פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קואצ'ינג
    הילה
    08/04/2008

אני רואה דימיון רב בין קואצ'ינג ל-NLP האם אכן דרכי הטיפול דומות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קואצ'ינג

הוספת תגובה

• תשובה להילה

אילה אורי
    08/04/2008

היי הילה,

אכן יש דמיון, אך קיימים גם הבדלים. אנא ראי את תשובתה של זהבית לרחל ששאלה באותו נושא, בתאריך 3.2 בעמוד 2 של הפורום - (כדי להקל עוד יותר באיתור - השאלה נשאלה בשעה 13:44). התשובה מאוד מקיפה ואני מסכימה איתה לגמרי.

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ת
    07/04/2008

שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש קשר בין NLP להיפנוזה? אם יש מהו הקשר וכיצד הם דומים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ל-ת

אילה אורי
    07/04/2008

קיים קשר בין NLP להיפנוזה המתבטא למיטב ידיעתי בכך שבשניהם בדרך כלל המונחה נמצא בהרפיה והמנחה מעביר לו טכניקה הפונה לתת המודע.
    בארץ רשאים לעסוק בהיפנוזה רפואית רק פסיכולוגים ,רופאים ורופאי שיניים.
    סביב ההיפנוזה נוצר מיתוס שלפיו ההרפיה כה עמוקה עד שהמונחה אינו בשליטה על מעשיו ודבריו, אלא נתון לחלוטין לשליטת המטפל, אך מהידע שלי בתחום לאחר ששמעתי הרצאה של היפנותרפיסט רפואי וראיתי סרט שצילם במרפאתו המתעד טיפול בהיפנוזה, ההרפיה אינה מאוד עמוקה ואף מתבצעת בישיבה, והמטפל מדבר עם המטופלת ומקבל ממנה תשובות תוך כדי שהיא שרויה בהרפיה, וגם במובן זה קיים דמיון להנחיה ב-NLP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול אישי
    רחל
    01/04/2008

שלום שמעתי רבות על nlp אנשים בד"כ מאד מפרגנים ומעריכים את השיטה, שאלתי היא האם הטיפול מבוסס על הכוונת המטפל ותמיכה לאורך כל הטיפול, או שעבודה עצמית היא שבבסיסה עומדת השיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגול אישי

הוספת תגובה

• NLP עבודה עצמית?

זהבית טוב
    01/04/2008

שלום רחל

בתחילת סידרת המפגשים בוחר המונחה מטרה מדויקת שהוא רוצה להשיג.

המנחה(המטפל), מאפשר למונחה(למטופל), לשנות דפוסי חשיבה וע"י כך להשיג את מטרתו .

זה נעשה , ע"י הליכים (טכניקות), שמחייבים הדרכה של המנחה - ושיתוף פעולה בין המונחה למנחה.

כמובן שיש תמיכה לכל אורך המפגשים ואם יש צורך גם בינהם - ויחד עם זה ברוב המיקרים אין בכך צורך.

ההליכים מאפשרים עבודה עם תת המודע של המונחה.
    כך שיש עבודה עצמית - פנימית אבל לא תמיד מודעת.

(אין שיעורי בית :)

לצורך עבודה עצמית ב NLP כדאי לרכוש ידע בסיסי בשיטה
    אך אפשר לעשות עבודה עצמית בעזרת דימיון מודרך
    ולהוסיף אלמנטים של NLP (עם הדרכה מתאימה).

מוזמנת ליצור קשר נוסף אם יש לך עוד שאלות בנושא.
    ושימי לב לשאלה הקודמת של מירנה לגבי ספרים בנושא
    יתכן שזה יתאים גם לך :)

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירנה
    30/03/2008

אפשר לקבל המלצה לספר טוב בנוגע לשימוש בNLP להורדת משקל. אם לא קיים אשמח להמלצה לספר על NLP בכללותו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למירנה

אילה אורי
    31/03/2008

היי,

אני בודקת לגבי זה ואחזור אלייך. אם לגולשים אחרים בפורום יש הצעות - נשמח שתגיבו.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא NLP

זהבית טוב
    01/04/2008

שלום לך מירנה

למיטב ידיעתי – אין ספר בעברית על הורדת משקל בעזרת NLP

אך ישנו ספר באנגלית - שכתב פול מק'קנה בנושא : ראי את הקישור המצורף.

http://www.paulmckenna.com/Default.aspx?prod=74&pid=24&mid=2

(העתיקי את השורה הנ"ל -לצערי לא הצלחתי להעביר את הקישור)

ספרים קיימים בעברית בנושא - NLP

1) תקשורת עם התת מודע – של דפנה ואמיר רטר

זהו ספר ללימוד דימיון מודרך ו – NLP

2) לגלות את הכוח הטמון במוח ולהשתמש בו לשם שינוי – ריצ'ארד בנדלר

ספר על NLP בלבד .

3) חוק המשיכה - מייקל ג' לוסייה

מבוסס על NLP אך לא רק, ונותן אפשרות לעבודה עצמית - בנושאים שונים.

הערה:
    לא מומלץ להשתמש ב NLP ללא הדרכה. מלבד בספר השלישי שמיועד לכך.

אם תזדקקי לעזרה נוספת – צרי קשר

שיהיה ערב טוב :)

[a href='http://www.paulmckenna.com/Default.aspx?prod=74&pid=24&mid=2' id='link'][/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    רז
    26/03/2008

שלום . זה עוד פעם אני חחח אממ אני קורא את הספר דמיון מודרך לצורך שינו של פטריק פאנינג את יודעת אם הוא טוב זה ספר כתום כזה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר

אילה אורי
    27/03/2008

כן, הוא אחד הספרים המומלצים בתחום.
    בהצלחה לך, ונשמח אם תשתף אותנו כאן בפורום אם יהיו תוצאות.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    אלמוני
    25/03/2008

שלום זה שוב אני קודם כול רצתי לומר לכם מממש תודה על העזרה וההקשבה אתם עושים ממש עבודת קודש ...

ושאלה נוספת אני קורא כבר זמן די רב ספר אל דמיון מודרך שאתה עושה לעצמך לא בגלל הזעה זה סתם ריתק אותי ורציתי לדעת אם יש אני יכול לעשות לעצמי וזה יכול לעזור להזעה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לאלמוני

אילה אורי
    25/03/2008

קודם כל, תודה על הפירגון.

איני יודעת איזה ספר אתה קורא, קיימים די הרבה ספרים בנושא זה גם בעברית, אך אם הוא מכיל טכניקות מעשיות או דימויים שניתן לעבוד איתם, בהחלט תוכל לנסות בעצמך וייתכן שזה יעזור.

כפי שכתבתי לך בתשובה הקודמת, במידה שהתופעה קשורה למצב רגשי, הרפיה ורגיעה שתוכל להשיג באמצעות ביצוע הטכניקות המוצעות בספר עשויות לסייע בהפחתת התופעה.

ספר מומלץ בהקשר של סימפטומים גופניים שונים, שכבר המלצתי עליו מספר פעמים בעבר בפורום זה הוא "דמיון מודרך" של ד"ר ג'רלד אפשטיין, שדווקא אינו מתייחס ספציפית לנושא הזעת יתר, אך מלמד איך לבנות הדמיה בעצמך, ואני מאמינה שהדמיה אישית עבורך עשויה להביא תועלת גדולה יותר מאשר רגיעה והרפיה כשלעצמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אישי או קבוצתי
    איריס
    25/03/2008

שלום רב,

אני מתלבטת לאיזה תהליך ללכת ולהתחיל את ההתנסות שלי בדימיון מודרך, האם לקבוצה או לאימון אישי ופרטי. הקבוצה היא אמנם סוג של התנסות בשבילי, אך לא מפגש אישי, איני יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך אישי או קבוצתי

הוספת תגובה

• דימיון מודרך במפגש אישי או בקבוצה?

זהבית טוב
    25/03/2008

שלום איריס

שתי האפשרויות טומנות עבורך הזדמנות.

בשני המיקרים יש אפשרות לעבוד עם מטרות אישיות ולהתקדם.

הפלוס במפגשים אישיים, זה היכולת שלך לעבוד עם עצמך, בעזרת מנחה ,על מצבים ספציפיים, בצורה יותר מדוייקת, עמוקה, ולהשיג יותר בזמן קצר.
    לחוות דימיון מודרך מותאם אישית והליכים שמותאמים לך ,לפי הקצב האישי שלך.
    בנוסף לחזק את המשאבים האישיים שלך - שוב- בצורה מדוייקת יותר.

הפלוס בקבוצה, זה לחוות עוד אנשים , עוד עולמות/מפות של אחרים וללמוד איך הם חושבים, איך הם עושים שינויים, כי לפעמים כשעובדים עם מצבים ש"נראים" כחסרי פתרון - אפשר לגלות, שלאנשים אחרים יש דרכים אחרות שהם כבר השתמשו בהן בהצלחה - וללמוד מהם.
    גם ההבנה שעוד אנשים מרגישים רגשות/תחושות דומים/ות במצבים דומים מעצימה ומרגיעה.

בקבוצה יש תמיכה - יש עם מי לחלוק אפילו על בסיס יומיומי. (כי עוברים אותן חוויות).

וכל זה מאפשר הפתחות לחשיבה אחרת = פתיחות לעוד רעיונות/כיוונים שלא חשבת עליהם קודם.
    כך שגם אם התהליכים שאת עוברת בקבוצה, פחות מכוונים אליך במדוייק- יש בהם עושר של אפשרויות.

יתכן שכדאי לך לבדוק מה מתאים לך ע"י מפגש התנסות חד פעמי אישי וגם לקבוצתי.

זה מקובל ואפשרי להגיע למפגשי התנסות כאלה.
    בקבוצות זה בד"כ מפגש ראשון בלבד או מפגש מבוא

בכל מקרה שתי האפשרויות מעצימות ומאפשרות שינוי.

בהצלחה.
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    אלמוני
    23/03/2008

שלום אני נער בן 15 ואני סובל מהזעת יתר בכפות היידים והרגליים שמעתי שדמיוןם מודרך עוזר בהרבה דברים אולי הוא יוכל לעזור לי גם בזה בבבשקה תעזרו לי אני מתחנן

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלמוני

אילה אורי
    23/03/2008

שלום רב,

מפנייתך נשמע שהנושא גורם לך סבל.
    בהחלט ייתכן שדמיון מודרך יוכל לעזור, במידה שתופעת הזעת היתר מתעוררת אצלך או מתגברת בתגובה למצב נפשי או רגש כלשהו, כמו מבוכה, התרגשות, פחד וכו'.

במקרה זה, NLP ודמיון מודרך עשויים לעזור בויסות התגובה הרגשית, ובמציאת "פתרונות" או ערוצים אחרים לביטוי הרגש, באופן שישרת אותך טוב יותר.

אני מאוד מאמינה ביכולת הדמיון ותת המודע לווסת ולשלוט על סימפטומים רפואיים וזה ידוע מאוד גם בספרות שעוסקת בנושא - למשל יכולת שליטה על מידת דימום, ריפוי רקמות ועוד.

חשוב לומר שלא ניתן להבטיח שהשיטה תעזור, ובשלב זה, ללא יותר מידע, גם לא אוכל להציע לך טכניקה שתוכל לסייע מיידית.

הדבר הנכון לעשות הוא שמנחה יבדוק ביחד איתך במסגרת תהליך (שיכול להימשך מספר פגישות בלבד, הוא לא צריך להיות תהליך ארוך) האם אתה מודע להקשרים שבהם מתעוררת ומתגברת הבעיה, שיאתר ביחד איתך דימוי לבעיה ולדרך פתרונה, ויבנה עבורך הדמיה או הדמיות אישיות וספציפיות לך.
    ניתן גם לעבוד בטכניקת "שיחה עם איברים" המאפשרת תקשורת עם תת המודע בהקשר לסימפטום הגופני כשכביכול האיבר (במקרה זה כפות הידיים או הרגליים) הוא שחווה את החוויה, מביע דעה ומציע פתרונות.
    כמובן ייתכן שטכניקות נוספות של השיטה יוכלו לסייע, כתבתי רק את מה שעלה בדעתי כרגע, אבל כאמור בתהליך אישי ניתן לגלות הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלילות
    כ.
    18/03/2008

שמעתי שדימיון מודרך יכול לשחרר אותי מהצורך שלי לאכול כל היום. אפשר לקבל קצת הסברים על זה? איך שימוש בדימיון יעזור לי להפסיק לזלול ולרזות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זלילות

הוספת תגובה

• NLP ודימיון מודרך כדי לרזות

זהבית טוב
    18/03/2008

שלום לך כ

לכל אחד מאיתנו מגוון התנהגויות - חלקן רצויות חלקן פחות.
    וכשרוצים להפסיק לזלול – למרות שמחליטים על זה – זה לא תמיד זה קורה..

אז אולי כבר שמעת או אפילו השמעת את המשפט:
    "חלק אחד שבי רוצה X וחלק אחר שלי לא רוצה בזה..."

אפשר לומר שכל התנהגות הינה ביטוי של חלק בנו שרוצה עבורנו משהו.

אחת מאמונות היסוד של ה NLP אומרת – שלחלקים שלנו יש תמיד, כוונה חיובית עבורנו,
    (רק שהם לא תמיד יודעים - איך לעשות את זה ).
    יתכן שההתנהגויות שהם מפעילים - התאימו פעם - לא מתאימות עכשיו -והם פשוט לא מעודכנים...

ואז יש מצבים שבהם באים לידי ביטוי כמה חלקים, שכל אחד מושך לכיוון אחר...
    או מצבים שבהם זה חלק אחד שלא מודע לשינויים שעברנו במשך השנים וזקוק לעידכון..

אם נעדכן את האמונות /הערכים /היכולות
    ו"ניישר" את עצמנו מבפנים....
    תיווצר "הלימה פנימית" (ההיפך מסתירה פנימית)
    וזה יבוא לידי ביטוי, בהתנהגויות חדשות שיתאימו למטרות.

ל NLP הליכים שונים שמאפשרים
    ליצור קשר עם התת מודע וכך,
    לפתור קונפליקטים, לשנות אמונות מגבילות, ולעדכן ערכים
    כדי שאדם ירגיש "מיושר" מבפנים
    ויוכל לפעול להשיג את השינוי שרוצה.

ובנוסף מכיוון שהמוח לא מבדיל בין מציאות לדימיון,
    אפשר ורצוי להשתמש גם בדימיון מודרך
    ובאמצעות הדמיות/הרפיות,
    להעצים את היכולות והמשאבים שיסייעו לו/לנו להגיע לשינוי.

ערב נעים
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית
    16/03/2008

שלום רב, יש לי בעיה של חוסר חשק מיני. לבעלי זה מאוד מפריע. האם ניתן על ידי NLP לשפר חשק מיני? ואם כן, כיצד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליונית

אילה אורי
    17/03/2008

יונית שלום רב,

התשובה לשאלתך מורכבת, כיוון שכמעט תמיד יש הרבה מעבר להצגה הלכאורה פשוטה של הבעיה.

בתהליך ה-NLP מגדירים קודם כל מטרה חיובית שמבטאת את איך שאת רוצה להיות בעתיד שאחרי השינוי. כיוון שתהליך התשאול להגדרת המטרה מורכב, ונוגע בערכים ואמונות המניעים אותך, ייתכן שכבר בשלב מוקדם תמצאי שהגדרת מטרה כמו "לשפר את החשק המיני שלי" אינה בהכרח ההגדרה המתאימה לך, אלא ייתכן שתרצי דווקא להגדיר מטרה אחרת, כגון "שיפור מערכת היחסים", שכמובן עשויים להיות לה היבטים רבים מעבר להיבט המיני.

כבר בתחילת התהליך מבררים אילו משאבים עומדים לרשותך לצורך השגת השינוי, ואילו משאבים את צריכה עדיין לחזק, וגם בשלב זה סביר שתקבלי תובנות שיעזרו לך בהתמודדות.

בעזרת טכניקות ה- NLP, שמאפשרות תקשורת עם תת המודע, תוכלי לבדוק את מקומך ותפיסותייך לגבי עצמך, וכן במערכת היחסים בינך לבין בעלך, ולשפר את התקשורת שלך עם עצמך ועם הסובבים, כולל בעלך.

ה- NLP עוסק בעזרת טכניקות שונות בנושא של אמונות וערכים, בהנחה שהם קשורים לנושא שמעסיק אותך (למשל אולי את מחזיקה באמונה שחוסר החשק המיני הוא הבעיה שלך בלבד, או שאת האחראית לבעיה, זה דבר שבודקים אותו ביחד בתהליך).

חשוב שתדעי שה- NLP שם דגש על ההסתכלות החיובית, נטולת שיפוט והאשמות עצמיות, ולכל אורך הדרך משתמשים בטכניקות של חיזוק משאבים פנימיים, כך שהתהליך מעצים מאוד, ובמהלכו הקבלה והאהבה העצמית משתפרות מאוד ואלה כשלעצמן הן לרוב מרכיב חשוב ביותר בחשק המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפה
    12/03/2008

האם קיים קורס מומלץ באזור באר שבע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליפה

אילה אורי
    12/03/2008

יפה שלום,

אם כוונתך לקורס מנחים ב- NLP ודמיון מודרך, בבאר שבע מתקיים קורס של מרכז רטר.
    את יכולה לקבל יותר פרטים באתר המרכז - www.retter.co.il.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נעמה
    09/03/2008

שלום רב,
    אני בשבוע ה-8 להריון. אשמח לשמוע המלצות על דיסקים טובים של דמיון מודרך להרגעה ומחשבה חיובית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

אילה אורי
    09/03/2008

קודם כל שיהיה בשעה טובה, ואכן הרגיעה בזמן ההריון חשובה לאם ולעובר.

אני לא מכירה דיסקים של דמיון מודרך הנמכרים בחנויות, אני מניחה שניתן למצוא, בעיקר בחנויות העידן החדש או חנויות תקליטים.

ניתן להוריד ולשמוע הדמיות שונות ללא תשלום באתר של יוסי קדמי - www.icnlp.co.il, ואולי באתרים נוספים אם תחפשי ב- google לפי "דמיון מודרך".

כמו כן אני מניחה שבחנויות ספרים או תקליטים וירטואליות קיימת גם קטגוריה של דמיון מודרך כולל דיסקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דלית
    05/03/2008

ברצוני לדעת מה ההבדל בין פסיכותרפיה הוליסטית לNLP ודמיון מודרך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• NLP ופסיכותרפיה הוליסטית

זהבית טוב
    05/03/2008

שלום לך דלית

ניתן לומר בגדול שפסיכותרפיה הוליסטית - זה שם אחר וכולל למטפל רב-תחומי או למטפל גופנפש

זה תחום שפשוט משלב ומאגד כמה תחומים:

שיטות טיפול כמו :רפלקסולוגיה או /ו שיאצו או/ו ארומתרפיה או/ו פרחי באך
    קשר גוף/נפש - (מה זה אומר שכואבת הרגל - שזה בעצם ידע שלקוח מהקבלה ולואיז היי פיתחה אותו)
    עם לימודים של אנטומיה / פתולוגיה
    לימודי מבוא לפסיכולוגיה
    לימודי דימיון מודרך (כולל שימוש בדימיון מודרך כדי ללמוד מתבניות חיים קודמים )
    ובחלק מהמקומות נושאים שנראה שלקוחים מתוך ה NLP
    כמו: שימוש במרכיבי החושים / עיגון / 3 עמדות וכדומה.

לפי הבנתי, את החומר הנלמד ומשך הלימוד - מחליט כל מוסד לימודי לעצמו .
    וכל מוסד בוחר מה חשוב לו יותר להעביר לתלמידים.
    כל זה היות ונראה שאין חומר אחיד ומחייב לכותרת זו.

ב NLP (וגם בדימיון מודרך), הטיפול נעשה בדיבור בלבד.
    וחוץ ממצבים בהם מעגנים אין מגע כלל בין המונחה למנחה.
    NLP זה ראשי תיבות של:

N -NEURO
    L-LINGUISTIC
    P-PROGRAMING

NLP- עוסק בשינוי תבניות חשיבה בעזרת שימוש בשפה
    וה NLP של היום (הדור השלישי) - משתמש הרבה בגוף לצורך הטמעת השינוי - הכוונה לתהליכים ש"הולכים" אותם... (אם תרצי הסבר ממוקד יותר בנושא תקבלי :)

ישנם הרבה מאוד הליכים של NLP שיכולים לסייע די במהירות להשגת מטרות שונות:
    יחסים בינאישיים, העצמת יכולות וחיזוק אישי, שינוי אמונות מגבילות, ריפוי מטראומה, קונפליקטים התמודדות עם מחלות ועוד...

דימיון מודרך - נעזר גם הוא במוח לשם שינוי - היות והמוח שלנו לא מבדיל בין מציאות לדימיון.
    כך שאם "ניקח אותו לטיול" בדימיון - מבחינתו כאילו היינו שם.
    ויש את הדוגמא שרבים משתמשים בה כשרוצים להמחיש מה זה דימיון מודרך:
    תעצמי עיניים לרגע ודמייני שאת במטבח, לוקחת לימון טרי, מריחה אותו. לוקחת סכין חותכת אותו לאט לשניים, שמה לב לטיפות המיץ.. לוקחת את אחד מהחצאים ומטפטפת כמה טיפות על הלשון..
    שימי לב לטעם..
    האם שמת לב למשל ליותר רוק בפה כ"טיפטפת" את הלימון?
    ביכולת הזו של המוח אפשר להשתמש לעזרתם של מונחים - להעצים אותם ולחזק אותם.

כשהתחלתי בלימודי הנטורופתיה שלי (4 שנים),לפני כ 19 שנה "חוייבנו" כחלק מדרישות הלימודים
    ללמוד גם:רפלקסולוגיה/שיאצו/צמחי מרפא/פרחי באך/ארומהתרפייה/עיסוי/שנה של רפואה סינית/חצי שנה מבוא להומהופתיה/אנטומיה/פיזיולוגיה/פתולוגיה/קריסטלים/הילינג/ביו אנרגיה/ דימיון מודרך /קינסיולוגיה תזונה ועוד כמה קורסים.....
    [[התוכנית הזו דומה בקוויה ל"פסיכותרפיה הוליסטית"]]

וחשבתי שאני יודעת כל כך הרבה !

לפני כ 5 שנים נכנסתי לתחום NLP ודימיון מודרך וגיליתי כמה רבדים וממדים נוספים
    של המציאות - עולם עשיר ומרתק.
    והיום המיקוד שלי עבר לשם .

השילוב בין שני התחומים מאוד מענין ואפילו עוצמתי אך יש הבדל בינהם.

במידה ויהיה לך צורך בעוד הבהרה אשמח לענות.

המשך ערב טוב

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו..

זהבית טוב
    05/03/2008

ושוב שלום..

שכחתי לציין שב NLP ישנם שלבי לימוד.
    שהראשון שבהם : PRACTITIONER

כדי לקבל תעודה כזו יש חובה ללמוד חומר תיאורטי ומעשי שכולל מיומנויות וטכניקות קבועות
    שנלמדות בכל העולם - כלומר, כל אדם עם תעודה בינלאומית כזו , למד את אותו החומר.

ולהוסיף לסיכום:
    שבפסיכותרפיה רוחנית מושם דגש על שילוב בין גוף נפש ורוח
    כך שנילמדים מודלים פסיכולוגים שונים (בנוסף למבוא לפסיכולוגיה),
    לצד טיפולי גוף, ותורות / פילוסופיות רוחניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיון
    02/03/2008

שלום לכם
    אני בתחילת דרכי בלימודי NLP ודמיון מודרך,
    פנתה אלי חברה בבקשה שאלווה אותה בתהליך ההכנה לילדה והלידה עצמה. הצצתי באתר של רטר ורציתי לדעת האם בנוסף לכך יש לכם טיפים נוספים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה בעזרת דימיון מודרך

זהבית טוב
    02/03/2008

שלום סיון

ההרפיות והובלות שנמצאות באתר של רטר ומכוונות ליולדות, טובות .

כמובן שחשוב לשוחח איתה קודם ולבדוק מה היא רוצה, ואיך, מה המשאבים שלה - שיכולים לסייע לה להשיג את המטרה ומה חסר לה או שהיתה רוצה לחזק.

יש הרפייה של גוף שמתרחשת ע"י כיווץ אברים והרפייתם, שגם יכולה להתאים.

בעקרון חשוב בעיקר לאפשר לה לחוות רגיעה, ולחבר אותה למשאבים שלה .

באיזה שלב של הלימוד את נמצאת עכשיו ובאיזה שלב של הריון נמצאת החברה שלך?

המשך יום טוב

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    27/02/2008

יש איזו טכניקה לעשות שאני ארגיש כאילו הזמן עובר לי יותר לאט?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קצב פנימי NLP

זהבית טוב
    27/02/2008

שלום גל

לכל אחד מאיתנו תפיסת זמן שונה.. ולכל אחד קצב פנימי שונה..

יש אנשים עם קצב פנימי איטי - והם חווים את המציאות שסביבם כקצב מהיר .

ויש כאלה עם קצב פנימי מהיר - שחווים את המציאות שסביבם כקצב איטי .

(כששני אנשים שכל אחד עם קצב מנוגד, נפגשים, יתכן שיהיו אי הבנות /חוסר תיאום בינהם.)

אני לא יודעת מה הסיבה שיש לך רצון להרגיש : "כאילו הזמן עובר לי יותר לאט"
    (ואשמח לעוד פרטים.)

בכל מקרה, כשרוצים לשנות משהו, חשוב קודם כל לגלות מה הקצב הנוכחי:

אפשר לעצום עיניים לקחת כמה נשימות.. "להכנס פנימה"
    ולמצוא את "מד הקצב" הפנימי שלך =

איך הוא נראה = צבעים-צורה / ואיך הוא מודד את הקצב הפנימי שלך

האם יש צליל שהוא מפיק- ואיזה

איך אפשר לחוש את הקצב - (כמו שהוא עכשיו ) -
    ואיזה תחושה יש לך עכשיו - עם הקצב הנוכחי -
    ואיפה אתה חש את זה בגוף-

שים לב האם הקצב קבוע או לא...

ומה קצב הנשימה שלך-ושים לב גם לטמפרטורת הגוף-

האם עולה מחשבה כלשהי ואיזה? ו... איזה רגש אתה מרגיש ?

ועכשיו תבדוק מה קורה כשאתה משנה את הקצב של מד-הקצב שלך:

בדימיונך גש למד -הקצב - ושנה אותו כך שיראה על האטה -

ובדוק עם עצמך - איך נראה מד-הקצב עכשיו-איך הוא נשמע- ומה התחושות שלך עכשיו כשיש שינוי
    איזה מחשבה עוברת-מה אתה עושה- ומה אתה מרגיש עכשיו?
    מה הטמפרטורה שאתה חש? וקצב הנשימה שלך?

ושים לב איך אתה חווה את הקצב המקורי עכשיו
    ________
    ושוב
    בדימיונך הוסף והגבר את הקצב על גבי מד-הקצב
    ושים לב -
    מה אתה רואה /שומע/חש עכשיו
    מה הטמפרטורה - מה המחשבות-מה הרגש וקצב הנשימה

החזר את מד-הקצב לקצב המקורי !

קח נשימה עמוקה

וכתוב לעצמך:
    מה למדת מההתנסות הזו?
    מה זה איפשר לך?
    מה זה לא איפשר לך?
    מה ישתנה אם תשנה את הקצב?
    ומה לא ישתנה אם תשנה את הקצב שלך?

אשמח שתשתף במסקנות שלך
    ואם תתן עוד פרטים - אולי אוכל לדייק יותר בתשובתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה