פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    אלכס
    25/06/2008

שלום
    אני בן 24 יש לי כבר תקופה כאבים בצוואר קצת מתחת לאוזן שמאל כאשר יש כאב אזי יש גם גלי חום קטנים לידיים ולפעמים יש קפיצות עצבים ועיקצוצים
    הרופא מישפחה טוען שזה b12 לקחתי חודש את הויטמין ובבדיקה יצא לי b12 סטנדרטי מעל 250
    אבל הכאב ממשיך לפעמים נעלם לפעמים חוזר באותו המקום מתחת לאוזן ולפעמים מקרין לראש
    מה עליי לעשות כי הרופא בטוח במאה אחוז שזה רק b12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    12/07/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני עוצמתי עקבי ואין סופי !
    jbv
    24/06/2008

לפני כשלוש שנים החלקתי בעת ניקוי הבית נפלתי על עצם הזנב והישבן
    שבוע לאחר מכן החלו כאבים עוצמתיים באיזור חוליה L5 -L4 כאשר הכאב מורגש משני צדי החוליות (גב תחתון שמאלי וימני) כאשר בצד השמאלי מורגש כאב עוצמתי ביותר עם הקרנה לעצמות הירכיים (שמאל וימין) ולאורך השוק והקרסול של רגל שמאל בלבד.
    הכאב הינו תמידי ועקבי ללא הפוגה ערכתי בדיקות מקיפות הכוללות: שתי בדיקות MRI עמוד שידרה גבי מותני ואגן תוצאות הבדיקות היו תקינות ללא ממצא !
    עברתי בדיקת c.t שהראתה שאין עדויות לפריצות דיסק או אי אלו הצרויות בתעלה גם תוצאת בדיקה זו היתה תקינה
    כמו כן עברתי שתי בדיקות של מיפוי עצמות תוצאת הבדיקה הראשונה היתה תקינה
    בתוצאת הבדיקה השנייה נתגלתה עקמת גבית לאורך עמוד השידרה
    טופלתי במגוון הטיפולים האלטרנטיביים שכללו: רפסלקסולוגיה, שיאצו, דיקור - אצל בועז ישעיהו ,פזיוטרפיה -קופת חולים מאזג'ים רפואיים, כירופרקטיקה - דוקטור רונן מנדלזיץ מרפאת בית הרופאים תל אביב , כירופרקטיקה - מתיחות +דיקור מחטים לוהטות +פולסים חשמליים אצל דוקטור גיא אלמוג ממרפאת שיר'ם בבית חולים אסף הרופא
    טיפול על ידי נאורולוג דר ואדים קרפוב במגנטים ועיסוי עמוק
    כמו כן טופלתי באופן פרטי אצל פרופ' דוד ניב ז'ל אשר הזריק לי קוקטל סטרואידים למקום הכאב
    לאחר מכן טופלתי במרפאת כאב בתל אביב אצל דר תמר ישר אשר הזריקה לי סטרואידים (זריקת אפידורל)
    במשך הזמן קבלתי משלל הרופאים משככי כאבים למינהם כגון : אטופן נרקוקסיה אקספו
    אלטרול אשר לא הקלו על הכאב !
    לסיכום הכאב העוצמתי ביותר מתרכז באגן בסקרום מיותר לציין ששלל סוגי הטיפולים שציינתי לא הועילו לי במאומה ! הכאב העוצמתי לא מרפה איכות חיי נפגמה משמעותית יותר ואני מרגישה שמזה שלוש שנים אני שורדת מיום ליום
    אבקש את עזרתך בתודה מראש חנה (גילי הוא 48 ועברתי 4 לידות בחיי

הוספת תגובה

• כאב באזור הגב התחתון

ד''ר אברהם לזרי
    25/06/2008

שלום לך
    אני יודע שאת חווה כאב עז. האזור של העצה והזנב מכיל עצבים רבים ובתוכם, ריכוז גדול של עצבי כאב. מגוון הטיפולים הקיים למצב שתיארת- גדול. אין טיפול שהוא הטוב ביותר ויש להתאים הטיפול הייחודילמטופל הספציפי.
    חשוב ביותר שתגיעי למרפאת כאב המתמחה בטיפולים בבעיות השלד והשרירים, על מנת שיתבצע עיון במצבך ויותאם הטיפול הטוב ביותר.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני עוצמתי

ד``ר זאב קריסטל
    25/06/2008

שלום רב
    אין ספק שאת סובלת מתסמונת כאב כרוני, כנראה על רקע של פגיעה עצבית (האם עשית EMGאיבחוני?). הטיפול שקיבלת עד כה נועד להקל כאב ממקור דלקתי ולכן לא עזר לך. הצעות להמשך טיפול: תרופות משככות פעילות עיצבית חולנית כמו LYRICA ונוגדי דיכאון, בשילוב עם משככי כאב חזקים כמו TRAMAL או OXYCONTIN . בשלב הבא יש לנסות אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השידרה . כל אילו יש לבצע במסגרת מרפאת כאב מקצועית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על תשומת הלב

jbv
    25/06/2008

לגבי שאלתך .... עברתי פעמיים שתי בדיקות emg אחת מהן הועברה עם מחטים תוצאות הבדיקות היו תקינות קרי אין פגיעה עצבית כמו כן שהשתמשתי ב lyrica ו taramel ללא הקלה לאחרונה קיבלתי המלצה להשתמש בכדור בשם סימבלטה (נוגד דיכאון) אשמח אם תוכל להפנותי למרפאת כאב ספציפית שמתמחה בטיפול שהמלצתה עליו ואולי עוד סוגי טיפולים שנועדו לשכך פעולות עצביות כורניות שוב תודה חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עוצמתי

ד``ר זאב קריסטל
    26/06/2008

תלוי היכן את גרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חכמה

שני
    30/10/2010

תפסיקו להתחזות לילד בן 13 בשם עודד ופתאום להגיב כ"יוסי". ממש חכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים בשרירים
    עודד
    24/06/2008

היי אני קראתי באיזה מקום שאם לאדם יש טיקים בשרירים אז יכול להיות שיש לו סרטן במוח

אני בן 13

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים בשרירים

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר אברהם לזרי
    25/06/2008

בוקר טוב
    אני בטוח שאתה חש בטוב. אני מניח שאתה מתעניין וקורא. גם אני הייתי ילד כזה.
    לעיתים, אנו נתקלים במידע שמפחיד ומלחיץ אותנו. ברוב המקרים התכווצויות בשרירים מופיעות לאחר מאמץ.התכווצויות חולפות מופיעות, פעמים רבות, כשאנו עייפים וממש רגע לפני שאנחנו נרדמים- כך שאלה תופעות תקינות ונורמליות.
    לעיתים רחוקות קיימת בעייה במאזן ובהרכב המלחים בגוף (אתה בטח יודע שרובנו מורכב בעיקר ממים ובתוכו מומסים מלחים שונים), ואז, בד"F אצל אנשים בריאים, המצב מסתדר באופן עצמי. אם הבעייה נמשכת והיא מטרידה- ניתן לפנות לרופא המשפחה.
    למיטב ידיעתי, אין סיבה לדאגה.
    המשך להיות סקרן ומתעניין
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים בשרירים

עודד
    07/07/2008

אני לא כל כך הבנתי האם יש קשר בין טיקים בשרירים ובין סרטן המוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיכנסאתה לא הבנת!

עודד
    08/07/2008

אתה לא הבנת אותי יש לי טיקים זנ כאילו שהשרירים שלי קופצים או זזים לבד כזה זה לא שיש לי התכווציות בשרירים הם זזים כזה או קופצים קשה קצת להסביר את זה האפ יש לזה קשר לסרטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר אברהם לזרי
    12/07/2008

שלום רב
    לא שאני יודע על קשר ישיר. במקרה שיש התכווצויות מהסוג שאתה מתאר- יש לפנות לנוירולוג בכדי שיאבחן את הבעייה. לעיתים התופעה קשורה למחלות שריר או למחלות בהן הקשר בין העצב המוטורי (האחראי על הפעלת התנועה) והשריר אותו הוא מעצבב- לקוי.
    בכל מקרה- נא לפנות לנוירולוג/ית לצורך אבחון.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

עודד
    12/07/2008

מדוע אתה חושב שכדי לי לפנות לרופא האם זה מסוכן מה שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב פעם

עודד
    12/07/2008

איזה מחלות את מתכוונת אתה מתכוונת למחלת סרטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר אברהם לזרי
    16/07/2008

שלום רב
    מה הקשר בין סרטן וטיקים?
    נא פנה לנוירולוג, שישלים הבירור הרפואי.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש חשוב

עודד
    16/07/2008

למה נראה לך שאני צריך ללכת לרופא מה כבר יכול להיות לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתה לא עונה

עודד
    25/07/2008

למה אתה לא עונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אברהם לזרי
    12/08/2008

שלום רב
    כאמור לטיקים סיבות שונות, ברובן נוירולוגיות. הפניתי אותך לנוירולוג כי דיווחת שאתה סובל מהתופעה. אם הכל חלף, אתה מתפקד כרגיל- אין בעייה. אם אתה ממשיך לסבול- פנה לרופא כדי שיאבחן את הבעייה ויתאים לך טיפול לפי הגורם שיימצא. אני שב ואומר- למיטב ידיעתי אין קשר בין התופעה שאתה מתאר ובין סרטן.
    רפואה שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר גמור

יוסי
    14/08/2008

בסדר הבנתי אותך ובזמן האחרון כבר כמעט ואים לי את הטיקים האלה אולי זה בגלל שכל הזמן חשבתי על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בבית החזה
    איתן
    24/06/2008

שלום, אני בן 38, לא מעשן, ללא בעיה לבבית תורשתית ידועה, לא לוקח שום כדור גם לא נגד כאבים. דופק במנוחה 75 - 80 (בעבר היה 60, לא יודה למה עלה).
    הבעיה:בחודשים האחרונים ובמיוחד בחודש האחרון אני מרגיש לחצים לא ברורים ומאוד מציקים בבית החזה, בעיקר בצד ימין שמתחזקים בנשימה, תוך כדי מאמץ גופני ולעיתים אפילו בעת בליעת אוכל ובשינוי תנוחה. הכאב קבוע בצד ימין (לחץ, מועקה) אם נטייה לשנות את אופיו (לעבור לצד שמאל ולחזור, לפעמים מתווסף לו דקיורת ועקצוצים) ומוקד הכאב הינו בין נק' מפתח הלב (סרעפת/רום הבטן) לבין החזה עצמו.
    אין תופעות של זיעה, בחילות וכדומה, אך יש, כאמור, לחץ קבוע, כאילו משהו לוחץ לי על הסרעפת.
    בדיקות שעשיתי: שהתחילו הכאבים, לפני שלושה חודשים פלוס, עשיתי אקג, גסטרטסקופיה, אקו במאמץ, צילום חזה, תפקודי ריאה, בדיקות דם ולקחתי לחודש לנסיון אפילו כדורי לנטון ואומפרדקס מחשש שיש לי רפלוקס, אך למעט העובדה שכמעט ואיבדתי את חוש הטעם מהאומפרדקס, הם לא הואילו לי בכלום כי אני לא סובל מצרבת (שריפה בבית החזה) ולא מרפלוקס. עוסק בפעילות ספורטיבית!!!
    תוצאות הבדיקות אקו:
    במנוחה - מקטע פליטה מוערך ב - 60 אחוז, חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו לא מעובות, תפקוד גלובלי תקין, עליה שמאלית אינה מורחבת...אי ספיקה מיטרלית מ י נ י מ ל י ת.
    לא העלו שום ממצא חריג "אקו במאמץ - ללא עדות לאיסכמיה בבדיקה, ללא צניחות ST משמעותיות, עם סיום המאמץ תפקוד החדר השמאלי משתפר. דופק במנוחה 81, בשיא במאמץ 164, אחוז מדופק מירבי 90, לחץ דם בשיא במאמץ 80/160.
    יתר הבדיקות כאמור ת ק י נ ו ת.
    נכון להיום: כאמור ממשיך לסבול והבעיה אף מחריפה ואני מאוד חושש לבריאותי בפרט שהרפואה לא מוצאת מה יש לי. לפעמים פשוט בא לי למות מייאוש ומסבל. אני לא בנוי לחיות עם סבל כל כך הרבה זמן ועוד בחוסר ידיעה לבעיה.
    בדיקות נוספות: אמור לעשות בעוד כשבוע מנומטר ובדיקת חומציות PH24h.
    שאלותיי:
    1. אם יש לכם יכולת במרפאת כאב לעזור לי, גם אם זה בניסוי וטעיה שלא יודעים את מקור הבעיה במפורש או שבמונחים של עלות/תועלת יכול להיות לי נזק לכבד או מערכות אחרות בנוסף מבלי שהבעיה נפתרה?
    2. האם מרפאת כאב, כשמה כן היא, מטפלת רק בכאב כסימפטום ולא בעיה, קרי: אחרי שמספיקים לקבל טיפול, הבעיה חוזרת?

תודה רבה על תשובתך המועילה.
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ממושכים בבית החזה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    חן
    22/06/2008

כשנתיים אני סובל מכאבים בלתי נפסקים באיזור הלסת העליונה משמאל אשר מוגברים בעת אכילה\לחץ על השיניים באיזור.
    היו לי כאבים נסבלים באיזור לפני שמאוד מאוד הוגברו לאחר טיפול שורש.
    לאחר התיעצות עם הרבה רופאים:א.א.ג,לסת,וכ"ו לא נמצאו ממצאים פתלוגיים חוץ מרופא נוירולוג שמצא רגישות באיזור for.supraorbitale משמאל אשר רשם לי טגרטול שלא עזר וגבאפנטין שעוזר ממש קצת.אני כבר ממש מיואש,דכאוני ומאוד קשה לי לתפקד....אני כבר לא יודע מה לעשות ולמי עוד אפשר לפנות
    יש לך אולי רעיון???

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• כאב בלסת עליונה

ד``ר זאב קריסטל
    22/06/2008

שלום חן
    הכאב שאתה מתאר מקורו כפי הנראה ממערכת השיניים. אתה אומנם נבדקת על ידי רופא פה ולסת, אך לא ברור לי אם אמנם מוצו האמצעים האיבחוניים בכיוון של בעיה בסגירת ובהתאמת מערכת השיניים.
    האם אתה שומע חריקת שיניים בעת לעיסה? האם הרכיבו לך מתאם שיניים למשך מספר לילות לצורך איבחון וטיפול? האם בוצע בירור לגבי בעייה בפרק חיבור הלסת התחתונה לגולגולת, הנובעת מאי התאמה כזאת? עליך לפנות למרכז רפואי עם רופא פה ולסת המתמחה בבעיה ספציפית זאת (יש בהדסה עין כרם).
    אפשרות נוספת, נדירה יותר, היא כאב נוירופאטי (עקב נזק לעצב), התגובה החלקית שלך לגבפנטין רק תומכת בכיוון זה ומראה שעדיין לא הגעת למינון הנכון לעליך לעלות למינון גבוה יותר (עד 3200 מ"ג ליום). או לחלופין לעבור לתרופה יעילה יותר כמו ליריקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב ובחזה
    נמרוד
    20/06/2008

שלום,
    זה כבר תקופה ארוכה שאני סובל מכאבים בחזה ולאחרונה אני סובל גם מכאבי גב שיכול להיות שזה בריאות כי כואב לי בצד שמאל למטה וגם קצת בבטן,בנוסף לאחרונה אני סובל מגלי חום לא ברורים.
    אני בן 29 ובדר"כ בריא אני אוסיף ואגיד שאני לא סובל משיעול או משהו דומה אך אין לי מושג מה פשר הכאבים הללו
    אודה לתשובתך,
    נמרוד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב ובחזה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    21/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    רוחי
    20/06/2008

ערב טוב
    הנני בן 25 , סובל מכאבי ראש וסחרחורת ואי איזון כבר יותר מ 6 שנים , והסיבה היתה שנפגעתי בראש לאחר שנפלתי במהלך עבודתי , והנני מטופל בבית חולים העמק בנירולוגיה ע"י ד"ר רשף , ובמרפאת כאב ע"י ד"ר קריסטל , לאחרונה המצב נהיה בלתי נסבל ואני מסרב את כל התרופות , לכן ההמלצה היתה שישתילו לי אלקטרודה מתחת לעור עד לעורף ... אינני יודע מה הסיכונים , מה עושים ואיך עושים ואם זה עוזר ,,, התור בינתיים נדחה ולא יודע אם זה לטובה אבל אני ממשיך בסבל שלי מכאבי הראש והסחרחורת והדכאון שיש לי ...
    הנני מבקש הסברים , עצות , מה אפשר לעשות , האם כדאי , בבקשה ותודה לכלום

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר אברהם לזרי
    21/06/2008

בוקר טוב
    אני מציע שתפנה לרופא שהמליץ לך על השתלת האלקטרודה- סביר להניח שהסבריו יהיו הטובים ביותר. כמו כן הנך מטופל ע"י צוות מקצועי מצויין. המשך להיות במעקב שלהם.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק
    אריקה
    18/06/2008

שלום דר'

בדיקת MRI מראה:
    L4-L5 בלט דיסק לטרלי פורמינלי מימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין
    L5 - S1 בלט דיסק לטרלי משמאל עם לחץ על מוצא שרוול השורש משמאל

אודה להסברייך מה פירוש התוצאה וכן איזה טיפולים ניתן לבצע שיעזרו לי, היות ואני סובלת מכאבים חזקים מאוד. לעיתים קשה לי לדרוך על רגל שמאל ואני מרגישה "שריפה" ברגל.

בתודה
    אריקה

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק

הוספת תגובה

• בלט דיסק

ד''ר אברהם לזרי
    18/06/2008

שלום רב
    שלמחתנו הרבה-כמטפלים וחולים, בלט דיסק הנו, בדרך כלל, מצב המגביל את עצמו ואינו גרום לבעיות מיוחדות לאורך זמן.הדיסק הבולט- אם אינו תלוש או פרוץ, מגרה את השורש העצבי היוצא מחוט השדרה. אם מדובר בכאב בלבד ואין סימנים נוירולוגייים, כמו: חולשה או שיתוק שרירים, אי שליטה על הסוגרים (שתן ופעולות מעיים) או הפרעה בתחושה- אין מקום לטיפול ניתוחי ויש לבצע טיפולים שמרניים. מטרת הטיפול השמרני- "לשבור" את ההתקף, לשחרר שרירים, להפחית כאב וזאת על מנת: שיפור התפקוד ומניעת ההתקף הבא.
    אם תפני למרפאת כאב- תוכלי לקבל הסבר מדוייק ומפורט על כל שיטות הטיפול המוצעות שם. היריעה קצרה מכדי לפרטן כאן. הדגש הנו על שילוב של: טיפול נוגד דלקת, טיפול להפחתת הכאב, הדרכה לגבי תרגול.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרויות טיפול
    מיכאל
    15/06/2008

שלום רב בתי בת 3 חולה במחלה JRA מזה כשנה כעשרה חודשים היא לא הולכת רק ע"י אילוץ והמון פיזיותרפיה.

בתקופה הזאת וליפני כן קיבלההמון דנלון בנוסף פלסים.גב התחתון העצם הזנב בולט ובנוסף שני עצמות משני הצדדים.

לפעמים זה בולט נורא ולפעמים זה יורד. והיא אינה יכולה להרים את הראש למעלה ולצדדים.

האם יש טיפולים אחרים בנוסף לפיזיותרפיה והידרותרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אפשרויות טיפול

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    18/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורתופדיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    18/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, פיברומיאלגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים החזה
    שיר
    10/06/2008

שלום, אני בת 21 ואני חשה בכאבים השדיים ןבפטמות באופן פתאומי מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים החזה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    11/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    11/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, מחלות כבד, דרכי מרה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לאורך הצוואר
    טל
    04/06/2008

שלום רב, אנמי סובלת מזה חודשיים בכאב צוואר עורף, הכאב מתחיל מהצוואר ועד העורף בצד שמאל, אורתופד טען כי זה דלקת בגיד, אך תרופות שנתן לא עזרו, להיפך הכאב בר ועתה איני יכולה לישון החל משעות הבוקר המוקדמות כיון שבשעות אלו הכאב מועצם מאוד ואני מרגישה זרמים וכאבים שלא מאפשרים לי לישון באף תנוחה, במהלך היום הכאב פחות עוצמתי, נשלחתי לצילום, אך איני יודעת אם הצילום יבטא את הבעיה, האם יש לכם עצה עבורי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאורך הצוואר

הוספת תגובה

• כאב צווארי

ד``ר זאב קריסטל
    05/06/2008

שלום טל
    כאב צווארי חד צדדי לרוב מקורו בדלקת של הפרקים הקטנים בחוליות הצוואריות בעמוד השדרה.
    הטיפול הוא לפי סולם מדרגות - תחילה משככחי כאבים ולאחר מכן הזרקות מיוחדות לחסימת העצבים מובילי הכאב מפרקים אילו. תגובה טובה אך זמנית מחייבת צריבת העצבים האמורים באמצעות גלי רדיו. הפעולה נעשית ע"י מיכשור מיוחד במסגרת מרפאות הכאב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    01/06/2008

האם כאב כרוני נחשב למחלה היום? האם היא מוכרת ויש מומחים בנושא? האם אפשר לקבל עליה אחוזי נכות וכדומה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של"סיגל

ד''ר אברהם לזרי
    03/06/2008

שלום סיגל
    כאב כרוני נחשב ע"י אנשי המקצוע כמחלה. לא ברור ליו דעתי אינה מוכרת ע"י רשויות המדינה להכרה כנכות.
    אני מעביר את השאלה שלך לפורום אחר, אני מקווה שתיעני באופן מספק.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=190 id=link]זכויות רפואיות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כשבוע
    ליהי
    27/05/2008

שלום
    ברצוני לדעת האם יכול להיווצר כתוצאה ממתח כאבי ראש שנמשכים כשבוע לפעמים עם בחילות ולפעמים בלי
    ישנה בלילה מצויין
    רק כשמתעוררת מתחיל הכאב ראש,לא יודעת אם להגדיר זאת ככאב ראש או כלחצים בצד הראש במיוחד בצד שמאל מעל האוזן ומאחורי הראש מעל העורף,וגם העיניים כואבות ,בנוסף הצוואר גם מתוח וכואב כמה שבועות,בנוסף סובלת מסחרחורות וחולשה(יש לציין שאני אנמית,השיער נושר ,ואני מאד חיוורת )
    יש לציין שהייתי מאד מאד מתוחה לאחרונה בעבודה ובבית
    האם יכולה להיות זו הסיבה לכל הכאבים הללו?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש כשבוע

הוספת תגובה

• כאבי ראש כשבוע

ד''ר אברהם לזרי
    03/06/2008

שלום רב
    לכאבי ראש סיבות רבות ותקצר היריעה למנותן כאן. מתיאורך- כאב הראש עלול להיות כתוצאה מחוסר המוגלובין (אנמיה) ואולי חס רויטמינים, בעיקר מקבוצה B.
    אני מציע שתפני לרופא פנימי שיבצע בירור מתאים. לכשתישלל סיבה פנימית לכאבי הראש- והם יימשכו- עלייך לפנות למרפאת כאב לצורך טיפול בכאב עצמו.
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/06/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=190 id=link]זכויות רפואיות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    עיריתת
    24/05/2008

שלום רב,
    בני בן ה-16.5 סובל מזה כשנתיים מכאבי ברכיים בשתי הרגליים. הכאבים החלו לאחר שהוא עסק בריצות באופן אינטנסיבי. לאחר התחלת הכאב הוא הפסיק לרוץ, ומזה כשנתיים כמעט שלא רץ, ועדיין סובל מכאבים. לפעמים כואב לו מאד, ולפעמים הברכיים פשוט מפריעות לו. היינו כבר אצל כמה אורטופדים, אשר שלחו אותו לצילום רנטגן ומיפוי עצמות, ובשני המקרים נמצא שהכל תקין אצלו. בכל זאת, הוא ממשיך לסבול מכאבים. אורטופד אחד אף אמר לו שהכאבים הם בגלל השרירים הקצרים שלו, ואז הוא עסק במתיחות תקופה מסויימת, ובאמת חש בהקלה, אך אחר כך הכאבים שבו לתקוף אותו. הוא כבר מיואש לגמרי גם בגלל שהוא חושב שלא יוכל לחזור לעסוק בספורט, וגם בגלל שהוא חושב שהכאב יהיה לנצח. האם ניתן להקל עליו?
    אמו הדואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים לאחר ריצה

ד''ר אברהם לזרי
    25/05/2008

שלום רב
    לכאבים בברכיים סיבות רבות. הברךך הנה מפרק מורכב בעל מרכיבים רבים. בשל העומס המופעל על הברך בשעת תנועה- כל אחד מהמבנים עלול להיפגע. הסימן השכיח הנו כאב.
    אצל רצים, למרחקים, שכיחה התופעה של "התרככות"סחוס הפיקה. פיקת הברך תומכת בגיד הפיקה (המשכו של קבוצת השרירים הארבע- ראשיים, שעוברת בקדמת הירך, מכסה את הפיקה ונצמדת לחלקו העליון-קדמי של עצם השוקה. ריצה ממושכת, אצל אנשים בלתי מאומנים, בעיקר כאלה הנוטים לגמישות המפרקים ובפרט אם רצו על משטחים בלתי מתאימים ועם נעליים "גרועות"- גורמת לבעייה הידועה בשם "ברך הרץ". הפיקה הנחבטת בחוזקה על עצם הירך בחלקה התחתון נפגעת והסחוס שלה מתחיל להתבקע.יש למנוע נזק נוסף על ידי נקיטת מספר פעולות.
    אני ממליץ שעל בנך להיבדק בהקדם במרפאה המטפלת בסוג כזה של פציעות, שם תיקבע האבחנה ויקבל הדרכה בדבר תרגול מתאים (כולל ריצה, אם אפשר) ואביזרים מתאימים (תומך לברך, נעליים ועוד).
    בריאות שלמה
    ד"ר לזרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק גב תחתון מותני
    אתי
    22/05/2008

אני סובלת מפריצת דיסק ( "חמורה" - לדברי המומחים ) - והפתרון לדעתם הינו ניתוח כריתת דיסק .
    האם לדעתך דיקור יכול להועיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק גב תחתון מותני

הוספת תגובה

• פריצת דיסק גב תחתון מותני

ד``ר זאב קריסטל
    24/05/2008

שלום אתי
    פריצת דיסק חמורה טומנת בחובה סכנה מוחשית של נזק עצבי. התערבות מהירה יכולה למנוע זאת. טיפולים משלימים כמו דיקור סיני מיועדים בעיקרם לכאבי גב ממקור שרירי ולכן אין לכלול אותם בקטגוריה זאת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אתי
    26/05/2008

אז לדעתך , במקרה שלי רק ניתוח יכול לעזור ? קראתי כמה הודעות לפני שענית שכאבי הגב חורים לאחר שנה שנתיים עם או בלי ניתוח , אז למה לעבור ניצוח בעצם ?
    מה הכוונה לנזק עצבי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק עצבי

ד``ר זאב קריסטל
    05/06/2008

לעתים רק ניתוח יכול להסיר גורם פיזי הלוחץ על שורש עיצבי היוצא מחוט השידרה. לחץ ממושך מידי יכול לגרום לשינויים בלתי הפיכים ומצב של כאב כרוני. לכן גם הקלה של שנתיים מועילה ומונעת את המעבר למצב כרוני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה