מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלהאלעד25/05/2008
דימיון מודרך נעשתה טכניקה מאוד פופולרית כמעט בכל קבוצה או מפגש רוחני. nlp ליעומת זאת פחות מוכר, האם מהות שני הדברים היא ללכת תמיד יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלעד
אילה אורי25/05/2008אלעד שלום,
שני הדברים לא חייבים ללכת ביחד וניתן להשתמש בכל שיטה בנפרד. חשוב לציין שלעיתים קיים בלבול בין השיטות, וטכניקות שמגיעות במקור מה- NLP יכולות להיחשב לטכניקות של דמיון מודרך, זאת כיוון שגם NLP מבוסס על הדמיון.
ב-NLP מדובר במגוון רחב יותר של טכניקות, הקשורות לחושים (הדרך בה אנו חווים את העולם) ולאופן התקשורת שלנו עם עצמנו ועם הסביבה.
הטיפול ב- NLP נחשב ליותר אקטיבי, כי מרבית הטכניקות כוללות תגובה של המונחה וקשר בין המונחה למנחה במהלך הטכניקה, תוך שהמונחה מדווח למנחה מה הוא חווה, בעוד שבדמיון מודרך לרוב התהליכים יותר פאסיביים, והמונחה רק מקשיב לדברי המנחה תוך ליווי במוסיקה שקטה ומרגיעה.
אם המטרה היא למשל להיות רגוע יותר, לשפר את איכות השינה, או אפילו להירפא ממצבים גופניים שונים, ניתן לעבוד רק עם דמיון מודרך.
למיטב ידיעתי יש מטפלים שמשתמשים רק באחת משתי השיטות. שימוש בשתי השיטות נותן בידי המטפל יותר כלים ומאפשר יותר גמישות והתאמה למטופלים שונים, וכן בשלבים שונים של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
זהבית טוב29/05/2008שלום ענת
תמיד מענין להתעשר בעוד גישות :)
ב NLP ישנן מספר טכניקות עוצמתיות
שעובדות דומה למה שהזכרת,
ומפגישות בין חלקים שונים שקיימים בתוכנו.
כמובן שהמנחה אינו משנה או מתערב או משפיע
בכל דרך שהיא על המתרחש ,
אלא נשאר ניטרלי - ומאפשר למונחה למצוא את התשובות בתוכו.
תודה שהבאת
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיוסי21/05/2008
האם לדעתכם דמיון מודרך יכול לעזור בריפוי במקרה של עצירות?
כלומר ברור לי שצריך לטפל בבעיה גם בדרכים ה"מקובלות" יותר (תזונה, אורח חיים וכו') אבל האם תרגילי דמיון מודרך שבהם אני מדמיין את פעולת מערכת העיכול יכולים להיות כלי עזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוסי
אילה אורי21/05/2008שלום רב,
לדעתי דמיון מודרך יכול לעזור, אך לעיתים העזרה תהיה לאו דווקא בכיוון שאתה מצפה לו.
כאשר אנו יוצרים תקשורת עם תת המודע, אנו מסוגלים להתחבר לחכמה פנימית שיש לכולנו, לגופנו -שבעצם יודע למה הוא זקוק.
כך שמעבר לתהליך הדמיה של פעולת מערכת העיכול, שייתכן שאכן תעזור כשלעצמה, ניתן לטפל בבעיה בטכניקות נוספות, כמו "שיחה עם האיבר", טכניקה שבמהלכה אתה כאילו משוחח בדמיון (או המנחה משוחח באמצעותך) עם האיבר, במקרה זה מערכת העיכול, על מנת להבין כמה זמן הבעיה קיימת, מה מפריע למערכת העיכול, ולמה היא זקוקה כדי להרגיש טוב יותר.
ייתכן שהתשובות שיעלו מתת המודע אכן יהיו קשורות לדרכים "מקובלות" כמו תזונה או פעילות גופנית, אך הפעם, כיוון שהתשובות בעצם יגיעו מתוכך, תוכל להרגיש שהן אמיתיות ונכונות יותר עבורך ותוכל ליישמן ביתר קלות.
לגבי דמיון מודרך "נטו" - ניתן גם למצוא דימוי לבעיה (כמו מה הבעיה נראית בדמיון או כמו מה הבעיה מרגישה, למשל דימוי של מכשול או מחסום בשביל) ואיך ניתן באותו דימוי לשנותה (למשל לפי אותו דימוי שהצעתי, איך ניתן לסלק את המחסום מהשביל). מומלץ לחזור על התהליך שוב ושוב בדמיון, כל פעם מספר פעמיםעל מנת שהאפקט יתרחש.
ההגיון בשיטה זו הוא שתת המודע שלנו משתמש בדימויים או מטאפורות כ"שפה" ומגיב אליהם ביעילות, לעיתים קרובות אפילו ביעילות גבוהה יותר מאשר לדמיין את האיבר עצמו ואת פעולתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותלילך18/05/2008
אני תוהה האם יש הקבלה בין דימיון מורדך לחלומות, האם השיטה של NLP עוסקת גם בפירוש חלומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימיון מודרך וחלומות
זהבית טוב18/05/2008שלום לך לילך
שפתו של התת מודע - היא שפת הדימויים - מטאפורות.
כך הוא מעבד מידע יומיומי - ושולח לנו מסרים באמצעות חלומות.
בחלומות עולים רעיונות ודרכים חדשות - באמצעות דימויים - אם רק נשים לב....
בדימיון מודרך משתמשים בשפתו של התת מודע - דימויים - באופן מכוון,
כדי לעזור למונחה ליצור שינויים .
כשמנחה בדימיון מודרך משוחח עם מונחה - הוא יתשאל אותו
לגבי דימויים אישיים שלו בענין ה"בעייה" שהוא רוצה לפתור.
(בעזרת השאלה - כמו מה זה?).
בשיחה כזו נוצר "סיפור" שלם, שכולל גם את הבעייה וגם את פתרונה
באמצעות מידע ודימויים אישיים לגמרי, מתת המודע של המונחה.
כשהסיפור קיים - ככל שהמונחה "ישמיע" אותו לעצמו = לתת מודע, שוב ושוב,
זה יאפשר לשינוי להתרחש גם במודע.
NLP היא שיטה שעובדת עם התת מודע – לשינוי.
ובין השאר משתמשת בכל דימוי שעולה מן המונחה לשם יצירת אותו שינוי.
כולל דימויים המגיעים מחלומות.
יחד עם זה - ברצוני להדגיש כי :
המנחה אינו עוסק בפירוש המידע המגיע מהמונחה
וזה כולל גם את המידע המגיע מחלומותיו.
NLP אינו עוסק בפירוש חלומות.
בברכה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיר14/05/2008
שלום רב,
יש לי חרדה עזה מרופאי שיניים. האם דימיון מודרך יכול לעזור לי. כמו כן, כמה פגישות בערך אצטרך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיר
אילה אורי15/05/2008מאיר שלום רב,
אני מאמינה שבעזרת NLP ודמיון מודרך ניתן להגיע למצב שבו תהיה נינוח יותר במהלך, אך אולי בעיקר לקראת מפגש עם רופא שיניים, בעיקר אם אתה מטופל אצל רופא טוב שמבחינה רציונלית אתה יודע שניתן לסמוך עליו, וגם אם אתה בשלב זה אינך מצליח לסמוך עליו, ידוע לך אולי על אחרים המצליחים בכך.
בעזרת תהליכי NLP ניתן למשל ל"שוחח" עם החלק החושש ולנהל איתו מעין משא ומתן דמיוני לגבי מה יאפשר לו לתת לך להגיע לטיפול ולעבור אותו.
כמו כן קיימות ב- NLP טכניקות ספציפיות להתמודדות עם חרדות ופוביות.
קשה לומר מראש לכמה פגישות תזדקק. לעיתים לטיפול בפוביה יש צורך בפגישה אחת בלבד, אך לרוב מדובר על תהליך ממושך יותר, של מספר שבועות עד מספר חודשים.
בכל מקרה, חשוב שתדע שטיפול ב- NLP ודמיון מודרך נחשב לקצר מועד ואמור להניב תוצאות ניכרות בזמן קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לדמייןעינב11/05/2008
שלום רב, אני סובלת מתופעה שאינה מאפשרת לי לראות דברים ברורים בדימיון בייחוד פרצופים, לכן גם יש לי קושי לעשות דימיון מודרך כי איני יכולה לראות תמונה בדימיון. האם יש לכן טכניקה כלשהי היכול הלעזור לי להתגבר על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינב
אילה אורי11/05/2008עינב שלום רב,
אנשים רבים חווים תופעה דומה, ויכולות להיות לכך שתי סיבות עיקריות:
1) ייתכן שהחוש הדומיננטי שלך אינו הראייה, אלא שאת דווקא תחישתית, כלומר,כמו רבים אחרים, שהחוש הדומיננט אצלך הוא שילוב של מגע ותחושה, מה שייתכן שמתבטא בכך שאת מסוגלת לדמיין תחושות בקלות רבה יותר מתמונות.
2) לעיתים קשה לנו לדמיין סיטואציות מסויימות או אנשים מסויימים, בעיקר אם אנו מתאמצים לדמיין אותם, אך יחד עם זאת נצליח לדמיין בקלות רבה, מבלי להתאמץ ומבלי התכוון סיטואציות או אנשים אחרים.
רק כדי להבהיר שאנו מתכוונות לאותו דבר - בדמיון הכוונה גם לזכרונות של אירועים שכבר התרחשו ואנשים שאת מכירה.
אם את מוצאת את עצמך פתאום חושבת על אירוע שהתרחש אתמול למשל, שימי לב האם הזיכרון מלווה בתמונות, אולי בתחושות, קולות או אפילו ריחות.
בדרך כלל ככל ש"מתאמנים" בלדמיין ולשחרר את תת המודע, למשל מבחינת זכרונות, זה בא ביתר קלות, אך יחד עם זאת אני שוב ממליצה לא לנסות להתאמץ לדמיין תמונות, ולתת חופש לכל מה שעולה להיות גם אם אלה רק תחושות לא ברורות.
מקווה שעזרתי, ואם תרצי, אנא הוסיפי פרטים נוספים על התנסויותייך ואולי נוכל להתייחס באופן ספציפי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיריב06/05/2008
האם בדימיון מודרך ניתן להתגבר על פחד קהל? אם כן, כיצד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליריב
אילה אורי09/05/2008יריב שלום,
ראשית סליחה על העיכוב בתשובה עקב החג.
ניתן להגיע באמצעות דמיון מודרך ו-nlp למצב של תחושה נינוחה יותר מול קהל (שמת לב לניסוח החדש, שאינו כולל את הבעיה אלא את התוצאה הרצויה? זו תחילת הדרך...).
איני יכולה להציע במקרה זה טכניקה "על רגל אחת", כיוון שחשוב להבין את החוויה שלך בעניין זה ולפי זה לכוון את התהליך.
באופן כללי ניתן לומר שבעזרת הטכניקות של השיטה תוכל להגיע לתובנות לגבי שורש הבעיה, גם אם אינך מודע לו כעת, להבין את אמונותיך לגבי עצמך ומתי יצרת אותן, ולהתחבר למשאבים פנימיים שיעזרו לך ליצור חוויה מתקנת בדמיון, על מנת שתוכל לממש את מטרתך לאחר מכן גם במציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיצור שתי עוגנים ותשלב אותם ועוד עו
זיו29/05/2009תקשיב אתה צריך ליצור עוגן אחד שגורם לך תחושה לא טובה ועוגן שני זה שגורם לך לתחושה לא טובה תישבור תבנית ותבדוק אם העוגנים עובדים ,אם לא תעשה עוד ועוד עד שתצליח בהם .
ואז תשלב בנייהם ,קודם עוגן רע אחרי זה עוגן טוב ואז תשאר במצב הזה איזה 20 שניות ככה תנסה ממש להיות שמה להגיש להריח וליראותת הכלל מהעניים שלך וגם של הסובבים אותך גוף ראשון שני ושלישי ואז תיצור עוגן שלישי .
עכשיו תחזור על התחליך האחרון של השילוב עוד פעם אחת או אפילו פעמיים וזהו יש לך עוגן שלישי שמעכשיו הרגשות שלך כלפי הסיטואציה הלא טובה ישתנו ביגלל שהמוח שלך קישר לזה הרגשה טובה ולכן זה אמור להקל בהרבה ,כל פעם שאתה מרגיש את ההרגשה הלא טובה הזאת תשתמש בעוגן השלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבה חיוביתמוריה04/05/2008
אני מתלבטת אם ללמוד nlp, חבר שלי למד ומאד מעריך את השיטה, אך איני יודעת מהו הייחוד שלה ביחס לשיטות חשיבה חיובית אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוריה
אילה אורי04/05/2008מוריה שלום,
קודם כל, אם את מתלבטת, כדאי שלפני שתירשמי ללימודים, תקראי ספר או שניים בנושא, למשל "הכח הטמון במוח" של ריצ'רד בנדלר, אחד ממפתחי השיטה, כדי שתראי אם הנושא מעניין ומושך אותך.
נשאלת השאלה גם מהי מטרתך בלימודים - האם להיות מנחה עבור אנשים אחרים או לעבור שינוי אישי? (שאז לא חייבים להיכנס למסגרת לימודים, אלא אפשר להיות מונחה אצל מישהו שמטפל/מנחה בשיטה).
כפי שאני רואה את העניין, הייחוד של nlp ביחס לחשיבה חיובית הוא המטרה של כל אחת מהשיטות והמורכבות של ה- nlp.
ה- nlp אמנם מתמקד בחיוב, אך זו לא המטרה העיקרית, אלא המטרה העיקרית היא ליצור תקשורת עם תת המודע באופן שיאפשר שינוי, בדרך שאפשרית ומתאימה לאדם.
לצורך כך ה- nlp בעצם מתחיל מבדיקה של אופן התקשורת שלנו עם עצמנו ועם הסביבה, תקשורת המבטאת ומשפיעה על הרגשות, המחשבות וההתנהגות שלנו.
כמו כן ה-nlp עוסקת באופן שבו אנו קולטים מידע באמצעות חושינו וגם העיבוד הפנימי שאנו עושים עם המידע הזה.
למשל, אחת האבחנות שמציע ה-nlp לגבי סגנון התקשורת שלנו, הוא רמת ההכללה לעומת הפירוט שבה אנו נוהגים להשתמש, או בפשטות - האם אנו נוהגים לדבר או לחשוב באופן כללי וליצור הכללות, או לדבר ולחשוב עם הרבה פרטים.
בהתאם לסגנון האישי של כל אדם ניתן להציע טכניקות ואופני פעולה שיהיו יעילים יותר עבורו ביצירת השינוי.
כולנו נוטים ליצור הכללות על מנת לשרוד בעולם, ולהגן על מוחנו מעודף האינפורמציה המציף אותנו כל הזמן. הכללות נוצרות בין היתר ע"י השוואת מידע חדש לזה שאנו כבר מכירים, שכבר קיים במוחנו.
מתוך אותה נטייה טבעית ליצור הכללות, גם נוטים לכרוך nlp עם חשיבה חיובית, כשכאמור ה-nlp היא שיטה מורכבת מאוד, שלמעשה עדיין נבנית, וניתן ללמוד אותה גם במשך שנים.
חשיבה חיובית היא בדרך כלל מאוד מודעת וכרוכה בשינון מנטרות חיוביות ו/ או מציאת החיוב בכל סיטואציה, ואופן חשיבה זה פעמים רבות הוא מאולץ. כיוון שהוא גם דורש תרגול ואימון, רבים לא מצליחים לעמוד בסגנוןן חשיבה זה לאורך זמן.
ה- nlp מניח שבכל דבר שאנו עושים יש לנו כוונה חיובית כלפי עצמנו, ושבכל רגע נתון אנו עושים את הבחירה הטובה ביותר האפשרית לנו, ומתוך הנחות יסוד אלה, חשיבתנו, לפחות לגבי עצמנו היא בהכרח חיובית ונטולת האשמות. אך כאמור, זהו רק קצה הקרחון ויש בשיטה זו עוד הנחות, אבחנות וטכניקות רבות.
מקווה שעזרתי.. :-)
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמאיר30/04/2008
אני גבר נאה כבן 30. אני מחפש לי בחורה יפה במיוחד. זו בעיה מאחר שהבנות המהממות שאני רוצה לא רוצות אותי, ואני לא רוצה את הבנות ה"ממוצעות" שרוצות אותי.
בגלל הבעיה הזו אני לבד כבר שנים. האם אפשר לטפל בבעיה בעזרת דימיון מודרך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיר
אילה אורי30/04/2008מאיר שלום רב,
שאלתך מעניינת מאוד.
בעזרת NLP ניתן קודם כל לבדוק את המצב הקיים אצלך, כך שתוכל לזהות בעצמך את המנגנון המחשבתי שיצר את ההתניה הזו, כלומר למשל לבבר את השאלה מהי המשמעות של בחורה יפה במיוחד או מהממת עבורך - האם זהו התנאי למשיכה שלך כלפיה או שיש ליופי משמעויות נוספות....
הבירור עוסק במחשבות, ברגשות ובהתנהגות שלך בנושאים אלה.
אני מאמינה שדרך הבירור תגיע לתובנות משמעותיות מאוד לגבי עצמך שיוכלו להשפיע על המשך הדרך.
בהתאם לבירור משתמשים בתהליך בטכניקות שיסייעו לך להגיע למטרה שתגדיר, למשל אם כרגע המטרה שלך היא להיות עם בחורה יפה במיוחד, ייתכן שתוכל להגדיר מטרה רחבה וגמישה יותר כמו "ליצור מערכת יחסים זוגית מספקת/ מאושרת" וכדומה. כאשר הפוקוס משתנה, לעיתים המהלכים משתנים ואיתם גם התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית27/04/2008
האם הסרט ה"סוד" שכולם מדברים עליו בעצם ממליץ על דמיון מודרך? או שאין קשר בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפית -"הסוד"
אילה אורי28/04/2008היי יפית,
שאלה נהדרת. בפעם הראשונה שחברתי סיפרה לי על הסרט הזה, עוד לפני שראיתי אותו, ועוד לפני שהפך להיות כה פופולרי, מיד אמרתי לה: "הרי זה בדיוק דמיון מודרך".
אכן הסרט משתמש בכלי המופלא של לדמיין את מטרתך, כאילו כבר השגת אותה, כלומר ממש לדמיין את עצמך למשל גרה בבית החלומות שלך, או נוהגת במכונית החלומות שלך, או מתפרנסת ואפילו מתעשרת מהעיסוק שבו את רוצה לעסוק, וזאת על מנת להעביר מסר חזק ועוצמתי לתת המודע שזה מה שאת רוצה, ולגרום לעצמנו לכוון את פעולותינו כך שנעלה על המסלול המוביל להשגת אותן מטרות ונצליח בהשגתן.
אמנם המסר בסרט (המבוסס על הספר "מדע ההתעשרות", שניתן להורידו מהאינטרנט ללא תשלום, ועל דבריהם של מורים רוחניים ומאסטרים שונים שחלקם מופיעים בו) מורכב אף יותר, ומדבר על כך ש"חוק המשיכה" גורם לא רק לתנועה שלנו עצמנו אל עבר המטרה, אלא אף לכוחות ביקום להיענות לרצונותינו ומשאלותינו, כשאנו מאמינים באמונה מלאה שנקבלן.
רעיון מופשט זה אינו פשוט לתפיסה, ומנוגד למסרים שחלקנו חונכנו עליהם, ורבים רואים רעיון זה כרוחני מדי ולא ניתן להוכחה מדעית, אך אין כל ספק שקל יותר ואפשרי להשיג מטרות שונות בחייים, הן פיזיות והן נפשיות, כאשר מצליחים לדמיין אותן,לחוות אותן עם כל החושים ולהתחבר אליהן רגשית, ועל כך מבוססות טכניקות שונות של NLP ודמיון מודרך, הקשורות להגדרת מטרות ואפילו מימוש חזון, אשר אנשים שהתנסו בהן מעידים על יעילותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצה העוסקת בדימיון מודרךנאוה23/04/2008
שלום, אני מחפשת מסגרת של קבוצה החווה יחד דימיון מודרך באיזור הדרום, האם מישהו מכיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימיון מודרך בדרום
זהבית טוב23/04/2008לצערי אנני מכירה קבוצה העוסקת בדימיון מודרך בדרום
יש אפשרות למצוא דרך האינטרנט לפי: דימיון מודרך בדרום
או לחפש מרכזים ומתנ"סים בדרום - ליד מקום מגורייך ולבדוק איתם
הרבה פעמים כשמתחילים להתעניין בכל מיני דרכים, במשהו,
אינפורמציה מתחילה להגיע מכל עבר ואפילו להצליב את עצמה..
האם את יכולה לפרט באיזה ישוב בדרום?
אולי מישהו מהסביבה יוכל לעזור לך :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנאוה, מנחה בדרום
אילה אורי23/04/2008נאוה שלום,
אני מפנה אותך למנחת דמיון מודרך ו-NLP שאני מכירה, שגרה בלהבים (ליד ב"ש), שמה אורה שירטו, ואני מכירה אותה מלימודי שנה ג' במרכז רטר וממליצה עליה. את יכולה להגיד לה שאילה אורי ממרכז רטר הפנתה אותך (מקווה שהיא תזכור אותי).
אני לא בטוחה שהיא מנחה קבוצות למבוגרים, אני יודעת שהנחתה קבוצות בני נוער, אך מאוד ייתכן שכן, וגם אם לא, אולי היא מכירה קבוצה באיזור.
הטל. שלה הם - 08-6517170 או 052-2911976 או דוא"ל: [email protected].
אפשרות נוספת היא שתתקשרי למרכז רטר, המכשיר מנחים בדמיון מודרך בכל הארץ, ואולי הם יוכלו להפנותך. הטל. שלהם - 9801098- 04 ובאתר שלהם יש רשימת מנחים מומלצים - http://www.retter.co.il.
בהצלחה! אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להסתפק בדמיון מודרךשואל חדש21/04/2008
או שתמיד מצרפים לזה NLP? ממה שראיתי בכמה פורומים, אני לא בטוח א)שאני יכול להבדיל ביניהם וב) האם הNLP הוא העיקר? הדמיון המודרך? יש מטפלים שמשתמשים רק באחד מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשואל חדש
אילה אורי22/04/2008התשובה לשאלתך תלויה במטרת הטיפול.
קודם כל חשוב לציין שאכן קיים בלבול רב בין השיטות, וטכניקות שמגיעות במקור מה- NLP יכולות להיחשב לטכניקות של דמיון מודרך, זאת כיוון שגם NLP מבוסס על הדמיון.
ב-NLP מדובר במגוון רחב יותר של טכניקות, הקשורות לחושים (הדרך בה אנו חווים את העולם) ולאופן התקשורת שלנו עם עצמנו ועם הסביבה.
הטיפול ב- NLP נחשב ליותר אקטיבי, כי מרבית הטכניקות כוללות תגובה של המונחה וקשר בין המונחה למנחה במהלך הטכניקה, תוך שהמונחה מדווח למנחה מה הוא חווה, בעוד שבדמיון מודרך לרוב התהליכים יותר פאסיביים, והמונחה רק מקשיב לדברי המונחה תוך ליווי במוסיקה שקטה ומרגיעה.
אם המטרה היא למשל להיות רגוע יותר, לשפר את איכות השינה, או אפילו להירפא ממצבים גופניים שונים, ניתן לעבוד רק עם דמיון מודרך.
מנסיוני, פעמים רבות כשנוצרת התנגדות של המונחה בתהליך השינוי עקב קושי רגשי, ניתן להאט את קצב הטיפול ועדיין לתמוך בשינוי, ע"י שימוש בדמיון מודרך, שבו כאמור המונחה כביכול פאסיבי יותר ואינו נדרש לשתף פעולה, אך הדמיון המודרך משפיע על תת המודע.
למיטב ידיעתי יש מטפלים שמשתמשים רק באחת משתי השיטות. שימוש בשתי השיטות נותן בידי המטפל יותר כלים ומאפשר יותר גמישות והתאמה למטופלים שונים, וכן בשלבים שונים של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נותן הדימיון?חיים21/04/2008
שלום, רציתי לדעת כיצד בא לידי ביטוי הדימיון בשיטה, ומדוע כל הריפוי נעשה בעזרת הדימיון, כלומר מה הרעיון מאחורי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחיים
אילה אורי22/04/2008חיים שלום,
הרעיון בריפוי באמצעות הדמיון הוא קודם כל שגופנו מגיב באותו אופן לאירועים אמיתיים ודמיוניים, מה שמאפשר לנו לדמיין למשל מצב נעים ורגוע בטבע, מבלי ממש להיות שם, ולייצר תגובה גופנית של רגיעה ושלווה, המקלה עלינו בחיי היום-יום גם בשעות שבהן אנו בעירנות מלאה.
הדמיון מאפשר גם היזכרות בזכרונות שעשויים להיות מעצימים ובתחושות המלוות אותם, ו"לרתום" תחושות אלה למקומות בחיים שבהם אנו מתקשים ומרגישים שאנו זקוקים ליותר כוחות ומשאבים.
באותה מידה בעזרת הדמיון ניתן גם להיזכר בזכרונות שבהם החוויה הרגשית היתה קשה וליצור חוויה מתקנת ומשחררת.
כל הזכרונות, החוויות והנסיון שעברנו קיימים במוחנו, אך כדי להקל על העומס,חלק גדול מהם מאוחסן בתת המודע. בעזרת הדמיון אנו יוצרים גישה לתוכן שהיה לא-מודע ויכולים לטפל בו.
הכוונה בדמיון לאו דווקא לאירועים דמיוניים שלא התרחשו מעולם, או בדיוניים, אלא להעלאת מצבים וארועים כתמונה דמיונית ,גם כאלה שסביר להניח שיתרחשו בפועל.
למשל אם אתה מתכונן לפגישת עבודה, תוכל לדמיין איך תתנהל הפגישה, עוד לפני שהתרחשה בפועל, עד לסיומה המוצלח (בדמיון אפשר לעשות הכל) וייתכן מאוד שתוצאות הפגישה יושפען לטובה מ"ההכנה המוקדמת" שביצעת בדמיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת חלקי נשמהפז17/04/2008
שלום, האם יש ב-nlp טכניקה להחזרת חלקיקי נשמה שאבדו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפז
אילה אורי17/04/2008טכניקת החזרת חלקי הנשמה לקוחה מהנאו שאמאניזם ומטרתה, למיטב ידיעתי ,להתאושש ולהשתחרר ממערכות יחסים שהסתיימו או סוגים אחרים של אובדן, בעיקר שקשור לאנשים אחרים. אם אני טועה, אשמח לקבל תיקון.
ב-nlp קיימות טכניקות שמטרתן להתגבר על אובדן, להשלים בעזרת הדמיון תהליכי פרידה ולסגור מעגלים, גם כאלה הקשורים לזכרונות מהילדות ומשלבים מאוחרים יותר בחיים.
במידה שאחד התהליכים שתיארתי הוא מה שאת מחפשת, ה-nlp יכול להציע פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור מדמיון שוואסימה14/04/2008
איך אפשר להשתחרר מדמיון של משהו שנכנס לראש ולא יוצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסימה
אילה אורי15/04/2008סימה שלום,
אשמח לקבל יותר פרטים כדי לענות באופן מדוייק יותר על על שאלתך - האם מדובר על דמיון שלילי, מעורר חרדה וכדומה? האם מדובר על אירוע שקרה או פחד ממשהו שעלול לקרות?
לא ניתן "לסלק" מחשבה או להגיד לעצמנו לא לחשוב על משהו, כי זהו בדיוק הדבר שנחשוב עליו, כיוון שתת המודע שלנו אינו מסוגל להבין את ה"לא".
לכן הדרך להתמודד עם מחשבות כאלה היא לתת להן להיות, לחלוף בראש ולעבור הלאה, בידיעה שהן יחלפו כמו עננים שחולפים בשמיים וממשיכים הלאה עם הרוח, או כמו גלים שעולים ואחר כך יורדים.
ניתן גם ליצור שינוי בדמיון למצב, במידה שאת חווה אותו כמצב סטטי, כך שיהפוך למצב משתנה, כלומר בעיה שאת מוצאת בדמיון גם את הדרך לפתור אותה (הפיתרון יכול להיות בדימוי), ואז ממשיכה את הדמיון עד לפתרונו כמו בסרט.
יחד עם זאת, ניתן לנסות ל"שוחח" עם החלק שאחראי על יצירת המחשבה הזו, ולהבין מה כוונתו החיובית עבורך כשהוא דבק במחשבה הזו. ייתכן שיהיה לך קל יותר לעשות תהליך כזה בעזרת מנחה מקצועי/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימיון מודרךיפעת13/04/2008
שלום, האם nlp תמיד נעשה בשילוב דימיון מודרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפעת
אילה אורי13/04/2008שלום יפעת,
nlp לא חייב להיעשות בשילוב דמיון מודרך, אפשר להנחות בטכניקות של nlp "טהור" (לעיתים אפילו בעיניים פקוחות וללא הרפיה), ללא הדמיון המודרך הקלאסי, שבו בדרך כלל המונחה נמצא בהרפיה, בשכיבה או בישיבה, והמנחה מקריא לו או מדבר אליו ללא תגובה מילולית מצד המונחה.
השילוב בין השניים מקובל גם בגלל ששתי השיטות מבוססות על הדמיון ומאפשרות ליצור קשר עם תת המודע, וגם בגלל שכאשר כשנמצאים במצב של צורך בחיזוק משאבים, בעיקר בתחילת תהליך השינוי, כשצריכים "צידה לדרך", טכניקות של דמיון מודרך יכולות לסייע מאוד, ודווקא בגלל שהמונחה פאסיבי יותר ומאפשר לתת המודע שלו לקלוט את המסרים המחזקים והמעצימים.
כמו כן טכניקות של דמיון מודרך יעילות מאוד בטיפול בבעיות פיזיות שונות הקשורות למצב הנפשי, ובטיפול בבעיות גופניות למיטב ידיעתי תמיד כדאי לשלב דמיון מודרך עם ה- nlp.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)