מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התדרדרות קוגניטיבית בגיל 19.5מיכה22/02/2009
לפני כחודש שתיתי באירוע אלכוהול בכמות מופרזת במיוחד כשלפני זה לא הייתי שותה בכלל ,ומאז חלה התדרדרות עצומה במצב שלי.למעשה אז הכל התחיל לפני זה הייתי בסדר גמור. כבר מהבוקר שהתעוררתי ,הייתה הרגשה של ראייה לא ממוקדת וגם פגיעה בחשיבה ריכוז זיכרון ובכלל ירידה משמעותית בתפקוד המנטלי ..המצב היה סטטי במשך שבועיים ואז באה התדרדרות נוספת כשחשבתי שלא יכול להיות גרוע יותר בכמה ימים האחרונים המצב ממש מתדרדר וגם יש לי כאבי ראש ואני לא מסוגל להירדם בכלל גם עם כדורי שינה..מבחינה קוגנטיבית אני כבר לא מתפקד בכלל אני כבר לא מסוגל לחשוב על כלום כשלפני זה הייתי חושב הרבה על כל מיני דברים וגם מבחינת הדמיון אני כבר לא מסוגל לדמיין ובכלל ההרגשה היא כאילו המוח כבה לחלוטין כשגם בראייה יש התדרדרות שאני ממש רואה הכל בצורה שונה ..גם לפני זה לא הייתי פעיל במיוחד הייתי די שקט,ואני עדיין מסוגל לדבר בצורה תקינה ולכן לא רואים עליי שינוי גדול במיוחד ואת ההתדרדרות הנוראית כלפי חוץו גם עשיתי בדיקת CT שהייתה תקינה ובדיקות דם תקינות והייתי גם אצל רופאים ואצל פסיכיאטר שאומרים שזה עניין נפשי אבל העניין הוא שאני ממש מרגיש את מה שקורה לי שכבר מההתחלה הייתה התדרדרות בקטע של הראייה ומעריך שזה ממש נזק מוחי שנגרם לי למרות שה CT תקין ממה שהבנתי זה לא יכול לאבחן דברים כאלה..האם יוכלו לראות משהו ב MRI? מאז אני לא מתפקד לחלוטין ולא מסוגל לעשות דברים שעשיתי לפני ופעולות פשוטות נהיות הרבה יותר מסובכות..כל הרופאים שהייתי אצלם כולל פסיכיאטר שהוא נוירופסיכולוג אומרים שאין סיכוי שיש לי דמנציה משתייה חד פעמית של אלוכוהול,אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח ואני כבר ממש גמור ולא מסוגל לתפקד ויכול להיות כבר בכלל לא מסוגל להירדם..ייתכן שיש לי אכן דמנציה או אפילו אלצהיימר כתוצאה מכך?..גם לסבתא שלי יש אלצהיימר מגיל 70 ומשהו,אולי זה גנטי.. האם קרו מקרים כאלה של דמנציה או אלצהיימר בגיל כל כך מוקדם?לצערי התחושה שלי שאני אחד מ ה 0.01% שיש להם את הדברים האלה בגיל כל כך מוקדם..גם יש לי כתוצאה מכך דיכאון אבל הדיכאון הוא כתוצאה מהמקרה ומהתוצאות שלו אבל ההתדרדרות המוחית היא כתוצאה מהשתייה של האלכוהול שהשפיע על המוח בצורה ממש רעה..אני מרגיש שכבר אין מה לעשות ואומנם אני לא יתאבד אבל אני מרגיש שאני כבר ימות לבד מחוסר שינה או מההמשך התדרדרות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם המצב
גל גפן-ריטר23/02/2009מיכה שלום!
מההודעה שלך עולה כי אתה חש לחץ וחרדה גדולים בעקבות אותו אירוע שארע. אני ממש מתפעלת מכך שרק עבר חודש וכבר הספקת לעשות את כל הבירורים הרפואיים הדרושים.
מהבירורים נשמע שהכל תקין מבחינה נוירולוגית ועל כן אין מקום לדאגה. אני רק יכולה לתמוך בכך שדמנציה לא מתחילה בעקבות אירוע שתייה, גם אם יש נטיייה גנטית כזו. ובכלל להיות מסוגל לעשות את כל הבירור הרפואי, ולכתוב בצורה כה מאורגנת את המידע שכתבת רק מוכיחה שזה לא הכיוון של האבחנה....
הייתי כן ממליצה לך להתחיל טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי ותבדוק האם זה עוזר לך להתמודד עם תחושותייך הגופניות והרגשיות.
בנוסף אם זה ירגיע אותך, אתה תמיד יכול להמשיך את המעקב הרפואי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTSDעופר22/02/2009
שלום ד'ר שרה שאלתי היא האם במבחנים נוירופסיכולוגים ניתן לאבחן - PTSD ואם לא אז באיזה אופן מאבחנים מחלה זו. תודה לך על היתחסותך (גם בפעמים הקודמות) עופר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון נוירופסיכולוגי ו- PTSD
ד``ר שרה רפפורט26/02/2009עופר שלום,
חשוב לציין שאבחון נוירופסיכולוגי נערך על ידי "פסיכולוג " מומחה שגם מתמצא בהפרעות פסיכולוגיות שונות. הנוירופסיכולוג אמור להתייחס ולאבחן מצבו הנפשי של הנבדק, לצד הבעיות בתפקוד הקוגניטיבי. האינטגרציה בין שני המישורים נותנת את האבחנה.
גם בקליניקה שלי, ממצאי הבדיקה לעיתים מצביעים על PTSD או בעיות נפשיות אחרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקסניה18/02/2009
איך קוראים לרופא המטפל בבעיות זיכרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט18/02/2009קסינה שלום,
בעיות זיכרון הן לא מחלה אך סימפטום של בעיה נוירולוגית, התפתחותית או בעיה נפשית. נוירופביכולוגים שעובדים באימון קוגניטיבי גם עוזרים בטיפול בשל הפרעות זיכרון. עם זאת, כדי לברר מהו הגורם של הבעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר, זיכרון נחלש עזרתך הדחופה..אלמונית17/02/2009
אני חולת אפילפסיה, לאחרונה (אחרי שנים) היו לי התקפים מרובים כל לילה עקב החלפת כדורים. ההתקפים פסקו בחודשים האחרונים אך אני מרגישה שהזיכרון שלי (לטווח קצר) נפגע מאוד. אני אקדמאית עם משרה שמחייבת אותי לזכור פרמטרים רבים ולכן אני חייבת פיתרון האם יש תרגילים עצמאיים שאני יכולה לעשות ע"מ לשפר את התיפקוד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט18/02/2009שלום לך,
אני מביה מדבריך שבעיות הזיכרון גורמות לחץ נוסף בחייך. כדי לברר האם מדובר בבעיות זיכרון ו/או גם בעיות קשב. לאור החשיבות לחזור לתפקוד יעיל, אני ממלצה שאת תפני לבדיקה קוגניטיבית ממוקדת ולטיפול בהתאם ע"מ שתקבלי הכוונה מסודרת לצורך שיפור תפקודך. תרגול קוגניטיבי צריך להיות תפור לבנאדם ותבניתו הקוגנייבית. ייעוץ זה יכול גם לכוון אותך איך לפצות בעיותיך הספציפיות. עם זאות, באינטרנט ניתן למצוא הרבה משחקים לצורך תירגול קשב וזיכרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
ויקטוריה31/03/2009גם לי הייו תקופות כאלו
בעבר הייתי עובדת בתחום ביטוח רכב והיו בעיות אבל היום הכל בסדר
הזכרון קצת נחלש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרכז להכשרת מטפלים -שיבא תל השומרסטפני-שיבא תל17/02/2009
המרכז להכשרת מטפלים –באוכלוסיות עם מוגבלויות לצחצח שיניים,לחפוף ראש,להתלבש ולנעול נעליים-הפעולות הפשוטות של חיי היום יום שרבים מאיתנו אינם נותנים עליהן את הדעת.כמעט כל אחד מאיתנו מכיר אדם שהיה איש עבודה,אדם עצמאי וכיום נזקק לעזרת הזולת בפעילויות הכי פשוטות .ברוב המקרים הטיפול בהם מופקד בידי מטפלים בשכר ללא הכשרה בתחום זה.מרכז השיקום אשר במרכז הרפואי שיבא יזם תוכנית מובנת המיועדת להכשיר את אוכלוסיית המטפלים,קרובי משפחה של המטופלים,עובדי חברות כוח אדם,ישראלים וזרים.ומטופלים עצמם מוזמנים להשתמש בשירות יחודי זה ולהפנות אלינו את מטפליהם החדשים או הותיקים. הנושאים שילמדו במהלך הקורס:עזרה ראשונה,מערכת גוף האדם,התמודדות עם מצבים מייצגים במוגבלות ונכות פיזית ונפשית,הכרה ושימוש בטיחותי בציוד המסייע,מנהגים חגים ומועדים,זכויות המטופל והמטפל הקניית ידע תיאורטי הכשרה מעשית. סה"כ 5 ימי השתלמות בין השעות 08:00-16:00 במרכז הרפואי שיבא תה"ש יערך מבחן מסכם ותוענק תעודה מטעם המרכז הרפואי שיבא תל-השומר מסלולים בשפות:עברית,אנגלית וברוסית. לפרטים נוספים לפנות לסטפני בטל" 03-5302718
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי ומומלץ!
ד``ר שרה רפפורט17/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגלל הפרעות זיכרון או הפרעות זיכרוןl15/02/2009
בגלל. קיבלתי במשך תקופה קצרה , תקופה קצרה אחרי שנפגעתי בתאונה, פסיכולוגית קוגניטיבית. ההנחיה של פסיכולוגית בית החולים לאמא שלי הסתירה ממנה את זה שבבית בו גרנו אז כלומר בקופת חולים מחכה לי הפניה לשיקום קוגניטיבי (ריפוי בעיסוק) ואחר כך נדדתי בין פסיכולוגים שונים עד שנפלתי בגיל ההתבגרות לפסיכולוג ביחידה שיקומית נוירופסיכולוגית. אמא שלי בסופו של דבר תמיד עשתה שאני אבין שאני פגועה. היו לי המון בעיות זיכרון. גם עכשיו זה לפעמים חוזר אלי. אני פשוט נהייתי חרדה מכל מה שקשור בפסיכולוגיה. אחר כך היתה לי שנה וחצי מרפאה בעיסוק אבל היו לי תקלים עם חבר שלי שלא הבין דברים ועכשיו התחלתי מאמנת קוגניטיבית שלוקחת פי 2 כסף אבל יש לי תקווה איתה. נפצעתי קרוב לגיל 13 ואני כעת קרוב לגיל 35. אמא שלי תמיד מטרפדת בדיבור לפחות כל דבר שלא חופף למה שהיא חוש/בת. היה לי ביטחון עצמי עצום לפני הפגיעה בעיקר כי לא אבחנו לי אותו ולא מדדתי אותו. דברים זרמו. הרבה זמן שדברים לא זורמים. שהבטחון שלי לא חזק, שקורים סביבי ארועים טרגיים ושאני מתוסכלת ושמא שלי תמיד מוציאה את עצמה צודקת בכל מה שעשתה מכוונה טוה , ואותי פגועה כנראה. מה זה בכלל הפרעות זיכרון? אני עכשיו די תלויה בלגור מחוץ לבית עם חבר שלי מזה שנתיים+ ויש לי המון תוכניות אבל אני נורא עצובה. בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש יותר מידע ומה שאלתך
ד``ר שרה רפפורט18/02/2009שלום לך,
ניראה לי שעברת התמודדות די קשה וכן תסכול רב מאז פציעתך בגיל צעיר. את לא מציינת מאיזו פגיעה את סבלת כתוצאה מהתאונה. האם נחבלת בראש? כמו כן, חשוב לי לדעת מה השכלתך ומקצועך שרכשת מאז הפגיעה והאם את הצלחת לעבוד לתקופה ממושכת.
נפוץ שאנשים שסובלים מהפרעות קוגניטיביות מפתחים לעיתים אפיזודות של דיכאון בעקבות הקשיים והתסכול שחווים.
אם תשאלי שאלה ספציפית בנוגע בעיותיך, אשמח להתייחס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוירופסיכולוגיתח.מדימונה15/02/2009
ב25-2-09 יש לי בדיקה נוירופסיכולוגיה וביקשתי מביטוח לאומי להכיר אותי כניפגעת פעולות איבה {היה לנו פיגוע בדימונה ואני ההיתי וראיתי מראות קשים}כמה שאלות לי אלייך . 1}מה הקשר בין הבדיקה לבקשתי ? 2}איך נעשית לי הבדיקה? 3}מה זה בכלל הבדיקה הזאת? בתודה מראש ח.מדימונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בביטוח לאומי
ד``ר שרה רפפורט17/02/2009שלום לך,
לצורך קבלת אחוזי נכות במוסד לביטוח לאומי צריך לעבור מערכת בדיקות של מומחים. אתה לא מציין ממה אתה סובל, ויתכן אתה נפגע טראומה וחרדה. אם כך, יש צורך לברר האם חלה ירידה תפקודית. הבדיקה הנוירופסיכולוגית בודקת האם נפגע תפקודך הקוגניטיבי, לצד בעיות נפשיות שנערכות בדרך כלל ע"י פסיכיאטר.
אתה מוזמן לגלוש באתר של מכון קוגני-טיב, שם מפורט הסבר ותהליך הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שלי
ח.מדימונה20/02/2009אני סובלת מחלומות בלתי פוסקים של דברים שעברתי בחיי מבחינה מינית ועכשיו נוספו לכך גם מה שראיתי בפיגוע כמו כן אני סובלת מחרדות קשים ומפחד להיות במקומות אם יותר משני אנשים אני פוחדת לתת לילדיי לצאת בחוץ שמה יקרה להם משהו או שיהיה פיגוע נוסף ואני לא יהיה שם להגן אליהם ויש גם את השאלות כמו:מה היה קורה אם לא ההיתי מצליחה לגרום לבן שלי הקטן ללכת לבית הספר והוא היה איתי ברגע של הפיגוע ,מה היה קורה אם ההיתי עוד כמה שניות והמחבל השני היה מצליח לפוצץ את עצמו ההיתי מתה בטוח ויש עוד המון שאלות כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוכחת מיליםאפרת15/02/2009
שלום רב, לאחרונה (במשך כשבוע), אני מגיעה למצב, אשר במהלך שיחה אני שוכחת מילים מוכרות ובסיסיות. חשוב לי לציין כי מדובר בשיחות רגועות "בין חברים", אשר לא גורמות לי ללחץ כלשהו. אחרי כמה רגעים אני מצליחה למצוא את המילה המבוקשת, אך הדבר חריג וקוטע את מהלך השיחה. זה לא קורה כל פעם, אבל בהחלט כל יום. חשוב לציין כי אני סובלת ממגרנות קשות וכי השבוע גם הייתי בלחץ קל אשר גרם גם לבעיות שינה. אולי יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שליפת מילים
ד``ר שרה רפפורט17/02/2009אפרת שלום,
יתכון יש קשר בין הקושי בשליפת מילים לבין הלחץ שאת חווה לאחרונה. כדי לך להקפיד על אורך חיים יותר רגוע ומאוזן, והבעיה שאת מתארת תחלןף. מקרה שהקושי ממשיך לאורך זמן, למרות ירידת הלחץ וחזרה לשינה תקינה, כדי לפנות לבירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז יוםדליה07/02/2009
האם אדם עם חבלת ראש קשה ורקע של סכיזופרניה לפני התאונה יכול להשתקם במחלקה רגילה של אישפוז יום או חייב להשתקם במחלקה של אישפוז יום חבלות ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש
גל גפן-ריטר10/02/2009אדם שלום!
שאלתך לא ברורה לי עד הסוף אך אנסה לענות בכל זאת. במידה ואדם עובר חבלת ראש, הוא מופנה בדרך כלל לשיקום המתמחה בפגיעות ראש. כדאי להתייעץ לגבי מורכבות הבעיה עם הרופאים שמכירים את אותו אדם, לגבי המשך שיקום המתאים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח נוריופיכולוגיעופר31/01/2009
שלום לך דר' על פי בקשת מוסד מסוים נערכו לי בחינות נוירופסיכולגיות עקב מצב נפשי קשה שהוגדר ע"י פסיכיאטרים שטפלו בי במשך שנתיים כ- PTSD ו- MDD עקב מחלת עצבים - CRPS שלקיתי בה לאחר תאונה. נערכו לי ראיון שערך כ-5 דקות ו-8 מבחנים בזמן של 25 דקות -כן כן 25 דקות כאשר הבוחן יצא פעם אחת כדי להכין לעצמו כוס מרק ובנוסף דיבר פעמיים בטלפון הנייד. לאחר כל זאת כתב בדוח כי מצבי אינו PTSD . שאלתי היא : האם ב -25 -דקות וללא היכרות מוקדמת יכול אותו פסיכולוג לאפיין את מצבי ולקבוע כי לא קיים מצב כזה או אחר ,לדבריו אני מתפקד כעט בטווח הממוצע הנמוך שלא מהווה ירידה משמעותית מתפקודו המשואר הפרה מורבידי.ואני שואל איך הוא יכול לקבוע זאת ללא היכרות עם עברי ?כל שכן פסיכיאטרים שמלווים אותי תקופה ארוכה מאוד ואני נמצא אצלם בטיפול שבועי קבעו על סמך בדיקות כי מצבי הוא PTSD ו- MDD . תודה על תשומת הלב עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט31/01/2009שלום עופר,
לפי התיאור שלך, הבדיקה שעברת ארכה כ חצי שעה סה"כ. אם כך היה, זו גישה חפיפה מידי ולא הדרך בה אנו נוהגים במכון שאני מנהלת. יכול להיות שהפסיכולוג שבדק אותל מאוד מנוסה ויודע להאבחן במהירות.
זכותך להערר על ממצאי הבדיקה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, יש לי שאלהמנדי29/01/2009
לאבי ארעה תאונת דרכים והוא נפגע בראשו. הוא לא זוכר לטווח הקצר, אני כולה לומר לו משהו והוא ישאל אחרי 2 דקות בדיוק מה שדיברנו עליו. האם אפשר לעשות משהו כדי לשפר את מצבו. בדוח הרפואי שלו רשום שיש שינויים גסים ואני מפרשת זאת בזכרון הפגום שלו. אשמח לתגובה. מנדי 052-6810310
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש
ד``ר שרה רפפורט31/01/2009מנדי שלום,
באופן כללי, לאחרי חבלת ראש מצבו הקוגנוטיבי של הנפגע אמור להשתפר. שיפור זה תלוי בעוצמה ומיקום של הפגיעה ובגיל של החולה ועוד. איני מבינה המשעות של" שינויים גסים". האם אביך עבר עהרכה קוגניטיבי במהלך אשפוזו והאם הוא קבל הפניה לשיקום? כדי לענות יותר ממוקד לשאלתך אני זקוקה ליותר מידע ספציפי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, לפי מה שהרופא מיח' טיפולי בית
מנדי01/02/2009שבה הוא מטופל, אמר, כי יש לו דמנציה, ולפי רופאה אחרת, נאמר לי כי השינויים בראשו החלו לפני התאונה, אלא שלפני התאונה לא היו לו בעיות זיכרון. הוא התנהל כרגיל. היה כתוב בדוח שלו שיש לו שינויים איסכמיים בולטים. והייתי איכשהו רוצה לעזור לו אם אפשר לשפר באיזה שהיא דרך את עניין הזכרון, השאלה אם אפשר. תודה, מנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי לא עבר הערכה כזו
מנדי01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
מנדי01/02/2009הרופא אמר שהמצב לא יעשה יותר טוב, אבל הייתי רוצה לתת את הטיפול בזה למומחים מהתחום. כמו כן, הוא לא זוכר דברים בטווח של דקות מעבר לזה הוא זוכר דברים שראה בטלויזיה חדשות שהיו לפני מספר ימים ובאותו היום. הוא לא זוכר דברים כמו, איזה חודש, איזה שנה. בקיצור ממש לא ברור לי. הוא שואל מס' פעמים את אותה השאלה לאחר שהוא כבר נענה עליה אבל הספיק לשכוח. מנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד``ר שרה רפפורט05/02/2009מנדי שלום,
שוב, חשוש לפנות עם כל המסמכים לנוירולוג שמתמחה בבעיות של אביך כדי לאבחן מה מידת הנזק שנגרם מחבלת הראש והאם מדובר במחלה דמנציה. לא ציינת את הגיל של אביך. לעיתים פגיעה טראומטית הינה ה- trigger של מחלות זיקנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית25/01/2009
ביתי בת 15 והובחנה כאפילפסית מגיל 2 וטופלה בטיפול תרופתי -למיקטל ואספלוט עד גיל 12 לאחר ששנתיים ללא פירכוסים ובדיקת אי אי ג'י תקין הוחלט לפני שנתיים וחצי להוריד בהדרגה את התרופות ואז החלו התנהגויות קשות של כפייתיות ואלימות קשה סביבה. האם יש קשר בין מוקד אפילפטי לחולי נפש-היפומניה וסכיזופרניה?מטופלת כיום בלמיקטל ליטיום ורספרדל ועדיין לא מאוזנת כלל..... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
ד``ר שרה רפפורט25/01/2009כרמית שלום,
לצערי איני מתמחה בנושא של הפרעות פסיכיאטריות על רקע אפילפסיה, אם בכלל קיים קשר כזה. אני ממליצה לפנות עם שאלתך לפורם "פסיכאטריה" או "אפילפסיה ילדים" באתר שלנו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון וזקנה וההתמודדות עימןחנית22/01/2009
שלום רב, סבי החל לפתח לפני כשנה וחצי תופעות של שכחה ו"בלאק אאוטים" (מדובר בבעיה של הזכרון לטווח הקצר, אין בעיה עם הזכרון לטווח הרחוק). דוגמאות לתופעות השכחה: שוכח שקבע תור לרופא/בדיקה...., שוכח ללכת לאימון בחדר כושר (דבר שהוא בגדר שגרה אצלו משך שנים רבות), שוכח היכן החנה את הרכב, שוכח את הדרך מהבית שלו לבית ילדיו וכד'. לאחרונה חלה הדרדרות בגלי השכחה ושמנו לב כי הוא נכנס למצב דכאוני במקצת המתבטא בכעס על עצמו ובבושה. לאחר התייעצות עם הרופאה שלו אנו הולכים לבדיקת סי טי ופונים לנוירולוג - זאת לאחר שהרופאה טוענת כי לדעתה לא מדובר באלצהיימר אלא באירוע מוחי קל שעבר , ללא ידיעתו, בעקבות נטילתו תרופה לדילול הדם. יש לציין כי סבי עבר לפני 5 שנים ניתוח מעקפים וצנתור (ללא אירוע בלב) ומאז נוטל בקביעות מדללי דם. אשמח אם תוכלי להמליץ על רופאים ו/או דרך טיפול מתאימה לנושא. האם יש מקום ללכת לפסיכולוג המתמחה בעניינים מסוג זה מאחר וסבי הוא איש עם "כבוד" מהדור הישן ואין אנו יודעים איך לאמר לו מה מצבו ואיך לבקש ממנו להתיר לנו גישה לחשבונותיו ולכל דבר אחר שיש בו צורך. אם תוכלי להמליץ על פסיכולוג המתמחה בנושא - אודה לך מאד ! תודה רבה הנכדה המודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד אפשר לנסות...
דרור23/12/2013כדאי לנסות חדר כושר למוח. אני מתאמן ב[a href='http://www.brain-train.co.il/?contact' id='link']בריינטריין[/a] ולי זה עוזר מאוד:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לסבא
ד``ר שרה רפפורט25/01/2009חנית שלום,
לפי התיאור שלך סבא שלך סובל מפגיעה קוגניטיבית ותגובה נפשית שתואמת מצבו, ולכל הנראה הוא מודע לפחות באופן חלקי לקשייו. עם זאת, לעיתים קשה להבדיל בין הגורמים של הסימפטומים כאשר גם דיכאון יכול לפגוע באופן זמני בזיכרון לטווח קצר. קודם כל, חשוב שהוא עובר הערכה קוגניטיבית מסודרת כדי לברר מידת הפגיעה הקוגניטיבית, בנוסף קבלת לאבחנה מובדלת. אני ממליצה על פניה לפסיכו-גריאטרי שמתמחה בבעיות שאלות האלו אצל אנשים מבוגרים. כמן כן, הפסיכו-גריאטרי יגדיר את ההמלצות להתערבות טיפוליות לפי הצורך, ויש אולי לשקול טיפול תרופתי לצורך שיפור המצב רוח בנוסף לניסיון בטיפול שיקומי במישור הקוגניטיבי. כמן כן, תקבלי הכוונה בנוגע היעילות של טיפול פסיכולוגי אצל סבא שלך. לסיכום, חשוב שהוא עובר בדיקה מסודרת אצל מומחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרופיה של הצרבלום ...
חנית08/02/2009ד"ר רפפורט שלום, ברצוני להודות לך מאד על ההכוונה והעזרה. בזמן שחלף מאז שהעליתי את שאלתי לפורום עבר סבי בדיקת סי טי בה נמצאה "אטרופיה של הצרבלום". מחיפוש שערכתי באינטרנט כל שהצלחתי להבין שמשמעות הדבר היא שסבי שסובל מניוון של המוח הקטן ,דבר העשוי לפגוע ביכולתו לשמור על מיומנויות שנרכשו לאורך זמן ואי שליטה על תנועות מורכבות. שאלתי היא כפולה: 1. האם ממצא זה מסביר את התקפי הבלאק אאוט והשכחה של סבא שלי? או שזה לא בהכרח קשור ? 2. מהן דרכי טיפול העומדים לרשותינו במצב זה? בנוסף - האם תוכלי להמליץ על נוירולוג המתמחה בבעיות זכרון ושכחה וכן על מומחה בפסיכוגריאטריה מאזור המרכז והשרון (סבי מתגורר בהרצליה ושייך לקופ"ח מכבי) ? אודה לתשובתך, חנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר שרה רפפורט18/02/2009חנית שלום,
שליחה על העכוב, רק חזרתי מחופשה קצרה.
יתכן שיש בהחלט קשר בין האבחנה הרפואית ולבין התופעות הקליניות בתפקודו.
איני יודעת איזה נוירולוג קשור לאיזו קופה.
את יכולה לפנות למרפאת זיכרון שבבי"ח תל השומר או בבילינסון. אני גם ממליצה על ד"ר דפנה קדרון שנמצאת בתל אביב והינה בעלת ניסיון בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חריגהמאיר20/01/2009
שלום רב לפני חודשיים התחלתי להרגיש לא טוב אבדתי את חוש הטעם והריח טעם מתכתי בפה ירידה במשקל וכוי.. עוויתות ירידהה קוגנטיבית ועוד לדעתי נחשפתי לטוקסינים מתכת או קרינה כלשהיא מה עושים? האם מתכות יכולות לחדור למוח ולחולל בעיות כאלה השתמשתי בלוריוון חצי כדור ביום אולי הכדור היה לא תקני מזויף והכיל חומרים רעילים? אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור רפאי דחוף!
ד``ר שרה רפפורט21/01/2009רפאל שלום,
אתה מתאר סימפטומים רצינים שלא נגרמו מכדורי הרגעה כמו ולוריוון. אם אתה עדיין לא פנת לרופא, זו הזנחה. מצבך דורש בירור רפואי דחוף ומידי, ואני ממליצה שאתה פונה גם לנוירולוג שייכול לאבחן סיבת הירידה התפקודית אותה אתה מתאר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקוב18/01/2009
שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני כחודש והשתתק בצד שמאל. בינתיים היד והרגל לא זזות. רציתי לדעת האם דיקור סיני יכול לעזור? כיצד דיקור עוזר לכך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי אירוע מוחי
ד``ר שרה רפפורט18/01/2009יעקוב שלום,
טיפולים אלטרנטיביים לפעימים עזרים לתופעות לווי כמו כאבים, לאחר פגיעה נוירולוגית. אין הוכחה מדעית וקלינית לכך שדיקור סיני עושר לשקם שיתוק בגפיים. עם זאת, דיקור יכול לעזור לצורך הרגעה. אביך זקוק למסגרת שיקומי בה הוא מקבל טיפולים אינטנזיביים בפיזיותרפיה ורפוי בעסוק (לצורך שיקום היד). לעיתים השיקום אחרי אירוע מוחי היא תהליך ממושך ואך לא פשוט.
אני מאחלת לכם הצלחה והרבה סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)