מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קשב וריכוז קשותצפונית6621/09/2008
שלום רב, הנני בשנות ה-40 לחיי. סובלת מאוד מבעיות קשב וריכוז, כל רחש קטן גורם לי להסחת הדעת ולעצבנות יתר, שלא מאפשרת לי להתרכז. למשל, כאשר אני קוראת משהו, אפילו סתם כתבה מסוימת ועובר איזה טרקטור או אופנוע (רעשים שממש בלתי נסבלים אצלי) או כאשר יש רעש שחוזר על עצמו שוב ושוב (כמו הקפצת כדור למשל) אין לי שום יכולת להמשיך ולקרוא. אני מפסיקה, מחכה שהרעש יעבור, ורק אז ממשיכה. ברוב המקרים אני צריכה לחזור שוב על חלק ממה שכבר קראתי. בנוסף, לדעתי, יש לי מזה כ-10 - 15 שנים לפחות ירידה חדה בזיכרון. לפני כ-15 בערך, גילו אצלי ירידה דרסטית מאוד ב-B12 ובחומצה הפולית (ערכים ממש ממש נמוכים) ואז גם התחלתי להרגיש את הירידה החדה בזיכרון. לדוגמה, הזיכרון החזותי שלי היה מצוין לפני כן, ואולי אפילו מצוין במיוחד, ומתקופה זו הוא ירד לגמרי. זכרתי לדוגמה מספרי טלפונים רבים מאוד בעל פה, תווים, מילים של שירים וכמעט כל דבר שקראתי, יכלתי לזכור פחות או יותר באיזה מיקום בדף היתה רשומה מילה זו או אחרת, ומאז - כלום, פשוט הכל ירד. זו היתה אחת הסיבות לבדיקת ה-B12 וגם תופעות נוספות הנלוות לירידה כזו, כמו תשישות יתר וכו'. בשנים האחרונות למדתי לתואר ראשון, והסבל היה רב במיוחד. כל רחש בכיתה הסיח את דעתי, ובמבחנים פשוט הייתי מושבתת רוב המבחן, ומצליחה לתפקד רק בהינתן שקט גמור (שזה די נדיר), וזאת, למרות שמאמצע הלימודים קיבלתי כיתת נבחן נפרדת, אבל הרעש מהכיתות מסביב (נעלי עקבים, גרירת כיסאות, דיבורים במסדרונות ועוד ועוד) בעצם גרמו שגם לכך לא תהיה תועלת רבה מדי, מלבד שיפור קל כלשהו. בנוסף, אני מאובחנת כסובלת מ-OCD, אבל ניסיתי לקחת בעבר סרוקסט, ודווקא בתקופת נטילת התרופה מצבי היה גרוע בהרבה, כל התגובות שלי היו חזקות הרבה יותר, ולכן, יש לי בעיה להאמין האם באמת כדורים יכולים לשפר את המצב. אני מעוניינת מאוד לשמוע מה כן יכול לעזור לי, ומה אפשרי בזמן הריון, שכן אני נמצאת כרגע בטיפולי פריון, ולא רוצה להזיק לעובר, אבל חשוב לי מאוד להיות אמא רגועה, ולכן חשוב לי לדעת האם יש אמצעי כלשהו בו אוכל לטפל במהלך הטיפולים וההיריון עצמו. בתודה מראש, צפונית66
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
צפונית6621/09/2008חשוב לי לציין שיש לי גם בלבול במהלך היום באיזה יום אני או מה התאריך. בימי לימודיי, סטודנטים שישבו לידי ראו אותי כל פעם רושמת טעות בתאריך, פעם ביום, פעם בשנה, פעם בחודש. במהלך היום, יש חלקים שאני יודעת טוב מאוד איזה יום היום, אבל לאחר מכן זה יכול להתהפך אצלי כמה פעמים. נניח שיש לי משהו מיוחד שאני צריכה לעשות היום, אז אני אזכור, אבל לאחר מכן במהלך שאר היום זה יכול להתהפך אצלי כמה פעמים, וכך גם לגבי תאריכים. כמו כן, בהמון מקרים אני שוכחת דברים במקום מסוים. סליחה על אורך השאלה, אבל נראה לי שחשוב לתת את התמונה כולה. בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיכרון ,חרדה ועוד
גל גפן-ריטר27/09/2008שלום!
מכתבך אכן מפורט ומורגש כי המצב המתמשך גורם לך למצוקה רבה.
האם עברת אבחון לבדוק את יכולת הקשב והריכוז שלך? במידה ולא מומלץ כי תעברי אבחון כזה או בדיקה מקיפה אצל נויורולוג או פסיכיאטר בהקשר הזה .
אין טעם להלעיט עוד תרופות לפני שמבינים את מקור הקשיים. בנוסף הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי עקב המצוקה המתמשכת.
שיהיה בהצלחה בכל המישורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לימונית29/09/2008לגל גפן ריטר שלום, ראשית, תודה על תשובתך. שאלת האם עברתי אבחון מסוים אצל פסיכיאטר או נוירולוג. לא עברתי, לפי מיטב הבנתי, שום אבחון שכזה, אבל נפגשתי בעבר עם פסיכיאטרית למס' שיחות מועט מאוד, בו קבעה שיש לי OCD ונתנה לי סרוקסט לתקופת ניסיון. כאמור, תקופה זו היתה דווקא הגרועה ביותר. 1) ברצוני לדעת איזה אבחונים בדיוק עושים בעניין הפרעות הקשב והריכוז אצל כל אחד מהתחומים לחוד - איזה אצל הפסיכיאטר ואיזה אבחון בדיוק עושה הנוירולוג? 2) כמו כן, ברצוני לדעת לאיזה נוירולוג צריך לפנות, כלומר - האם זה נוירולוג עם תת התמחות מסוימת, או כל נוירולוג? 3) בכל זאת, ברצוני לדעת באופן כללי לפחות, האם יש אפשרות לטיפול בזמן היריון? 4) האם האבחון הזה למבוגרים ניתן במסגרת הסל? ואם לא - מהו פחות או יותר מחיר של אבחון כזה? אודה מאוד לתשובותייך. רוצה מאוד לטפל בעניין במהרה, אבל חייבת לדעת קודם כל אם זה אפשרי במצבי כיום. בתודה מראש, ושנה טובה צפונית66
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל ריטר, בבקשה התייחסותך
לימונית05/10/2008גל ריטר שלום, אני זקוקה לתשובתך לשאלות שבהמשך. בתודה ושנה טובה, צפונית66
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחונים
גל גפן-ריטר21/10/2008לימונית שלום!
על פי תאורך והסימפטומים מהם את סובלת הייתי ממשיכה לבדוק בכמה מישורים:
1. פניה לפסיכיאטר על מנת שיעריך עד כמה ה - OCD משפיע על הריכוז והקשב, כי בהחלט הפרעה מסוג זה יכולה להוביל לפגיעה בריכוז (המוח טרוד ועסוק בדברים אחרים ועל כן אינו "פנוי ומרוכז" לקלוט מידע).
2. על פי ההערכה זו, הייתי ממשיכה את הבירור. ובמידה ואת מעוניינת יש אבחונים של קשב וריכוז המתבצעים במכונים שונים על ידי פסיכולוגים.
בכל מקרה אני שבה ומדגישה את החשיבות שבפניה לטיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי על מנת להתמודד עם תחושת הלחץ והחרדה שאת מצויה בה כרגע וייתכן ודבר זה כשלעצמו יוביל להקלה ניכרת בסימפטומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרון לטווח קצר או בעית ריכוז?נאדי19/09/2008
שלום, אני באמצע שנות השלושים ומרגיש ירידה בזכרון לטווח הקצר. לדוגמא, אם אני צריך לחשב פעולת חשבון בראש (פעולה הדורשת כמה צעדים) בלי לרשום, אני מתקשה לזכור את תוצאות חישובי הביניים ולכן לוקח לי לחשב הרבה יותר זמן מבעבר. דוגמה נוספת - אם אני שומע כותרות חדשות ברדיו ברגע שהקריין סיים את ההודעה אני שואל את עצמי - רגע מה הוא בעצם אמר? האם זאת בעית ריכוז או זכרון? בכל אופן הבעיה החלה בהדרגה בשנים האחרונות. בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות אבל זה התגבר. יכול להיות שעצם החרדה משפיעה על היכולת להתרכז או לזכור? איך מאבחנים ואיך משפרים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון קשב וחרדה
גל גפן-ריטר20/09/2008נאדי שלום,
את התופעות שאתה מתאר ניתן לייחס לגורמים שונים, כמו קשיים בזיכרון, בקשב או לחץ וחרדה.
ניתן כמובן לאבחן זאת על ידי אבחון של קשב וזיכרון ובהמשך כתלות בתוצאות האבחון להמליץ על שיטת הטיפול.
יחד עם זאת, הייתי ממליצה לך לשים לב האם יש רגעים בהם אתה כן מצליח לזכור דברים ולהתרכז, במידה ואתה עובד אז תבדוק מתי אתה כן מצליח. וייתכן שיתברר לך שיש יותר רגעים כאילו מאשר רגעים בהם אתה חש שאתה לא מצליח להתרכז או לזכור. חשוב לזכור כי לכולנו יש רגעים בהם אנחנו פחות מרוכזים בשל סיבות שונות ואז קליטת המידע שמתרחש מסביבנו יורדת. כמובן שזה כשלעצמו אינו מעיד על לקות או קושי.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו שיטות קיימות לשיפור הזיכ' הקצר
נאדי20/09/2008תודה רבה על התשובה. ברצוני לציין כי עד כמה שידוע לי אין לי שום בעיות ריכוז בעבודה. אין לי שום בעיה תפקודית למעט קושי בפתרון בעיות לוגיות בעל פה (מבלי לרשום על דף או מחשב) כאשר אני באמצע ניתוח מצב לוגי ואני מתקשה לזכור את תוצאות השלב הקודם בחשיבה. מאכזב אותי שבגיל צעיר יחסית כושרי ירד. מהן שיטות הטיפול האופיניות? האם יש תרגילים פרקטיים לחיזוק הזכרון לטווח הקצר? או לשפר קשב וקליטה? קראתי שכדאי לתרגל, למשל, לזכור מספרי רישוי של מכוניות (כאשר אתה לא נוהג כמובן) או לנסות לזכור פרטי לבוש של אנשים שאתה נפגש איתם. מה דעתך? האם כדאי לי לפנות לאבחון וטיפול? אם כן מי הכתובת לבעיות מסוג זה? מהו התהליך? עוד דוגמא לירידת כושרי: לפעמים משאירים לי הודעה בטלפון ובסוף ההודעה את המספר טלפון של האדם שהשאיר את ההודעה. אם קצב ההקלטה הוא בקצב דיבור רגיל אני צריך לחזור ולשמוע את ההודעה כמה פעמים ולרשום כדאי לתפוס את מספר הטלפון. אשתי למשל תוכל לזכור את המספר לאחר שמיעה אחת בלבד ומבלי לרשום. אשמח לתגובה, נאדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטות לשיפור הזיכרון
גל גפן-ריטר27/09/2008נאדי שלום
יש כל מיני טכניקות לשיפור הזיכרון והריכוז, טכניקות אשר מאמנות באופן ישיר את הפונקציה למשל, לנסות לזכור כמה שיותר מספרים ולתרגל זאת מספר פעמים ביום ויש טכניקות אשר מאמנות באופן עקיף את הפונקציה בשיטות שנקראות "טכניקות פיצוי". כלומר, במידה ואתה חווה קושי לפתור בעיות לוגיות בעל פה, אז תתחיל לרשום את הנתונים ואל לנסות לפתור בעל פה,זה יקל על התהליך.
אתה יכול לפנות לייעוץ לגבי אבחון של תפקודי קשב וזיכרון, האבחונים נעשים במכונים שונים על ידי פסיכולוגים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי17/09/2008
שלום רב, האם לאחר הפסקת עישון גראס הזיכרון חוזר למצבו הקודם, או שיש פגיעה בלתי הפיכה בזיכרון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון וגראס
גל גפן-ריטר20/09/2008לילי שלום!
יש מחקרים שמצאו כי לאחר עישון גראס ישנה פגיעה בלתי הפיכה בזיכרון. חומרת הפגיעה תלויה בכמות ובתדירות העישון ובפרק הזמן בו נעשה שימוש בגראס.
אני מניחה שתצטרכי לנסות ולעקוב אחר תפקוד הזיכרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קוגנטיביות קשות אצל מבוגראליה12/09/2008
אנו משפחה המונה 6 נפשות ואבינו הותיר אחריו רכוש רב, אחינו הבכור עבד עם האבא במהלך 30 שנה והוא בן 55 , אך הוא מסרב לחלק את הרכוש וטוען שהכל שלו והוא עבד קשה ואין כלום ששיך למנוח. האח - הינו חריג בההתנהגותו - מצד אחד הוא עושה עסקים ומצד שני הוא חי כמו עני , מסתפק במעט אוכל (זה יכול להיות עגבניה ופרוסת לחם או כוס תה ועוגיה קטנה) ישן על מיטה רעועה , אינו מחליף מצעים, אינו מבלה, אינו נשוי , אין לו ילדים , מעולם לא היה במסעדה או בטיול ולא יוצא עם אנשים החברה היחידה שלו הני עצמו . כמו כן אנו מודגעים בשנתיים האחרונות כי אינו רגיש לזולת , לא בוכה במצבים רגשיים ומנותק מכל האנושות. למרות זאת הוא בעל אגו ענק - וחושב שיודע את הכל. שאלתי היא מה ענין הקוטביות של איש עשיר מאד החי בחיי אומללות , קמצן נוראי המסרב בעד כל מחיר שבעולם מלהפרד מרכוש או מכסף, וכל פניה אליו מלווה באיומים מצידו , כאשר הוא שובר כלים אחרי כל שתי דקות של שיחה ולא ניתן לתקשר איתו, אינו רוצה לתת את הרכוש המגיע לבני המשפחה וחושב את עצמו אדון העולם. רציתי לציין כי במהלך 40 שנה הוא לא יצא לשום מקום למעט בית ההורים ועוד מקום העבודה ומקום נוסף והכל ברדיוס של 400 מטר ומדי פעם הוא נוסע מחוץ לעיר , הוא אינו נוהג כי יש לו פגיעה במרחבים , והוא נכנס ללחץ מהר מאד. שאלתי הקשה לפתרון תעלומה זו - הכיצד אדם החי בשנות ה-2000 , הייטק ומודרניזציה , יכול במקביל לחיום ב"גהינום" לא להנות מהחיים ולא לאפשר לאחרים לחיות. יש לו חשד כי מאחר והינו עשיר פגעו בו באיזה שהוא אופן אולי על ידי שימוש מתון בסמים על מנת שיהא תלוי בסובבים אותו ויש שניים כאלה שעובדים איתו. הוא נהפך לעויין וחסר רגש בצורה אכזרית והוא לא היה כזה לפני שאביו נפטר (לפני שנתיים). אודה על תשובתך המהירה. אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע להנות מהחיים
מיכל20/10/2008שלום אליה! אני לא דר' אבל החיים שחייתי נתנו לי דוקטורט. נולדתי למשפחה בת 10 ילדים, כשאבי בן יחיד ששרד בין 8 אחים מרעב כבדשפקד את הארץ בתחילת המאה הקודמת. היתה לו אמא זקנה וזהו. אספר בקצרה כמה שאוכל כי הסיפור לא פשוט, ואציין דברים רלוונטים לסיפורך. אבי עבד קשה כל ימיו אך בזהה לאחיך בחיים לא נהנה מגרוש. לא השתתף בחתונות לא היו לו חברים וגם הביתה הביא מינימום שזה לחם חתולים שעלה בכמה אגורות יותר זול מלחם טרי ומעט חלב. בחצר זרע ונטע ומה שיצא בוסר חיכינו בכליון עיניים שנקטוף להשביע נפש רעבה ומורעבת. אבי נפטר והשאיר קופסת נעלים מלאה שטרות של כסף ישן שאפשר רק לנגב עם זה. ואנחנו סבלנו חרפת רעב שאין לתאר. אבי ויתר על אשתו ועשרת ילדיו לטובת אימו הזקנה. הוא מת מרעב חיטט בזבלים ולא רצה לקבל מאף אחד כלום. אז קודם כל תגיד תודה שאחיך לא נשוי ושלא גורם נזק לאשה וילדים, סופו כנראה לא יהיה קל לא מכיון שאני נביאה כי אין חכם כבעל נסיון, הוא אדם אומלל, ותאמין לי לא צריך את הכסף הזה. בחיים צריכים שמחה וזרימה. אתה בטח מכיר את סיפור הכותנת. שמלך חלה וביקש מרפא, ולא מצאו, עד שהגיע רופא מארץ רחוקה ואמר: המרפא של המלך זה ללבוש כותנת של אדם מאושר, כשחיפשו לא מצאו אדם מאושר, אחרי יאוש מצאו רועה צאן יושב ומחלל בשמחה ובעונג וכששאלו אותו אם הוא מאושר התשובה היתה: מאד. וכשביקשו כותנת לא היתה לו. אז זהו אלה החיים. איזהו עשיר? השמח החלקו. אדם צריך לדעת שלא הכל מובן מאליו. בריאות זה עושר בל יתואר. כמה חולים סופניים מפוצצים בכסף ואין להם מה לעשות עם זה כי כבר הכל לא שווה כשאין בריאות. תלמד את עצמך להנות, לתת תודה לא-ל שקמת בבקר, שאתה רואה שאתה הולך, שאתה נהנה מהטבע. בגילי {56} אני אומרת: לא צריך טיטול, יודעים את הדרך הביתה. לא צריך לאכול טחון? דיינו. אז שמח עם מה שיש לך אשה ילדים נכדים חמימות. בית קורת גג. לאחיך האומלל אין כלום הבטחון שלו המוטעה זה כסף אז לא נותר אלא לרחם עליו, וכל אגורה שמגיעה לך משמים תקבל אל תדאג יש מלך לבירה והוא מביט צופה ונותן ומרחם בברכת גמר חתימה טובה בספר החיים לך ולאחיך האומלל. מיכל אשמח לקבל תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה
גל גפן-ריטר21/10/2008אליה שלום!
מתיאורך עולה כי ההתנהלות מול אחיך מורכבת וגורמת למצוקה במשפחה. במידה ואתם רוצים לעזור לאחיך ולהבין ממה הוא סובל, הייתי ממליצה לפנות לרופא משפחה ובהמשך לפסיכיאטר או נוירולוג על מנת לנסות לאבחן את מוקד הקושי של אחיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול באומדן זמניםשרון11/09/2008
לאחרונה אימי בת 82 מתקשה בהערכה ובאומדן זמנים. אינה יודעת לאיזה חלק מהיום ליחס את השעה שהשעון מורה. לעיתים מתבלבלת בקריאת השעה בשעון. כיוון שהיא מרגישה ירידה בכושר הזה היא נמצאת בפחד ובלחץ שתפספס את הזמנים של לקיחת התרופות וכל הזמן עסוקה בלהביט בשעון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומדן זמנים
גל גפן-ריטר16/09/2008שרון שלום!
תארת את המצב של אמך ונראה כי כדאי שתיקחי אותה לאבחון אצל נוירו-גריאטר, או פסיכו-גריאטר אשר יבצעו הערכה כוללת של מצבה הקוגניטיבי, לאחר מכן ניתן יהיה לחשוב על אפשרויות לעזור לאמך ולהפחית את החרדה שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענווה11/09/2008
שלום רב, בזמן מבחנים אני שוכחת הכל, אני יודעת את החומר אבל פשוט לא יכולה להגיע אליו מרוב שאני בלחץ. אם אלך למהפנט הוא יוכל ללמד אותי טכניקה שתעזור לי להגיע לחומר, כי הוא שם, ולעבור את המבחן לשם שינוי? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת מבחנים
גל גפן-ריטר16/09/2008ענווה שלום,
נשמע שאת סובלת מחרדת מבחנים. האם היית בטיפול פסיכולוגי בנוגע לנושא זה? במידה ולא הייתי ממליצה לך לעשות זאת. כך תוכלי לקבל כלים כיצד להתמודד עם החרדה ואיך לשלוף את החומר בזמן המתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיפה מתחילים כשהבעיה כבר מושרשת ?שי08/09/2008
אני סובל מקשיי למידה מגיל צעיר. ואני לא יודע מאיפה מתחילים לטפל בהם אז ככה: כל חיי היתי כושל, מאוד שקט וביישן , בלי גרגיר של ביטחון עצמי, בלימודים תמיד לא הצלחתי גם שמצאו שאני לקוי למידה (נחשבתי "לעצלן" ) אף אחד לא הבין שאני פשוט לא מצליח לזכור כלום (אני יכול לקרוא מילה באנגלית 30 פעמים ואחרי 2 שניות לשכוח) היום בגיל 28 אחרי שנזרקתי ממעגל העבודה בחברת סטאר טאפ מאוד מכובדת (לדעתי שוב ביגלל בעיות "האופי" והלמידה שאני גורר מגיל ילדות ) הבנתי שאין דרכי קיצור ואני חייב לחזור ללימודים. לכן התחלתי לחקור את הנושא יותר מעומק והשאלה שלי היא: האם יכול להיות שכל הדברים שאני מתאר כאן יכולים לנבואה מדלקת קרום מוח שחליתי בגיל 6-7? (לפי מה שסיפרו לי חליתי ב"חזרת" שהתפתחה לדלקת קרום מוח) והשאלה השניה: מאיפה להתחיל? למי לפנות קודם? בנתיים היתי אצל פסיכולוגית שהפנת אותי לטיפול נויורופידבק (שלא ברור לי כל כך מה זה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום מוח בגיל צעיר
ד``ר שרה רפפורט15/09/2008שלום שי,
דלקת קרום המוח בהחלט יכול לגרום לנזק משמעותי שמתבטא בקשיים קוגניטיביים, תלוי בחומרת המחלה. במקרא שלך התשובה על האם יש קשר בין בעיותיך היום והמחלה מאז צריכה להיות בתיק הרפואי שלך . בלהיות ילד הייתה במעקב אצל רופא התפתחותי? האם קבלתה איזו טיפולים שיקומיים? טיפול בנוירופידבק עלול לשפר את השליטה עצמית ולפעמים משתמשים בשיטה זו לצורך שיפור תפקוד הקשב. עם את, זה לא תחום מומחיותי, לכן כדאי לך לברר יותר פרטים עם הפסיכולוגית שלך מה דעתה על מטרות הטיפול זה ואיך הוא אמור לעזור לך. אעפ"כ מומלץ לפני כן לברר מצבך הקוגניטיבי ולעבור אבחון מקיף ומעודכן כדאי למקד את הקשיים הניכרים בקפקודך היום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגדי06/09/2008
יש לי בעייה בזכירה של טקסטים כתובים (עתון וכו') אני זוכר רק חלקים ממה שאני קורא איך מטפלים בזה ומעוניין לדעת כמה עולה טיפול במכון ווכמה זמן זה נמשך והאם יש השתתפות לקופ"ח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט15/09/2008גדי שלום,
נראה כי יש לך בעיה בהבנת הנקרא ואני ממליצה על אבחון דידקטי שמתאים למבוגרים. אבחון זה או טיפול בהתאם לא נמצא בסל הבריאות ולכן אין השתתפות של הקופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הזכרוןשני02/09/2008
שלום, אני בת 25, אף פעם לא בדקתי,אבל כבר הרבה זמן אני מודעת לכך שהזכרון שלי פשוט לא עובד. אני חושבת שהבעיה העיקרית היא עם הזכרון לטווח ארוך, כי אני פשוט כמעט ולא זוכרת כלום מהעבר שלי. נגיד עד הצבא 90 אחוז מהחיים אני לא זוכרת, כנפגשים חברים מהעבר כולם מדבירם על דברים שהיו ואני לא זוכרת על קיומם של דברים אלו. גם מהתקופה שמאחרי הצבא ועד היום המון המון דברים אני לא זוכרת. הבעיה הזו מפריעה לי מאוד בחיי היום יום. אני לא זוכרת דברים חשובים. וזה מתבטא בזה שיש לי הרבה חורים בהשכלה. והידע הכללי שלי רדוד מאוד. אני יודעת ושומעת ולומדת דברים. מבינה אותם. אבל כמה ימים או אפילו יום למחרת שוכחת אותם. קורה לי גם הרבה כשאני מדברת עם אנשים אני שוכחת מילים ונתקעת באמצע המשפט. או שוכחת מה רציתי להגיד. רציתי לציין גם שאני לומדת בטכניון . לימודים מאוד קשים. ואני תלמידה מצטיינת עם ממוצע 95 אבל אני צריכה להשקיע המון כדי להצליח ככה. וזה אומר לפני מבחן לחזור 100 פעם על החומר. וגם אם אני מקבלת 100 במבחן..כמה ימים לאחר המבחן אני כבר לא אזכור טוב בכלל את החומר. זה מאוד מלחיץ אותי במיוחד בגלל גילי הצעיר..בעבר היה לי חוסר בויטמין B 12 אבל לקחתי כדורים והיום אין לי חוסר. מה יכולה להיות הסיבה של בירידה הזו בזכרון שלי? לאן אני צריכה לפנות עם הבעיה הזו? האם יש דרך לטפל בבעיה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה למצב
גל גפן-ריטר06/09/2008שני שלום!
את בחרת לתאר את הקשיים שלך כבעיה בזיכרון לטווח ארוך כשלמעשה יכולים להיות כל מיני סיבות לקשיים שאת חווה. למשל, קושי בארגון של פלט מילולי. לפני שאת עושה אבחנה, שנראה שגם גורמת לך ללחץ לא מועט, חשוב לבדוק היטב את המצב.
הייתי ממליצה לך לעבור אבחון אשר יבדוק את התחום השפתי, הקשב הזיכרון והלמידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדני01/09/2008
איך משפרים את הזיכרון הטקסטואלי?(זכירה של דברים בכתב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון
גל גפן-ריטר06/09/2008דני שלום
אני אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר למה אתה מתכוון ובמידה ואתה חווה קשיים בתחום הזיכרון, אם תוכל לפרט איך הקשיים הללו באים לידי ביטוי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן29/08/2008
דר שלום רב בן30 מזה זמן רב מטרידה אותי בעיה. לפעמים כשמדברים איתי אני "מאבד" את הצד השני כשהצד השני מדבר על משהו קצת מסובך , או עם פרטים רבים. ר שלום כשאני קורא, לפעמים אני שם לב שאני רק מרפרף אחר משפטים - ללא הבנה - ואח"כ נאלץ לחזור על אותו משפט פעם שנייה. זה קורה במשפטים מסובכים יותר להבנה בעיקר. דוגמה של "קשיים בהבנה " שאני נתקל בהם הם לדוגמה משפטים כמו: "הדוד של האחיין של גיסי" - יקח לי ממש הרבה זמן לפענח משפט כזה. . יש לציין שאני מטופל בזיפרקסה וסרוקסט רציתי לדעת אם יש תרופה לבעיות האלה תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דן29/08/2008האם לפי הבעיות שכתבתי אני צריך לעשות אבחון ניורופסיכולוגי ואם לא אז איזה אבחון אני כן צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ריכוז
ד``ר שרה רפפורט01/09/2008דן שלום,
כל אבחון מתחיל עם שיחה היכרות שמטרתה היא קבלת רקע מפורט ואנמנזיה של הבעיות הקוגניטיביות (ממתי אתה סובל מהקשיים ואיך בדיוק הם התבטאים ועוד). רק אז ניתן להחליט על סוג האבחון המתאים. במרקא שלך, חשוב להבין עם גם בעבר, בלהיות תלמיד, היו לך קשיי לימוד או קשיי קשב? לפי התיאור שלך נראה שאתה מתקשה להתרכז ואתה לא ממוקד למידע שלפניך. אני גם ממליצה שאתה מברר עם הרופא המטפל שלך על תופעות לווי של התרופות שאתה נוטל. כמו כן לפעמים בעיות קשב וריכוז נובעות מבעיות נפשיות. כדאי לך לברר את השאלות האלו עם הרופא שעוקב אחרי הטיפול התרופתי שלך. אשמח לענות על שאלות נוספות לפי הצורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזדן28/08/2008
שלום 2)האם הפרעת קשב וריכוז יכולה לפגוע מבחינה קוגנטיבית בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב
ד``ר שרה רפפורט29/08/2008דן שלום,
קשב הינו התפקורד הקוגניטיבי הבסיסי. אנו צריכים להיות קשובים כדי כדי לעבד כל מידע באופן יעיל. לכן הפרעות קשב יכולות בהחלט להשפיע בתפקוד בתחומים אחרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון ועופפות - בן 21שימי25/08/2008
שלום רב... רציתי להתייעץ בנוגע למצב שלי. אני עומד להשתחרר מהצבא, לפני כשנה וחצי התחלתי לעבוד במקביל לשירות צבאי לא קל (שירות במתקני כליאה) בתחנת דלק... התחנה הייתה תחנה בה המתדלק נתון כל היום בלחץ נוראי, חסכון בכ"א - מתדלק אחד בה עובד כמעט במקום שלושה, כל הזמן ריבים עם לקוחות ובעיות עם ההנהלה... בגלל השילוב הקשה של עבודה וצבא היו יממות בהן לא הייתי יושן כלל ולפעמים כשעתיים בלילה... אחרי תקופה של כמה שבועות התחילו אצלי בעיות זיכרון, התחלתי להיות מפוזר לגמרי, לא זכרתי איפה הנחתי דברים, לשכוח אירועים שקרו לי ולא להיות בטוח אם דבר מסויים קרה או לא... דברים שלא היו קיימים לפני זה. המשכתי במצב הזה כחצי שנה ואז התפטרתי מתחנת הדלק... מאז עברה כשנה ואני לא מרגיש שיש שיפור במצב שלי ואני מרגיש כמו אדם לא נורמלי ועדיין קיימות ההפרעות שתיארתי... לפני כחצי שנה עברתי ארוע שבגללו נכנסתי לסוג של דכאון ועדיין אני קצת סובל ממנו... יכול להיות שבגלל זה המצב לא משתפר... מה כדאי לי לעשות במצב שלי? זה הגיוני שיהיו לי בעיות כאלה בגיל כה צעיר? יש לציין שמעולם לא השתמשתי בסמים, ואלכוהול לעיתים די רחוקות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דוגמאות של הפרעות שקורות לי
שימי25/08/2008פעמים רבות אני הולך למקום מסויים בבית ושוכח לשם מה אני הולך לשם. אני מדבר עם אנשים ומספר להם דברים שסיפרתי להם כמה מספר פעמים. אני קורא דברים ומספרים ושוכח מיד אחרי זה מה קראתי\מספרים שאמרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרוןי.25/08/2008
שלום רב, אמי בת 76. סובלת מבעיות לחץ דם והשמנת יתר, כמו כן מדלקת כרונית בעמוד השדרה. היא מטופלת בכדורים לאיזון לחץ הדם,לשמירה על דופק תקין, למפרקים , כדורים נגד דיכאון ועוד. לאחרונה קיבלה זריקה במרפאת כאב (הזריקה מכילה קורטיזון). אמי סובלת גם מבעיות שמיעה, בלבול ואובדן זיכרון. לאחרונה חלה החמרה משמעותית מאוד בנושא הזיכרון. הרופא ערך לה מבחן ומצא שיש ירידה בזיכרון, ונתן לה כדורים שלא עזרו לה כלל. ביומיים האחרונים החלה לשכוח דברים בסיסיים ביותר. עד היום היא נטלה את הכדורים על פי הוראות הרופא, כיום אני חוששת שהיא שוכחת ליטול את התרופות או שהיא נוטלת פעמיים ובשל כך ישנה החמרה בזיכרון. עלי לציין שבזמנו אביה של אמי איבד את הזיכרון כליל, ונפטר מחוסר ידיעה מי הוא והיכן הוא נמצא. אני חוששת שזה יהיה גם גורלה. האם יש לכם דרכים לטפל בבעיה, גם כשהיא במצב כזה. עלי לציין שמזה תקופה ארוכה מצב רוחה ירוד, והיא קצה בחיי הסבל האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזיכרון
ד``ר שרה רפפורט28/08/2008י. שלום,
חשוב לדעת מהו תחום מומחיותו של הרופא המטפל של אמך והאם היא עברה בדיקה אצל פסיכו-גריאטר. זיקנה שמזדרזת קשה להתמודדות הן לחולה והן למסובבים לו. נראה שמזמן חלה ירידה קוגניטיבית אצל אמך ולצערי אין תרופות פלא שמשפרים המצבים הלו. מומלץ לערוך בעזרה או השגחה שמתאים לקשייה. נכחות של מטפל/ת או מלווה יכולה לשמש לגירוי מנטאלי ולעזור לאמך בהתארגנות של פעולות בהתמצאות. כמו כן מומלץ על תרגול קוגניטיבי, כלומר הפעלת מנטאלית כפי שאפשר. כדאי לך לברר גם במרכזי יום לקשישים באזור מגורכם, שם מתקיימים מגוון חוגים לקשישים שחלקם גם סובלים מבעיות דומות וכן אפשר לחבר את אמך לפעילות חברתית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית זיכרון בגיל מוקדםאבי21/08/2008
שלום רב, יש לי בעיית זיכרון מאוד מציקה ומדאיגהן, ואני רק בן 30. אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אבל לא מצאתי פורום מתאים יותר, למרות הגיל... הבעיות הם גם בשליפה מהזיכרון המיידי (כגון מציאת המילה המתאימה, מה שפוגע באיכות ההתבטאות, ולכן בכתב אני מתבטא הרבה יותר טוב מבדיבור שוטף) אבל גם, ובעיקר בזיכרון ארוך הטווח, כך למשל, אני לא זוכר אף אחד מחבריי בתיכון, או ביסודי, אבל גרוע מזה, אני שוכח כמעט כל יום איפה שמתי את התיק או המפתחות, אני לא מסוגל לזכור מספר טלפון יותר מחצי דקה, אפילו אם אני אומר אותו בקול רם 10 פעמים, ואפילו אם אני מנסה כל מיני שיטות אסוציאציה, ומדובר רק על 7 ספרות! אני מוצא את עצמי הולך לחדר מסויים, מגיע אליו ולא זוכר מה רציתי לקחת משם! זה גורם לי להרבה בעיות בחיי היומיום, ואנשים נפגעים ממני (במילואים האחרונים לא ידעתי את שמות החיילים בפלוגה, למרות שאני נמצא איתם חודש בשנה, כבר 10 שנים, וזה מעליב). גם בעבודה זה פוגע בי, חזרתי מפגישה עיסקית, וכעבור שבוע כשהייתי אמור לסכם את הפגישה, לא זכרתי כלום, אפילו לא הצלחתי לזכור את שמות האנשים איתם נפגשתי או מראה במשרד, פשוט כלום, כאילו מעלום לא הייתי שם! לאחר החתונה גרנו אשתי ואני תקופה של כחצי שנה בדירה זמנית. איך אני יודע? אשתי אמרה לי את זה. אני עד עכשיו לא זוכר את זה! למרות שזה היה לפני 3 שנים בסך הכל! אם היא לא היתה אומרת לי, לא הייתי יודע על זה עד היום. מבחינתי זה מידע שאין לו שוב ביסוס בזיכרון אלא רק מידע שאני מקבל כנכון, כי אני יודע שהזיכרון שלי לא עובד, ואני סומך על אישתי. אני לא יודע לאן לפנות עם זה, נראה לי שזאת בעיה נפוצה בגילאים מבוגרים, ולכן אני כותב כאן, אבל אני רק בן 30, ואני מרגיש שעם כל שנה המצב מדרדר.... מה יהיה בגיל 40??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקום לבירור מקצועי
ד``ר שרה רפפורט24/08/2008אבי שלום,
קודם כל כמה שאלות אליך: ממתי אבחנתי את בעיותיך בזיכרון? איזו קשיי זיכרון היו ראשונים? האם בעיותיך בזיכרון פוגעות ביכולת עבודה בצורה שאתה מתקשה לבצע תפקידך? מהו מצבך הבריאותי ומתי לאחרונה עברתה בדיקה רפואית שגרתית? לפי תיאורך אתה מתלונן גם על בעיות לזיכרון לטווח קצר וגם על בעיות בזיכרון האוטו-ביוגראפי ואפיזודי ועוד. כדי לקבל הערכה אובייקטיבית על מהי מידת קשייך ביכולת הזיכרון, אני ממליצה שתעבור אבחון מקצועי אצל נוירופסיכולוג. תוצאות האבחון יכוונו אותך לדרכי התערבות רלבנטיות לפי הצורך. אשמח לפנות אותך לבעל מקצוע מתאים באזור מגוריך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)