מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאריה02/07/2008
האם יש טכניקות של NLP בשביל להגיע ולמצוא את החוזקות, הכישרונות והיכולות הטבעיות של אדם כלשהו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפתח לכשרונות וליכולות באמצעות NLP
זהבית טוב03/07/2008שלום לך אריה
ל NLP יש טכניקות שמאפשרות לאדם
להתמקד במה שהוא רוצה להשיג
ולמצוא את הדרכים הטובות והמתאימות ביותר- עבורו
להשיג את המטרה.
בדרך הוא מגלה כשרונות, חוזקות ויכולות טיבעיות
שאולי לא ידע או לא האמין שיש לו
או שאולי היו בשטח אחד בחייו והוא לא ידע שניתן להשתמש בהן במקום אחר.
הכשרונות והיכולות והחוזקות קיימים כבר אצל כולנו
וה NLP רק מאפשר להן להחשף ולהתעצם
ובכך להעשיר ולהאשיר את האדם ואת חייו.
לדוגמה
- ישנן טכניקות לשינוי אמונות מגבילות
(כמו למשל -=אני לא טוב בלעמוד מול קהל - אני לא מספיק חכם וכו')
-ישנן טכניקות לפתרון קונפליקטים
(מצבים בהם יש לנו שני כיוונים - קשה להחליט איזה מהם - מצבי "מילכוד" שונים)
טכניקות לחיזוק משאבים.
ועוד...
המשך יום טוב
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביבת עבודהירדן29/06/2008
שלום, רציתי להתייעץ איתכן, האם תרגול דימיון מודרך צריך להיות בסביבה מסויימת לעבודה? האם בשלב מסויים ניתן לעשות זאת בסביבה הרגילה מבלי להיות מושפעים מרעשי רקע וכדשומה? האם לשם תרגול תמיד צריך לארגן מקום וכו' וזה לא יכול להיות ספונטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביבת עבודה
אילה אורי30/06/2008ירדן שלום,
תודה על שאלתך מאירת העיניים. אני בהחלט חושבת שבשלב מסויים, בעיקר כאשר מתורגלים בדמיון מודרך ניתן לעשות זאת בסביבה הרגילה, ויש אנשים שמצליחים לעשות דמיון מודרך אפילו בעיניים פקוחות.
הדמיון שלנו הוא אינסופי וחופשי לגמרי, וניתן לעשות בעזרתו כל מה שאנו חפצים ובזמן שמתאים לנו.
אגלה לך "סוד", שאני נוהגת לעיתים לעשות לעצמי דמיון מודרך אפילו בשיעור ספינינג וזה עוזר לי להנות יותר מהשיעור ולנתק את עצמי מהחיבור לקושי הגופני.
ידוע שדמיון מודרך יכול לסייע מאוד אפילו בשעת לידה, לצורך הפחתת הכאב, וברור שבזמן לידה אין בידוד מוחלט מהסביבה והגוף אינו נמצא בהרפייה ושלווה כפי שאולי רצוי כשמתארגנים מראש וכו', למרות שכן רצוי שהיולדת תבחר דימוי שמתאים לה עוד לפני הלידה ואולי תתרגל אותו מספר פעמים, כדי להצליח לדמיין ביתר קלות בזמן אמת.
כמו כן, לעיתים ניתן להשתמש בדמיון לצורך הגברת הריכוז כאשר מחשבות על משהו אחר מעסיקות אותך, ואז אתה יכול לדמיין שיש לך חדר פרטי עם דלת, ואולי גם חדר המתנה, ואתה יכול בדמיונך להגיד לאותו אדם או אותו עניין שהמחשבות עליו מטרידות אותך, או אולי למשהו שמסמל את אותו עניין, שכעת אתה עסוק, ואתה מבקש ממנו שימתין עד שתסיים ואז תתפנה אליו, זה מאוד יכול לעזור.
יחד עם זאת, לא לכולם זה מתאים, יש אנשים שלמרות שהם רגילים לחוות דמיון מודרך, עדיין זקוקים לסביבה השקטה שמאפשרת התנתקות ומעדיפים אותה.
אני יכולה גם לספר לך שלמרות שחוויתי הרבה מאוד דמיון מודרך על עצמי במהלך הלימודים, עדיין זכורה לי לטובה חוויה של סדנת דמיון מודרך שהתקיימה במלון בצפון, בחדר נעים עם כריות ומחצלות, ותחושתי היתה שהחוויה יותר עוצמתית בגלל הייחוד של המקום ותחושת ההתנתקות שהמקום הזה איפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בדמיון ...הדס26/06/2008
ראשית , ברכות על הפורום . סיימתי שנה א' של דמיון מודרך ו NLP בהצלחה , מצאתי שאני מתענינת בתחום ומאוד מצליחה בו . וממשיכה לשנה שניה מתוך כוונה לעסוק במקצוע בעתיד . במשך כל השנה ובהתנסויות שחויתי כאשר עזרתי למונחים שלי בהשגת המטרה כולם השיגו את המטרה בזמן קצר יחסית , ובהצלחה וקיבלתי מחמאות עד אין קץ על אופן ההנחיה וההכלה שלי . הבעיה מבחינתי שיש לי עצמי קושי רב לבצע את הדמיון המודרך . הצבת המטרה שלי בקורס היתה שחרור שליטה והשגתי את המטרה בהצלחה ואני יכולה להבחין בכך בכל דרך שאני נמצאת בה היום אני עדין לא מצליחה לדמיין. מצאתי את עצמי בהרפיות רבות ואני לא מצליחה לראות שום תמונה פרט למיסוך שחור . מידי פעם מצאת את עצמי "נעלמת " אך ברוב ההרפיות , ממש לא הצלחתי לדמיין . ולכן מכיון שאני חווה את הקושי הזה והבנתי שבכל זאת השגתי את המטרה למרות הקושי לדמיין היה לי ברור שזה לא קשור רק בדמיון . שאלתי : האם מונחה שלא מצליח "לראות " שום דבר יכול "להתייאש" מהתהליך ? מה עושים עם מונחה כזה? מה הדרכים ל"אימון" בדמיון האם יש דרך או סיכוי שאני יצליח לראות ? כי חלומות אני חולמת ויכולה לזכור את התוכן כך שאני מבינה שזה קיים אצלי איפשהו אך אני לא מוצאת את הנתיב לשם .... במשך השנה בלימודים לא רציתי להשתתף בהדגמות מתוך חשש , שאןם אני לא יצליח לדמיין את מה שאני רוצה יהיה לי מאוד לא נעים מול הסטודנטים האחרים מצד שני שאני ממשיכה בשנה הבאה מאוד הייתי רוצה לחוות ...כמו כולם אשמח לעזרתכם ותשובתכם הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להצליח לדמיין
זהבית טוב28/06/2008שלום לך הדס
ראשית ברכות על סיום שנה א' בהצלחה והמשך לימודים מוצלח :)
לא פשוט לענות לך מה בדיוק לעשות - כי דרוש יותר מידע - ואין פה מרשם.
אני מאמינה שלכולנו יש את הכל - והיכולת לראות בהדמיה קיימת אצל כולם.
כל דבר שדורש תכנון - אפילו הכנת ארוחה - בנויה על היכולת הזו - של לדמיין,
גם אם אנחנו לא מודעים לה.
(אפילו בהכנת רשימת הקניות - אנחנו מפעילים את הדימיון - ואת חוש הראייה).
ישנם מצבים שבהם חלק מסויים בנו, מתנגד לעשות "משהו" - ואפשר לעבור הליך / כים,
שיאפשרו לבדוק עם החלק - מה לעשות - או פשוט לעדכן אותו.
יתכן שאת יכולה ללכת למנחה שיעזור/תעזור לך במספר מפגשים - אולי חברה ללימודים?
כמו כן:
כשמגיעים אלי אנשים שאומרים: "אנילא יכול לדמיין... "
בד"כ לאחר כמה הדמיות/הרפיות הם מצליחים בכך בקלות שהולכת וגדלה מפעם לפעם.
כי דימיון הוא כמו שריר שניתן לפתח.
אז.. גם כאן, יתכן שהקשבה להרפיות - מוקלטות - ואפילו מבלי כוונה מסויימת " לראות" , תאפשר לשינוי להתרחש.
אחת המונחות שלי - הגיעה עם תחושת תסכול דומה לתיאורך
( מנחת קבוצות - לא בשטח NLP - אך מעבירה דימיון מודרך - שלא הצליחה לראות...)
בסופו של התהליך היא השיגה את מטרתה -וגם הצליחה לראות.
אבל שוב... - אין כאן מרשם של - איך לעשות את זה..
המון בהצלחה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת שלי להדס
אילה אורי30/06/2008היי הדס,
אני מסכימה מאוד עם מה שזהבית כתבה לך ואני רוצה להוסיף משהו: שוחחתי לא מזמן עם מנחה בדמיון מודרך אינטראקטיבי, שבו יש דגש על הדימויים שהמונחה מעלה, ועל כך שהדימוי הוא תהליכי, כלומר שינוי מדימוי סטטי לדימוי של תהליך - איך יימצא הפתרון הבעיה.
היא סיפרה לי שמונחה שלה אמר לה שהוא לא מצליח לראות כלום, רק שחור. היא התייחסה לשחור כדימוי ושאלה אותו "אוקיי, מה קורה לשחור"? והוא פתאום ענה "עכשיו הוא נשבר לארבעה חלקים...".
אולי תנסי עם עצמך לראות "מה קורה לשחור"? אפשר להשתמש במרכיבי החושים - מרחק, עומק, בהירות. ייתכן שלשחור יכול להיות גוון, או שהוא יכול להיות יותר קרוב או רחוק, אולי מלווה בצליל או בתחושה כלשהי, וייתכן שהבדיקה הזו תוביל אותך הלאה, ושבעקבות ההתנסות הזו תוכלי לסמוך על תת המודע שלך שהוא מסוגל להעלות דברים שונים.
עוד דבר שעולה בדעתי בהקשר למונחים אחרים, כי שאלת מה לעשות במקרים שמונחה אומר שאינו יכול לראות, הוא שלעיתים מונחים אומרים שאינם רואים כאשר יש להם קושי רגשי, למשל בתהליך "הסירה" שאני מניחה שכבר למדת אותו. לעיתים כאשר המנחה "מושיט יד" למנחה באופן מטאפורי, ועוזר לו לרדת מהסירה, או שנותן לו יותר זמן, או מאפשר לו לראות את הסיטואציה דרך ערפל שהולך ומתפזר או מעמדת צופה לא מעורב, או דרך "חור מנעול" או דימוי אחר, זה עוזר למונחה לראות.
שאלה נוספת שמעניינת אותי בהקשר של מה שסיפרת, כיוון שאת מציינת שהשגת את מטרתך, האם חווית תחושות ורגשות במהלך הטכניקות שעברת השנה? האם הגעת למצב שתוך כדי ההדמיות או טכניקות אחרות חווית בכי, צחוק או ביטויים אחרים של הרגש? אני שואלת זאת, כי כמו שציינתי בפני פונים אחרים בפורום, יש אנשים שאצלם החוש הדומיננטי הוא דווקא תחישה ואנשים אלה חווים ביתר קלות תחושות ורגשות במהלך ההדמיות ופחות רואים תמונות.
לסיכום, אני חושבת שאת יכולה להיות מנחה מצויינת גם עם "המיסוך השחור", תגידי לעצמך שזה בסדר, ותהיי, ואני משתמשת כאן בכוונה במושגים שלנו - בהצטרפות ובהתאמה לעצמך, כפי שאת, תקשיבי להצלחות ולמחמאות, ותני לשאר לקרות מעצמו.
בהצלחה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס01/07/2008ראשית אני מודה לכם על תשובתכם , ועל כך שאני בהחלט יכולה להיות רגועה. בהחלט חויתי בתוך התהליכים את כל הרגשות אותם ציינת כמו בכי , צחוק, כעס וכיו"ב , והתהליך הוכיח את עצמו , ובהחלט השגתי את המטרה ובגדול. אני באמת הולכת לעבוד על החלק של המיסוך השחור , ולבדוק את החלק הזה אצלי . אני חושבת לבקש מחברה (שסיימה שנה ב' ) שתעבוד איתי על החלק הזה, ויתכן שאני יגלה דברים שקודם לא חשבתי עלהם , ושוב תודה על ההארה . התהליך המשמעותי ביותר עבורי היה שינוי הסטוריה שבו חויתי עצב גדול ובכי והתרגשות במידה רבה למרות שלא ראיתי תמונה, יכולתי לחזור לכל החויות בעזרת התת מודע שכיון אותי למקומות הללו . לאחר התהליך הייתי חולה כל השבוע עם דלקת גרון חריפה ושאלתי את עצמי מה לא אמרת שיצרת לך דלקת בגרון ? וכל זאת למרות שלא ממש ראיתי את הדברים אך כנראה שחשתי אותם בעוצמות גבוהות יותר ... שוב תודה על תמיכתכן. מכל מלמדי השכלתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס01/07/2008ראשית אני מודה לכם על תשובתכם , ועל כך שאני בהחלט יכולה להיות רגועה. בהחלט חויתי בתוך התהליכים את כל הרגשות אותם ציינת כמו בכי , צחוק, כעס וכיו"ב , והתהליך הוכיח את עצמו , ובהחלט השגתי את המטרה ובגדול. אני באמת הולכת לעבוד על החלק של המיסוך השחור , ולבדוק את החלק הזה אצלי . אני חושבת לבקש מחברה (שסיימה שנה ב' ) שתעבוד איתי על החלק הזה, ויתכן שאני יגלה דברים שקודם לא חשבתי עלהם , ושוב תודה על ההארה . התהליך המשמעותי ביותר עבורי היה שינוי הסטוריה שבו חויתי עצב גדול ובכי והתרגשות במידה רבה למרות שלא ראיתי תמונה, יכולתי לחזור לכל החויות בעזרת התת מודע שכיון אותי למקומות הללו . לאחר התהליך הייתי חולה כל השבוע עם דלקת גרון חריפה ושאלתי את עצמי מה לא אמרת שיצרת לך דלקת בגרון ? וכל זאת למרות שלא ממש ראיתי את הדברים אך כנראה שחשתי אותם בעוצמות גבוהות יותר ... שוב תודה על תמיכתכן. מכל מלמדי השכלתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכניקות דימיון מודרךריאן25/06/2008
שלום רב, האם במסגרת עבודתכן אתן מלמדות טכניקות שונות של דימיון מודרך גם למטרוצ שונות? כמו למשל שילוב הטיפול לחולת סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריאן
אילה אורי25/06/2008שלום ריאן,
טכניקות דמיון מודרך מתאימות בהחלט למטרות כמו ריפוי מחלות ובכללן סרטן, ואכן כמנחה בדמיון מודרך אני מלמדת את המטופל/ת למצוא דימויים שיתאימו עבורו/ה לצורך הקלה, רגיעה וריפוי.
כמו כן אני מלמדת את המטופל/ת להשתמש בעצמו/ה בטכניקות, על מנת שיוכל/ תוכל לבצע אותן כשהוא/היא בביתו/ה, בתדירות גבוהה יותר מאשר המפגשים הטיפוליים, וזאת על מנת להגביר את האפקטיביות של הטכניקות.
קיימים גם תאורי מקרה רבים של הצלחת הדמיון המודרך בטיפול בסרטן, כמו למשל בספר "אהבה, רפואה וניסים" של ד"ר ברני סיגל, בספר "לשוב להיות בריא" של הזוג סיימונטון ובספרים נוספים.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי דפוסיםרחל22/06/2008
שלום, רציתי לשאול האם לשיטת ה-NLP יש תוצאות טובות בשינוי דפוסים והרגלים לא רצויים? איך אני יכולה לדעת שהשיטה תהיה טובה עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחל
אילה אורי22/06/2008רחל,שלום,
לשיטת NLP אכן יש תוצאות טובות בשינוי דפוסים והרגלים לא רצויים, וחלק מטכניקות ה- NLP מיועדות ספצפית למטרה זו.
אחת מהנחות היסוד של ה- NLP היא שתמיד אנו בוחרים באפשרות הטוובה ביותר עבורנו באותו זמן, ורוב ההרגלים והדפוסים הם אפשרויות התנהגות או תגובה שהיו הטובים ביותר עבורנו בזמן מסויים. גם אם אותו הרגל או דפוס אינו חיובי כשלעצמו, כשאימצנו אותו הוא שירת מטרה חיובית מסויימת (למשל עישון, שהוא הרגל מזיק לבריאות, יכול לשרת מטרה חיובית של השתייכות חברתית, הפסקה במשך יום עבודה, הרגשה של "מבוגר" וכו').
כאשר בזמן מסויים אנו מרגישים שהמחיר שאנו משלמים על ההרגל או הדפוס גבוה מהרווח, או שכבר אינו מביא לאותם רווחים ובעצם איננו נחוץ, נוכל למצוא בעזרת תת המודע, בטכניקות ה- NLP, דרך לשנותו, לרוב בזמן קצר וללא תחושת מאמץ.
ה- NLP הצליח בעולם בזכות התאמתו ותועלת השיטה למרבית האנשים, אך הדרך היחידה לדעת אם השיטה באמת טובה עבורך היא להתנסות בה. כיוון שאינך מתחייבת לסדרת פגישות, את בעצם יכולה להחליט בכל שלב אם להמשיך או להפסיק, וחשוב שתדעי שלרוב תהליך שינוי והשגת מטרה בעזרת NLP הוא תהליך קצר מועד יחסית הנמשך בין מספר פגישות בודדות ועד מספר חודשים.
מקווה שעזרתי,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותיניב18/06/2008
אני רוצה לעבור שינוי אישי.
מבחינת בטחון עצמי, אושר , שלווה , רכישת מיומניות תקשורת , הצלחה בעסקים וכ'ו.
רציתי לדעת האם מומלץ לי להיפגש עם מנחה נלפ או שעדיף לי לעבור את המסלול PRACTITIONER בעצמי ?
האם זה מסלול חוויתי שמשנה את האדם שעובר אותו ?
כי אני לא מעוניין להיות מטפל באחרים או משהו כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב לגבי ההתלבטות
אילה אורי18/06/2008יניב שלום,
מסלול practitioner הוא אכן מסלול חווייתי, אך הוא מיועד עבור מנחים לאחרים, לכן מעבר לשינוי האישי שבדרך כלל עוברים, מרבית התכנים אכן קשורים להנחיית אחרים.
לכן, אם אתה מעוניין בשינוי אישי בלבד, תוכל להשיג אותו ביעילות ובמהירות רבה יותר בעזרת מנחה אישי, וכן סביר להניח שגם העלות תהיה נמוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותיניב18/06/2008
שלום , הנני בן 24.
יש מספר דברים שהייתי רוצה לעבוד עליהם בחיי ובהתנהגות שלי :
אני סובל מסוג של פחד במה, בעיקר לחץ כאשר אני תחת בחינה של עיניים אחרות. (למשל ריאיון עבודה,הרצאה וכ'ו)
בנוסף אני בהרבה מצבים מאד לא רגוע, לחוץ,עצבני, מה שפוגם לי בבריאות.
בנוסף כרגע אין לי בת זוג, ואני שם לב שבהרבה מצבים יש לי חשש לגשת או להתחיל עם בחורות.
אני חושש שאולי כל הבעיות שלי נובעות מבעיה אחת שאפשר להגיד שהיא סוג של "פסימיות" , אבל אני לא יודע ממש להגדיר את זה.
השאלה האם NLP יכול לעזור לי פה ? (אני יודע שעובדים בנלפ על מטרה אחת עיקרית,אבל פה יש לי הרבה בעיות, כך שאני לא יודע אם זה אפשרי)
גם כן יש לי בעיה בלדמיין דברים , אני למשל מתקשה אפילו לדמיין את עצמי או אנשים קרובים לי. זה יכול לפגום באפשרות שלי לקבל טיפול ?
תודה רבה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
אילה אורי18/06/2008יניב שלום,
קודם כל לגבי נושא המטרה:
אכן מציבים מטרה מסויימת בתחילת התהליך, בדרך כלל זה יהיה הנושא שהכי "בוער" לך, ולרוב כאשר משיגים את אותה מטרה מגלים שהרבה בעיות נפתרו בדרך, כיוון שבמידה רבה הנושאים המטרידים נובעים מאותו מקור, בדיוק כפי שכתבת בשאלתך.
בעזרת מנחה שישקף את דבריך ויוביל את השיחה, תוכל אולי להגדיר לעצמך את הדברים ביתר קלות.
יחד עם זאת, במידה שאחרי תהליך של מספר פגישות תרגיש שאתה רוצה להגדיר מטרה שונה, גם את זה ניתן לעשות.
לפיכך, אני בהחלט מאמינה ש- NLP יכול לעזור לך בנושאים שתיארת.
לגבי הקושי לדמיין, לרוב כאשר נמצאים בהרפיה, אפילו קלה, תוך כדי תהליך ההנחייה, קל יותר לדמיין. אצל כ- 40% מהאנשים החוש הדומיננטי הוא תחישה (שילוב של מגע ותחושה), ואז קל יותר לדמיין תחושות מאשר תמונות, אך בתשובה לשאלתך, לא נראה לי כרגע שמה שאתה מתאר יפריע לקבלת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יניב
דנה26/06/2008יניב שלום, שמי מיטל אני מורה ל NLP בהסמכה בין לאומית ומאמנת אישית ,אני קוראת את מה שאתה רושם ומבינה שיש לך חששות , הרבה אנשים לא יודעים להגדיר במדויק מה שהם מרגישים לשאלתך: אני מאמינה שיש הרבה דברים שיכולים לעזור לך והעיקר שתתחיל, ברגע שמתחילים לעבוד על דבר מסוים יש כוח שמתחיל לשנות את שאר הדברים... יכול להיות שהמקור של כל הבעיות הוא בעצם דבר מאוד ספציפי, לכן זה אפשרי. כל אדם קולט את העולם בחוש עיקרי אתה לא חייב לדמיין כדי לקבל טיפול. אני מאחלת לך למצוא את המסלול ולעלות על הבמה מיטל פולג אני אשמח לענות לשאלות נוספות בהצלחה www.mpnlp.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימיון מודרךיניב17/06/2008
שלום, לפעמים אני נכנס לקטע של דימיו ן מודרך ואני יכול להיות ככה שעות, לפעמים אני לא שם לב אם לילה או יום, אני פשוט מדמיין את עצמי במקומות קסומים ויפים, מרגיש מרחף חולם מאושר, האם זה משהו היפנוטי או שיכול למכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
אילה אורי17/06/2008יניב שלום,
הלוואי שלרבים היתה היכולת הזו שלך, לדעתי התברכת.
אני לא חושבת שיש חשש להתמכרות (זה לא פוגע בתפקוד הערני שלך במקומות שכן צריך, נכון?) ואין גורם חיצוני שמעורב - אדם או חומרים ממכרים, כך שאינך צריך לחשוש מאיבוד שליטה. הדבר היחיד שחשוב להקפיד עליו הוא להיכנס למצב זה כאשר אתה יכול להרשות זאת לעצמך, כלומר לא בנהיגה או במצבים הדורשים עירנות מלאה (בזמן נהיגה גם מאוד לא מומלץ להאזין לדיסקים של דמיון מודרך שעשוי לגרום להפחתת העירנות).
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקודות תת הכרתיותmosheNLP14/06/2008
היי,
שמי משה, אני חדש בפורום ומחודש בישראל (חזרתי לפני זמן מה משהות ממושכת בחו"ל).
עברתי את הכשרת ה-Practitioner שלי אצל ריצ'ארד בנדלר וג'ון לה ואל לפני שנתיים בערך ומאז די שמתי את הנושא בצד.
במסגרת העבודה שלי, השתמשתי מדי פעם במה שלמדתי, בעיקר בסיטואציות עסקיות שהיו קשות עבורי.
עד לפני שבוע לא ידעתי שבכלל יש NLP בישראל ועכשיו ראיתי שלא רק שיש כמה מוסדות שמלמדים את זה בעברית, יש גם פורום בנושא.
אשמח להיות חלק מהפורום ולהשתתף בדיונים.
כל הכבוד לכם על היוזמה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
אילה אורי14/06/2008היי משה,
טוב שאתה איתנו ותודה על הברכות. כמובן נשמח גם לראות את השתתפותך בפורום.
נכנסתי לאתר שהזכרת. אני אישית אינני מכירה את בעלי האתר ולא הצלחתי להגיע באתר לקישור להשתלמות שתיארת, אולי תוכל שוב לשלוח את הקישור הספציפי.
במסגרת הקורס שלמדתי לא הכרתי את הנושא של פקודות תת הכרתיות, אך כיוון שהתרגום לעברית שונה פעמים רבות מקורס לקורס, ייתכן שלמדתי את הנושא בשם אחר.
בכל אופן, אין ספק שה- NLP מתפתח בקצב מואץ, ושיש עוד נושאים רבים שאפשר ללמוד ולהוסיף לידע, ושמגיעים עם הזמן גם לישראל,כך שנשמח אם תיידע בפורום על קורסים וסדנאות מעניינים שאתה נתקל בהם.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקודות מוטמעות
ladybug4nlp15/06/2008embedded commands=
דוקא נושא חשוב ביותר ולא כל-כך לומדים אותן במסגרות אחרות
אז בהצלחה
ג'ודי אליאס
מנחה לחיים טובים יותר
NLP בשילוב דמיון מודרך
EFT-TAT-BRAINGYM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד12/06/2008
שלום רציתי לשאול האם שיטת הNLP יכולה לעזור במקרים של חרדה התקפי פאניקה ומחשבות טורדניות בנושאים מאוד רגשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלעד
אילה אורי12/06/2008אלעד שלום,
שיטת ה- NLP יכולה לעזור במקרים שתיארת בעזרת טכניקות שונות, שחלקן מתייחסות לאותו חלק בתוכך שיוצר את ההתנהגויות והתגובות הרגשיות והמחשבתיות, וע"י יצירת דיאלוג דמיוני עם החלק הזה, ניתן להבין מה כוונתו החיובית עבורך, ובהמשך הטכניקה תת המודע שלך יעלה רעיונות לתגובות חליפיות שישרתו את אותה מטרה חיובית אך ללא ה"מחיר" שכרגע אתה משלם, או שתת המודע יאפשר יצירת "הסכם" עם החלק המעכב אותך על מנת שתוכל לחיות עימו בשלום.
חשוב לציין שהגדרת מטרת התהליך בצורה חיובית בעזרת המנחה עשויה לסייע בהתנעת השינוי ויצירת הרגשה טובה יותר לגבי עצמך כבר בתחילת התהליך. כוונתי היא שבמקום להתייחס לסימפטומים שתיארת בפנייתך, מתייחסים למה אתה כן רוצה ואיך תהיה, תרגיש, תחשוב ותתנהג אחרי השינוי.
בחלק מהטכניקות ניתן להתייחס לתגובות שתיארת כאל הרגל (מחשבתי או רגשי או התנהגותי, אבל עדיין הרגל) ולבצע שחרור מתלות בהרגל.
כמו כן קיימות טכניקות המתבססות על מרכיבי החושים, כמו למשל לדמיין שאתה נמצא במרחקים משתנים מסיטואציה מסויימת, וע"י כך ל"תכנת" תגובה רגשית ומחשבתית שונה.
כמובן שבמהלך תהליך הנחיה המנחה יבחר את הטכניקות בהתאם למטרה אך גם תוך כדי תנועה בהתאם להתקדמותך בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור10/06/2008
שלום לכם,
שמעתי על איזו שיטה לטיפול בחרדות חברתיות ורציתי לדעת האם זה דמיון מודרך. השיטה היא לשבת בבית ולדמיין שאני נמצאת בכיתה למשך כמה דקות, עד שזה קשה לי ואז להפסיק. וככה כל פעם לעשות עד שאוכל לדמיין שאני מכיתה הרבה זמן ללא חרדות. האם זהו בעצם דימיון מודרך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות חברתיות
עינב10/06/2008הי לימור,
התהליך שאת מתארת מזוהה עם התהליכים של דמיון מודרך, כי את בעצם משתמשת בדמיון על מנת לדמות מצב רצוי.
תנסי לשפר את התהליך בכך שתשתמשי בחושים שלך כדי להעצים את החוויה (זה אמנם קצת קשה לעשות לבד, כי בכל זאת למנחה יש חשיבות גדולה בלכוון אותך לפי החושים הדומיננטיים שלך)
אבל בכל זאת, כשאת מדמיינת את עצמך יושבת בכיתה, תנסי לשמוע מוסיקה שמרגיעה אותך ונעימה לך...תדמייני מראות של דברים שירגיעו אותך...תנסי לחוש את התחושה של הרוגע מתפשטת בכל הגוף בעודך יושבת שם.. אולי יש ריחות נעימים שיעזרו לחוויה שלך...
תעשי את הישיבה בכיתה למשהו נעים ונוח עבורך וככה תתחברי יותר לסיטואציה...
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות לך.
עינב לוי
מנחה בכירה ב- NLP ודמיון מודרך
054-2448429
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללימור
אילה אורי10/06/2008לימור שלום,
אני אישית אינני עובדת בשיטה שאת מתארת.
ה- nlp הוא שיטה קצרת מועד המבוססת על תהליכים עוצמתיים ובעלי השפעה חזקה ומדוייקת, כך שלרוב אין צורך בתהליך מדורג שבו מדמיינים משהו כל פעם למשך יותר ויותר זמן (אלא אם כן זה משהו שנעים לך לדמיין).
בשיטה שאני עובדת בה ההדמיה של סיטואציות קשות להתמודדות נעשית במספר טכניקות, אך בכולן ההדמיה נעשית רק לאחר חיבור למשאבים מחזקים, כלומר בתהליך ההנחייה את מגדירה קודם כל את היכולת החסרה לך במצב שאת בכיתה (למשל ביטחון עצמי) ולאחר מכן מדמיינת דווקא מצבים שבהם כן קיימת אצלך היכולת החסרה, למשל מצבים שבהם יש לך ביטחון עצמי (עם המשפחה לדוגמה), ואת התחושה הזו מעצימים אצלך בעזרת המנחה, ו"מעגנים" אותה בשיטות שונות (זהו מושג מתחום ה- nlp שבא מהמילה עוגן), ורק אז מדמיינת את הסיטואציה הקשה, כשאת מחוברת למשאבים הפנימיים המועצמים, ובודקים מה משתנה בתחושה שלך.
קיימות טכניקות נוספות של דמיון מודרך ו- nlp המיועדות להתמודד עם החרדות, ומבוססות על מרכיבי החושים (למשל לדמיין את הסיטואציה במרחקים שונים או בבהירות משתנה), וכן ייתכן מאוד שיצירת חוויה מתקנת לזכרונות ילדות הקשורים לאותן תחושות עשויה לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור- בקשר לחרדות
דנה26/06/2008אני הלכתי למטפלת מקסימה בשם מיטל פולג, היא עזרה לי להתגבר על החרדת בחינות שהייתה לי בזכותה סיימתי את התואר . אז אם יש לך איזה שהיא חרדה היא הכתובת(לפחות בשבילי) אני חושבת שיש לה אתר , תרשמי בגוגל מיטל פולג . מקווה שהיא תעזור לפחות כמו שהיא עזרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחה בקריירהמאיה03/06/2008
שלום רב, האם יש לשיטה זו הוכחות בשיפור תפקוד והצלחה בעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
אילה אורי03/06/2008מאיה שלום רב,
אכן השיטה יכולה בהחלט לעזור בשיפור התפקוד והצלחה בעבודה, הן מבחינת הצבת מטרות ויעדים לעצמך בתחום זה, תוך הבנת חשיבות הצבת המטרה או המטרות להצלחה בקריירה, מבחינת רכישת יכולת להציב סדרי עדיפויות נכונים לאדם עצמו, מבחינת שיפור הביטחון העצמי והחיבור ליכולות העצמיות, מבחינת מערכות יחסים בעבודה ומבחינות נוספות.
אינני יודעת למה כוונתך בהוכחות, כיוון שהוכחות מדעיות על יעילות השיטה כשלעצמה או בהשוואה לשיטות פסיכולוגיות אחרות עדיין לא נאספו ותועדו בצורה מספקת, אולם מנסיוני כמנחה (וגם מתוך השינוי שעברתי בעצמי במהלך הלימודים והעיסוק בתחום) אני יכולה להגיד לך שבהחלט ניתן להגיע להישגים ושיפורים בקריירה בעזרת השיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי01/06/2008
שלום רב,
אני נמצא עם בת זוג כבר חמש שנים. לאחרונה אני מרגיש כאילו שאני לא נמשך אליה כל כך. כבר לא בא לי לעשות יחסי מין בתדירות גבוהה. עם זאת אני אוהב אותה מאוד וטוב לי איתה.
האם דימיון מודרך יכול לשפר לי את החשק המיני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרובי
אילה אורי01/06/2008רובי שלום רב,
התשובה לשאלתך מורכבת, כיוון שכמעט תמיד יש הרבה מעבר להצגה הלכאורה פשוטה של הבעיה.
קודם כל, אולי כדאי שתתייעצו עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה, או הטיפול הזוגי או הסקסולוגיה לגבי נושא התדירות. ייתכן שמה שבעיניך אינו תדירות גבוהה, הוא בהחלט נורמטיבי וצפוי אחרי 5 שנים, כאשר חיים בשגרה זוגית. ייתכן שתשובה שזה צפוי ונורמלי תרגיע אותך ותאפשר לך להמשיך בשגרת החיים הזוגית וליהנות מה"יש" בלי להיות עסוק במה שאין.
כמו כן בטיפול זוגי ניתן לבדוק האם הנושא מטריד גם את בת זוגך, וכן האם הירידה בחשק המיני קשורה רק לבת זוגך או שמאפיינת אותך גם במצבים אחרים, לאו דווקא עם בת זוג.
יחד עם זאת, אם הנושא ממשיך להעסיק אותך, אפרט כיצד ניתן להתייחס לנושא באמצעות דמיון מודרך ו-NLP:
תחילה מגדירים בעזרת המנחה מטרה חיובית שמבטאת את איך שאתה רוצה להיות בעתיד שאחרי השינוי. כיוון שתהליך התשאול להגדרת המטרה מורכב, ונוגע בערכים ואמונות המניעים אותך, ייתכן שכבר בשלב מוקדם תמצא שהגדרת מטרה כמו "לשפר את החשק המיני שלי" אינה בהכרח ההגדרה המתאימה לך, אלא ייתכן שתרצה דווקא להגדיר מטרה אחרת, כגון "שיפור מערכת היחסים", שכמובן עשויים להיות לה היבטים רבים מעבר להיבט המיני.
כבר בתחילת התהליך מבררים אילו משאבים עומדים לרשותך לצורך השגת השינוי, ואילו משאבים אתה צריך עדיין לחזק, וגם בשלב זה סביר שתקבל תובנות שיעזרו לך בהתמודדות.
בעזרת טכניקות ה- NLP, שמאפשרות תקשורת עם תת המודע, תוכל לבדוק את מקומך ותפיסותיך לגבי עצמך בסביבתך, וכן במערכת היחסים בינך לבין בת זוגך, ולשפר את התקשורת שלך עם עצמך ועם הסובבים, כולל בת זוגך.
בשיפור התקשורת עם עצמך הכוונה שתהיה מסוגל להגיע לתשובות אמיתיות שמגיעות "מבפנים".
ה- NLP עוסק בעזרת טכניקות שונות בנושא של אמונות וערכים, בהנחה שהם קשורים לנושא שמעסיק אותך (למשל אולי אתה מחזיק באמונה שחוסר החשק המיני הוא הבעיה שלך בלבד, או שאתה האחראי לבעיה, זה דבר שבודקים אותו ביחד בתהליך).
חשוב שתדע שה- NLP שם דגש על ההסתכלות החיובית, נטולת שיפוט והאשמות עצמיות, ולכל אורך הדרך משתמשים בטכניקות של חיזוק משאבים פנימיים, כך שהתהליך מעצים מאוד, ובמהלכו הקבלה והאהבה העצמית משתפרות מאוד, ואלה כשלעצמן הן לרוב מרכיב חשוב ביותר בחשק המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין29/05/2008
שלום רב,
מה פירוש המילה NLP?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליסמין
אילה אורי29/05/2008היי יסמין, תודה על שאלתך.
NLP היא שיטת תקשורת בין-אישית ותקשורת פנימית (של האדם עם עצמו), שמטרתה להשיג את התוצאות והשינויים הטובים ביותר בזמן קצר.
בדרך כלל התהליך קצר מועד, ונמשך בין מספר שבועות למספר חודשים.
התהליך נעשה במפגש פנים אל פנים עם המטופל בקליניקה, וכולל שיחות המבוססות על שאלות שהן חלק מהשיטה, וטכניקות המבוססות על הדמיון (כולל שיחזור בדמיון של אירועים אמיתיים שהתרחשו או מצבים ואירועים שעשויים להתרחש במציאות), זאת במטרה ליצור תקשורת עם תת- המודע.
לדוגמה, חלק מהטכניקות מבוססות על יצירת "שיחה" עם חלקים פנימיים דמיוניים של המטופל (כגון "החלק היצירתי", "החלק המעכב", "החלק החושש" וכדומה, תוך מתן כבוד והערכה גם לדפוסים המעכבים או אלה שאינם משרתים היטב את אותו אדם).
NLP= Neuro Linguistic Programming התחיל למעשה כחקר ההצלחה והמצויינות בתחום התקשורת הבין-אישית. מפתחי השיטה (בשנות ה- 70) צפו ולמדו את דרך עבודתם של מספר מטפלים שהתבלטו מאוד בתחומם, תוך הצבת השאלות - איך הצליחו מטפלים אלה כמעט עם כל מטופל, וכיצד ניתן להפוך את ההצלחה האינטואיטיבית של אותם מטפלים לדגם שניתן ללמוד ממנו ושכל אחד יכול להצטיין בעזרתו.
בתצפיות על אופן התקשורת של אנשים אלה ניתן היה למצוא תבניות החוזרות על עצמן, וניתוח תבניות אלה הוליד את ה- NLP.
כיום משתמשים ב- NLP גם בתחום העסקי, כמו שיווק ופרסום, בתחום הספורט ועוד, ונוסדו בעולם מרכזים רבים ללימוד NLP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך להרזיהשרה26/05/2008
האם אפשר לטפל בדמיון מודרך להרזיה ואם כן באיזו מטאפורה אפשר להשתמש
מהי אותה מדיטציה המתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרה
אילה אורי27/05/2008ניתן לטפל בדמיון מודרך להרזיה, בדרך כלל רצוי גם בשילוב עם nlp , לצורך בירור הדרך שבה את חווה את המזון ואת אופן האכילה באמצעות החושים, מה שמאפשר גם ליצור שינוי בעזרת מרכיבים חושיים, וכן שינוי אמנוות שיש לך לגבי עצמך בהקשר למטרה.
יחד עם זאת, ניתן אכן להשתמש בדימוי או מטאפורה, אך הדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא כאשר הדימוי או המטאפורה היא שלך אישית, ותוכלי למצוא אותה ע"י מענה לשאלה "כמו מה הבעיה נראית" או "כמו מה הבעיה מרגישה". אוסף המטאפורות האפשרי הוא אינסופי, כיוון שבדמיון ניתן ליצור הכל, והמטאפורה מתאימה למפת העולם האישית של האדם, הנבנית עפ"י נסיונו, סביבתו, תפיסתו ופירושיו האישיים (למשל סביר להניח שאדם שגר בסביבה כפרית וממעט להגיע לאיזורים עירוניים וכבישים מהירים לא יעלה מטאפורה של כביש מהיר, אך כיוון שהתפיסה היא אינדיבידואלית, ייתכן גם שכן).
לאחר שתמצאי את המטאפורה המתאימה לך, צריך גם להמשיך את הסיפור לפי אותה מטאפורה לכיוון של שינוי ופעולה, כלומר אם המטאפורה היא מצב סטטי כלשהו, למצוא את הדרך בדמיון להגיע לשינוי במצב כך שהמטאפורה תקטן או תיעלם.
דוגמה אפשרית, שאני מרשה לעצמי להציע אותה כי היא מאוד טריוויאלית: נהוג לכנות את עודפי השומן שסביב המותניים בשם "צמיגים". אם מתייחסים לצמיגים כמטאפורה, ומדמים שאכן הבעיה היא שיש צמיגים אמיתיים סביב המותניים, כיצד ניתן לפי אותה מטאפורה לשנות את המצב?
את הסיפור הדמיוני הזה את יכולה לספר לעצמך מספר פעמים, כאילו לחזור על התסריט מתחילתו עד סופו מספר פעמים ביום, רצוי כשאת במנוחה והרפיה (זו המדיטציה). בדרך כלל אחרי זמן קצר, אפילו באותו יום, יחול שינוי במטאפורה, וייתכן גם שאותה מטאפורה תפסיק להיות יעילה עבורך - זה הזמן למצוא מטאפורה חדשה שמתאימה יותר למצב החדש שתוך כדי תהליך השינוי (קודם השינוי הנפשי ובהמשך גם השינוי הגופני).
ניתן לשלב טכניקות nlp גם בתהליך שעובר על המטאפורה - למשל להביט בה בדמיון יותר מקרוב, או יותר מרחוק, ולבדוק כיצד זה משפיע על המטאפורה ועל ההרגשה הגופנית והרגשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)