פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה
    זהבית
    24/02/2008

שלום, האם תהליך הורדה במשקל בשיטה הזו הוא שינוי החשיב בלבד, או שמלווה בתפריט לדיאטה כולל עצות מה לאכו ומה לא לאכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• תשובה לזהבית

אילה אורי
    24/02/2008

זהבית שלום,

תודה על שאלתך החשובה. אני באופן אישי כדיאטנית הגעתי לתחום ה- NLP בין היתר בגלל התיסכול מכך שדיאטות "רגילות", הכוללות תפריט דיאטה ודיון במה וכמה אוכלים, פשוט לא עובדות. רוב האנשים שמגיעים לתהליך הרזיה בעזרת NLP עושים זאת אחרי נסיון של הרבה דיאטות חוזרות ונשנות, כך שמבחינת הידע של מה וכמה לאכול בדרך כלל כמעט אין צורך להוסיף מידע.
    הבעיה בעיניי כשנותנים תפריט דיאטה, ואני אומרת לך זאת מנסיון כדיאטנית שנתנה לא מעט תפריטים כאלה, היא שהתפריט והדיאטנית הופכים להיות מעין "שוטר חיצוני", ושיטת מוטיבציה כזו עבור רוב האנשים אינה עובדת לאורך זמן.
    ב- NLP כל אחד לומד על עצמו יותר על ה"איך" הוא אוכל מאשר על מה וכמה הוא אוכל - איך הוא חווה את האוכל, מה הטריגר/ים לאכילה, מה המשמעות של האוכל עבור כל אחד, והשינוי מתרחש לא רק במודע, אלא בעיקר בתת המודע, מה שגורם לכך שאחרי השינוי מפרשים אחרת מצבים, לוקחים החלטות לגבי האוכל מתוך בחירה ואחריות אישית ובעיקר - מתוך כיוון של למידה וצמיחה למקום חיובי, תוך הפסקת מעגל האימים של האשמות עצמיות שבדרך כלל מתלווה לדיאטה.
    כמובן שאם יש צורך בסיוע בתהליך בהסבר והכוונה מבחינת השפעת סוגי מזונות שונים על הפיזיולוגיה (כמו ההבדל בהשפעת דגנים מלאים לעומת דגנים לבנים) או הבהרת מיתוסים שונים שקשורים בתזונה - ברור שאגייס את הידע שלי בתחום לטובת הנושא, ואני רואה לעצמי חובה כדיאטנית לוודא שהמונחים שלי אינם צמים במטרה לרזות או נוקטים בדיאטות דלות מאוד בקלוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נואשת
    20/02/2008

שלום רציתי לדעת האם השיטה הזו עוזרת בהפרעות חרדה?.??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

זהבית טוב
    20/02/2008

שלום לך שלי

כן, ב NLP ישנם תהליכים שבאמצעותם אפשר לעזור בהפרעות חרדה.

האם את יכולה להרחיב בכמה מילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נואשת
    29/02/2008

אני כבר חודשיים וחצי מטופלת בהתקפי חרדה ע"י כדורים.
    יש הטבה משמעותית ואני כבר לא סובלת מהתקפי חרדה (טפו טפו טפו).
    אבל השריטות נשארו הפחד להמשיך בחיי השיגרה הרגילים כי אולי ארגיש לא טוב
    השריטות האלו חרוטות והייתי רוצה לדעת האם בעזרת שיטת ה - NLP אני יוכל להתגבר על השריטות ולחזור לחיי השיגרה הרגילים שכוללים בילויים ויציאות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

אילה אורי
    29/02/2008

היי שלי,

תודה שנתת לנו עוד מידע לגבי הנושא שמעסיק אותך.

ה- NLP מניח כהנחת יסוד שבכל אחד מאיתנו יש את כל היכולות על מנת לעזור לעצמנו ולהגיע למטרותינו, והכוונה שיכולות אלה נמצאות איתנו בין אם אנחנו מודעים להן ובין אם לא.
    הנחה זו בעצם אומרת שיש לנו מידה של שליטה, שגם היא יכולה להיות לא מודעת, על תופעות נפשיות וגופניות, ושאנחנו יכולים ללמוד את הדרכים להתחבר למשאבים המחזקים ולמצוא אופני חשיבה ופעולה שישרתו אותנו טוב יותר.
    אם הנחת היסוד הזו מקובלת עלייך ונראית לך הגיונית, טכניקות ה- NLP אכן יכולות לעזור להתחבר למשאבים המחזקים ולמצוא את אופני הפעולה והחשיבה החדשים, כך שתהיה לך מידה רבה יותר של גמישות בתגובותייך ובחירה מתוך מגוון אפשרויות תגובה למצב נתון.
    במסגרת ה- NLP פותחו גם שיטות מיוחדות להתמודדות עם פוביות (פחדים לא רציונליים), וייתכן שיש במקרה שלך קווי דמיון בין החרדות לבין פוביה, כך ששיטות אלה יוכלו לעזור לך.
    ניתן לבצע תהליך הנחיה ב- NLP ודמיון מודרך במקביל לנטילת הכדורים.
    אם יש לך עוד שאלות - אנחנו כאן בשבילך.
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP וחזרה לחיי שיגרה

זהבית טוב
    29/02/2008

שלום שלי
    שמחה שחזרת :)

התשובה היא כן.

כשאנשים עוברים חוויות/אירועים לא נעימות/ים (ואפילו כאלה שמוגדרות/ים כטראומה), במקרים רבים נותרת אצלם צורת התנהגות שמשמרת את עצמה - מן חזרה על תבנית מסויימת,
    ואולי אפשר לומר שזה מעין "סוג של הרגל" :
    למשל- רואה - X וזה מיד וגורם להרגשה לא נעימה, או שומע צליל/קול - X וזה גורם להרגשה לא נעימה (זה יכול להיות גם קול=דיבור פנימי).

ב NLP יש מספר הליכים עדינים (ויחד עם זאת עוצמתים), שמאפשרים שינוי וריפוי של מצבים אלה.

ההליך, משאיר את הזכרון ואת הלמידה מהאירוע , אך משנה את ההרגשה שהתלוותה אליו.
    בכך מתאפשר לאדם להרגיש בעל משאבים, יש יכולת לפעול, ויש תחושה של חיוניות.

חשוב להדגיש שהליכים אלה נעשים בדרך מאוד עדינה ומכבדת את המונחה, את כל מה שחווה בעבר וחווה בהווה.

(אם לוקחים כדורים חשוב ליידע את המנחה.)

אז זהו שלי, אם יש לך עוד שאלות נשמח להשיב לך והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    יסמין
    19/02/2008

היי..
    אינני יודעת אם כי זהו המקום לפנות לעזרה אך מאחר שאין לי כל כך מה להפסיד לא אכפת לי לנסות..
    אז ככה, אני בת 21 וסובלת מאוד מחוסר בטחון עצמי.
    החל מפעולה פשוטה של ללכת לחנות לקנות חלב בשעות שיש הרבה אנשים ומגיע גם למקרים קיצוניים מאוד של חוסר לקיחת חלק מאורך חיים נורמלי.
    האמת שאני לא ממש חושבת שאני גרועה כל כך אני פשוט חושבת שיש אנשים שהם בכמה רמות מעליי..
    אני לא אאריך יותר מידי ורק אתן דוגמא..ההורים שלי לחצו עליי ללכת למיונים בחברה מסויימת וכל כך פחדתי ללכת כי זה מצריך דיבור מול קהל אבל בכל זאת הלכתי מהלחץ של הסביבה ובסוף לא התקבלתי ועכשיו משלא התקבלתי אני מרגישה שזה רק אישר את העובדה שאני פחות טובה מאנשים אחרים.
    אז לפי מה שנראה לכן הדרך שאתן מטפלות בה יכולה לעזור למקרה שלי?
    אם כן אשמח לדעת וללמוד על השיטה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• תשובה לשני 2

אילה אורי
    19/02/2008

היי שני,

אני מאוד שמחה שפנית אלינו לעזרה.
    בעזרת NLP ניתן לבדוק את האמונות שלך לגבי עצמך ולגבי אנשים אחרים, את ההשוואות שאת עושה במודע או שלא במודע של עצמך לאחרים, ובעזרת טכניקות של השיטה ליצור שינוי לאמונות שישרתו אותך טוב יותר, וחיבור ליכולות המיוחדות והנפלאות שיש לך, כמו שיש לכל אדם.
    ה-NLP מניח שלכל אחד מאיתנו יש את כל היכולות להגיע למטרתו. לא תמיד אנו מחוברים ליכולות אלה ומכירים בהן, אך כשאת חושבת על היכולת החסרה לך שאת רוצה לחזק - למשל ביטחון עצמי, בודאי תוכלי להיזכר במצב אחד שבו הרגשת ביטחון עצמי, יחסית לעצמך ולא למישהו אחר, אפילו אם זה היה בילדותך המוקדמת. את יכולה להיזכר בפרטי האירוע - מה קרה, איך התנהגת, מה חשבת, מה הרגשת? כמו כן להיזכר בפרטי התמונה שעולה בדמיונך בהקשר זה - מה את רואה, מה את שומעת, האם יש תחושה מסוימת שאת מרגישה? בטכניקות NLP ניתן יצור חיבור בין ההצלחה שחווית במצבים שבהם היכולת באה לידי ביטוי לטובת מצבים שבהם את מרגישה שאת צריכה לחזק יכולת זו.
    כמו כן כשאת נזכרת במצב מסויים שבו הצלחת לבצע משהו שרצית (וחשוב מאוד שאת רצית את זה ולא שמישהו רצה את זה עבורך ולחץ עליי), את יכולה לשאול את עצמך - איך הרגשת שם? מה עבד שם נכון?מה ניתן ללמוד מאירוע זה לגבי עצמך בהווה?
    הנחה נוספת ונהדרת של ה- NLP היא שאין כישלון אלא משוב ללמידה וצמיחה. מחקרים בארה"ב הראו שהאנשים המצליחים ביותר מבחינה כלכלית פשטו את הרגל מספר פעמים לפני שהגיעו להצלחה... מה שעושה את ההבדל הוא שאותם אנשים לא נתנו לאירוע או אירועים לקבוע את אמונתם לגבי עצמם, אלא למדו מהאירוע מה ניתן לתקן כדי להגיע לתוצאות טובות יותר בעתיד. גם מאירוע המיונים שאותו ציינת ניתן להפיק למידות שונות, לאו דווקא על איך לתפקד באירוע דומה בעתיד, אלא למשל הלמידה יכולה להיות לגבי כיוון התעסוקה המתאים לך יותר, ואז את יכולה באופן מיידי להפסיק לכעוס על עצמך ולהקטין את עצמך, להרים את ראשך ו... פשוט לבחור באפשרות אחרת, כי תמיד יש אפשרות נוספת.
    המון הצלחה בכל דרך שתבחרי, מחזיקה לך אצבעות
    ונשמח לשמוע ממך בפורום

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

יסמין
    21/02/2008

תודה על התשובה המפורטת!
    אני בהחלט אברר פרטים נוספים בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    גל
    17/02/2008

שלום רב,

אני סובל לתקופות מנדודי שינה קשים.האם יש טכניקות ספציפיות של דמיון מודרך(מעבר לרק לדמיין מקום רגוע) שעשויות לסייע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• שינה, תשובה לגל

אילה אורי
    17/02/2008

שלום גל,

התשובה לשאלתך תלויה במקור הבעיה. אם שנתך נודדת כי מטרידות אותך מחשבות שונות, טכניקה שעשויה לסייע היא לדמיין שיש לך חדר פרטי או משרד, בכל אופן חדר שיש לו דלת, ואתה זה שמחליט מה להכניס פנימה ומה לא. אם למשל מטרידה אותך מחשבה על אדם מסויים, אתה יכול לדמיין שהוא ממתין בחדר ההמתנה ואתה יכול להגיד לו בדמיונך שכעת אתה רוצה לישון ובבוקר תוכל לפגוש אותו. זה מאוד יכול לעזור כי זה סוג הדימויים שיוצרים הגנה ומאפשרים לך לשמור על הגבולות שלך.
    אם נדודי השינה אינם נובעים ממחשבות מטרידות אלא כתוצאה מכך שאינך עייף, או משיבוש כלשהו בשעון הביולוגי, בהחלט ניתן להסתייע בהדמיות מרגיעות המושמעות לצלילי מוסיקה רגועה ונעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

זהבית טוב
    18/02/2008

שלום לך גל

מבינה שאתה סובל וקשה לך עם נדודי השינה וזה טיבעי.
    אני מסכימה עם כל מה שאילה כתבה לך
    וגם עם כך שאכן חסר כאן מידע ופירוט..

חשוב לציין שכשאנשים חווים נדודי שינה כדאי להם לבדוק מה קורה בחיים שלהם - שמייצר את נדודי השינה.. וברגע שיהיו מודעים לכך יוכלו גם ליצור שינוי..
    לעיתים אפילו שיחה/ות עם חבר או אדם מקצועי יכולה/ות להאיר ולשנות דברים.

בינתיים ,יחד עם זה, תוכל לעשות משהו נוסף:
    1) למשל כששוכבים במיטה לשים לב לקולות...
    קולות רחוקים מהרחוב.. ואח"כ קרובים יותר :קולות שעולים מתוך הבית.. וקולות בחדר או בסביבה הקרובה שלך כמו: שעון/מאוורר/מזגן וכדומה..
    ואז לשים לב גם לצליל של הנשימה שלך...

ואתה אפילו יכול "להגיד" את כל הנ"ל לעצמך בלב: אני שומע עכשיו צלילים של מכוניות ועכשיו אני שומע... של גשם/אנשים מהרחוב.. וכו, (ממש "למפות" את כל הצלילים מהרחוק לקרוב )..
    ואז עם הנשימה הבאה לומר לעצמך: "אני מכניס רגיעה פנימה ..." ולקחת כמה נשימות כאלה...

- אם בשלב זה יש עוד צורך = להמשיך בהקשבה לצלילים/קולות עם הנשימות...

2) במקום כל הנ"ל אפשר פשוט לשים לב לנשימה – לשים לב לדרך שהאוויר עושה, מרגע השאיפה ועד הנשיפה: איך משתנה הטמפרטורה שלו , איזה צליל יש לשאיפה.. ו..לנשיפה ...
    ואפשר ממש לחוש את כל הדרך שהאוויר עובר מהרגע שהוא נכנס, דרך האף או הפה עד שהוא יוצא..
    (ומה שלא ממש חשים אפשר לדמיין).
    ....פשוט לשים לב... לנשימה...

אחרי 2-3 נשימות (כמו הנ"ל), אתה יכול לומר לעצמך שעם הנשיפה הבאה יוצא החוצה מתח.. ועם השאיפה הבאה נכנסת רגיעה...

ואם יש צורך, אפשר לחזור על הנ"ל = 2-3 נשימות עם מודעות לכל התהליך ..
    ועוד 1-2 נשימות של הכנסת רגיעה והוצאת שאריות של מתח..

ואני לא יודעת מתי תתחיל כבר לחוות את זה... היום בלילה או מחר...
    ומאוד סקרנית לדעת איזה דרך תביא אותך למצב של רגיעה ושינה מהר יותר וקל יותר....

אולי תוכל לחזור ולספר איך היה .. ולתת עצות משלך..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהחלטה
    ארי
    13/02/2008

שלום, אני נמצא בהתלבטות קשה אם לעזוב את בת זוגי, חשבתי המון על הנושא ואיני יכול להיות במערכת היחסים הזו יותר. אני זקוק לעצה כיצד לספר זאת לבת זוגי על מנת שתבין ולא תכעס ותתעצב

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהחלטה

הוספת תגובה

• מערכות יחסים

זהבית טוב
    14/02/2008

שלום לך ארי

בתקשורת בין אנשים בכלל, עוזר מאוד כשיש עוד זוויות ראייה.
    על אחת כמה וכמה כשקיימת בעייה.

ישנה אפשרות ללמוד לשנות את הנקודה ממנה מסתכלים על המצב - ולקבל עוד תובנות ואפשרויות תגובה נוספות.

ישנן 3 עמדות תפישה שדרכן אפשר לחוות את המצב:
    1)אני - מה אני רואה/שומע/חש/חושב/עושה כשאני בסיטואציה הזו
    2)האחר(האדם השני שמולי)- ומה הוא רואה/שומע/חש/חושב/עושה/אומר/מרגיש כשהוא בסיטואציה הזו
    3)הצופה- לראות את הסיטואציה מהצד - את 2 הדמויות האחרות כל אחת עם האמת שלה.

ואפשר לערוך לבד - משחק תפקידים. לשם כך קודם כל לדמיין בפרטי פרטים את התפאורה - איך נראה המקום איזה רהיטים צבעים וצלילים.. ואיפה עומדים המשתתפים.

ואז לחוות את נקודת המבט שלי-עם כל החושים (כמו שכתוב למעלה).
    ומה אני מבין כאן .

ו.. לדמיין לרגע ש"אני בגופו" של האחר - כלומר נכנס בעדינות לנעליים שלו.
    ולשים לב איך זה - אפשר ממש לקחת רגע ולבדוק איך זה מרגיש לנשום ולזוז כמוהו ..
    "להכנס לתפקיד"
    ו.. ואז לבדוק מה אני רואה עכשיו כשאני "הוא"... (שומע/חש וכו' כמו למעלה...)
    ומה אני מבין על המצב מזוית המבט החדשה?

לצאת בעדינות מגופו של האחר .. ולרחף מעל המצב.. להתבונן על 2 האנשים האלה.. להקשיב..
    מה כוונתו של כל אחד מהם.. ומה עוד כל אחד מהם יכול? מה אפשר להבין מפה? מה אפשר להבין מזה?

בעדינות לחזור לגוף שלי.. ולבדוק מה שונה עכשיו.. האם יש לי תובנות חדשות ?
    איזה כיוונים חדשים נחשפו בפני..

יכול להיות שתגלה שנפתחו דרכי מחשבה/תגובה נוספות וחדשות בפניך..

לסיכום
    כשאתה בעמדה שלך – זה עוזר לך לבדוק מה חשוב לך/מה אתה רוצה/צריך

כשאתה שם עצמך בנעלים של האחר - זה עוזר לך להבין אותו/ה ואז לפנות אליו/ה בדרך מתאימה.

להתבונן מהצד על כל המצב מאפשר להתרחק לרגע ולראות את התמונה השלמה
    וגם לנתח דברים בצורה יותר הגיונית ועם פחות מעורבות ריגשית.

וכל ה"תרגיל" הזה .. יכול להעניק לך עוד מידע .. ולאפשר גמישות...

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור בכי
    חיים
    12/02/2008

שלום, אני מחפש טיפול שיעזור לי לשחרר בכי, איני בוכה אף במצבים בהם הייתי רוצה לבכות.

לקביעת תור
    סגירה
    שחרור בכי

הוספת תגובה

• שחרור בכי, תשובה לחיים

אילה אורי
    12/02/2008

חיים שלום,

התופעה שאתה מציין מוכרת, בעיקר אצל גברים שפעמים רבות מאבדים את הלגיטימציה לבכות כבר בילדותם, כמובן אינני יכולה לדעת אם זה נכון במקרה שלך. בכל מקרה, אני מבינה מפנייתך שתחושת חוסר היכולת לבכות מעיקה עליך.
    לגבי NLP כטיפול, כמו בכל טיפול אחר, כמובן לא ניתן להבטיח שהטיפול יוביל אותך בהכרח לשחרר בכי, אף כי בהחלט ייתכן שכן, וזאת עקב חיבור רגשי למצבים וזכרונות שונים שעולים במהלך הפגישות. כמובן שכל זה נעשה באוירה שמשרה ביטחון ותוך חיבור למשאבים חיוביים ומחזקים. השאלה אם הבכי הוא מטרה בפני עצמה, או שהמטרה היא אחרת, למשל שחרור רגשי, תחושת היטהרות פנימית, או כל מטרה אחרת שתבחר להגדיר, ואז הבכי יכול להיות אחד האמצעים שתבחר להשגת מטרה זו, אך ייתכן שתיצור לך גם אמצעים אחרים להשיג את אותה המטרה ואת אותה הרגשה טובה שבסופו של דבר אני מניחה שאתה רוצה.
    עצם הדיון במשמעות הבכי עבורך, ואילו אפשרויות היכולת לבכות תפתח בפניך, כבר יכול לכוון לכיוונים רגשיים ומחשבתיים שאולי לא היית מודע להם עד כה, ובעזרת טכניקות ה- NLP והדמיון המודרך תוכל להתקדם מבחינת המודעות והיכולת לבצע שינוי ולהגיע למטרה שתבחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק התקשורת
    פסי
    10/02/2008

שלום רב,

כיצד אני יכולה לחזק את התקשורת הפנימית שלי עם עצמי, אילו תרגילים\עבודה אני יכולה לעשות כדי להתחבר לעצמי, אינטואיטיבית ורגשית?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק התקשורת

הוספת תגובה

• חיזוק התקשורת, תשובה לפסי

אילה אורי
    10/02/2008

פסי שלום,

אכן פנית למקום הנכון, כיוון שה- NLP עוסק בדיוק בשכלול התקשורת הפנימית והחיצונית.
    כלים מתחום ה- NLP שאיתם אני אוהבת לעבוד במיוחד לצורך חיזוק התקשורת הפנימית הם שיחות עם חלקים פנימיים דמיוניים, כגון למשל אם את מרגישה בסיטואציה מסויימת שמתעוררת אצלך התנגדות, או כעס, או ביקורת על מישהו, ולא ברור לך מה המקור לביקורת, אז במקום לנסות לשלוט ברגשות ובמחשבות האלה או להאשים את עצמך, ניתן פשוט לנהל שיחה שקטה בדמיון עם החלק הכועס, או המתנגד או הביקורתי (עצם ההנחה שהרגש הקשה לא השתלט על כל האישיות שלך אלא הוא רק חלק ממך כבר עוזרת להתמודד עם הרגש), ולברר איתו קודם כל מה כוונתו החיובית עבורך ואחר כך מה הוא עוד רוצה להגיד, וכך הרגשות האלה מקבלים מקום מכבד וניתן להתמודד יותר בקלות גם עם רגשות קשים ולמצוא פתרונות מעשיים מתוך עצמך.
    כדאי לנהל שיחה כזו כשאת במצב רגוע ולא עסוקה בדברים אחרים, כשאת בשכיבה או אפילו בישיבה. אולי יהיה לך יותר קל לקיים שיחה פנימית כזו בעיניים עצומות, או כשיש מוסיקה שקטה ברקע. חלק מהאנשים מתקשים להתרכז במצב כזה, ואז המוח המודע נוטה ל"ברוח" למחשבות שונות, ובמקרה כזה ייתכן העבודה עם מנחה תועיל יותר לפחות בשלבים הראשונים.
    במידה שאת רוצה לברר לעצמך את הרצון האמיתי שלך לגבי משהו שאת מתלבטת לגביו או שאת נמצאת בצורך להחליט, שוב כדאי להיכנס להרפיה קלה, לתת למחשבות לעלות, להרגיש מה קורה בגוף, האם יש איבר או איברים שמתנגדים למחשבה, וזה יכול לתת את הכיוון.
    ה- NLP מציע עוד טכניקות רבות ומגוונות לחיזוק התקשורת, להבנה עצמית טובה יותר ולמודעות עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    07/02/2008

אני בן 30 ויש לי איבר מין קטן במיוחד. עקב כך יש לי ביטחון עצמי נמוך מאוד עם נשים, ואני נמנע מלהגיע איתן למיטה. האם דימיון מודרך יוכל לחזק לי את הביטחון העצמי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיזוק הבטחון העצמי

זהבית טוב
    07/02/2008

שלום לך רן

אחת מהנחות היסוד של ה NLP (שזו מערכת של אמונות יסוד מעצימות), אומרת:
    "המפה אינה השטח" – מה זה אומר.. זה אומר שלכל אדם מפת עולם משלו..
    והמפה הזו נוצרת אצלו מיום היוולדו (ואולי עוד מהיותו עובר), בעזרת כל החושים שלו..
    כך שהיא "רקומה" מתמונות/צלילים/תחושות/ריח וטעם.

המפה שלי לא יכולה להיות כמו המפה שלך ואפילו לתאומים זהים יהיו מפות שונות.
    (לדוגמה 1000 איש שיחשבו על אופניים :יראו/ישמעו/יחושו וירגישו דברים שונים).
    כלומר כל אחד קולט את העולם = את המציאות, אחרת ולכן גם מגיב לה אחרת – לפי המפה שלו.

ויש כל מיני סוגי מפות יש מפות רחבות וגמישות יש מפות צרות ומגבילות..

אבל החדשה הטובה היא שאפשר למתוח את המפות שלנו , להגמיש אותן ולגלות עוד ועוד שבילים חדשים...
    וברגע שהמפה מתרחבת אנחנו מסוגלים לראות לשמוע ולחוש עוד אפשרויות, וזה - משנה את המחשבות שלנו ואת המצב הריגשי שלנו !

בעזרת דימיון מודרך ו / או NLP ניתן להרחיב ולהגמיש את המפות האישיות .

וכמו שאמרנו, הרחבת מפה מאפשרת לחשוף עוד אפשרויות והזדמנויות חדשות (שהיו סביבנו גם קודם אלה שפשוט לא היינו ערים להן.)

ולשאלתך : אכן אפשר לחזק את הבטחון העצמי, ועמו גם את הדימוי הגופני בעזרת דימיון מודרך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרן

אילה אורי
    07/02/2008

רן שלום,

שאלתך אכן מעוררת מחשבה, כיוון שדרך החשיבה המקובלת היא של הכללה, שלפיה אתה צריך לשפר את עצמך עבור הנשים. המטרה ב- NLP ודמיון מודרך היא בין היתר לשנות את דפוסי החשיבה והאמונות המגבילות, למשל להגיע לאפשרות של מחשבה שכמו שיש שונות באנטומיה של אברי המין בין גברים, יש בודאי שונות דומה בין נשים, ולאמונה שישנן נשים שמתאימות לך בדיוק ואתה מתאים להן... כדי להגיע לחשיבה זו צריך קודם כל להיות מודע לאפשרות שתמיד יש אפשרות נוספת, שזה אחד מעקרונות ה- NLP, כלומר להגיע לגמישות מחשבתית, ובזה ה- NLP בהחלט יכול עזור.
    הדמיון המודרך וה NLP עשויים לעזור לך לקבל את עצמך טוב יותר, לבדוק את הדרכים בהן פעלת בעבר מבחינה מחשבתית והתנהגותית, ולמצוא בתוכך אפשרויות חדשות למחשבות, להתנהגות ולרגשות, כולל חיזוק הביטחון העצמי שלך אם זו המטרה שאותה אתה רוצה להשיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    כ.
    05/02/2008

שלום לכולם,
    בקצרה, אני מאובחן ADHD חזק ועם השנים הדימוי העצמי שלי נפגם לחלוטין. התוצאה היא מחלות פסיכוסומטיות (אלרגיות חזקות, אסטמה וכו'). אני סובל מאוד מחרדות ופחדים. חבר המליץ לי לבדוק NLP ואני בעצמי קראתי קצת.

1. האם יש טקסט באינטרנט או ספר שהוא מבוא? אני מחפש בעיקר דוגמאות וספר שיוכל לעזור לי לעזור לעצמי.

2. אם אתם מכירים צורה של טיפול שאני אוכל לעמוד בה? אני לא יכול לעמוד ב200-300 ש"ח לשבוע.

תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לכ.

אילה אורי
    05/02/2008

שלום רב,

יש הרבה מאוד אתרים באינטרנט שעוסקים ב- NLP ודמיון מודרך גם בארץ וגם בעולם, כולל אתרים המכילים הדמיות כתובות ומוקלטות שלהן תוכל להאזין. הטוב ביותר הוא לחפש ב- google עפ"י מילות החיפוש NLP ודמיון מודרך, רצוי אפילו כל פעם לפי אחד המושגים בנפרד, וייפתח בפניך שפע של מידע.

כיוון שהמצב שאתה מתאר הוא מורכב, ואתה מודע לרקע שיצר את הקשיים שאתה מתאר, קשה כרגע לתת דוגמאות ספציפיות לטכניקות שיעזרו לך, כיוון שצריך קודם כל ביחד איתך להגדיר מהי המטרה שאליה אתה שואף להגיע.

אחד הספרים שיכול לתת מענה לטכניקות של דמיון מודרך לתופעות הפסיכוסומטיות ואולי גם לפחדים, והמלצתי עליו מספר פעמים בפורום זה, הוא ספרו של ג'רלד אפשטיין "דמיון מודרך".
    ספר נוסף הוא הספר "דמיון מודרך לצורך שינוי" של פטריק פאנינג. בתחום ה- NLP מומלץ הספר "הכוח הטמון במוח" של ריצ'רד בנדלר, שייסד את שיטת ה- NLP וכן הספר "תקשורת עם תת המודע" של דפנה ואמיר רטר, העוסק גם ב- NLP וגם בדמיון מודרך.

לגבי טיפול - הצורה האפקטיבית ביותר בדרך כלל היא אכן טיפול של אחד על אחד, לא חייבים כל שבוע ואפשר גם בתדירות יותר נמוכה. ייתכן שיש קבוצה טיפולית שתתאים לך, אך אני אישית אינני מכירה כרגע קבוצה כזו.

במידה שיש לאנשים נוספים שקוראים תשובה זו עניין בהקמת קבוצה שתעבוד בטכניקות של NLP ודמיון מודרך על השגת מטרות אישיות, ניתן לפנות דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי
    רחל
    03/02/2008

שלום, האם nlp הוא בעצם סוג של אימון אישי כמו קואצ'ינג?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי

הוספת תגובה

• קואצ'ינג ו NLP

זהבית טוב
    03/02/2008

שלום לך רחל

בין NLP לאימון אישי ישנם קווי דימיון: שניהם בודקים בשלב ראשון עם המונחה/המתאמן מהי המטרה שאותה הוא רוצה להשיג. ומסייעים לו להגדיר אותה במדויק.
    שניהם מרחיבים בדרכים שונות – את נקודת מבטו של המונחה ומאפשרים לו לגלות עוד התנהגויות ודרכי פעולה שיסייעו לו להשיג את המטרה שהציב לעצמו.

אך כמו שישנם קווי דימיון קיימים גם קווים שמייחדים כל אחד מהתחומים.
    כך שבגדול אפשר לומר שהאימון האישי עובד יותר עם המודע וה NLP עובד יותר עם התת - מודע.
    (כשלשם כך יש הליכים שונים – יחודיים ל NLP – שתנועה ושפה הן חלק מהם).

ואפשר להגדיר NLP גם כ"סוג של קואצ'ינג" מאחר וכמו קואצ'ינג :
    - הוא מאפשר להביא לידי מימוש רצונות פנימיים ומטרות.
    - במהלך מפגשי ההנחייה יפתח המונחה מיומנויות חדשות, התנהגויות חדשות, ונקודות מבט חדשות שיעזרו לו/לה להשיג את יעדיו/יה.
    - בשתי השיטות מחזקים את משאביו של המונחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    30/01/2008

אני לא יודעת אם זה באמת המקום אליו אני אמורה לפנות אבל אולי כן..
    מיום ליום יותר מתחזקת לי התחושה שעברתי איזה אירוע טראומתי בילדותי המוקדמת.
    אולי כאן תוכלו לעזור לי? ולהקנות לי אי אילו אמצעים שיעזרו לי לפתרון את החידה הזאת בחיי?
    אני מטופלת אצל פסיכולוג בין היתר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לשרית

אילה אורי
    30/01/2008

שרית שלום,

אם פנית לכאן, אולי זה לא במקרה...

במסגרת התהליך שעוברים לשינוי והשגת מטרה באמצעות NLP ודמיון מודרך, חלק מהטכניקות עוסקות בעבר ובעיקר בילדות, תוך שיחזור זכרונות, כשהמטרה של טכניקות אלה היא גם לקבל מתוך הזכרונות שעולים תובנות על מתי ואיך נוצרו או "הוטבעו" בנו אמונות לגבי עצמנו ודפוסי מחשבה, התנהגות, ורגשות (שהתחברו לסיטואציות מסויימות בילדות וממשיכים להופיע בסיטואציות בעלות מרכיבים דומים בבגרות), וכמובן מטרה נוספת ואפילו חשובה יותר היא ליצור חוויה מתקנת מבחינה רגשית לזכרונות אלה, מה שמאפשר להשתחרר מהמועקה שהם יצרו באופן לא מודע ולהמשיך קדימה.
    למרות שאת ההסטוריה אי אפשר לשנות, ניתן לשנות את הפירוש שניתן לאותה סיטואציה ואת הרגש הקשה שליווה אותה.
    פעמים רבות לאנשים מבוגרים נדמה שהם אינם זוכרים דבר מילדותם, אבל כשנמצאים בתהליך, באוירה הנכונה, בהרפיה, תת המודע כאילו "נפתח" ומשחרר את מה שהאדם מסוגל להתמודד איתו במודע (כלומר אם האדם עדיין במצב שהוא אינו מסוגל להתמודד עם הטראומה, סביר להניח שהזיכרון כלל לא יעלה). הזכרונות שעולים יכולים להיות מגילאים מאוד מוקדמים, אפילו לפני גיל התחלת הדיבור, למרות שבדרך כלל מקובל לחשוב שלא זוכרים לפני היווצרות השפה.
    ב- NLP אין נסיון לחקור את פרטי האירוע והאם הוא קרה באמת או לא. מה שחשוב מה שמשמעותי למונחה, ובעיקר החוויה הרגשית שקשורה לזיכרון, כך שלצורך העניין ייתכן שתיזכרי גם במשהו שאינך בטוחה לגמרי איך בדיוק התרחש ולא תיזכרי בפרטי פרטים, אך מה שחשוב הוא לטפל בחוויה הרגשית וליצור שם ריפוי וחוויה מתקנת.

בתהליכי NLP פעמים רבות המנחה יוצר במכוון עבור המונחה נקודת מבט של "משקיף" על הסיטואציה שבזיכרון, כדי למנוע את החיבור הרגשי כשמדובר בזכרונות קשים או מפחידים, ולאפשר למונחה להפיק מהזיכרון את הלמידה לעתיד. התהליך כולו נעשה באוירה המעניקה תחושת ביטחון, חיבור למשאבים פנימיים מחזקים, ומאפשרת למונחה שליטה מלאה במתרחש בכל רגע נתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומות
    רונה
    29/01/2008

שלום,

האם ה-NLP היא דרך יעילה להתמודד עם טראומות? כיצד נעשה הטיפול במישהי שהיתה קורבן לפגיעה מינית?

לקביעת תור
    סגירה
    טראומות

הוספת תגובה

• NLP וריפוי מטראומה

זהבית טוב
    29/01/2008

שלום רונה,

ב -NLP ישנם תהליכים יעילים לריפוי מטראומה, שנותנים מענה לכל סוגי הטראומה ולחוויות טראומטיות בעוצמות שונות.

כשאדם חווה אירןע קשה. נוצר מצב של מעין תקיעות / התקבעות / אנרגיה שנכלאה.

ל - NLP ישנם מספר כלים / הליכים שמותאמים בצורה מדויקת למונחה, ומאפשרים לאנרגיה הזו להשתחרר.

כתוצאה מכך : למרות שהזכרון נשאר, הרגש משתנה, הזרימה הטבעית חוזרת ואיתה היכולת לחזור ולתפקד - ולחיות חיים מלאים.

וכל הנ"ל נכון גם ספציפית לגבי מישהי שהיתה קרבן לפגיעה מינית - משום שבכל מקרה :
    ההליך מותאם במדויק למונחה ולעולמה הפנימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    27/01/2008

שלום

אני סיימתי לאחרונה את קורס ה-PR ב- NLP .

אפשר לקבל רעיונות לגבי פעילויות עם ילדים ודימיון מודרך ?
    וגם
    יש המלצות לגבי ספרים בתחום ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ילדים ודימיון מודרך

זהבית טוב
    27/01/2008

עם ילדים אפשר לעבוד על (כמעט) כל נושא בעזרת דימיון מודרך.
    גם בקבוצה וגם בצורה פרטנית - וחשוב לדעת מה הגיל כדי לדייק יותר.

סיפור, מוביל לדימיון מודרך - כך שמציאת סיפור שיתאים לנושא יאפשר לדימיון שלהם לפעול.
    ואפשר לעבוד איתם בקלות גם עם עיניים פקוחות.
    [כדאי כמובן לערוך שיחה מקדימה קצרה איתם ולבדוק מה הם אוהבים. (יתכן שאפשר יהיה להשתמש במשפטים שאמרו כדי לחזק אותם).]
    בשיחה שאחרי הסיפור אפשר לשאול : איזה עוד אפשרויות הם מציעים? מה הם היו עושים? וכו'
    ולחזור על משפטים מעצימים שהם השתמשו בהם.

אפשר ללמד אותם להקטין ולהגדיל תמונות דימיוניות מסיפורים שונים- או להנמיך ולחזק קולות וכד'
    וזה יכול לתת להם כלי נוסף שיוכלו להשתמש בו במצבים שונים.
    למשל: ילד שמתעורר בלילה מחלום רע - ומספר על מפלצות.
    קודם כל להקשיב בסבלנות ולתת לו כבוד,( אין מה להמעיט מהחוויה שלו: זה לא אמיתי/זה רק חלום וכו' - כי עבורו זה מאוד מציאותי.) ולספר לו שלמעשה בחלום יש לו המון אפשרויות וכלים וכלי נשק ומכשירים שמקטינים/מגדילים /משנים צורה - ובעצם הוא יכול להמציא הכללללללל
    כך שאם יחלום חלום כזה שוב, יוכל לדעת שבכוחו לשנות את זה.

מניסיון - זה מאוד מעצים אותם לגלות שהם מצליחים לשנות את מה שקורה בחלום!

לחיזוק בטחון למשל:
    אפשר לדמיין (אולי עם עיניים עצומות) מקום נעים שיש בו תיבת אוצרות - שניתן למצוא בה הכל - צבעים/צלילים/בגדים/שמחה או כל דבר אחר שמחזק אותי .
    בתהליך זה חשוב אם עובדים אם יחיד או קבוצה-
    *אם זה יחיד רצוי לשאול מה האוצר-ולהנחות אותו :איך זה נראה/נשמע וכו ואז להכניס את זה ללב ולשים לב איך זה ממלא את כל הגוף.
    אם זו קבוצה אולי להנחות אותם למצוא דבר 1 או יותר שיהיו מוגדרים ע"י המנחה - כדי לדעת מה בדיוק קורה לכל אחד...

כדי להראות שיש עוד ועוד אפשרויות:
    הדמייה של בית (ולתאר אותו כמקום בטוח מגן ונעים)ליד הים/גינה - ובבית סוגים שונים של חלונות -בכל מיני חדרים ואיך אפשר לראות מכל חלון את אותו דבר קצת שונה... ויש עוד ועוד אפשרויות...
    גם כאן חשוב כמו בהדמייה הקודמת לשים לב אם זה קב/יחיד

אחרי הדמיות כאלה אפשר לבקש להראות בתנועה מה גילו... איך זה "לפעול/לעשות" את זה...

או לצייר

וכו'....
    אם תרצי לחדד ולדייק את השאלה (איזה גילאים האם קב' או יחיד) אולי יהיה לי מה להוסיף.

לגבי ספר
    ויזואליזציה יצירתית עם חלדים מדריך מעשי של הוצאת אח
    יכולה לפתוח אפשרויות נוספות

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    24/01/2008

הרבה פעמים אני פשוט לא נוכחת, משתדלת לתפוס כמה שפחות תשומת לב ולא יוצרת קשר עם הסביבה
    כך התרגלתי עקב הורים עצבניים ואלימים מילולית...
    האם בעזרת דמיון מודרך אפשר לעזור לאדם להיות נוכח יותר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

אילה אורי
    24/01/2008

ליאת שלום,

מנסיוני אני יכולה להגיד לך שבהחלט אפשר.
    עשית את הצעד הראשון החשוב בתהליך בכך שכבר ניסחת בשאלתך מטרה באופן חיובי ביותר - "להיות נוכחת". ההקשר שאת מציינת בין התנהגות הורייך לדפוס שפיתחת, מעיד על מודעות עצמית גבוהה.
    אחרי תהליך של מספר פגישות, ההתנהגות לא בהכרח צריכה להשתנות לגמרי ולהפוך להתנהגות מאוד נוכחת כל הזמן. הכלים שמקבלים בתהליך מאפשרים קודם כל מודעות למתי קורה לך שאת לא נוכחת, "נעלמת". ומה המחשבות שעוברות בראש בזמן שזה קורה, ויחד עם המודעות - יוכל להשתנות הפירוש שאת נותנת לסיטואציות שונות, ותרכשי גמישות ובחירה על רצף התנהגויות, מחשבות ורגשות. כוונתי היא שבעתיד שאחרי השינוי תוכלי לבחור במודע בסיטואציות מסויימות לתפוס פחות תשומת לב ולא ליצור קשר, אך תרגישי שזה מתוך בחירה ולא בתגובה למחשבות בלתי רצוניות שמשתלטות עלייך, ובסיטואציות אחרות תוכלי לבחור לנהוג אחרת - לתפוס יותר תשומת לב ולהפגין נוכחות.
    אני מזמינה אותך לבדיקה ראשונית - לעצום את העיניים, ולדמיין את עצמך שאחרי השינוי, את עצמך הנוכחת, בעוד פרק זמן מסויים, למשל מספר חודשים מעכשיו - מה משתנה בהתנהגותך אחרי השינוי? במחשבותייך? בהרגשתך? מה את רואה שם, בתמונה הדמיונית? אילו קולות את שומעת? אולי מתלווה לתמונה אפילו ריח או טעם או תחושה מסויימת?
    אולי את חשה קושי כרגע לדמיין את עצמך שאחרי השינוי? גם זה בסדר.
    זו ההתחלה. בתהליך ההנחיה בודקים גם את המצב העכשווי ואת המשאבים הקיימים והדרושים, ולאחר מכן מבצעים סדרת טכניקות להשגת השינוי, הקשורות לריפוי ותיקון חוויות העבר, לשינוי הרגלים ודפוסי מחשבה בהווה, ולקיבוע השינוי בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה NLP?
    לימי
    22/01/2008

כל יום ממציאים משהו חדש? אני מאמינה ברפואה מהמינה של פעם וזהו

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה NLP?

הוספת תגובה

• תתחילי להאמין

לילי
    22/01/2008

זו אחת השיטות היותר מוצלחות לפתרון בעיות פיזיות ונפשיות. אולי אם תנסי תצליחי לכתוב בלי שגיאות כתיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP ורפואה מהימנה

זהבית טוב
    30/01/2008

שלום לימי

שאלה טובה :)

NLP נוצר בתחילת שנות השבעים (של המאה העשרים.) שזה בערך לפני 45 שנה.

ע"י ריצ'ארד בנדלר וג'ון גרינדר, שרצו לבדוק :

איך זה שאנשים מסויימים מצויינים בתחומם ואחרים פחות?

האם אפשר ללמוד איך בדיוק הם עושים את זה ולחזור על זה?

למשל: רופא מהימן של פעם -
    שמסייע למטופל שלו להבריא במהירות

ורופא אחר שלא מצליח לסייע במהירות (או בכלל לא)

מה ההבדל בינהם?
    ואולי אפשר לבדוק איך הרופא הראשון עושה את זה וללמד גם את השני
    וכך יהיו לנו 2 רופאים מהימנים.. של פעם שאפשר להאמין בהם...

אז......... אולי אם נצפה ברופא הראשון - נגלה : מה ה"סוד" שלו

אולי הוא :יוצר קשר מצוין עם המטופל שלו (ואיך הוא עושה זאת?)
    מאבחן מה יש לו בקלות (ואיך הוא עושה זאת?)
    נותן לו בדיוק את מה שמתאים לו (ואיך הוא עושה זאת?)

אז בנדלר וגרינדר צפו ב 4 מטפלים שהיו מצויינים בתחומם בעת ההיא
    וגילו איך הם עושים את זה...

וכך נולד ה NLP שמאפשר בכל יום שחולף לעוד ועוד אנשים להתחבר ליכולות
    ועוצמות שטמונות בתוכם... כאלה שאפילו הם אולי לא ידעו שיש להם...
    וע"י כך להשיג מטרות שונות. (כמו בריאות יותר טובה או עבודה יותר טובה .. ועוד..)

ואם תרצי לדעת עוד, פשוט תשאלי
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה