מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קורטיזול גבוהאבי15/01/2009
סבלתי מעודף משמעותי של קורטיזול למשך שנתיים, האם בסופו של דבר הזכרון והקוגניציה יחזרו למה שהיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט18/01/2009אבי שלום,
זו שאלה שכדאי גם לשאול את הרופא המטפל שלך. עם זאת, למטב ידיעתי, התפקוד הקוגניטיבי עלול להשתפר אחרי האיזון רמת הקורטיזול. אתה לא מציין בן כמה אתה, כמה זמן אתה נמצא אחרי הטיפול, ואיל בעיותיך הקוגניטיביות מתבטאות. מידע נוסף זה יעזור לי להתייחס למקרה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/01/2009
האם יש כיום טיפול תרופתי שמונע לחלוטין אובדן זיכרון בקשישים? או שיש רק משהו שמאט את התהליך של אובדן הזיכרון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ואובדן זיכרון בקשישים
ד``ר שרה רפפורט20/01/2009ריקי שלום,
לצערי, אין תרופות פלא שמונעות את הירידה הקוגניטיבית על רקע הזדקנות. במצבים שאובחנה מחלה דמנציה כמו אלצהיימר, היום מקובל לטפל בתרופות כמו- Memorit, Exelon, Aricept ועוד שעלולות להאט את התהליך המחלה אך לפעמים יש דיווחים על שיפור בתפקוד הקוגניטיבי כולל בעקר הזיכרון .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה דמנציה(אלצהיימר) בעקבות דיכאוןיוחאי10/01/2009
שלום רב, אבי בן 71 ואובחן לפני כחצי שנה כסובל מדמנציה- לפי הנוירולוג שבחן אותו(ct יצא תקין וקיבל ציון 16 במבחן mini mental )יש לו בעיות זיכרון שהולכות ומחמירות עם הזמן שחולף(שואל את אותה שאלה כמה פעמים ברצף לאחר שקיבל כבר תשובה-קיימת גם בעיית התמצאות בעיקר במקומות לא מוכרים), הכל התחיל כשהפסיק לעבוד לפני כשנה וחצי ומאז קשה לו מאוד ואין לו תעסוקה מתאימה , הוא שרוי בדיכאון מהמצב שלו וקשה לו ולמשפחה להתמודד מכיוון שהוא גם מכחיש שיש לו איזושהיא בעיה, היינו לאחרונה אצל הנוירולוג והוא נתן הפנייה לרופאת משפחה שתרשום לו memorit 5mg - האם התרופה תעזור ומה כדאי לנסות עוד כדי לעצור את ההתדרדרות במצבו?? אני חושש שהוא יגיע למצב יותר קשה מכיוון שקיימת חוסר מודעות למחלה ולבעיה בעיקר מצד אישתו שסובלת מאוד מהבעיה שלו.. אז מה האפשרויות לעזור לו ולמשפחה?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה
גל גפן-ריטר12/01/2009יוחאי שלום
לבי איתך ועם משפחתך, זה לא קל לחוות ולעבור את מה שאתם עוברים.
אני מבינה מהתיאור שלך כי התייעצתם עם נוירולוג וקבלתם אבחנה לגבי המחלה של אביך. התרופה שהומלצה נחשבת כמאיטה את קצב התפתחות המחלה, אין מדובר בתרופת פלא (לצערי, נכון להיום) אשר מרפאת מהמחלה. אתה כותב במקביל כי אביך סובל גם מדיכאון, ולא ברור האם זו אבחנה של פסיכיאטר. במידה ולא ייתכן וכדאי גם להפנות אותו לפסיכו-גריאטר, אשר ינסה לבדוק האם אכן זה דכאון או סממן של הדמנציה. והאם יש טיפול תרופתי נוסף שיכול לעזור.
ברמת התפקוד, כדאי לנסות למצוא לאביך פעילויות מהם יכול ליהנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מעקבדליה10/01/2009
שהיתי בבית לוינשטיין 3 חודשים עקב חבלת ראש,במכתב סיכום לא נירשם המלצה להמשך מעקב של רופא שיקומי,זרקו אותי לים ואינני מקבל אישפוז יום אצלם אלא בקהילה ואני לא בטוח שהטיפול נכון.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מעקב
גל גפן-ריטר12/01/2009דני שלום
לא ברור מה מצבך כיום לאחר האשפוז. באיזה רמה אתה מתפקד? ואלו מטרות אתה מציב לעצמך כמטרות שיקומיות. לא בהכרח אתה זקוק לאשפוז יום. "הטיפול הנכון" נמדד בכך שהוא עוזר לך, מקנה לך תחושת בטחון ומסוגלות ולעיתים טיפול בקהילה הוא הטיפול הנכון והמתאים יותר.
הייתי מנסה לברר מדוע לא הומלץ טיפול של אשפוז יום וייתכן וזה יעזור לך להבין טוב יותר את הסיבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתפלא
דליה13/01/2009לפי דברייך אני בעל המקצוע והמומחיות שקובע יעדי שיקום .......הבנתי נכון? אין רופא שיקומי שאמור לקבוע לי יעדים והתקדמות ..............זה מפליא אותי מאוד........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרות שיקום
גל גפן-ריטר15/01/2009עדי שלום!
מטרות השיקום נקבעות בשיתוף עם המטופל וכמובן צריכות להיות רלוונטיות לגביו. המוטיבציה לשיקום והאחריות לתהליך השיקום הן במידה רבה מאוד של המטופל, בני משפחתו או כל גורם שיכול לסייע לו. הגורם המטפל עוזר בניסיון לממש מטרות אלו ולעיתים יכול להציע גם אפשרויות אחרות.
ואם נשים זאת באופן מטאפורי, לך צריך להיות היעד הסופי אליו אתה רוצה להגיע, או מטרות ביניים, והגורם המטפל יכול לכוון אותך , לתת לך כלים ולעזור לך למצוא את הדרך למטרה זו.
אני מבינה את ההתרעמות שלך, ואת הצורך כי יהיה פתרון ברור ומהיר לקשיים, אך תהליך השיקום הנו תהליך הדורש סבלנות רבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל גפן
דליה21/01/2009יש לי הפנייה מנוירולוג הממליצה לקבל טיפול קוגנטיבי בבית לוינשטיין מה דעתך על כך? אני באמצע תהליך הטיפול בקופת חולים אפשר לעבור ממקום למקום ?האם מתחילים שוב באיבחונים מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קוגניטיבי
גל גפן-ריטר23/01/2009דני שלום!
ההחלטה על המעבר מטיפול לטיפול נתונה לשיקול דעתך בלבד. הייתי ממליצה לך לבדוק אם המטפל הנוכחי שלך מה מטרות השיקום כיום ובמקביל ולבדוק בבית לוינשטיין מה הוא התהליך שתצטרך לעבור עם הכניסה לטיפול ומה יהיו שם מטרות השיקום. כלומר לאסוף כמה שיותר מידע לפני שתחליט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוגנטיבידליה08/01/2009
קרוב משפחה 55 עם חבלת ראש היה 3 חודשים בשיקום ושוחרר עם המלצה של המשך טיפול קוגנטיבי.בקופת חולים אישרו פעמיים בשבוע ריפוי בעיסוק בקהילה ולא המשך בבית החולים השיקומי. לא ברור מה הכוונה בטיפול קוגנטיבי,האם מרפאה בעיסוק שיושבת בחדר עם המטופל בקופת חולים יכולה ללמד אותו מיומנויות בחיי היום יום? האם זה לא צחוק מהעבודה? איך היא תגרום לו לזכור מטיפול של שעה בשבוע? מה עושים וכמה שיותר מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי
גל גפן-ריטר12/01/2009שלום,
לא ברור מהתיאור שלך, מהי רמת התפקוד של האדם שאתה מתאר , האם חזר לעבודה או לאיזשהי פעילות תעסוקתית כלשהי. סך הכול מדובר באדם צעיר, שבמידה והוא יכול כדאי למצוא לו מסגרת פעילות.
לגבי הטיפול הקוגניטיבי, הוא תלוי בקשיים שמהם אותו אדם סובל. למשל, קשיי קשב, זיכרון , התמצאות וכו'. לטיפול הקוגניטיבי ישנה מטרה מוגדרת. לידיעתך גם מטפלת בקופת חולים וגם בבית חולים שיקומי, נפגשת עם המטופל במסגרת של שעה, בדרך כלל בחדר הטיפולים. במהלך השעה היא מנסה להקנות לו כלים להתמודד עם הקשיים שהוא חווה והאחריות לתרגל ולעשות את הדברים מוטלת בסופו של דבר על האדם ומשפחתו כגורם מסייע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא הוזה דברים...אורית06/01/2009
שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי סבתי היקרה כבת 80 שחיה בבית עם דודי הגרוש. לאחרונה סבתא מראה סימנים לא מעודדים, הוזה שיש אנשים בבית שצוחקים ומתעצבנת מכך. מדמיינת שילדים דופקים לה בדלת הבית. מעירה את דוד שלי באמצע הלילה כי חושבת שישנות איתו נשים מתחת לשמיכה ומוציאה לו את השמיכה ומחפשת. יום אחד ירדה למטה לשדרה וחיפשה את דוד שלי כי היתה בטוחה שהוא מאחר להגיע מהעבודה והוא בכלל היה אמור לחזור בשעה שלו והיא חשבה שהוא מאחר(למרות שלא איחר). בד"כ לא יורדת לבד מהבית ויש לה מטפלת כל יום מביטוח לאומי כשעתיים. אחרונה לא רוצה גם להתקלח(כבר עבר חודש). מאד מדאיגים אותי הדברים האלו והיא גם הופכת עצבנית מאד כשלא מאמינם לה. בד"כ היא מאד מפוקחת ולעיתים מפתיע בכך שהיא זוכרת דברים מהעבר המאד מאדרחוק שלה. מה עושים במצב כזה? אסור להשאירה לבד? אשמח לייעוץ והבנתהמצב של סבתי היקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול בסבתא
גל גפן-ריטר10/01/2009אורית שלום!
על פי התיאור שלך, נשמע כי חשוב מאוד שסבתא תהיה בהשגחה לאורך כל שעות היום. הייתי ממליצה לך לפנות עם סבתך לייעוץ אצל נוירו-גריאטר, נוירופסיכיאטר אשר תוכלו אצלו לקבל אבחנה לגבי המצב של סבתך והמלצות לטיפול.
לגבי החלק של הזיכרון, היכולת לזכור דברים מהעבר נשמרת לעומת היכולת לזכור דברים חדשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבתא הוזה דברים המשך
אורית09/02/2009בהמשך להודעה שכתבתי לגבי מצב סבתי. החלטנו לקחת צעד קדימה ואמא שלי קבעה פגישה עם רופאת המשפחה של סבתי. הרופאה אמרה שאין מנוס מכך שסבתא זקוקה לאיבחון במרפאת בריאות הנפש. העניין הוא שסבתא היתה פעם לפני מס' שנים טובות באיבחון והיא ממש נרתעה מהמקום ולא אהבה אותו ומאז היא לא רוצה לשמוע על עניין בריאות הנפש. היום אימי החליטה לשוחח עם סבתא ולנסות לשכנע אותה שהיא צריכה לבוא איתה לאיבחון במרפאת בריאות הנפש על מנת שגם תוכל לקבל יותר שעות מטפלת מביטוח לאומי. התגובה של סבתא היתה מאד קיצונית ולא סלחנית, היא מאד נפגעה ודמעה ואמרה שהיא לא מוכנה לשמוע על זה "מה אני משוגעת?" אתם רוצים לגרש אותי?" אני לא רוצה ללכת לשם ואני בסדר גמור". אנו חוששים שמצבה ילך ויתדרדר והיא לא מוכנה לאיבחון ולטיפול ובכלל לא מכירה ומודעת לבעייה ההזיות וחוסר ההתמצאות שלה. המצב מאד קשה היא מתעוררת בלילה ומעירה את דודי שגר איתה וחושבת שזה בוקר. היא "מעלילה" שהוא מביא כל ערב איזה זמרת צוענייה ששרה יפה ושוכבת איתו במיטה וזה מתסכל אותה(כמובן שהדמות דמיונית ולא קיימת) והיא מתעקשת שהיא קיימת. אנו לא יודעים מה לעשות ואובדי עצות... אשמח אם יש איזושהי עצה מועילה או דרך מוצא אחר?? דואגים לה והיא מפרשת את זה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות לא פשוטה
גל גפן-ריטר10/02/2009אורית שלום!
ההתמודדות שאתם עוברים עם סבתך, הינה התמודדות שכיחה במצבים אלו. התפרצויות הכעס והתנגדות של סבתך הינם ידועים ומוכרים. אני לא יודעת אם זה מנחם אותך לדעת זאת.
בכל מקרה אתם צריכים לעמוד על שלכם ולנסות לקחת אותה למרות ההתנגדויות שלה, שאינן רציונליות כרגע. הייתי מנסה אולי לפנות במקום לבריאות הנפש לנוירוגריאטר או לפסיכוגריאטר אשר יושבים במקום שונה מזה שהיא מכירה.
לצערי אין פתרון שיקל את ההתמודדות במצבים אלו,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון לטווח קצראוחיון סיגל05/01/2009
שלום רב, לפני כ- 3 שנים אבא שלי שכיום בן 64 עבר דום לב ומוות קליני לא הגיע לו חמצן למוח ולאחר 18 מכות חשמל הצליחו לייצב אותו. אבא היה מטופל בבית לוינשטיין לשיקום . לאבא נפגע הזיכרון הקצר כלומר הוא יכול לעשות משהו ולאחר כמה שניות לשכוח. הוא יכול להיות באירוע מסויים ולאחר שחזרנו הוא לא זוכר שהיה. אבא כיום עצמאי במימנויות היום יום כמו להתלבש, לצחצח שיניים להתקלח וכו'. אבל לצאת מהבית לבד הוא לא יוצא, זמנים הוא לא מתמצא, לפעמים הוא כאילו לא נמצא איתך במקום, למרות שיש שיפור ניכר לאחר 3 שנים. אבא לא הולך לחוגים ולא לפעילויות כי לא רוצה . ישנה מן הרגשה כאילו מודע למצבו ומצד שני נמצא במקום אחר. כיצד אנחנו יכולים לעזור לו לאחר שקיבל את מה שקופות החולים יכולות לתת. מחכה לתשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום ממושך
ד``ר שרה רפפורט08/01/2009סיגל שלום,
לפי התיאור שלך אביך עבר תהליך שיקומי ממושך שגרם להטבה ניכרת במצבו. עם זאת, מטבע הדברים לא כל הקשיים חולפים עם סיום הטיפולים. במישור הקוגניטיבי מומלץ שהפעלה ותרגול ממשיכה באופן קבוע כחלק מהסדר יום. האם קבלתם המלצות בנושא בזמן השחרור מבית לוינשטיין? כמו כן, ניתן לברר האם אביך זכאי לסדרת טיפולים קוגניטיביים ע"י מרפאה בעסוק במסגרת הקופה. אפילו מספר מוגבל של טיפולים יכול לכוון ולהדריך כיצד לעבוד איתו הן בתחום הזיכרון והן בתחום הקשב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוכח כמעט כל פרט שמספרים ליתומר02/01/2009
תעזרו לי!אני לא זוכר פרטים שמספרים לי אנשים. אני מנהל אנשים באירגון ולא נעים כאשר העובד שלך אומר לך כבר עידכנתי אותך,מה אתה לא זוכר?! אני יכול לומר עליי שהייתי שרוי תקופה מסויימת במצב לחץ אדיר עד כדי קוצר נשימה. תודה! תומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון ולחץ
גל גפן-ריטר03/01/2009תומר שלום!
מפנייתך זה לא ברור האם המצב שאתה חווה כיום הוא מצב רגעי. כלומר בעקבות תקופת הלחץ האדיר שהיית נתון בו גם התקשת לשים לב לפרטים אחרים, או שמא זו בעיה שמלווה אותך כבר הרבה זמן. אשמח לשמוע כדי לנסות ולעזור לך בהמשך.
נכון לעכשיו, אתה יכול לערוך רישום של הדברים שהעובדים שלך מספרים לך, לשים לב בשיחה כי אתה מרוכז ולנסות לעבוד בצורה מאורגנת. זה כשלעצמו יכול לעזור לך לקלוט טוב יותר דברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בקוגניציה עקב מצב דחקחיים30/12/2008
שלום, אני לא בטוח לגבי השאלה שלי ואם זה המקום אבל .. האם יכולה להיגרם פגיעה בקוגניציה עקב מצב דחק או עקב שימוש בתרופות נגד דיכאון\שילוב מסוים שלהן? תודה. חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד קוגניטיבי ולחץ
גל גפן-ריטר03/01/2009חיים שלום!
בהחלט יכול להיווצר מצב של פגיעה קוגניטיבית לעיתים זמנית עקב מצב לחץ כרוני. דיכאון למשל, ידוע כמשפיע על מהירות התגובה למטלות ופוגע ביכולת הקשב והריכוז. תרופות אנטי דיכאוניות יכולות גם הן להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי.
במידה ואתה חווה דברים אלו כדאי מאוד להיוועץ בפסיכיאטר המטפל ולבדוק כיצד ניתן לעזור לך לתפקד כיום באופן הכי טוב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים06/01/2009תודה על התשובה. אני לא יודע איך לקרוא למה שחוויתי, אבל תקופה מסויימת הרגשתי "מחוק". כלומר, הרגשתי שמשימות יומיומית פשוטות דורשות ממני המון ריכוז, או להיזכר איך עושים. אני לא יודע אם לייחס את זה לתקופה הקשה גם בלימודים וגם כלכלית. מה שכן אני כמעט בטוח שזה בא יחד עם הנטילה של המירו (30מג) שרשם לי הפסיכיאטר נוסף לונלה שאני לוקח כבר 4 שנים (4*75מג). באותו זמן גם הייתי עצבני מאוד אבל לא יכולתי לבטא את זה. הרגשתי חסר אונים עד כדי כאב בידיים (האם זה מוכר?) . יש לזה תחושה ממשית של משהו שמתפרק ומתפזר או חוזר ומדרדר אחורה. כל בחירה נראית שקולה לזו שהפוכה ממנה ואין שום יכולת החלטה. מיותר לומר כמה זה השפיע על הלימודים. הרגשתי שאני לא מצליח לחשוב או שאני פשוט חושב לא טוב, בלי מובן. אחרי חודש וחצי הפסקתי עם המירו. ומצב הרוח חוזר לאט עם ירידות ועליות. נפגשתי עם הפסיכיאטר לפני שבוע אבל נסתם לי הפה, רק אמרתי שהרגשתי רע מאוד, והוא הבין את זה בכיוון של תופעות לוואי. אבל סוף סוף נזכרתי לומר לו על הצעקות מתוך שינה כבר כמה שנים. הוא רשם לי קלונקס לקחת לפני שינה. אבל לא אמרתי לו שאלו צעקות שמתוך עצבים (אני מתפרק על מישהו מכעס בחלום ומסתבר שכל הבית שומע אותי צועק משינה- אם אני לא מתעורר מהצעקה). אני בן 31. לפני 7 שנים אותו פסיכיאטר איבחן אצלי דיסתימיה וה.אישיות נמנעת מאז לקחתי סרוקסט ואחרי 3 שנים עברתי לוונלה. חוץ מזה גם שעות השינה שלי הפוכות (פזאת שינה דחויה לפי המומחה לרפואת שינה) ניסיתי מלטונין ולא עזר. אם זה היה אפשרי הייתי מגיש "התפטרות". אני מנסה להציל משהו מהלימודים ואני מקבל עידוד כלשהו ממרצה מסוים (ואני ממש מודה על זה) אבל ההתנהלות קשה מאוד. כל הזמן אני מרגיש שאין זמן ואין כח. מתנצל על ההודעה הארוכה והמעייפת. אני ממש אודה על כל התייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זכרון?סיגל29/12/2008
הייתי רוצה אם הבעיה שיש לי היא בטווח הנורמלי או יותר? אם אני פוגשת אדם בפעם הראשונה אפילו שיושבים לשיחה, למחרת כשאני אראה אותו אני כבר לא מזהה אותו, אני צריכה לראות אותו כמה פעמיים כדי לזכור את הפרצוף שלו. במיוחד אם הפגישה הבאה איתו היא לא באותה סיטואציה אז הסיכוי מאוד קלוש שאני אזכור. או אם לא ראיתי אדם הרבה שנים (גם אם הוא לא השתנה) אין סיכוי שאני מזהה אותו, לפעמיים באים אליי אנשים ואומרים לי שלום ואין לי מושג מי הם עד שהם אומרים לי (לדוגמא אנשים שלמדתי איתם לפני 10 שנים). דוגמא נוספת אם יש שחקן שאני רואה קבוע בסדרה בטלויזיה אני לא תמיד מזהה כשהוא משחק במקום אחר - אני יודעת שהוא מוכר לי אבל לא יותר מזה. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי פנים
גל גפן-ריטר03/01/2009אריאן שלום!
על פניו הדברים שאת מתארת יכולים לקרות לכל אחד מאיתנו. השאלה באיזו תדירות. כלומר, לא לזהות פנים של אדם שלמד איתך לפני 10 שנים, זה בסדר גמור. אך האם הדבר קורה לך גם עם אנשים קרובים עמם את נפגשת יום יום? והשאלה עד כמה הדבר מפריע לך בתפקוד היומיומי שלך?
ביצירת קשר?
כבני אדם אנחנו שונים ביכולות שלנו, יש אנשים אשר פוגשים מישהו פעם אחת ויזכרו אותו תמיד ויש כאלו שלא. לכל אחד מאיתנו יש יכולות חזקות וכאלו שפחות וזה בהחלט נורמטיבי.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זיכרון לטווח קצר בעקבות איבודאייש ליאורה26/12/2008
בת משפחתי בת כארבעים נכנסה לחדר לידה (לידה שלישית ) .בעקבות סיבוך בלידה ,נאלצו להרדימה באופן מלא.(השלייה של התינוק לא יצאה במלואה ורצו לנקות את הרחם שלה).במהלך ההרדמה היא הכחילה ונאלצו אף להחיותה למספר דקות.כאשר התעוררה נראה כי אבדה את זכרונה לטווח הקצר. היא זכרה באותו הרגע מי הם אלו שמבקרים אותה,אך למחרת לא זכרה שהיו גם אתמול. אנא אשמח לדעת : 1.את הקשר בין איבוד ההכרה,ההרדמה המלאה ואובדן הזיכרון לטווח הקצר 2.האם יש סיכוי כי הזיכרון יחזור אליה 3 ומהם השיטות לעבודה על הזיכרון קצר הטווח 4.האם נוירולוג הוא איש המקצוע שקובע את חומרת המצב והטיפול? אשמח לתשובתכם המהירה קרובת המשפחה המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון לטווח קצר
גל גפן-ריטר27/12/2008ליאורה שלום,
מתאורך לא ברור כמה זמן היא סובלת ממצב זה בו היא מתקשה לזכור דברים שקרו זמן קצר קודם לכן. בעקבות האירוע שהיא עברה ייתכנו השפעות על הזיכרון למשל כאלו הנובעות מאי אספקה זמנית של חמצן למוח (לפירוט יותר כדאי בהחלט גם להיוועץ עם הרופאים שטיפלו בה וגם עם נוירולוג).
במידה והיא זמן קצר לאחר האירוע המתואר , ייתכן שיפור ספונטני ויציאה ממצב בלבולי שייתכן והיא נמצאת בו כעת.
אם אתם רואים שהמצב נמשך, כדאי מאוד קודם כל לפנות לנוירולוג ובהמשך לעשות בירור ואבחנה לגבי תפקודי הזיכרון והריכוז שלה. ובעקבות האבחנה ניתן יהיה לדעת על הטיפול הטוב בקשיים, במידה ועדיין יהיו כאלו.
באופן ספציפי לכאן ועכשיו, הייתי מנסה לא להלחיץ אותה על ידי בדיקות ושאלות של: מי היה אצלה , איזה יום היום וכו', זה יכול לעורר תגובת לחץ שהיא מיותרת כרגע. במידה וזה עולה ממנה אפשר לערוך מעין יומן ולרשום בו את המבקרים ואת מה שעשתה כל יום. וכמובן לחזק ולתמוך בקשר בינה לבין התינוק ושאר ילדיה ולתת לה תחושת מסוגלות בטיפול שלה בהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת ממצב הורימיכל25/12/2008
בוקר טוב וחג שמח יש לי שני הורים מבוגרים. אבי אובחן כחולה דמנציה . עדיין מתפקד למרות שיש אפיזודות שמראות על בלבול , חוסר התמצאות בזמן ומקום. יש לי ילד שאותו אני מגדלת לבד. [ בן 8 ] אני מורה במקצתועי וכרגע נמצאת בחופשה. מצד אחד מרגישה מתוסכלת, רגשי אשם על כך שהורי לבדם. יום ג' לקחתי אותם לקניות. אתמול הבן שלי והבן של אחותי מהצפון היו שם בארוחת ערב והדליקו איתם נרות. הילדים של אחותי אצלי. צריך לעשות גם איתם קצת כיף. בני בבית. ואני מרגישה יסורי מצפון שהורי כל הזמן לבד. אבי נשמע מעוצבן בטלפון , אמי מבשלת , לפחות מעסיקה את עצמה. גשום וקר ואין לאן ללכת. מרגישה נורא. מתוסכלת, לחוצה , חרדה. התחלתי [על פי המלצת רופאת המשפחה] חצי כדור צירפרלקס. נ.ב : שוחחתי עם רופאת המשפחה ודעתה זה ממש לא הזמן להכניס מטפל הביתה. זה יעשה פעולה הפוכה לאבי, שיבין עד כמה מצבו קשה. תודה על ההקשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם מחלה
גל גפן-ריטר25/12/2008מיכל שלום!
החוויה שאת עוברת עם הורייך אכן קשה כואבת ומורכבת. מצד אחד המחויבות לעזור להם שהינה גדולה מאוד ומצד שני הצורך להמשיך ולחיות את חייך ולגדל את בנך הצעיר שגם הוא זקוק לך ובכלל.
הייתי ממליצה לך לנסות לפנות לעמותת אלצהיימר, אשר נותנת מענה לצרכים רבים, הן של ההורה הסובל מהמחלה, של בן הזוג וכן של הילדים שעליהם במרבית הפעמים נופל עול הטיפול וכאמור מעלה מורכבויות רבות מן העבר והווה.
03-5341274/5
שיהיה בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרוןאורית15/12/2008
שלום רב, אני סובלת מבעיית זיכרון מאז ומתמיד.(אני בת 40) כעת זה מפריע לי במיוחד כי אני רוצה ללמוד מקצוע חדש. כשאני לומדת אני זוכרת ומבינה הכל, אבל למחרת הכל פורח מהזיכרון ואני צריכה ללמוד מחדש, כאילו לא למדתי בכלל. יש דברים שאני זוכרת מצוין כמו זכרונות מהילדות או איפה הייתי בטיול האחרון אבל למשל את המספר טלפון החדש שלי, כבר שנה איני מצליחה לזכור אותו. איני יודעת אם זה קשור, אך מעבר לכך בני סובל מהפרעת קשב. לפני כמה חודשים עשיתי מבחן TOVA ותוצאותיו היו גבוליות. מה עליי לעשות ? תודה, אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת
גל גפן-ריטר23/12/2008אורית שלום!
בתאורך לא פרטת האם כיום את עובדת, או במה עסקת במשך השנים. ייתכן ואכן יש לך קשיים בזיכרון אך ייתכן גם ואת סובלת מקשיים בקשב, כפי שאני מבינה שהתחלת כבר לברר.
הייתי ממליצה לך לעבור ייעוץ טרום אבחון אצל נוירופסיכולוג בכדי שניתן יהיה לקחת באופן מסודר את פרטי הרקע שלך, תפקוד קודם והקשיים כיום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה שורר15/12/2008
שלום רב
האם יש תוכנה לאימון תרגילים קוגנטיביים למניעת בעיות בזיכרון
אשמח לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט18/12/2008שלום יפה,
אני ממליצה על התוכנה מחברת MINDFIT או COGNIFIT לצורך תרגול קוגניטיבי. התוכנה מתאימה בעיקר לאנשים מבוגרים והינה קל לשימוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית זיכרון בילד בן 7.5
רחל01/01/2009בני אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז, יש לו גם בעיית זיכרון הוא בכיתה א וצריך לחזור איתו הרבה פעמים על החומר האם יש קשר בים ההפרעה לבעיית הזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב ריכוז וזיכרון
גל גפן-ריטר03/01/2009רחל שלום!
בעיית קשב וריכוז כשלעצמה יכולה לגרום לקשיים בזכירת חומר. מכיוון שבעת הלמידה יש קושי להתרכז ועל כן קושי לקלוט את החומר הנלמד. ברגע שהחומר לא נקלט כמובן שהוא לא נזכר וזה יכול להראות כבעיות זיכרון. לא ברור מהתיאור שלך האם הוא אובחן כסובל מבעיות זיכרון בנפרד לבעיות הקשב או כך זה נראה לך.
מומלץ כמובן ליישם את ההמלצות של האבחון של הקשב ולטפל בבעיה הקשבית, על מנת לאפשר לו למידה אופטימלית בתנאים המתאימים לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קוגניטיבית כתוצאה מדיכאוןמשה14/12/2008
אבקש פירוט בעניין הבא: ירידה קוגניטיבית כתוצאה מדיכאון האם דיכאון כמחלת נפש יכול לגרום לירידה ביכולת הקוגניטיבית של החולה כגון: ירידה בכושר הזיכרון, חוסר ריכוז וכו' ? האם אלו נזקים בלתי הפיכים שמשאירים חותם גם לאחר ש"נרפאים" מהמחלה ? או שאדם יכול לחזור למצבו קדם המחלה ? אחד מהמאפיינים הבולטים של דיכאון הוא ירידה קוגניטיבית שביטוייה ירידה בזיכרון וירידה בריכוז. באנשים מבוגרים תיתכן גם ירידה בהתמצאות ושכחה מוגברת שעושים תמונה של דמנציה, המכונה פסאודודמנציה. עם השיפור במצב הדיכאוני המטופל חוזר לעצמו מבחינה קוגניטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיאודו-דמנציה
ד``ר שרה רפפורט18/12/2008משה שלום,
שאלותיך מעניינות ולעניין.
האבחנה בן דיכאן ודמנציה לא תמיד קלה ולפעמים יש תגובה דיכאונית כתוצאה מהירידה בתפקוד הקוגניטיבי. לכן יש צורך בהערכה מסודרת כדי לברר את הטיב ומידת הבעיות הקוגניטיביות. במקרים בהם מדובר באבחנה חד משמעותית של דיכאון ניתן לראות בעיקר בעיות קשב וריכוז והחולים אינם קשובים לסביבתם ולכן גם הזיכרון לטווח קצר פגוע. כמו כן, תפקודם משתפר עם שיפור המצב הנפשי והמצב הפיך. חולים מבוגרים שסובלים על רקע דיכאון גם עלולים להשתפר בעקבות טיפול אנטי דיכאוני אך לפי ניסיוני מצבם יותר נוקשה לטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)