מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות דיבור וזיכרוןנעמה22/07/2008
שלום רב, אני בת 30 ועד לפני 3 שנים בערך הכל היה בסדר (ילדתי לפני 4 שנים) בשנים האחרונות יש לי תופעה שאני שוכחת דברים שרציתי לומר, שוכחת מושגים ומילים אבל אני זוכרת דברים שקראו לפני המון שנים. הבעיה העיקרית והמטרידה שאני בולעת את המילים שאני מדברת, כמו גמגום מוזר, אני רוצה להגיד משהו והוא יוצא לא מובן. אני בחורה בריאה ופעם הייתי בעלת שפה מאוד עשירה והיום אני שוכחת מילים. אודה לכם אם תעזרו לי במתן פתרון אני ממש מיואשת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור וזיכרון
גל גפן-ריטר29/07/2008נעמה שלום
הקשיים שאת מתארת יכולים לנבוע מכל מיני מקורות וחשוב לבצע אבחנה בכדי לדעת כיצד לטפל.
לא ציינת באם פנית כבר להתייעצות אצל רופא או לבצע אבחון. הייתי ממליצה בשלב הראשוני ללכת לנוירולוג ולבצע בדיקה ומשם להמשיך לפי המלצותיו.
דבר נוסף שחשוב בדיקה הוא האם את סובלת מתחושת לחץ או חרדה בשנים האחרונות? במידה וכן מומלץ במקביל לפנות גם לפסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון וריכוז - אנא עזרה.....שי3221/07/2008
שלום רב, אתחיל בכך שאני בחור אינטליגנטי שסה"כ הצליח יפה בחיים והתקדם בעבודה לתפקידים ניהוליים. עשיתי בגרות מלאה (ציון משוקלל כ-100) וציון פסיכומטרי מעל 700. אני סובל מבעיות זיכרון וריכוז, המתבטאות בהיתקעות מדי פעם באמצע משפט (אני לא זוכר מילים או לא מצליח למצוא את המילה הנכונה), מספר לעיתים לאנשים באותו יום את אותו סיפור מספר פעמים, לא זוכר מה עשיתי עם כל מיני דברים ואיפה שמתי אותם (לעיתים 10 שניות אחרי שנגעתי בהם), לא זוכר דברים שאמרו לי, שוכח שם של בן אדם שהיכרתי וציין את שמו 5 שניות לפני כן, ופעמים רבות מוצא עצמי לא מרוכז ולא שם לב למה שנאמר לי, וחש שאני מרחף והדברים והמילים סביבי עוברים לידי ולא חודרים אליי, פעמים רבות חושב על דברים אחרים ולא מצליח להתרכז במה שקורה סביבי, אך חשוב לי לציין - נראה כי לא מדובר רק בחוסר ריכוז שגורם לבעיית הזיכרון שלי, כיוון שפעמים רבות אני שוכח דברים שנחשפתי אליהם גם כאשר הייתי מרוכז. חשוב לי לציין כי בעבר בתור ילד הזיכרון שלי היה טוב, ועד היום אני זוכר דברים שלמדתי בע"פ בבי"ס בכיתה ו, שירים מסדרות ילדות ופרסומות מלפני כ-20 שנה (מפליא אנשים איך אני זוכר את הדברים האלה כעבור כל כך הרבה זמן). אני כן מזהה עד היום בצורה מהירה שירים (לעיתים אחרי 2-3 תווים אני מזהה שיר שזיהיתי פעם-פעמיים), וקולט מהר את המילים שלהם, אך לא מצליח פעמים רבות לשייך קול של אדם לאדם שאני רואה באופן יומיומי בעבודה, לא זוכר מה עשיתי לפני מספר דקות, ולמי אמרתי מה ומתי, ואנשים שעבדו איתי ברמה יומיומית (במשך כשנה) ועזבו את מקום העבודה - כעבור כחודש אני שוכח את שמם של חלק מהם. בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי לא היה חוסר בויטמין B12 שאני יודע שיכול לגרור בעיות אלה (היה לי מחסור בויטמין זה לפני כ-10 שנים וקיבלתי זריקות, אך לא חשתי שיפור בריכוז וזיכרון בעקבות כך). חשוב לי לציין כי אני מתוסכל מאוד ממצבי, אנשים בסביבתי חושבים שאני סנילי. אני ממש מיואש, ופעמים רבות כבר לא מנסה להתעמק בדברים ולזכור אותם מתוך ידיעה שלא אזכור אותם. מה ניתן לעשות ? האם עליי לעבור בדיקות מסויימות והיכן ? האם יש תרופות שניתן לקחת לשיפור בעיית זיכרון וריכוז ? אנא עזרה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זיכרון וריכוז
גל גפן-ריטר29/07/2008שי שלום!
לפי תיאורך עולים סימנים לקשיים בעיקר בקשב ובריכוז וייתכן גם קשיים בזיכרון.
מעבר לכך נשמע שאתה כבר נכנסת למעגל שבו אתה כבר לא מאמין ביכולותך ומתייאש עוד לפני שניסית ואין לי ספק שגם רכיב זה משפיע.
אתה נשמע אדם שאפתן ואף פרפקציוניסט וייתכן וכל דבר קטן החורג מכך בביצועך גורם לך ללחץ וחרדה והדבר גם הוא משפיע על יכולת הריכוז והזיכרון.
במידה ועוד לא ניסית זאת אתה יכול לעבור בדיקה אצל נויורולוג ולבצע אבחון אשר יבדוק האם ישנם קשיים.
במקביל הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעריך את מידת ההשפעה של הלחץ שאתה כבר נתון בו על תפקודך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרון והורמוניםא21/07/2008
האם שינוי הורמונלי כלשהו יכול לגרום לבעיות בזכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים הורמונליים
גל גפן-ריטר29/07/2008שלום!
שאלתך כללית מאוד, אז אני אענה באופן כללי. ישנם שינויים הורמונליים שיכולים לגרום לבעיות זיכרון וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ככדני21/07/2008
מה גורם לבעייה בכושר התפיסה והלימוד(לימוד של דברים חדשים) ואיך משפרים את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיסה
גל גפן-ריטר29/07/2008
השאלה שלך מעניינת מאוד, אך גם כללית מאוד . יכולת תפיסה יכולה להיות חזותית מילולית וכל אחת מאילו מורכבת מהמון תהליכים מוחיים שונים ויכולה להיות מושפעת מדברים שונים.
כנ"ל לגבי יכולת הלמידה שיכולה להיות מושפעת למשל, מיכולת הריכוז, מיכולת הזיכרון וכל אחת מיכולות אילו גם מורכבת מהרבה גורמים.
כך שבגדול שינויים מוחיים או שינוי בתפקוד המוחי יכול לגרום לבעיה ביכולות שציינת. (מעבר כמובן לקשיים בראייה ובשמיעה).
אני אשמח לקבל פירוט לגבי בעיות ספציפציות על מנת שאוכל לנסות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון והפרעת קשבגיא21/07/2008
ד"ר שלום, יש לי בעית זיכרון אשר מפריעה לי בתפקוד היומיומי. הבעיה באה לידי ביטוי בכמה אופנים: החמורה - בה אני מוכן להישבע שהארוע לא קרה, במקרים כאלה רק מישהו קרוב יכול לסתור זאת. דוגמאות, ביקשתי לטעום מאכל מסויים כדי לדעת איזה טעם יש לו כאשר התברר לי שכבר ביקשתי וטעמתי כ 15-20 דקות מוקדם יותר. לקחתי כביסה מהסלון לחדר הכביסה, הלכתי לחדר הכביסה, חזרתי לסלון, הנחתי את הכביסה והמשכתי לדברים אחרים - גם כאן אני מוכן להישבע שלא לקחתי את הכביסה. הבינונית - כשאני יודע ששכחתי - מקריאים רשימה של שמות ומקומות, אני צריך לשים לב לשם שלי ולמקום. אני מאתר את השם שלי והמקום, כעבור 10 שניות, כשאני בדרך למקום, אני שם לב שכבר אינני זוכר לאן אני צריך ללכת (אבל זוכר שהיו מספר אפשרויות). אני עובד עם פתקים אבל שוכח לפרקים שכתבתי אותם. בעבודה - אני שולח לעצמי מיילים וכך קורא שוב ושוב את המיילים שהגיעו ונזכר בכל פעם מחדש בנושאים. כשאני מטפל במשהו אני יכול לעבור למשהו אחר ושוכח לחלוטין מהראשון. כבר למדתי לא להגיד לאנשים שמצלצלים אלי בזמן לא נוח שאחזור אליהם, כי אני לא זוכר (היעילות של פתקים לא הוכיחה את עצמה כי אני לא קורא אותם). גם כשאני הולך לרופא ויש לי 2-3 דברים לספר לו אני רושם לי פתק אחרת אני לא זוכר (אני מצמיד את הפתק לכרטיס כדי שאתבקש להוציא אותו אוציא גם את הפתק). כשאני עושה קניות קטנות אני זוכר את מספר הפריטים שאני צריך וכך אני יודע שחסר לי משהו (את המספר אני לא שוכח). יש לציין שתמיד יש לי תחושה ש...הפעם אני אזכור, שדבר כזה חשוב לא אוכל לשכוח וכו' תחושות אשר אינן מוכיחות את עצמן. לא קורה שאני מוצא את עצמי במקומות שאני לא יודע איך הגעתי אליהם, אני שוכח שאני באמצע בישול רק אם אני עובר לעשות משהו אחר באמצע (כי אני בטוח שלא אשכח שאני מבשל) יש לי קושי רב לקרא כשמדברים לידי (נכון גם לגבי טלויזיה או רדיו) באותה השפה שאני קורא. קושי רב להקשיב כשאני חושב על משהו אחר (גם אם זה הנושא הבא עליו אני רוצה לדבר), קורא משהו אחר או עושה פעולה לא אוטומטית (חניה, עקיפה וכו). בנוסף, קשור או לא קשור, יש לי פזילה נסתרת של ~12 פריזמות אשר מקשה עלי קריאה. נבדקתי ע"י נוירולוג בדיקה גופנית נוירולוגית בסיסית - תקין. CT ראש - תקין. השאלה, האם זה נשמע כמו משהו במסלול של אבחון ותרגילי זכרון או שיש תרופת פלא שיכולה לעזור (אחרי אבחון) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי גיל - 32
גיא21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב
גל גפן-ריטר29/07/2008גיא שלום!
תיארת בפרוטרוט את הסימנים בהם אתה חש, ואני מבינה שגם עשית את הבדיקות הרפואיות הנדרשות והן יצאו תקינות.
ייתכן ומדובר בהפרעה קשבית הגורמת להפרעת זיכרון וייתכן ומדובר בתופעה על רקע רגשי.
הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון של קשיי הקשב בעקבותיו ניתן יהיה ללמוד על טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות זיכרון בהריוןרינה20/07/2008
שלום, זכרוני השתבש לגמרי בהריון שנוכחי, בקודם גם כן סבלתי מכך, עם כל לידה אני נעשית יותר ויותר סנילית, אני בת 33 ואני אשמח לשמוע משדהו שיכול לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון וזיכרון
גל גפן-ריטר29/07/2008רינה שלום!
התופעה שאת מתארת מוכרת בהקשר להיריון ואמורה להשתפר עם הלידה או יותר נכון כשנה לאחריה. הסיבה לכך היא שבמהלך ההיריון קורים המון שינויים בגוף המשפיעים על התפקוד ובנוסף הקשב והריכוז מופנה כלפי פנימה והדאגה להיריון (אפילו בצורה לא מודעת) ועל כן יש פחות פניות כלפי חוץ. כך שעד כאן הכל נורמטיבי ואין סיבה לדאגה. בנוסף, זוהי לא תופעה פרוגרסיבית, כלומר הקשיים בקשב לא מחמירים עם כל היריון, ייתכן שזו התחושה שלך אך בד"כ זה לא המקרה.
יחד עם זאת חשוב שתבדקי האם יש חסרים בויטמינים והאם התזונה שלך מאוזנת כמו גם שעות השינה שאת צריכה יותר מהם, ואילו דברים היכולים להשפיע על הזיכרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות עקב תאונת דרכיםג.ק.16/07/2008
היי
לפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים בעקבותיה נפגעתי בראש ונוצר דימום מוחי שנספג כעבור זמן מה. לאחר 3 חודשי שיקום בהם עברתי פיזיותראפיה וריפוי בעיסוק (ברמה די בסיסית), חזרתי לעבודה. במשך הזמן נתקלתי בקשיים רבים בזיכרון, בריכוז- לאורך זמן ובעיקר בהתארגנות הכללית לנוכח משימות שונות. בעקבות הקשיים והסטרס הרב, לפני כשבועיים החלטתי לעזוב את העבודה ולהתפנות לשיקום. השאלה היא לאן ולמי לפנות? מהו הטיפול הכי נכון עבורי כרגע? טיפול קוגניטיבי? ריפוי בעיסוק? או משהו אחר?
תודה רבה
ג.ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קוגניטיביות עקב תאונת דרכים
ד``ר שרה רפפורט16/07/2008גוני שלום,
נראה כי לא השלמת את התהליך השיקומי שהתחלת וחבל מאוד שנתקלת בקשיים תפקודיים רבים שגרמו לך לעזוב מקום עבודתך. כדי להמליץ לך על המשך שיקום חשוב לי לדעת האם עברת הערכה נוירופסיכולוגית מקיפה, איפה קבלת את הטיפול השיקומייים הראשונים והם נוירופסיכולוג היה גם בתמונה. באיזה איזור בארץ אתה מתגורר? אחכה את תשובותיך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בזיכרון
ג.ק.20/07/2008שלום רב לאחרונה אני מוצאת המון קשיים בזכרון של דברים יומיומיים, משימות, סיטואציות ופרטים אני בגיל 39 אין שום עבר של בעיות זיכרון במשפחתי מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרדרות בזיכרון בגיל 35שמואל13/07/2008
שלום רב, רציתי להתייעץ אץכן המומחיות לגבי הבעיה שלי. אני מאבד את הזיכרון שלי לטווח הארוך וזוכר פחות ופחות דברים מילדותי ומנעורי, זה קורה במהלך השנים אחרונות יותלר קשה לי להיזכר בתקופות בבית הספר ואפילו בצבא. הלכתי לרופא והמליצו לי לקחת ויטמינים, האם יש משהו מעבר לזה שאני כיול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון אוטוביוגרפי
ד``ר שרה רפפורט16/07/2008שמואל שלום,
המחסן של הזיכרון שומר בעקר את המידע שרלבנטי עבורנו והמידע בעל חשיבות פחות רלבטית פחות נגישה לשיפה. הבעיה שאתה מתאר לא כל כך נפוצה וכדי לברר אך בעיתך מתבטאת. האם אתה שוכח תקופות ממושכות ושנים או בעקר מצבים מסוימים של זמן מסוים. לפעמים כאשר משתמשים ברמזים כמו תמונות ולדפדף באלבומים, יכול לעזור לשחזר את העבר. לא נראה שוויטמינים פותרים את הבעיה אך גם לא מחזיק. בכל אופן,במידה שהקשיי זיכרון מחמירים, מומלץ לפנות לאבחון זיכרון מסודר כדי לברר את המקור של בעיתך ואז להמליץ על התערבות מתאימה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hypermnesiaמירי10/07/2008
שלום הייתי שמחה לשמוע הסבר לגבי מהי hypermnesia מה הקשר בין מונח או תופעת זזכרון זה להיפנוט,וכמו כן ראיתי הגדרה זו: Exceptionally exact or vivid memory, especially as associated with certain mental illnesses באילו מחלות נפש זכרון יתר נוטה להופיע-ראיתי שהוא מקוטלג כהפרעת זיכרון-מדוע זכרון יתר הוא הפרעה-הרי מדובר בזיכרון טוב מדי.. המון תודה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hypermnesia
ד``ר שרה רפפורט13/07/2008מירי שלום,
האמת אני לא נתקלת בקליניקה בתופעה זו. עם זאת, זיכרון יוצא דאופו שייך לפעמים לחולים שסובלים מאוטיזם כאשר מראים יכולת בלתי רגילה לשלוף מידע מדויק אף טרביאלי. דוגמא לכן ניתן לראות בסרט Rain Man.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתגובה לשניאורית07/07/2008
ד"ר רפפורט אני איתך זהו תחום מאוד קשה שמצריך המון תשומת לב לפרטים הקטנים אני מעריכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ד``ר שרה רפפורט13/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זיכרון מסיבימרי06/07/2008
שלום, אני בת 67 ואני מתחילה לאבד את זכרוני יותר ויותר, ילדי מעירים לי כעל כך בעיקר,איני זוכרת על מה שוחחתי איתם אתמול ועם מי כך שלטענתם אני מסםפרת את אותם סיפורים לאותם אנשים כל הזמן, אני נוטלת כמוסות לציטין כבר כמה שנים, האם יש משהו טוב יותר שיכול לעזור לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון
ד``ר שרה רפפורט07/07/2008מרי שלום,
את נמצאת בקבוצת הגיל בה ירידה קוגניטיבית בעקר ירידה בזיכרון נפוצה ונורמלית כחלק מהתהליך הזדקנות. אם ברצונך לדעת האם הירידה הקוגניטיבית חריגה ביחס בני גילה אני ממליצה על אבחון שבודק את תפקודך באופן אוביקטיבי. כמו כן, ניתן גם לעבור בדיקה אצל רופא פסיכו-גריאטר שמתמחה בשאלה זו. בנוגע ל"לציטין" כדי לך להתייעץ עם הרופא המשפחה שלך. לצערי,אין תרופות פלא אם כי ניתן להתאים טיפול תרופתי הולם יותר אחרי הערכה תפקודית מסודרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוליפיידת האיבחונים ישראל ראשונהשני01/07/2008
כל אחד אלוף באיבחונים כולם יודעים לתת עצות לאבחן את הבעיות אבל לאף אחד אין פתרונות לכלום הכל מסתכם בשינוי נקודת המבט של החולה לנסות לראות את מצבו בצורה יותר אופטימית בשביל זה צריך לעשות אבחונים חבל על הכסף שלכם השיטה של כל הפסיכולוגיה מאד פשוטה ברגע שהחולה "מבריא"זאת אומרת חי ביאוש נסבל זה בגלל הטיפול הטוב ברגע שהוא לא מבריא זה בגלל שהוא לא מוכן לשינוי הכל שטויות עוד דרך אקדמית להוציא מאנשים כסף להגיד להם את מה שהם רוצים לשמוע ואז הם בטח יחשבו שנפלו על מטפל חכם במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולשת כועסת ומעוכזבת. חבל!
ד``ר שרה רפפורט01/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כל מה שיש לך להגיד זה יותר חבל
שני01/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני שלום
ד``ר שרה רפפורט07/07/2008את משמיצה את כל התחום של אבחון והערכה פסיכולוגי בו אני מתמחה. לתשומת לבך, מרבית האנשים שעוברים אבחון מקבלים תשובות לבעיותיהם וכן הכוונה לפתרונות/טיפול. באמת חבל שאת לא שייכת לקבוצה זו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהזזת הידייםחגית30/06/2008
שלום, אמי אינה חולה במחלה כלשהי, היא בת 65 ולאחרונה בבוקר היא מתקשה להזיז את הידיים, רק לאחר שהיא קמה וחולפת כשעה הידיים כבר חוזרות לעצמן, האם נתקלתן בתופעה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש בדיקה רפואית
ד``ר שרה רפפורט01/07/2008חגית שלום,
איני רופאה ואיני הבעיה של אמך לא בתחום מוחיותי. אני ממליצה על התייעצות עם הרופא משפחה שלה ואולי לבקש הפנייה לרופא מומחה נוסף כמו נוירולוג או קרדיולוג לפי הצורך ושיקול דעת של הרופא המטפל של אמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבמירב27/06/2008
שלום רב, אמי ז"ל נפטרה לפני כשנה וחצי עקב דום לב שארע בבית, פשוט התמוטטה ואיבדה הכרה והיא בת 69 במותה השאלה שלי היא מהם הנזקים שנגרמים אם בכלל אחרי דום לב לאדם ששורד את זה לאמי ז"ל הגיעו מגן דוד אדום לאחר 3 וחצי דקות אך עם עיכוב שלי זה קצת לקח יותר זמן (בגלל ההלם שהייתי נתונה בו , הייתי איתה לבד בבית שזה קרה) אשמח לתשובה רלוונטית מה קורה לאדם ששורד דום לב , האם הוא חוזר להכרה , האם אין נזקים מוחייים לאחר מכן תודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה לאחר דום לב
ד``ר שרה רפפורט01/07/2008מירב שלום,
אחרי דום לב הנזק המוחי שנגרם כתוצאה מכך משתנה מחולה לחולה, תלוי בעוצמת הנזק ובאיזה מיקום במוח הוא פגע. יש חולים שחוזרים להכרה ומשתקמים יפה ויש חולים שנשארים עם פגיעת ראש קשה ולא חוזרים לתפקד כמו בעבר. אולם, לצערי לא כל החולים שורדים את האירוע הלבבי הקשה הזה. זאת אומרת שהעוצמת האירוע הייתה קטלנית, דבר שלא ניתן למנוע אפילו במצב של מתן עזרה ראשונה מידית. מעניין מדוע עכשיו, אחרי שנה וחצי מאז מותה של אמך, את עולה את השאלות על הפרוגנוזה של דום לב. אני מאוד מקווה שאת לא נשארת עם צלקת של אשמה כאשר לפי התיאור שלך, את הגבת באותו רגע "הטראומטי" כמו בת אמיתית עם כל הרגשות המלוות מצב כזה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום שוכח קוד שכבר משתמש בו שניםדני26/06/2008
בוקר טוב יש קוד של 4 ספרות של איזה פתיחת דלת (לא משנה מה) שאני משתמש בו שנים והיום באתי מול הדלת ו..הופ....הקוד פרח מזכרוני. זה קצת תסכל אותי. היית צריך לשאול מישהו שיזכיר לי. אניי משתמש בקוד הזה כמעט יום יום ופתאום אני שוכח אותו. גם קרה לי לפני כמה שנים שפתאום שכחתי את הקוד של הכספומט שלי והייתי צריך לפנות לבנק לשחזר אותו מה מקור התופעות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף
דני26/06/2008אני גבר בגיל 45
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע שנעלם
ד``ר שרה רפפורט26/06/2008דני שלום,
התופעה שאתה מתאר היא נפוצה ומוכרת ומתרחשת אצל כולנו מדי פעם. בדרך כל תופעה של שכיחת מידע שאנו משתמשים באופן אוטומטי כמו קוד קורא כאשר אנו נמצאים בתוך לחץ וסטרס. לפי דעתי אין סיבה לדאגה. חשוב לברר האם יש לך תופעות נוספות של קשיי זיכרון ואם כן איזה ובאיזו תדירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)