מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנתי05/01/2010
שלום רב,
יש לי בעיה של שפיכה מהירה. רציתי לדעת האם NLP יכול לעזור, וכיצד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
אילה אורי05/01/2010שלום רב,
ייתכן ש- NLP יכול לעזור.
מהמידע בשאלתך קשה להגיד כרגע בדיוק כיצד, כיוון שזה תלוי בגורמים המשפיעים עליך בהיבט של השפיכה המהירה. למשל - חשוב האם זה קורה תמיד או רק בחלק מהפעמים שאתה מקיים יחסי מין. אם זה קורה רק בחלק מהפעמים - לברר מהם הגורמים המשפיעים, למשל אם מתעוררת הרגשת לחץ (לחץ זמן או לחץ אחר) או חוסר ביטחון או כל הרגשה אחרת.
הטיפול מכוון לאופן שבו אתה ספציפית חווה את הבעיה, ולאופן שבו אתה מתקשר עם עצמך בהקשר לה.
הפן הרגשי מאוד חשוב, בעיקר כיוון שמדובר בנושא שעבור מרבית האנשים הוא רגיש ואינטימי. כוונתי בפן הרגשי היא לא רק לרגשות לפני, אלא גם להתמודדות עם הרגשות שאחרי. הטיפול ב- NLP עוסק כמובן בכל מגוון הרגשות המתעוררים.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך והרזיהגילי03/01/2010
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן להיעזר בדמיון מודרך כחלק מתהליך הרזיה. האם הוא יכול לעזור בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
אילה אורי03/01/2010גילי שלום רב,
בהחלט ניתן להיעזר בדמיון מודרך כחלק מתהליך ההרזיה.
במקצועי אני גם דיאטנית, ויכולה להגיד לך שמנסיוני ומנסיונם של חבריי למקצוע, כאשר תהליך ההרזיה נעשה אך ורק באמצעות תפריט, ומתייחס אך ורק להרגלי האכילה ולא להיבטים רגשיים, הרי שבמקרה הטוב הוא מחזיק מעמד לזמן מוגבל.
אני מאמינה ויודעת שכל נושא האכילה קשור קשר עמוק לילדותנו, לעברנו, לאמונות ודפוסים שרכשנו לעצמנו. פעמים רבות אכילה היא מנגנון הגנה כדי לא להרגיש רגשות מסויימים, או משמשת כפיצוי רגשי.
כמובן לרוב תהליכים אלה אינם מודעים, וניתן בעזרת תהליכים של דמיון מודרך ו- NLP להביא אותם למודעות כדי למנוע אכילה כתגובה אוטומטית במצבים שונים. כמו כן קיימות טכניקות המשפיעות ברמה הלא מודעת.
בתהליך שמשלב דמיון מודרך ו-NLP, שבו מתייחסים בעיקר לצד הרגשי ולאו דווקא לצד המחשבתי או ההתנהגותי, ניתן לגלות הרבה מאוד על החסמים והאמונות שכל אחד מאיתנו פיתח לעצמו, שקשורים לאוכל.
כמו כן ניתן להיעזר בהדמיות של עצמי הרזה יותר בעתיד, אחרי השינוי, ולחזק בעזרת הדמיון את המשאבים והכוחות הפנימיים הדרושים לתהליך.
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה28/12/2009
האם יש הבדל בין פסיכותרפיסט (בעבר הייתי אצלו 9 שנים) לבין מטפל שעובד בטיפול התנהגותי קוגנטיבי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה וטיפול התנהגותי קוגניטבי
זהבית טוב28/12/2009שלום לך יפה
כמה שידוע לי:
פסיכותרפיה היא טיפול נפשי ע"י שיחות בלבד, שמורשים לעסוק בו רופאים פסיכאטרים פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאלים קליניים.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי,הוא טיפול פסיכולוגי, שהרעיון בבסיסו הוא ש,לא מספיק לגרום לשינוי בהתנהגות המטופל ויש צורך גם בלמידה ותרגול של התנהגויות חדשות.
הטיפול המשולב הוכח כיעיל בטיפול בהפרעות חרדה שונות, בדיכאון ובהפרעות אכילה.
אם תרצי לקבל תשובה מפורטת יותר, כדאי לפנות לפורום שעיקר עיסוקו בפסיכולוגיה.
המשך ערב טוב :)
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מחתוןנהנילי24/12/2009
שלום, אני אמורה להתחתן בעוד 3 חודשים וזה נוראה מלחיץ. האם תוכלו להציע משהו שירגיע אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנילי
אילה אורי24/12/2009היי נילי,
כדי לענות לשאלתך נזדקק ליותר פרטים לגבי מה את רואה בדמיונך או חווה או חשה כשאת חושבת על החתונה.
איזה חלק בדיוק מעורר את התחושות הקשות - האם הפחד או הלחץ מתעורר מהמחשבות על מסיבת החתונה עצמה - האם היא תצליח, האם יגיעו האורחים שתזמינו וכדומה, או האם רגשות אלה מתעוררים מהמחשבות על מה שאחרי.
בוודאי שאירוע כמו חתונה הוא אירוע גדול, חשוב ומעורר מתח עבור אנשים רבים, אבל כל אחד חווה את המתח בצורה אחרת וסביב נושאים אחרים, לכן כדי להציע משהו שבאמת ירגיע, רצוי לכוון אותו ספציפית לנושא ולאופן החוויה של האדם.
במידה שלא תרצי לחשוף בפורום את מה שאת מרגישה וחושבת, ייתכן שנושא זה מתאים יותר לטיפול אישי.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו nlp?שירה20/12/2009
מהו טיפול אן אל פי?ומה הוא שונה מטיפול אנרגטי היפנוזה וכ"ו?
איך הוא עובד?מה עושים בו?שיחות תיקשור??האם זה מנקה טראומות מהעבר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול NLP
זהבית טוב20/12/2009שלום שירה
טיפול / הנחיית NLP עובד עם הלא מודע בטכניקות והליכים שונים.
מפגש מורכב משיחה/תשאול (על מה המונחה רוצה להשיג מה מונע וכו'),
והליכים שמיועדים לחבר את המטופל/מונחה, למשאבים פנימיים שלו
ולאפשר העצמה ותחושת יכולת.
זאת, תוך שינוי אמונות שמגבילות את צעדיו לאמונות מעצימות.
חלק מההליכים מרגיש כמו "משחקים" חלקם כמו דמיון מודרך (וחלקם גם וגם).
ממפגש למפגש מתקבלות אפשרויות נוספות לפעולה שלא חשב/ה עליהן קודם
ואפשר לשים לב לשינוי שמקרב למטרה עליה דיבר/ה במפגש הראשון.
אין פה היפנוזה ואין זה טיפול אנרגטי או תיקשור.
(לטיפול אנרגטי ותקשור יש בד"כ אופי יותר פסיבי כשהמטופל "מקבל" אנרגיה ,
ב NLP האדם מתחבר אקטיבית, ליכולות שקיימות בו כל הזמן שלעיתים נדמה לו שאינן ברשותו
או שהיו לו ו"איבד אותן").
יש כאו תקשורת עם הלא מודע (באמצעות השיחה וההליכים).
בטיפול בטראומה - כשזכרון חוויה מסויימת גורמת לרגש מסויים (למשל פחד),
המטופל/מונחה "ניגש לזכרון" (כפי שהוא מופיע אצלו ), אך הפעם כשהוא
מחוזק במשאבים - ומה שקורה הוא, שהאירוע קיים אבל הרגש שליווה את האירוע, נעלם.
המוח שלנו הוא מכונה מופלאה עם אינספור יכולות - ול NLP - מפתחות שבעזרתם ניתנת לאדם גישה אליהן.
המשך ערב טוב
זהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בליווי דימיון מודרך בארה"בטליה16/12/2009
הי, אני נמצאת בארה"ב באזור וושינגטון / צפון וירג'יניה, ומחפשת מטפל/ת בדימיון מודרך שתלווה את תהליך ההכנה ללידה והלידה. מישו מכיר ? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך בארה"ב
זהבית טוב20/12/2009טליה שלום
לצערי אין לי מישהי שיכולה להתאים באיזור וושינגטון :(
יום טוב
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בנושא. אני זקוקה לעזרה.סיגל ברעם13/12/2009
בעלי עבר NAAION, לפני כשלושה שבועות. למעשה מדובר בבצקת על עצב הראייה הפוגעת החדות הראייה ובשדה הראייה בדרגות חומרה שונות. בעלי איבד את הראייה (רואה צלליות) בעין ימין לפני שנתיים, ולפני כשלושה שבועות חזר על עצמו המקרה בעין שמאל, בה איבד חלק גדול משדה הראייה התחתון והשמאלי, ובמה שנשאר, הוא רואה תמונה מאוד לא ברורה וחשוכה.
התחלנו טיפולבדיקור לפני כשבועיים (שלוש פעמים בשבוע), והיינו בטיפול אצל פסיכולוגיל שיקומית המטפלת גם בקינסיולוגיה, גם בהילינג וגם במגע בריאות.
חברה טובה עושה לנו ערבים מרוכזים של דימיון מודרך (היא לא מטפלת מוסמכת אלא סתם בחורה שנהנת ומאמינה בדמיון מודרך, כשהכל נעשה עפ"י ספר שקנתה והיא גם כזו שיש לה את זה.
האם יש דבר נוסף שאנו מפספסים בטיפול על מנת להגדיל סיכויים (הרפואה הקונבנציונלית אינה נותנת תקווה בכלל) לשיפור המצב?
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
אילה אורי15/12/2009סיגל שלום,
כמטפלת לא רק ב- nlp ודמיון מודרך, אלא גם בשיטת "המסע", אני מרגישה מחוייבת להמליץ לנסות טיפול בשיטה זו בהקשר זה, לא כפירסום לעצמי, ואשמח להפנות אתכם למטפל/ת אחר/ת בשיטה באיזור מגוריכם.
אני חווה ברמה יומיומית את העוצמה של התהליך בטיפול בבעיות רגשיות ובבעיות פיזיות-גופניות, שפעמים רבות קיים רקע רגשי שמעצים אותן או מאפשר את קיומן.
מבחינת הרקע הרגשי, גם אם אינכם מאמינים שהבעיה שלו קשורה למקור רגשי, הרי שבודאי הוא חווה כיום הרבה מאוד רגשות כתוצאה מהבעיה ומחוסר הוודאות, כמו פחד למשל, ותהליך "המסע" הוא דרך מצויינת לעבד את הרגשות האלה ולצאת מחוזק ומועצם, מה גם שבמקרים רבים התהליך באמת מאפשר הטבה ואף ריפוי רגשי ופיזי.
עוד פרטים על השיטה תוכלי למצוא בספר "המסע" מאת ברנדון בייס
בברכת בריאות שלמה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט נהיגהדנית08/12/2009
אני לומדת שנתיים נהיגה. עשיתי לא מעט הפסקות באמצע בגלל הלימודים באוניברסיטה ומעבר דירה. אני בת 27 ועדיין אין לי רשיון ואני ממש לא אוהבת שאנשים שואלים איך זה קרה. מאז ומתמיד מימנתי את עצמי ובגיל 18 לא יכולתי לממן שיעורי נהיגה. בכל אופן, מחר יש לי טסט ואני לחוצה. כבר די נמאס לי מהשיעורים ואני מאוד רוצה לסיים עם זה. מה גם שהעול הכלכלי של שיעורי נהיגה הוא לא קטן. זה הטסט הראשון שלי, ועד כמה שאני מנסה לא להיות לחוצה, אני לחוצה למדי. מה עלי לדמיין כדי לעבור את הטסט הזה או לפחות כדי להעניק לעצמי איזה מצב נפשי רגוע לפני ובמהלך הטסט?
אשמח על תשובה מהירה, הטסט מחר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנית
אילה אורי08/12/2009דנית שלום,
קודם כל בהצלחה, ועבורך, לא עבור מה שאנשים אחרים חושבים. בכל מצב שבו תהיי בחיים, וזה לא משנה אם זה רשיון נהיגה או משהו אחר, תמיד עלול להיות מישהו שיתהה, שיבקר....
הלחץ וההתרגשות במצבים אלה הם טבעיים, לכן קודם כל קבלי אותם כבני לוויה ודעי שאת יכולה לעבור את הטסט גם כשאת לחוצה ומתרגשת. אני מתארת לעצמי שעברת לא מעט מבחנים בתיכון ובאוניברסיטה והיית לחוצה לפניהם והתרגשת.
מה שעשוי לעזור הוא שגם היום וגם מחר לפני הטסט אם יהיה זמן, תרגלי את התירגול הבא:
חישבי על יכולת או משאב שכרגע היית רוצה להיות מחוברת אליהם - למשל רגיעה, מיקוד, ריכוז או כל משאב אחר.
עכשיו בחרי צורה גיאומטרית תלת מימדית שמתחברת לך למשאב או היכולת שהגדרת. זה יכול להיות פירמידה, חרוט, כדור וכו', או אפילו סמל, למשל מגן דוד תלת מימדי. בחרי צבע למורה שלך, צבע שאת אוהבת ושמחזק אותך, ואם תרצי תוכלי להוסיף גם צליל, למשל שיר קצבי ומעצים שאת אוהבת.
לאחר מכן היזכרי במצב שבו השתמשת במשאב או היכולת הזו והרגשת נפלא, חשוב שתבחרי זיכרון שבו זה התבטא בעוצמה. דמייני וחיי את הזיכרון הזה מחדש כאילו זה קורה ממש עכשיו - תראי מה שראית, תשמעי מה ששמעת, הרגישי מה הרגשת והעצימי את התחושות.
כשאת מרגישה ממש מחוברת למשאב שלך, דמייני את הצורה שבחרת עוטפת אותך מסביב, מקיפה אותך, ראי את הצבע, שמעי את הצלילים והגבירי את הטוב שאת מרגישה לשיא.
כשהרגשות הטובים מגיעים לשיא, דמייני שאת לוקחת צעד אחורה ומשאירה את הרגשות הטובים בתוך הצורה.
נערי את עצמך והתבונני בדמיונך בצורה שלפנייך. ואז צעדי שוב לתוכה, והתחברי מחדש לכל מה שנמצא בתוכה. אם את מרגישה שאת מתחברת בקלות, סימן שזה עובד. אם לא, אולי תשפרי את המרכיבים של הצורה - הגודל, הצבע, המוסיקה, צרי תנאים מיטביים עבורך בתוכה, או שתחזרי לשלב הזיכרון ותגבירי את מה שהרגשת שם, או בחרי זיכרון עוצמתי יותר.
צאי בדמיונך שוב מהצורה, חישבי על משהו שלא קשור, נערי את עצמך..
בחרי מצב שבו היית רוצה להיעזר במשאב שהגדרת, למשל הטסט.
דמייני איך תיראה הסיטואציה כמה רגעים לפני שהמצב נהיה בעייתי, ואז היכנסי בדמיונך לצורה שלך, התחברי למשאבים שלך, ראי את הצבע שבחרת ושמעי את המוסיקה... דמייני את הסיטואציה העתידית במלואה כשאת מחוברת למה שנמצא בצורה, מה משתנה? העצימי את ההרגשה הטובה.
גם לפני הטסט עצמו את יכולה לדמיין שאת נכנסת לצורה שלך, והיא מגנה עלייך ומחזקת אותך לכל אורך הטסט, רק את יודעת את זה...
בהצלחה שוב!
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך בשביל אחריםדנה01/12/2009
אמי מתקשה מאוד בחודשים האחרונים למצוא עבודה. אני מנסה לעזור לה, אבל בינתיים ללא הצלחה.
אני לא מאמין שהיא תהיה מעוניינת לעשות תרגילי דמיון מודרך, השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות זאת עבורה? ז"א שאני אדמיין אותה מוצאת עבודה ומצליחה בה, או מצליחה בראיון עבודה וכו'?אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בנושא דמיון מודרך בשביל אחרים
אילה אורי01/12/2009שלום רב,
משאלתך ניכר שאתה דואג מאוד לאימך וזה נפלא.
קשה לעזור לאדם שאינו רוצה או אינו מרגיש שהוא מסוגל לעזור לעצמו, ואינני בטוחה כלל שזה אפשרי.
גם אם תנסה לדמיין עבורה, ייתכן מאוד שזה לא יעזור כי אולי בתוכה קיימת התנגדות, או אמונה מגבילה, שמחבלת בהצלחה, למשל האמונה שבגילה קשה למצוא עבודה, או שאין צורך בכישוריה וכו'.
גם לא ברור על איזה רקע היא הפסיקה לעבוד, אולי היא פוטרה והפיטורים פגעו בה, אולי היה שם עלבון אישי שנשאר לא פתור, אולי נפגע האמון שלה בעצמה.
לכן התרגילים שיכולים לסייע לה אינם דווקא לדמיין את המטרה הסופית, אלא יותר לבדוק מה מפריע וחוסם כרגע, ולטפל בחסימות אלה בעזרת טכניקות nlp.
אם ניתן יהיה להגיע איתה לשינוי אמונות, כך שהיא תצטייד באמונות חדשות שהן בריאות ומעצימות, קיים סיכוי הרבה יותר גבוה לא רק שהיא תמצא עבודה, אלא שהיא גם תגדיר לעצמה מתוך אותה תחושת עוצמה ויכולת איזו עבודה היא רוצה, כמה שעות היא רוצה לעבוד, באיזו סביבה וכו'.
כאשר מחפשים עבודה מתוך תודעה כזו, גדל הסיכוי למצוא עבודה שבאמת תתאים לה ושהיא תוכל גם להתמיד בה ולייצר לעצמה חוויה חיובית של הצלחה מתמשכת.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך בקשר לאחריםמירי23/11/2009
שלום רב,
הייתי שמחה לדעת איך בדיוק עובדת השיטה של דמיון מודרך. האם אני פשוט צריכה לדמיין את עצמי מצליחה בכל מיני תחומים?
דבר נוסף, האם ניתן להשתמש בדמיון מודרך לטובת מישהו אחר?
בתודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך
זהבית טוב23/11/2009שלום לך דינה
המוח שלנו אינו מבדיל בין מציאות לדימיון
ולכן כשאנחנו מדמיינים משהו הוא חווה זאת
כאילו זה קורה.
פעמים רבות אנשים נזכרים ומשחזרים מבלי משים
כל מיני מצבים שחוו בעבר - טובים פחות או טובים יותר
ובאותם רגעים הם שם - ברגע ההוא.
כשהזכרון לא חיובי זה עלול לשנות את מצבם רוחם
את המחשבות ואת הפעולות שיעשו או לא יעשו.
כשהזכרון חיובי ומעצים יתכן שזה ישפר את מצב הרוח שלהם
ויקח אותם למקום של התקדמות ועשייה נוספת .
באותו אופן אם תדמייני עצמך - במכוון - פועלת ומצליחה,
בתחום שבו את מעוניינת ותחווי זאת כאילו זה קורה עכשיו
זה יוכל לסייע בידך להשיג זאת יותר בקלות.
ספורטאים בשטחים רבים ובמקומות רבים משתמשים
בכך לשיפור היכולת שלהם.
לצורך כך את יכולה בתור התחלה להתבונן במישהו שעושה זאת
בשלב הבא לדמיין שאת צופה בעצמך עושה זאת
ובשלב הבא להכנס לתוך הדמות שלך ("ללבוש אותה")
ולחוש עצמך עושה זאת.
(לראות דרך העיניים שלך לשמוע דרך האזניים שלך וכו'
באותה דרך תוכלי להנחות גם אחרים.
ערב טוב
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה למציאותרבקה18/11/2009
יש ברשותי הקלטות של דמיון מודרך שקיבלתי לאחר קורס NLP, באת הפעמים שהקשבתי להקלטה הגעתי למקום שהיה לי מאוד קשה לצאת ממנו, ולקח לי זמן רב להתאושש ממנו.
כיצד ניתן להימנע מלהגיע למצבים כאלה? ההקלטות מיועדות לכולם ואני לא מחשיבה את עצמי כבעלת בעיות חריגות במיוחד.
האם פשוט להניח להקלטה, או דווקר "להלחם" בפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרבקה
אילה אורי18/11/2009רבקה שלום,
האם כוונתך שהגעת לזיכרון קשה או אפילו טראומתי שהיה לך קשה להתאושש ממנו? או פחדים שעלו מפני העתיד?
בדרך כלל בטיפול ב- nlp ודמיון מודרך מחברים אדם למשאבים פנימיים מחזקים כמו ביטחון ואהבה לפני שנוגעים בזכרונות כואבים, ובעזרת החיבור למשאבים המחזקים יוצרים חוויה מתקנת לזכרונות העבר.
כאשר אדם רואה את העתיד בדמיונו באופן שמפחיד אותו, כדאי לבדוק מה מקור ההרגשה בעבר או בהווה.
במידה שבהקלטה אין חיבור למשאבים המחזקים,ואת מרגישה שהיא עלולה לגרום לך שוב למצב דומה, אולי כדאי בינתיים לא להאזין לה, אבל כן להשתמש במה שעלה אצלך כ"צלצול השכמה" לכך שכדאי לך לטפל בנושא זה ולהשתחרר מהמטען הרגשי שנמצא שם, במקום לתת לו לשקוע שוב פנימה.
אני לא בעד "מלחמות" - לא ברגשות שלנו וגם לא במחלות או תופעות נפשיות או פסיכוסומטיות, אלא דווקא בעד לקבל את הפחד שעולה כטבעי, ולעשות איתו את התהליך הנכון שיאפשר לך לסיים את החוויה בתחושת השלמה ורגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובתך על קלטות
רבקה26/11/2009אני עברתי קבוצת NLP עם אריה מליניאק והקולגה שלו, יוסי.
וגם אז, כשעשינו דימיון מודרך, הגעתי למקום מאוד כואב, מפגש עם אלוהים שזיעזע אותי מאוד.
אני יכולה להעיד שזה גרם לי לברוח מדימיונות מודרכים וניסיתי לחזור לזה אבל כל פעם מחדש אני מגיעה למקומות שקשה לי להתמודד איתם ואני מפחדת שזה, בסופו של תהליך, יזיק לי יותר מיועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לרבקה
אילה אורי26/11/2009רבקה שלום,
המקומות הכואבים שעולים לנו בדמיון המודרך הם מקומות שמבקשים ריפוי ועולים בדמיוננו כדי לקבל ריפוי.
דווקא בקבוצה זה נשמע לי מקום מצויין להעלות את הכאב הזה שחווית, למשל בהפסקה בפני המנחים, ואפילו במהלך המפגש בפני השותפים לקבוצה, כיוון שכאשר את חושפת את כאבך ומראה את הפגיעות שלך, את מאפשרת גם לאחרים לעשות זאת, ואין אחד מאיתנו שאינו פגיע ואינו כואב, כל אחד במקומות שלו.
אני בטוחה שהרבה אנשים שקוראים את הודעתך מקבלים עכשיו רשות פנימית למה שהם עצמם חוו בתהליכים כאלה.
בהנחיה נכונה, בכל מקום כואב או מזעזע שהגעת אליו, אם זה המפגש עם אלוהים ואם מקומות אחרים, עשוי להתבצע תהליך של שחרור הכאב, אולי הכעס או רגשות נוספים, ולאחר מכן סליחה והשלמה, שיאפשרו לך להתחזק ולצמוח מהחוויות האלה.
אינני חושבת שעצם המפגש עם המקומות הכואבים בתוכך יזיק לך, כיוון שמה שקרה הוא שחווית רגשות חזקים, וזה קורה גם בחיי היום יום. רגשות חזקים אינם מזיקים לנו, הם עוברים דרכנו בעוצמה ולאחר מכן עוצמתם פוחתת.
יחד עם זאת, כיוון שאני כל כך מאמינה ביכולתם של כלים אלה להביא תועלת, והחוכמה הפנימית שלך כבר הובילה אותך בכיוון זה יותר מפעם אחת, הייתי ממליצה לך לא לברוח מזה, אלא לעבור את התהליכים בצורה מונחית. זה יכול להיות בקבוצה או במפגשים אחד על אחד, את עצמך יכולה לדעת מה מתאים לך יותר.
בברכה,
אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NLP והפרעות קשבמיכלי14/11/2009
הי לכן
רציתי לשאול האם השיטה מתאימה לטיפול בהפרעות קשב. הרי השיטה באה ללמד איך לשנות גישה והתנהגות אבל בהפרעה יש אלמנט של חוסר שליטה שנובע מבעיה נוירולוגית, האם ניתן להצליח לשלוט על התהליכים הללו או שייתכן תסכול נוסף על הקיים בשל אי הצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכלי
אילה אורי14/11/2009מיכלי שלום,
האם את שואלת עבורך או עבור ילד או מישהו אחר? אני שואלת זאת, כי אם מדובר בך, את תדעי להגדיר מה את מרגישה ומה משפיע עלייך בהקשר זה, ובאיזו מידה את מרגישה את חוסר השליטה, בעוד שאם מדובר במישהו אחר, קשה יותר לדעת.
למיטב ידיעתי, למרות שאינני מומחית להפרעת קשב, מדובר במגוון רחב של סימפטומים, ולא תמיד הפרעה נוירולוגית היא בהכרח הגורם למה שבסופו של דבר זוכה לאיבחון של הפרעת קשב וריכוז.
גורמים נוספים שאני מכירה (ובודאי יש עוד) שעלולים להוביל לאותם סימפטומים או תופעות הם מחסורים תזונתיים (בעיקר בברזל), וגורמים רגשיים.
לפיכך לדעתי התשובה איננה חד משמעית.
עצם ההתמקדות של אדם הסובל מהפרעת קשב וריכוז בדרכים שיעזרו לו להתמודד, כמו למשל למידה ותרגול של סדר ואירגון, כבר עוזרים בדרך כלל לפחות לחלק מהסימפטומים.
מעבר לכך, בפגישה של מנחה NLP עם האדם עצמו, ניתן לבדוק איך הוא חווה את הקושי, מה הוא רואה, שומע, חש, ובעיקר איך הוא מרגיש.מתוך החוויה האישית ניתן ליצור את השינוי בעזרת טכניקות
ה- NLP.
דוגמה לגבי הרגשות - למשל התיסכול שלגביו שאלת - אני מאמינה שאדם שסובל מההפרעה חווה הרבה מאוד תיסכול בשל ציפיותיו מעצמו, ציפיות ותגובות הסביבה והקושי שההפרעה יוצרת, לכן אולי דווקא נכון וטבעי שהתיסכול יעלה בטיפול. אני לא רואה בכך תיסכול נוסף, אלא אותו תיסכול,שעולה בנסיבות כאלה או אחרות, ומאמינה שרגשות הם טבעיים ואין בהם נזק גם אם הם חזקים.נהפוך הוא, מה שיוצר נזק הוא כאשר אנו לא מאפשרים לעצמנו לחוות את הרגשות ומנסים להימנע מהם או להדחיק אותם.
אשמח לענות לשאלות נוספות בפורום או במייל או בטלפון,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםטליה08/11/2009
שלום רב,
מהו הקורס הכי נחשב היום ללימודים NLP בישראל לדעתכן? כמה זמן הוא נמשך? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד NLP
זהבית טוב09/11/2009טליה שלום :)
ב NLP ישנם כמה קורסים שבנויים בשלבים:
NLP Pactitioner
NLP Master Pactitioner
NLP Trainer
בארץ מלמדים את השניים הראשונים כמה בתי ספר .
משך הקורס בין 90-120 שעות
יש שמעבירים שעות אלה - פעם בשבוע
ויש שמעבירים זאת ברצף של ימים עוקבים.
בגוגל תוכלי למצוא כל מי שמלמד NLP בארץ - להתקשר ולבדוק פרטים יותר מדוייקים.
חשוב לשוחח עם מרצה הקורס להתרשם ללכת להרצאת מבוא אם יש.
המון בהצלחה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה29/10/2009
שלום לכם,
האם NLP יכולה לסייע בטיפול משלים לאחר אירוע מוחי (הכוונה -עזרה ביכולת תזוזה פונקציונלית של יד המסוגלת לנוע מעט)?
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללנה
אילה אורי29/10/2009לנה שלום,
קשה לענות חד משמעית על שאלה זו, כיוון שיש יכולות שהמוח משתמש בהן ב- NLP בנוסף ליכולת המוטורית, כמו למשל היכולת לדמיין, ושהשאלה היא קודם כל אם היכולת הזו מתפקדת באופן תקין.
במידה שהיכולות הקוגניטיביות (תיפקודי חשיבה) והיכולות הרגשיות תקינות, לדעתי ניתן לנסות.
גם אם הרפואה והמדע קובעים "עובדות" מסויימות, קיימים בספרות עשרות תיאורי מקרה של אנשים שהגיעו להישגים פיזיים שנחשבו לבלתי אפשריים, בעיקר יחסית למצבם הרפואי, למשל המקרה של לאנס ארמסטרונג, רוכב האופניים שניצח 7 פעמים בטור דה-פראנס לאחר שהיה חולה בסרטן ועבר טיפולים קשים כולל ניתוח מוח, ולאחר שקיבל טיפול כמותרפי שהרופאים ניבאו לו שבקושי יוכל ללכת אחריו, שלא לדבר על לרכוב על אופניים.
האמונה שהדבר אפשרי חיונית בשיקום יכולות גופניות, ואני מפנה אותך לחפש באתר Youtube את הרצאתה של ד"ר ג'יל בולטי, חוקרת מוח שעברה בעצמה אירוע מוחי, ומתארת באופן מעורר השראה את מה שעברה וחשה תוך כדי התהליך ואחריו. היא היתה צריכה ללמוד לדבר מחדש, וכיום היא נושאת הרצאות ומלמדת באופן מדהים את מה שחוותה על בשרה בשילוב הידע המקצועי שלה.
אני מתפללת להצלחתך, או הצלחתו של מי שאת שואלת עבורו,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי NLPיפעת22/10/2009
הי
רציתי לברר לגבי לימודי NLP בחו"ל. איפה כדאי ללמוד, מהן העלויות וכל פרט אחר שעשוי לסייע.
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד בחו"ל
זהבית טוב23/10/2009שלום יפעת
יש די הרבה מקומות שאפשר ללמוד בהם בחו"ל
רצוי לשוטט באינטרנט וללמוד את הנושא
ישנן גישות שונות ב NLP
אך הבסיס בכל המקומות דומה
את המחירים אפשר לברר באתרים השונים
בד"כ זה יותר יקר מאשר בארץ
בארה"ב ישנם קורסים של ריצ'רד בנדלר בכבודו ובעצמו
(שבד"כ מנחה עם ג'ון לה וייל)
(ומידי פעם מעביר קורסים גם באנגליה ובסקוטלנד)
ויש את רוברט דילץ אחד ממפתחי ה NLP
שמעביר את הקורסים שלו בקליפורניה ב NLPU
ובאנגליה יש את דיוויד שפרד
שיש לו הרבה ידע ונסיון
ושאולי יעביר בעתיד קורסים גם כאן
להולנד מגיע רוברט מק'דונלד
ומעביר שם את הקורסים שלו ל NLP
כל הארבעה הנ"ל כמובן מצויינים
והייתי הולכת ללמוד אצלם בעיניים עצומות !!!
אז כל מה שנשאר זה
פשוט לבחור :))
בהצלחה
ואשמח לייעץ לך עוד
בעקבות מה שתעלי ב"רשת" שלך ;)
סופ"ש נעים
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)