, יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי! תענה לי בבקשה..
תמי06/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה? זה ממש דחוף!
תמי13/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל15/07/2008שלום
רב הסיכויי שתגיבי יפה לתרופות משככי כאב פשוטות כמו אקמול או איבופרופן.
קצת מנוחה וירידה בתכיפות האימוים תרפא גם את הכאבי ם בכף הרגלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי עוד שאלה ..
תמי17/07/2008תרופות כמו אקמול ונורפן ואיבופרופן עוזרות , אך הכאב ראש נשאר. בזמן האחרון הוא נעשה כבר בלתי נסבל וכדורים לא עוזרים. זה כאב נקודתי בדרך כלל ברקות או מעל הגבות והוא כואב בטירוף וכמו שאמרתי, הכדורים לא תמיד עוזרים.. אז מה אני יכולה לעשות עם זה? ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהר28/06/2008
לרופא שלום ותודה מראש 1.ידוע לי שליריקה מפחיתה את התפקוד החשמלי של העצב. האם ליריקה גורמת נזק לעצבים שיכול להשאר גם אחרי סיום הטיפול בתרופה? 2.נתקלתי באינטרנט בבקשת החמרה, שרצו להוסיף לעלון של הליריקה אזהרה שהיא יכולה לגרום להתעלפות או אבדן הכרה. מה ידוע לך על סכנה זאת, שכיחותה,והאם מופיעה בעלון? 3.האם כאב של לחץ על שרשי העצבים ב-עמ"ש בגלל בלטי דיסק הוא כאב ממקור נוירופטי?(שאם כן-יש טעם לנסות ליריקה) 4.האם מותר לקחת אותה עם משככי כאבים אחרים ,כגון אדויל, פוינט,אלגוליזין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה
ד``ר זאב קריסטל30/06/2008שלום
ליריקה מפחיתה פעילות חשמלית פאתולוגית על ידי עיכוב מעבר יוני סידן לתוך תאי העצב. היא לא גורמת לנזק לעצב.
יש השפעה על מערכת העצבים המרכזית אך היא ברוב המקרים מזערית ולא משמעותית. עליה הדרגתית במינון מונעת במרבית המקרים תופעות לוואי נדירות מסוג זה.
כאב ממקור שורשי הוא לרוב מעורב - כאב מכאני כתוצאה מלחץ, כאב דלקתי כתוצאה מפריצת תוכן הדיסק וכאב נוירופאטי כתוצאה מנזק או סבל עיצבי. במצבים כרוניים וכן באחוז מסויים של המקרים שעברו ניתוחיי גב, המרכיב הנוירופאטי הולך וגובר ולעתים הוא המרכיב הדומיננטי. במצבים אילו ליריקה מהווה מרכיב טיפולי חשוב.
שילוב של מספר תרופות הפועלות במנגנונים שונים תמיד נותן אפקט טיפולי טוב מאשר כל תרופה לחוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא כאבי רגל וגב תחתון
קליפר דב21/02/2009אני בן - 72 אחרי ניתוח לב פתוח וסרטן המעי הגס. אני סובל מלחץ דם גבוה וסכרת. לפני כ- 6 חודשים התחילו לי כאבים ברגל שמאל לאורכה. הכאבים בשכיבה , בישיבה ובעיקר בעמידה. עברתי דיקור סיני וכמה טיפולים של שיאצ'ו. כרגע אני מקבל טיפול תרופתי של ליריקה - הגעתי למינון של 300 מג' ליום וכדורי מציצה של טרמדקס. לצערי ללא הואיל , יש תחושה שהכאב מתגבר ולא קטן. אשמח לקבל עצה והנחיות כיצד למגר את הנגע הכואב . תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)