פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יציבות כאב ברגליים בעמידה והלי
    איתן
    27/09/2008

שלום בן 65 סובל מcharcot marie מילדות.מאז ילדות הלכתי לא נכון.לפני 10 שנים המצב החמיר.הכאבים וחוסר יציבות הם חלק מהחיים.כמה נתונים גובה 180 סמ 76 קג שוחה כל יום שעה מלאה.אוכל מבוקר. תרופות יום יום.verapress 240mg +tritrace 5mg+ deraline 10mg נוספ b 12 1000 1 כדור מוסקול +חצי כדור 0 5 clonex הודה לכם איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב ברגליים

ד``ר זאב קריסטל
    28/09/2008

שלום איתן
    הכאב הגרמי שנובע מחוסר יציבות ושחיקת פרקים ניתן להקל על ידי א. טיפול בגורם ב. טיפול בסימפטום. לטיפול בבעיות בשלד העצמות יש לפנות למומחים בדבר, כלומר לרופאים האורטופדים שאמורים להמליץ על פיתרונות ניתוחיים לבעיה. מבחינת הטיפול בכאב יש לעלות בהדרגה לפי סולם ה - WHO מתרופות משככות כאב כמו איבופרופן ארקוקסיה וכדומה לתרופות חזקות יותר כמו טרמדקס, פרקוסט ולאחר מכן אופיאטיס כמו אוקסיקונטין ודורוגזיק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצווצויות בקודקוד
    דקלה
    23/09/2008

היום חשתי מספר פעמים מעין התכווצויות בקודקוד מה המשמעות של כך?

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצווצויות בקודקוד

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=216 id=link]נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים כרוניים בפי הטבעת
    נטלי
    21/09/2008

בן שלי סובל מכאבים כרוניים בפי הטבעת במשך כ10 שנים אחרונות. רופאים פרוקטולוגים לא מוצאים שום שינויים אורגניים וסיבות לכאבים. הכאבים מתחזקים בעיקר אחרי יציאה ולפעמים לא עוברים מספר שעות. האם אתה מכיר מקרים כאלה? האם יש לך המלצות לגבי טיפול בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים כרוניים בפי הטבעת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=175 id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חזק מתחת לשד בצד שמאל
    gi
    19/09/2008

שלום רב אני אשה בת 45 יש לי כאב חזק מתחת לשד שמאל והקרנה במקביל לצד השני בגב, הכאב קבוע בימים האחרונים הכאב חזק מאד.במספר בדיקות אקג תוך כדי כאב הבדיקות תקינות. כמו כן נעשה ct חזה שגם תקין נעשו כל מיני בדיקות דם שגם תקינות, אני מאושפזת ומקבלת מורפיום להורדת הכאב קיבלתי גם וולטרן אני לא מסוגלת לאכול כ 3 ימים, כל מה שאני מכניסה לפה אני מקיאה. אני מבקשת המלצות כי הצוות הרפואי לא מוצא את סיבת הכאבים החזקים תודה מראש Gi

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חזק מתחת לשד בצד שמאל

הוספת תגובה

• כאב חזק מתחת לשד בצד שמאל

ד''ר אברהם לזרי
    25/09/2008

שלום רב
    נראה לי נכון מקצועית, שיש להשלים האבחון ורק לאחר מכן תוכלי להיות מופנית למרפאת כאב. אם הכאבים עזים ביותר- נכון שתקבלי טיפול התואם כאבים כגון אלה- ואת מקבלת טיפול כזה.
    רפואה שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    17/09/2008

שלום, אני בן 46 בריא, סובל מזה שלושה שבועות מכאבי ראש חזקים (מעין דקירות בקודקוד), מלווים בחולשה נוראית, חוסר תיאבון ובחילות. אושפזתי בבי"ח נהריה לפני מס ימים, עברתי בדיקת CT בה נמצאה נקודה בקודקוד,לא מחשידה. קיבלתי כדורים נגד לחץ, ואני צריך לעשות בדיקת MRI בהמשך. היום אני מרגיש יותר טוב. אשמח מאד לקבל את חוות דעתך. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אברהם לזרי
    18/09/2008

שלום רב
    אני מציע שתפנה לנוירולוג בכדי לשלול בעייה חמורה. אינני יודע במה מדובר ובהחלט- האפשרויות הנן רבות. החשוב ביותר- להרגע, עד כמה שאפשר, אולם- לא לחיות בשאננות עד שהאבחנה אינה מתבררת.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברחם
    מתוסקלת
    14/09/2008

שלום.. יש לי כאבים בבטן התחתונה מזה כמה שנים לא גילו מה הבעיה שלי , לפני כמה שנים מצאו דייחק כל שהוא בבטן . ונתנו לי אנטיביוטיקה למשך חודש שלם ואחרי כמה שנים הכאב חזר ולעיתים זה כאב בלתי נסבל לפני כשנה שוב לקחתי אנטביוטיקה אבל בדיוק באותו הזמן ניכנסתי להריון אז הייתי צריכה להפסיק... לפני כמה חודשים עשיתי צילומי רנדגן ולא גילו בעיה כל שהיא אשמח לקבל את עזרתך תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברחם

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות BUTRANS 10
    אריאל
    14/09/2008

במרפאת כאב ב"ברזילי"המליצו לאבי, בן 80, הסובל מנאורופתיה סכרתית ואוסטאוארתריטיס, על שימוש במדבקות הנ"ל. הן אינן בסל ה"כללית". במרפאת כאב לא רשאים לתת מרשמים וגם רופא המשפחה מסרב. ממי לקבל מרשם?

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות BUTRANS 10

הוספת תגובה

• מדבקות וכו'

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    איני נוהג להמליץ על תרופות ספציפיות באתר זה. אני בטוח שתוכל להגיע למרפאת כאב פרטית,שם ייבדק אביך ובמידה ויוחלט שהטיפול הנדון הנו המתאים לו, יקבל מרשם לקנייה פרטית.
    אתה מציף בעייה של הכללת תרופות בסל התרופות הכללי, והוספת תרופות שאינן בסל התרופות הכללי לסל של קופות החולים. לצערי- לא כאן המקום לדון בכך.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש מתמשכים
    יאיר
    13/09/2008

שלום רב, (בהמשך להודעתי הקודמת מלפני כשבועיים) שמי יאיר, אני בן 46, אב לארבע בנות, בריא בדרך כלל, חרוץ ועובד ביומיום. מזה כחודש וחצי אני סובל מכאבי ראש מתמשכים המתאפיינים בדקירות בקודקוד, חולשה נוראית, חוסר תאבון מוחלט (השלתי ממשקלי כ 6 ק"ג), חוסר שינה (אני נעזר בכדורי שינה שמסתבר כי לא מועילים כלל). הכאבים הללו משביתים אותי, מכניסים אותי לחרדה ומצוקה ובאופן כללי אני מרגיש רע מאוד. בעקבות הכאבים הופניתי למיון, עברתי בדיקת CT ראש והאבחנה הייתה כי ישנה נקודה בראש. באותו רגע נתקפתי בהלה וחרדה ואני בטראומה, וזה ליווה אותי עד בדיקת ה CT הבאה שנערכה כעבור 3 ימים, ולאחרי גם בדיקת MRI ושם שללו ממצאים נוירולוגים לחלוטין. מאז חלף כשבוע ואני סובל מאותם סימפטומים של כאבים בראש, כאבים בעיניים, חולשה כללית וכאבים ברגליים, חוסר תיאבון, חוסר שינה, לחץ, דיכאון ופחד תמידי בשל חוסר הוודאות והדאגה. על פי המלצתו של הרופא, אני נוטל כדורים מסוג "ואבן". אודה לך מאוד באם תסייעו לי במצבי הנוכחי, לאור השתשתלות העניינים שתארתי. תודה רבה, יאיר

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש מתמשכים

הוספת תגובה

• כאבי ראש מתמשכים

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    תשובתי באיחור מה ולכן אקצר. רוב הסיבות לכאבי ראש הנן בנאליות. קיימות סיבות מספר אשר עלולות להדאיג. לדעתי- אבחון כאבי ראש כרוניים צריך להתבצע ע"י נוירולוג, שיבדוק אותך, יראה את תוצאות בדיקות העזר שעברת (CT, MRI) ויקבע אבחנה. לפי האבחנה ניתן יהיה מטפל. אם הכאב הנו ממקור כלי הדם במוח (מיגרנה) עליך להיות מטופל ע"י נוירולוג, אם הכאב ממקור מערכת השלד והשרירים (הסיבה השכיחה יותר) עליך להיות מטופל במרפאת כאב המתמחה בכך וכולי. כלומר- צורת ומיקום הטיפול ייקבעו על סמך האבחנה.טיפול הרגעתי יעיל כאשר הכאב קשור למתח נפשי. אני מציע שתשלים הבירור בבדיקה, כאמור.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצליח לי דיקור סיני בקליניקת כאב
    ליאת בן אברהם
    11/09/2008

אני בת 50 וסובלת כבר הרבה שנים מכאבים בשכמות. במשך החמש השנים האחרונות הייתי מטופלת בכדורים אבל לאט לאט הכאבים חזרו. התחלתי טיפול בקליניקת כאב ברפואה סינית וטופלתי על ידי דיקור טווינא וצמחים המצב שלי השתפר פלאים. השאלה שלי היא האם להמשיך עם התרופות. בקליניקה הסינית אמרו לי להתייעץ עם רופא. אני מאוד מתלבטת מה דעתכם ?

הוספת תגובה

• הצליח לי...

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    אני חסיד גדול של שיטות הטיפול ברפואה המשלימה. אני מקווה שעברת אבחון רפואי מקובל ורק לאחר מכן הגעת לטיפול אחר-כלשהו. במידה ולא- אני מציע לך לעבור אבחון, כמקובל, במרפאה רגילה. במרפאות הכאב, קיימת היום פתיחות לטיפולים שונים- קונבנציונאליים ומשלימים. הרשי לי להעיר כאן כי אנשי הכאב מתייחסים לטיפולים המשלימים כקונבציונאליים, בתנאי שנעשים בהתוויות המתאימות ועל ידי אנשי מקצוע מוסמכים, ובלבד שאינם מפסיקים טיפולים חיוניים ואינם גורמים לנזק. אני מקווה שהביטוי "הצליח לי" אינו תולדה של הימור מסוכן ובלתי מקצועי.
    כאמור, בקיצור: אבחון מקובל, הפנייה לטיפול מתאים ובריאות.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתעורר מכאב ראש
    שרית
    09/09/2008

שלום רב, אני שנים סובלת מכאב ראש, כפי הנראה מיגרנות. אני בת 36 מניקה כמעט שנה וללא מחזור. לפני יומיים העיר אותי כאב ראש חזק במיוחד בחלקו האחורי של הראש לכיוון אוזן משאל. הכאב היה כשעה, בכיתי בלי הרף. אחרי שעה זה נרגע. יום אחרי העיר אותי שוב אותו כאב הפעם עוצמתו היתה חלשה יותר ויותר קרוב לאוזן שמאל. עשיתי קצת תרגילי צוואר, ואחרי כשעה זה חלף. האם סימנים אלה מעידים על משהו ? אשמח אם תשיבי על שאלתי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    להתעורר מכאב ראש

הוספת תגובה

• מכאב ראש

ד``ר זאב קריסטל
    11/09/2008

שלום שרית
    הכאב שאת מתארת מקורו לרוב משריר תפוש בצוואר, יתכן על רקע שינה בתנוחה לא נכונה.
    תרגילי הרפיה ופיזיותרפיה לשחרור השריר התפוש יפתרו את הבעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים
    עדי
    08/09/2008

אמא של חבר שלי סובלת זה שנים מכאבי ראש כרוניים, לפי הרופאים לא מדובר במיגרנה, אך הם גם לא מוצאים מה בדיוק הבעיה, היא עברה ניתוח בסינוסים ועברה טיפולים בתרופות גם טבעיות וגם לא ודבר לא עזר הכאבים הם בין העייניים עם נטייה לעין שמאל, זה תוקף פעם ביום או פעמיים וזה נמשך מספר שעות בכל פעם וההתאוששות גם כן, הכאבים בלתי נסבלים ושום משכך כאבים לא עוזר ניסינו הכל גם שיאצו ודיקור וכל תרופה שנתנו לנו, אבל זה לא עוזר אני פונה אליכם כי אנחנו אובדי עצות - וניסינו כבר הכל היא בת 45 ,מעשנת אם יש פרטים נוספים שחסרים על מנת לתת לנו פיתרון אני אשמח לתת, העיקר שזה יעזור מחכה לתשובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש כרוניים

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים

ד``ר זאב קריסטל
    09/09/2008

שלום עדי
    כאבי ראש כרוניים הבאים בהתקפים פעם פעמיים ביום אינם נכנסים להגדרה של מיגרנה. הם אינם מאפיינים סוגי כאב ראש אחרים. הכאב מתאים יותר לכאב נאוראלגי שמקורו בתפקוד חולני של ענף העייני של העצב המשולש. נשאלת השאלה מה גרם לבעייה? האם החולה חלתה בעבר בדלקת ויראלית של העצב כמו הרפס או שהיא סובלת ממחלה ראשונית של מערכת העצבים כמו למשל טרשת נפוצה.
    יש לברר זאת במסגרת המרפאה הנוירולוגית. הטיפול בהתאם ע"י תרופות נוירולוגיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים - המשך

עדי
    14/09/2008

דר' שלום, תודה רבה על תשובתך, הייתי רוצה להוסיף קצת פרטים כדי לעלות על הבעיה, היא עברה שני ניתוחי סינוסים, שיתכן שבעקבות זה נפגע עצב, הכאב הוא בין העיניים בצד שמאל ומעל הגבה השמאלית, השאלה היא אם במידה ונפגע עצב האם ישנו פיתרון, היא עברה עשרות טיפולים שונים נוירולוגיים ודבר לא עזר אני מתקשה להאמין שאין פיתרון לסבל כזה הרפס לא היה ולפני הניתוחים גם כאב כזה לא תקף אשמח לתשובתך עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים - המשך

ד``ר זאב קריסטל
    18/09/2008

לא ניתן לשלול קשר בין הניתוחים שנעשו בעבר לבין התקפי הכאב. קיימת אפשרות של כליאת עצב היקפי בצלקת ניתוחית או יצירת נאורומה \, שהיא מעין גידול קטן הנוצר בקצה עצב שניקטע וגורם לכאב מסוג זה שתיארת. ניתן לאבחן על ידי חסימה עצבית איבחונית ולאחר מכן כאמור, לטפל על ידי תרופות מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים

חורחה
    10/01/2009

שלום ד"ר אני סובל מכאבי ראש כרוניים, לפעמים עוברים ימים שלמים ללא הרגעה. עברתי הרבה בדיקות אצל נאורולוגים שונים, ללא שום תוצאה. קראתי בעין רב את התשובות שאתה נותן, וחשבתי שאולי הסבל שלי הוא לא בגלל מיגרנות. האם יש דרך לקבלת עזרה? חורחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה
    נועם
    08/09/2008

שלום. רציתי לשאול לגבי ידיד שלי בן 48, גובה 180, משקל 90 (לא מדובר בעודף משקל- הוא ספורטאי והכל שרירים), בדיקות דם אחרונות ב2002 כאשר הכל תקין, בריאות תקינה וללא מחלות... הבעיה היא שבחודשים האחרונים החלו להופיע אצלו כאבי ראש וחולשה, ממש הרגשה של שפעת (אבל בלי חום), כאבים במפרקים, בגב, סחרחורות, בחילות... הכאבי ראש ממש חזקים- הוא מתאר אותם ככאבים בכל הראש ומרכז הכאב הוא בין העיניים ובחלק שבין העין לגבה... לאחר מספר ימים זה עובר ואחרי כמה ימים חוזר שוב. מה זה יכול להיות? כדאי לגשת לבדיקות דם ולרופא או להסתפק באקמול (לא ממש משפיע)... זה משהו שנורמלי בגיל הזה? תודה רבה, אני דואגת! נועה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים וחולשה

הוספת תגובה

• ?

נועם
    10/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    אני סבור שעל ידידך לפנות לבדיקה אצל נוירולוג, לאבחון הסיבה לכאבי ראש. לאחר האבחון, לפי תוצאותיו יומלץ על טיפול. ראי גם תשובותי האחרות במדור בנושאים דומים.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים
    עינת
    07/09/2008

סובלת מ - RA כאבי תופת בפרקים את הידיים אני כבר שנתיים לא מזיזה מהכאב . קיבלתי תיסמונת ניפרוטיק כנראה מהשימוש הרב באטופן. עכשיו את יכולה לקחת רק אקמול או אלגולזין שממש לא עוזר לי לכאבי הפרקים. עזבתי מקום עבודה של 14 שנה כי כבר לא יכולתי לעשות כולם , בולעת קורטיזון 20 מ"ג. שום דבר לא עוזר - כאבים כרוניים של שנתיים רצופות בלי מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• שלום עינת

ד``ר זאב קריסטל
    09/09/2008

בשלב זה של הטיפול בכאב שאיננו מגיב למשפחת התרופות נוגדות הדלקת, יש לעלות בסולם ולנסות תרופות חזקות יותר. רצוי לעשות זאת במסגרת מקצועית כמו מרפאת הכאב. הייתי ממליץ על ניסיון טיפולי עם TRAMAL או TRAMADEX ובמידה וגם זה איננו נותן תשובה מספרת יש להתחיל בתרופות ממשפחת האופיאטים כמו OXICONTIN.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    איריס גור-ארי
    07/09/2008

התחלתי לקחת אתמול אתופן 400 מ"ג, נבדקתי אצל אורטופד, בשל כאבי ברכיים והוא אמר לי שהכאב כתוצאה מפעילות ספורטיבית מאומצת. שאלתי היא מתי אוכל להתחיל שוב לחזור לפעילות ספורטיבית כמו ריצה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    09/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש במאמץ
    שגב
    05/09/2008

אני נער בן 16 במצב גופני מצוין, שוחה, מתאמן בחדר כושר ועוד. לפני חודש הפסקתי להתאמן מפני שהייתי בנסיעות ולא יצא לי כמעט, עכשיו כשאני מבצע פעילות מסויימת כגון: הרמת משקולות, שכיבות שמיכה, מתח וכדומה... מתחיל לכאוב לי הראש ממש חזק באיזור האחורי שלו. כשכואב לי הראש אני יכול להרגיש את הדופק בתוך הראש, הכאב מתחיל ברכות ונמשך עד החלק האחורי של הראש, וכך במשך כמה דקות ממש מרגיש כאילו עומד להתפוצץ לי הראש. לעומת זאת בשחייה או בכדורסל בכלל לא כואב לי ואין לי בעיה להתאמץ. רופא משפחה שבדק אותי לא מצא מה הבעיה (כולל בדיקות דם- ברזל במצב מצויין 14) אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה שגב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש במאמץ

הוספת תגובה

• כאב ראש במאמץ

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    כאב ראש עלול לנבוע מסיבות שונות. כאב ראש במאמץ עלול לנבוע מסיבות רבות, חלקן עלול להדאיג וחלקן בנאליות (הכוונה פשוטות ושכיחות) ואינן מדאיגות. הסיבות השכיחות הנן: מתח בשרירי הצוואר, עייפות, חוסר ברזל, חסר מלחים שונים, חסר נוזלים (התייבשות), לעיתים ביטוי של אלרגיה ועוד. הסיבות המדאיגות עלולות לכלול תהליכים בתוך הגולגולת והמוח (כמו מום בכלי הדם המוחיים), מיגרנה ועוד. למרות המצבים המפחידים- אל דאגה. ברפואה- הסיבות השכיחות, הן בדרך כלל, הקיימות. עליך לגשת לבדיקה אצל נוירולוג, שיבדוק אותך, ישלח לבדיקות נוספות, במידת הצורך, ואז תוסר דאגה מליבך.
    אשמח אם תעדכן אותי על ממצאי הנוירולוג
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה