פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    18/01/2009

שלום רב, אני סובלת מחרדות ומעוניינת לעשות הרפיה באמצעות דימיון מודרך. רציתי לקבל מכן בבקשה המלצות לדברים מרגיעים שמומלץ לדמיין בעת ההרפיה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרפייה - רגיעה

זהבית טוב
    18/01/2009

שלום מירי
    אם עדיין לא התנסיית בדימיון מודרך
    אפשר ללמד קודם כל את הגוף - ודרכו כם את הנפש - רגיעה.

חרדות בד"כ גורמות להתכווצות של חלקים שונים בגוף - גם אם אנחנו לא שמים לב לכך.
    והתכווצות זה דבר מאוד טיבעי - כל הגוף שלנו עובד רוב הזמן על
    כיווץ והרפייה - למשל מערכת הנשימה שלנו -
    שמכווצת שרירים כשנושפים(סרעפת ושרירים בין צלעיים)
    ומשחררת אותם כששואפים
    וכך גם עם מערכות נוספות כמו עיכול/ כלי דם וכו..

ויש דרך פשוטה להכנס לרגיעה בעזרת הגוף:

אפשר לשכב - (אם אין אפשרות כזו אפשר גם בישיבה)
    עם עיניים פקוחות או עצומות
    (שווה לנסות עם עיניים עצומות כי קל יותר להתרכז.)

ובתור התחלה לשים לב איך הגוף שוכב
    איפה הגוף נוגע במזרון / כסא ואיפה פחות
    ואיזה סוג של מגע
    ובנוסף לשים לב לנשימה שלך

ולהתחיל ב -
    לדמיין את כפות הרגליים
    לשים לב קודם כל - איך הן מונחות
    ואז - לכווץ אותן חזק חזק חזק לכמה שניות ו
    (אפשר לספור עד 5 אבל זה יכול להיות קצת פחות או קצת יותר)
    לשחרר - פשוט לעזוב את הכיווץ...

להשאר במקום של השחרור מעט זמן - לחוות אותו - 8-10 שניות למשל.

ועכשיו להמשיך גם עם
    השוקיים - לכווץ ואח"כ לעזוב
    ירכיים כנ"ל
    אגן
    טוסיק
    בטן
    הית החזה
    זרועות
    כפות ידיים
    כתפיים
    צוואר
    לסת
    פנים
    עיניים

ועכשיו כשמסיימים
    לשים לב שוב לנשימה - במה היא שונה עכשיו?
    ואיך הגוף מונח עכשיו
    איזה נקודות בגוף נוגעות במזרון (או בכסא) עכשיו?

ואיך ובמה התחושה כללית שונה עכשיו?

את יכולה לחזור על זה בכל יום

אם זה נראה עכשיו קצת ארוך
    את פשוט יכולה להתחיל כמה ימים - רק עם כפות הידיים
    ואחרי כמה ימים כפות רגליים וידיים בלבד

ןאחרי עוד כמה ימים
    לאפשר לכל הגוף לחוות את זה.

או
    שכמובן את יכולה
    מייד בהתחלה
    לעשות את זה עם כל הגוף כמו שכתבתי למעלה.

יתכן שבהתחלה לא תזכרי את כל החלקים וזה בסדר !
    תוכלי לשים לב שמיום ליום - תשתפי עוד ועוד חלקים.

אחרי שתתמידי בכך שבוע / שבועיים
    צרי איתנו בבקשה שוב קשר-ספרי מה קורה

ואפשר יהיה להוסיף לך עוד סוג של הרפייה.

קחי את זה בקצב שלך

בהצלחה
    זהבית

ורצוי שיהיה זמן אחרי ההרפייה - כך שאפשר יהיה לנוח או לעשות דברים בנחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סשה
    13/01/2009

שלום, עד גיל 6-7 ידעתי לדבר רוסית ואז לאט לאט התחלתי לשכוח ואני כבר בת 16 רציתי לדעת אם באמצעות טיפול בהיפנוזה להחזיר אליי את השפה, ואם כן את יכולה להמליץ לי על מקומות באשדוד והסביבה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שפות ו NLP

זהבית טוב
    13/01/2009

שלום סשה
    במחקרים התברר, שילדים ששמעו כתינוקות, או אפילו כעוברים ברחם, שפה אחרת.
    למדו אותה במהירות - גם אם מעולם לא דיברו בה.

לפי מה שאת אומרת עד גיל 6-7 דיברת והבנת את השפה.
    ומסיבות שונות לאט לאט התחלת לשכוח.

עכשיו כשאת רוצה להחזיר אליך את השפה - זה פשוט וקל,
    זה משהו שלך, שקיים אצלך - רק לפתוח את הדרך מחדש.

ואפשר להשתמש בדימיון - יש הרבה אפשרויות הנה אחת :

אולי לדמיין את עצמך :
    בגיל 6-7 ליד הרדיו - שומעת תוכנית רדיו ברוסית
    ולאט לאט מחלישה את הווליום -אבל לא סוגרת אותו.
    ועכשיו יושבת שוב ליד אותו רדיו משחקת עם התחנות עד שמגיעה לתחנה ברוסית
    ...לאט לאט - מעלה את הווליום עד שזה מתאים לך - מתאים לך בדיוק.
    ואת שמה לב כמה המילים ברורות ומובנות - ויודעת בדיוק על מה מדברים.
    ואפשר לשחק בדימיון, עם הווליום, אם זה חזק מידי להחליש - וההיפך.

תחזרי על כך
    כל יום לפני שאת הולכת לישון - עם עיניים עצומות יהיה לך אפילו עוד יותר קל.

ובכל בוקר אפילו לפני שאת פוקחת עיניים -
    תוכלי לומר לעצמך - היום אוכל להבין יותר ויותר מילים ברוסית - וזה יהיה פשוט וקל.

ומיום ליום אכן תוכלי לשים לב שכשאת שומעת אנשים מדברים ברוסית
    היכולת שלך להבין אותם גדלה.
    זה פשוט קורה.

{{[[ אם אכן, תחליטי שאת רוצה לעשות זאת בעצמך:

דמייני איך הכל נראה סביבך - כשאת יושבת לך ליד הרדיו הזה...
    למשל: איפה הרדיו נמצא, מה הצבע שלו, איך הוא נראה..
    פשוט לבנות תפאורה כמו בתיאטרון - רק בדימיון.
    אולי יש שם צלילים / ריחות וכו'

אפשר אפילו לרשום את כל הפרטים על דף
    זה יעזור לך ממש לחוש את המקום. }}]]

כמובן שכמה פגישות NLP עם מנחה מוסמך יוכלו לעזור לך
    ואולי לזרז את התהליך - כי כשעובדים עם מנחה יש עוד אפשרויות ועוד הליכים.

ליד אשדוד ישנה מנחה בשם רחלי אבניאלי - שתוכל לסייע לך
    , 08-8558665 / 052-4411033,

אם לא - פשוט תכתבי בגוגל: אבניאלי רחלי.

מקווה שהטלפונים מעודכנים
    בינתיים שיהיה המשך יום שקט

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    12/01/2009

שלום רב, אימי חולת סרטן ושמעתי כי דימיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד הוא עוזר? 2. האם המטפל צריך להיות מומחה לחולי סרטן או שכל מטפל בדמיון מודרך יכול לעשות זאת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

אילה אורי
    12/01/2009

שרון שלום רב,

דמיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות בכמה היבטים:

1. ניתן למצוא דימוי למחלה או לבעיה, ובמידה שהדימוי מפחיד, לשנות אותו כך שיהיה נעים יותר.

2. הדמיון המודרך יכול לסייע לחזק את מערכת החיסון.

3. כאשר האדם מדמיין את עצמו אחרי השינוי, כלומר כשהוא בריא, הדמיה זו מסיעעת בהבראה כיוון שהיא עוזרת להתכווננות נכונה יותר למטרה.

4. ניתן למצוא בעזרת המטופל דימויים שיעזרו בהתמודדות עם המחלה או הגידול (לדמיין את תאי הגידול למשל כספוג מתפורר, שזהו דימוי למבנה החלש והשברירי שיש להם במציאות), עם טיפולים כמו כימותרפיה או הקרנות (למשל לדמיין את ההקרנות כבעלות עוצמת ריפוי), למעשה כל דימוי שעשוי לחזק את האדם ולקדם אותו לקראת הבראה

5. ניתן ל"שוחח" עם האיבר הנושא את המחלה או עם איברים סמוכים (כמובן באמצעות המטופל שמשמש "פה" עבור האיבר/ים), וזאת במטרה לקבל תשובות מתת המודע לגבי שורש המחלה ומה יעזור לאדם להירפא.

6. הדמיות מעצימות ומחזקות משאבים פנימיים המגבירות את השלווה, הרגיעה והאמונה של המטופל בעצמו ובכוחותיו.

רצוי שהמטפל בדמיון מודרך יהיה מנוסה בטיפול בסרטן או שלמד על הטכניקות שרצוי לבצע עם מונחה חולה סרטן.

את מוזמנת גם לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא "להתיידד עם הפחד" באתר cancerhelp, שזהו אתר המיועד לתת מידע בנושאים שונים לחולי סרטן, ואני כותבת ועונה שם בפורום בנושא דמיון מודרך בהקשר להתמודדות עם סרטן.

בברכת בריאות שלמה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון מודרך
    ארז
    09/01/2009

שלום רב, בשנה שעברה התחלתי ללמוד דימיון מודרך. בשלב מסויים התחלתי להשתעמם. כל פגישה התחילה באותו אופן (נשימות, רגיעה, מה אתה מרגיש, היכן בגוף וכיצד זה נראה וכו'). חשתי שהכלי מאד יכול לסייע אך הפסקתי את הלימודים בגלל המונוטוניות שהקשתה עליי. האמת שהתנסתי בדימיון מודרך עם מישהי מהקיבוץ שבו התגוררתי ושילבתי רעיונות משלי ושהתנסתי בהם בעצמי בעבר... האם לדעתכן יש דרך להפוך את העבודה עם הכלי הזה למעניינת יותר? והאם ניתן ללמוד זאת בכמה חודשים בצורה מרוכזת (היכן?)? תודה! ארז.

לקביעת תור
    סגירה
    דימיון מודרך

הוספת תגובה

• תשובה לארז

אילה אורי
    11/01/2009

היי ארז,

האם כוונתך ללימודים עבורך באופן אישי, או כמטפל בשיטה? אני מכירה בעיקר מסלולים למטפלים, שעשויים להיות מעניינים מאוד, השאלה היא האם זה מה שאתה מעוניין בו.

נשמח לעזור אם תוכל לפרט למה כוונתך.

ברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    08/01/2009

מה היתרון במאמן אישי שהוא גם מטפל מוסמך בשיטת NLP ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• NLP ואימון

זהבית טוב
    09/01/2009

שלום מאיה

מאמן שיש לו NLP ככלי נוסף,
    יכול לפנות גם אל התת מודע של המונחה
    ולגייס אותו לטובת המונחה - להשגת המטרה.
    (בעזרת טכניקות שונות - שימוש מסויים במילים וכד')

שיהיה יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אפי
    05/01/2009

שלום, אם בן אדם מכניס לעצמו לראש שהוא הומו, האם המשיכה המינית שלו כלפי נשים תקטן?אם הוא יחשוב שהוא סטרייט אז המשיכה תחזור? ועוד שאלה אחת.. אם בן אדם הומו יכניס לעצמו לראש שהוא סטרייט האם יש סיכוי שהוא ימשך לנשים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאפי

אילה אורי
    05/01/2009

אפי שלום רב,

כשאתה מדבר על "להכניס לראש" אני מניחה שכוונתך למחשבות. משיכה מינית היא בעיקר עניין של רגש ותחושה, שלרוב הם חזקים יותר מכל מחשבה, לכן אינני מאמינה שניתן לשנות נטייה מינית ע"י מחשבות. לא ניתן לשלוט במשיכה המינית, אלא רק במה שעושים איתה, בדומה לכך שגם אנשים נשואים יכולים להימשך לאנשים שאינם בני זוגם, אך לא בהכרח יוציאו את המשיכה לפועל.

אני בטוחה שנטייה חד מינית היא אתגר גדול מאוד להתמודד עימו, אך אנשים רבים יעידו על כך שכאשר חיים לא מתוך אמת פנימית, אלא על פי ציווי סביבתי וחברתי, הסבל עלול להיות גדול אף יותר.

מקווה שעזרתי.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אפי
    09/01/2009

נמשכתי ל3 בנים, יכול להיות שזה בגלל גיל ההתגברות הורמונים וכל זה. יכול להיות שזאת לא הייתה משכיה. אני לא בטוח שזה משיכה. בקיצור אחרי זה נלחצתי וזה והתחלתי לחשוב על זה שאולי אני הומו וחשבתי על זה הרבה ונכנסתי לחרדה. עכשיו כל בן שהסתכלתי עליו היו לי מין צביטות כאלה בלב (ניראה לי שזה פחד) עכשיו זה עבר. אני לא מרגיש משיכה לבנים ולא מרגיש כלום אבל עדיין בראש כאילו שאני הומו. כשהייתי בחרדה אמרתי לעצמי תמיד שאני הומו וזה, יכול להיות שזה יצר בלבול? במידה ו"הכנסתי את זה לראש" ע"י מחשבות, אם אני יגיד לעצמי עכשיו שאני סטרייט זה יעזור? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? ועוד שאלה אחת.. יש לי לפעמים מחשבות כאלה כשאני עם בנים (מדבר) אז אני כאילו חושב לעצמי "איזה יפה הוא" למרות שהוא לא יפה ואני לא נמשך אליו בכלל. למה אני חושב ככה? יכול להיות שהכנסתי לתת מודע שאני הומו? (רוב הסיכויים שזה זה, כי בתקופה של החרדה חשבתי על זה תמיד). אם אני יגיד לעצמי שאני סטרייט זה יעזור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאפי

אילה אורי
    11/01/2009

אפי שלום רב,

אתה נשמע לי מאוד מבולבל, ובאופן טבעי הבלבול יוצר פחד.
    אבל מה יקרה אם תיתן לעצמך לחשוב את כל המחשבות שאתה חושב, ולהרגיש את כל הרגשות שאתה מרגיש, מבלי להחליט מה זה אומר עליך?

אתה לא חייב לפעול מתוך המחשבות והרגשות האלה, אתה יכול להגיד לעצמך "זיהיתי שעכשיו חשבתי כך וכך" או "אני מזהה שכרגע אני מרגיש כך וכך"... בלי לפעול... רק להיות מודע למחשבותיך, ובעיקר לרגשותיך ותחושותיך...
    ואז גם אין צורך להיות בחרדה, כי כל הרגשות והמחשבות הם רק שלך, אתה לא חייב לשתף בהם את מי שאינך בטוח בו, וגם אינך פועל בשמם, אתה רק מזהה וצופה למשך זמן מה...

והאמת תתגלה לך בהמשך, כי זו טבעה של האמת, לצוף ולעלות, או להתבהר מתוך הערפל, מבלי שתתאמץ או תעשה דבר. ותהא האמת אשר תהא, היא לא צריכה לעבור, כי היא האמת...

מה דעתך?

מקווה שעזרתי.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אפי
    12/01/2009

אז את אומרת שאני הומו? או יהיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאפי

אילה אורי
    12/01/2009

היי אפי,

אין לי דרך לדעת זאת.
    רק רק אתה עצמך ולאמישהו אחר צריך לדעת זאת עבורך, לכן הצעתי לך בתשובתי הקודמת שאם כעת אינך בטוח ואינך יודע, פשוט תמתין עד שהסערה תחלוף והתשובות יגיעו מתוכך כאשר הזמן יהיה נכון לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אפי
    15/01/2009

הבנתי, יש לי עוד שאלה. קרה לי כמה פעמים שראיתי בנים בגיל שלי ואמרתי בלב שהם יפים למרות שהם לא יפים ואני לא נמשך אליהם, האם זה יכול להיות בגלל שהכנסתי לראש שאני הומו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאפי

אילה אורי
    17/01/2009

אפי שלום,

קשה לענות על שאלה זו בפורום, כיוון שכדי שתדע את התשובה לכך, צריך לשוחח איתך.
    בטיפול באמצעות NLP ניתן יהיה "לפנות" לחלק בך שיצר את המחשבה הזו ולשאול אותו מה כוונתו החיובית עבורך או מה הוא מנסה להשיג עבורך בכך שהוא יוצר מחשבות מסוג זה, או מה המסר שלו עבורך.

בטיפול מסוג זה מפנים את השאלות הנכונות פנימה - לפנימיות של המטופל, במקום כלפי חוץ, למטפל או לסביבה, כיוון שכמו שכתבתי לך בתשובות הקודמות, אף אחד לא יכול לדעת עבורך את התשובות יותר טוב ממך. איש מקצוע טוב יוכל לעזור לך להפנות לעצמך את השאלות הנכונות וע"י כך תוכל להתוודע לתשובות הנכונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    04/01/2009

שלום רב, איני יודעת אם השאלה מתאימה לפורום זה: במגרת עבודתי עלי להרצות, לא אחת, בפני קהל. הדבר משתק אותי ואני מפחדת שלא אגיע לעבודה. עד כה עבדתי בעבודות שיש בהן הימנעו מעמידה מול קהל. פסיביאטר ששוחחתי עימו נתן לי כדור קסנקס. האם יש מצב שלמרות שאקח את הכדור יהיה לי התקף חרדה מול הקהל? כמו כן, אפשר לקבל המלצות לטיפולים אפשריים?. תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פחד במה ו NLP

זהבית טוב
    04/01/2009

שלום לך דנית

לגבי קסנקס והשפעותיו, שווה לשאול את הרופא את השאלה הזו.

לגבי שאלתך השניה, אכן ישנם הליכי NLP פשוטים,
    שבאמצעותם ניתן, פשוט להשתחרר ,מפחדים וחרדות
    במספר מפגשים מועט.

מאחר וקצת ארוך להסביר הליכים אלה
    אומר בהפשטה גדולה:
    שבהליכים אלה -" משחררים חיבורים " שנוצרו במוח (מאיזו שהיא סיבה),
    בזמן מסויים בעבר - חיבורים שיצרו הקשר בין גירוי לתגובה מסוימים
    (למשל, בין עמידה בפני קהל - לשיתוק וחרדה)
    ופשוט יוצרים חיבורים חדשים - מתאימים יותר ומעצימים יותר.

אפשרויות נוספות שיכולות להלקח בחשבון:
    פרחי באך /עוצמת הרכות /קינסיולוגיה.
    גם באפשרויות אלה, יש צורך במספר מפגשים.

יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורי
    31/12/2008

האם דימיון מודרך זה NLP או שהם שונים אחד מהשני? מה ההבדל ביניהם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• NLP ודמיון מודרך

זהבית טוב
    01/01/2009

שלום לך אורי

דימיון מודרך ו NLP שונים זה מזה ויש כמובן גם נק דומות או משיקות.

גם דימיון מודרך וגם NLP , הינן שיטות שעובדות עם התת מודע , ליצירת שינוי שאותו רוצה המונחה.
    ושתיהן עובדות עם היכולת המופלאה שלנו לדמיין.

בדימיון מודרך = המנחה מכניס את המונחה לרגיעה, ויוצר קשר עם תת מודע של המונחה, באמצעות דימויים – ש"מגייסים" את תת המודע, לעזור למונחה להשיג את השינוי / מטרה, שאליה הוא שואף במודע. הדימויים מותאמים למצב ונלקחים, במקרים רבים, מעולמו של המונחה.
    (שפת הדימויים היא שפתו של התת מודע,)
    לדוגמה – נניח שרוצים להפרד מהרגלים ישנים – אפשר לקחת כדימוי מחסן שמנקים אותו – נפרדים מכל מה שלא זקוקים לו יותר וכו.
    תהליך זה נעשה בד"כ בישיבה או שכיבה ובעיניים עצומות.

ב NLP = המנחה, מוצא איך המונחה חווה את עולמו (מהי המפה שלו), ע"י הקשבה למילים שהוא משתמש בהן, תנועות עיניים, שפת גוף ותשאול. ומאפשר לו להרחיב את המפה שלו בעזרת הליכים שונים. שבמקרים רבים נעשים בעיניים פקוחות בישיבה / עמידה / הליכה.
    חלק מההליך הוא שיחה בין המנחה למונחה – כשלשפה יש חשיבות גדולה. וכמו כן נעזרים גם בדימיון,
    בנוסף, יש לעיתים גם שימוש במגע קצר בגב / בכתף וכדומה . (עיגון)

הבאתי לכאן רק חלק מהמשותף והנבדל בין השיטות,
    וחשוב לציין ששתיהן עובדות נפלא ביחד :)

לילה טוב

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתמודד עם הצורך במתוק
    אורי
    28/12/2008

שלום לכל יושבי הפורום שאלתי היא כזאת: יש לי אב חולה סכרת ולב, שלא יכול להרשות לעצמו לאכול סוכר, קמח, אוכל מטוגן, ושאר הדברים הטעימים שאדם רגיל יכול לזלול בקלות יותר. כבר מספר שנים שהוא חי עם תפריט שמתאים לאדם עם צרכים רפואיים כמו שלו, אך לצערי וצערו הוא לא מצליח להתגבר על הצורך הנפשי במתוק. וכשהוא כבר חוטא ואוכל משהו שאסור לו פעם בהרבה זמן, זה רק מגביר לו את החשק ואת תחושות התסכול. האם יש צורת עבודה עם דמיון מודרך שתוכל לעזור לו לחסום\לתעל את התחושות האלו? אפילו בקצת? תודה רבה מראש אורי

לקביעת תור
    סגירה
    להתמודד עם הצורך במתוק

הוספת תגובה

• תשובה לאורי

אילה אורי
    28/12/2008

אורי שלום רב,

דאגתך לאביך מובנת מאוד. השאלה שעלתה בדעתי כשקראתי את דבריך היא האם אביך הוא "שוטר פנימי" טוב של עצמו, או שאתה ושאר בני המשפחה לוקחים עליכם את תפקיד "השוטר החיצוני" בכל מה שקשור לבריאותו ותזונתו.

הרצון לשינוי צריך לבוא קודם כל ממנו, גם המודע שלו וגם תת המודע שלו צריכים להסכים לשינוי, אחרת הוא יכול לכאורה להסכים לכל מה שיקרה בתהליך אבל לא יחול שינוי בפועל בהתנהגותו.

העבודה העיקרית שיכולה לסייע לדעתי במקרה זה, שוב כמובן במידה שהוא מעוניין להיכנס לתהליך של מספר שבועות עד מספר חודשים, היא עבודה באמצעות NLP לגבי שינוי הרגלים. עבודה כזו כוללת יצירת מודעות לרווח ולהפסד שלו בכל צורת התנהגות שהוא בוחר והתחלת אימוץ של פתרונות שהוא עצמו יעלה - כלומר האחריות על בריאותו עוברת לידיו, והוא בוחר את הדרך בתוך המגבלות הקיימות עבורו, כפי שכולנו בוחרים את דרכנו במגבלות העומדות לרשותנו, כל אחד בתחומו.

ניתן להשתמש במגוון טכניקות של NLP הקשורות לא רק בהרגלים אלא גם באמונות שונות שאולי אינן משרתות אותו היטב, וכן להסתייע בדמיון מודרך בעיקר כדי לראות את עצמו בעתיד שאחרי השינוי ולצורך חיזוק משאבים.

כדיאטנית, אוסיף שאינני מאמינה באיסורים מוחלטים, גם התפריט של אביך צריך להיות הגיוני ותפור על פי אורח החיים שלו, מצבו הרפואי (שאולי איננו כל כך גרוע בסופו של דבר) ואולי גם שיקולים נוספים. האם הוא קיבל בשנים האחרונות ייעוץ דיאטני מפורט דרך דיאטנ/ית בקופת החולים או במסגרת אחרת?

אשמח לעזור במידע נוסף.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

אורי
    04/02/2009

אילה שלום תודה רבה על ההיענות המהירה וסליחה על התגובה המאוחרת שנבעה מחוסר צומת לב לעובדה שהגבת על ההודעה שלי. כמוך גם אני לא מאמין באיסורים מוחלטים, אך במקרה של אבי אני מאמין שהתזונה ואורח החיים הנוקשה, שנובע מהתמודדות חוזרת עם סרטן, מחלות לב וכליות, מוצדקת עד כדי שאלה של חיים ומוות, הוא התייעץ עם גורמים רבים הן בעולם הרפואה הקונבנציונלית והן בעולם הרפואה המשלימה והדיאטה, בשילוב תוספי המזון שהוא לוקח, נבנתה בקפידה והשגחה אחרי הרבה יעוץ ומחקר ומלוות בשינויים קלים עם כל בדיקה שחוזרת, לטובה או לרעה. בנוגע לרצון שלו לשינוי, אני מאמין שהרצון קיים אך הזמן לחיפוש הדרך הנכונה יכול להוות בעיה. משיחות והתבוננות של הרבה זמן אני יודע וחושב שהוא מוכן לקבל הרבה שיטות טיפול שונות, במיוחד כאלו שמשפיעות על המוח והנפש, כי הוא מאמין שזאת אופציה שיכולה להביא לשינוי מסויים ואפילו ניכר גם בהתייחסות שלו למצבו והרגשות שלו כלפי התזונה הנ"ל, וגם בהרגשתו הכללית. תודה רבה על כל העזרה ושוב סליחה על התגובה המאוחרת אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס בדמיון מודרך ו NLP למטפלים
    הילה
    24/12/2008

שלום רב, אני שוקלת ללמוד בקורס לדמיון מודרך ו NLP לצורך טיפול באנשים וילדים. הבנתי שמכון רטר ואריה קגיאן מציעים מסלול משולב כזה. רציתי לשאול האם קיימים עוד מוסדות שמציעים מסלול משולב (אין ברצוני ללמוד רק NLP), וגם מה דעתכן על הקורס שמציע אריה קגיאן (על רטר כבר שמעתי). יש לי התלבטות האם ללמוד רק דמיון מודרך (שכרגע אליו אני יותר מתחברת) או גם NLP, שאותו אני פחות מכירה, אבל הבנתי שהוא כלי חזק לטיפול וחשבתי אולי לשלב אותו בטיפול, גם אם לא לטפל ב NLP טהור. אשמח לשמוע פידבק. תודה מראש, הילה

הוספת תגובה

• לימוד דימיון מודרך/ NLP לצורך טיפול

זהבית טוב
    25/12/2008

שלום הילה
    אני מבינה ממך שאת רוצה ללמוד דימיון מודרך לבד או משולב עם NLP לצורך טיפול.

חושבת שמכון רטר משלב בין התחומים בצורה טובה,
    ומלמד דימיון מודרך ברמה טובה ..

את אריה קגיאן אני פחות מכירה אך מבינה שיש לו ידע רב ב NLP
    ובדימיון מודרך.

הטוב ביותר הוא להגיע להרצאות מבוא - או ליזום שיחת הכרות ולהתרשם אישית.
    לבדוק מה לומדים בכל אחד מהתחומים
    וכמה זמן מוקדש לכל תחום. - איך נערך התרגול.
    אם יש תמיכה בזמן הלימודים ואחרי - באיזה דרך - וע"י מי.
    ואולי יש אפשרות לדבר עם תלמידים שסיימו או בתוך התהליך - כדי לשאול שאלות.
    לבדוק מה משך הקורס ואיזה תעודה מקבלים.

ו... חשוב לשוחח עם המורה עצמו .

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מרפא?
    לא חשוב שמות
    14/12/2008

מה מרפא בשימוש בדימיון, האם הגוף שמקבל פקודה או האם הריפוי מגיע ממקור רוחני? האם אפשר לרפא מחלות ויראליות לצמיתות? כמו איידס לדוגמא? ואם כן מה הטכניקה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה מרפא?

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

אילה אורי
    14/12/2008

יוסי שלום רב,

ריפוי בדמיון מודרך מבוסס על ההנחה שבגופנו טמונה חוכמה אינסופית, אשר מסוגלת להביא לריפוי, אם נפעיל אותה באמצעות תת המודע,כך שניתן להגיד שלמעשה הגוף הוא שפועל בעזרת פקודות או תובנות שאנו מטמיעים בתת המודע.

חלק מהאמונות לגבי היכולת להירפא מבוססות, לפחות אצל חלק מהאנשים, על אמונה שהריפוי מגיע ממקור רוחני כמו כוח עליון, אנרגיה קוסמית, אלוהות וכו', וגם זה בסדר גמור, אך ניתן להבריא גם ללא האמונה שקיים כוח עליון, אלא לסמוך כאמור על החוכמה הפנימית של הגוף.

קיימים מקרים, אמנם לא תוארו עדיין מקרים רבים מספיק, של ריפוי מחלות שונות, ביניהן זיהומים, סרטן ומחלות אוטואימוניות (מחלות שבהן הגוף תוקף את עצמו כגון דלקות מפרקים כרוניות או פסוריאזיס).

איננני יודעת לצערי לענות לך לגבי מחלות ויראליות, אך אני מאמינה שהיכולת לחזק את מערכת החיסון יכולה לעזור לעצור את התקדמות המחלה, לשפר את המצב ולחיות ללא סימפטומים.

לגבי טכניקה ספציפית לא אוכל לענות לך במסגרת הפורום, כיוון שכדאי לקבל טיפול של מספר פגישות, שיבדוק גם את האמונות הקשורות במחלה ובריפוי ולא רק יציע טכניקה מסויימת.

אחת הטכניקות המובילות היא לעבוד עם דימויים שהמטופל מעלה, הן לגבי המחלה והן לגבי דרכי הריפוי או טיפולים קונבנציונליים, ולראות איך הדימויים משרתים את המטופל בצורה הטובה ביותר.
    טכניקה זו מבוססת על כך שתת המודע שלנו מגיב היטב לדימויים ותמונות, פעמים רבות התגובה תהיה טובה יותר מאשר לתיאור המצב כפי שהוא במציאות.

אני ממליצה לך לרכוש ולקרוא את הספר "דמיון מודרך" של ג'רלד אפשטיין, העוסק במגוון הדמיות לבעיות גופניות שונות, וכמובן לתרגל שוב ושוב את הדימויים שיתאימו לך.

אשמח לעזור במידע נוסף,

בריאות שלמה!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי של ילד בן 9
    הילה
    13/12/2008

שלום רב, יש לי שאלה בקשר לאחייני בן ה- 9. הילד מתקשה לבצע מדידה של תבנית לסת לצורך הרכבת פלטה. כאשר מכניסים לו את התבנית לפה, הוא חווה זאת כמשהו אגרסיבי ולאחר זמן קצר מוציא אותה החוצה, כי הוא חש שהוא עומד להקיא. הדבר הפך להיות מאד מלחיץ ומעיק מבחינה רגשית עבורו (כבר ניסה זאת בעבר מספר פעמים ללא הצלחה). התחלתי לעבוד איתו בדמיון מודרך (אינני מנוסה בכך, אבל אני תרפיסטית של ילדים מיוחדים, והחלטתי לנסות). לפני כן שאלתי אותו איך הוא מרגיש מ- 1 (הכי רגוע) עד 10 (הכי סוער), הוא ענה10. המטרה היתה להביא להרפייה ולרגיעה. העלינו ביחד דימויים שיכולים להרגיע אותו ושילבתי זאת בסיפור הדמיוני. עשינו זאת כשהוא שוכב עם עיניים עצומות דרך הרפיה ודמיון מודרך. לאחר שסיימנו, שאלתי אותו איך הרגיש במהלך המשחק הדמיוני, והוא ענה 1. שאלתי היא כיצד ניתן להוסיף את העניין הבעייתי אל תוך הסיפור הדמיוני, כך שכשנגיע אל "רגע האמת" תהיה לו התמודדות טובה יותר. בנוסף, אנחנו גם עושים חזרה בבית עם התבנית. חשבתי להשמיע לו שיר שהוא אוהב בזמן שהוא מכניס לפה ולעצור אותו לאחר הזמן המבוקש כדי להסית את תשומת לבו, וכך הוא גם ידע מתי זה עומד להסתיים. אודה לתשובתכם המהירה עקב דחיפות העניין, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי של ילד בן 9

הוספת תגובה

• תשובה להילה

אילה אורי
    14/12/2008

הילה שלום רב,

נשמע לי שמה שאת עושה בהחלט נכון. החזרות בבית עם התבנית, הדימויים המרגיעים, בעיקר אם הוא מעלה אותם,הזמן הקצוב של השיר, הידיעה מתי זה יסתיים, כל אלה חשובים מאוד.

אני לא בטוחה שצריך להכניס את הנושא הבעייתי לתוך הסיפור הדמיוני, למרות שקיימות טכניקות
    ב- NLP לחיזוק משאבים חיוביים ויכולות, שבהן מחברים קודם כל לזכרונות מעצימים שבהם הילד השתמש במשאב שחסר לו במצב הבעייתי, ויוצרים "עוגן" של הזכרונות המעצימים וכאשר הילד מתחבר לעוגן, הוא יכול לדמיין כיצד ינהג אחרת במצב הבעייתי.

הרגשתי לפי שאלתך היא שיש צורך במקרה זה גם בהמון הצטרפות לקושי של הילד. בתור אחת שעברה מדידות דנטליות גם לכתרים בגיל מבוגר, זה אכן מאוד אגרסיבי וחונק, ובהחלט עלול לעורר תחושה שאי אפשר לנשום ואת רפלקס ההקאה. צריך ללמד את הילד גם להאט את קצב הנשימה ולנשום דרך האף בזמן שהתבנית עם החומר בפה, וכמובן להיות איתו כל הזמן, ללטף אותו, להרגיע אותו ולעודד אותו.

חשוב שהילד יבין שאין כאן כל מבחן עבורו אלא צורך חד פעמי לגמרי לבצע את המדידה ולסיים., אפשר לדבר איתו על כל הרווחים שיהיו לו מכך שתהיה לו פלטה ובהמשך הלסת והשיניים ייראו טוב, אפילו לדמיין איתו איך ייראה וירגיש אחרי יישור השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתעניינת
    10/12/2008

ברור לי שאיכות חיי נקבעת גם על פי הפרשנות שאני נותנת למציאות. אין לי תלונות רבות למציאות חיי אם כי אני תמיד שואפת לשפר אותם עוד ועוד. לעיתים כנראה יותר מכפי יכולתי וזה גורם לי תסכול. איזה תרגול מחשבתי תוכלו לתת לי בנקודה זו? תודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תסכול סיפוק ו NLP

זהבית טוב
    10/12/2008

שלום לך

השוואה של עצמי לעצמי -
    ממקום של הישג ,
    מכניסה לתחושה של סיפוק והערכה עצמית.

והנה פירוט:

מטרות גדולות ורחוקות מידי גורמות לפעמים לתיסכול

חישבי מה את רוצה - (אפשר לכתוב על דף.)
    ואז קבעי לעצמך מטרות קטנות (בדרך למטרת העל שלך).
    מטרות ברורות מפורטות מאוד ומוגדרות בצורה חיובית (מה את רוצה - ולא מה את לא רוצה).
    מטרות שניתן להשיגן בזמן קצר ובקלות יחסית.

וכשהישגת מטרה פשוט הסתכלי אחורה לרגע ושימי לב
    מה קורה כשאת משווה את עצמך עכשיו לאחר שהשגת מה שקבעת לעצמך,
    לעצמך לפני השגת את המטרה?

למשל
    אם מטרת העל שלך היא = אני רוצה לרוץ 5 קילומטר ברצף ובקלות , ולהרגיש טוב עם זה..
    המטרה הראשונית (תת מטרה) - יכולה להיות :
    לרוץ50 מטר - תוך חודש - ברצף ובקלות ולהרגיש טוב עם זה...
    (כי אולי היום אפילו 10 מטר גורמים להתנשף)

ואז אחרי שאת משיגה בדיוק את מה שרצית -
    שימי לב מה היה בעבר כשרצת/ניסית לרוץ 50 מטר
    איך היתה הנשימה איזה מחשבות עברו לך בראש ואיזה תחושות בגוף וכו'
    ואיך זה עכשיו? כשאת רצה את אותם מטרים בקלות - איך הגוף מגיב, והנשימה,
    ואיזה מחשבות רגשות ותחושת יש לך.

בהשוואה מסוג זה יש תחושת של חיזוק סיפוק ועוד...

כשבכל פעם שמגשיגים את המטרה אפשר להציב מטרה נוספת בדרך למטרת העל..
    וחשוב שגם תת-מטרה זו תהייה קרובה וריאלית לאותו זמן.

בהצלחה

אם יש צורך בפירוט אשמח לעשות זאת
    לילהטוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך וספורט
    רונן39
    07/12/2008

ברצוני ללמוד דמיון מודרך או NLP ושניתן ליישמו בתחום הספורטת, האם יש מסלול או תחום לימודים דומה המתמחה בעבודה עם ספורטיים? איזה מסלול ניתן ללמוד בארץ ומתאים ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך וספורט

הוספת תגובה

• דימיון מודרך וספורט

זהבית טוב
    07/12/2008

שלום רונן

כמו בהרבה מקצועות
    קודם כל חשוב שיהיה בסיס טוב.

פשוט ללכת ללמוד NLP - ו/או דימיון מודרך
    לאחר בדיקה בכמה מוסדות לימוד - ומציאת המקום המתאים לך.
    (אין מקום שמלמד את הנ"ל למטרה מוגדרת כמו ספורט )

תוך כדי לימוד תוכל להציע לספורטאים (חובבים/מקצוענים)
    לעבוד איתם ללא שכר - כדי לשכלל את היכולת שלך
    להעביר הליכי NLP או הדמיות.

בהמשך כשתסיים לימודיך
    תוכל להתמקד בעבודה עם ספורטאים.

לכל אדם יש את עולם הדימויים שלו
    את ההיסטוריה האישית שלו ואת המפה שלו.
    וכך, ברגע שיש מטרה - ולא משנה אם זה ספורטאי או לא,
    עובדים איתו בצורה אישית - ומסייעים לו להשיג את המטרה.

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיקה
    07/12/2008

האם NLP זה כמו אימון אישי? מה ההבדלים ביניהם? מה מוסיף NLP לאימון אישי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• NLP ואימון אישי

זהבית טוב
    07/12/2008

שלום מיקה

העתקתי תשובה בנושא מה 3/2/08

בין NLP לאימון אישי ישנם קווי דימיון: שניהם בודקים בשלב ראשון עם המונחה/המתאמן מהי המטרה שאותה הוא רוצה להשיג. ומסייעים לו להגדיר אותה במדויק.
    שניהם מרחיבים בדרכים שונות – את נקודת מבטו של המונחה ומאפשרים לו לגלות עוד התנהגויות ודרכי פעולה שיסייעו לו להשיג את המטרה שהציב לעצמו.

אך כמו שישנם קווי דימיון קיימים גם קווים שמייחדים כל אחד מהתחומים.
    בגדול אפשר לומר שאימון אישי עובד יותר עם המודע ו NLP עובד יותר עם התת - מודע.
    (כשלשם כך יש הליכים שונים – יחודיים ל NLP – שתנועה ושפה הן חלק מהם).

ואפשר להגדיר NLP גם כ"סוג של אימון" מאחר וכמו אימון :
    - הוא מאפשר להביא לידי מימוש רצונות פנימיים ומטרות.
    - במהלך מפגשי ההנחייה יפתח המונחה מיומנויות חדשות, התנהגויות חדשות, ונקודות מבט חדשות שיעזרו לו/לה להשיג את יעדיו/יה.
    - בשתי השיטות מחזקים את משאביו של המונחה.

ערב טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה