פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    gina
    26/09/2010

יש לי ילדה בת 14 וחצי , היא מילדות טיפוס עצבני , קצרת פתיל , לא מסתדרת עם האחיות שלה , וגם בבית הספר , אין לה חברות . כל דבר קטן מקפיץ לה את הפיוזים , וכמובן הדבר עושה אווירה עכורה בבית , ואין אני יודעת מה לעשות, כן היא תמיד מנסה לגרור אותי לפתור את הבעיות שמתעוררות בבית , ואין היא יודעת להסתדר למרות שהיא הילדה הגדולה בבית.
    השנה היא נכנסה לבית ספר חדש , היא מתקשה מאוד בלימודים , וצריכה עזרה , היא יושבת שעות על שעות רק כדי להספיק להכין שיעורי בית , וכומבן מבקשת מאתנו הרבה עזרה .
    אני רואה שהיא אפילו יותר עצבנית ומתוחה , אני גם חושדת שהיא סובלת מחרדה וכבר יש לה נשירת שיער כתוצאה מכך . כל פעם שאני מנסה לדבר איתה בעניין , היא מכחישה תוך שהיא מטיחה בי דברי האשמה . אני אפילו קניתי לה ספר הכולל תרגילי הרפיה כדי שהיא תעזור לעצמה , אבל לא נראה לי שהיא התעניינה בו יותר מדי.
    אני מתייסרת לראות איך היא סובלת ולא יודעת מה לעשות . אני חוויתי בעצמי חרדה ויודעת כמה צריך לעבוד קשה על עצמך כדי להינצל מהדבר הנורא הזה.
    בעבר כשהייתה בת 11 פנינו לפסיכולוגית , ולאחר כמה ישיבות היא לא רצתה שוב ללכת . אני יודעת בוודאות ש NLP יכול לעזור לה מאוד , רק לא יודעת כיצד לשכנע אותה , או מה לעשות דברים בסיסיים בבית כדי להקל עליה
    אני מרגישה אבודת עצות , אני אפילו לא מתפקדת מרוב שאני חושבת על זה . הנה עכשיו אני בעבודה במשרד , ובמקום לעבוד , אני נקרעת לי במחשבות
    אנא תנו כיוון , ברמת העזרה ראשונה ,מה אני עושה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה לגינה

אילה אורי
    26/09/2010

גינה יקרה,

שאלתך כל כך נוגעת, אולי כי גם אני אם לבת בגיל הזה.

לפי אחת מהנחות היסוד של ה- NLP, אדם תמיד יבחר את הבחירה שטובה לו ביותר, שתאפשר לו לשרוד ולהתקיים בצורה הטובה ביותר. כלומר, אם בתך מנסה לגרור אותך תמיד לפתור את הבעיות שמתעוררות בבית, ואולי לא רק בבית, אין ספק שכרגע זה הטוב ביותר שהיא מסוגלת לעשות למען עצמה - לגייס את עזרתך, כיוון שכנראה היא מרגישה שאינה מסוגלת להתמודד בכוחות עצמה.

במידה שאת מנסה לראות את ההתנהגות הנ"ל באור זה, ייתכן שהרגשתך כלפי הסיטואציה תשתנה, למשל אם כל פעם זה מעורר בך כעס או חוסר אונים, עצם הפירוש השונה שאת נותנת לאותה סיטואציה יאפשר לך להרגיש אחרת ובעקבות כך גם להגיב אחרת, וזה בלבד כבר עשוי לתרום לשינוי חיובי של האוירה בבית וביחסים ביניכן.

האם תוכלי לראות בחיוב ולהביע את הערכתך בקול רם על מאמציה הכנים להצליח בלימודים?
    ואיזו הרגשה זה מעורר בך כאשר היא מבקשת הרבה עזרה בשיעורי הבית? אני מניחה שזה קורה, כמו ברוב הבתים, כשאת חוזרת עייפה מהעבודה, משוועת לקצת מנוחה, ודווקא אז... ומאיפה מגייסים את הכוחות??....
    גם במקרה זה, אפילו זה שתגידי לעצמך מה את מעריכה בה, ואחר כך תגידי את זה לה, ישפר ללא ספק את הרגשתה מקצה אל הקצה וגם את הרגשתך, ויאפשר לכן לפעול בשיתוף פעולה, לא מתוך כורח והרגשת אילוץ, ולא מתוך הצטרפות לחרדה שלה, אלא מתוך הרגשת עוצמה שלך כאדם וכאם, שתקרה באופן טבעי כשתהיי מסוגלת לראות את העוצמה וכוחות הנפש שלה, כי מה שאנו מסוגלים לראות באחרים קיים גם אצלנו. זכרי שהיא זו שיוצאת יום יום להתמודדות בבית ספר חדש, במערכת לימודים תובענית (כיתה ט', נכון? בקושי הצלחתי לסחוב הביתה את כמות ספרי הלימוד שקניתי לבתי השנה), מול החברות והחברים. עם כל תגובותיה, עדיין היא עומדת בכבוד בהתמודדות ולא מוותרת, כל הכבוד לה!!!

חוץ ממה שכבר כתבתי - העזרה הראשונה הכי טובה שאני יכולה עוד להציע היא לבדוק כל הזמן אילו רגשות ההתנהגות והתגובות שלה מעוררות בך - חרדה? כעס? אובדת עצות?
    כשתהיי מודעת לרגשות אלה, הניחי להם לעלות ולשטוף אותך. גם אם עולה בכי, תני לו לעלות. אל תדאגי, עוצמת הרגשות תעלה וגם תרד, כמו שקורה לגלים בים. בזמן שהרגש עולה, אל תעשי כלום! אל תנסי לפעול, לתקן, לשנות, לעזור כשאת מוצפת בכעס או בחרדה. הפעולות שלך לא יהיו אפקטיביות במצב זה כי מה שבאמת יעבור הוא הרגש האמיתי שלך, גם אם מילותייך הפוכות.

המשך בהודעה הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לגינה

אילה אורי
    26/09/2010

אפרופו הספר - אני מכירה אישית מישהי שקנתה לבתה את הספר "המסע" וניסתה בכל דרך לשכנע אותה לקרוא את הספר ולעבור את הסדנה. כשהבת לא התעניינה בספר, היא דחפה לה אותו לתיק, כדי שתגלה אותו במקרה כשתהיה מחוץ לבית... הסוף היה שהאם עצמה, לא רק שקראה את הספר והלכה לסדנה, אלא אף השלימה את מסלול המטפלים בשיטת "המסע".... הכל מתחיל ונגמר בנו!

עצה אחרונה שאוכל לתת בפורום (ואשמח לשוחח איתך גם בטלפון אם תרצי), כששתיכן רגועות, גם אם מצבים כאלה נדירים כרגע, אולי בחופש סוכות או בשבת, נסי לשוחח איתה שיחה מלב אל לב, ללא ביקורת, ללא נסיון לתקן. את יכולה לשתף אותה מעט במה שעובר עלייך בעבודה או עם חברות, לאו דוווקא במה שנוגע לה אישית, לשאול אותה מה היא מרגישה בבית הספר ועם בני ובנות כיתתה, ופשוט לתת לה לדבר, גם אם לא תדעי מה לעשות או מה לענות באותו רגע, גם אם לא תהיה לך שום תשובה טובה. את יכולה להתעניין בדברים שהיא אוהבת לעשות, במה היא חולמת לעסוק או שיהיה לה, פשוט להיות איתה ולהקשיב לה כאדם, להתחיל להכיר אותה דרך עיניים ואוזניים כאילו חדשות, כדי שתיווצר אפשרות להתייחסות ממקום חדש, לא מהמקום המוכר והידוע.
    עצם האפשרות שתינתן לה לדבר, בידיעה שאת מקשיבה מתוך רצון באמת להקשיב לה, ולא רק כדי לפתור את הבעיות, תאפשר לה לפרוק רגשות ואולי לשתף אותך בדברים שקודם לכן לא היתה מסוגלת לשתף אותך בהם.

זכרי לחזק במילים כל דבר חיובי שאת רואה בה, ממש כל דבר! פחות להתייחס במילים, אם אפשר בכלל לא, להתנהגויות שהיית רוצה שייעלמו.

הדרך לא קלה אבל היא מרתקת, וכולכם רק יכולים לצמוח ממנה.

מכל הלב, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איילה יקרה

gina
    28/09/2010

התרגשתי מאוד לקרוא את מה שכתבת
    אני חושבת שגם הארת את עיני לדברים שאולי שכחתי
    תודה לך והמשיכי בעבודת הקודש שלך פה בפורום, ואני עם כוחות הנפש החדשים אנסה להיות אמא אחרת
    מועדים לשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP ופיתוח הדרכה
    נרית
    23/09/2010

היי,
    כבר מספר חודשים אני מתלבטת האם ללכת ללמוד NLP (כבר עשיתי את כל הבירורים הנדרשים), וזאת לאחר שחוויתי את השיטה במסגרת של סדנה קבוצתית - סדנה שרק פתחה לי את התאבון.
    אני באה מהרקע של פיתוח הדרכה ופיתוח ארגוני והשאלה העיקרית היא האם לימודי NLP יכולים לתרום לי בצד המקצועי, לצד התרומה האישית?
    האם תמליצו ללמוד את השיטה גם לכאלה שאינם מגיעים מהתחום הטיפולי אלא מהתחום הארגוני?
    אשמח לתשובה
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    NLP ופיתוח הדרכה

הוספת תגובה

• לנרית

זהבית טוב
    23/09/2010

שלום לך נרית

בהחלט כן, תחום ה NLP מכיל כלים שניתן להתאים אותם
    ולפתחם גם לתחום האירגוני.

יחד עם זאת חשוב לדעת שזה לא משהו שילמדו בקורס פרטישנר או במאסטר.

ובכ"ז זה יאפשר הרחבת נק מבט, שינוי חשיבתי וטכניקות,
    שבעזרת חשיבה נלפיסטית, תוכלי להתאימן לעולמך.

חג שמח
    ובהצלחה

זהבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP להנחיית קבוצות

מיקי ברקל
    27/11/2010

שלום נרית
    כדאי באמת לבחון את הסיליבוסים בבתי הספר השונים,
    לדוגמה אצלנו ברב-אומן לומדים עמידה מול קהל, ושימוש בטכניקות ה NLP השונות בתהליכים הללו.

בברכה
    מיקי ברקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה
    שמרית
    14/09/2010

כיצד אפשר בעזרת דמיון מודרך לצאת ממעגל האבטלה? האם אפשר לזמן עבודה שאנו רוצים לעבוד בה? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• לשמרית

זהבית טוב
    14/09/2010

שלום לך שימרית

כשאדם נכנס למעגל האבטלה, (והכוונה למעגל שקשה לו לצאת ממנו)
    יכולות להיות לכך סיבות שונות
    שאותן כדאי לברר בעזרת מטפל/מנחה מקצועי.
    היכולת לעשות שינוי עם עזרה חיצונית תהיה עמוקה יותר
    תאפשר לשנות אמונות מגבילות ולחזק אמונות מעצימות
    ותאיר ותשנה שטחי חיים נוספים.

ובכל זאת תמיד יש מה לעשות :)
    ולפני שמזמנים עבודה -פשוט לחזק .

אז... בתור התחלה כל בוקר לפני שפוקחים עיניים
    למנות לפחות חמישה דברים טובים
    שאת מודה עליהם - על שהם בעולמך
    (אם אין 5 - פשוט לחזור על משהו אחד פעמיים)
    חשוב להזכר בדבר שמודים עליו - ולחוש מבפנים את התחושה של התודה
    ולא רק לומר את זה כרשימה.
    התחושה יכולה להיות מורה הדרך לשינוי :)

לדוגמה:
    תודה שיש לי קורת גג
    תודה שיש לי חבר/ה
    תודה שאני יכולה לראות/לקרוא
    וכו'

הפעולה הזו קוראת/רומזת (בעזרתך) ללא מודע ליצור שינוי בחשיבה ובהתנהגות.

חיזרי על כך מספר ימים
    ואשמח לקבל ממך דיווח איך זה עובד
    ולתת לך נקודות נוספות שיוכלו לעזור .

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון מודרך NLP
    מיכל
    05/09/2010

שלום לכולם,
    אשמח לשמוע עצות לגבי השיטה הזו, אני במיוחד מעוניינת לשנות קביעון שלי בתחום הזוגיות.
    והמליצו לי לטפל בזה באמצעות שיטת NLP . אני גרה בתל אביב, אשמח אם תשלחו לי הצעות למטפלים טובים באיזור ת"א. אשמח לשמוע על המטפלים ולמה לדעתכם הם טובים.
    תודה רבה על העזרה. מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    דימיון מודרך NLP

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

אילה אורי
    06/09/2010

מיכל שלום,

אכן NLP היא שיטה יעילה לשינוי קיבעונות בתחום הזוגיות וקיבעונות בכלל, כיוון שהיא מובילה לזיהוי הקיבעון והאמונה או האמונות הבסיסיות שיצרו אותו, ולאחר מכן למעין "תכנות מחדש" של ה"תוכנה" שאחראית על כל מה שקשור ביצירת ושימור יחסי זוגיות (או כל "תוכנה" אחרת במוחנו).

לגבי מטפלים באיזור ת"א, אני ממליצה לך על המטפלת אהובה קשת מגבעתיים.

אם יש למישהו מקוראי האתר המלצה על מטפל/ת אחר/ת שהתנסיתם בטיפול אצלם, אתם מוזמנים להמליץ למיכל על שמות, ללא מספרי טלפון או קישור לאתרים (שממילא ניתן למצוא בגוגל), כיוון שאלה הם חוקי הפורום.

בברכה ושנה טובה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    06/09/2010

אשמח אם יהיו תגובות והמלצות נוספות. מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל וייסמן

כפיר
    10/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP וזוגיות

זהבית טוב
    07/09/2010

שלום לך מיכל

NLP אכן יכול לעזור גם בשטח זוגיות / וקשרים אישיים בכלל
    היות ומפגישה לפגישה, נפתחים לעוד ועוד זוויות מבט ואפשרויות תגובה.
    (בעזרת הליכי NLP)

מיום ליום היחס והפירוש לאירועים יומיומיים גם כאלה שהתרחשו בעבר
    וגם כאלה שמתרחשים בהווה משתנה.

החשיבה והרגש מועשרים בגוונים נוספים
    ומאפשרים לקשת תגובות רחבה ועשירה ומפתיעה להתגלות.

כפי שאילה כתבה - יש שפע של מטפלים שניתן למצוא בחיפוש בגוגל.

אם יש שאלות נוספות נשמח להשיב

שנה טובה מאוד :)

בהצלחה

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לטיפול בהשמנה חולנית
    מורגן
    02/09/2010

שלום.
    אני סובל מהשמנה חולנית (BMI 50). אני לאחר שני ניתוחים כושלים של טבעת להצרת הקיבה ואני חושש מניתוח נוסף. האם לשיטה שאתם משתמשים בה יש יכולות להתמודד עם עודף משקל כה קיצוני? האם אני אוכל לוותר על ניתוח נוסף? אשמח אם תשיבו לי בעניין. תודה רבה.

הוספת תגובה

• תשובה למורגן

אילה אורי
    02/09/2010

מורגן שלום,

השיטה שאנו משתמשים בה עובדת בעצם על הרבדים העמוקים יותר שקשורים לרגשות, למחשבות, לאמונות המודעות והבלתי מודעות, כל מה שמלכתחילה אולי תרם למצב של עודף המשקל, הן מבחינת האכילה והן מבחינת התנהגות הגוף.
    אני באופן אישי מאמינה שצריך פחות להתייחס (אולי בכלל לא) לסימפטום החיצוני, שהוא אכילת יתר או עודף משקל, ושכאשר הבעיות שהביאו למצב זה יטופלו וייפתרו, גם הבעיות החיצוניות יצטמצמו ואולי אף ייעלמו.

כמובן במרבית המקרים זה עובד לאט יותר מאשר ניתוח. כמו בכל מקרה של מצב רפואי המחייב טיפול דחוף, ניתוחים נועדו במקרים רבים להרוויח זמן, עד שהטיפול העמוק יותר ישפיע.

אם המצב הרפואי שלך מחייב ניתוח או לא, אנו לא אלה שנוכל לענות על כך, זו שאלה שמחייבת התייחסות רפואית רצינית, אולי אפילו דעה של שני רופאים או יותר, כיוון שבמידה שעודף המשקל מסכן את חייך, עליך לדעת מראש את הסיכון שאתה לוקח אם תבחר שלא לעבור ניתוח נוסף. כמו כן, אין ספק שהמלצה רפואית על ניתוח נוסף אינה אוטומטית, וצריכה להסתמך על יכולת גופך להתמודד ולהחלים, בהתאם לבדיקות מעבדה מעודכנות, הערכת הסיכון של תת התזונה שעלולה להיווצר בעקבות הניתוח, ומדדים נוספים, כולל הערכת היכולת הנפשית שלך להתמודד עם ניתוח נוסף, בעיקר אחרי ששני ניתוחים קודמים נכשלו.

אני רק רוצה לציין משהו שאני מאמינה שאתה יודע, שכיום קיימים הניתוחים הבריאטריים, שנחשבים חדשניים יותר, שאינם מצרים את הקיבה באמצעות טבעת, אלא באמצעות הצרה לאורך הקיבה, וייתכן שניתוח מסוג זה ישפיע עליך אחרת מהניתוחים הראשונים.
    אין בכך כמובן המלצה שלי על ניתוח נוסף, כי אני באמת לא יודעת ולא יכולה לדעת מה נכון עבורך באופן אישי במצבך הנוכחי.

גם אם תחליט כן לעבור ניתוח (ועל אחת כמה וכמה אם תחליט שלא לעבור ניתוח), אני מאמינה שטיפול רגשי, בדמיון מודרך ו-NLP או בשיטת "המסע" (שמכילה אלמנטים רבים של דמיון מודרך ו- NLP), רק עשוי להעיל לך בתמיכה בהבראה, בהתמודדות, בשינוי הרגלים, וכאמור בניקוי חסימות רגשיות ושינוי אמונות מגבילות (לגבי עצמך, לגבי יכולותיך והאפשרויות העומדות בפניך ולגבי החיים בכלל) לאמונות מעצימות, בריאות, שיתמכו בך ובמימוש רצונותיך וחלומותיך.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, כמובן ללא כל התחייבות מצידך,

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורגן
    17/09/2010

תודה על ההסבר המקיף.
    אני אכן מתכנן לעבור ניתוח (שרוול) בחודש נובמבר. אני מאמין שאשתמש ב NLP כדי לעזור לי להתמודד עם השינוי.
    אעדכן כאן על ההתקדמות...

תודה על העזרה,

מורגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי

מורגן
    23/10/2010

שלום לכן,

הרמתי את הכפפה ועברתי טיפול NLP ותאוריית קו הזמן.
    אני חייב לומר שהטיפול די איכזב אותי.
    חוויתי אכן שינוי ושחרור מרגשות עבר, אך רק במידה מועטה. הדבר שהכי הפריע לי היה שלמעשה, בבעיית ההשמנה, הטיפול לא הועיל כלל.
    זה כאילו שהרגשות שקשורים באוכל חבויים כל כך עמוק שאי אפשר להגיע אליהם ב"גירוד" של התת מודע. האם אתן חושבות שיש לעבור טיפול היפנוטי שיגיע יותר עמוק? האם הטיפול שעברתי הוא רק התחלה של תהליך ארוך ואם כן, מה היתרון בשיטה זו לעומת שיחות עם פסיכולוג?
    אני חייב להגיד שאני מבולבל. אודה לכן על תגובה שתסדר לי קצת את המחשבות...

יום טוב,

מורגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - תגובה

אילה אורי
    23/10/2010

מורגן שלום רב,

תודה על השיתוף.

קודם כל אני מוכרחה לשאול - בכמה פגישות היית? אין לי ספק שאם מדובר רק על פגישה אחת או שתיים זה כנראה לא מספיק.
    אחת הסיבות לכך היא שלוקח לנו זמן להתוודע ולהגיע לאירועים שונים שבהם חסמנו את רגשותינו, אשר עשויים להיות קשורים לפנייה לאכילה כפיתרון להימנעות מכאב או כהגנה כלשהי, וכן להתוודע ולשחרר אמונות שונות שפיתחנו לגבי אוכל, עצמנו כאוכלים, לגבי גופנו, למה אנחנו ראויים או לא, ועוד.

קודם כל אתה עצמך הרגשת שהרגשות הקשורים באוכל חבויים עמוק, ואמנם אפשר להגיע אליהם, אבל זכור שרק אתה תוכל לאפשר לעצמך להגיע ולגעת בהם, אולי לא מיד, אולי הדרך פנימה תהיה בעדינות ובחמלה, בסבלנות ובאהבה.

מעבר לשחרור הרגשי והתוודעות לתחושות גופניות שהרגשות מעוררים, אפשר וכדאי להגיע לשינוי של אמונות מגבילות שקשורות לנושא,וגם זה תהליך שעשוי לקחת זמן, כיוון שבמהלך חיינו אנחנו סופגים הרבה מאוד אמונות מאחרים, בעיקר אחרים משמעותיים בחיינו.
    אנו גם מפתחים אמונות משלנו ואף נודרים נדרים בלתי מודעים בתגובה לאירועים או תגובות של אחרים (למשל אנחנו עשויים לנדור באופן בלתי מודע נדר שלא ניפגע רגשית מאדם מסויים יותר לעולם, מה שלרוב איננו אפשרי, ואנו אלה שמשלמים את מחיר הנדר).

כמובן שמעבר לשחרור הרגשי והשינוי המחשבתי, לוקח גם זמן מסויים, לעתים אפילו יותר, עד שהרגלי אכילה משתנים ועד שהדבר מתבטא במשקל הגוף.
    מבחינה פיזיולוגית, גוף שהסתגל בעבר להרבה מאוד נסיונות לרדת במשקל באמצעות דיאטה ושינוי קיצוני בכמות המזון עקב הניתוחים שעברת, כבר פיתח יכולת לתפקד עם כמות קלוריות מועטה יחסית, לכן גם צמצום האכילה אולי לא מיד מוביל לירידה במשקל.
    כאשר הקבלה העצמית והאהבה העצמית מתגברות ומתחזקות בטיפול, מה שעשוי לקרות הוא שהמוטיבציה לבצע פעילות גופנית, אפילו פעילות מתונה מאוד בהתחלה, תגבר.
    ייתכן שעכשיו עצם המחשבה על כך קשה, לא רק מבחינת הפעילות עצמה, אלא אפילו המחשבה על להיראות בציבור מבצע פעילות גופנית, המחשבה על תגובות הסביבה וכיו"ב.

אני מאוד מאוד מאמינה בשיטת "המסע" כדרך להגיע אל אותם רגשות חבויים, לשחררם ולנקות אותם, לשנות אמונות כך שנרגיש מועצמים ובריאים, וליצור שינוי התנהגותי קבוע. אינני יודעת לענות לגבי התועלת האפשרית של היפנוזה במקרה זה.

המשך בהודעה נפרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - המשך תגובה

אילה אורי
    23/10/2010

היתרון של NLP, דמיון מודרך ושל שיטת "המסע" לעומת שיחות עם פסיכולוג הוא האפשרות לחוות את החוויה "מבפנים" עם כל החושים, לחוש,לשמוע, לראות, להבין את העוצמה שהיתה לאירועים מסויימים עלינו דרך החיבור הרגשי שמתאפשר בשיטות אלה, וגם ליצור שינוי, מעין "תכנות מחדש" של גופנו ותודעתנו.
    בטיפול שבו רק מדברים "על", הרבה פעמים אפשר להישאר לא בחיבור לרגשות, ואולי רק להבין מה הביא להשמנה או מה גרם לה, אבל מודעות לא בהכרח מביאה לשינוי.

אני מאוד ממליצה לך לקרוא ספר שאני קוראת בימים אלה, "רדו ממני" של הפסיכולוגית הקלינית אורית יוגב, בהוצאת "כתר" , שמתאר מקרים אמיתיים מהקליניקה שלה, ספר מרתק ומרגש. ציטוט מהכריכה האחורית של הספר: "הזעקה "רדו ממני" מייצגת את תחינתם של מטופליה כלפי מי שדוחקים בהם לרזות, אך אינם מתייחסים לשורשיה הרגשיים של ההשמנה".

ייתכן שכרגע כל כולך עסוק בהתכוונות וברצון לפתור את הבעיה שלך.
    אני מציעה אפשרות אחרת לחוות את המצב: יש לך אפשרות לצאת למסע האישי והייחודי שלך בדרך לשחרר את עצמך לחופשי מהכבלים שקיימים בחייך. המסע הזה יאפשר לך להכיר את עצמך באמת, להגיע לאמת הפנימית שלך ולחיות מתוכה, ולהגיע למצב של שלום פנימי עם עצמך, עם אוכל ואפילו עם גופך.

מה דעתך?

באהבה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - תגובה

זהבית טוב
    24/10/2010

שלום מורגן
    הייתי רוצה לשמוע קצת יותר פרטים על החוויה
    האם זה היה טיפול חד פעמי?
    או יותר. אשמח שתפרט.

אם נשווה בעייה כלשהי לאשכול ענבים צפוף.
    מאלה שבהם הענבים כה צפופים עד שהם ממש מחזיקים אחד את השני. כמו גוש אחיד.

אז... יש לשחרר עינב ועוד עינב (בעזרת הליך ועוד הליך שעושים),
    וגם אם בהתחלה השינוי קל מאוד,
    לאט לאט או מהר מהר אפשר להגיע
    לאותו עינב אחד שכשנשחרר אותו כל האשכול יתפורר.

אצל כל אחד העינב המיוחד הזה
    נמצא במקום אחר....
    על פני שטח האשכול
    או ממש עמוק כך שאי אפשר בכלל לראות אותו
    בהסתכלות ראשונית.

לילה טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר מאסטר מיינד
    gina
    31/08/2010

שמעתי על מכשיר המאסטר מיינד שלפי הפרסום מחולל פלאים ועוזר בבעיות חרדה ונדודי שינה
    האם ידוע לכם עליו ? האם כדאי ? (המכשיר יקר )
    תודה על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר מאסטר מיינד

הוספת תגובה

• תגובה לגינה

אילה אורי
    31/08/2010

גינה שלום,

אינני מכירה את המכשיר ולא שמעתי מאף אחד שהתנסה בשימוש בו. במידה שאשמע משהו על כך
    אשמח להתייחס.
    בינתיים אני מזמינה את קוראי הפורום שהתנסו בשימוש במכשיר או שמעו ממישהו קרוב, לשתף אותך.

בברכה,

אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנסתי במכשיר

מיכל
    20/09/2010

מכשיר מדהים שעזר לי מאוד, ממליצה בחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    דניאל
    26/08/2010

האם דמיון מודרך עוזר לאנשים בעלי רגישות יתר?
    אני יודע שאם מדמיינים את הסיטואציה קודם לעשייתה אז מפחיתים את הלחץ או החוסר בטחון,
    בשאלתי אני רוצה לדעת האם זה תורם לאנשים כמוני בעלי רגישות גבוהה כל פעם שאני אדבוק בדמיון כזה או שזה זמני. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

אילה אורי
    26/08/2010

דניאל שלום,

אפשר לא רק לדמיין את הסיטואציה קודם לעשייתה, שזה בפני עצמו אכן יכול לעזור מבחינת הלחץ או חוסר הבטחון או אפילו הפחתת חרדה, אלא גם להתחבר לפני כן למשאבים פנימיים מחזקים שקיימים בך ובאים לידי ביטוי בסיטואציות אחרות, וכאשר אתה מחובר אליהם, אז לדמיין את הסיטואציה.

הכוונה למשאבים כמו ביטחון, אומץ, שלווה, שמחה, אופטימיות, הומור, אהבה, או כל משאב מחזק אחר.

בטיפול בדמיון מודרך ו- NLP קיימות מספר שיטות להתחבר למשאבים מחזקים אלה, ולהפוך את האפשרות להתחבר אליהם למשהו קבוע, ע"י זה ש"מעגנים" (מלשון עוגן) בגוף את ההרגשה, כאשר אתה מדמיין וחווה את עצמך מחובר למשאבים אלה.

הגוף ותת המודע זוכרים לאחר מכן את החוויה שחווית בדמיון, ע"י כך שהשתמשת בכל החושים שלך ודמיינת מה תראה, מה תשמע, מה תחוש ואפילו מה תריח. את מרכיבי החושים, כמו מרחק, בהירות, חדות, גודל ועוד (כאשר מדובר בחוש הראייה) ניתן גם כן לשנות בדמיון על מנת לשפר את ההרגשה.

בפגישה אחת עם מטפל/ת מוסמכ/ת בדמיון מודרך ו- NLP תוכל ללמוד מספר כלים מעצימים שיעזרו לך להתמודד עם סיטואציות שבהן אתה מרגיש את רגישות היתר.
    בטיפול ממושך יותר, של כ- 10 פגישות, תוכל גם להגיע לשורשי רגישות היתר, ותגובות הלחץ וחוסר הביטחון, וליצור תהליך ריפוי ושינוי שייצרו שינוי קבוע בהרגשתך ובבטחונך העצמי.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

זהבית טוב
    27/08/2010

שלום דניאל
    אילה נתנה לך תשובה מקיפה ומלאה.
    ופגישה עם מטפל/ת או מנחה אכן יכולה מאוד לסייע לך.

ובינתיים - תרגיל שיכול לקחת לך מספר דקות:

באפשרותך למצוא דמות שאתה יודע בוודאות שיכולה לבצע בהצטיינות וקלות
    את הפעולה שאתה רוצה.
    הדמות יכולה להיות: אולי מישהו שאתה מכיר אישית או לא - בין החיים או לא - שחקן /דמות ספרותית או אחר.

דמיין עצמך צופה בסרט שבו הדמות נמצאת בסיטואציה שאתה מדבר עליה
    ומבצע/ת אותה על הצד הטוב ביותר. דמיין את זה מספר פעמים ושים לב
    לתנועות של הדמות לנימת הקול לקצב הדיבור וכו'

אחרי מספר פעמים תוכל לדמיין את אותו סרט
    אלא שהפעם תצפה בעצמך משחק במקום הדמות שבחרת קודם
    באותה דרך מוצלחת
    חזור על כך מספר פעמים.

בשלב האחרון דמיין עצמך נכנס לתוך הגוף שלך שבסרט וכשאתה בסרט דמיין
    את ה"תפאורה" שיש סביבך מה אתה רואה איזה צבעים /דמויות כשאתה עכשיו בפנים
    שים לב לקולות וגם לצלילים
    ופשוט תתחיל לשחק כמו הדמות
    ממש תרגיש את התנועות
    תטעם את המילים

חזור על כך מספר פעמים אם יש צורך

כשתבצע זאת במציאות - שים לב איך אתה חש עם הסיטואציה - האם יש משהו שונה?

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות ודימיון מודרך
    שירן
    21/08/2010

שלום לכולם,
    עברתי מספר טיפולי IVF ולמרות הנתונים הטובים שהושגו במהלך הטיפולים, לצערי הטיפולים נכשלו.
    יש לי תחושה חזקה שעליי לחזק את הקשר בין הגוף לנפש ואני מאמינה שדמיון מודרך יוכל לעזור לי מאוד. התחלתי השבוע טיפול חדש והייתי שמחה לקבל המלצות על מטפלות המתמחות בדימיון מודרך במהלך טיפולי פוריות באיזור תל אביב והמרכז.
    לחילופין, ומכיוון שהטיפולים מתרחשים כ"כ מהר, גם אשמח לקבל המלצות על קלטות אותן אוכל לתרגל בבית.
    אני מודה מראש על כל תשובה בנושא. המשך סוף שבוע נעים.

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

אילה אורי
    22/08/2010

שירן שלום רב,

קודם כל אני מצטרפת למשאלת הלב והגוף שלך ומאחלת לך מכל לבי שהאימהות תתגשם עבורך במהרה.

לדעתי אין צורך ללכת דווקא למטפל/ת שזה תחום התמחותו/ה, כיוון שכל מטפל/ת מוסמכ/ת בדמיון מודרך ו- NLP עשוי/ה לסייע לך במציאת הדימויים שמתאימים לך באופן אישי, ולבנות בעזרתם הדמיות (או מדיטציות) מותאמות עבורך אישית.

כמו כן לכל מטפל/ת מוסמכ/ת יש את הכלים ליצור עבורך חיבור למשאבייך המחזקים, ולהשתמש בטכניקות מתחומים אלה כדי לבדוק האם קיימות אצלך אמונות מגבילות כלשהן בהקשר זה, וליצור ביחד איתך שינוי חיובי ומעצים במערכ האמונות האישית שלך (ולכולנו יש מערכת אמונות, בין אם אנחנו מודעים אליהן ובין אם לא).

אני יודעת על תוצאות טובות בתמיכה בטיפולי פוריות גם בטיפול בשיטת "המסע", שהיא שיטה שמכילה אלמנטים רבים של דמיון מודרך ו- NLP, ועובדת בעיקר על הרובד הרגשי והשפעתו על הגוף.

מה שבאמת חשוב בעיניי בבחירת המטפל/ת, אפילו אם קיבלת המלצה על מישהו/י, הוא לבדוק עם עצמך איך את מרגישה בנוכחות אותו/ה מטפל/ת, להרגיש אם גופך נינוח (זה ניתן לבדיקה אפילו בשיחת טלפון מקדימה), להרגיש שכל מה שתגידי או תחשבי וכל קושי שלך מקובל.
    בעיניי נוכחות המטפל/ת וגישתו/ה הרבה יותר חשובים מאשר ההתמחות או אפילו הכלים/הטכניקות שבהן משתמשים (שכמובן גם בחירת הכלים והטכניקות צריכה להיות נכונה ויעילה), כי חיבור נכון בין מטפל למטופל גורמת להעצמת הכוחות הפנימיים של המטופל, ולמעשה המטופל הוא זה שעוזר לעצמו. תפקיד המטפל/ת במובן זה הוא לעזור למטופל "לראות", לחוש ולהתרומם למקום מחוזק שבו קיימות כל האפשרויות.

מבחינת הדמיות/ מדיטציות מוקלטות על קלטות או דיסקים, נראה לי שמה שחשוב זה שההדמיה/מדיטציה תהיה מרגיעה, הרבה מאוד תהליכים גופניים חיוביים מתאפשרים כשהגוף והתודעה נמצאים במצב רגוע.
    ייתכן שתוכלי למצוא דיסק שמתאים לך בסדרת מוצרי "ארגמן" של מיכל בוקר (תוכלי לחפש באינטרנט), או לשמוע ישירות מהמחשב מהאתר של יוסי קדמי - www.icnlp.co.il. אני מניחה שדרך חיפוש ב- google ניתן להגיע להדמיות/מדיטציות מרגיעות מוקלטות שניתן לשמוע ישירות מהאינטרנט או לקנות על גבי דיסקים.

בברכה,

אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורכים הנימצאים!
    ירין
    17/08/2010

שלום לכולם!

אני ירין, מאיזור המרכז.
    לא תאמינו, אבל אני רק בן 22 וכבר הספקתי לעשות די הרבה.
    מאסטר NLP, מתמחה בEFT, TLT ו-DHE ובנוסף עברתי הכשרת היפנוטרפיה ארקיסוניאנית בBHR - אנגליה. (למרות שלצערי אני יכול להתעסק בזה בארץ).

אני אמנם משתמש בNLP לצרכי טיפול ועם זאת הNLP הפך מהר מאד לחלק בלתי נפרד מהחיים שלי בכלל ומהשפה שלי בפרט.

אז בהצלחה לכולם ולמידה מהנה!

לקביעת תור
    סגירה
    בורכים הנימצאים!

הוספת תגובה

• ברוך הנוכח

אילה אורי
    19/08/2010

היי ירין,

תודה שבחרת בפורום שלנו לשתף בפרטים עליך ולחלוק מהידע שלך.

נהדר שכבר בגיל 22 ועוד לפני, נחשפת לכל כך הרבה כלים מעצימים.
    מצד אחד אני אומרת לעצמי, שהלוואי שאני הייתי מגלה את הכלים שיש לי כיום כבר בגיל צעיר, הייתי חוסכת מעצמי אולי הרבה סבל.

מצד שני יש בי חלק שמבין שהסבל כנראה לא אמור להיחסך, אלא כל אחד צריך לעבור את מה שהוא צריך לעבור, וגם שאף כלי לא מונע כאב, הכלים יכולים לעזור ללמוד דרך הכאב ולצמוח איתו וממנו.

אם תוכל לספר כאן בפורום במספר מילים מה זה DHE, אני בטוחה שהרבה קוראים ישמחו לדעת (גם אני אישית, שלא יודעת מה אומרים ראשי התיבות הללו).

המון הצלחה ושמחה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין הרע
    בטי
    15/08/2010

אומרים שצריך לדמיין חיובי אבל אני מפחדת לדמיין עתיד חיובי כמו למשל אותי עם ילדים בריאים מחשש לעין הרע. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    עין הרע

הוספת תגובה

• תשובה לבטי

אילה אורי
    15/08/2010

בטי שלום רב,

החשש מעין הרע הוא מאוד טבעי, ומנסיוני, מתגבר במיוחד בתקופות שבהן העומס הרגשי סביב נושא מסויים מתגבר, למשל בזמן הריון, או אפילו תכנון הריון, או במצבים אחרים שאינם ממש בשליטתנו, כגון אפילו התוצאה במשחק כדורגל.

שאלתך אכן מעוררת מחשבה.... מה שעולה לי באופן ספונטני כשאני חושבת איך להתמודד, הוא שאם אני יודעת שעשיתי כמיטב יכולתי כדי שהכל יצא לטובה, ובכל זאת משהו לא יצא כך, נראה לי שקל לי יותר להתמודד עם המצב, כי אני מבינה שיש דברים שהם מעבר ליכולת האנושית ושאני לא אשמה בהם ולא יכולה לשנותם. כל מה שאנו יכולים למעשה לשנות הוא את אופן התייחסותנו ותגובתנו למצבים שונים.

השפעת עין הרע היא סוג של אמונה ולא של עובדה, ואמונות ניתן לשנות בעזרת טכניקות שונות שעובדות עם תת המודע, כמו NLP, כך שהאמונות שיניעו אותנו יהיו מעצימות ומחזקות.

בעיניי הדיון לא צריך להיות סביב הפחד מעין הרע ומה ניתן לעשות כדי למנוע את השפעתה, אלא מה שחשוב הוא הפחדים שלך, לתת להם לעלות ולעבור תהליך שיעזור לך להשתחרר מהפחד , ולהיות בידיעה שאת יותר מכל מה שקורה לך, ומנסיבות חייך, ושתוכלי להתמודד עם מה שיגיע.

תהליך כזה אפשרי. אפשר לחיות מתוך תחושת חופש, ולהתבונן במחסומים ובפחדים שלנו ככבלים שאנו שמנו על עצמנו, ואנו גם יכולים לשחררם.

מקווה שעזרתי ואשמח לענות לשאלות נוספות, גם בטלפון.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש שותף/ה לתרגול המסע
    אור
    03/08/2010

היי
    אני בן 26
    מחפש מישהו/י לטיפול/תרגול הדדי בשיטת "המסע" של ברנדון בייס
    אני לא מכיר אישית מישהו שמכיר את זה ולדעתי יש יתרון בעבודה עם זר, יש יותר פתיחות ופחות מבוכה.

חשוב לי שיהיה מישהו כן, בוגר ומקשיב, שבאמת רוצה לעזור ולתרגל בעצמו (לא מחפש מטפל לשלם לו) רצוי מאיזור השרון.

כאמור הפנייה לנשים וגברים כאחד :)

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש שותף/ה לתרגול המסע

הוספת תגובה

• תשובה לאור

אילה אורי
    04/08/2010

אור שלום,

אתה יכול לכתוב את פנייתך גם לכתובת המייל [email protected]
    וגם להירשם דרך אתר "המסע" ישראל לקבלת ידיעון "המסע".

בידיעון הקרוב, שיתפרסם כנראה במהלך השבוע הבא, תהיה קריאה לאנשים שמעוניינים לעשות תירגול הדדי לפנות לכתובת המייל שצירפתי, בצירוף שמם (אפשר שם פרטי בלבד), איזור מגורים, טלפון וכתובת מייל.

המערכת תרכז את הפניות ותשלח אותן לכתובות המייל של הפונים במטרה שיוכלו ליצור קשר ביניהם.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מעולה! :) תודה

אור
    04/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחויבות
    נילי
    01/08/2010

האם בעזרת דמיון מודרך אפשר להתגבר על פחד ממחויבות? האם אפשר להציע לאדם הפוחד מהעתיד לדמיין סוג מסוים של עתיד אופטימלי? מה אתן ממליצות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחויבות

הוספת תגובה

• תשובה לנילי

אילה אורי
    01/08/2010

נילי שלום,

תודה על שאלתך.

בעזר דמיון מודרך ניתן לבדוק "יותר מקרוב" את הפחד ממחוייבות, לתת לעוד רגשות ותחושות שאולי קשורים לפחד לעלות למודע, ולקבל מושג לגבי מקור הפחד הזה, תוך מתן כבוד לחלק הפוחד.

כוונתי בעניין מקור הפחד היא לכך שלעיתים אנו מקבלים מתוך חוכמתנו הפנימית מסרים על כך שכיוון מסויים אינו מתאים לנו, ולכן נוצר פחד להתחייב לכיוון זה. במקרה כזה ייתכן שהפחד דווקא עשוי לשרת טוב יותר את טובתנו בסופו של דבר.
    יחד עם זאת ייתכן שהפחד קשור בעצם לאירוע רגשי מהעבר שבו הרגשנו פחד כזה, שנשאר מאוחסן בגופנו בצורה לא מודעת, ועכשיו הוא צף ומתעורר בנסיבות שגורמות לו להתעורר.
    אם נתמודד עם האירוע מהעבר, ננקה את המשקעים ונשחרר את העוצמה הרגשית שהיתה קשורה לזיכרון, ייתכן מאוד שגם הפחד הנוכחי יפחת ואפילו ייעלם במהירות רבה.

מה שעושים בטיפול בדמיון מודרך הוא דווקא לא לנסות לעקוף את הפחד ולדמיין עתיד אופטימלי שאינו בהכרח מחובר למציאות, אלא לתת את מלוא הכבוד לפחד, לכוונתו החיובית עבורנו, אפילו לתת לחלק בנו שפוחד לדבר ולהגיד מה הוא רוצה עבורנו, ומשם להתקדם עד להרגשת שלמות פנימית.

כאשר מצליחים לנתק את הקשר בין הפחד או מחסומים רגשיים אחרים לבין האירוע בהווה (או בעתיד הקרוב), האדם יוכל לדמיין בעצמו את העתיד בצורה חיובית ואופטימלית גם ללא הכוונה של המנחה.
    כאשר ניתן לדמיין עתיד כזה בקלות, זה לא רק נותן הרגשה טובה, מחזקת וממריצה, אלא זו יכולה להיות גם הבדיקה שאכן התהליך הרגשי עבד.

מקווה שעניתי על שאלתך, ובמידה שאת זקוקה לעוד הבהרות, את מוזמנת לשאול שוב, או להתקשר אליי -
    בברכה,

אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ופחדים

זהבית טוב
    02/08/2010

שלום נילי
    דעתי כדעתה של אילה.

פחד מכל סוג שהוא, מיצג חלק לא מודע שהינו חלק מאיתנו
    (מזמן מסוים או מחוויה מסוימת - לא תמיד מודעת).

ראשית, יש לבדוק מה אותו צד/חלק שבנו רוצה עבורנו כשהוא מפעיל את הפחד.

לאחר בירור זה, ורק לכשתתקבל גם הסכמה פנימית לשינוי.
    יתאפשר שינוי התנהגותי, שאותו אפשר בהחלט ללוות בדמיון מודרך,
    מותאם אישית,שיסייע להטמעתו.

(שינוי כזה מתאפשר בעזרת שילוב בין הליכים וטכניקות של NLP ודמיון מודרך.)

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטעים להורדה?
    תוםתום
    23/07/2010

האם אתם מכירים קטעים לשמיעה של דמיון מודרך? הרי סך הכל התרגול הוא בשמיעה של קטע כלשהו או של מישהו אבל אם רוצים לעשות את זה לבד אפשר להוריד אולי מהאינטרנט אתם מכירים משהו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קטעים להורדה?

הוספת תגובה

• קטעים להורדה ושמיעה של דמיון מודרך

אילה אורי
    24/07/2010

המלצתי כאן כמה פעמים בעבר על האתר של יוסי קדמי (icnlp) בהקשר זה ואני חוזרת וממליצה עליו.

ניתן לכתוב ב- google מילות מפתח כמו "קטעי דמיון מודרך" או "מדיטציות בדמיון מודרך" ולקבל הפניות לאתרים שונים, ביניהם YouTube, וניתן גם לחפש ישירות ביו-טיוב לפי מילות מפתח אלה, בטוח שיש שם המון אפשרויות.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפיות

זהבית טוב
    29/07/2010

שלום תוםתום
    הנ"ל - באתר של אהובה קשת יש הרפיה לדוגמה
    וכפי שאילה אמרה יש עוד רבות גם באתר של יוסי קדמי ועוד...
    בהצלחה

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת עבודה
    בתיה
    21/07/2010

שמעתי שאפשר לעלות את הסיכוי למצוא עבודה על ידי שימוש בדמיון מודרך? איך עושים את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת עבודה

הוספת תגובה

• תשובה לבתיה

אילה אורי
    21/07/2010

בתיה שלום רב,

אני מסכימה עם ההנחה הזו, יחד עם זאת שלעתים הגורמים שמנעו מלמצוא עבודה במשך זמן נתון, הם מורכבים יותר ממה שנדמה.

כאשר יודעים איזו עבודה רוצים, ומדמיינים אותה בפרטים רבים ככל האפשר - הכיוון בו רוצים לעסוק, מיקום גאוגרפי של מקום העבודה או לפחות מרחק מהבית, סביבת העבודה, מי האנשים שיהיו בה, מה יהיה השכר, כמה שעות עבודה ביום, ועוד - כנראה שהסיכוי למצוא עבודה כזו גדל.
    מה שעוד חשוב הוא שתהיה הסכמה של כל החלקים שלך לקבל ולאפשר לך את מה שאת מדמיינת עבור עצמך.
    כוונתי היא שאם קיימת איזו אמונה בלתי מודעת, למשל בדבר השכר שאת ראויה לו, שאולי הוא נמוך מהשכר שאת שואפת אליו במודע, האמונה הבלתי מודעת עשויה לגבור על השאיפה המודעת או לנטרל אותה.

בתהליך טיפול עם מטפל מוסמך, אחד הדברים שנעשים הוא לזהות אם קיימות אמונות כאלה, להעלות אותן למודע ולשנותן. כמו כן נעשה חיבור למשאבייך וכוחותייך הפנימיים על מנת שישרתו אותך היטב.

בהנחה שהכל בסדר, אחרי שתצרי תמונה מיטבית בדמיונך, שתכיל את כל המרכיבים, את יכולה לחזור ולהעלות אותה בדמיונך מדי יום-יומיים.

מה שחשוב הוא שתרגישי ותחושי האם את מרגישה קלה, משוחררת ושמחה כאשר את מדמיינת את התמונה הזו, או שאת מרגישה איזו התנגדות בגופך כמו מועקה או כיווץ.
    במידה שמשהו מפריע לך, נסי להרגיש או לחוש מהו אותו גורם - שכר? שעות העבודה? נסיעות שידרשו ממך להיעדר לעתים קרובות מהבית?
    כאשר את יודעת את הגורם, את יכולה לשנות אותו כך שהתמונה תתאים לך.

בהצלחה!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת לרזות
    גנית
    21/07/2010

אני צריכה לרזות 12 ק"ג וחשבתי להיעזר לשם כף , בין השאר, בשיטת דמיון מודרך. האם תוכלו בבקשה לכוון אותי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת לרזות

הוספת תגובה

• תשובה לגנית

אילה אורי
    21/07/2010

גנית שלום,

אני שמחה ששאלת את שאלתך בפורום, עבורך ועבור רבים שהנושא ודאי מעסיק אותם.

נושא זה מעניין אותי במיוחד, גם באופן אישי וגם באופן מקצועי, ותחום הטיפול העיקרי שלי כיום, כמטפלת בדמיון מודרך, NLP ,שיטת "המסע" וכדיאטנית קלינית, הוא טיפול רגשי באכילת יתר. טיפול כזה נמשך בממוצע כעשר פגישות, לעתים מעט פחות ולעתים מעט יותר.

המטרה בטיפול כזה היא לא רק לפתור את בעיית 12 הק"ג כ"זבנג וגמרנו", אלא לפתור אותה לתמיד.
    לכן לא מתמקדים בטיפול במשקל עצמו ואפילו לא באכילה מבחינה התנהגותית, ואינני מכתיבה הרגלים חדשים, אלא האדם מקבל כלים להתבוננות פנימה אל תוך עצמו, מגיע לתובנות חדשות, משתחרר מדפוסים שיצרו את הבעיה, יוצר דפוסים חדשים ובריאים ומקבל כלים להמשך הדרך.

האהבה העצמית, הביטחון העצמי וההערכה העצמית גוברים במהלך הטיפול, וגם התנהגות האכילה ותגובות הגוף עשויות להשתנות מאליהן, ללא דיאטה וללא מאמץ ולהיות מבוססות על בחירה מתוך גמישות, שמחה וחופש (מאמץ אני מגדירה לא כמאמץ גופני, אלא כהרגשה של חתירה מתמדת נגד הזרם. באופן אישי אני מחוייבת כלפי עצמי לפעילות גופנית המתאימה לי ושאני מאמינה בתועלתה לגוף ולנפש, ולמרות שלעתים היא קשה פיזית, אינני משייכת אותה להגדרת "מאמץ").

כיום אינני מאמינה בדיאטות ובהיצמדות לתפריט, בעיקר כזה שנקבע עבורך ע"י מישהו אחר, גם אם ע"י איש מקצוע.
    אני מאמינה שאכילת יתר היא סימפטום או ביטוי פיזי למתרחש ברבדים עמוקים יותר שלנו - רגשות, תחושות גופניות, אמונות בלתי מודעות המחבלות במאמצינו והתכוונותנו, מחשבות, ורק התוצאה של כל אלה מתבטאת ברובד ההתנהגותי והחיצוני.

לכן השינוי הנדרש לדעתי הוא קודם כל אותה בדיקה והתבוננות פנימה לזיהוי ואיתור הסיבות לאכילת יתר ועודף משקל.
    לצורך הזיהוי והאיתור, הכלים שדמיון מודרך, NLP ושיטת "המסע" מציעים הם מצויינים, כיוון שהמיקוד בכל התהליכים האלה הוא פנימי, ולומדים לזהות ולהעלות מתוך תת המודע לא רק רגשות, אלא גם תחושות בהקשרים שונים ואמונות שהיו בלתי מודעות, וליצור את השינויים הרצויים.

השלב הבא המיידי בכל פגישת טיפול כזו הוא למעשה "ניקוי" של אותן סיבות שורש שכיום מתבטאות באכילת יתר ועודף משקל, כמו שינוי אמונות לאמונות מעצימות ובריאות, ויצירת עתיד חיובי בדמיון, על מנת לשלוח מסר רב עוצמה לעצמנו וליקום בדבר כוונותינו ורצונותינו.

בכל פגישה יש גם זיהוי וגם ניקוי, שחרור וסגירה של נושא מסויים, ולכן הדרך לפיתרון הבעיה ולהשתחררות ממנה מתחילה כבר בפגישה הראשונה.

מקווה שעזרתי ואשמח לעמוד לרשותך בכל מידע נוסף.

בברכה :-),

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה