מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הופכת למסוגרת בסביבת אנשים חדשיםמור07/01/2018
כל פעם שאני מגיעה לסיטואציה שבה יש אנשים חדשים ובחורים פוטנציאליים אני הופכת למסוגרת ממש וכשפונים אלי אני ממש מתקשה לזרום בשיחה ושמעתי שאנשים קוראים לי סנובית. אני לא מצליחה לשלוט בהתנהגות הזאת ואני ממש רוצה כן לפגוש מישהו אבל אני לא יודעת איך להשתנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לייצר תקשורת רומנטית בסיטואציה ספונטנית
אוראל שופן10/01/2018את מתארת קושי לייצר תקשורת שמטרתה רומנטית בסיטואציות ספונטניות.
חשוב להבין מה הוא המקור לקושי הזה, שמגביל אותך ואז לעבוד על מיגורו דרך כלים לשינוי תודעתי כמו גם חידוד הפרקטיקה של אופן הפעולה הנכון לך בסיטואציות מסוג זה.
אצלי בקליניקה, ובתהליך קצר מועד, מידי יום אנשים מתגברים על דפוסים וקשיים שמפריעים לך להגיע היום למקום של מימוש זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסק זמן - האם באמת רעיון טוב?שחר04/01/2018
אני ובן הזוג שלי חווים קשיים ועשינו שיחה והחלטנו שאנחנו עושים פסק זמן. בהתחלה הייתי בעד אבל עכשיו כשאני חושבת על זה אני קצת מרגישה שפסק זמן זו מילת כיסוי למילה "פרידה" כי אולי אנחנו מפחדים להכריז על זה ולהפוך את זה למציאות. מצד שני יש בינינו אהבה מאוד גדולה אז אולי פסק זמן יכול לעזור לרענן את היחסים ולבנות אותם מחדש... אני באמת לא יודעת, יש סיכוי לחזור באמת אחרי "פסק זמן"? מתי יודעים שהגיע הזמן להכריז שפסק הזמן נגמר ונפרדים או חוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסק זמן בזוגיות
אוראל שופן10/01/2018אם מחליטים לפנות לפתרון של 'פסק זמן', חשוב לעשות זאת נכון, ונכון זה אומר- ברור ומדוייק.
משאלתך עולה שגם אתם לא מבינים מה פשר 'פסק הזמן' שהגדרתם, וכל הפסקה בקשר שאין בה הגדרות ברורות, מסכנת את הזוגיות עצמה ואף את היכולת לסגור מעגל באופן חלק ובריא במידה והזוגיות לא נמשכת לאחר ההפסקה.
פסק הזמן צריך להיות ברור ומוגדר לשניכם מהבחינות הבאות:
מטרת 'פסק הזמן'- לאילו מסקנות עלינו להגיע עד תומו?
מה קורה בסוף פסק הזמן?
מתי בדיוק נגמר פסק הזמן?- תאריך ושעה ומה קורה בזמן הזה- מדברים? נפגשים? היכן?
מה הם חוקי התקשורת ביניכם במהלך פסק הזמן? האם נפגשים? משוחחים? וואטסאפ? ואם כן- באיזו תדירות?
האם מותר לכם לצאת או להתרועע עם פרטנרים אחרים למטרות מיניות או רומנטיות בזמן ההפסקה?
הכל צריך להיות ברור ומוסכם, ובאופן הזה- 'פסק זמן' יכול להיות פתרון טוב במצבים מסויימים ועבור אנשים מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש בריא במיטה חולהמבולבל02/01/2018
הכרתי מישהי מדהימה, נפגשנו כבר כמה פעמים ואני לגמרי בעניין שלה ועד אתמול לא היו לי ספקות בכלל. אבל אתמול היא אמרה שבגלל שנראה שאנחנו מתקדמים למקום רציני היא צריכה להגיד לי שהיא לא מאמינה במונוגמיה. כרגע אין לה חבר או קשר רציני, אבל בעבר היא ניהלה כמה קשרים במקביל ואין לה כוונה למנוע מזה לקרות שוב. היא גם אמרה שמבחינתה ברור לה שאני לא צריך להיות מחויב רק אליה וכל עוד אנחנו נהנים ביחד וטוב לנו אין שום מניעה שנהיה ביחד אבל גם עם אחרים. אמרתי לה שאני צריך לחשוב על זה ועכשיו אני ממש מבולבל, כי קודם כל אני ממש בקטע שלה והיא מסקרנת אותי ומקסימה אותי ואני רוצה ללמוד עליה הכל, אבל מצד שני קשה לי עם המחשבה שהיא תנהל עוד מערכות יחסים במקביל אלי, מצד שלישי זו פעם ראשונה שאני בכלל נתקל באפשרות הזו, זה חדש בשבילי ואולי אני רק צריך להתרגל לרעיון ולאמץ אותו במקום לשלול אותו על הסף... בקיצור אני מאוד מבולבל ואשמח לעצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בין מונוגמי לפוליאמורית
אוראל שופן03/01/2018קשר בין מונוגמי לבין פוליאמורית הוא קשר שמתחיל בפער משמעותי ביותר. זוגיות מן הסתם אינה מוסד פשוט, וכפי שהגדרת נכון, כזו שמתחילה בפער כה משמעותי בתפיסות הנוגעות לזוגיות עצמה, יש בה מן ה'ראש בריא במיטה חולה'.
אני מבינה שהרעיון תפס אותך מאד לא מוכן, ושמשיכתך לבחורה מביאה אותך שלא לפסול על הסף. ממליצה לך בחום לקרוא על פוליאמוריה, וגם לשוחח עם הבחורה ולעשות מעט סדר בדברים ובהבנה של הגמישות גם שלה על הרצף הפוליאמורי: ישנם אנשים שמאמינים במימוש מספר קשרים זוגיים במקביל, ישנם אנשים מעדיפים זוגיות אחת מרכזית ועוד קשרים שהם נגיד רק מיניים במקביל, ישנם אנשים ששואפים לזוגיות מרובת משתתפים (נגיד חיים בשלישיה). חשוב להבין עד איזה מקום אתה פתוח לרעיון וגם מה הגמישות שלה על הרצף.
מזמינה אותך לחקור את המקומות החדשים המרתקים האלו, אך כמובן להביא בחשבון שיתכן והקשר הזה יביא בסופן של דבר לפגיעה (סיכוי שקיים כמובן- בכל קשר חדש, אבל כאן התנאים בשטח מהווים קרקע פורייה יותר לקשיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה רגשות ולא מעשיםניב28/12/2017
אני יוצא עם מישהי כבר כמה זמן וכבר התחלנו לזרום לכיוון הרציני, אבל נראה שהיא לא מרוצה מאיך שאני מבטא את הרגשות שלי. לא משנה מה אני עושה וכמה מחוות היא אומרת שכל אלה לא מעידים על רגש אמיתי ושהיא לא רוצה מעשים אלא רגשות. אני אפילו לא מבין מה זה אומר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפות שונות שלהבעת רגשות
אוראל שופן01/01/2018ישנן צורות שונות של הבעת רגש רומנטי. פעמים רבות בני זוג אינם חולקים את אותה הדרך להבעת רגשות, מה שמביא לפערים בתקשורת.
יהיה זה נכון שכבר בשלב הראשוני הזה בקשר, תביאו למודעות הזוגית את הפערים באופן בו אתם מביעים רגשות, זאת כדי שהיא תוכל לפרש את המעשים שלך כהבעת רגש.
בנוסף, במידה והקשר הזה חשוב לכם, ומכיוון שהוא צומח על בסיס של פערים בתקשורת, אני ממליצה לכם לשקול להשתתף בתהליך של ייעוץ זוגי הממוקד בבניין תשתית משותפת של תקשורת רומנטית שנכונה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה זמן יודעים שזו אהבה?ימית24/12/2017
אני בקשר עם מישהו כבר כמעט חצי שנה ואני עוד לא יודעת מה אני מרגישה כלפיו. רגשות יש אבל אני לא יודעת להגדיר אותן, אחרי כמה זמן יודעים להגיד שזו אהבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בחיבור והבנת הרגש הרומנטי בעולם המודרני
אוראל שופן01/01/2018היי ימית,
לאנשים רבים בעולם המודרני, קשה להגדיר רגשות רומנטיים שאינם אהבה, מכיוון שאין להם לגיטימציה לעלות בשיח (ברוב המקרים, לא מדברים על רגשות לפני ש'אוהבים').
חיבור, הזדהות והבנה של הרגשות הרומנטים שלנו הוא תהליך מורכב פעמים רבות. בקליניקה, אני משתמשת בכלי מקורי של מודל הSLC שפיתחתי, כלי שמאפשר התחקות אחר הרצף ההדרגתי של הרגשות הרומנטיים הראשוניים, והוא עונה בדיוק על הצורך הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות שמונעת ממני ליצור מגעדורון19/12/2017
שלום, אני בחור די ביישן וכשאני מגיע למצב עם בחורה שאני רוצה לגעת בה או לנשק אותה אני ממש קופא ולא מסוגל לעשות את הצעד. לפעמים יש בנות שיוזמות וזה נהדר לי, אבל רוב הבנות מחכות שאני אזום וזה ממש קשה לי ובדרך כלל אחרי כמה פעמים כאלה שברור לי שאני מייבש אותן הן חותכות, ובצדק. איך אני מתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוזמת מגע
אוראל שופן19/12/2017יש לעבוד על המקום של המגע בשני מישורים-
מישור ה'למה'- מה מונע ממך לייצר מגע- אילו מחשבות, פחדים או אמונות מגבילות מנטרלות את היכולת שלך ליזום. לאחר שיתבררו אלו ויעובדו יהיה ניתן לעבוד מולם ולפרקם.
בשלב הבא יש לעבוד על מישור ה'איך'. לעבוד על יצירת מגע באופן הכי נכון לך והכי נכון שאפשר (מבחינת תיזמון המגע וסוגו) על מנת לצמצם למינימום האפשרי את ההימנעות מלקיחת היוזמה, מתוך הבנה כי אתה פועל בצורה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לוחצים עלי למצוא בעלסימה17/12/2017
אני באה ממשפחה שמרנית ואני נחשבת לכבשה השחורה של המשפחה כי אני לא תמיד עומדת בדרישות שלהם מבחינת צניעות ומה מקובל ומה לא מקובל. היו לי מערכות יחסים בעבר אבל מעולם לא הבאתי אף אחד הביתה. ההורים ממש לוחצים עלי למצוא מישהו ולהתחתן, מה שאני מרגישה שמשבש לי את הסיכויים למצוא זוגיות אמיתית, כי כל מי שאני פוגשת אני ישר חושבת איך ההורים יקבלו אותו ואם יש לזה סיכוי עוד לפני שבכלל עברנו לדייט שני. בקיצור, אני מרגישה לכודה מפה ומפה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזון הזוגיות הנופל בין הכיסאות
אוראל שופן19/12/2017קשה לך למצוא את המקום שלך כאדם וכאדם זוגי, כמי שלא מזוהה לחלוטין עם העולם הערכי עליו תבסס החינוך שלה, אך מנסה להתאים את הבחירות שלה אליו.
נראה כי עליך לעבור תהליך במהלכו תייצרי את הדרך שלך ותתחברי לחזון הזוגיות העתידי שלך ולמי שאת תהיי כבת זוג. באופן זה, לאחר שיהיה לך ברור יותר היעד אליו את מתכווננת, תדעי כיצד לפעול בדרך אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורח חיים שונה משליאדווה12/12/2017
אני בחורה שאוהבת בית, לא כל כך יוצאת ופחות מתחברת לאלכוהול וליציאות. הכרתי בחור דרך אפליקציה ועד עכשיו הלך ממש סבבה, עד שהבנתי שזה אורח החיים שלו שהוא מאוד שונה משלי ואני לא כל כך מתחברת אליו. חברות שלי אומרות שזה לא צריך להיות "דיל ברייקר" ושאם רוצים מסתדרים, אבל אני לא יודעת אם שזה שווה את המאמץ... אשמח לשמוע את דעתך בעניין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין סוגי הבילוי
אוראל שופן19/12/2017כאשר שני רווקים שמנהלים אורח חיים שונה הופכים לזוג, נוצר אורח חיים משותף שבתקווה נותן מקום לשני הצדדים לבטא את עצמם ולבלות בדרך הנעימה להם.
גם אם הוא אוהב יותר בילויים פרועים ואת יותר ביתית, אני לא רואה סיבה לעצור מסיבה זו את הקשר, כל עוד עד כה בדייטים אתם מוצאים את האמצע שמסב לשניכם הנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת ריחוק מבן הזוגהילה10/12/2017
ששמעתי רבות שנושא שמירת הריחוק לשבועיים בחודש מבן הזוג מאוד עוזרים לשמירה על ההרמוניה והמשיכה.
מה דעתכם בנושא? האם זה מומלץ?
ואם כן, איך אפשר לשלב זאת באורך חיים חילוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידה חילונית
אוראל שופן17/12/2017אכן יש רבים שטוענים ש'נידה' מקרבת לבבות.
חשוב לי לציין בנקודה זו, שבאם שניכם מרוצים מההרמוניה בקשר, המשיכה והאינטימיות שלכם, לא הייתי משנה דבר. אינני דוגלת בלתקן את מה שלא מקולקל.
אם אתם מרגישים כי אתם עשויים להנות משינוי ולהיות מאושרים יותר, בהחלט ניתן להכניס לקשר שגרה של שבוע/ שבועיים בחודש שבהם נמנעים מפעילות מינית או ממגע בכלל.
בזמן הזה שווה להתמקד בהבעת רגש בדרכים אחרות- מילוליות למשל, ובפעילויות משותפות נעימות ומעמיקות שאינן כוללות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני קנאה בשלב מוקדם של הקשרקורל05/12/2017
אני יוצאת עם מישהו כמה שבועות והקשר הפך מאוד מהר לאינטנסיבי. הבעיה היא שכבר בשלב הזה הוא מראה סימני קנאה, ואם יש משהו שאני לא סובלת זה קנאות. האם כדאי לחתוך כבר עכשיו לפני שזה יהפוך לממש מערכת יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הדרגתיות בקשר כגורם סיכון
אוראל שופן17/12/2017קשר שהופך מהר מידי לקרוב מידי, ונעדרת ממנו ההדרגתיות הנדרשת, עלול להיות מבלבל עבור שני הצדדים ופעמים רבות נוצרים בו מתחים מיותרים ודרמות שלא היו נוצרים אם הקשר היה מתפתח באופן הדרגתי.
אם ביטויי הקנאה של הפרטנר שלך מפריעים לך, כן הייתי ממליצה לפתוח איתו את הנושא לשיחה, מבלי לבקר אותו, אלא להסביר לו שזה מפריע לך ולנסות להבין ממנו מאין זה מגיע וכיצד אתם יכולים להרגיע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להתעלם מהעבר שלוהלית03/12/2017
התחלתי לצאת עם מישהו לפני כמה חודשים והסופ"ש הוא סיפר לי שיש לו עבר פלילי. הוא השתקם וכבר לא מסתובב עם אנשים מעברו, אבל זה מפריע לי יותר משחשבתי ואני לא מצליחה להתעלם מזה. מה אני עושה? להמשיך "לעשות את עצמי" עד שזה יעבור או לחתוך כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוד התוכן וקבלת החלטה
אוראל שופן12/12/2017העמדת פנים אינה כלי בונה לתקשורת רומנטית ואני לא ממליצה על כך.
נשמע כי באופן מובן והגיוני לחלוטין, העבר הפלילי של הפרטנר שלך מפריע לך, ואת תוהה בנוגע ליתכנות הקשר בהתחשב בנסיבות.
אני יכולה להניח שיש לך סיבות משמעותיות להמשיך את הקשר וכי האדם הזה מרגיש לך מתאים מסיבות מסוימות.
ממליצה לך לשתף את הפרטנר בתחושותיך ובכך שעברו מפריע לך ולנסות לגייס אותו להתמודדות הזו. בנוסף, שווה לשקול להיעזר באיש מקצוע שיסייע לך להבין את המקומות שעברו פוגש אצלך, להבין מדוע זה מפריע לך ולהגיע להחלטה בנוגע להמשך באופן מושכל ומשרת ולא שרירותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיתוף פעולה לערב אינטימישני28/11/2017
אחרי הילד השני בעלי ואני החלטנו שפעם בחודש אנחנו מארגנים לנו ערב אינטימי שבו אנחנו יוצאים או רואים סרט בבית ומזמינים אוכל או משהו כזה כדי שנרגיש קצת את הביחד. במשך כמה חודשים זה עבד מצוין אבל בחודשים האחרונים בעלי כל הזמן דוחה את מועד הערב, מעדיף שנישאר בבית ולא לצאת (פעם זו הייתה לית ברירה אם לא מצאנו בייביסיטר). אני לא יכולה להכריח אותו לבלות איתי זמן אבל זה ממש מעציב אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייצר שיח ברור ופתוח אודות זמן זוגי והתרחקות אישך
אוראל שופן29/11/2017חשוב להבין מה מייצר את ההתרחקות הזו, לדבר איתו על הנושא באופן רציני ובזמן ניטרלי (לא בדיוק כשדחה את המועד), לתאם ציפיות בנוגע לזמן הזוגי שאתם צריכים וזקוקים לו ואם צריך- להיעזר בייעוץ מקצועי למען שיפור התקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת מרחק מבת הזוגארבל26/11/2017
אני ובת הזוג שלי הגענו לשלב שבו אנחנו יותר שותפים לדירה ופחות בני זוג. היא התחילה עבודה חדשה במשמרות אז הרבה פעמים הימים שלנו הפוכים וכשאנחנו כן מתראים אנחנו ממש גמורים שנינו. לא קיימנו יחסים כבר כמעט חודשיים וכל פעם שאני מנסה היא אומרת שהיא עייפה או שאין לה זמן כי היא חייבת לצאת לעבודה. יש דרך לצאת מזה או שזה נועד לאבדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות מראש סביב זמן זוגי
אוראל שופן29/11/2017שינויים בחיי היום יום, יש להם השפעה משמעותית על הקשר. במקרה שאתה מתאר, העבודה לא מאפשרת לכם לבלות זמן זוגי ואינטימיות באופן ספונטני.
כשדברים אינם מסתדרים מאליהם באופן טבעי בקשר, יש להתנהל לגביהם באופן מסודר ומוסכם מראש. במקרה הזה- תכננו לכם זמן זוגי מראש, בכל שבוע ודאגו שלפחות אחת לשבוע תבלו מספר שעות יחד, תצאו או תבלו בבית ותחזרו גם לנהל במסגרת הזמן הזה שגרה אינטימית ומינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבת שאני מאוהבת בחברה הכי טובה שלידניאל21/11/2017
שלום, אני נשואה + 2. לפני כמה שנים בשיעורי הפילאטיס פגשתי בחורה והיה בינינו קליק מידי וישר הפכנו לחברות הכי טובות. אני חושבת שאני לא יכולה להתעלם ממה שאני מרגישה ואני מאוהבת בה... אני לא יודעת מה לעשות עם זה, אני מוכרחה להגיד לה אבל מפחדת שזה יהרוס את החברות בינינו ואם זה הדדי אז מה אני עושה עם בעלי והיא עם בעלה? אני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי באופן בו מעלים שיקול של פירוק בית
אוראל שופן29/11/2017מעל הכל חשוב להבין את מערכת היחסים שלך עם בן זוגך. מה היא מאפשרת לך ומה חסר לך שם ולנסות לעבוד על הדברים או למלא את החסר במסגרת הקשר הקיים שהוא הבסיס של חייך.
במקרה כזה, נראה כי יוטב להוציא את החברה מחייך עם כל הכאב שבדבר, שכן היא והרגש שהיא מעוררת בך, מהווים גורם מקלקל בזוגיות שלך.
-חשוב לי שתביני שראשית ההחלטה צריכה להיות= האם את מעוניינת במערכת היחסים הזוגית שלך כרגע? האם לא? האם בתנאים מסויימים? רק לאחר שתחליטי בלב שלם שמאסת ביחסים עם בן זוגך ובחייך כמו שהם נראים היום, השיקול של החברה שאת מאוהבת בה הופך להיות רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הסכמה על שעות הפנאישירה19/11/2017
בן הזוג שלי מאוד מחובר למשפחה שלו ובסופי שבוע הוא אוהב להיות אצלם כל השבת. אני מצד שני אוהבת את הסופ"שים שלי רגועים, אני משלימה שעות שינה וסדרות ופשוט רוצה להימרח בבית או לפגוש חברים בבתי קפה. אנחנו כמעט תמיד הולכים לארוחות ערב אצל ההורים שלו והוא אף פעם לא מצטרף אלי לארוחות אצל ההורים שלי, כי הוא הולך לשלו וכשאני לא רוצה להצטרף אליו לכל הסופ"ש להורים שלו ושאני נשארת בבית המשפחה שלו עושה לו על זה סרטים ואז הוא חוזר בסופ"ש מאוד טעון עלי. אנחנו לא מצליחים למצוא איזון וזה ממש מפריע למערכת היחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת התנהלות סביב נושאים אינם זורמים בטבעיות
אוראל שופן29/11/2017כשנושא מסויים אינו זורם באופן טבעי במסגרת מערכת היחסים, צריכים לוותר על הספונטניות ולהתנהל מולו.
במקרה שלכם, עליכם לייצר תכנית חודשית נניח, שנראית נעימה לשניכם, ושכל אחד מכם עושה ויתורים למענה ולמען טובת הקשר ותתחייבו לעקוב אחר התכנית בכיף ובלב שלם. באופן זה דברים יהיו ברורים מראש והמריבות לקראת הסופ"שים, במהלכם ואחריהם ייחסכו.
אם התקשורת ביניכם שברירית, סביב נושא זה או בכלל, אתם מוזמנים לפנות לייעוץ מקצועי, ליצירת תשתית תקשורתית איתנה ואוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)