פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש
    יאיר
    03/09/2008

שלום, אני בן 46 בריא, סובל מזה שלושה שבועות מכאבי ראש חזקים (מעין דקירות בקודקוד), מלווים בחולשה נוראית, חוסר תיאבון ובחילות. אושפזתי בבי"ח נהריה לפני מס ימים, עברתי בדיקת CT בה נמצאה נקודה בקודקוד,לא מחשידה. קיבלתי כדורים נגד לחץ, ואני צריך לעשות בדיקת MRI בהמשך. היום אני מרגיש יותר טוב. אשמח מאד לקבל את חוות דעתך. תודה רבה, יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר זאב קריסטל
    05/09/2008

שלום יאיר
    לכאבי הראש בצורת דקירות יש מינוח רפואי הנקרא NEURALGIA. יש לברר תחילה סיבה לתפקוד עיצבי לקויי כמו חוסר בויטמינים מסוימים או מחלה ויראלית שפגעה בעצב, או מחלות אחרות הפוגעות בין היתר בעצבים הפריפריים. כרגע נראה לי שיש ריפויי ספונטאני אצלך. במידה ולא יש לטפל בתרופות נוירולוגיות בעיקר נוגדי פירכוסים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד
    יוסי
    03/09/2008

שלום... אני בן 17 ולפני כשבוע בערך החל להופיעה לי במפשעה ברגל ימין חלק נפוח הדומה לגוש נפוח. הלכתי לרופא כשאמר שזה גוש שומן וצריך להכנס לניתוח אך גוש שומן אינו כואב ואינו מורגש ואילו זה זה מורגש וכואב מאוד ... איני יודע איך זה נקרא גוש כאבים או שם אחר רציתי לדעת האם באמת יש ורך בניתוח אין כל פתרון אחר ומה אלה אותם כאבים בבגוש של המשפעה?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    05/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, מחלות כבד, דרכי מרה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    31/08/2008

איזה בדיקה צריך לבקש מרופא בקשר לכאבי גב.אני בת 44 בעלת משקל יתר, תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבי גב תחתון אך לא ייחסתי חשיבות ולא הלכתי לאורטופד, כעת מזה מספר ימים הכאב עולה גם כלפי מעלה.אוךי בגלל שינויי מזג האויר והקור אך אני התחלתי לדאוג, כי שמעתי לא פעם שכאבי גב הסתברו לבסוף, והדגש על לבסוף כגידול חמור וקטלני, בכל מקרה כזה המטופל הופנה לאורטופד הלך ובא והלך עם צילומים כדורים לכאבים אך לבסוף נישלח לבדיקות מעמיקות יותר. איזה בדיקה עלי לבקש קודם כדי לשלול משהו מסוכן, ואז אם הענין הוא רק אורטופדי אז לטפל בדרך זו - אני מודאגת. ד.א. הכאב אינו בא רק עם תנועות הוא פשןט שם. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אברהם לזרי
    14/09/2008

שלום רב
    הכאב שאת מתארת ממושך ומפריע לתפקוד. נא פני לאורתופד שיאבחן את הסיבה לכאב. הסיבה שציינת אינה שכיחה ולא ברור לי מקור הדאגה שזו הסיבה. הבדיקה הגופנית ע"י איש המקצוע הנה אבן הדרך העיקרית באבחון העיקרי, אם הוא יתרשם ממצא שידרוש הפנייה לבדיקות עזר- את תופני.
    רפואה שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד וחזק בצד השמאלי
    לירן
    25/08/2008

ערב טוב. אני בן 27 , כבר מזה שנתיים שאני חש בכאבים חדים בצד הראש באיזור הרקה השמאלית בדיוק היכן שמתחיל לצמוח השיער ,יש לציין שהכאב הופיע פעם בכמה ימים באופן לא קבוע ,זה יכול להיות פעם אחת בערב ולפעמים פעם בכמה שבועות ,הכאב הוא חזק מאד וחולף במהרה. בחודשים האחרונים הכאבים מתעצמים באותו איזור ואני מרגיש אותם מדי יום מהרגע שאני קם מהשינה ועד הלילה ,אני מרגיש שיש לי שם רגישות ,עד שמגיע הכאב החזק שאני מרגיש שהוא עומד לבוא. האם אלו תופעות של גידול סרטני ח"ו , או שזהו סימפטום של חסימת עורק. אני מאד מבוהל מזה ,ואני יודע שזה רק הולך ומחמיר ,תודה מראש. לירן.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד וחזק בצד השמאלי

הוספת תגובה

• כאב חד

ד``ר זאב קריסטל
    09/09/2008

שלום לירן
    כאב חד באזור הרקה איננו תופעה אופיינית ולכן מחייבת ברור. יש לברר האם המקור הוא באזור עצמו או שהכאב מקרין מאזור אחר כמו הצוואר, העורף, המפרק שבין הלסת לגולגולת או קשת השיניים.
    כך למשל דלקת כרונית של המפרק הנ"ל יכולה לתת תסמיני כאב כרוני עם התבטאות קבועה או התקפית. יש לפנות לרופא פה ולסת לברור ספציפי. אי סגירה טובה של קשתות השיניים יכולה להוות גורם נוסף לתופעה זו. גם כאן סגר מיוחד שיותאם ע"י רופא פה ולסת יכול לפתור את הבעיה. כאב ממקור עצבי ראשוני יכול להיות הגורם לתופעה. תגובה טובה לטיפול בתרופות נוגדות פירכוסים יכולה להוות הוכחה למקור כזה של כאב, למרות שהמיקום איננו אופייני. הקרנה מהצוואר אפשר לאתר על ידי לחץ בנקודות טריגר הגורמות להופעת הכאב האופייני. הטיפול הוא על ידי הזרקה מקומית לנקודות הטריגר. הכאב מופיע לרב בסוף היום כתוצאה ממתח נפשי ועייפות. מנוחה, הרפייה ושנת לילה טובים יכולים להעלים את התופעה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית
    24/08/2008

שלום רב: רציתי לנסות להעזר בכם, בקשר לכאבי רגלים, יש לי כאבי רגלים עזים, באזור מעל כף הרגל, במיוחד כאשר אני יושבת, אני רוצה לציין שניסתי מדרסים מכל הסוגים, אחרי התיעצות עם רופאים,אבל שום דבר לא עוזר. האם יש לכם הצעה לטיפול שיציל אותי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי רגלים

ד``ר זאב קריסטל
    05/09/2008

שלום יונית
    לפני שאוכל לעזור לך עלייך לענות לי 1. האם אם חולה בסכרת? 2. האת יש לך בעייה של אי ספיקת ורידים ברגליים ודלקות ורידים חוזרות 3. האם הכאב בצורת שריפה 4. האם הכאב מעיר אותךמהשינה בלילה?
    להשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שנה אחרי לידה
    רונה
    21/08/2008

שלום רב, לפני למעלה משנה ילדתי את בני הבכור . ומאז לא פסקו הכאבים בבטן התחתונה ובאיבר המין. עברתי מספר אישפוזים טופלתי בסטים של אנטביוטיקה (כיוון שהיה חשש לדלקת ברחם) עברתי לפרוסקופיה (חשש להדבקויות, שלא היו) וגרידה אחרי לידה (כיוון שנשארו שאריות). אך כל זה לא עזר הכאבים המשיכו ועדיין ממשיכים. כיום אני מטופלת בדיקור סיני שגם לא מיטיב עימי עד כה . אינני יודעת מה פשר הכאב. התייעצתי מספר רב של פעמים עם הגניקולוג שלי אך הוא לא רואה שום דבר בבדיקה פנימית. כמו כן הייתי גם אצל מומחה בתחום הגניקולוגי. וגם בדקתי את מערכת השתן. שום דבר מכל הבדיקות שערכתי לא העלו מה הגורם לכאב. עליי לציין כי אני מתקשה לקיים יחסי מין, כי אז הכאב מתעצם, קשה לי להרים דברים כבדים ולהתאמץ (הליכה, להרים את בני על הידיים, לשטוף וכו' כל פעילות גופנית מחמירה את הכאב).אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות ואיך לפתור את הבעיה הכל כך מציקה ומטרידה. אנא תשובתכם בהקדם תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים שנה אחרי לידה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    14/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבקת
    עזרא פיק
    20/08/2008

שלום רב, שמי עזרא אני בן 75 , בד"כ אדם מאד חזק ואני סובל לאחרונה מכאבי תופת וכאב שורף שאינו מאפשר מגע ברגל שמאל. מרגל זו הוצא לי עורק לפני כ-13 שנים לצורך של ניתוח מעקפים. בפברואר השנה עברתי סדרה של הקרנות ממוקדות ולא ממוקדות בעקבות סרטן הערמונית. לקראת סוף הטיפולים החל הכאב להופיע והתחזק בהדרגה עד שהגיע למצב שלא יכולתי לעמוד יותר על רגליי. הרופאים סברו שמדובר בחולייה מנוונת או פריצת דיסק. אי אפשר היה להחליט גם לאור ה-CT ומיפוי העצמות במה מדובר. עברתי גהינום של טיפולי פיזיוטראפיה, הידרוטראפיה, מרפאת כאב ואפידורל ותרופות נגד כאב חזקות מאד - שום דבר לא עזר. במשך כחצי שנה ישנתי במצב של ישיבה לשעות ספורות בלילה. לאחרונה טופלתי על ידי פיזיוטראפיסט מדהים שנקרא פרופסור אלי כרמלי. לאחר סדרה קצרה של טיפולים הודיע לי פרופסור כרמלי שהכאב ממנו אני סובל אינו כאב אורטופדי כי אם עצבי ולפי דעתו מדובר בהרפס. לאחר התייעצות עם נוירולוג נראה שפרופסור כרמלי צדק, ביחד עםזאת אני לא מוצא צזור לכאביי הקשים כבר יותר מחצי שנה וא יודע כיצד ולאן לפנות לצורך זה. תור ל-MRI נקבע לי לעוד חצי שנה. הייתי רוצה לשאול מה עליי לעשות, ולאן נכון לפנות. האם קיימת דרך בכלל להקל על כאבים אלה? בכבוד רב, עזרא פיק

לקביעת תור
    סגירה
    שלבקת

הוספת תגובה

• שלבקת

ד``ר זאב קריסטל
    09/09/2008

שלום עזרא פיק
    הכאב שאתה מתאר הוא כאב אופייני לנזק עיצבי - כאב נוירופאטי. כאב זה מקורו בניתוח שעברת, במהלכו נפגע כפי הנראה עצב אזורי. אם היית פונה בזמן למרפאת הכאב היית מקבל טיפול המותאם ספציפית לכאב מסוג זה שלרוב איננו מגיב לשום טיפול אחר, כך היה נמנע ממך סבל ממושך ומיותר לחלוטין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    ליאת
    17/08/2008

בירצוני לדעת האם ישנה מיגרנה כרונית יום יומית? והאם ישנה מיגרנה שמלווה בחוסר שיווי מישקל כימעט במשך כול היום הודה לך על תשובה מהירה יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות

ד''ר אברהם לזרי
    18/08/2008

שלום רב
    אני חושב ששאלת לגבי טיפול במיגרנה. עלייך לפנות בהקדם לנוירולוג למען תטופלי באופן נאות. צר לי שאינך פונה בהתאם להמלצתי הקודמת. לצערי- תשובה באתר לא תקל על הכאב.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חדים מאחורי הראש ומקדמתו
    יונתן
    14/08/2008

אהלן , הנני עוד מעט בן 19 , והלכתי לא מזמן לגלוש בים (מ10 בבוקר עד 5 בצהריים) וחזרתי לבית עם כוויות בלתי נסבלות (מכיוון שעורי בצבע לבן) , אחרי יומיים הבחנתי שיש לי חום , הלכתי לעשות משטח גרון בקופת החולים , והתברר שיש לי סטריפטקוקוס ... אחרי שחזרתי מקופת החולים הלכתי למסעדה חלבית לאכול וישבתי מול המזגן שהיה פשוט בלתי נסבל והוא קירר לי את כל הצוואר ואחרי שעתיים התחילו להיות לי כאבי תופת מאחורי הראש ובמצח (נראה כאילו איזה עצב נפגע , או כלי דם נסגרו או נפתחו..)בכל אופן אופטלגין לא עזר לי , והנני לא יושן לילות. החום שלי נא בין - 37.5-39.5 , והצוואר קצת תפוס ואני לא יכול בכלל להסתכל למעטה מכיוון שהראש מתחיל לכאוב ואני מתאמץ מאוד ובכאבים כדי להוריד את הסנטר שיגע בחזה.. האם כל זה היה יכול להגרם מסטריפטקוקוס ? או שסטריפטקוקוס + המזגן גרמו לזה ? או שזה איזשהוא וירוס? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה יונתן.

הוספת תגובה

• כאבי ראש חדים

ד''ר אברהם לזרי
    18/08/2008

שלום רב
    הכאב שאתה מתאר ובמיוחד הקושי הגדול לכופף את הראש קדימה והנוכחות של זיהום מחשידים מאוד לכיוון דלקת קרום המוח. נא פנה בדחיפות לרופא המשפחה ובמידת הצורך הוא יפנה אותך לנוירולוג. לצערי, מעל האתר אין לי אפשרות לבצע אבחון מדוייק. אם בבדיקה גופנית ובבדיקות המעבדה יתברר שהבעייה אינה זו שציינתי, נא כתוב שנית ותיענה.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חדים

ד``ר זאב קריסטל
    09/09/2008

כאבי ראש וצוואר תפוס לפי הגדרתך העצמית, מקורה בהתכווצות שרירי הצוואר. הטיפול בעיקרו משככי כאב פשוטים, חימום עמוק ואמצעי פיזיוטרפיה נוספים לשחרור השרירים התפושים. המקור כפי הנראה התקררות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בפנים עקב סדק בבסיס הגולגולת
    הילה נדיב
    13/08/2008

שלום שמי נדיב הילה, בת 30 לפני כשנתיים עברתי סדק בבסיס הגולגולת עם פגיעות עצביות בעקבות התעלפות. עצב השמיעה , הטעם והריח. היה לי פציאליס בצד שמאל , באוזן השמאלית היה הדימיום ואני סובלת מטינטון וכאבים בפנים בצד שמאל, באזור העין, הלחי, השיניים, ומתחת לאוזן. הכאבים מגיעים לי בתקופות ולא באופן ממושך, כל פעם בהתקפים ממש לא נעימים ולפעמים אף משבשים אותי. השבוע ביקרתי במרפאת כאב והרופא רשם לי 2 תרופות, אחת דפרקסאן 25 מ"ג והשנייה פרוקסול. שאלתי היא האם דפרקסאן גורם לעלייה במשקל? בעלון הופיע שכן ואף הופיעו תופעות לוואי נוספות מרתיעות אשמח לקבל תשובה הילה

הוספת תגובה

• כאב בפנים עקב סדק בבסיס הגולגולת

ד``ר זאב קריסטל
    16/08/2008

שלום הילה
    עליה במשקל היא תופעת לוואי לא שכיחה של דפרקסאן, לרוב יש ירידה במשקל עקב ירידה בתאבון.
    מה שכן ניתן להוסיף לך זה טיפול בתרופות המדכאות עצבים הפועלים באופן חולני. התרופה הממומלצת במשפחה זאת היא ה - LYRICA
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    שלומית
    10/08/2008

אני בחורה בן 30 סובלת כבר 10 שנים מכאבי צוואר ראש כרוניים. סוג אחד זה שהצוואר נתפס בשרירים יש ספזם חזק צוואר נוקשה ואז כאב ראש חזק מזה סוג אחר זה שמרגיש כאב בצוואר בעיגולים בתחתית הראש בחיבור לצוואר ואז מתחיל כאב ראש חזק מאוד בשנתיים האחרונות סובלת מ 3-4 כאבי ראש בשבוע! לוקחת כל יום משככי כאב. נפגעה משמעותית היכולת לעבוד. ניסיתי פיזיותרפיה ומתיחות ושחיה אך ללא הועיל בצילומים וMRI הכל תקין. גם אין דלקת בפרקי הצוואר. נוירולוג אמר שזה כבר כאב כרוני. ניסיתי אלטרול שגרם לתופעות לוואי. ציפרלקס 10 מג לא הועיל. עכשיו הומלץ סימבלטה או ליריקה איזה מתרופות אלה לדעתך תהיה מתאימה יותר מבחינת מניעת כאבי ראש חזקים שמתחים בצוואר - סימבלטה או ליריקה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    אינני נוהג להמליץ על תרופות ספציפיות (בשמן), אלא על קבוצות תרופות. יש להשלים האבחון ואז להתאים לך טיפול. נראה לי שבמקרה שאת מתארת- יש להשתמש במספר שיטות ולא הייתי תולה את יהבי רק בתרופה כזו או אחרת. בין הטיפולים המומלצים: תרופות נוגדות דלקת, תרופות נגד כאבים נוירופתיים, תרופות נוגדות דיכאון, דיקור, מתיחות, לייזר רך, פעילות גופנית, הידרותרפיה ועוד.
    אם תפני למפאת כאב המתמחה בטיפול בכאב ממקור השלד והשרירים, אני בטוח שיותאם לך טיפול.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים
    יעקב
    05/08/2008

לאחרונה אני סובל מכאבים בכפות הרגליים, הנני חולה במחלה כרונית כל שהיא.בדקתי את נושא הסוכר ,והבדיקות שוללות את המחלה . שמעתי מחבר על מכשיר לייזר רך בשם הנדי קיור נגד כאבים ותכליתו להמריץ את הדם באותם מקומות כואבים על מנת לפתור את הדלקת,שאלתי האם מכשיר זה יכול לעזור גם לכאבים מהסוג שאני מתאר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות הרגליים

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    אינני ננליץ על מוצר או מכשיר ספציפיים באתר. יש לאבחן מה הגורם לכאבים שלך ולשקול מכלול רחב של שיקולים בהמלצה על הטיפול. לייזר רך, כמו גם תרופות שונות וטיפולים אחרים עשויים להקל על סבלך. פנה,, בבקשה, למרפאה המטפלת בכאבים ממקור השלד והשרירים ולאחר השלמת אבחון יומלץ לך על טיפול מתאים.
    רפואה שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים - הנקה
    אמה
    30/07/2008

אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, מגרנות, סכרת, FMF ופיברומאלגיה אני מניקה כי זה מאוד חשוב לי אולם אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בעיקר בברכים, בעורף, גב ובידים (שורשי כף היד) אני חיה על אקמול, ואופטלגין אולם זה ממש לא עוזר להקל על הכאבים החזקים שיש לי איזה תרופות אפשר לקחת, ואיזה טיפולים נוספים אני יכולה לקבל כמו (טיפול במים, פיזיוטרפיה וכו) אשמח לקבל את תשובתכם כי אני מאוד כאובה ולכן מתקשה מאוד בתפקוד היומיומי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים - הנקה

הוספת תגובה

• כאבים-הנקה

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    אני מעריך מאוד את העובדה שאת מיניקה.
    רוב התרופות שאנו נותנים לתופעות הכאב, עוברות בהנקה. אין לקחתן בתקופה שאת מיניקה.
    אני ממליץ על טיפולים פיסיקאליים (לייזר, דיקור, פיסיותרפיה, הידרותרפיה ועוד). טיפול מסוג זה והפנייה לפיסיותרפיה והידרותרפיה יוכלו להינתן לך לאחר אבחון קליני (קבלת פרטי מחלה מדוייקים ובדיקה). עלייך לפנות למרפאת כאב המתמחה בטיפולים במערכת השלד והשרירים ושם תוכלי לקבל את שנדרש.
    רפואה שלה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - הנקה

אמה
    15/08/2008

תודה על תשובתך אשמח לדעת לגבי הידרותרפיה מה התדירות של הטיפול בשביל להקל על הכאבים? ומה זה הטיפול של הליזר למי פונים כי אני לא מכירה (מטופלת בדיקור, שיאצו, רפקסולוגיה)? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-הנקה

ד''ר אברהם לזרי
    18/08/2008

שלום רב
    אני בטוח שאם תפני למרפאת כאב המתמחה בעיות השלד והשרירים תקבלי את הפתרון הטיפולי הנאות.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא היקר
    ליאת
    29/07/2008

אני סובלת ממיגרנה כרונית כבר שנה . המיגרנה הינה מלווה בסחרחורות וחוסר שיווי משקל. שמעתי על תרופה בשם טופאמקס מאיזה מינון היא משפיעה למיגרנה? והאם היא לא מסוכנת מבחינת תופעות לוואי תודה מראש יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    לרופא היקר

הוספת תגובה

• לרופא היקר

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    מיגרנה הנה מחלה העלולה לגרום לנזק נירולוגי ממשי בזמן התקף (דוגמת שבץ מוחי) ואינה רק תסמונת כאב- לכן על הסובלים מהמחלה להיות מטופלים ע"י נוירולוג או במרפאת כאבי ראש. אינני רוצה להמליץ על טיפול תרופתי כזה או אחר. יש להתאים לך תרופה אחת או יותר בהתאם לתגובתך לטיפול. עלייך לדעת כי לכל תרופה יש תופעות לוואי. הרופא/ה והמטופל/ת דנים ביחד בהשפעה הרצוייה של כל תרופה ובתופעות הלוואי ושוקלים את הכדאיות בשימוש בתרופה כזו או אחרת.
    פני, בבקשה, לנוירולוג, אני בטוח שתוכלי לקבל מזור לסבלך.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי בימדוייק סליחה

ליאת
    13/08/2008

מאיזה מ''ג עוזר הטופמקס? והאם יש מיגרנה עם סחרחורות? תודה יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בראש מאחורי האוזן
    רונן
    29/07/2008

שלום, אני בן 49 בריא בד"כ. מזה כ- 15 שנה אני סובל מהתקפים של כאב חד בראש באזור שמאחורי האוזן. תדירות הופעת הכאב נעה בין פעמיים בשבוע לפעם בחודשיים. הכאב הוא חד מאוד (כמו סכין) ומשפיע על כל האזור, כאשר במצב של הופעת הכאב אפילו דיבור או חיוך מגבירים את הכאב כמו גם נהיגה או ישיבה במחשב. בשנים האחרונות שחיה מעוררת את הכאב כמעט באופן מיידי. הדבר היחיד שעוזר לי הוא לשכב על האוזן מיד עם הופעת הכאב, במקרה כזה (אם עשיתי זאת מיד עם תחילת הכאב) המצב משתפר לאחר כרבע שעה, במידה ולא - הכאב עשוי להימשך בין מספר שעות ועד יום. למעט שחיה (בשנים האחרונות) לא הצלחתי למצוא trigger לכאב למרות שיש לי הרגשה שתנוחת או תנועת הצוואר מחמירה את הכאב עם הופעתו. בנוסף, אני מרכיב משקפיים וכאשר הזרועה לוחצת על האזור שמאחורי האוזן הכאב מתגבר, אם כי היו מקרים בהם השתמשתי בעדשות מגע ובכל זאת התחיל כאב. במשך השנים הייתי אצל מספר נירולוגים ובבדיקות השגרתיות לא נמצאו ממצאים חריגים. הטיפולים שהומלצו כללו: החל מאופטלגין, משחה להרדמה מקומית, משככי כאבים וזריקה שקיבלתי בצוואר (ביחידה לכאב בבי"ח רמב"ם) להרדמה של חצי מהגולגולת - כל הטיפולים לא עזרו. כרגע , אינני יודע מה לעשות כדי להתגבר על הבעיה, למי לפנות ואודה מאוד לכל דיאגנוזה, עצה לטיפול ואו המלצה אחרת. בתודה מראש, רונן

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בראש מאחורי האוזן

הוספת תגובה

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    ראשית- אפנה אותך לתשובה קודמת במדור בה הסברתי מקור לכאבים שורפים. בפנים- מדובר בכאב ממקור העצב התחושתי של הפנים, עצב המחולק לשלושה סעיפים בכל צד של הפנים. אתה מתאר כאב, שכפי הנראה, מקורו בענף האמצעי של העצב. הטיפול אינו פשוט, ולעיתים נדרשים טיפולים שונים בעת ובעונה אחת. אני מציע שתפנה למרפאת כאב, שכן הטיפולים דורשים מיומנות מקצועית ספציפית.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובלת מהתקפי כאב חד כאלה

עדית
    17/11/2009

הייתי אצל אורתופד אבל הוא אמר שזה לא קשור. יכול להיות שזה נאורלגיה אבל אני לא בטוחה.
    אני סובלת נורא. לא מסוגלת לזוז במשך שעות, וכשזה מחריף אני צועקת כל התקף.
    ההתקפים הם כל כמה שניות למשך כמה שניות. אני מתכווצת מהכאב החד מאחורי האוזן.
    מתגברים כשיש לי שפעת וחום, אבל בהחלט קיימים גם בתקופות רגילות. אני לוקחת אתופן, אבל בעיתות שפעת גם האתופן לא עוזר....
    האם העלית משהו בחכתך? אני בדיוק צריכה עזרה כי אני עם שפעת וממש צועקת מההתקפים הללו.
    מקוה שתקבלת את ההודעה. תודה!! עדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    20/11/2009

שלום רונן
    כאב חד המופיע באיזור מוגבל לפי עיצבוב של עצב מסויים בגוף מצביע על גרוייעצבי NEURALGIA.
    הזרקת חומר הרדמה לחסימת העצב היא אבחנתית בלבד ולא טיפולית, לכן אין זה מפליא כלל שהזריקה שקיבלת במרפאת הכאב לא עזרה לך. הטיפול הנכון הוא על ידי תרופות החוסמות פעילות חשמלית לא תקינה של עצבים פגועים, כמו ליריקה וגבפנטין, טיפול בגלי רדיו לשורש העצבי הצווארי מס' 2 ו - 3 יכול להוות פתרון משלים לטיפול התרופתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה