פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקויי למידה וזיכון
    נ.
    12/11/2008

בבית הספר אובחנתי כלקוית למידה קלה (שימוש במילונית באנגלית, התעלמות משגיות כתיב והערכת זמן) כמו כן יש לי בעיות זיכרון מאוד מאוד קשה... אך אפשר לשפר את בעית הזיכרון לפני שאני מתחילה ללמוד לפסיכומטרי?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליקויי למידה וזיכון

הוספת תגובה

• שיפור הזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    17/11/2008

נ. שלום,
    לפי דבריך את הצלחת לעבור את בחינות הבגרות למרות הקשיי למידה. לא ברור לי איך מתבטאת בעיתך "הקשה". האם הבעיות זיכרון אצלך תופעה חדשה ואם כן איזו סוג של מידע ובאיזו מצבים את נוטה לקשיים בזיכרון? מתי עברת לאחרונה אבחון לקויי למידה? כדי להמליץ על שיטות שיפור כדי להבין את הרגלי למידה שלך וטיב למידתך (כלומר עדיפות לחומר חזותי או מילולי). עם זאת, בניית הקשר משמעותי עבורך עוזרת הן לצורך שינון והן שליפת החומר. בנוסף, תוכנית לימוד מסודר כלומר, מתי, כמה זמן, איפה והגדרת כמות החומר) גם כן מומלץ. אשמח להתייחס לשאלתך בהמשך עם קבלת יותר מידע.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בדיבור ודיכאון
    אלי
    08/11/2008

לפני כ3 חודשים נפגעתי בשיניי,שברתי את 2 השיניים הקדמיות,בוצע שיחזור באמצעות קומפוזיט והכל נראה בסדר,אבל קשה לי להתרגל לזה,למרות שמבחינה אוביקיטיבית השיחזור נראה טוב. כתוצאה מכך נעשיתי מאוד רגיש לתחושת הפה והדיבור שלי,וסגנון הדיבור הקולח והטבעי שלי הופרע, בעבודתי ובאופן פרטי הייתי אדם מאוד וורבלי , גם ברמת החשיבה והריכוז אני מזהה ירידה במיוחד בכל מה שקשור לדיבור השוטף , הרבה פעמים מה שקורה זה שאני ממשש את אזור הפגיעה עם הלשון ולא מדבר באופן הטבעי שלי (למרות שאין הבדל בטון הקול או משהו דומה) בנוסף אני שם לב לטעויות דיבור שקורות לי לאחרונה בהגיה של "ס" במקום ש"" ולהפך,ירידה בחוש ההומור,וטעויות לשוניות רבות יותר קשה לי לשים את האצבע בדיוק כי כל הנושא ערטילאי ומוזר,אבל אנשים שמים לב לשינוי שלך בי מקרה זה גורם לי לירידה בשמחת החיים,אבדן חוש הומור שמאוד אפיין אותי,והתרחקות מחברים חיפשתי ספרות ומאמרים מקצועיים בתחום ולא מצאתי משהו שמסביר את התופעה ברצוני לציין שבד"כ אני בן אדם מאוד שמח וחברותי,אבל המקרה הזה פשוט מדכא אותי אשמח לקבל עזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בדיבור ודיכאון

הוספת תגובה

• שינויים

גל גפן-ריטר
    10/11/2008

אלי שלום!

קודם כל בתאורך אתה לא מזכיר את סיבת הפגיעה ועל כן אני אניח כי נפגעת בשינייך בלבד.
    נשמע שהפגיעה יצרה שיבוש בתחושה הטבעית שלך ואתה חווה שינוי משמעותי בכל התחום של דיבור. דבר שנראה שמשפיע מאוד על הדימוי העצמי שלך והביטחון שלך.
    במידה ואכן לא הייתה פגיעה מוחית אין כל קשר בין פגיעה בשיניים לירידה בזיכרון ובחשיבה וייתכן ובשל העובדה כי אתה כיום ער לכל סימן ונמצא ברמת חרדה גבוהה, זה משפיע על רמת הריכוז שלך והפניות שלך לדברים אחרים.

נשמע כי כדאי שתתחיל להתמודד עם השינוי שעברת והייתי ממליצה לך הן לפנות לקלינאית תקשורת אשר יכולה לתת לך תרגילים לשיפור ההגייה והן לפנות לטיפול פסיכולוגי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי
    י.א
    04/11/2008

ברצוני לדעת ולהבין את הקשר בין אירוע מוחי,ותופעות שמופיעות אחכ -כמו ירדה בזיכרון בילבול ירידה בתיפקודים הקוגנטיבייםתוגם דמנציה מסוימת,וגם שינויים באישיות ,התקפי זעם ודיכאון.נא תשובת הד,"ר תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי

הוספת תגובה

• אירוע מוחי והשלכותיו

גל גפן-ריטר
    05/11/2008

שלום,

אירוע מוחי משמעותו הפסקת זרימת הדם לאחד האזורים במוח. התופעות שיכולות להופיע לאחר אירוע מוחי הנן מגוונות ותלויות כמובן במיקום של האירוע. התופעות שתארת בהחלט יכולות להופיע לאחר אירוע מוחי באזורים אשר קשורים לזיכרון ולוויסות רגשי.
    חשוב מאוד לאחר אירוע כזה לעבור שיקום אשר כולל אבחון נוירופסיכולוגי (אשר ממקד את הקשיים בעקבות האירוע) וכן תוכנית טיפולית שיקומית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חמורות בזיכרון
    יואב
    04/11/2008

שלום, אני בן 22, בריא באופן כללי (חוץ מעייפות כללית שמאפיינת אותי בקביעות) ובשנתים האחרונות אני חווה בעיות בזיכרון. מס' דוגמאות להמחשה: * פעמים רבות בעבודה אני מדבר עם אנשים, הם אומרים לי דבר מה ואחרי כמה דקות אני שוכח על מה דיברנו. * כאשר אומרים לי לעשות משהו (לא דחוף) אני מסכים אך בסופו של דבר כמעט תמיד שוכח לעשות זאת. בתקופה האחרונה אני חווה בעיות קשות יותר: שנייה אחת אני חושב על משהו, משהו מסיח את דעתי לרגע ואז אני כבר לא זוכר על מה חשבתי. אני עובד המון עם רשימות 'מה לעשות' כי אני כל הזמן שוכח. אשמח לעזרתכם המלומדת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חמורות בזיכרון

הוספת תגובה

• קשיים בקשב?

גל גפן-ריטר
    05/11/2008

יואב שלום!
    הקשיים שאתה מתאר יכולים לנבוע גם מקשיים בתחום הקשב או לחצים ומתחים שייתכן ואתה חווה בזמן האחרון.
    בנוסף הופעות שתארת הנן נורמליות וקורות להרבה אנשים כאשר הם אינם מרוכזים ברגע מסוים, כמו: כשמישהו מדבר אלייך ובמידה ואתה עסוק במשהו אחר (במחשבות על משהו אחר) אתה לא תקלוט או תזכור את מה שנאמר לך וזה טבעי. כמו-כן זה נהדר שמצאת פתרון טוב בכך שאתה רושם את הדברים שעלייך לעשות ושוב להזכירך הרבה אנשים זקוקים לניהול יומן על מנת לא לשכוח את הפעולות שהם צריכים לעשות.

בכל מקרה על מנת לשלול סיבות רפואיות הייתי ממליצה לך לעבור בירור רפואי כמו בדיקות דם וכיוב' על מנת לשלול ירידה בויטמינים, ברזל אשר גם יכולים להשפיע על הריכוז. ובהתאם לתוצאות להמשיך לפעול הלאה.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונה מצחית פרונטלית
    דליה
    01/11/2008

ניפגעה אצל אדם בגיל 55 עקב ניתוח ,יש בעיות קוגנטיביות קשות.האם טיפול שיקומי יעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    אונה מצחית פרונטלית

הוספת תגובה

• שיקום אחרי פגיעת ראש

גל גפן-ריטר
    04/11/2008

סבטלנה שלום!

מאוד מומלץ כי אותו אדם ייכנס למסגרת שיקומית לצורך הערכה של הקשיים הקוגניטיביים וההתנהגותיים ומכאן ייקבל המלצות לגבי המשך שיקום. לאחר פגיעת ראש פרונטלית ישנן תופעות רבות שאינן מוכרות לאדם ולמשפחתו וחשוב כי תנתן הדרכה מתאימה, ייעוץ וטיפול כמובן גם למשפחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    04/11/2008

האם תוכלי לפרט אילו תופעות והאם הן בלתי הפיכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לאחר פגיעת ראש

גל גפן-ריטר
    05/11/2008

סבטלנה שלום!
    המונח פגיעת ראש הוא מונח נרחב והתופעות הנגזרות מפגיעת הראש תלויות במיקום הפגיעה.
    באופן כללי האונה הפרונטלית אחראית על תפקודים רבים בינם: יכולת וויסות, בקרה, אינטגרציה של מידע, יכולת תכנון וארגון, יכולת שיפוט וקבלת החלטות וכו'. לאחר פגיעת ראש פרונטלית ישנן מגוון של תופעות אשר יכולות להיות שוב תלוי בגורמים רבים ועל כן חשוב כל כך לעבור אבחון אשר ימקד את התופעות עבור האדם הספציפי.
    חלק מההתנהגויות לאחר פגיעת ראש פרונטלית יכולות להיות, עצבנות, התפרצויות כעס או לחילופין אפטיות , קשיים ביזימה, אפקט שטוח. ייתכן ויהיו גם תגובות אימפולסיביות, דברים לא תואמים שנאמרים וכו'.
    על כן בנוסף לאבחון חשוב מאוד לקבל כלים על מנת להתמודד עם השינויים שחלו בעקבות הפגיעה וללמוד טכניקות פיצוי על מנת ולנסות ולשקם את האדם אשר נפגע ולהחזירו, ככל שניתן לרמת תפקוד טובה.

מקווה שזה ענה על השאלות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    05/11/2008

מה הכוונה טכניקות פיצוי? איפה ניתן לשקם אדם כזה בצורה הכי טובה בסביבת נתניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנייה לשיקום

גל גפן-ריטר
    07/11/2008

סבטלנה שלום!
    הייתי ממליצה לך לפנות לבית חולים לוינשטיין למחלקת אשפוז יום כללי. האם יכולים לבצע הערכה ולייעץ לכם לגבי תוכנית השיקום הטובה ביותר עבורו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    ינון
    28/10/2008

רציתי לשאול: האם ישנם מחקרים או דעות של רופאים שחושבים שריטלין יכול להאט ואף לעזור לחולי אלצהיימר (או סניליות)? או אולי יש מחקרים הפוכים- שזה לא עוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין ואלצהיימר

ד``ר שרה רפפורט
    30/10/2008

ינון שלום,
    טיפול בריטלין אצל חולי אלצהיימר ניתן במקרים מסוימים אך לא ככלל. ריטלין הינו stimulant (מעורר) ולפי ידיעתי, עלול לעזור כאשר המחלה מתבטאת בחוסר יוזמה ואפטיה משמעותית שאינה נובעת מדיכאון. ההחלטה על טיפול תרופתי מסוים היא לפי הסימפטומים הקליניים של המחלה בלבד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיספרקסיה ו .....
    גלית
    28/10/2008

שלום . אני אמא לילד מקסים בן 6 . בעבר אובחנה בעית דיספרקסיה . הבעיה היתה בצד השפתי . מגיל שנתיים מטופל ע"י קלינאית תקשורת , מרפאה בעיסוק , טראפיה באומנות . תמיד היה בגן רגיל. כיום מי שלא יודע על "עברו" לא יכול להבחין בבעיה כלשהי גם לא שפתית. השאלה שלי היא יותר בצד הזכרון. חלק מהבעיה היתה קושי בשליפת נתונים ובעיה בזכרון. לדוגמה , בתחילת שנה שנה שעברה לקח לו כחודשיים לזכור את שמות הילדים החדשים בגן . השנה המצב מבחינת שמות הילדים בגן יותר טוב הוא זוכר יותר שמות אבל עדיין יש כאלה שלא יזכור . אם הגננת שואלת שאלה והיא יודעת בוודאות שהוא יודע את התשובה והוא גם מצביע ע"מ לענות את התשובה כשהיא פונה אליו הוא אומר : "אה אה ... סליחה שכחתי" . בגן כיום מטופל ע"י גננת שיח פעמיים בשבוע רק הוא והיא . שאלתי אלייך מה היית בעצם מציע לי לעשות . האם צריך איבחון כלשהו , כי אני חוששת שכאשר יעלה לכתה א' יהיו לו בעיות לימודיות . ובכלל איך ניתן "לפתור" לעקוף בעית זכרון אצל ילדים . הרבה תודה על ההקשבה ועל עזרתך , גלית

לקביעת תור
    סגירה
    דיספרקסיה ו .....

הוספת תגובה

• דרוש אבחון מהר

ד``ר שרה רפפורט
    28/10/2008

גלית שלום,
    כל הכבד לך על התמדתך והשקעתך בטיפולים של בנך. דיספרקסיה בתחום השפה הינה על רקע בעיה נוירולוגית וחשוב להבין מה הייתה האבחנה של בנך שגרם לו את הקושי השפתי. שאלה נוספת: האם הוא נמצא במעקב באיזהו מכון התפתחות הילד? לפי דעתי, חיוני לערוך לו בקרוב (לפני כיתה א') אבחון נוירופסיכולוגי מקיף כדי לקבל מידע על תפקודו הקוגניטיבי הכללי ולהבין האם הוא עדיין מתקשה בשליפת השפה או אולי ישנם תחומים אחרים בהם הוא מתקשה. רק הערכה מסודרת ומקצועי ייתן את התשובה למוכנות לבי"ס וימליץ על מידת העזרה הוא יזקק כדי להצליח בלימודים. כדאי לך לפנות לאבחן נוירופסיכולוגית בלבד (ולא דידקטי או פסיכו דידקטי) לפני שהוא נתקל בקשיים בבי"ס.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ובעיות זיכרון
    גאיה
    26/10/2008

שלום רב ידידי אובחן לפני מספר שנים כחולה אלצהיימר.הוא טופל בדרך הקונבנציונלית אך הטיפול לא עזר.פנינו למרפאים אלטרנטיביים. כל אחד בתורו ולשיטתו אבחן את המצב כנובע מדיכאון וכהפיך. האם ידוע לך על מצב שבו הזיכרון משובש בצורה חמורה בגלל דיכאון?האם יש דרך לאבחן את זה ולהבדיל את זה מאלצהיימר? האם יש דרך לטפל בזה?אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ובעיות זיכרון

הוספת תגובה

• דכאון או דמנציה

ד``ר שרה רפפורט
    28/10/2008

גאיה שלום,
    לפי התיאור שלך, אין אבחנה ברורה ביחס מצבו של ידידך. לעיתים קרובות דיכאון הינה תגובה משנית לירידה תפקודית על רקע מחלת דמנטית. עם זאת, דיכאון ברמה קשה יכול לגרום לתמונה קלינית של פסוודו-דמנציה כלומר לגרום להפרעות קוגניטיביות על רקע נפשי. יש לציין, שדיכאן היא הפרעה שמגיבה יחסית טוב לטיפול תרופתי שמקובל היום (תרופות מסוג SSRI) וברוב המקרים הסימפטומים של הדיכאון חולפים או לפחות ניתן לראות הקלה ניכרת. להבדיל, מחלה דמנציה רק מחמירה עם הזמן וזיכרון בנוסך לתפקודים קוגניטיביים אחרים רק מתדרדרים.
    טיפול שיטתי בדיכאון בנוסף למעקב קוגניטיבי באמצעות אבחון תקני ייתן את האבחנה המבדלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    אבי
    25/10/2008

איך אפשר לשפר את יכולת התפיסה? ז"א להיות בעל תפיסה מהירה יותר בכל תחום(לימודים משחקים וכאלה) כי לפעמים יש לי בעייה בלהבין דברים בפעם הראשונה איך משפרים את כושר התפיסה המרחבית בנהיגה - בגלל שאני קצת מתבלבל בכבישים ושוכח את הדרכים חזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה חוזרת

ד``ר שרה רפפורט
    28/10/2008

אבי שלום,
    נראה כי כבר התייחסתי לשאלותך ובקשתי יותר מידע על הקשיים שלך. כולנו תמיד רוצים לשפר את תפקודנו וזאת ניתן לעשות ע"י תרגול ולימוד ממושך ומתמיד. במקרה שלך חשוב להבין מהו המקור של בעיותך הקוגניטיביות ע"מ להמליץ על דרכי התערבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קריטית
    אבי
    21/10/2008

איך אפשר לשפר את כושר התפיסה וההתמצאות המרחבית בנהיגה?(אם רוצים שהתפיסה תהיה יותר מהירה בכל תחום)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קריטית

הוספת תגובה

• דרוש יותר פרוט

ד``ר שרה רפפורט
    23/10/2008

רוני שלום,
    שאלתך כללית מידי ולא ברור על איזו בעיה מדובר. האם יש לך קושי בהתמצאת במרחב, קושי בראיה או קושי במהירות עיבוד ועוד. על מה אתה בדיוק מתכוון עם "תפישה מהירה בכל תחום"? האם בכוונותך לשפר את היכולת הדריכות? כדאי לתת תיאור יותר ספציפי כיצד מתבטאים הקשיים הקוגניטיביים ע"מ לעזור לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זיכרון ONLINE
    SGEVA2001
    17/10/2008

1. מחפש אתר רציני לבדיקת איכות זיכרון ONLINE. 2. מחפש אתר רציני לשיפור הזיכרון בעזרת תרגילים שונים ואולי דרך משחקים מיוחדים המכוונים למטרה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זיכרון ONLINE

הוספת תגובה

• שיפור הזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    21/10/2008

שלום לך,
    הבדיקות זיכרון - ONLINE בדרך כלל בודקות היבט אחד של תפקוד הזיכרון כמו הזיכרון לספרות, פרצופים, ועוד. איני יוכלה להמליץ עלי משהו "רציני" שנותן מידע קליני. כנ"ל בנוגע לאתר תרגול הזיכרון. כל תרגיל ומשחק שאתה תמצא היא בעל ערך לצורך שיפור הזיכרון בתאי שעובדים איתו באופן שיטתי. עם זאת, יש תוכנות מחשב שאפשר לקנות שיעילות לצורך שיפור התפקוד הקוגניטיבי וכן הזיכרון. כמו למשל התוכנה "MINDFIT".

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון
    מיטל
    15/10/2008

בת 24 וסובלת ממגרנות שתכיפותן משתנה לתקופה לתקופה, ובכל מקרה, תמיד מדובר בלפחות התקף אחד פעם בשבועיים. רוב ההתקפים חזקים מאוד, ואיתם רגישות לאור, וכאב בלתי נסבל. תרופות שונות לסוגיהן עוזרות מדי פעם, ובעת התקפים חזקים ביותר, אני נגשת למיון לזריקת וולטרן שהיא היחידה שמצילה אותי. לאחרונה התחילו 'הפרעות' בזכרון שמתבטאות בשיכחה של מילים באמצע שיחה, או שיכחה של דברים 'חשובים' מחיי היומיום. לפעמים קורה שמישהו מדבר איתי, ופתאום אני שוכחת על מה אנחנו מדברים, וכל זמן שהוא מדבר אני מנסה להזכר מה בדיוק נושא השיחה. מצאתי איכשהו קשר לפעמים שזה קורה, וכמעט תמיד מדובר בהתקף מגרנה ברקע, לא ברור מה קדם למה. כמו כן, לאחרונה סובלת מסחרחורות רבות, וכתמים שחורים שמפריעים לראיה אבל רק לשניות ספורות. האם ואיך אפשר לאבחן את מה שמפריע לזכרון? וכמו כן, האם ניתן לטפל בזה? יש לציין שהבעיה מפריעה מאוד בתפקוד היומיומי.

לקביעת תור
    סגירה
    זכרון

הוספת תגובה

• מיגרנה והזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    16/10/2008

מיטל שלום,
    לפי התיאור שלך נראה כי המיגרנות הן הביעה העיקרית אצלך והבעיות הזיכרון הן תופעה משנית לכאבים החזקים מהן את סובלת. שאלתי אליך הוא האם עברת בירור מסודר להתקפי המיגרנות והאם את שקלת לפנות למרפאת כאב? במרפאת כאב נמצא צוות רב תחומי שמתייחס לבעיה. כאבי ראש עזים יכולים לשתק את תפקודנו כולו. נראה כי בגילך הצעיר כדאי ללמוד שיטות התמודדות לצורך שליטה בכאב בנוסף להתערבויות הטיפוליות אחרות. לפי דעתי, רק אחרי מיציאת את כל האופציות לטיפול בכאבי ראש ובמידה שהקשי בזיכרון ממשיך, יש מקום לפנות לאבחון זיכרון.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, ד"ר :-)

מיטל
    17/10/2008

האמת היא שעם עניין המגרנות אני מתמודדת בלית-ברירה כבר שנים רבות. והאמת הנוספת היא שמספר רופאים דווקא סבורים כי לא מדובר בדיוק במגרנה, אלא סוג אחר של כאב ראש (בלתי נסבל), מאחר והמקור לכאבים תמיד מצוי בצוואר. (כאבים בצוואר שהמטפסים מעלה לכיוון הראש כעבור מספר שניות, ואז המוח מתפוצץ) :-( האם ניתן לפנות למרפאת כאב במסגרת של קופות החולים? (הפניה מרופא המשפחה?) ואיזו מרפאה מומלצת? המון תודה על תשובתך וההתייחסות. מועדים לשמחה :-) מיטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת כאב

ד``ר שרה רפפורט
    19/10/2008

מיטל שלום,
    יתכן שהקופות כן נונות הפנייה בעיקר שהכאבים בעל אופי כרוני. עם זאת, התחום של טיפול בכאב אינו תחום מומחיותי וכדאי להתייעף עם הרופא מטפל שלך. ידוע לי על מרפאת כאב בבי"ח איכילוב ולאחרונה גם נפתח שרות זה גם בתל השומר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    12/10/2008

שלום רב, האם שתיית הרבה אלכוהול, 3 פעמים בשבוע יכולה לגרום להפרעות זיכרון לטווח הארוך? האם יש מחקרים שתומכים בטענה זו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    16/10/2008

חלי שלום,
    זו עובדה: שימוש ממושך באלכוהול פוגע בתפקוד הזיכרון. ברוב המקרים הזיכרון לטווח הקצר נפגע. עם זאת, שימוש ממושך באלכוהול בכמות גדולה יכול לגרום לפגיעה מוחית ניכרת ואף לפגוע בתפקודים קוגניטיביים נוספים. ללא ספק זה אינו הרגל בראי וכדי לך לשקול להשתתף בתוכנית גמילה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיטל
    06/10/2008

שלום רב, האם לדעתכם אנשים משכילים מאוד נוטים לסבול פחות מהפרעות זכרון בזיקנה, או יותר? האם ידוע לכם על מחקרים בנושא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• השכלה וזיקנה

ד``ר שרה רפפורט
    15/10/2008

מיטל שלום וחג שמח,
    אנשים מבוגרים ששומרים על פעילות קוגניטיבית ושכלית קבועה וממושכת עלולים לשמור גם את תפקוד הזיכרון. הגורם הקובע הוא שמירת על האקטיביות של תפקןדים המוחיים ולא ההשכלה בלבד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    דנה
    26/09/2008

מי מטפל בבעיות זיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון

גל גפן-ריטר
    27/09/2008

שנה שלום!

יש מגוון של אפשרויות לטיפול בבעיות זיכרון. החל מבדיקה נוירולוגית , טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי - אשר מבוצע לרוב על ידי פסיכולוג או מרפאה בעיסוק.
    מומלץ מאוד כאשר מבחינים או מרגישים בבעיית זיכרון לעבור אבחון ולבדוק איפה הקושי, כי לעיתים בעיית זיכרון יכולה להיות קשורה למחסור משמעותי בויטמינים בגוף ועל כן הטיפול הוא במחסור בויטמינים.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה