פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעניק טיפולי NLP חינם במסגרת סטאז'
    מאיר
    12/05/2010

לקראת סיום לימודיי בבית הספר NLP + בתל אביב, אני מתחיל להעניק טיפולים חינם (למשך חודשיים ) , השיטה קיימת בעולם מעל 30 שנה ומתאימה לאנשים המעוניינים לעבור תהליך של שינוי וריפוי בתחומים כגון : ביטחון ודימוי עצמי נמוך, פחד מקהל, חרדת ופוביות, אמונות מגבילות , תקיעות בחיים, רצון לפריצת דרך בחיים, שחרור מטראומות עבר וכד'.

הטיפול מתקיים באופן דומה לטיפול פסיכולוגי (על כורסא אחד על אחד ) ולעיתים הינו דינאמי.

הטיפול מתקיים ברמת גן מרחק 5 דקות הליכה מגשר גהה ביציאה משער גהה מבר אילן.

חשוב לציין כי הטיפול הינו מקצועי ורציני ומצריך התמדה,

ניתן להגיע למפגש התרשמות (חומר נוסף ניתן למצוא ברשת באתר NLP + )

לפרטים ולמעונינים : מאיר : 0506592909

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהצלחה :)

זהבית טוב
    24/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך
    אתי
    09/05/2010

שלום
    האם כל אחד יכול להיות מטופל בדמיון מודרך מישהו אמר לי פעם שאם הלידה היתה לא טבעית
    כגון ואקום אז אין אפשרות לדמיין האם יש אמת באמירה זו
    תודה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

אילה אורי
    09/05/2010

אתי שלום רב,

באופן עקרוני כל אחד יכול להיות מטופל בדמיון מודרך, אלא אם כן נפגע אצלו במוח מרכז עצבי כלשהו כתוצאה מחבלה בנסיבות שונות.

זה לא אומר שכל אחד בהכרח יהנה מטיפול בשיטה זו או ירגיש שהוא מתחבר אליה, אבל עקרונית כל אחד יכול לדמיין.
    הדמיון לא תמיד מתבטא בצורה של תמונות או "סרטים", אלא יש כאלה שיותר חשים את מה שנאמר להם לדמיין ויש כאלה שמתמקדים דווקא בצלילים ובקולות שמלווים זיכרון מסויים או מצב עתידי שהם מדמיינים.

במידה שלידה גרמה לחבלה ונכות מוחית, ייתכן שאכן תיפגע גם היכולת לדמיין, אבל אם הלידה הלא טבעית עוברת בשלום, אין כל סיבה שהתינוק לא ידמיין, יחלום וכו.

דרך אגב, בני בן ה- 10 נולד בניתוח קיסרי, ואני מאחלת לעצמי את עושר הפרטים והמידע שהוא מצייר וכותב מדמיונו...

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 לאחר דחייה חברתית ארוכה
    גפן
    06/05/2010

רןצה לחזור למעגל החברויות כמו שהיה לה ביסודי ובתחילת החטיבה
    איך אפשר לגשר על תקופה ארוכה ולחזור לחיות בסבבה?...

לתיכון היא עולה עם הילדים מהשכבה הנוכחית, כך שזה לא ילדים חדשים עם דף נקי

אני יודעת שבעזרת דמיון מודרך, אפשר לתת לה כלים, במיוחד שעכשיו היא באמת רוצה.

הניתוק היה דו צדדי - גם מצידה ועקב כך מצידם

להנחייתכם אודה,

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

אילה אורי
    07/05/2010

אמא שלום,

משאלתך לא ניתן להבין מה היו המניעים לכך שבתך יזמה את ניתוק הקשר או ההתרחקות, ואני מאמינה שכדי לתת לה כלים מעשיים שבעזרתם תצליח להתחיל "לארוג" מחדש את המארג החברתי שהתפורר,
    חשוב להבין את תפיסתה ועמדותיה בנושא חברויות, מה היא מצפה מחבריה וחברותיה איך היא תופסת את תפקידה כחברה, וגם את המניעים שהביאו אותה להתרחקות, כי סביר להניח שהם משפיעים על ציפיותיה גם כיום.

ייתכן שאם היא בחרה להתרחק מקבוצה גדולה של בני גילה ולא רק מאחד או שניים, גם אם זה היה בהדרגה, ייתכן שקיימת בעיה בדימוי העצמי שלה, אולי אפילו חשש מדחיה, ואלה המשאבים שצריך לחזק אצלה. בלי חיזוק כזה לדעתי הרצון לא יספיק, כי כאשר קיים רצון מאוד גדול לממש משהו ואין כלים ומשאבים נכונים, הפער עלול להיות אפילו גדול יותר ואיתו התיסכול.

אני מאמינה שניתן בהחלט לתת לה כלים שיחזקו אותה, יחד עם מקום תומך ובטוח שבו היא תוכל לבטא בחופשיות את מה שהיא חושבת ומרגישה באוירה תומכת ומכילה, וזאת ניתן לעשות רק בתהליך של לפחות מספר פגישות עם מטפל/ת מוסמכ/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה...
    יסמין
    29/04/2010

היי אני מחפשת מטפל בכיר בNLP ן EFT באיזור חיפה

אני רוצה לטפל בדימוי עצמי וחרדות חברתיות וה דחוף לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה...

הוספת תגובה

• NLP EFT

זהבית טוב
    04/05/2010

שלום יסמין

לצערי אינני מכירה מטפל/ת NLP + EFTבכיר/ה באיזור חיפה

אפשר לפנות למכון רטר ולבדוק איתם לגבי בוגרים/ות NLP באיזור שלך.

הם עצמם אינם מלמדים EFT ובכל זאת יתכן שבין המטפלים שלהם יש
    כאלה שמטפלים גם ב EFT

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מטפל/ת ב- n.l.p
    שרון
    22/04/2010

שלום,

אני מעוניינת לעבור טיפול ב- n.l.p , אשמח לקבל המלצה למטפל/ת באיזור חיפה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מטפל/ת ב- n.l.p

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

אילה אורי
    22/04/2010

שרון שלום,

אינני מכירה אישית מטפל/ת באיזור חיפה. את יכולה לפנות למכללת רטר דרך האתר שלהם, והם יוכלו להפנות אותך לאחד המטפלים או המטפלות המוסמכים מטעמם באיזור חיפה.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים
    רוית
    21/04/2010

אני בת 30 וסובלת מזה כמה חודשים מסיוטים. אני לא יודעת ממש למה, למרות שאני קצת יותר בלחץ לאחרונה, החיים שלי פחות או יותר אותו דבר., האם ניתן לטפל בזה בדימיון מודרך? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים

הוספת תגובה

• תשובה לרוית

אילה אורי
    22/04/2010

רוית שלום,

אני מאמינה שניתן לסייע לך באמצעות דמיון מודרך ו- NLP, אך בטיפול פנים אל פנים של מספר פגישות עם מטפל/ת מוסמכ/ת ולא דרך "מתכון" בפורום.

קשה לענות דרך הפורום לגבי מה עלייך לעשות, כיוון שיש צורך בפירוט רב יותר לגבי התוכן, אופן החווייה שלך, ההסטוריה האישית שלך, משאבי הנפש שלך ועוד.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים

ליאור
    30/04/2010

היי רוית אשמח לעזור לך בנושא הסיוטים.ליאור 0508577845

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי
    אלון
    20/04/2010

שלום

רציתי לדעת האם טיפול NLP אפקטיבי במקרים של ביטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך?
    על מה שמים דגש בטיפול כזה? יש איזו נגיעה בתחום של חשיבה חיובית?
    והאם יש משהו שאפשר לנסות בבית לבד?

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בטחון עצמי

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

אילה אורי
    22/04/2010

אלון שלום,

סליחה על האחור בתשובה.

טיפול NLP הוא שיטה מצויינת למקרים של ביטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך.

בטיפול כזה שמים דגש קודם על דימויים מעצימים ומחזקים עבורך, על יצירת "חוויה מתקנת" לחוויות וזכרונות מהעבר שקשורים לבטחון העצמי והדימוי כיום, על הכרה במשאבי הנפש שלך וחיבור אליהם, על שינוי אמונות מגבילות ישנות לאמונות חדשות שהן בריאות ותומכות באדם שהינך היום, ועל הדמיית המצב העתידי בחיוב ו"קיבוע" שלו בתודעה.

כמובן הכל מכוון לחיזוק והעצמה, תוך ניסוח חיובי של מטרותיך, של השינויים שתעבור תוך כדי התהליך, ושל האופן שבו אתה מדמיין את עצמך העתידי. בתהליך טיפול זה, ואני מדגישה שזה תהליך, מוצאים חיוב גם במה שהביא אותך להרגיש, לחשוב ולהתנהג כלפי עצמך כפי שנהגת, חשבת והרגשת עד היום.

מבחינת דברים שניתן לעשות לבד בבית, אולי אפשר לתמוך בתהליך הטיפול בעזרת הקשבה למדיטציות והדמיות מוקלטות שמנחות להעצמת משאבי הנפש, רגיעה והכרת תודה.
    ייתכן שתוכל למצוא מדיטציות או הדמיות כאלה באתרים שונים העוסקים בדמיון מודרך ו-NLP, כמו למשל האתר של יוסי קדמי.
    לדעתי מדיטציות בלבד אינן תחליף לטיפול מעמיק יותר, שמטפל בשורש/י הבעיה, אך הן עשויות כאמור לתמוך ולהגביר את השפעת הטיפול, בעיקר כאשר מאזינים להן בקביעות.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    13/04/2010

האם יש הוכחות מדעיות מחקריות מובהקות ליעילות טיפולי חרדה שאינן כדורים? כגון מדיטציה , דמיון מודרך, טכניקות רגיעה ונשימה , עיסוי, דיקור, תוספי מזון מסוימים, עשבי מרפא ושיטות נוספות?

מה נחשב לסיכוי הטוב ביותר כנגד חרדה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

אילה אורי
    13/04/2010

אבי שלום,

לצערי איני יודעת לענות על שאלתך. אני יודעת שקיימים מחקרים המעידים על התועלת של מדיטציות ודמיון מודרך וטיפולים משלימים נוספים לטיפול בסרטן, אך לא נתקלתי בהוכחות מדעיות ליעילותם של טיפולים משלימים כנגד חרדה.
    קודם כל אני מזמינה את קוראי הפורום לתרום מהידע שלהם בתחום זה, אולי למישהו יש תשובות ענייניות.

מעבר לכך, בעבר עסקתי בתמיכה מדעית בשיוק תרופות, ואני יודעת שכאשר מדובר בתוצאות שהן סובייקטיביות, ולכן גם מורכבות למדידה, ולמרות שקיימים בוודאי כל מיני סולמות הערכה של רמת החרדה, קשה מאוד למצוא מחקרים שעומדים בקריטריונים מדעיים מוקפדים.
    לגבי שאלתך, צריך לזכור שגם את הטיפול המשלים, יהא אשר יהא, קשה לכמת ולמדוד בדיוק, ויש לקחת בחשבון את המטופלים ומידת האמון שהם נותנים בטיפול ובמטפל, מה שהופך את המחקר לקשה עוד יותר לביצוע.

אני מעזה לשאול אותך שאלה מאתגרת, מקווה שלא תכעס עליי, אני מאמינה שהיא לטובה גם עבורך וגם עבור אחרים. עצום את העיניים לכמה שניות, נשום כמה נשימות עמוקות, ואז שאל את עצמך:

אם לעולם לא תימצא תשובה לשאלה ששאלת, ותיאלץ לחיות בעולם שבו לא תוכל להחליט מהו הטיפול הטוב ביותר עבורך על פי קריטריונים מדעיים, איך זה יגרום לך להרגיש?
    ואפילו יותר מכך, אם החלטת שלא תיקח כדורים בשום אופן, ותצטרך למצוא טיפול אחר שיתאים לך על סמך המלצות של אחרים, או על סמך אינטואיציה, כלומר על סמך מה שליבך יורה לך לעשות, איך זה יגרום לך להרגיש?

אם כשאתה שואל את עצמך שאלות אלה זה מעורר פחד, או חרדה או אפילו כעס - מצויין!!! זה בדיוק המקום להתחיל ממנו את העבודה הרגשית על עצמך, שעשויה לשחרר אותך.

זכור שיש אפשרות לשלב את כל השיטות שהזכרת, אף אחת מהן לא צריכה לבוא על חשבון השניה, ובעזרת השילוב להשיג תועלת בריאותית ונפשית גדולה אף יותר.
    מעבר להחלמה מהפרעת החרדה, זו עשויה להיות תחילתה של צמיחה נפשית ורוחנית שלא תשוער, ואת זה אף כדור לא יוכל לעשות.

איתך, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

זהבית טוב
    13/04/2010

שלום לך אבי
    ישנם אלפי מחקרים בשטחים שונים של ר' משלימה
    חלקם הוכיחו בצורה מובהקת יעילות בטיפול במצבים שונים של חרדה.

בספרים ובגוגל ניתן למצוא רבים מהם.

לדוגמה:
    פרחי באך
    87.4% of those patients who received treatment reported good or very good evolution/results. Bach Therapy appears to be a good alternative to psycho-pharmaceuticals, shows itself to be very effective, with fewer secondary effects, and less than 2% of patients evidencing gastric intolerance to this preparation.

PMID: 20014621 [PubMed - indexed for MEDLINE]

וישנם עוד מחקרים, על דמיון מודרך/מדיטציות /צמחי מרפא /תוספי מזון /הומהופטיה ועוד...

אם תתקשה למצוא - אשמח לעזור

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    שיר
    05/04/2010

היי,

אני בת 40 ,השנתיים האחרונות היו קשות נשוא עבורי בשל משברים כלכליים,זוגיים וכן ובעיקר אישיים.
    אני חשה חסימה מינית-חוסר רצון ועניין למגע אינטימי כלשהו עם בעלי,חסימה רגשית,כעס רב וכן תחושת עצבות שאולי הכי מקשה עליי ביומיום כיוון שהייתי אדם מאוד שמח ועם חדוות חיים.

האם טיפול בשיטת המסע יכול לסייע לי לטפל בבעיותיי הנ''ל? והאם מדובר במספר פגישות/פגישה אחת?
    אשמח לכל פיסת מידע..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• תשובה לשיר

אילה אורי
    06/04/2010

שיר שלום רב,

אני מאמינה שהטיפול בשיטת המסע בהחלט יכול לעזור לך לטפל בבעיותייך הנ"ל ולפתור אותן.

בטיפול בשיטה זו אנו נותנים לעצמנו קודם כל רשות להרגיש רגשות, אותם רגשות שאת מתארת ואחרים.
    עצם הרשות להרגיש את הכעס, התיסכול, העצב ועוד, כבר מקלה, כיוון שככל שאנו נותנים לרגשות לעבור דרכנו, אנו מוצאים יותר ויותר שלווה, דווקא ב"לב הסערה" של הרגש, ולא בבריחה מהרגשות, בהדחקתם או בנסיון להתעלם מהם או לשנותם, כפי שנעשה בשיטות טיפול אחרות.

כאשר מגיעים לתחושת השלווה הזו, "המקור" שלנו, כפי שקוראת לו ברנדון בייס, מפתחת השיטה, אנו יכולים לחוות את הרגשות הגורמים לנו סבל כה רב בצורה שונה, לתת לעצמנו מהמקום הזה עצות מעצימות, להיות מחוברים לתודעה הגבוהה שלנו, לחוכמה האינסופית הקיימת בכל אחד מאיתנו.
    חלק מ"המקור" הוא השמחה, שמחת חיים טבעית המצויה בכל אחד מאיתנו. ככל שאנו מאפשרים לעצמנו לפרוק את הרגשות המעיקים, השמחה חוזרת למקומה הטבעי.

גם התגובה הגופנית שאת חווה,בתחום המיני, כנראה נובעת מאותם רגשות חסומים, ונראה לי ממה שכתבת שאת מודעת לכך.

חלק חשוב נוסף בטיפול המסע, בכל פגישה, הוא שיחה "ליד המדורה". השיחה והמדורה הן דמיוניות כמובן. לשיחה זו מזמינים את מי שיש לנו עניינים בלתי סגורים איתו, איתה או איתם, בד"כ אנשים שפגעו בנו בצורה כלשהי או אנשים שלא נפרדנו מהם בצורה שהיינו רוצים.
    מטרתה של שיחה זו היא פריקת רגשות, קבלת תובנות חדשות על האדם והמצב, השלמה וסליחה, במטרה להשתחרר מהעוצמה הרגשית שהיתה לאותו אדם או לאותו זיכרון בחיינו.

פעמים רבות כאשר יש לנו קושי מול בני זוגנו, למשל כעס מתמשך, או תחושה שבן או בת הזוג אינם מבינים אותנו,אפשר לגלות באמצעות המסע שהרגשנו קושי דומה בעבר מול אחד מהורינו, או שניהם, או דמות משמעותית אחרת בחיינו, וכאשר אנו פותרים את הקושי הזה, בינינו לבין עצמנו, ולאו דווקא מול האדם המעורב, גם הקושי מול בן/בת הזוג עשוי להיפתר.

כמו בכל תהליך, לרוב גם בשיטת המסע, על אף שהיא באמת שיטה בעלת עוצמה, לא כל הבעיות נפתרות בפגישה אחת.
    בכל פגישה ניתן להגיע לשינוי משמעותי בתחום מסויים.
    לרוב מומלץ לחוות לפחות שלושה מסעות כדי להכיר את השיטה ולחוש את השפעתה, אך אין חוקיות מבחינת תדירות הפגישות, וניתן לקיים אותן אחת למספר שבועות.

אפשרות נוספת היא לעבור את סדנת המסע (הסדנה הקרובה תתקיים בארץ בתאריכים 3-5 למאי בהרצליה) וללמוד שם את התהליך, ולאחר מכן ל"החליף" מסעות עם בן/ בת זוג או עם מספר פרטנרים שתכירי בסדנה, או שהשתתפו בסדנאות קודמות, בתדירות שתהיה נוחה לך.

אשמח לתת לך מידע נוסף דרך המייל האישי שלי או בטלפון,

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקימה אינדקס מטפלי NLP
    קרן מזור
    28/03/2010

שלום לכן
    שמי קרן מזור
    והחלטתי בימים האחרונים להקים אינדקס מטפלי NLP חינמי,
    כדי לתת יותר כוח לתחום ולנו מטפלי הNLP
    ואני מחפשת מקומות בהם אוכל למצוא רשימות של בוגרים תלמידים מנחים ומטפלי NLP
    אם יש לכן מידע בנושא או איזשהו רעיון לשיתוף פעולה אשמח לשמוע מכן
    שבוע טוב וחג שמח
    קרן מזור

לקביעת תור
    סגירה
    אני מקימה אינדקס מטפלי NLP

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

אילה אורי
    28/03/2010

קרן שלום רב,

לדעתי כדאי לך לפנות עם הרעיון למרכזים המלמדים NLP בארץ - מכללת רטר, NLP פלוס, מרכז צביאלי-רייס ויוסי קדמי.
    אני מאמינה שיהיה צורך לקבל את אישורו של כל אחד מהבוגרים או המטפלים לרשום אותו באינדקס הנ"ל, אך אולי המרכזים הנ"ל יסכימו לשלוח את ההצעה לרשימות התלמידים והבוגרים שלהם.

לדעתי כדאי לך לפני שאת פונה, לחשוב מה יוצא למרכזי הלימוד מאינדקס זה, למשל שליד כל שם בוגר או מטפל יצויין היכן למד, וזה יהווה עבור בתי הספר ל- NLP פירסום נוסף שאינם צריכים להשקיע בו.
    כדאי לך מראש אולי לבוא עם פורמט מוכן ולציין היכן יתפרסם האינדקס הזה. 

בהצלחה וחג שמח :-)

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן

זהבית טוב
    05/04/2010

שלום לך קרן
    רעיון מקסים.

כמה שידוע לי יש כבר אינדקס מטפלים
    שהקים ג'יימס נחמיאס
    באתר דה מרקר וכן באתר שלו
    אז את יכולה פשוט להצטרף ולמלא את פרטייך שם.

חג שמח
    זהבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלים דימיון מודרך

מיכל
    19/05/2010

שלום,
    מעוניינת לקבל רשימה של מטפלים ממש בסיום הלימודים שמטפלים בחינם ץ
    תודה ! מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש טיפול בדמיון מודרך בחינם
    אור
    25/03/2010

שלום,

יש אולי מתלמד/ת שמוכנים לתת טיפול בדמיון מודרך בחינם?

תודה בכל מקרה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך

זהבית טוב
    25/03/2010

שלום לך אור

כדאי שתפנה למכון רטר.

חלק מהדרישות שלהם לסיום לימודים
    הוא העברה של דמיון מודרך וטכניקות NLP למונחים (ללא תשלום)

בהצלחה
    וחג שמח :)

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מוזמנת לבוא אלי

הילה
    03/04/2010

אני כמעט בוגרת מכללת רטר שנה ב'. עוד חודש אנחנו מסיימים את הלימודים ואני עדיין מקבלת בחינם. שמי הילה ואני גרה בשערי תקווה, ליד ראש העין. אם מבחינת מיקום מתאים לך, את בהחלט מוזמנת בחום. חג שמח ושבת שלום, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

הילה
    03/04/2010

מספר הנייד שלי הוא: 0542290270

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת חג
    דוד
    24/03/2010

שלום, אני בא ממשפחה גדולה למדי שבה אף אחד כמעט לא מסתדר עם אף אחד. ארוחות החג לרוב קשות ואני חוזר מהן בדיכאון. אעבל לצערי אני לא יכול שלא להגיע. אשמח לדעת האם תוכלו להמליץ על שיטה בעזרתה אוכל לא לקחת את הריבים ללב, מעין לנסות לתת להכל לעבור מעלי בלי להיות מושפע מכך. פשוט כל אחד מנסה למשוך אותי לצד שלו וזה לא קל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת חג

הוספת תגובה

• תשובה לדוד

אילה אורי
    24/03/2010

דוד שלום,

אחת הדרכים שה- NLP מציע ליצירת הרחקה רגשית היא להיות בעמדת צופה. אני מבינה ממה שכתבת שעד היום חשת שמערבים אותך בכוח וכל אחד מנסה להשפיע עליך להיות בצד שלו.

יייתכן שאם מראש תחליט שבליל הסדר אתה מאמץ עמדת צופה, תוכל מרבית הזמן להיות בעמדה זו מבלי להיגרר לתוך השיחות והויכוחים. אין זה אומר שאינך יכול להיות פעיל בשיחה, אבל אתה יכול להחליט שאתה בוחר באילו חלקים של השיחה להשתתף ובאילו לא. ייתכן שישאלו אותך מה קרה, ינסו לבדוק מדוע אתה לא מגיב כפי שהם רגילים. במקרה כזה אתה יכול לענות אולי תשובות קצרות ולא מחייבות.

בעמדת הצופה אתה יכול ללמוד דברים מעניינים הן על עצמך והן על אחרים. למשל אתה יכול תוך כדי ה"תצפית" לבדוק עם עצמך את הרגשות המתעוררים בך כשכל אחד מהנוכחים מדבר ומתנהג כפי שהוא מתנהג.
    ייתכן שזיהוי מדוייק יותר של רגשותיך לעומת הרגשת דיכאון כללית, וההבנה בתגובה למה ולמי מתעוררים בך רגשות אלה (כעס, זעם, תיסכול, אשמה וכיו"ב) ילמד אותך הרבה מאוד על עצמך, ואז כל הארוחה יכולה להפוך להזדמנות ללמידה וצמיחה אישית, לשדה התנסות במערכות יחסים, במקום לחוויה של תיסכול עבורך.

תרגיל נוסף שאתה יכול לנסות בעמדת הצופה, הוא להחליט עם עצמך מהו "תפקיד החיים" שמשחק כל אחד מהמשתתפים, על איזה תפקיד בחיים הוא היה יכול לקבל פרס אוסקר. למשל - "הקורבן הנצחי", "המעודדת", "האופטימי", "השורד" וכדומה. גם לעצמך אתה יכול להעניק פרס על תפקידך המרכזי בחיים או בסיטואציות כאלה.
    תרגיל זה מאפשר הכנסת הומור והבנה של הסיטואציה מזווית שונה. לאחר שנתת בדמיונך תפקיד לכל אחד, אתה יכול לצפות איך הוא משחק את תפקידו בצורה הטובה ביותר.
    עצם ההבנה שכולנו משחקים תפקידים בחיים, מאפשרת זוית ראייה שהשפעה הרגשית שונה לגמרי מזו שחווית עד כה.

בהצלחה ונשמח לשמוע ממך אחרי החג איך עברו הארוחות.

חג שמח!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפתור של עוצמה - עיגון NLP

זהבית טוב
    25/03/2010

שלום לך דוד

ישנן דרכים שאתה יכול ללמוד ודי בקלות על מנת שתוכל
    להשאר עם מצב רוח טוב ויציב - בלי קשר למה שקורה סביבך.
    בד" כ עדיף לגשת למנחה NLP
    אבל חושבת שאתה יכול להכין לך "כפתור עוצמה" משלך - שכשתיגע / תלחץ עליו תוכל להתחבר לכל מה שיש בו.

תיזכר לרגע בפעם שבא הרגשת ממש בטוח בעצמך
    ידעת שמה שאתה עושה- נכון לך בכל מאת האחוזים.
    (זה יכול להיות משהו שנמשך יום או אפילו דקה.)

דמיין שאתה שם - ממש עכשיו !!!

אפשר לעצום עיניים

מה אתה רואה ? מה ה"תפאורה" .
    מה אתה שומע?
    מה אתה חש? מה הטמפרטורה? איזה תחושות בגוף
    כמו מה זה?
    איזה מחשבות עוברות עכשיו כשאתה במקום הזה?
    מה אתה עושה ?
    וכשאתה חווה את כל זה מה אתה מרגיש-איזה רגש?

כשתרגיש שהתחברת לרגע הזה -המזוקק - תלחץ לך עם אצבע או שתיים
    על נקודה מסויימת למשל - בכף היד/מרפק/ברך
    ותן לעצמך להתמלא בכל מה שיש במקום הזה - בערך 10 שניות

ועכשיו תמשיך עם רגעים נוספים של
    -רגע שהרגשת בו שמחה מאוד גדולה
    -רגע שבו התגלגלת מצחוק
    -ועוד רגעים מעצימים
    שאת כולם תוכל "להכניס" לאותו מקום

ברור שאם יש יותר מפעם אחת שהרגשת כך אתה יכול להכניס עוד ועוד רגעים של שמחה/צחוק וכו'

חשוב!!!!!!
    בכל פעם שאתה נוגע בנקודה שבחרת
    ללחוץ בדיוק באותה נקודה
    בדיוק באותה עוצמה !!!

עכשיו יש לך "כפתור עוצמה"
    בכל פעם שתתקל במצבים שפעם היו עושים לך לא טוב
    תלחץ על הנקודה ופשוט תזכר ותניח לכל הגוף שלך להזכר
    בכל מה שיש פה. (יכול אפילו ללכת לכמה שניות הצידה)

אפשר לבדוק זאת עכשיו:
    רק לשניה אחת להזכר בתחושה הלא נעימה של מפגש משפחתי
    ומיד ללחוץ על "כפתור העוצמה" ל 10 - 15 שניות
    להתחבר לכל מה ששם

ולשים לב איך זה שונה עכשיו ?!

ה"כפתור" יכול לעזור למצב הזה ומצבים נוספים

בכל מקרה חשוב לחזק את היכולות שלך על ידי מס מפגשים
    עם מנחה בשיטת NLP ולעבוד איתו/ה על הנושא שדיברת עליו
    בצורה עמוקה יותר.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרחי באך
    רני
    22/03/2010

זה לא הפורום המתאים אבל אולי תדעו: בני בן ארבע וחצי וסובל מבעיה שלבריחת שתן ביום,בבדיקה של נפרולוג נאמר לנו לנסות תרופה למשך חודש ולבצע מספר בדיקות שגרתיות,הייתי רוצה לדעת האם בקרב הרפואה הטבעית קיים איזשהו טיפול לילדים בגילו האם אחד מהטיפולים כמו רפלקסולוגיה,אוקופונקטורה או פרחי באך יכולים להתאים למקרה שכזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך

הוספת תגובה

• בריחת שתן אצל ילדים ביום

זהבית טוב
    25/03/2010

שלום לך רני

התשובה היא כן
    ישנם טיפולים מתחום הרפואה המשלימה שיכולים לעזור לבנך.

רפלקסולוגיה,אוקופונקטורה ופרחי באך יכולים להתאים ביחד וכל אחד לחוד
    ואפשר גם דמיון מודרך ואולי "משחקים" של חיזוק שרירים טבעתיים.

חשוב לדעת יותר פרטים, וכמובן גם מה הסיבה שהרופא חושב שגורמת לבעיה.

ולמרות שחסרים חלקים בפאזל, חשוב לדעת שאצל ילדים רבים בגיל הזה, פתרון המצב של בריחת שתן הוא ענין של זמן = כלומר : קורה לעיתם כחלק טבעי מההתפתחות - ונעלם עם הזמן.

אם תרצה תוכל לשתף ביותר פרטים.

המשך יום טוב
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    14/03/2010

האם כל דמיון מודרך צריך לשלב גם הרפיה ונשימות נכונות או שניתן לעשות גם דימיון מודרך בעבודה ובכל מיני מקומות בלי ההרפיה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

אילה אורי
    14/03/2010

ליאת שלום,

מטרתן של ההרפיה והנשימות היא להכניס את המוח למצב דומה לזה שלפני ההירדמות, שבו גלי המוח איטיים יותר, ומכונים גלי אלפא.

במצב זה המוח פתוח יותר להשפעה על תת המודע ע"י דימויים, שהם שפתו של תת המודע.

יחד עם זאת, ניתן להשתמש בדימויים מועילים - מרגיעים, מחזקים ואפילו מרפאים, גם בזמן העבודה, כל עוד הדעת אינה מוסחת ע"י גרויים חיצוניים, או במקום אחר שבו אנו בשקט עם עצמנו כמו בזמן מקלחת.
    גם לחזרה על דימויים יש תרומה בהשפעתם, כך שאם משתמשים אפילו בהדמיות קצרות מאוד וחוזרים עליהן שוב ושובמספר פעמים ביום, יש בהחלט סיכוי שיעזרו.

מקווה שעזרתי :-)

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ענין של אימון

זהבית טוב
    14/03/2010

שלום ליאת

בהמשך לדבריה של אילה

הרפייה היא כמו אימון ספורט
    הגוף לומד את הדרך מפעם לפעם יותר ויותר.

אחרי מספר פעמים ,נהיה קל להכנס למצב המתאים
    גם עם עיניים פקוחות וגם לזמן קצר במיוחד (שניות),
    שמספיק על מנת להזכר בחווייה שחווית בדמיון המודרך
    וליצור את השינוי המבוקש.

(ה"היזכרות" הזו ,יכולה גם לחבר את הגוף במיידי
    לנשימות ותחושות שחווית בהרפייה.

זה כמו כשמריחים פרח - עם עיניים פקוחות -
    מתאפשר להתחבר לתחושה שמחוברת אליו
    ולעיתים זה מספיק לשנות מצב נפשי במיידי :)

המשך ערב טוב
    זהבית טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרין
    03/03/2010

רציתי לשתף בדבר שמאד מעיק עלי ומטריד, אני סובלת מסוג מסויים של ביישנות,חרדה חברתית אם מתעקשים. עבדתי בחנות אומנם ובכיתה אני יושבת בראשונה אבל הביישנות מסרבת לעזוב.
    ואני יודעת שאי לא יכולה להמשיך לחיות כך. ועדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הבעיה הזו לאורך כל החיים.
    בלי חברות,לא מוערכת בחברה,להתפשר על בן זוג וכו-זה לא הוגן לחיות חיים כאלה.
    מרגישה שאני במיעוט ושהרעשנים שולטים בעולם ואני מיותרת פה.
    בחורה רעשנית תשיג כל בן זוג שתרצה בזכות אופיה וכל חברה תרצה בחברתה לעומתי...
    הכי כואב לי שזה אופי ושזה לא ניתן לשנוי.
    האם NLP לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לקרין

אילה אורי
    03/03/2010

היי קרין,

אני כל כך מבינה אותך, כל כך הרבה פעמים הרגשתי כמוך.... בעיקר כשהייתי צעירה יותר, אבל לא רק. עד היום נדמה לי פעמים רבות שיש כאלה שמצליחים הרבה יותר ממני בתחומים שונים בזכות הרעש שהם עושים, שגורם לאחרים להבחין בהם יותר מאשר בי.

יחד עם זאת, בתהליך שעברתי לאורך זמן, אני מבינה שכנראה כבר לא אשנה את עצמי ב- 180 מעלות, ולהפתעתי אני מגלה לא פעם שלמרות שהנטייה שלי להיות שקטה יותר, ואולי דווקא בזכותה, מי שאמור להבחין בי, אכן מבחין בי.
    כמו כן השינויים שעברתי מאפשרים לי כיום לא לוותר על דעותיי ואמירותיי ולא להתפשר, גם בלי לעשות רעש.

כך שמנסיוני, גם עליי וגם על אחרים, NLP יכול לעזור, אבל לא בעצה הנכתבת או ניתנת כלאחר יד, אלא בתהליך בהנחיית מטפל/ת מוסמכ/ת בשיטה, תהליך שבו תתוודעי גם לשורשי הבעיה הרגשית שלך וגם תעברי שינוי בהווה.

השינוי עשוי להיות מושג בעזרת טכניקות אשר יוצרות חוויה רגשית מתקנת לחוויות העבר וכן טכניקות העוסקות בשינוי בהווה וקיבוע מיטבי שלו לעתיד.
    תהליך כזה עשוי לקחת בין 10 ל- 15 פגישות, אולי מעט יותר, אולי מעט פחות, את זה לא ניתן לשעת מראש.

סביר להניח שתוצאת התהליך לא תהיה מה שאולי את מייחלת לו כעת, להיות יותר רעשנית.
    התוצאה עשויה להיות חיזוק הביטחון העצמי ויותר גמישות ביכולת הבחירה של התגובות שלך, כלומר אם כעת התגובה האוטומטית היא נסיגה והסתגרות, תוכלי לאמץ לך תגובות רגשיות, מחשבתיות והתנהגותיות חדשות שינבעו מתוכך, וכן שיכולת הקבלה העצמית שלך תגדל...

ויחד עם כל השינויים, בתהליך הזה תהיה לך הזדמנות להכיר ולהתאהב באדם נפלא באמת ומושלם בדיוק כפי שהוא - את עצמך.

בהצלחה ובאהבה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP ופרחי באך

זהבית טוב
    04/03/2010

שלום לך קרין

מסכימה עם כל מה שכתבה אילה.

יתכן שכדאי במקביל ל NLP לקחת גם תמציות פרחי באך.
    שיכולות להעמיק את התובנות ולסייע בתהליך.

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה