מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בשליפת מילים ואירועים ...חייל חסוי01/05/2009
ד"ר שלום רב
ברצוני לספר על בעיה שנורא מפריעה לי
בזמן האחרון (חודשיים , 3 חודש) אני סובל מבעיה שאני לא מסוגל לשלוף שמות , אירועים , קשה לי לזכור מספרים בעל פה , ולפעמים אני באמצע תהליך ואני נתקע כי שכחתי מה רציתי לעשות הדבר מבהיל אותי מאוד , משום שעד אז הייתי בעל זיכרון מעולה זכרתי כל פרט מהעבר ומהווה לא הייתה לי שום בעיה כולל בבית ספר שהיתיי לומד חומרים "כבדים" בעל פה .
הייתי רוצה לשאול ממזה נובע ?
יכול להיות מלחץ נפשי?
מתזונה לקויה ?
יכול להיות שזה תורשתי ? (יש לי קירבה שנייה לאלצהיימר סבתא)
או יכול להיות כי לא אימצתי את המח (לא למדתי זמן רב עקב שירותי בצה"ל)
הנושא ממש מדאיג אותי והייתי רוצה יעוץ כלשהו ..למרות שאני מרגיש שבזמן האחרון זה השתפר מעט כי בתחילה שזה התחילה הייתי שוכח שמות של אנשים שנמצאים איתי יום יום ושהייתי בא לקרוא להם הייתי שוכח את השם
אבקש את עזרתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליפת מילים
גל גפן-ריטר04/05/2009לחייל שלום!
אתה מתאר קושי לשלוף שמות או מספרים, כאשר קשה לי לומר לך לפי התיאור ממה זה יכול לנבוע. לקושי זה יכולים להיות כמה הסברים. למשל, עייפות, לחץ רגשי, חוסר הפניית קשב או קשיים במתן שם על רקע רפואי.
מכיוון שייתכנו מגוון של הסברים הייתי ממליצה לך קודם כל לפנות לרופא המשפחה על מנת להתחיל את תהליך הבירור והאבחון של הסימפטומים שאתה סובל מהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי19/04/2009
אני בת 24 וכבר בערך שנה וחצי יש לי קושי בשליפת מילים מהזיכרון למשל: אני מדברת על משהו ואני צריכה להגיד את המילה ואני לא זוכרת איך קוראים למשהו, אני נתקעת הרבה פעמים באמצע המשפט ובנוסף קורה לי הרבה פעמים שאני אומרת מילה אחת והתכוונתי למילה אחרת למשל: אמא שלי שמה לחם על השולחן ואני אומרת לה למה שמת על הריצפה במקום שולחן, או אבא שלי חוזר הבייתה ובמקום להגיד לו אני רוצה לחמניה אני אומרת אני רוצה את הדבר הטרי. ויש עוד הרבה, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס אך אני לפי הבדיקה האחרונה אני מאוזנת, כל התוצאות בטווחים.
מה כדי לי לבקש לבדוק בבדיקות דם?
מה יכולה להיות הסיבה לבעיות זכרון שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט23/04/2009שלום לך,
שאלה אליך: האם הקשיים שלך רק ואך קשורים לשליפת מילים?
ע"מ לאבחן את מקור של קשייך בשליפת מילים (בעיה שיום) עליך להתחיל תהליך בירור שיטתי. כדאי לך להתחיל עם בירור רפואי מסודר ולדבר עם הרופא משפחה שלך, מומלץ גם בדיקת B1, ואולי הרופא שלך רוצה לפנות אותך לבדיקה נוירולוגית מסודרת. עם זאת, הבעיה שאת מתארת לעיתים נובעת מקשיים רגשיים כמו מצב לחץ ממושך, מצב רוח ירוד ועוד. לכן חשוב לברר מצבך הרגשי בתקופה האחרונה, והכתובת לשם כך פסיכולוג. בנוסף, ניתן לגשת להערכה אובייקטיבית אצל קלינית תקשורת או אצל נוירופסיכולוג כדי לבדוק מידת הקשיים עליהם את מתלוננת ולקבל הכוונה לטיפול בהתאם הצורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנזק מוחיאייל17/04/2009
שלום רב.
אבי ביום ראשון האחרון עבר אירוע- דום לב שבו במזל נכחתי בבית וביצעתי בו פעולות החייאה,במקביל התקשרתי למד"א.
הצליחו לייצב אותו וכן המשך ההחייאה התמשכה גם במיון.
עד יום שלישי-48 שעות לאחר האירוע אבי הונשם והורדם וכן היה ללא הכרה.
בסביבות הערב של יום שלישי הוא פקח את עינייו,לאט לאט הוא התחיל להזיז את ידיו רגליו והעיניים.
התחיל להבין פחות או יותר מה קורה סביבו.הצליח לזהות אותי.
ביום רביעי בבוקר בדק אותו נוירולוג ואמר כי הוא ביצע את הפקודות שאמר לו(להסתכל למעלה שמאלה ימינה להרים יד ימין שמאל וכו)
היום יום שישי הוא מנסה לדבר אך ללא קול ליתר דיוק קול חלש מאוד מאוד.
שאלותיי הן האם הנזק שנגרם הוא רב ובלתי הפיך? להערכתי אבי היה ללא חמצן באותו אירוע כ חמש או שש דקות.
האם ניתן להעריך כעת את גודל הנזק האם בכלל יש נזק?
האם ניתן לטפל בזה שאבי יחזור לקדמותו?
בנוסף אציין כי אבי בן 64 חולה מיאולומה נפוצה-סרטן מח העצם וכן מושתל לו קוצב וכן עובר דיאליזה 3 פעמים בשבוע עקב אי ספיקת כליות
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת מוחית עקב דם לב
ד``ר שרה רפפורט19/04/2009אייל שלום,
הפגיעה של אביך טריה מידי, ויש להמתין בסבלנות ולעקוב אחרי התהליך ההתאוששות שהוא עובר כעת. המוח מתאושש באופן ספונטאני בעיקר בשבעות הראשונות מאז הפגיעה. בשלב זה לא ניתן לקבל הערכה מדויקת על מידת הנזק והפרוגנוזה. ללא ספק הוא יזקק לשיקום ואז יעבור בדיקות תפקודיות שונות ובדיקה קוגניטיבית וטיפול לפי הצורך. רק אז ניתן להעריך את הפוטנציאל השיקומי של אביך. נראה שבעותיו בדיבור קשורות להנשמה ולקנולה.
עם זאת, חשוב שבני משפחתה ממשיכים לתמוך בו, להחזיק לו את היד, והימנע מחרדות ביחס העתיד. בנוסף, להימנע מלבדוק אותו באמצעות שאלות חוזרות.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחנים נוירו פסיכולוגיםעופר17/04/2009
שלום לך דר'
שאלתי היא כמה זמן עורכים מבחנים נוירו פסיכולוגים מלאים כדי לעמוד על תפקוד קוגניטיבי ונפשי למבוגרים,כדי לקבל תמונה אמינה ואמיתית.
נערכו לי כמה סוגי מבחנים לא מלאים רק חלקי מבחנים כגון מבחן וכסלר כמה שאלות, מבחן ליבוביץ כמה שאלות על קצה המזלג, שאלון PDH חלקי, ראיון של שתי דקות שיחה, מבחני SVT קצרים ועוד בסה"כ שהייתי מול הבוחן 30 דקות ברוטו, תוך כדי המבחן הוא דיבר פעמיים בפלאפון שלו הוא גם קם ויצא להכין לעצמו ספל מרק שבחש ושתה מולי.
האם הבוחן יכול בין היתר לשלול במבדקים של חצי שעה PTSD כאשר קיימות קביעות חד משמעותיות של PTSD ע"י שלושה פסיכיאטרים שאני מטופל אצלם (גם תרופתית)למעלה משנתיים אשר עוקבים אחר מצבי בבית חולים מאיר כ.ס ובמרפאה לבריאות הנפש בנתניה.
דר' שרה אשמח שתתיחסי לכל מה שכתבתי
תודה על תשומת הלב
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט23/04/2009עופר שלום,
נארה שאתה יצאת די כועס מהבדיקה. האם קבלתה משוב על מסכנות הבדיקה ומה היו הממצים?פורום זה אינו המקום לקות בקורת על בעלי מקצוע שונים. עם זאת, זכותך להגיש עירור במידה שאתה חושב שנעשה לך אי-צדק. כמו כן, כדי לך לפרט את תלונותיך על האופן בו נערכה את הבדיקה ולהתלונן אצל הגורמים הרלוונטיים. האם הבדיקה נערכה במסגרת של ביטוח לאומי?
אם אני לא טועה, הפנתי אותך כבר בעבר לאתר של "קוגני-טיב" בו אנ מסבירה במפורט על התהליך של בדיקה נוירופסיכולוגית: cognitive
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת ראשדליה13/04/2009
איך ממשיכים לקבל טיפול לאחר שבית חולים שיקומי אינו מעוניין יותר לטפל בי? למי פונים? יש לי דוח נוירופסיכולוג .לא כתב המלצה לטיפול .מרפאה בעיסוק כתבה המלצה להמשך טיפול קוגנטיבי התנהגותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול שיקומי
ד``ר שרה רפפורט17/04/2009אבי שלום,
מדוע הפסיקו לך את השיקום?
עליך לפנות לרופא שיקומי של הקופת חולים שממנת לך את הטיפולם. חשוב להביא את המסמכים הרלבנטיים כגון סיכומי טיפול. הקופה היא הגורם המחלוט על המשך הטיפול כי היא משלמת עבורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דליה18/04/2009האם תוכלי להמליץ לי על תוכנות שעוזרות לשיקום קוגנטיבי לאחר חבלת ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון בגיל 36ליאת11/04/2009
שלום
אני בת 36. בחודשים האחרונים שמתי לב לבעיות זכרון שבולטות בעיקר בשתי סיטואציות : מילים שבורחות באמצע משפט או כשאני משחקת במשחק הזכרון עם ילדיי. אני כמעט לא מצליחה לשחק את המשחק, בעוד שפעם שיחקתי בו ללא קושי מיוחד. לאחרונה גם קרה לי פעם או פעמיים שלקח לי כמה שניות להזכר במספר טלפון אותו אני מחייגת באופן קבוע , או בקוד הכניסה לביתי. תופעות אלו מפחידות גם כן. סבתי היתה חולה באלצהיימר ובאופן מובן אני חוששת. אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד``ר שרה רפפורט13/04/2009ליאת שלום,
שאלתי הראשונה אליך: האם בתקופה האחרונה את חווה מצב לחץ ממושך והאם את חווה עייפות יותר מהרגיל?
לפי דעתי, אין מקום לדאגה למחלת אלצהיימר ובטח לא בגילך הצעיר. עליך לברר האם את מתקשהה כעת להתמודד עם המשימות של חייך והאם את מתפקדת תוך סטרס ולא שומרת על האיזון. עם זאת, כדאי לך לעשות בדיקות רפאויות שגרתיות כדי לשלול בעיות רפואיות כלשהן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד זיכרון בעקבות טראומהרחלה01/04/2009
עברתי תקיפה מילולית קשה בעבודהובעקבותיה איבוד זיכרון לטווח ארוך עד למקרה התקיפה נמחק וכל מה שיש היום הוא התקיפה ומה שקרה אחר כך עד היום, אני לא מזהה אנשים או מקומות או כל דבר מעברי עד התקיפה. כמו כן אין לי תחושה בצד ימין של גוף. יש לי המצאת מילים במקום מילים נכונות כמו- אוכלים במקום אוכל. בבירור לא היה ארוע מוחי ואישר זאת גם נוירולוג.
עברתי בירור פסיכיאטרי ולא יודעים לאמר מה קורה. אני לוקחת ציפרלקס כדי שלא יהיה לי חרדות ודיכאון כי אני לא עובדת מאז המקרה-6 חודשים
מה קורה והאם איבוד זיכרון זה נראה סביר וקשור לחוסר תחושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט02/04/2009רחלה שלום,
ניראה כי בעיותך בזיכרון בהחלט קשורות למצבך בהנפשי. האם הפסיכיאטר הגדיר אבחנה כלשי למצבך? מדוע את לא עובדת מאז? האם פנית כבר לטיפול פסיכולוגי לצורך עיבוד ה"טראומה" שעברת? לפי דעתי במצבך מומלץ על שילוב של טיפול תרופתי כפי שאת נוטלת ושיחות/טיפול פסיכולוגי. יש בעלי מקצוע שמתמחים בטיפול נפשי לאחר טראומה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקויי זכרון ילדיםדפנה30/03/2009
אני עובדת עם ילדים לקויי למידה שלעתים בעלי זכרון קצר. רציתי לשאול האם הספר נוירוביקה (כץ) עשוי לעזור גם להם והאם תרגילים המופנים לאוכלוסיה המבוגרת לאימוני זכרון עוזר גם לילדים. אשמח אם יש ספרות יותר ספציפית לאוכלוסיה זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זכרון בילדים
ד``ר שרה רפפורט01/04/2009דפנה שלום,
איני מכירה את הספר של כץ, לכן לא יכולה להתייחס.
עם זאת, יש שוני משמעותי בין בעיות זיכרון לטווח קצר במבוגרים לבין ילדים. אצל ילדים לרוב הבעיות לזיכרון לטווח קצר הן על רקע בעיות קשב כאשר אינם קשובים מספיק כדי לקלוט את המידע. איני מאמינה בשיטות טיפול אוניברסאליות אך ורק בשיטות התערבות בהתאם ממצי הערכה מסודרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קוגניטיביתאיתן23/03/2009
שלום. גילי הוא 21 וחצי ושמי איתן. אני חושש שיש לי איזושהי בעיה שכלית. למרות שגילו אצלי חשש להפרעת קשב וריכוז, ושגילו אצלי דיסקגריפה ולמרות שבאבחון הפסיכו דידקטי גילו אצלי גם כן פער אבנורמלי גדול בין התפקוד המילולי לביצועי, כלומר המילולי גבוהה יותר, מופיעות אצלי בעיות של תפיסה. הבעיות מתאפיינות באי הבנת הקשרים מסוימים אשר אין בינהם קשר, חוסר הצלחה בהבנה של משפטים שנאמרים אליי, אי הצלחה בלהבין את דברי גם כשאני חושב לעצמי בלב על משהו, זיכרון קצר, איבוד העקבות של משפט כשהוא נאמר, ואי לכך איני מבין את משמעותו. הבעיות הללו קורות לי באופן לא תמידי. באבחון הפסיכו-דידקטי לא גילו אצלי בעיה קשה אשר דורשת טיפול מיוחד הבעיה המילולית-ביצועית, כלומר שהפער היה לטובת החלק המילולי נובעת מבעיה אורגאנית. איני מטופל בריטלין, כי לא הומלץ לי לנטול את התרופה על ידי הפסיכאטרית שלי, אבל בוודאות כמעט מלאה אני סובל מAHDH, זאת אומרת עשיתי שאלון ובשאלון יצאו לי 20 נקודות על החלק של הקשב והריכוז ו24 על החלק של ההיפראקטיביות. אנא עיזרו לי איני יודע מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
איתן23/03/2009עשיתי בדיקה אצל נוירולוג ונמצאתי בריא מהבחינה הנוירולוגית. לא עשיתי מבחן טוב"ה, כי אמרו לי שזה בזבוז זמן מוחלט במיוחד כאשר ידוע כמעת במאת האחוזים שאני סובל מבעיית קשב וריכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קוגניטיבית
איתן31/03/2009לא עניתם לי, אנא ענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בריטלין??
ד``ר שרה רפפורט01/04/2009איתן שלום,
לפי התיאור שלך וממצאי האבחון, ניראה שגילו אצלך קשיים קוגניטיבים רבים מעבר הפרעות קשב, שגורמים ללקות למידה. מדבריך עולה שאתה מחפס טיפול/תרופה כמו ריטלין שיעזור לך להתגבר על הבעיות. ייתכן שבעיותך בקשב הן מישניות להפרעותיך הקוגניטיביות האחרות ולא בעיקר ולכן ריטלין לא פותר את הבעיה. עם זאת, כדי לברר עם הרופאה המטפלת מהו המקור של קשייך (מה בדיוק האבחנה האורגנית).
יתר על כך, אתה לא שאל שאלות ספציפיות, אז איני יודעת מה אתה בדיוק רוצה לברר.
חשוב לדעת כמה שנות לימוד יש לך, איך הסדדרת בלימודים ומבמה אתה עוסק היום.האם בעבר קבלתה הוראה מתקנת או טיפול קוגניטיבי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובתך
איתן01/04/2009כן וודאי קיבלתי עזרה בהוראה מתקנת,
אבל לא זכור לי שציינו בפני או בפני הורי על בעיה קוגניטיבית כלשהי.
היום אני לומד באוניברסיטה, ודי מצליח לי, כלומר הממוצע ציונים שלי עומד על 82.5 פלוס מינוס.
מה את בעצם מייעצת לי לעשות חוץ מלדבר עם המאבחנת אשר עשיתי אצלה את האיבחון.
אגב בזמן הלימודים יש פעמים מסוימות שאני קולט נהדר את הנלמד בהרצאה,
אפילו יותר טוב מאחרים, אבל ישנם מצבים שאני שואל את עצמי מה אני עושה שם
מרוב שאני לא מצליח להבין מה נאמר שם בהרצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד``ר שרה רפפורט03/04/2009שוב פעם שלום,
עם הישגים אקדמיים כאלו קשה להניח שקיימת בעית הבנה. בנוסף, ניראה כי הבעיות בשמירת הן לא עקביות וייתכן שיש אצלך תופעה של "נפילות קשביות". בשלב ראשון אני ממליצה שתנסה לברר את מתי התופעות של הניפלות וחוסר ריכוז מופיעות, באיזו תדירות, מהם הגירוים הסביבתיים, בהמ אתה עסוק במחשבותילך באותו רגע, ועוד. כדאי לך לנהל יומן ורישום מדויק בנושא ע"מ להבין את הדפוס של הבעיה. מודעות היא חלק מהפתרון. בנוסף, תמיד אתה יכול לפנות לאחד המרכזים שמטפלים בהפרעות קשב ללא טיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי בת 55 בערךסוב18/03/2009
וחווה בחודשים האחרונים בעיות זכרון. לא משהו קריטי, אבל דברים קטנים שפעם לא היתה שוכחת. שמות של אנשים מהטלויזיה, דברים קטנים. איך יודעים אם זה משהו ששווה בדיקה מוקדמת או משהו בסגנון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לפנות לבדיקה?
ד``ר שרה רפפורט22/03/2009שלום לך,
הקריטריון לבדיקה הוא: פגיעה בתפקוד היומיומי של הבנאדם. לפי התאור שלך, השכחה של אמך לא חריגה וכן נפוץ עם התקדמות הגיל. לדעתי, אין כעת מקום לדאגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דברים שמומלץ לעשות כדי למנוע
סוב23/03/2009או להאט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון קוגניטיבי
בריינספא04/04/2009סוב היקרה
כפי שענתה לך ד"ר רפורפרט מצבה של אמך כפי שמתואר על ידיך אינו מעורר דאגה של ממש אבל מזמין ממש אימון קוגניטיבי
תרצי פרטים פני למשרדנו וננסה לסייע ככל שנוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון קוגניטיבי באינטרנט
ימ26/04/2009סוב שלום, אני בן 57 ומצאתי תוך כדי גלישה באינטרנט אתר המציע אימון קוגניטיבי לבני 50+
נרשמתי לאימון לפני חודש ואני מרגיש שיפור ניכר בזיכרון.לפני האימון הרגשתי דאי מבולבל ושאני אינני זוכר שמות כתובות ולפעמים ברחה לי מילה באמצע שיח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןדליה17/03/2009
אני נימצא בשיקום וערתי איבחון אצל נוירופסיכולוג, האם מקובל לתת למטופל את תוצאות האיבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
דליה17/03/2009עברתי חבלת ראש לפני פחות משנה האם זה מאוחר ללמוד אסטרטגיות פיצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי אבחון
ד``ר שרה רפפורט18/03/2009דודי שלום,
דו"ח אבחון נוירופסיכולוגי, כמו כל מסמך רפואי אחר במסגרת טיפול, נמסר בדרך כלל לגורם הממן. עם זאת, זכותך לראות את הדו"ח. נהוג לתת לנבדק משוב בעל פה ולהסביר לו ממצאי האבחון והמלצותיו.
כמו כן, עדיין כדאי לשקם את תפקודך הקוגניטיבי ומומלץ להמשיך בטיפול, במידה שיש רצון ויכולת למידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי ומצוי
דליה18/03/2009לאחר כחודש בשיקום קוגנטיבי אומרים לי שאין לי בעיית קוגניציה ומשחררים אותי למרות הרצון...............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד תקין?
ד``ר שרה רפפורט22/03/2009שלום דודי,
ניראה כי אתה לא מסכים עם המסכנות של צוות המטפלים, למרות "החדשות הטובות". תמיד אתה יכול לפנות לגורם הערכה אחרת כדי לקבל חוות דעת נוספת על תפקודך הקוגניטיבי. אופציה נוספת היא להמשיך לתרגל בעצמך לפי השיטות שלמדת ועזרו לך עד כה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
דליה18/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זיכרון בעקבות טראומה / אלכוהורועי14/03/2009
שלום, אני בן 25, ללא בעיות רפואיות כלשהן. יצאתי עם חברים למועדון, שם שתיתי אלכוהול. לא חרגתי מכמות השתיה שאני נוהג לשתות בד"כ כשאני יוצא. באיזשהו שלב במהלך הערב, לפחות שעה לאחר הפעם האחרונה בה שתינו, יצאתי החוצה לבד מהמועדון, על מנת לשאוף אוויר. כנראה סביבות 1 בלילה. הזכרון הבא שלי הוא משמונה בבוקר, מתעורר בתחנת משטרה, חבול למדי. לטענת השוטרים נעצרתי לאחר שניסיתי לתקוף שוטר. הפגיעות בי כללו חבלות בפנים, (פנס בעין, שריטות) אך במיון לא נמצא אף ממצא חריג (כל העצמות שלמות, CT של הראש ללא ממצאים). בעקבות ניסיון לשחזר את השתלשלות העניינים, התברר שמספר דקות לאחר שיצאתי שוחתתי שיחת טלפון שגרתית עם אחד החברים שהיה בפנים. אני אינני זוכר שיחת טלפון זו כלל - ולמעשה כפי שציינתי אינני זוכר דבר מרגע יציאתי מהמועדון. האם סביר שזה בגלל האלכוהול? (מעולם לא היה לי אובדן זיכרון עקב שתיה, וכן להערכתי לא שתתי הרבה הפעם - לא הקאתי בשום שלב, וכן כשקמתי במשטרה לא הייתי צמא. בפעמים אחרות לאחר שתייה מרובה, אני מתעורר מאוד מאוד צמא). האם זו הדחקה פסיכולוגית? האם הזכרון יכול להמחק אחורה? (אותה שיחה עם חבר למשל) האם בעקבות פגיעה בראשי? (האם במקרה זה הזכרון יכול להמחק גם קצת אחורה?) האם ייתכן שהמאבטחים / שוטרים השתמשו בחומר כלשהו שגרם לי לאובדן הזכרון? אין לי בעיות זכרון נוספות, מלבד "מחיקה" של אותו רצף ארועים מרגע יציאתי מהמועדון ועד להתעוררותי בתחנת המשטרה. תודה, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון וזעזוע מוח
ד``ר שרה רפפורט18/03/2009רועי שלום,
המצב שאתה מתאר מורכב, וקשה לדעדת מה בדיוק גרם לאובן הזיכרון של הפסק זמן המסוים.
יתכן שבמהלך המריבה סבלת מחבלת ראש קלה או זעזוע מוח קל. פגיעה כזו לעיתים קרובות מלווה באובן הכרה לזמן קצר ואמנזיה של האירועים שהתרחשו לפני וגם אחרי. עם זאת, מדובר באירוע בו הסתבחת עם המשטרה, וכן היתה בתוך השפעה אלקוהול. חשוב לברר מה גרם למריבה וכן לפעמים אנו מחקים חוויות בלתי נעימות. כמן כן, אלקוהול כן יכולה לשפיע יותר חזק מאשר אנו מערכים ולגרום ל- בלאק-אוט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיל הממוצע לירידה קוגניטיביתאילת09/03/2009
מהו הגיל הממוצע לירידה קוגניטיבית, כזו ההורסת את הזכרון וגורמת לבן אדם להיות קמל? האם ייתכן שירידה כזו תחל כבר בסביבות סוף שנות הארבעים, או שמדובר בבעיה אחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה קוגניטיבית וגיל
ד``ר שרה רפפורט12/03/2009אילת שלום,
ניתן לצפות ירידה קוגניטיבית מסביב גיל 60 אם כי הדבר משתנה מבנאדם לבנאדם. ישנם אנשים ששומרים על אורך פעילות קוגניטיבית ומפעילים את המוח באופן תמידי (כלומר עובדים, לומדים ,קוראים, ועוד) וגם בגיל מבוגר יותר השכל והזיכרון נשאר חד וחריף. יש לזכור, המוח כמו שריר זקוק לתירגול כדי לשמור על כושר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ביכולת לשלוף פרטים מהזיכרוןערן03/03/2009
אני בן 35 ומזה כשנתיים אני סובל מבעיית זיכרון המתבטאת בקושי לשלוף פרטים מתוך הזיכרון. הדבר מתבטא בעיקר בקושי להיזכר בשמות ובפרטים שזכרתי היטב בעבר. רופאת עצבים אליה הופניתי שלחה אותי לבצע בדיקת מיפוי מוח SPECTC אשר איבחנה "היפופרפוזיה בולטת של גרעיני התלמוס ואספקט אחורי של גרעיני הסריאטום בעיקר" וכן-"היפופרפוזיה באספקט המדיאלי של האונות הטמפורליות בולט יותר מימין." שאר הסריקות היו ללא ממצא חריג. בהמשך הופניתי לביצוע בדיקות MRI, MRV ו- MRA אשר היו תקינות לגמרי. גם בדיקה נוירולוגית שבוצעה הייתה תקינה. לאור העובדה שאני מטבעי טיפוס לחוץ ועובד בעבודה מלחיצה, סברה הרופאה כי מדובר בעניין נפשי ולא נוירולוגי ושללה אפשרות תחלואתית כלשהי לרבות מחלות נוירודגנרטיבית. לאור ממצאי בדיקת מיפוי המוח ולאור העובדה שאני סובל מירידה של ממש בזיכרון אינני רגוע. רציתי לדעת האם אכן ניתן לשלול לחלוטין אפשרות תחלואתית לאור תקינות בדיקת MRI ,MRV ו- MRA ? עד כמה בדיקת המיפוי SPECT נחשבת אמינה ומדוייקת ואילו מבין הבדיקות נחשבת אמינה ומדוייקת יותר ? אילו מחלות, אם בכלל, הפוגעות בזיכרון, יכולות להופיע בגילי ? תודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט05/03/2009ערן שלום,
בדיקות הדמיה הן בדיקות עזר לבדיקה נוירולוגית וביחד עם הקליניקה הרופא מסכם את ההאבחנה. סוגי הדמיה שונים מגדימים מידע שונה אך גם SPECT וגם MRI הן בדיקות תקפות אם כי ה-MRI הספק מידע מאוד רכב ביחס פטולוגיה כלשהי. איני מומחית בנושא הפינוח בדיקות הדמיה. זכותך להתיעעץ עם נוירולוג מומחה נוסף לצוך חוות דעת נוספת.
עם זאת, הפרעות זיכרון הן ביטוי למצבים רפואים רבים וגם יכולים לנבוע מגורמים רגשיים כמו לחץ ממושך. לפי דעתי, כדאי לך לעבור בדיקה קוקניטיבי מסודר שמתמקד בתפקודי זיכרון כדי לברר עד כמה חלה ירידה אוביקטיבית בתפקודך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קוגניטיביתרוליק02/03/2009
אני בן 63 ולאחרונה עברתי ניתוח לב פתוח. אני חש שבעקבות הניתוח חלה ירידה קוגניטיבית ואולי גם שינויים התנהגותיים. נאמר לי שיש חלק מהמנותחים שזה קורה להם אבל יתכן ואני מדמיין ונדרש אבחון מקצועי ובמידת הצורך גם טיפול. אל מי עלי לבקש הפניה מרופא המשפחה והאם ב-2 הבעיות מטפלים באותו מקום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קוגניטיבי
ד``ר שרה רפפורט05/03/2009רוליק שלום,
בדרך כלל הרופא המטפל מפנה לאבחון קוגנוטיבי, אך לפעמים רצוי לעבור קודם בדיקה אצל נוירולוג. אבחון קוגניטיבי נערך לרוב במסגרת שיקומית או במרפאות זיכרון ע"י נוירופסיכולוג שבודק גם את התפקוד הקוגניטיבי וגם התפקוד ההתנהגותי והרגשי, וממליץ טיפול בהתאם הצורך. מיקום הטיפול תלוי במדינות הקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)