פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדמיון מודרך
    עדי
    24/02/2010

מחפשת מטפלת בדמיון מודרך וקלפי אקו או הביטאט מאזור ת"א- השרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדמיון מודרך

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

זהבית טוב
    04/03/2010

שלום לך עדי

לקח קצת זמן .... ובכ"ז הנה תשובה

מטפלת מאיזור השרון = כפר סבא

בדמיון מודרך + NLP + (תירפיית קו הזמן) TLT + תטא הילינג

לא חושבת שהיא עובדת עם הקלפים שהזכרת.

ליז דמיין
    0545753532

יום טוב
    זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש מטפל/ת המתמחה בהתמכרות
    ש.מ
    21/02/2010

אשמח לקבל פרטים של מטפל/ת המתמחים בהתמכרות לסמים באיזור הדרום,
    את התשובה יש להעביר בפורום

הוספת תגובה

• חיפוש

זהבית טוב
    22/02/2010

שלום לך
    אינני מכירה מטפל/ת המתמחה בהתמכרות לסמים בדרום.
    אפשר לנסות לחפש בגוגל .
    בהצלחה
    לילה טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקוליטיס
    אורלי
    20/02/2010

שלום , אני מבקשת לדעת האם השיטה NLP יכולה לעזור גם בחולי קוליטיס?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקוליטיס

הוספת תגובה

• NLP ו קוליטיס

זהבית טוב
    21/02/2010

שלום לך אורלי

אחת מאמונות היסוד של NLP מדברת על כך שיש קשר בין הגוף לנפש.

מסרים שעוברים מהמוח שלנו (כמחשבות) דרך מערכת העצבים לגוף
    יוצרים שינויים גם ברמה הפיזית.

בעזרת NLP המונחה/מטופל לומד להשתמש במוח שלו ליצירת שינוי רצוי.
    שינוי שיכול להתחיל בחשיבה
    משם להמשיך כשינוי ריגשי
    שמוביל גם לשינוי התנהגותי ופיזי.
    (או להתחיל בפיזי ולשנות רובד ריגשי וחשיבה)

ב NLP, ישנם למשל הליכים כמו: שינוי אמונות מגבילות - שמאפשרים
    גם למה שמצטייר בתחילה כבלתי אפשרי - להתרחש :)

יתכן שיענין אותך לקרוא את הספר ריפוי קוונטי של דיפאק צ'ופרה שמדבר על החיבור המיוחד הזה.

המשך ערב טוב
    זהבית

אגב גם בעזרת TLT (תרפיית קו הזמן ) - שמקורה ב NLP
    ניתן לאפשר לאדם ליצור שינויים נפשיים פיזיים וגם ריפוי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי קוליטיס, תשובה לאורלי גם ממני

אילה אורי
    21/02/2010

אורלי שלום,

בהמשך למה שזהבית כתבה לך, דיפאק צ'ופרה מדבר על ריפוי ברמת התא. הריפוי שהוא מדבר עליו מתחיל משחרור רגשות חזקים שבעבר לא איפשרנו לעצמנו לחוות אותם, לכן הם נחסמו.
    כתוצאה מחסימת הרגשות, ידוע כיום באופן מדעי שנוצרים כימיקלים מסויימים בגוף אשר גורמים ל"כיבוי" תאים מסויימים ולהפסקת התקשורת שלהם עם תאים אחרים בסביבתם.
    את ההוכחות המדעיות האלה ניתן לקרוא בספרה של ד"ר קנדייס פרט, "מולקולות של רגשות" (קיים בשלב זה רק באנגלית - molecules of emotions). ד"ר פרט היתה מועמדת לפרס נובל על גילוייה.
    מה שכנראה קורה הוא שאם מתרחשת מחלה בגוף, היא תתרחש באותם מקומות בהם נחסמו תאים כתוצאה מזכרונות טראומתיים או קשים מבחינה רגשית, שכאמור הרגש לא בא בהם לידי ביטוי.

הבטן והמעיים מוכרים לאנשים רבים כאיברים שמבטאים רגשות, וקיימים אפילו ביטויים המעידים על כך, כמו "תחושת בטן".

בנוסף לכלי ה- NLP משתמשים כיום בארץ ובמדינות רבות בעולם בשיטת "המסע" (עפ"י ספרה של ברנדון בייס) לשחרור רגשי מאותם רגשות חסומים, במטרה שאותם תאים ישתחררו ויחזרו לתפקד.
    מעבר לריפוי ברמת התא, חשוב גם שינוי התודעה במטרה להבריא ולהישאר בריאים, וכלי ה- NLP ו"המסע" עוזרים להשיג את השינוי הרצוי בתודעה.

בברכת בריאות שלמה,

אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפלת NLP באיזור אשקלון
    אביבה
    18/02/2010

מחפשת מטפלת NLP (עם המלצה) עבור נערה מתבגרת (רצוי באיזור אשקלון / אשדוד)

הוספת תגובה

• מטפלי NLP דמיון מודרך

זהבית טוב
    21/02/2010

שלום לך

יש לי מטפלת מומלצת באיזור אשדוד
    שעוסקת בדימיון מודרך ו NLP

רחלי אבניאלי, 08-8558665 / 052-4411033,

מקווה שהטלפונים מעודכנים.

ועוד מטפלת מומלצת אף היא
    ביבנה
    גם היא עוסקת בדימיון מודרך ו NLP

עדי סבג 054-5438538

בהצלחה

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ג'ני
    14/02/2010

שלום,
    הייתי רוצה להבין קצת מה זה דמיון מודרך. קראתי קצת באינטרנט אבל עדיין לא ממש ברור לי. אני נמצאת בצומת דרכים בחיי ומחפשת פתרונות , ואשמח אם תעזרו לי להבין האם דמיון מודרך יכול להוות פתרון עבורי. איך זה בדיוק עובד ומה בדיוק עושים? לבד או בקבוצה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

אילה אורי
    14/02/2010

בדמיון מודרך (או דמיון מונחה, כפי שהוא נקרא לעיתים) עושים שימוש ביכולת הטבעית לדמיין, לצורך יצירת וקיבוע דימויים מועילים ומחזקים עבור תהליכי שינוי, וכן עבור תהליכי ריפוי (נפשיים ופיזיים – למשל כאבים כרוניים, מחלות), רגיעה, שחרור מסטרס ועוד.

בעזרת הדמיון המודרך ניתן לדמות שינוי של מצב קיים, כלומר לדמיין את המצב שאחרי שהתרחש השינוי, ואז יש סיכוי גדול יותר להצליח לבצע את השינוי.
    לרוב משתמשים בדמיון מודרך בצורה של הדמיות, שהן מעין סיפור שמתחיל ביצירת רגיעה והרפיה נעימה, וממשיך בהתרחשות דמיונית במקום נעים כגון בטבע – בשדה ירוק, ליד נחל צלול או במקום אחר, תוך שילוב משפטים (גם מדברי המונחה עצמו) שתפקידם לחזק ולהעצים.
    כיוון שהמודע רגוע ונינוח, מתפנה מקום להובלת תת המודע לקבל את המשפטים והביטויים המחזקים.

המנחה מקריא למונחה את ההדמיה בקצב איטי, כשמונחה נמצא ברגיעה ובהרפיה, לרוב בעיניים עצומות, תוך כדי ישיבה או שכיבה, וניתן ללוות את ההדמיה במוסיקה רגועה ונעימה.

בעזרת דמיון מודרך ניתן גם לבנות דימויים ייחודיים למונחה - לבעיה, למטרה (המצב שאחרי השינוי) ולהתהליך עצמו, וליצור מהם הדמיה שהיא ייחודית ומותאמת למונחה,לכן יכולתה להשפיע מאוד גדולה.

בנוסף לתהליכי שינוי, דמיון מודרך יכול לשמש כתמיכה בתהליכי ריפוי והתמודדות עם מחלות שונות, אלרגיות, מחלות ראומטיות, סרטן, מחלות מעי דלקתיות ועוד.
    ההרפייה והרגיעה המושגת בעזרת דמיון מודרך עשויה לסייע בהקלה על כאבים ובתהליך הלידה – להקל את התהליך ולחסוך ולעיתים אף למנוע חלק מהצורך בשימוש במשככי כאבים, כך שבעיקר בלידה טבעית ניתן ומומלץ להשתמש בדמיון מודרך.

ניתן לעבור תהליכים בדמיון מודרך לבד או בקבוצה. תהליכי דמיון מודרך אישיים מותאמים יותר לבעיה או מטרה ספציפית או יצירת שינוי ספציפי בחיי המונחה, ולא רק לצורך הרפיה והירגעות, שלרוב זו המטרה בקבוצה.

זהבית ואני, וגם מטפלים אחרים, משלבים טכניקות NLP שונות בדמיון מודרך במטרה לעזור למונחים להגיע למטרות שהגדירו תוך תקופה קצרה.

במידה שאת מעוניינת בהסבר מפורט יותר, את מוזמנת לפנות לאחת משתינו במייל ולפרט יותר על הנושא המעסיק אותך, או ליצור עם אחת מאיתנו קשר טלפוני.

בברכה,

אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך המודע ותת המודע

אסנת בוקופצר
    25/02/2010

דמיון מודרך, המודע ותת המודע

נפש האדם מכילה את המודע ותת המודע.
    בין שני חלקים עיקריים אלה מתקיימים קשרי גומלין.
    אחד מתפקידנו החשובים בחיים הוא ללמוד על קשר גומלין זה, כך נוכל לשנות את חיינו,
    להתחבר למרכז שלנו, שבנו ולחיות את החיים המתאימים לנו ביותר.

תת המודע אוגר בתוכו את כל הזיכרונות. האישיים, המשפחתיים והקולקטיביים כמו גם, רגשות, מחשבות וחוויות מן העבר.

במהלך חיינו נקלטים ומוטמעים בנו אין ספור זיכרונות, חוויות, תחושות ומצבים.
    חלקם אנו זוכרים לזמן קצר, חלקם לזמן ארוך, או לכל חיינו. והכול מוטמע בתת המודע,
    עשוי או עלול לצוף ולעלות למודעות במצבים דומים, ואו מתאימים.
    במקרים רבים זה יקרה מבלי שתהיה לנו שליטה עליהם, או שנהיה מודעים להשפעתם על פעולות, החלטות, רגשות ומעשים.

אחד מתפקידיו המשמעותיים של המודע הינו למיין ללא הרף כמות עצומה של נתונים ומידע. כזה שישמש אותנו בעתיד הנראה לעין, או כזה שנדמה שאינו רלוונטי לעכשיו או להמשך חיינו.

כל מידע אחר מורחק/מודחק אל תת המודע. כמו גם חוויות קשות במיוחד שהמודע אינו מסוגל להכיל, לעבד או לעשות רציונליזציה של החוויה ולכן מנסה להימנע מלחוות אותם פעם נוספת על ידי שכחה והדחקה.

פן נוסף המבדיל בין המודע לתת המודע הוא תהליך הביקורת והשיפוט, כאשר המודע מבקר ושופט את עצמו כמעט "על בסיס קבוע" כדי ללמוד, לבצע שינויים, תיקונים, לאפשר ועוד.

תת המודע לעומתו, אינו שופט את המידע המתקבל.
    הוא אינו "מנהל שיחות פנימיות", אלא קולט הכול ומטמיע.

יש לציין שבמקרים בהם אנו מרגישים תחושת מצוקה, בלבול, אי בהירות או נוחות,
    נובע הדבר מחוסר הבנה של יחסי הגומלין בין המודע לתת המודע.

דמיון הינו תהליך, לעיתים הכרתי, לעיתים פחות, המתחולל כאשר אנו חווים מאורעות ומתחברים לתחושות שאינן קשורות באופן ישיר אל המציאות סביבנו.

הדמיון הינו תהליך הכרתי המשותף לכל בני האדם, למרות מידת השוני בין התחושות שמתלוות לתהליך והמציאות אצל כל אחד ואחד.

את הדמיון מפעילים החושים. באופן עקיף ושאינו עקיף ברגע החיבור הם מספקים את מכלול החוויה כלפי אירועים חיצוניים. כאשר אנחנו מדמיינים, התחושות והשפעתם על החוויה עוברים עיבוד בתת המודע - במוח.

היכולת לדמיין הינה אינסופית, חסרת גבולות ומאפשרת להגיע למקומות היצירתיים ביותר שלנו, שבנו.

היכולת להפעיל ולהשתמש בדמיון ולחבר אותו עם כוחו של תת המודע, משפיעה ומאפשרת יצירתיות, הצלחה והגשמה.
    את תוצאות החיבור ניתן במיוחד לראות אצל יוצרים, אומנים, ספורטאים, אנשי עסקים מצליחים ועוד.

בשנים האחרונות אימתו מחקרים מדעיים רבים את העובדה כי אנשים המאפשרים לעצמם לדמות, לדמיין בעיני רוחם את המקום בו הם רוצים להיות, את הגשמת המטרות, השאיפות, החלומות בשילוב כל המערכת החושית שלהם באופן חי וברור, מצליחים גם להגיע, להשיג ולממש את עצמם ואת חייהם באופן הנכון והמתאים להם ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אישי או סדנא?
    מירב
    06/02/2010

מגלישה באנטרנט הבנתי שישנן סדנאות להעצמה אישית ,בעזרת שיטת "המסע",שמתבצעת במסגרת קבוצתית . וכמו כן הציעו לי טיפול אישי בשיטה זו.
    איזו סוג טיפול עדיף-קבוצתי או אישי?ולמה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אישי או סדנא?

הוספת תגובה

• תשובה למירב לגבי טיפול אישי או סדנא

אילה אורי
    06/02/2010

לגבי ההתלבטות בין טיפול קבוצתי לאישי, זו התלבטות שנכונה לגבי תחומי טיפול רבים, ולדעתי המפתח לתשובה הוא מה מתאים לכל אחד באופן אישי. כמובן קיימת האפשרות לעשות גם וגם.

מטרתן של סדנאות המסע הבסיסיות, שנקראות The Journey Intensive ומתקיימות גם בארץ בערך אחת לחצי שנה (הקרובה במאי), היא ללמד את הכלים לצורך עבודה אישית בשיטה זו, או עם שותפ/ה שחוברים זה לזה כדי "להחליף" מסעות - תחילה אחד מנחה והשני מונחה, ובהזדמנות אחרת מחליפים.

ברנדון בייס, מייסדת השיטה, אומרת שמטרתה בסדנאות אלה היא לתת את "החכה" שתאפשר לדוג "דגים", במקום את "הדגים" עצמם, שזה מה שקורה בטיפול אישי.

בטיפול אישי קיימת התמקדות בנושא ספציפי שאותו מביא המטופל, המטפל משתמש בשיטת המסע ובטכניקות טיפוליות נוספות שנלמדות במסגרת מסלול המטפלים, אשר מטרתן היא להעשיר ולהעמיק את יסודות "המסע".
    בסדנאות כאמור נלמדים הכלים, מתבצע תירגול שלהם אחד על אחד תוך סיוע של מטפלים, ומקבלים חומר כתוב.

יש אנשים שמתחילים בסדנאות, חווים את השיטה ועד כמה היא מתאימה להם, וממשיכים אח"כ בטיפולים אישיים.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמלצה למטפלת
    מירב
    05/02/2010

שלום ,
    אני מעוניינת להתחיל טיפול בשיטת "המסע" .המליצו לי על נאוה רום,האם היא מוכרת ומומלצת?

תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה להמלצה למטפלת

הוספת תגובה

• "המסע"

זהבית טוב
    05/02/2010

שלום מירב

אילה תיטיב לענות לך על שאלה זו
    היות והיא עצמה מטפלת מוסמכת בשיטת "המסע"
    בנוסף ל NLP.

שבת שלום
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה מאיילה.

מירב
    05/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירב

זהבית טוב
    06/02/2010

הי מירב

כנראה שהיא עדיין לא ראתה את השאלה שלך
    ותענה מחר.

לילה טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגבי המלצה למטפלת בשיטת המסע

אילה אורי
    06/02/2010

מירב שלום,

אירגון המסע העולמי מקיים מסלול הכשרה למטפלים מוסמכים בשיטת "המסע", אשר נדרשים לעבור 7 סמינרים, שחלקם מתקיימים בארץ וחלקם בחו"ל, וכן להגיש לבדיקה 48 תאורי מקרה לצורך קבלת ההסמכה.

בארץ קיימים כיום רק כ- 40 מטפלים שעברו את מסלול ההכשרה, קרוב ל- 20 מהם כבר עמדו בכל הדרישות וקיבלו את ההסמכה.

כיוון שמדובר במספר מטפלים מצומצם יחסית, והיות שאני עצמי עברתי את אותו מסלול הכשרה וקיבלתי הסמכה לטיפול בשיטה, אני מכירה אישית את כל המטפלים.

אינני מכירה את נאוה רום, וייתכן שהיא מטפלת בשיטות אחרות, היא איננה מוסמכת בשיטת "המסע".

את רשימת המטפלים המוסמכים ואיזור מגוריהם/ עבודתם תוכלי למצוא באתר "המסע ישראל". בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

מירב
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    01/02/2010

שלום, אני כבן 24 ואני בחודשים האחרונים חש חרדות, שמתבטאות גם בנשימה רדודה, עצבות ודכדוך בעקבות חוויות ואירועים שקרו לי בעבר, שגרמו לי להרגשת תסכול עצמי, הדחקת כעסים בעקבות אירועים הנ"ל וכו'. אודה לכן אם תייעצו לי איזה טיפול עשוי להקל ולהטיב עמי...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרן

אילה אורי
    01/02/2010

רן שלום,

מתיאורך נראה לי שמה שקורה הוא שבאירועים שחווית בעבר נותרו "מעגלים פתוחים" מבחינת רגשותיך, וכיום הרגשות שהודחקו אז עולים ומתבטאים לא רק כרגשות אלא גם בהפרעות בנשימה.

אני מאוד ממליצה על טיפול בשיטת "המסע", שמסייע להכיר ברגשות שנחסמו, להעלות ולשחרר אותם, ו"סוגר את המעגלים" ע"י כך שמגיעים לסליחה ולהשלמה.

זה לא מוחק את האירועים שקרו, רק משנה את ההתייחסות הרגשית, כדי שתוכל להמשיך את חייך כשאתה חופשי, משוחרר ובריא. זוהי שיטה מצויינת להתמודדות גם עם טראומות מהעבר.

אם תרצה המלצה על מטפל בשיטה זו באיזור מגוריך אשמח להפנות אותך, וכמו כן אתה יכול להסתכל ברשימת המטפלים המוסמכים באתר "המסע ישראל".

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך לילדה
    עליזה
    01/02/2010

האם אני יכולה להמציא דמיון מודרך לביתי
    חשבתי לפני השינה אני מנתוות אותה, את המחשבות שלה לגבי הלימודים שהיא כ"כ מתקשה בהם, היא בכיתה ב'
    האם זה מסוכן? האם זה יכול לעזור? האם יש ספר הדרכה בנושא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך לילדה

הוספת תגובה

• תשובה לעליזה

אילה אורי
    01/02/2010

עליזה שלום רב,

לדעתי כדאי שתיעזרי בהדרכה כלשהי, למרות שאינני מכירה ספר שמותאם ספציפית לילדים.

את יכולה אולי לעיין בספריה או בחנות ספרים בספר "תקשורת עם התת-מודע" מאת דפנה ואמיר רטר, ולקבל מספר זה רעיונות לגבי בניית הדמיות.

באופן כללי בהדמיות כדאי להיעזר בדימויים לבעיה ולפיתרון, ולא לדבר ישירות על הבעיה,כיוון שאז המודע נכנס לפעולה ולשיפוט, וזה לא מאפשר לתת המודע ולדמיון לעשות את שלהם ולמצוא פתרונות יצירתיים.

הטוב ביותר הוא שבתך תעלה בעצמה דימוי לקושי או לבעיה וגם לאיך היא יכולה להיפתר, ואת הדימויים האלה אפשר לבנות עבורה כסיפור.

ללא קשר לדמיון מודרך, כדאי שתשוחחי עם בתך על רגשותיה לגבי הלימודים, הקשיבי לה ללא שיפוט וללא מתן עצות והביני מה הקושי העיקרי ואיך היא חווה אותו, ייתכן שתגלי שהקושי אינו נמצא בהכרח איפה שאת חשבת. לדוגמה - ייתכן שבתך מתקשה בקריאה וזקוקה ליותר זמן, אבל דווקא זה אינו מעורר קושי רגשי, אלא אולי דווקא הפחד שיצחקו עליה ויחשפו את חולשתה הוא המקור לקושי.

עצם ההקשבה ומתן רשות לרגשות שלה, ללא נסיון לשנות או ל"תקן" אותם, אלא לתת לה אפשרות לפרוק אותם, הם חשובים מאוד בפני עצמם, אולי אפילו יותר מדמיון מודרך.

בהתאם לרגשות, לקושי ולאופן בו היא עצמה חווה אותו, ניתן לבנות את ההדמיות או טכניקות אחרות שיעזרו לה.

נזכרתי שהמליצו לי על מוצר לילדים שנמצא בחנויות הספרים שנקרא "קלפי הסודות", שמאפשרים לשוחח על רגשות ומצבים רגשיים.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    גלי
    01/02/2010

שלום

לעתים אני נכנסת למצבי דיכאון, הכל נראה לי שחור. הייתי רוצה לדעת האם יש לכם משהו להציע?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• תשובה לגלי

אילה אורי
    01/02/2010

גלי שלום רב,

שאלתך מאוד כללית וקשה לענות עליה באופן שבאמת יהיה יעיל.

אפשר כמובן להציע לך להקשיב להדמיות ומדיטציות בדמיון מודרך שיחברו אותך למשאבים מחזקים של ביטחון עצמי, אהבה, יצירתיות ועוד, אך לדעתי זה לא מספיק.

צריך להבין גם את הרקע הרגשי שלך וגם איך את חווה את הדיכאון - מה את רואה (אולי עוד דברים חוץ משחור), שומעת, חשה, ומהן המחשבות וההתנהגות שלך בזמן דיכאון, ולזה ניתן להציע שינוי, אך כדאי שזה יהיה בדרך חווייתית, שתאפשר לך באמת לחוש זאת, ולא בטוח שעצות בפורום מספיקות.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת מבחן
    אורית
    24/01/2010

המבחנים באוניברסיטה אוטוטו מתחילים
    כבר עכשיו אני לא אני
    אוכלת בטירוף, אםילו חזרתי לעשן, בקושי ישנה
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות עם דימיון מודרך, אולי לקרוא או לשמוע קלטת שירכך את המצב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת מבחן

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

אילה אורי
    24/01/2010

היי אורית,

אני מכירה היטב את המתח שלקראת המבחנים באוניברסיטה ומבינה אותך מאוד.

אני רוצה להציע לך תרגיל שהצעתי כאן בפורום למישהי אחרת, ששאלה לגבי טסט נהיגה, ואותו תרגיל עשוי לעזור גם לקראת תקופת המבחנים בכלל וגם לקראת כל מבחן באופן ספציפי. זהו תרגיל בדמיון שבעצם מטרתו לחבר אותנו ליכולות ולמשאבים שלנו כאשר איננו מרגישים מחוברים אליהם (הנחת היסוד שלי כמובן היא שיש בך את היכולת לעבור מבחנים בהצלחה, הרי עברת לפחות מבחן או שניים בחיים (וברור לי שיותר) כדי להתקבל לאוניברסיטה):

חישבי על יכולת או משאב שכרגע היית רוצה להיות מחוברת אליהם - למשל רגיעה, מיקוד, ריכוז או כל משאב אחר.
    עכשיו בחרי צורה גיאומטרית תלת מימדית שמתחברת לך למשאב או היכולת שהגדרת. זה יכול להיות פירמידה, חרוט, כדור וכו', או אפילו סמל, למשל מגן דוד תלת מימדי. בחרי צבע למורה שלך, צבע שאת אוהבת ושמחזק אותך, ואם תרצי תוכלי להוסיף גם צליל, למשל שיר קצבי ומעצים שאת אוהבת.

לאחר מכן היזכרי במצב שבו השתמשת (בעבר) במשאב או היכולת הזו והרגשת נפלא, חשוב שתבחרי זיכרון שבו זה התבטא בעוצמה. דמייני וחיי את הזיכרון הזה מחדש כאילו זה קורה ממש עכשיו - תראי מה שראית, תשמעי מה ששמעת, הרגישי מה הרגשת והעצימי את התחושות.

(חשוב לא לשפוט בשכל את התהליך, למשל אם הרגשת רגיעה בזמן חופשה, זה בסדר לדמיין את הרגיעה הזו, למרות שהשכל מתערב ואומר "בטח שאפשר להרגיש רגיעה בחופשה אבל זה לא חוכמה, זה לא כמו לא לקראת מבחן". אם את מרגישה שהשכל מתערב וחושב מחשבות כאלה את יכולה להרגיע אותו שהוא מוזמן להמשיך לחשוב מה שהוא רוצה, בעוד שאת ממשיכה את התהליך).

כשאת מרגישה ממש מחוברת למשאב שלך, דמייני את הצורה שבחרת עוטפת אותך מסביב, מקיפה אותך, ראי את הצבע, שמעי את הצלילים והגבירי את הטוב שאת מרגישה לשיא.

כשהרגשות הטובים מגיעים לשיא, דמייני שאת לוקחת צעד אחורה ומשאירה את הרגשות הטובים בתוך הצורה.

נערי את עצמך והתבונני בדמיונך בצורה שלפנייך. ואז צעדי שוב לתוכה, והתחברי מחדש לכל מה שנמצא בתוכה. אם את מרגישה שאת מתחברת בקלות, סימן שזה עובד. אם לא, אולי תשפרי את המרכיבים של הצורה - הגודל, הצבע, המוסיקה, צרי תנאים מיטביים עבורך בתוכה, או שתחזרי לשלב הזיכרון ותגבירי את מה שהרגשת שם, או בחרי זיכרון עוצמתי יותר.

צאי בדמיונך שוב מהצורה, חישבי על משהו שלא קשור, נערי את עצמך..

בחרי מצב שבו היית רוצה להיעזר במשאב שהגדרת, למשל בזמן מבחן או קצת לפניו.

דמייני איך תיראה הסיטואציה כמה רגעים לפני שהמצב נהיה בעייתי, ואז היכנסי בדמיונך לצורה שלך, התחברי למשאבים שלך, ראי את הצבע שבחרת ושמעי את המוסיקה... דמייני את הסיטואציה העתידית במלואה כשאת מחוברת למה שנמצא בצורה, מה משתנה? העצימי את ההרגשה הטובה.

גם ממש לפני מבחן את יכולה לדמיין שאת נכנסת לצורה שלך, והיא מגנה עלייך ומחזקת אותך לכל אורך המבחן, רק את יודעת את זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתונה...
    גלי
    24/01/2010

שלום,

אני חודשיים לפני החתונה. אנחנו מנסים לארגן הכל בצורה צנועה ובקטן אבל בכל זאת הדברים משתבשים. אני מרגישה לחוצה כל הזמן, ואני אפילו מתקשה לישון. הייתי רוצה לדעת איך דמיון מודרך יכול לעזור לי להירגע ולקחת את הדברים בפרופורציה?

לקביעת תור
    סגירה
    חתונה...

הוספת תגובה

• חתונה דמיון מודרך

זהבית טוב
    24/01/2010

שלום גלי
    המוח שלנו (הלא מודע) לא מבדיל בין דמיון למציאות
    ושפתו היא שפת הדימויים /מטאפורות.
    לכן בעזרת הדמיון אפשר להכנס לרובד עמוק/פנימי יותר
    ולהתחבר מחדש למקומות של שקט שקיימים בך.

השקט יאפשר להרגע ולקחת דברים בפרופורציה וכמו כן להרדם בקלות.

את יכולה לשבת/לשכב
    להקשיב לצלילים רחוקים ... וקרובים ... ואולי אפילו יכולה לשמוע את צליל הנשימה שלך.
    לחוש באיזה מקומות יש מגע של הגוף במשטח עליו הוא מונח
    ולהתחיל לכווץ חזק את כפות הרגליים - לספור עד 3 ו - ** ולעזוב (לשחרר) **
    וכך את כל הגוף - חלק, חלק, בתורו לכווץ ולשחרר (שוקיים/ירכיים/אגן-טוסיק/בטן וכו)
    כשתגיעי לקודקוד ותרפי - שימי לב כמה הגוף נוגע עכשיו במשטח עליו הוא מונח
    בידקי מה שונה עכשיו?

וכאן תכניסי דימוי - ואולי הדימוי הבא יוכל לעזור:

דמייני שלפניך שולחן עם פאזל - (בחרי את התמונה שתרצי שתיווצר בסופו)
    כל חלקי הפאזל נמצאים בוודאות על השולחן.

דמייני את עצמך מחברת בין החלקים
    ושימי לב לתחושת ההצלחה והרגיעה שיש לך כשאת מצליחה.

מידי פעם התבונני מהצד על ההתקדמות - וטיפחי לעצמך על השכם - "כמה טוב אני עושה את זה"

ונכון שלפעמים יש חלקים שפחות קל לחבר - אבל מבפנים את יודעת
    עם כל חלק שנכנס למקומו - שזה אפשרי ופשוט.
    שימי לב שכל חלקי הפזל מחליקים למקומם בעזרתך באופן טיבעי
    ואם יש משהו קצת יותר מורכב
    התרחקות לרגע ומבט מלמעלה מגלה הכל.

כשסיימת את הפאזל שימי לב לתמונה
    ושימי לב לתחושה איפה היא ממוקמת ואיזה צורה יש לה או צליל.

מעכשיו יספיק שבריר שניה כדי להזכר בתמונת הסיום בתחושה ובצליל (אם יש)
    כדי להביא אותך למקום מועצם רגוע ולקחת את הדברים בפרופורציה.

מזל טוב :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלטות להעצמה אישית
    יקיר
    16/01/2010

שלום,
    אני מחפש הקלטות של דימיון מודרך להעצמה אישית והגשמת יעדים. היכן אני יכול למצוא הקלטות כאלה? מצאתי באינטרנט הקלטות באנגלית אך אעדיף בעברית, כמובן.
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    הקלטות להעצמה אישית

הוספת תגובה

• תשובה ליקיר

אילה אורי
    16/01/2010

שלום יקיר,

ייתכן שבאתר icnlp של יוסי קדמי תמצא את מה שאתה מחפש, יש שם הקלטות בנושאים שונים.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ללא הדרכה מקצועית
    רביב
    14/01/2010

במסגרת לימודי דרמה אני מלמדת קבוצת נכים
    לאחורנה העברתי להם דמיון מודרך מתוך חוברת שמצאתי
    בדיעבד אני חוששת שאולי פתחי מקומות שאני לא יודעת לטפל בהם...
    האם אני חוטאת להם?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה לרביב

אילה אורי
    14/01/2010

לדעתי את לא חוטאת להם.

קודם כל אני מבינה שכוונתך טובה, ואת עושה זאת מתוך רצון להעשיר ולהועיל יותר.

הדמיות רבות שנמצאות בחוברות עוסקות בחיזוק משאבים פנימיים כמו ביטחון, אהבה ויצירתיות.
    בהדמיות כאלה בד"כ אין נגיעה בתכנים של כל אדם באופן אישי, לכן הן לרוב גם לא פותחות דברים עמוקים.

הדמיות שנוגעות ברגשות וזכרונות רגשיים עשויות לפתוח דברים אישיים. השאלה היא האם חששך מבוסס על תגובות שקיבלת או ראית (כמו בכי) או שזהו חשש בלבד.

גם אם היה בכי, זה לא אומר שצריך לטפל, ובטח שלא את זו שצריכה לטפל, סביר להניח שלאדם יש יכולת להתמודד בעצמו.
    עבור אנשים מסויימים זו יכולה להות הזדמנות מיוחדת במינה לפגוש את רגשותיהם.
    ייתכן שבכי יעלה למשל עקב געגוע למישהו אהוב, אבל זה לא בהכרח רע או פוגע.

במידה שעולה בכי ואת רוצה לעזור, תוכלי פשוט לתת לאותו אדם תשומת לב וזמן פרטי לחלוק איתך את רגשותיו אם יהיה מעוניין בכך, בלי להציע, רק להקשיב, לרוב זה כל מה שצריך.

אם יש לך שאלות נוספות, אנא פני אלינו שוב, דרך הפורום או במייל או בטלפון.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    דקלה
    11/01/2010

לאחרונה אני מרגישה ממש עצובה כל הזמן. אני מרגישה ששום דבר לא משמח אותי והכל נראה לי שחור. אני לא רוצה לפנות לטיפול בכדורים, האם ניתן להיעזר בדמיון מודרך? אני מאמינה גדולה של זה שאדם יכול להציל את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דמיון מודרך לשינוי מצב

זהבית טוב
    11/01/2010

שלום דקלה

לאחר מפגש ראשוני עם מטפל/ת ובירור,
    תוכלי בהחלט להיעזר ב NLP ובדמיון מודרך
    כדי ליצור שינוי ריגשי,
    להוסיף קשת של צבעים ואפשרויות
    ולהשיג את מה שאת כן רוצה.

האמונה שלך
    ש"אדם יכול להציל את עצמו " ,
    היא כמו קרן אור
    שתוכל לעזור לך להשיג את השינוי,
    ביתר קלות.

את הכלים תוכלי אמנם לקבל
    ממטפל/ת -
    ויחד עם זאת
    את היא זו שתשתמש בהם
    ותאפשר לעצמה להשתנות :)

ועכשיו - לרגע אחד
    קחי נשימה עמוקה (תספרי עד 3)
    ובנשיפה ארוכה (בספירה עד 6)
    דמייני איך השרירים - בכתפיים ובצואר - מתחממים, נמסים...
    ופשוט משתחררים

אם בא לך חיזרי על זה כמה פעמים ביום

לכי על זה

בהצלחה דקלה

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה