פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדות
    מיכל
    30/04/2009

שלום
    אני סובלת כניראה מחרדה כל שהיא שבמקרים מסויים ממש משתקת אותי פיזית (נכנסת לפניקה)
    במעבר בכביש כשישנן מכוניות ואותה הרגשה גם מעבר בין אנשים שנימצאים בשני צדדים,
    והכי מטריד ומעצבן זה כשאני מנסה לנהוג יש קטעים שגורמים לי להיכנס לפניקה וזה כבר סכנת חיים ולכן אני ממעיטה לנהוג, אני לא אוהבת את ההרגשה הזאת זה תוקע אותי בחיים ולא נותן לי מרחב להתפתח ממש לא משרת אותי ההיתי בטיפול פסיכולוגי עזר לדקה וחצי והתייאשתי, הייתי בטיפול קנסיולוגי ועדיין לא מוכנה לגמרי לשחרר את הפחד שקיים שם.

מחפשת טיפול שיעזור לי לעבד את זה באזור הדרום: גן יבנה או אשדוד.

תודה מראש
    מיכל חכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

אילה אורי
    30/04/2009

מיכל שלום,

החרדה שאותה את מתארת נשמעת לי כמו פוביה - phobia, שהיא פחד לא בהכרח הגיוני או רציונלי ולרוב היא מלווה בתופעות גופניות- פיזיות כמו שיתוק, הזעה, רעד ועוד. רק לשם ההסבר, הפוביות הידועות ביותר הן ממקומות סגורים (קלאוסטרופוביה), ממקומות פתוחים (אגורפוביה), מבעלי חיים כמו עכבישים (ארכנופוביה), נחשים ועוד.

ב- nlp ובשיטת "המסע" קיימות טכניקות יעילות מאוד לריפוי פוביות/פחדים בזמן קצר ביותר.

אשמח לתת לך פרטים על מטפלות שנמצאות יחסית קרוב אלייך, לא ממש באיזור שציינת, אך אני מכירה כמה שנמצאות באיזור נצר סירני- רחובות- נען- באר שבע ואשמח להפנות אותך.

תוכלי להתקשר אליי לקבלת הפרטים- 054-2001040.

ייתכן שזהבית מכירה מטפל/ת קרוב יותר לאיזור שלך.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

זהבית טוב
    30/04/2009

שלום לך מיכל

בהמשך למה שאילה כתבה,
    ישנם 2 מטפלים בסביבה שציינת
    שיוכלו לעזור . (יבנה/באר יעקב - שניהם מאוד קרובים לכביש 431)
    אשמח לתת טלפונים או מיילים שלהם.

את יכולה ליצור איתי קשר
    0523-284262
    בטלפון או SMS
    או דרך המיייל [email protected]

המשך ערב טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתכן

מיכל
    03/05/2009

תודה מצאתי מטפלת בגן יבנה משהו הפנה אותי אליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    רון
    30/03/2009

שלום,
    רציתי לשאול עם בעזרת דימיון מודרך, אפשר למגנט לחיי אדם ספציפי,
    שאני רואה את עצמי בזוגיות איתו

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• תשובה לרון

אילה אורי
    31/03/2009

רון שלום רב,

דמיון מודרך ו- nlp כפי שאני מכירה אותם נועדו לעבוד על החלק שבשליטת האדם שרוצה לעבור את השינוי, ולא במטרה להשפיע על אנשים אחרים.
    גם אני מכירה את "הסוד" ואת הרעיון שאם אתה ממקד את כוונותיך ומחשבותיך במשהו מסויים, היקום ייענה לרצונך. יחד עם זאת, הרעיון כפי שאני מבינה אותו, הוא שאם אתה ממקד את מחשבותיך בזוגיות, הסבירות שתמצא זוגיות היא גבוהה, לאו דווקא עם בן/בת זוג ספציפי/ת. בסרט אמנם מוצגים מקרים של אנשים שהשיגו את בית החלומות, מכונית החלומות וכו', אך זה שונה לדעתי, כי כאן מדובר ברכוש שניתן לקנות בכסף, בעוד שכאשר אנו מנסים "להשיג" אדם אחר, הרי שלא מדובר בחפץ הניתן לרכישה,אלא באדם שיש לו דעות, מחשבות, רצונות ורגשות.

נשאלת השאלה- האם אתה בקשר עם אותו אדם? האם אותו אדםיודע/ת על כוונותיך, ואם כן - האם הוא/היא מעוניין/ת בזוגיות איתך? אם התשובה היא כן - קדימה לדרך, אין צורך בדמיון מודרך, המציאות כבר נוצרה...

אם אתה בקשר עם אותו אדם ואינך מסוגל ליידע אותו/ה על כוונותיך - מה מונע זאת ממך?אם ההימנעות היא בגלל ביישנות או חוסר ביטחון, קיימת אפשרות לשנות זאת.

אם אותו אדם יודע/ת על רצונך ועדיין אינו מעוניין/ת, כדאי שתשאל את עצמך מהיכן נובע הצורך לשנות את דעתו/ה?

כך שמתוך מה שכתבתי, נראה שיש מקום לבדיקה עצמית של הרגשות המתעוררים אצלך בהקשר לאותו אדם (וזה דרך אגב נכון תמיד ולגבי כל אחד, אני לא כותבת את זה חלילה כהטפה, אלא גם כלפי עצמי, כשמישהו אחר מעורר בי רגש מסויים, חיובי או שלילי, תמיד אגיד לעצמי לבדוק קודם כל עם עצמי איך ומדוע אדם זה מצליח לעורר בי רגש כזה, וזה יכול להיות כל רגש, החל מאהבה ושמחה וכלה בתסכול, קנאה או כעס).

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילה שלום, תודה רבה על האור ששפכת

רון
    01/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הרגלים מגונים
    ולדי
    24/03/2009

שלום, אני מתעניין כבר די הרבה זמן ב-NLP והצלחתי לשנות כמה הרגלים ודפוסי חשיבה, שפגעו בי או הפריעו לי, באמצעות השיטה המדהימה הזו. את כל זה עשיתי בלי טיפול או יעוץ של מומחה, אלא מקריאת מאמרים באינטרנט. עכשיו אני דווקא זקוק ליעוץ של מומחה, כי אני אובד עצות. אני מעוניין להסיר עוד הרגל מגונה שלי. יש לי נטיה לחטט ולהיתעסק עם פצעי בגרות שלא נעלמים מהפנים שלי כבר שנים, וזה יוצר פצעים על הפנים מן הסתם. מה שאני לא אעשה וכמה שלא יעירו לי, שום דבר לא עוזר לי להפסיק עם ההרגל הזה. לא שאני לא רוצה להפסיק עם זה. זה פשוט הפך למשהו שיטתי ואני מתעסק ומחטט בפנים בלי לשים לב אפילו. עקבתי אחרי ההרגל הזה בשביל לשים לב מה גורם לי לעשות את זה בתקווה, שזה מה שיעזור לכם להנחות אותי. שמתי לב שאני מתחיל לחטט בפנים כאשר אני משועמם, עצבני, טרוד במחשבות וכיוצא בזה. את המצבים האלה אני לא יכול להוציא מהחיים שלי, ואני סבור שהם פוקדים את כולנו ביום-יום, לכן אני רוצה לשמוע את דעתכם, כיצד אני יכול להפסיק את ההרגל לנוכח הנסיבות שהזכרתי קודם לכן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הרגלים מגונים

הוספת תגובה

• תשובה למישהו

אילה אורי
    24/03/2009

שלום רב,

תודה ששיתפת אותנו בנושא כה רגיש.

נפלא שזיהית את הקשר בין המצב הנפשי לבין ההרגל, זה כבר חלק חשוב בדרך.

ההתנהגות שבה אתה נוקט, כמו כל התנהגות אחרת, רצויה או בלתי רצויה, מספקת סוג של תועלת או הגנה. ניתן ללמד את תת המודע בטכניקות של NLP איך לקבל את אותה תועלת או אותה הגנה גם בהתנהגויות אחרות, שישרתו אותך טוב יותר.

יחד עם זאת בטיפול ב- NLP כדאי לנתח יחד איתך בדיוק אילו מחשבות, תמונות, תחושות וצלילים מופיעים ברגעים האלה, על מנת להגיע לדיוק רב יותר בזיהוי הקשר בין ההתנהגות למצב החיצוני והפנימי.

ניתן להגיע בעזרת טכניקות NLP לשחרור מהתלות הבלתי מודעת שיצרנו בהרגל מסויים.

כמו כן ניתן להגיע בעזרת NLP, דמיון מודרך ומדיטציות למצב נפשי רגוע יותר באופן קבוע, כך שה"טריגרים" יפחתו, כלומר אותם מצבים שכיום מובילים אותך להתנהגות שאתה מעוניין לשנות.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיפאית
    20/03/2009

הייתי מעונינת לדעת היכן ניתן לעשות NLP באיזור חיפה? תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחיפאית

זהבית טוב
    25/03/2009

שלום לך חיפאית

לצערי אני לא מכירה מטפלים בחיפה באופן אישי

יחד עם זה ,
    שמעתי על ליאור ברקן מחיפה
    שהינו מטפל ומורה ל NLP

את יכולה לבדוק איתו טלפונית
    או אולי לקבוע מפגש הכרות.

טלפון: 0545242228

אם תרצי להתייעץ בקשר לכל דבר נוסף
    את מוזמנת

לילה טוב :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות..
    דינה
    13/03/2009

שלום, ברצוני לברר איך בעזרת דמיון מודרך אני משיגה זוגיות ואהבה לחיים שלי,בידיעה שהיום אני בת 27 ורק היום אני באמת מוכנה לזה כל כולי, האם זה דרך אמירה ומנטרות שאני רוצה ומאחלת לעצמי? ,אני חוזרת עליהם תוך כדי שהגוף רגוע ורפוי ?איך עושים את זה בצורה מדוייקת ומוצלחת, אני מאד רוצה ומאד חסרה לי אהבה בחיים ,ומאמינה שזו דרך שאני אצליח איתה. אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות..

הוספת תגובה

• תשובה לדינה

אילה אורי
    15/03/2009

דינה שלום רב,

הדרך שהצעת בהחלט יכולה לעזור.

אם את מרגישה שאת אכן מוכנה כל כולך לזוגיות, הרי שהאמירות והמנטרות בהחלט יכולות לעזור לתת המודע להביא אותך בדרך הקצרה ביותר למימוש מטרתך.
    הדרך המדוייקת והמוצלחת ביותר עבורך היא... הדרך שלך! הדרך בה תבחרי לנסח את מה שאת רוצה, כשחשוב להקפיד שהניסוח יהיה חיובי. חיזרי על כך כמה פעמים שמתאים לך מבלי להגזים, העוצמה לא בהכרח גוברת ככל שמרבים באמירות ובמנטרות.

מה שעוד יכול לעזור הוא לדמיין את עצמך בעתיד, כשיש לך זוגיות, עם כל החושים - הצבעים, הצלילים, הריחות. ממש לקבע בתת המודע תמונה מיטבית של העתיד הרצוי לך..
    בדקי גם אם אינך חשה התנגדות פנימית או התנגדות במקום כלשהו בגופך, ואם משהו בתמונה מעורר התנגדות, כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנגדות ואולי לשנות את הדרוש שינוי.

במידה שתנסי לעשות זאת תקופה מסויימת ותתעורר בך התנגדות מהותית יותר לעצם האמירה או המנטרה, כדאי לבדוק שכל אמונותייך בנושא זוגיות בכלל ואמונותייך לגבי עצמך בזוגיות משרתות אותך גם כן בצורה המיטבית, וזאת ניתן לעשות בתהליך קצר וממוקד.

המון המון בהצלחה!!!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול n.l.p. בחינם
    יון
    13/03/2009

במסגרת לימודי השיטה אני יכול לתת טיפול אחד או שניים בחינם על מנת לרכוש נסיון. נא להשאיר לי הודעה.

לקביעת תור
    סגירה
    טפול n.l.p. בחינם

הוספת תגובה

• טיפול NLP חינם

זהבית טוב
    14/03/2009

שלום יון
    זה רעיון מצויין שיכול להעצים אותך כמנחה ומטפל
    ובאותו זמן לסייע לאנשים שזקוקים לשינוי.

לפעמים כשעושים יותר ממפגש אחד או שניים זה עדיף
    יש סגירת מעגל - לשני הצדדים .

אם תרגיש צורך, אתה יכול להתייעץ
    בהצלחה :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום
    אפי
    10/03/2009

שלום, איך אני יכול לחלום על מישהי/משהו שאני רוצה לחלום עליו. למשל אם אני רוצה לחלום על מישהי איך אני יכול לעשות את זה? ועוד שאלה.. האם אני יכול לגרום לעצמי להתאהב במישהי ע"י דימיון מודרך או היפנוט?

לקביעת תור
    סגירה
    חלום

הוספת תגובה

• תשובה לאפי

אילה אורי
    10/03/2009

אפי שלום,

לגבי שאלתך בנושא החלום, אין דרך להבאיח או לתכנן שתחלום על מישהו מסויים, כיוון שחלומות באים יותר מתת המודע מאשר מהמודע. אתה יכול לבקש/להתפלל לפני השינה לפתור נושא מסויים שמעסיק אותך, וייתכן שזה יצליח.

לגבי שאלתך השניה, תשובתי היא לא.
    בנוסף לכך כל מה שעניתי לך בין התאריכים 5.1 עד ה 17.1 עדיין תופס ולמיטב הבנתי עונה גם על שאלתך זו.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדותי
    א
    07/03/2009

הי,אני בן 23 .יש לי בעיה ואשמח לחלוק איתך ולשמוע את דעתך בנושא. אני מרגיש כי אני ילדותי.זה בא לידי ביטוי:בבדיחות שאני אוהב לצחוק מהם,לדבר הרבה ולומר את דעתי על נושאים שלא שאלו אותי.קופץ מנושא לנושא.לא בטוח על זהותי מבחינת אישיות. קל דעת ואני מרגיש כי לעיתים בקלות ניתן לשכנע אותי למרות שיש לי דיעה מסוימת על נושא מסוים. דעתך ? וכיצד אני יכול להתבגר ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדותי

הוספת תגובה

• תשובה בנושא "ילדותי" ל- א

אילה אורי
    07/03/2009

א שלום,

שאלתך מעניינת ביותר. לא אנסה לענות כאן "כיצד אתה יכול להתבגר" כיוון שהתשובה מורכבת והשינוי הוא בתהליך, וכמו בכל תהליך NLP ודמיון מודרך שעוסק בשינוי דפוסי מחשבה והתנהגות, התשובות והתהליך בעצם יגיעו ממך, המנחה שם רק כדי לכוון אותך בדרך הנכונה עבורך.

מה שמעניין לבדוק לפני שקופצים לפיתרון הוא מה ההתנהגויות האלה באות לשרת, כלומר מה אתה משיג בדרכי התנהגות אלה או מפני מה הן מגנות עליך.
    כאשר מבינים את הכוונה החיובית עבורך שעומדת מאחורי ההתנהגות, קל יותר לקבל אותה, ואפילו להודות לה. כוונתי במונח לקבל אינו בהכרח לרצות את ההתנהגות ולהסכים לה, אלא פשוט להתבונן בה כמצב קיים בלי שיפוט וכעס עצמי.

לאחר שתבין זאת באמת, וייתכן שתגיע להבנה זו בעצמך או בעזרת מנחה, עשויה להתחיל הדרך לשינוי, במטרה שאת אותן תועלות שאתה משיג בדרכי התנהגות אלה, תשיג באופנים שישרתו אותך טוב יותר מעתה ואילך.

כמו כן בתהליך הבדיקה כדאי לבדוק למי ההתנהגות הזו מפריעה - האם לך עצמך, או שאתה מקבל הערות מהסביבה?
    ייתכן שיש מקום לבדוק את ההתנהגויות השונות ובאיזו מידה הן מפריעות לך, כל התנהגות בנפרד, ללא התווית של "ילדותי" או בוגר". לאחר מכן ניתן לבדוק מה בדיוק רוצים לשנות, למשל אולי תגלה שאינך רוצה להפסיק לצחוק מבדיחות גם עד גיל 120? ואולי תרצה ללמוד להקשיב יותר ולומר את דעתך במקומות שמתאימים לדעתך? מה שאני מנסה להצביע עליו הוא שה- NLP מאפשר השגת גמישות במקומות שבהם אנו פועלים באופן אוטומטי, ואנו מלמדים את עצמנו בתהליך זה שניתן לבחור בין מספר אפשרויות תגובה.

אשמח לעזור בשאלות נוספות,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי

א
    08/03/2009

את דבריך ,אבל לא קיבלתי תשובה לשאלתי. אם את מוכנה לומר כיצד עלי לשנות את התנהגותי הילדותית זה יהיה נפלא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל-א

אילה אורי
    08/03/2009

א שלום,

אנא קרא שוב את הפיסקה הראשונה של התשובה שכתבתי לך אתמול. תשובתי היתה שלא ניתן לענות על שאלה זו כ"מתכון" וצריכים לבדוק איתך את הדברים יותר לעומק.
    הבדיקה שלי עם עצמי לדעת האם עניתי "נכון" היא לשאול את עצמי האם מה שעניתי מכוון לטובתך העליונה, ואני עונה לעצמי שאכן זה כך.

יש כאן הזדמנות ללמידה עבורך, לכן אני מפנה את תשומת ליבך ואת תשומת לב הקוראים האחרים, ואני מרשה לעצמי לעשות זאת בידיעה שלא נחשפת בשמך המלא -

אני מפנה את שאלתך השניה בחזרה אליך - שים לב האם תשובתי מאתמול אכן לא היתה מובנת לך, או שעיניך דילגו במהירות על הכתוב במטרה למצוא את אותו "מתכון" התנהגותי או "טיפים" שחיפשת לשאלה כיצד עליך לנהוג? ולאחר שלא מצאת אותם, מה בחרת לעשות עם מה שכן היה כתוב? מה הצלחת כן לקחת פנימה ממה שכתבתי לגבי עצמך - למחשבה, לבדיקה? האם היה משהו, אפילו קטן, שהצלחת לקחת?

שים לב איזה רגש התעורר בך כשקראת את מה שכתבתי אתמול- ייתכן שעלה תסכול? חוסר סבלנות? אולי כעס?

שים לב גם איזה צורך התעורר בך? האם אתה מזהה את הצורך הזה ממקומות אחרים בחייך? ייתכן שקיים צורך בתשובות מיידיות, בסיפוק צרכים מיידי? ובמידה שאינך מקבל את אותן תשובות מיידיות, מה קורה לך אז?

לרוב אכן מזהים כחלק מההתבגרות את היכולת לעצור או להאט במסלול שלנו, לקבל את העובדה שדברים ואנשים לא פועלים בדיוק בקצב ובאופן שאנו מצפים מהם, ותאמין לי, זה קשה לכולנו.
    אני אישית מרגישה שאני מקבלת את "שיעור הסבלנות" הזה כמעט יום יום בחיי. למרות שכבר עברתי את גיל 41 אני מתמודדת עם עצמי עם אותן שאלות לא פעם, לכן במובן הזה אני יכולה בהחלט להבין מה אתה אולי מרגיש.

לצערי ולצער כולנו, ואולי מנקודת מבט שונה, למזלנו הרב, לא ניתן לשנות דפוסי התנהגות והרגלים ע"י קריאת טיפים להתנהגות נכונה יותר או הנחיות בסגנון "תעשה כך וכך". גם אם הייתי כותבת לך חמישה עמודים על איך לשנות את התנהגותך, אני מבטיחה לך שזה לא היה משנה כלום, וזה בודאי לא היה לטובתך העליונה.

כאשר רוצים לעשות שינוי, ובעיקר כשמדובר בדפוסי התנהגות וחשיבה ששירתו אותנו במשך שנים, זה מצריך קודם כל להיות בשקט ולהתבונן פנימה, ומה שעוזר לכך הוא משאבים פנימיים כמו אומץ, סבלנות, אהבה עצמית, ועוד, אני בטוחה שניחנת במשאבים אלה.
    את המשאבים האלה בהחלט ניתן לחזק בטיפול בשיטה שלנו, וכן להגיע לתובנות המתאימות ולאפשרות לשנות את ההרגלים ההתנהגותיים והמחשבתיים.

גם אם תבחר בשלב זה שלא ללכת לסדרת פגישות, אולי תוכל למצוא בסביבתך הקרובה מישהו שישקף לך את התנהגותך, מישהו שישמש מעין "מראה" עבורך, מישהו שיגיד לך "כשאתה נוהג כך וכך זה מעורר בי כך וכך, שים לב...", מישהו שיעשה זאת באהבה ובסבלנות, ללא שיפוט וללא כעס, מישהו שיוכל לעזור לך להבין את עצמך יותר טוב. זה יכול להיות אח או אחות בוגרים או מישהו מבוגר ממך בעבודה, מישהו שאוהב אותך ושאתה חשוב לו או לה... מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

א
    08/03/2009

לדעתי,אשתמש בדברי הפסקה האחרונה שהצעת לי. תודה על הנסיון הרב שלך לסייע לי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש לעזור בקורסים של נלפ
    לאונרדו לם
    06/03/2009

שלום, שמי לאונרדו לם ואני מעוניין לעזור בקורסים של נלפ בכדי לעמיק את טכנולוגיה ,ללמוד ולהמשיך את היתפתחות שלי בנלפ. היום אני מוסמך MASTER בנלפ. מטפל באופן פרטני. תודה לאונרדו לם

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש לעזור בקורסים של נלפ

הוספת תגובה

• לסייע בקורס NLP

זהבית טוב
    06/03/2009

שלום לאונרדו

הרעיון שלך מצויין, חושבת שזה אכן יכול להוסיף לך ולסייע לך בהתפתחות שלך כמטפל
    ובהבנה והעמקה בחומר.

אם למדת בארץ - הטוב ביותר הוא לפנות למוסד הלימודי שבו קיבלת את הסמכתך.

יחד עם זה חפש באינטרנט אודות קורסים שניפתחים
    צור איתם קשר טלפוני, ספר להם על רצונך ואם יש להם צורך
    הם יזמינו אותך לראיון ותוכלו לבדוק ביחד את האפשרות לממש זאת.

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגסטיות חיובית
    אפרת
    04/03/2009

שלום רב. יש לי שאלה: האם הפעולה הבאה חיונית.? (לא בדיוק דימיון מודרך) לפני השינה: לעצום עיניים, ולהשמיע קול בראש שאומר: "אני אוהבת את עצמי" להגיד את המשפט הזה בראש מלא מלא פעמים. עשיתי את זה בלילה סתם כניסוי, עתמתי עיניים ופשוט "הרצתי" קול בראש שאומר משפט חיובי "אני אוהבת את עצמי כמו שאני" ככה מלא פעמים ואז אחרי זמן מה התחלתי להרגיש בתוכי טוב ושלווה כזו. האם הפעולה הזו נכנסת לתת מודע, ואם אעשה את זה כל יום אני באמת אתחיל להרגיש טוב עם עצמי<? עוד שאלה: קראתי איפשהו שבמקום להגיד "אני" חיוני יותר להגיד "את". דוגמא: במקום להגיד "אני אוהב את החיים" יעיל יותר להגיד "את אוהבת את החיים" . האם נכון הדבר? מצפה לתגובות ועצות אם אפשר. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סוגסטיות חיובית

הוספת תגובה

• סוגסטיות חיוביות

זהבית טוב
    04/03/2009

שלום אפרת

כשאת "מריצה" לעצמך את המשפט שלך - את בהחלט יכולה להשתמש ב:"אני".

אם תחליטי להכין לעצמך קלטת/CD תוכלי לדבר שם ב "את" - היות וקלטת/CD
    היא משהו חיצוני - למרות שתהיה עדיין בקול שלך.

ונסי עם עצמך גם את המשפט:
    אני אוהבת את עצמי כמו שאני - יותר ויותר מיום ליום.

תבדקי אם זה מתאים לך - ומה זה עושה לך.

במשפט הנ"ל יש מילים שמרמזות על שיפור הדרגתי
    ויש אנשים שזה מתאים להם יותר - ונותן להם תחושה
    של התקדמות טיבעית.

לילה טוב
    ובהצלחה
    ואשמח לשמוע איך את מתקדמת

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובה לאפרת

אילה אורי
    05/03/2009

היי אפרת,

אני עונה לך ולכל מי שקורא את התשובה. את כבר עשית עם עצמך תהליך של מחשבות חיוביות, וחווית כמו שאת מספרת שאת מרגישה אחרי זמן מה שלווה פנימית, לכן תשובתי עשויה אולי להתאים יותר למי שרק מתחיל בסוג חשיבה זה, שהוא סוג של חזרה על "מנטרה" חיובית.

נוסף למה שזהבית כתבה לך, שאני מאוד מסכימה עימו, כדאי להיות מודעת לתגובה הפנימית שמתעוררת כאשר את מתחילה להגיד לעצמך דברים בסגנון "אני אוהבת אותך כפי שאת" (שמתאים יותר כשעומדים מול המראה, כי אז את כביכול מדברת לעצמך שבמראה, כאילו זו קצת מישהי אחרת) או "אני אוהבת את עצמי כפי שאני".

בדיוק היום דיברתי עם מטופלת שלי על כך, והיא אמרה לי שהיא לא מסוגלת להגיד לעצמה אמירות כאלה כי היא לא מאמינה בכך שהיא אוהבת את עצמה כפי שהיא.

אצל רבים, התגובה הראשונה שמתעוררת לשמע אמירה כזו לעצמם היא התנגדות פנימית. פעמים רבות כאשר ממשיכים יחד עם ההתנגדות ואומרים שוב ושוב את האמירות החיוביות, נוצרת רגיעה של המודע, שכבר שמע את האמירה שוב ושוב ושוב, ואז תת המודע מתחיל לקבל יותר ויותר את האמירה כנכונה.

בתהליך טיפול ב- NLP ודמיון מודרך ניתן לבדוק את ההתנגדויות לקבלת האמירות החיוביות האלה - מה ההתנגדויות משרתות? מה כוונתן החיובית? מפני מה הן מגנות? פעמים רבות אנו מגלים (ולא תאמיני לכמה מאיתנו זה משותף) שאימצנו בילדותנו אמונות שליליות לגבי עצמנו, כגון שאיננו ראויים לאהבה, או שלא ניתן לקבל אהבה ללא תנאי (כלומר שאינה תלויה במעשינו והתנהגותנו).

מתוך אותן אמונות אנו מאמצים לעצמנו דפוסי התנהגות שיאפשרו לנו להשיג אהבה בדרך שאנו מאמינים שהיא נכונה, למשל להיות מאוד נחמדים לאחרים רוב הזמן, תוך התגברות או ויתור על רגשותינו האמיתיים, למשל נפוצה מאוד הדחקה של כעס.

במידה שנקבל את המודעות לאמונותינו, המגבילות אותנו במובן זה, נוכל גם להשתחרר מהן ולאמץ אמונות חדשות, וזאת בעזרת טכניקות פשוטות. אנו יכולים לאמץ למשל את האמונה החדשה שאנו נהדרים כפי שאנחנו.
    פעמים רבות בתהליך פשוט אחד, האמונה החדשה מופנמת ו"מותקנת" כה עמוק בתת המודע שלנו, עד שאין עוד צורך באמירות החוזרות ונשנות לצורך "שכנוע".
    עדיין אמירות אלה נהדרות להשגת שלווה ויצירת הרגשה טובה, כמו מנטרות במדיטציה, וכאשר גם התת-מודע וגם המודע משוכנעים באותה אמירה, אין אהובה ממך בעולם, כי את זו שבאמת אוהבת את עצמך כפי שאת!!!

סופשבוע מבורך,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מטפלNLP
    עופר
    25/02/2009

שלום אני מחפש מטפל/ת NLP למצבי טראומה בילדות באיזור תא והסביבה ? ועוד שאלה מהו מס הטיפולים הממוצע ? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש מטפלNLP

הוספת תגובה

• תשובה לעופר

אילה אורי
    25/02/2009

עופר שלום,

תרפיית "המסע" (the Journey) שגם בה אני מטפלת, בנוסף לדמיון המודרך ול- NLP, ולמעשה שיטה זו צמחה על בסיס ה- NLP , היא שיטה מצויינת להתמודדות עם טראומות שונות, כולל טראומות בילדות. השיטה מפורטת בספר "המסע" מאת ברנדון בייס וכיום נלמדת ועוסקים בה גם בישראל.

הטיפול בשיטה זו ממוקד מאוד. לצורך שחרור וריפוי בנושא מסויים נדרשים בדרך כלל 2-3 מפגשים.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מטפל NLP מומלץ מירושלים
    יעקוב
    14/02/2009

אני מחפש טיפול באמצעות NLP בבעיית OCD. אודה לכם על המלצות

הוספת תגובה

• ליעקוב

זהבית טוב
    19/02/2009

יעקוב שלום
    סליחה על האיחור במתן התשובה
    ניסיתי לבדוק לך מטפל NLP
    שמכירה ויכולה להמליץ עליו בירושלים.
    לצערי ללא הצלחה בינתיים - אמשיך לחפש ואיידע אותך.
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת בNLP מאיזור ירושלים

ליאור ואטס
    09/04/2009

שלום
    ישנה מטפלת נהדרת שאני ממליצה עליה בחום
    שמה עופרה שפי ממעלה אדומים
    מספר הטלפון שלה 052-8972016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת ספרים
    שי
    27/01/2009

שלום רב ראיתי בזמן האחרון שנוספו עוד כמה ספרים בחנויות שקשורים ל nlp האם תוכלו לדרג את הספרים ולתת המלצות? אלו הספרים:(חוץ מהספר של בנדלר!!!! סודות כוחו של המוח הארי לוריין מדריך למשתמש בזיכרון -הארי לוריין אמן את מוחך -הארי אלדר מצויינות אישית בשיטת תע"ל הארי אלדר המוח הימני כמנהל -הארי אלדר

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת ספרים

הוספת תגובה

• תשובה לשי

אילה אורי
    27/01/2009

היי שי,

לא קראתי אף אחד מהספרים הללו לכן לא אוכל להמליץ. אם מישהו מגולשי הפורום קרא ומכיר - אתם מוזמנים להוסיף המלצות.

מה שאני יכולה להציע הוא שתעלעל בקצרה בכל ספר, שים לב האם הסגנון קריא ונעים עבורך, כי לעיתים פוגשים ספרים שיש בהם רעיונות גאוניים אפילו, אך כל כך קשה לקרוא ולהבין אותם... מצד שני ניתן למצוא ספרים שמסבירים רעיון ידוע ואפילו שגרתי בדרך חדשה ומעניינת, מזוית יותר אישית ותוך מתן דוגמאות. אני אישית בעד ספרים עם הרבה תאורי מקרה ודוגמאות אמיתיות.

בהצלחה בבחירה ונשמח שתשתף אותנו בהמלצותיך או הסתייגויותיך :-)

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שי
    27/01/2009

שאלה נוספת היא מדוע אתם בתור אלו שעובדים עם נל"פ לא כותבים ספר שיכול אולי לעזור להרבה אנשים הספר הרציני היחיד בעיברית הוא הכוח הטמון המוח של בנדלר ומאז היו הרבה מאוד התקדמויות והבנות נוספות בגלל התפתחות בחקר המוח ותחומים נוספים של מדעי ההתנהגות והחברה הרי המון ספרים בנושאים כמו טראומות או חוויה סומאטית או תרפיה קוגנטיבית ספרים מקצועיים שמשמשים כמדריך לתרפייה שימושית ומעשית אז מדוע אין יוזה של האיגוד שלעם לכתוב כמה ספרים חזקים ורחבי היקף בנושא? היוזמה הזאת יכולה לקדם שיתוף עם גופים רציניים ומחקריים לאחר שאולי הם יקראו ויחליטו ששווה לפעול בשיתוף איתכם או שיש לכם איך לסייע להם ולקדם תחומים מחקריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ששחכתי

שי
    28/01/2009

חוץ מהשאלה הקודמת אם תוכלי לתת לי מידע על הספר הזה ובמה הוא שונה מהספר של בנדלר רטר דפנה ואמיר: תקשורת עם התת-מודע האם יש בו עוד דברים של nlp האם יש בו דברים שאין בספר של בנדלר כל מידע יהייה לעזר המון תודה ויישר כוח וכיף שיש פורום שניתן לקבל מידע על Nlp בעיברית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא NLP - בנדלר ורטר

זהבית טוב
    30/01/2009

שי שלום
    למיטב זיכרוני (כי קראתי לפני כמה שנים),
    הספר של בנדלר מאפשר "לחוות אותו בפעולה"
    ולהבין קצת מה זה NLP.
    זה בעצם סדנא/ות שהועלו על הכתב.
    יש שם הרבה עבודה עם : SUB MODALITIES ועוד...

הספר של רטר:
    הינו ספר שמיועד למי שלמד/לומד אצלם
    (למרות שמי שלמד NLP או/ו דימיון מודרך במקומות אחרים יוכל להעזר בו).
    בספר מספר טכניקות של NLP
    שחלקן קיבלו גוון שונה בשיטת רטר.

אי אפשר להבין - מספר זה בלבד וללא הדרכה - איך להנחות אחרים !!!

לכן - לא מומלץ לעבוד עם טכניקות ה NLP שבספר
    ובטח ובטח - מבלי לעבור קורס NLP

אך כספר להרפיות של דימיון מודרך הוא יכול להיות שימושי
    (ושוב למי שלא למד דימיון מודרך - חשוב לדעת קודם כל מה לא לעשות-ואיך להוציא מהרפייה!!)

מקווה שעזרתי
    זהבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP ודיכאון
    אור
    25/01/2009

האם טיפול ב - NLP יכול לעזור לדיכאון בינוני .... האם יש הצלחות.... האם יש מטפלים מסויימים שמתמחים בסוג כזה של טיפול..

לקביעת תור
    סגירה
    NLP ודיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון ו NLP

זהבית טוב
    25/01/2009

שלום אור

התשובה היא כן - NLP יכול לעזור בשינוי מצבי דיכאון שונים.

אין התמחות מסויימת ב NLP למצבי דיכאון -
    ומנחה ה NLP , יתאים את ההליכים לפי מה שהמונחה יתאר לו.

האם היתה הבחנה של "דיכאון בינוני" ע"י רופא או שזו תחושתך?
    ואם כן האם לוקח/ת תרופות?

במידה ונוטלים תרופות - יש ליידע את המטפל/המנחה.

המשך יום טוב :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אור
    29/01/2009

תודה על התשובה 1. לא איני לוקחת תרופות, אני הולכת לפסיכולוגית שעד כה לדעתי החמירה את מצבי. 2. ההערכה לגבי רמת הדיכאון היא שלי . אני מצד אחת עובדת כרגיל בתפקיד שדורש יכולת קוגניטיבית גבוהה, מטפלת ב3 ילדים (אם כי ברמה בסיסית) ומנסה ליזום פעילויות (כגון חוגים) מצד שני התחושה היא מאוד קשה, מעיקה ואינה עוזבת אף דקה משעות היום. האם ניתן לטפל ב NLP גם כאשר אין סיבה שאני מודעת לה לדיכאון. האם אין צורך שאברר תחילה את סיבת הדיכאון ? תודה אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

זהבית טוב
    30/01/2009

שלום אור

מדבריך אכן עולה תחושת המועקה והקושי
    ויחד עם זה אפשר לחוש יכולות ומשאבים
    שקיימים אצלך.
    -
    לגבי התרופות:
    בד"כ התרופות הניתנות
    למצבי דיכאון - גורמות ל"השטחת" הרגשות
    ולכן טיפול ה NLP עלול להיות
    פחות יעיל
    וממושך יותר.
    כך שכמובן שזה עדיף - שלא לוקחים.
    -
    אין צורך לברר את סיבת הדיכאון
    וזה לא משנה לטיפול ה NLP .
    -
    אם יש עוד שאלות
    אשמח לענות
    -
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    21/01/2009

האם דימיון מודרך עוזר במהלך לידה? כיצד הוא עוזר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לידה ודמיון מודרך

זהבית טוב
    24/01/2009

שלום ליטל :)

דימיון מודרך הוא כלי שמאפשר ליולדת וגם לבן זוגה
    להגיע ללידה במצב של רגיעה גופנית ונפשית.
    וכמובן שכשהתחושה של היולדת היא כזו,
    היא מועברת גם לעובר.

במצב שבו יש רגיעה, הלידה תתקדם בקצב המתאים
    וההתכווצויות ילוו בפחות כאב.

הרגיעה מאפשרת גם לתהליכים הטיבעיים
    שקורים בגוף בזמן הלידה
    (בין השאר - הפרשות של הורמונים מסויימים - שמסייעים לתהליך)
    להתרחש בקלות.

בנוסף לכך - בזמן שבין הצירים - יש רגיעה -
    והכוחות של היולדת נשמרים ואף מתחזקים
    לקראת ההמשך הטיבעי של התהליך.

דוגמה מתחום שונה שיכולה להמחיש:

כיש צורך בזריקה או בדיקת דם.
    במצב של פחד שמלווה במתח מהדקירה - יווצר כיווץ שרירים במקום המיועד.
    (ובנוסף חלק גדול מהאנרגיה מושקע במחשבות על... בפחדים וכו- ויוצר התשה)
    במקרה כזה, כנראה שיקח יותר זמן למצוא את המקום המתאים לדקירה
    ויגרם כאב חזק במקום - כי השריר מכווץ.

לעומת זאת יש אנשים,
    שיאפשרו לדימיון ולמחשבות שלהם לעבוד עבורם,
    ירפו את השרירים - יגיעו רגועים - ינשמו כמה נשימות בזמן התהליך
    ויעברו אותו במהירות - כמעט ללא כאב או מופחת.
    וישארו עם אנרגיה וכוחות להמשך היום.

בהצלחה :)
    והמשך יום טוב

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה