מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתם סיפור על אלצהיימר והפרעות זכרוןטובי25/06/2008
אני רופא פנימי ומומחה למחלות לב מאחד מבתי החולים במרכז. לצערי הרב שנים רבות שאמי סובלת מירידה ניכרת בזכרון. מעולם לא נייסיתי לטיפל באמי כרופא אבל תמיד דאגתי שתגיע לטובי המומחים. בתחילה , כל עוד אבי היה בחיים הוא הצליח להסתיר את זה די טוב מאיתנו אבל לאחר שנפטר, לפני כחמש שנים עמדנו בפני הבעיה בכל חומרתה. אז המצב היה עוד די סביר באופן שאמי יכלה לתפקד די טוב ואפילו המשיכה להתגורר לבד. התחלנו מיד ברור מקיף כולל פניה למספר מומחים כאשר גם אחי ואחותי ( כולנו בעלי אמצעים וקשרים רבים) התגייסו לענין אלא שלא מצאנו גוף שיכול היה לטפל ולהשלים את הברור באופן מרוכז. הלכנו ממומחה למומחה כך שבסיום הברור אמי אובחנה כסובלת מאלצהיימר והוחל טיפול בתרופות מקובלות ( ממוריט, אקסלון וכו ) בלא שבוצע ברור יסודי ומקיף מעבר לבדיקות הרגילות. במקביל מצבה התדרדר ונזקקנו לשרותי מטפלת צמודה 24 שעות ביממה. אני במסגרת תפקידי בקהילה ( רופא מנהלי בקופת חולים ) ניסיתי ללמוד ממקרים של אנשים אחרים אבל לא מצאתי כל גורם או מרפאה בתוך בתי החולים או מחוץ להם שהיה מסוגל לתת לי תשובה חד משמעית מה קורה עם אמי. לפני כחודשיים נתקלתי במרפאה חדשה שהוקמה בתל אביב. נתקלתי בה דרך לקוח של הקופה שבא לבקש השתתפות של הקופה בעלות הביקור( מדובר במרפאה פרטית) . לאחר מספר ברורים בקשתי מאחותי להביא את אמי לביקור במרפאה. הביקור לקח מספר שעות ובמהלכו עברה ברור מקיף לא רק נוירולוגי אלא גם פנימי תוך בדיקת התולדות הרפואיים עוד לפני שחלתה. בסיום התברר שככל הנראה בעייתה העקרית אינה אלצהיימר אלא נזק שנגרם עקב יתר לחץ דם ממנו סובלת מעל 20 שנה. הטיפול התרופתי שלה שונה. הממוריט ונגזרותיו הופסקו ויחד אתם עוד תרופות הרגעה שהיו מיותרות לחלוטין כיום מצבה טוב יותר יש לה הרבה יותר שעות של צלילות ואני מרגיש באיזה שהוא מקום שקבלנו חזרה את אמא שלי ( אני רק לא יודע לכמה זמן ומקווה מאד לטוב) ממליץ מאד על פנייה למרפאה. הפנייה לא זולה אבל בהחלט שווה את הכסף אם משהו מעונין אשמח מאד לכוון אותו. חשוב להבהיר שאין לי כל ענין כלכלי במרפאה ועד לביקור של אמי בה לא הכרתי את הרופאים העובדים בה ואין לי כל טובת הנאה מהפנית לקוחות אליהם. הרצינות של הרופאים והיחס המקצועי שלהם יחד עם הטיפול הפרטני הוא בהחלט דבר לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות של אבחנה נכונה
ד``ר שרה רפפורט26/06/2008ד"ר טובי שלום,
תודה שחלקתה את חוויתך המשפחתית איתנו. הפרעות זיכרון והפרעות קוגניטיביות בכלל אצל אנשים מבוגרים הן סימטומים בלבד ויכולות לנבוע מגוון בעיות רפואיות. וכמובן יש סוגי שונים של דמנציות שגם דורשות אבחנה שיטתית וטיפול רפואי תואם. אני אשמח לקבל את השם של המרפאה ויותר פרטים עליה (בדואר אלקטרוני: [email protected] ) ע"מ להגביר את רשימת הרופאים המומלצים בתחום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את פרטי המרפאה
גאיה15/11/2008אני נמצאת בסיטואציה דומה ואני מחפשת מרפאה שתבדוק את גורמי אובדן הזיכרון אצל בן זוגי באופן מקיף יותר מאשר נעשה עד כה.אודה לך מאד אם תשלח אלי את פרטי המרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאיה שלום
ד``ר שרה רפפורט16/11/2008לצערי, הרופא שפירסם את הסיפור האישי שלו אצלנו בפורום לא מסר את פרטי המרפאה עליה הוא ממליץ בחום רב. חבל! עם זאת, אני מאמינה שכל רופא מומחה בתחום, כגון נוירולוג, הנדון יבדוק את בן זוגך בצורה מקיפה כולל כל הבדיקות עזר שצריך. אבחון קוגניטיבי כולל אבחון מקיף לזיכרון אינו בתחום של רופא אלה את צריכה לפנות לניורופסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית קוגנטיביתדן23/06/2008
האם פוספטידיל סרין יכול לעזור (באיזה מינון מתי ואיך) במקרה סכיזופרניה רזידואלית בתור תוסף לתרופה שאני מקבל בשם רספירדל קונסטה 37.5 מ''ג אני חולה כבר שנתיים ומחפש תוסף שיכול לשפר לי את התפקוד הקוגנטיבי (זיכרון,ריכוז,חשיבה, ובקיצור מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה נפשית קוגניטיבית
גל גפן-ריטר25/06/2008שלום דן,
לצערי, אינני בקיאה בתחום זה. הייתי מייעצת לך לפנות או לפסיכיאטר שמטפל בך או לנוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוספטידיל סרין
ד``ר שרה רפפורט26/06/2008דן שלום,
אין הוכחה מדעית לכך שפוספטידיל סרין משפר את התפקוד הקוגניטיבי. חברות שונות שמשווקים סוגי שונים של ויטמינים ותוספת מזון לעיתים מפרסמים תוצאות פלא ועליך להיזהר. בכל אופן אני ממליצה שאתה מתייעץ עם הרופא המטפל שלך שגם עוקב אחרי יתר הטיפול התרופתי שלך וחשוב לדווח לו על הקשיים במישור הקוגניטיבי מהן אתה סובל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדן
אנונימי14/10/2009דן אם תקבל את ההודעה הזו אנא צור איתי קשר במייל [email protected] אני סובל מאותה בעיה שהתחילה לי עקב הריספרדל קונסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קוגנטיביות כתוצאה מארוע מוחיקרן20/06/2008
שלום,
אימי בת 82 כחודשיים לאחר אירוע מוחי קל יחסית עם פגיעה בגזע המוח ואוטם באיזור הטמפוראלי. לפני האירוע הייתה צלולה ועצמאית למעט מגבלות פיזיות כמו עמידה ממושכת או הליכה. סובלת היום ממגבלה קוגנטיבית, פגיעה בזיכרון כמו שמות, זמנים, שימוש במלים הלא נכונות (לפעמים מודעת לזה), אציין שזה לסירוגין ויש הרבה דברים שהיא זוכרת. כמו כן מבינה מה שאומרים לה. שאלה: האם המצב יכול להשתפר? תוכלי להמליץ לי ולמשפחה לעשות משהו? בביה"ח שמו דגש על ההשגחה שהיא צריכה אך לא על דרכי טיפול לשיפור המצב. משפחתי מאוד תומכת ואימי מטופלת היטב, לא יודעים כל כך איך להתמודד עם הצד הקוגנטיבי.
אודה על תגובתך,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
גל גפן-ריטר25/06/2008קרן שלום,
קודם כל, החלמה מהירה. ובהקשר לכך, אכן ישנה החלמה ספונטנית שמתרחשת עד כשנה מיום האירוע, כך שדברים אכן יכולים להשתנות ולהשתפר עבור אמך.
ציינת כי אמך מודעת באופן חלקי לשינויים שחלו בה, במידה וניתן לגייס את שיתוף הפעולה שלה אפשר:
להכין רשימה של מספרי הטלפונים בצירוף השמות/ תמונות ויזואליות של האנשים אליהם שייכים.
ניתן לאמן אותה להשתמש בלוח שנה באופן עקבי ולבדוק לגבי היום והשנה ואותו הדבר ניתן לאמן אותה להסתכל על השעון. אפשר להשתמש בתזכורות של הפלאפון (במידה ויש לה) על מנת להזכיר לה לעשות דברים. וחשוב לעודד אותה לעשות דברים באופן עצמאי למרות שהיא נמצאת בליווי.
במידה ויש לה תחביב אפשר דרכו לאמן את הזיכרון שלה וכו'.
חשוב מאוד לחזק גם את הצדדים החיוביים והחזקים שלה, למשל, תבשילים שהיא רגילה להכין וזוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן26/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגילה18/06/2008
האם טיקים אצל ילדים נחשבים להפרעות קוגנטיביות? כמו כן, האם טיקים אצל ילדים עוברים תמיד, או שיש סיכוי שהם ישארו לכל החיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים
גל גפן-ריטר19/06/2008גילה שלום,
מכיוון שלא תיארת תופעה ספציפית, גיל של הילד ומשך התופעה אני אענה באופן כללי על תופעת "הטיקים".
תופעת הטיקים יכולה להתרחש אצל אחוז ניכר של הילדים, במשך זמן קצר ולחלוף. במידה ויש הופעה של טיקים אחד במשך זמן של פחות משנה, מתייחסים אל זה כאל תופעה חולפת ללא כל טיפול. יחד עם זה במידה וזה לא עובר כדאי לפנות לרופא המטפל/נוירולוג, כאשר חשוב לזכור כי
ישנן כל מיני סיבות להופעת טיקים, לחץ נפשי, מחסור בויטמינים כמו מגנזיום או לקוי נוירולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהישראל15/06/2008
שלום רב,
פעמים רבות מדי קורים לי מצבים שאני הולך לעשות משהו, וכשאני מגיע לשם אני לא זוכר בשביל מה באתי.
מה זה, האם עלי ללכת להיבדק?
אני בן 30
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחות
ד``ר שרה רפפורט16/06/2008ישראל שלום,
שכחות הנה תופעה נפוצה אצל כולנו. ברוב המקרים בעיה כזו מתרחשת במצבים של עומס ולחץ, בנוסף לחוסר ארגון. האם שמתה לב על קשיי זיכרון במצבים אחרים? לכולנו יש אפיזודות בהן אנו מעט מפוזרים ולא ממוקדים. לפני שאתה פונה לבדיקה אני ממליצה לך לעבוד על הרגלי ארגון, דבר שניתן לתרגל ( הן עם רשימות והן עם רשימה-ארגון מנטאלית של סדר פעילותיך).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי12/06/2008
אני בת 17 ולאחרונה שמתי לב שיש לי רעד קל באצבעות בידיים ולעיתים שאני מתרגשת ומחייכת אז יוצא לי חיוך רועד
רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש ליותר מידע
ד``ר שרה רפפורט16/06/2008טלי שלום,
חשוב לברר האם בתקופה האחרונה את עברת איזה שינוי משמעותי בחייך, נמצאת במצב לחץ או חרדה או מתמודדת עם איזה קושי חברתי. רעד לפעמים נובע כתוצאה ממתח נפשי, אך איני יודעת האם זה המקרה אצלך. כמו כן חשוב לדעת באיזו תדירות הרעד מופיע ובאיזו סיטואציות.אשמח לכוון אותך בהמשך עם קבלת מידע נוסף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרוןאיתי06/06/2008
שלום,
אני בן 27, בזמן האחרון שמתי לב שאני שוכח דברים שרציתי לספר למישהו. כלומר אני רוצה לספר איזה משהו למישהו, עובד זמן, ואז שכחתי מה רציתי לספר.
האם זה נורמלי או שעליי לעשות משהו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזיכרון
גל גפן-ריטר11/06/2008שלום בן 27,
על פניו התופעה שאתה מדווח עליה נשמעת בגדר הנורמלי, כלומר לכולנו קורה שדברים חומקים לנו מהזיכרון דווקא כשאנחנו רוצים אותם. השאלה באיזה תדירות זה קורה לך? האם אתה שם לב גם לפעמים שבהם אתה כן מצליח לזכור?
אתה יכול לנסות תרגיל כזה, ברגע שאתה מרגיש ששכחת את מה שרצית לספר, תנסה להגיע אליו דרך רמזים למשל, במה האירוע קשור, באילו אנשים, מתי היה הסיפור, וייתכן שרמזים אילו יספקו לך את הדרך לשלוף את המידע שמצוי שם בזיכרון.
אשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרוןקרן03/06/2008
אבי בן 85 לקה בעת אשפוזו באנציפליטיס. יש לציין כי הוא היה בחום גבוה (נע בין 38 ל39 במשך 3 שבועות. עם שחרורו מביה"ח קיימת לו בעיה בזיכרון של שמות בני המשפחה הקרובים, הכתובת בה הוא גר, מילות הגוף (את, אנחנו וכד') והזמנים.
כיצד יכולים בני המשפחה לעזור לו? האם ישנן דרכים לשיקומו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בזיכרון
גל גפן-ריטר04/06/2008קרן שלום,
חסרים לי יותר פרטים לגבי מצבו הרפואי בכלל, וכן האם הקשיים בזיכרון מתבטאים בזה שהוא אינו מתמצא בזמן, אינו יודע איפה הוא נמצא ומי הם בני משפחתו? או שהוא שוכח לסירוגין או מתקשה לעיתים לשלוף את השם? כמו-כן מהי מידת המודעות של אביך לשינויים בזיכרון שלו? האבחנה פה חשובה על מנת לחשוב על טכניקות שיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהולרי02/06/2008
שלום רב,
עברתי אונס בצעירותי. כיום אני בת 30. האם יש דרכים לשכוח כזה דבר?
הייתי מתה למחוק את זה מהזיכרון שלי לחלוטין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם טראומה
גל גפן-ריטר04/06/2008ולרי שלום,
קודם כל, אני חושבת שאת מאוד אמיצה לפנות ולבקש עזרה.
האירוע שאת עברת, ללא כל ספק הוא אירוע טראומתי וייתכן שמאז את סובלת מתסמונת פוסט-טראומתית (הכוללת: מחשבות על האירוע, סיוטי לילה ,הימנעות מכל מיני מצבים ופעילויות וכו'). דבר שייתכן ומפריע לך בתפקוד שלך ביומיום.
לצערי, אין אפשרות למחוק מהזיכרונות אירועים כאילו, אך כן יש ומומלץ מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי, אצל פסיכולוג המומחה בטיפול בהפרעות פוסט-טראומתיות. כאשר המטרה היא לעזור לך להתמודד עם מה שעברת ולאפשר לזיכרון של החוויה להיות פחות עוצמתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שיכחה של חפציםיוסי30/05/2008
שלום אני סטודנט לכלכלה ואני עושה עבודה שיווקית על מוצר שייעודו להקל על האוכלוסייה לאתר את המפתחות הארנק וכיו"ב השאלה שלי איפה אני יכול למצוא מחקרים שנעשו על הבעייה הספציפית הזאת שגורמת לאנשים לשכוח איפה הם שמו את חפציהם? ואם יש איזה מחקר סטטיסטי שמראה את ההתפלגות באוכלוסיה בבעייה הזאת מפני שיש אנשים הסובלים משכחה של חפצים לעיתים קרובות לעומת אחרים אם אני לא טועה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה של חפצים
גל גפן-ריטר01/06/2008סטודנט יקר,
ככל הידוע לי לא מדובר בבעיה ספציפית של "לשכוח חפצים", אלא בקשיים בזיכרון באופן כללי או בקשב וריכוז. המוצר שאתה מדבר עליו יכול, לדעתי, להתאים למגוון רחב של אוכלוסיה החל מאנשים עם קשיים בארגון ובסדר דרך אנשים עם קשיים בקשב ובריכוז ועל כן לא תמיד שמים לב לאיפה דברים ממוקמים וכלה באנשים עם קשיים בזיכרון מכל מיני דרגות.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי01/06/2008:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעודד29/05/2008
שלום רב,
שאלתי היא: הפרעות זיכרון בגיל המבוגר נפוצות יותר בנשים או בגברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים, גברים וזיכרון
גל גפן-ריטר01/06/2008היי עודד,
השאלה ששאלת אכן מעסיקה חוקרים רבים וכמובן שכמו במחקר, ישנן תוצאות מעורבות. יחד עם זאת, נראה כי מרבית הממצאים מצביעים על כך כי אצל גברים בגיל המבוגר (מעל 70) יש שכיחות גבוהה יותר להפרעות זיכרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיכרון בגיל צעירע.צ26/05/2008
אני בת 33. לפני 3 חודשים עברתי למקום עבודה חדש, וממלאת כעת תפקיד בעל אחריות רבה. נתונה בלחץ. לאחרונה היו לי ארבעה אירועים שבהם הרגשתי בלר אאוט, ניתוק מהמציאות ושחכה של פרטים אלמנטיים (שם של חברה..). ייש לציין שכל אירוע כזה נמשך כשתיים שלוש דקות. האם זה נובע מלחץ, או שיש מקום לבירור נוירולוגי? איזה תרגול אפשר לעשות כדי לשקם את הזיכרון והריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון ולחץ
גל גפן-ריטר26/05/2008
שלום רב,
אם אני מבינה נכון, לפי התיאור שלך, לפני המעבר לעבודה החדשה לא חווית אירועים של בלק אאוט ועל כן יש אפשרות שהתופעה הנוכחית קשורה לאלמנטים של לחץ. למשל, ייתכן מאוד ובשל הלחץ בו את נתונה, את מתקשה להתרכז ויש מעין עומס גדול על המערכת ועל כן לרגעים מסוימים יש ניתוק.
יחד עם זאת ומכיוון שאין לי מספיק מידע לגבי סימנים או דברים נוספים הייתי ממליצה לך לעבור גם בירור נוירולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי בעיית זיכרוןאיריס25/05/2008
שלום רב ד"ר רפפורט, סבתי בת 80 סובלת מבעיות שיכחה, אך מצד שני מפתיעה בפרטים מדוייקים אחרים מן העבר, פעמים רבות היא מאבדת דברים, חושבת מחשבות טורדניות, פרנויות וכדומה, איני יודעת אם מדובר בתופעות זיקנה רגילות או שאולי יש לה איזו מחלה שניתן לאבחן. לקחנו אותה לפסיכיאטר שנתן לה מלא כדורי שינה וכו', אך לא אמר שיש מחלה כלשהי, מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה וזקנה
גל גפן-ריטר26/05/2008איריס שלום
בעיות הזיכרון שאת מתארת אצל סבתך קשורות לזכירה של דברים חדשים ולמידה חדשה, לעומת זאת, מידע קודם מהעבר כבר שמור בזיכרון ועל כן סבתך מסוגלת לשלוף אותו ולדבר עליו. פער זה כשלעצמו אינו מעיד על מחלה. יחד עם זאת יש עוד מקום לבירור למשל, האם סבתך שוכחת דברים אותם היא רגילה לעשות מידי יום, כמו: איך להגיע לסופר, איך לבשל את המאכל שהיא רגילה וכו'. והשאלה האם את חשה כי יש החמרה במצבה של סבתך עם הזמן? כמובן שאילו רק חלק מהשאלות, ואינני יודעת עם הבירור שעשיתם כבר כלל אותם.
במידה ואתם רוצים חוות דעת שנייה הייתי ממליצה לכם ללכת לנוירולוג המתמחה בגיל השלישי, מכיוון שבמידה וזו אכן תחילתה של מחלה כדאי ורצוי לאבחנה על מנת שיהיה אפשר לטפל בהתאם.
בהצלחה
וכל הכבוד על הדאגה לסבתא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרוןנטוש22/05/2008
שלום, בשנים האחרונות כשאני נמצאת בבחינות,פתאום החומר שלמדתי במאמץ רב-נשכח.מן בלאק אאוט,שלא עובר בכלל,או שעובר באופן חלקי. כולם מתפלאים לנוכח העובדה,מפני שתמיד נחשבתי לתלמידה מצטיינת. נראה לי שקיים קשר בין חרדת בחינות לחומר שנשכח,אך החרדה לא עוצמתית עד כדי כך. האם ישנה דרך לשפר את הזיכרון? אגב,אני בת 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת מבחנים
ד``ר שרה רפפורט22/05/2008נטוש שלום,
התופעה של " "black-out שאת מתארת בדרך כלל קשורה לחרדה . חרדת בחינות הינה נפוצה אצל תלמידים וסטודנטים שרוצים להצטיין. למרות שאת נותנת לחרדה משקל פחות קריטי אצלך, אני ממליצה שתבררי את הנושא עם פסיכולוג. חשוב לטפול במקור הבעיה, כלומר בחרדה, כדי לשפר את הזיכרון בעת המבחנים. אם את תלמידה בתיכון אני מציאה לך לפנות ליועצת בי"ס ולבקש הפניה מתאימה לטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינקוזאןקרן20/05/2008
שלום רב,
אני חולה במחלת הפיברומיאלגיה ותשישות כרונית ומאז אני סובלת בין היתר מבעיות בריכוז ובזיכרון.
החתלתי לקחת את הכמוסות של גינקוזאן לפני יומיים (עקב תקופת מבחנים באוניברסיטה).
אני כבר יומיים סובלת מכאבים חזקים בכל הגוף .
יש לציין שאני נוטלת ציפרלקס, למיזיל וגלולות יסמין.
האם יש קשר בין הכאבים שאני חשה לכדור הזה?
כמו יש לי לחץ דם נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט22/05/2008קרן שלום,
איני רופאה ובנוסף ולא ידוע האם "גינקוזאן" טיפול יעיל לבעיות ריכוז וזיכרון. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בנוגע הכאבים ותופעות לווי של הכדורים בהם את מטופלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)