פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ניסים
    20/08/2008

שלום רב, אני חש מאויים מאוד על ידי הבוס שלי. האם דימיון מודרך יכול ללמד אותי לחוש יותר בנוח בקרבתו ולהפחית את החרדה שלי ממנו? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לניסים

אילה אורי
    20/08/2008

ניסים שלום רב,

בעזרת דמיון מודרך ו- nlp תוכל להתמודד עם הבעיה ולהיות מסוגל ליצור לעצמך סביבה ותחושה בטוחה יותר, שתאפשר לך תקשורת זורמת יותר והרגשה משוחררת יותר.

בדרך כלל כאשר אנו חשים חרדה במחיצת מישהו או בנסיבות מסויימות, אנו מתנהגים באופן "קפוא" ולא טבעי, יכולת התקשורת שלנו פחותה, ואני מניחה שהיית רוצה שתגובותיך יהו נינוחות יותר ויכולת התקשורת שלך איתו תהיה קלה יותר.

בעזרת טכניקות יעילות מאוד של דמיון מודרך ו- nlp ניתן קודם כל ללמוד ליצור הרחקה רגשית מסויימת שתאפשר לך בראש וראשונה לתפקד באופן יעיל יותר ב"זמן אמת", להתכונן מראש למצבים אפשריים ועוד.

בשלב הבא ניתן לבדוק עם עצמך על איזה רקע מתפתחת התגובה הרגשית שאתה מתאר, כלומר מה במעשיו, בדבריו או בנוכחותו של הבוס גורם לך להרגיש כך, ובסופו של התהליך תוכל להגיע לגמישות וויסות של מחשבותיך (כולל הפירושים שאתה נותן לסיטואציות), רגשותיך (ותחושותיך, כולל תחושת החרדה שאולי כעת מלווה בסימפטומים גופניים כמו רעד, הזעה ועוד) והתנהגותך.

מקווה שעזרתי

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד nlp
    יפית
    17/08/2008

שלום, אני מתלבטת אם ללמוד לטפל בשיטה, ההתלבטותך היא בין לקיחת דרך החיים הזו לעצמי לבין טיפול באחרים, כיצד אדם יכול לדעת אם הוא מוכן ואם הוא טוב בטיפול באנשים?

לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד nlp

הוספת תגובה

• תשובה ליפית

אילה אורי
    17/08/2008

יפית שלום רב,

אם כרגע ההתלבטות שלך היא בין ללמוד לטפל באחרים לבן לטפל בעצמך בשיטה, ואינך מרגישה צורך בוער ודחוף ללמוד כדי לטפל, אני מציעה שתתנסי קודם כל בטיפול בעצמך באמצעות מנחה, זה גם פחות מחייב מבחינת זמנים ומבחינה כלכלית, וגם תוכלי לקבל מושג על השיטה ולבדוק עם עצמך אם היא מתאימה לך בכלל. כשחווים את השיטה קודם כל על עצמך (וזה ממילא גם חלק מחייב בתכנית הלימודים) החוויה הרבה יותר עוצמתית, זה כמו ההבדל בין לחיות משהו לבין רק לשמוע עליו או לראות אותו בסרט.

לגבי שאלתך השניה, שהיא כללית יותר, ובעצם ניתן לייחס אותה לכל תחום טיפולי:

שמעתי משפט יפה בסרט "צופן משה", מבית היוצר של הסרט "הסוד" (האם את יפית ששאלה בזמנו בפורום לגבי הסרט "הסוד"?) - "אלוהים אינו בוחר את המתאימים, הוא מתאים את הנבחרים..."
    רק את יכולה להרגיש ולדעת אם זהו ייעודך, אם זה התחום שמושך אותך ו"קורא" לך, אם זה מלהיב אותך וממלא אותך בתחושת סקרנות וחיוניות כל פעם שאת שומעת על הנושא או קוראת משהו לגביו.

למעשה לא תוכלי לדעת האם את "טובה" בטיפול באנשים עד שתתנסי בכך ותקבלי פידבקים, שבאמצעותם תוכלי גם לדעת מה ניתן לשפר ולשנות, ולגבי רמת המוכנות - היא מורכבת מכל כך הרבה משתנים, שאולי הראשון בהם הוא ידע שממילא נרכש תוך פרק זמן של כשנתיים, וממשיך להצטבר ולהיבנות, ויחד איתו המוכנות והנסיון, כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה להרחקת מחשבות
    ויקי
    13/08/2008

שלום רב, האם יש איזו שיטה להרחקת מחשבות וטרדות בזמן מדיטציה וגם בכלל בזמן שרוצים לנוח ולישון?

לקביעת תור
    סגירה
    שיטה להרחקת מחשבות

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

אילה אורי
    13/08/2008

ויקי שלום,

מחשבות וטרדות בזמן מדיטציה אופייניות יותר בשלבים הראשוניים של תירגול מדיטציה, ובהמשך לרוב מתרגלים ונכנסים להרפיה יותר בקלות.
    ייתכן שקיים אצלך חשש לתת לעצמך להרפות וכאילו לאבד שליטה, לכן המודע כל הזמן "שומר" עלייך במצב של עירנות ואינו מניח לך להיכנס למצב הרפוי, שקצת דומה לשנת חלום.
    מרבית האנשים זקוקים למקום שקט ללא הפרעות ומומלץ שהמדיטציה תהיה בסביבה כזו. גורמים סביבתיים נוספים כמו אור חזק מדי, טמפרטורה נמוכה או גבוהה מדי בחדר, עלולים גם כן להפריע בריכוז ובהרפיה, וכן אי נוחות גופנית כגון רעב.
    אם כל התנאים שציינתי היו נוחים בהתנסויות שלך, ובכל זאת משהו פנימי הפריע לך, כדאי שתדעי שאפילו כשכן נמצאים בהרפיה ורגיעה ותת המודע פתוח יותר להובלות והפנמה של מסרים לעומת מצב עירנות, עדיין המודע "נמצא" שם ו"משגיח" עלינו, והרבה פעמים עולות בנו מחשבות, שנובעות מהמודע. כאמור, בדרך כלל מרגישים את זה יותר בתירגולים הראשונים ואחר כך מתרגלים, כמעט כמו בכל פעולה אחרת.
    כדאי לקבל את ההפרעות פשוט כעובדה ולא לנסות להילחם במודע, כלומר לא לנסות להתגבר על המחשבות והטרדות, אלא לחיות איתן ב"דו-קיום". איך עושים זאת?
    אחת הדרכים לגשר על "הפרעות" מעין אלה, מבוססת על אחת מהנחות היסוד של ה- NLP שאומרת שמאחורי כל התנהגות שלנו יש כוונה חיובית. גם לחלק שגורם לך להישאר ב"צפייה" בתהליך ולא מאפשר לך "לצלול" או להרפות לחלוטין, יש כוונה חיובית עבורך, ותוכלי לנסות לברר עם עצמך מהי אותה כוונה חיובית במקרה שלך.
    תוכלי גם להודות לחלק זה על כוונתו החיובית והתפקיד שהוא מבצע, ולבדוק עם החלק הזה מה הוא מוכן לעשות כדי לאפשר לך בכל זאת להתנסות במדיטציה. אם עדיין תרגישי התנגדות חזקה, ניתן לנהל "משא ומתן" דמיוני עם החלק הזה, למשל ליצור איתו הסכם שפעם אחת הוא מסכים "לשבת בשקט" ולא להפריע לתהליך, ואחר כך תאפשרי לו להגיד את "דעתו" על התהליך.
    חשוב שתדעי שיש גישה בדמיון מודרך שאינה דוגלת בהרפיה עמוקה לצורך ביצוע השינוי, ואפילו מדגישה שכדאי לבצע הדמיות שונות כך שיהיו קצרות, ממוקדות ובהרפייה קלה ביותר, על מנת להגביר את האפקטיביות שלהן.
    בכל מקרה אין צורך להתאמץ בתהליך זה, כל מה שעולה בזמן ההרפיה וההדמיה הוא בסדר גמור, גם אם זו מחשבה שאת לא מבינה איך היא שייכת בכלל לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לויקי - תוספת

אילה אורי
    17/08/2008

ויקי שלום,

בהמשך לתשובה שעניתי לך, חלק מהיכולת לקבל את המחשבות מבלי להילחם בהן הוא לדמיין את הראש שלך כשמיים, ואת המחשבות כעננים, החולפים עם הרוח, וכל הזמן באים עננים וחולפים הלאה מבלי להשאיר סימן, כך זה בטבע, וגם מחשבות הן טבעיות.

דימוי נוסף הוא לדמיין שאת יושבת על שפת נהר והמחשבות הן סירות שחולפות בנהר, ואת פשוט מתבוננת בהן מהצד כשהן חולפות עד שהן נעלמות.

מקווה שזה יעזור,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    חן
    10/08/2008

אני סובלת מקשיי הירדמות ונדודי שינה, האם תרגול nlp יכול לעזור לי? האם דימיון מודרך יכול לעזור יותר וכיצד יש לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• תשובה לחן

אילה אורי
    11/08/2008

חן שלום רב,

גם תירגול nlp יכול לעזור במקרה זה, אך בטכניקות מסויימות שצריך לתרגל עם מנחה ולא ניתן להסביר בפורום.

לכן אני מסכימה שדמיון מודרך הוא גם זמין יותר ויוכל לעזור גם ללא מנחה אם תקשיבי לדיסק או לשידורי דמיון מודרך בטלוויזיה כשאת שוכבת בנוחות במיטתך, שומעת את הדיסק או השידור בווליום נעים ולא חזק מדי, בחושך או באור נמוך, בשעות הלילה. ההרפיה בדרך כלל מאוד עוזרת למוח להיכנס למצב של עירנות מופחתת, מצב שמקדים שינה (גלי אלפא) שממנו הדרך לשינה היא קצרה וטבעית.

לאחר שתשמעי הרפייה מסויימת מספר פעמים, כבר תוכלי ליישם אותה בדמיונך גם ללא העזרה החיצונית, למרות שאנשים רבים, גם כאה שמיומנים בתחום, עדיין מעדיפים את המוסיקה המרגיעה והקול החיצוני המדבר אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    05/08/2008

ייתכן ששאלתי תשמע אוילית , אולם אני מוטרדת מזה זמן רב . כמעט כל מה שאני מדמיינת החל שנושאים חשובים וכלה בזוטות הדברים תמיד קורים הפוך ממה שדימיינתי . אני משוכנעת בזה לחלוטין זה קרה כפי שציינתי גם בדברים בעלי חשיבות נמוכה . איך אני נמנעת מכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

אילה אורי
    06/08/2008

אור שלום רב,

האם כל הדברים שקורים הפוך ממה שאת מדמיינת תלויים בך? במידה שלא, הרי שאין לך למעשה שליטה על ההתרחשות.

אשמח לקבל יותר פרטים ודוגמאות לדברים שקורים הפוך ממה שדמיינת כדי להתייחס יותר ספציפית.

ייתכן שיש לך אמונה שאם תדמייני איך משהו מתרחש בצורה מסויימת הוא אכן יקרה כך.

הדמיון המודרך נועד לכוון אותנו למטרתנו כך שנחוש ממוקדים יותר, בעלי עוצמה וביטחון, ואז יש לנו סיכוי רב יותר להשיג את מטרתנו.
    עדיין בדברים שלא תלויים בנו קיימות המון אפשרויות להתרחשות, והשאלה המהותית היא איזו משמעות אנו מייחסים לכך, ואיך אנו מוצאים אפשרות נוספת לפירוש המצב ולפעולה גם כאשר הדברים התרחשו הפוך ממה שציפינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    טניה
    03/08/2008

שלום, האם יש קבוצת תמיכה המבוססת על nlp ? מישהו יכול לתרום לי פרטים על קבוצה או סדנה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• תשובה לטניה

אילה אורי
    05/08/2008

טניה שלום,,

בדרך כלל קבוצות תמיכה מתארגנות סביב נושא מסויים - קושי נפשי או גופני, שיפור המודעות העצמית וכו', בעוד שה- nlp או שיטות אחרות הן האמצעי.
    אולי אם תתארי את מטרתך מבלי לחשוף יותר מדי ולהיכנס לפרטים אישיים, יהיה למישהו מגולשי הפורום רעיון שיוכל לסייע לך.

כמו כן יעזור אם תצייני את איזור מגורייך (מרכז, צפון או דרום).

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בילדים
    יניב
    31/07/2008

אני בן 16 ואני מחפש עזרה בשביל אחי הקטן. הוא בכיתה ד ויש לו בעיה שהוא מתעצבן נורא מהר על אנשים ומקלל אותם. למשל לפעמים כשאחותי (שגדולה ממנו) מדברת איתו הוא אומר לה "סתמי תפה ישמנה" הוא נעלב ממש מהר ומעליב אחרים עוד יותר מהר. לאחרונה זה ממש מפריע לו בבית הספר ובחוגים. בנוסף לזה יש לו ADD אבל לא נראה לי שזה קשור. ההורים שלי רוצים לקחת אותו לטיפול בשיטת דיווידס. ובגלל שלא שמעתי על שיטת דייודיס ואני לא סומך עליהם. וגם בגלל הניסיון החיובי שיש לי עם NLP המלצתי להם לחקות קצת. אני מחפש הפניות והמלצות למטפלים/מטפלות טובים בNLP עם ניסיון בטיפול בילדים. שידעו לטפל בבעיה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• יניב

ענת פלדמן
    31/07/2008

מאיזה איזור אתם בארץ? ועוד דבר: האם אחיך מוכן ללכת לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליניב

אילה אורי
    01/08/2008

יניב שלום,

נשמע מדבריך שאתה מאוד אחראי, וגם במקרה זה אתה לוקח את האחריות על עצמך למצוא עבור אחיך את הטיפול הטוב ביותר.

אני מניחה שהבעיה מורכבת וכוללת גם את היחסים המשפחתיים וגם את היחסים בבית הספר ועם החברים.
    נשאלת השאלה האם הוריך מקבלים את עצתך להמתין ולחפש פיתרון אחר מזה שהציעו? והאם המטפל שתציע להם יהיה מקובל עליהם והם יסכימו לנסות אותו או אותה במקום את השיטה שבה בחרו?

לי נשמע שאולי במקרה זה דווקא יהיה צורך בטיפול משפחתי, שיכלול לפחות את ההורים גם אם לא את כל בני המשפחה.
    במקרה שתבחרו בטיפול משפחתי, אינני מכירה מטפל או מטפלת שעובדים בשיטת NLP עם כל המשפחה (אלא לרוב הטיפול הוא פרטני), אך ממה שאני כן מכירה,אני ממליצה לכם להתייעץ ב"מכון אדלר" בהרצליה, המקיים לא רק טיפולים אלא גם "בית ספר להורים" (קבוצות ההורים מתקיימות במקומות שונים בארץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין דמיון מודרך להיפנוזה?
    תמר
    27/07/2008

מה ההבדל בין דמיון מודרך להיפנוזה? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

אילה אורי
    28/07/2008

תמר שלום רב,

לרוב תופסים את ההיפנוזה כשיטה שבה השליטה היא בידי המטפל בלבד, ואילו המטופל נמצא במצב נפשי חסר שליטה.
    מיתוס זה נבנה בעיקר כנראה במופעי קוסמות, אך למעשה היפנוזה היא טיפול רפואי שבארץ מורשים לעסוק בו רק רופאים, רופאי שיניים ופסיכולוגים, והשליטה בתהליך היא כל הזמן בידי המטופל.

אינני מומחית להיפנוזה, לכן גם איני בטוחה שתשובתי מספקת, אך אחד ההבדלים שאני מכירה הוא שבהיפנוזה המטפל מדבר במהלך הפגישה שבה המטופל נמצא בהרפיה, ובדמיון מודרך, לפחות בחלק מהטכניקות גם המטופל מדבר, עונה על שאלות ומציע דימויים.

אם גולש בפורום מישהו המורשה לעסוק בהיפנוזה, נשמח לקבל תשובות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה לעומת דימיון מודרך

ענת פלדמן
    30/07/2008

יש לי רשיון לעסוק בהיפנוזה בקליפורניה, בארץ זה מותר רק לרופאים ופסיכולוגים. למעשה אין הבדל [!!] בין השיטות. זאת כיון שדי בלהביא את המטופל למצב של LIGHT HYPNOSIS, היפנוזה קלה, במהלכה הוא בהכרה ומשתף פעולה, על מנת להגיע לתוצאות טיפול אופטימליות. בדומה למה שקורה בדימיון מודרך. מילטון אריקסון, גדול המהפנטים, היה מספר סיפורים, מעביר מסרים במטפורות, מרגיע את המטופלים ועל ידי כך היה מהפנט: אנשים היו מפסיקים לעשן, משתחררים מחרדות, מפחדים וכו'. כשמישהו לא היה "מתעורר" מספיק היה לו לומר OK mister Smith, this will cost you another hour" והמטופל היה קם מיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה או שתיים .. :)
    אדר
    24/07/2008

שלום , זהו ביקורי הראשון בפורום הסצפיצי הזה על NLP , בנתיים אני מתרשם יחסית לרמת הקהילה של פורומים בנושא NLP , חבל שזה כך בישראל. בכל אופן אני בן 16 ומתעסק בNLP קרוב לשנה וחצי. 1.רציתי לשאול אותכם בתור MASTER PRACTITIONERS בכמה אחוזים עוגן תחושתי יעבוד? דוגמא : אצור עוגן קינוסטטי על תחושת "הסכמה" בערך 5 פעמים ( מספיק חזק לטעמי ) כאשר אשאל את שאלה מסוימת , כמובן שאי אפשר לגרום לבנאדם להסכים על משהו שהוא לא (לפחות לא דרך עוגנים) אז השאלה היא כזאת - בכמה אחוזים העוגן יעלה את האפשרות להסכמה? נצא מנקודת הנחה שה"הצעה" שלי לקורבן נורמלית. 2. מותר לדבר פה על היפנוזה ? והאם אחת מכן התנסתה בזה ? אני מתאר לעצמי שכן :) הרי NLP והיפנוזה הן נגזרות דומות עם הבדל 1 משמעותי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה או שתיים .. :)

הוספת תגובה

• תשובות לאדר

אילה אורי
    25/07/2008

אדר שלום רב,

לגבי שאלתך הראשונה -

לא הבנתי על איזו הצעה למונחה (או ל"קורבן" כפי שהצגת זאת, אני מקווה מאוד שזה בצחוק בלבד) אתה מדבר, הרי ההצעות אמורות לבוא מהמונחה עצמו ולא מהמנחה, ואם רצית לעזור למונחה והצעת משהו והמונחה לא מסכים, עם או ללא עוגן, זה מיד מיד מיד הזמן לסגת ולמצוא אפשרות אחרת.
    עוגן אמור לחזק תחושות טובות, העברת יכולת וכדומה - כלומר משאבים חיוביים. הוא לא אמור ליצור הסכמה במקום שבו אין הסכמה (אם אין הסכמה, מדוע צריך ליצור עוגן על תחושת הסכמה? ואם יש הסכמה, זה לרוב כשהתהליך עבד כמו שצריך, כולל עוגן בשלב מוקדם יותר וגם אז אין צורך לעגן את ההסכמה, אלא רק את התחושה הטובה או את ההדמיה של האני העתידי) .
    על אחת כמה וכמה, כדי לוודא שבסיום תהליך אין התנגדויות, מבצעים בדיקה "אקולוגית" בתהליכים שבהם המונחה מעלה פתרונות כמו reframing. אם קיימת התנגדות כלשהי, אפילו תחושת התנגדות באיבר מסויים בגוף, הפיתרון הזה יורד מהפרק או שהמונחה יציע כיצד לשנות אותו כך שיתאים לו ולא יעורר בו התנגדות.

לגבי שאלתך השניה -

מותר לדבר על היפנוזה, ואם יש לך מה לתרום לפורום בענין זה, נשמח לשמוע.
    אני לא התנסיתי בהיפנוזה רפואית, אם מישהו אחר מהגולשים רוצה לשתף מחוויותיו בנושא, אתם מוזמנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגנים ובניאדם :)

זהבית טוב
    29/07/2008

שלום אדר
    מרשים מאוד שנער בגילך מתענין ולומד את התחום
    וגם מתמיד בכך לאורך זמן !

ולשאלתך - מכיון שכפי שאמרת, אנחנו עוסקים בבניאדם - קשה לצפות בכמה אחוזים
    עוגן מסוים יעלה תגובה מסויימת,
    היות וכפי שאתה כבר יודע ישנם כל מיני סוגי עוגנים ואינספור אנשים - וכל אחד שונה .
    (NLP= משמעותו בראש וראשונה גמישות).

מה שבטוח (ואתה כמובן כבר יודע זאת -כי אתה מתעסק ב NLP קרוב לשנה וחצי),
    שחשוב להקפיד ולקחת את הבנאדם לאן שהוא מבקש, בקצב המתאים לו.
    כי אנחנו כמו פנס שמאיר את הדרך לבנאדם - לפי המטרה שבחר.
    (ולכן אני קוראת לעצמי מנחה ולבנאדם שמגיע למפגש - מונחה ).

אישית, לא התנסתי מעולם בהיפנוזה כך שאין לי (לצערי) יכולת לתרום לך בנושא,
    אך אשמח אם תשתף אותנו יותר בידע שלך כך שנוכל ללמוד ממך ואתה מאיתנו.
    יש אנשים שאומרים שזו בעצם המטרה של פורום לא?

שיהיה ערב טוב :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון מודרך
    מירי
    23/07/2008

שלום, האם דימיון מודרך היא חלק ממדיטציה, מי המציא את התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    דימיון מודרך

הוספת תגובה

• תשובה למירי

אילה אורי
    23/07/2008

מירי שלום רב,

ככל הידוע לי מדיטציה במובן הקלאסי של המילה היא מצב מנטלי שבו אמורים להיות ברגיעה וללא מחשבות, מעין מצב של "ריק".

לעומת זאת דמיון מודרך הוא מצב שבו יש הכוונה של המחשבות, אך לדעתי פעמים רבות קיים בלבול בין שני המצבים ומשתמשים במילה מדיטציה לתיאור תהליך של דמיון מודרך.

לא ידוע לי מי המציא את התהליך, לא של מדיטציה ולא של דמיון מודרך, אך המדיטציה ידועה בתרבויות ובדתות של מזרח אסיה כבר מספר מאות שנים.

כיוון שגם במקרה של מדיטציה וגם בדמיון מודרך קיימים תהליכים שונים הנושאים את אותו שם, לא אדם אחד היה אחראי להמצאת התהליך, אלא מספר אנשים ואולי אנשים רבים במקביל, ואף לפני שהתהליך קיבל את שמו המודרני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בירידה במשקל
    אורית
    20/07/2008

שלום, אני בדיאטה והאמת שמאוד קשה לי לעשות אותה, אני מתקשה בירידה במשקל ומרגישה שאני זקוקה לעזרה, האם דימיון מודרך יכול לעזור לי על ידי הדימיון של מי שאני רוצה להיות ועל ידי כך לחזק לעצמי את האמונה בכך שאגיע לשם?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בירידה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

אילה אורי
    21/07/2008

אורית שלום רב,

אפילו כדיאטנית אני סבורה שהשיטה המקובלת של דיאטה, שבה יש "שוטר חיצוני" שהוא התפריט, או הדיאטנית או מנחת קבוצת ההרזייה, היא קשה מאוד לביצוע, ובעיקר עבור אותם אנשים שפועלים יותר עפ"י מושפעות פנימית מאשר עפ"י מושפעות חיצונית.

הרעיון בהרזייה באמצעות NLP ודמיון מודרך הוא אכן קודם כל להציב מטרה חיובית בסגנון שהצעת - כלומר איך את רוצה להיות, ובעזרת השאלות המובנות בתחילת התהליך את יכולה להתחבר לא רק לרמה הויזואלית של איך תיראי, אלא גם לאיך תרגישי, תהיי, תחשבי ותתנהגי אחרת מאשר היום כשתהיי כפי שאת רוצה להיות.

לרוב צריך עוד עזרה, כלומר בתהליך עבודה עם NLP ודמיון מודרך עובדים לא רק על היעד או המטרה הסופית, אלא מתקדמים לקראתו תוך כדי כך ש"הופכים אבנים" בדרך, כמו שינוי הרגלים שמפריעים לתהליך, רכישת מודעות לאמונות שמפעילות אותנו ושינוי שלהן במידת הצורך, מודעות לערכים החשובים שלנו והביטוי של אותם ערכים בחיינו גם בהקשר לנושא האכילה, מודעות לרגשותינו במצבים שונים ועבודה על הקשיים הרגשיים באותו הקשר, ועוד.

בשורה התחתונה - פעמים רבות אכילת יתר שהביאה לעודף משקל, היא התנהגות שהיא סימפטום של רגשות ומחשבות, שביכולתנו לשנות ו"לתכנת" מחדש כך שישרתו אותנו טוב יותר.
    לכן טיפול בהתנהגות בלבד, בעזרת תכתיב חיצוני, כפי שעושים בדיאטות, לא תמיד עוזר, ולעיתים רק באופן זמני.

וטיפ קטן עד שתחליטי כיצד להתקדם - גם אם בוחרת כרגע להתמקד רק בצד ההתנהגותי ולאמץ לעצמך הרגלים חדשים: ניתן גם להציב מטרה כללית יותר של שמירה על הבריאות, שבה בעצם האכילה היא רק מרכיב אחד, וייתכן שתמצאי שבתחומים אחרים שקשורים לבריאות, כמו פעילות גופנית, דווקא קל לך יותר להתמיד.

מקווה שעזרתי.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ענת פלדמן
    22/07/2008

הגעתי מקליפורניה לפני מספר שבועות, אני מאמנת כושר אישית ומטפלת בשיטת NLP ודימיון מודרך. לשאלתך: קשה מאד להתעלם משני דברים: 1. הקשר הכל כך ברור מאיליו של נפש וגוף. החיבור והאיזון בין השניים. 2. מיגנוט המציאות, עבודה על דימיון וטכניקות ה NLP יחשבו כזריעת זרעים ראשונים. לאורך הזמן יש צורך בעשיה. בDOING. בעבודה היצרית של התנועה, של האכילה הנכונה של היישום בחשיבה הלכה למעשה. כשאני עובדת עם מטופלים אני מתחילה עם תאום ציפיות. אין דיאטות בזק. וגם התנקות נהדרת בשיטת TIME TECHNIQUES ו NLP יש בהם משום כלים נפלאים ראשוניים לצליחת הדרך. את פתאום "שולטת " על האוכל מתוך מודעות ואחריות פנימית [תת הכרתית] למשל, ולא האוכל שולט בך. בשורה התחתונה: יNLP ודמיון מודרך, אצל מטפל טוב זה בגדר חובה לכל אחד, לשם ירידה במשקל ש צורך בשילוב הצד הפיזי. כושר ותזונה. בהצלחה ! ענת פלדמן, מאמנת כושר אישית מטפלת ב NLP ודמיון מודרך www.anatfeldman.com [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסומים
    דנה כ.
    15/07/2008

שלום , האם גם דרך הילינג ודרך רייקי אפשר לשחרר מחסומים במקום דרך דימיון מודרך?

לקביעת תור
    סגירה
    מחסומים

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

אילה אורי
    16/07/2008

דנה שלום רב,

ניתן לשחרר מחסומים רגשיים בשיטות שתיארת, והן לא חייבות לבוא אחת במקום השניה, אפשר גם וגם וגם (כפי שאני מכירה את נושא הרייקי, הוא משלב גם דמיון מודרך).

יש אנשים שלא מתחברים לדמיון מודרך ומעדיפים שיטות הרפיה ושחרור יותר גופניות ומוחשיות, ועבורם בודאי יתאימו יותר השיטות שהצעת.

אני יכולה להוסיף מנסיוני כמטופלת שאפילו בטיפול בשיאצו שעברתי הרגשתי שמשתחררים אצלי מחסומים רגשיים וזכרונות שהיו רדומים זמן רב עלו על "פני השטח".

אני מניחה שזהבית אולי תוכל להוסיף מנסיונה כמטפלת רב תחומית.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יריב
    12/07/2008

שלום רב, יש לי חרדת קהל וחרדה קשה מהרצאות. אני סטודנט וכעת אני בקורס שבו אני צריך להרצות הרבה. הבנתי כי דימיון מודרך יכול לעזור במקרים של חרדות, אולם יש לי שאלה. כדי לדמיין אני צריך להיות מרוכז בדימיון, אך כיצד אני יכול להיות מרוכז בדימיון אם אני במהלך הרצאה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליריב

אילה אורי
    13/07/2008

יריב שלום,

הטיפול בדמיון מודרך בבעיה כפי שתיארת לרוב אינו נעשה ב"זמן אמת", אלא במהלך מספר מפגשים טיפוליים עם מנחה, שבהם מציבים מטרה, שקודם כל מוגדרת באופן חיובי, למשל "להצליח להעביר הרצאה באופן רגוע".

במהלך המפגשים מגדירים גם את המצב העכשווי, ולרוב המונחה מגיע לתובנות לגבי האופן שבו יצר את דפוסי החשיבה וההתנהגות המפריעים לו, ובעזרת טכניקות של דמיון מודרך ו-NLP, הוא מגייס את תת המודע על מנת ליצור דפוסי חשיבה, רגש והתנהגות, שישרתו אותו טוב יותר.

המטרה היא שבסוף התהליך, שלרוב נמשך בין מספר שבועות למספר חודשים, כאשר תחווה את אותו מצב שבעבר היה לך קשה, כמו עמידה בפני קהל, משהו ישתנה, ייתכן שאולי אפילו לא תדע להגדיר מהו אותו דבר שהשתנה, אך הרגשתך, מחשבותיך והתנהגותך בנושא זה כאילו יעברו "תיכנות" מחדש, כך שתוכל לבצע את המשימה ללא קושי וללא מאמץ, ולא תצטרך להתרכז בשום דבר אחר פרט למשימה שלפניך, במקרה זה - העברת ההרצאה.

המון הצלחה!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון מודרך
    לי
    08/07/2008

איכן אפשר למצוא קלטות/דיסק שמע לדימיון מודרך אני גרה בבאר שבע האם ניתן להשיג את זה בחניות כמו סטימצקי?

לקביעת תור
    סגירה
    דימיון מודרך

הוספת תגובה

• תשובה ללי

אילה אורי
    08/07/2008

לי שלום,

אינני יודעת היכן ניתן למצוא קלטות או דיסקים לדמיון מודרך, אך ייתכן שאכן יש בחנויות כמו סטימצקי, אולי כדאי שתצרי קשר טלפוני עם שרות הלקוחות שלהם לפני שתגשי לחנות.

במידה שלא, כדאי לחפש ב- google.

אני יודעת על שידורי דמיון מודרך בערוץ קארמה ב- HOT בכבלים וב- VOD, וכן על הדמיות באתר של יוסי קדמי - www.icnlp.co.il

אולי לזהבית יש רעיונות נוספים בנושא זה ואולי למישהו מהקוראים בפורום.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים
    רונית
    06/07/2008

שלום לשתי המנהלות, האם יש לכן אולי ספרים בנושא עליהם אתן ממליצות?

לקביעת תור
    סגירה
    ספרים

הוספת תגובה

• ספרים בנושא NLP

זהבית טוב
    07/07/2008

שלום רונית :)

ספרים קיימים בעברית בנושא - NLP

1) תקשורת עם התת מודע – של דפנה ואמיר רטר

זהו ספר ללימוד דימיון מודרך ו – NLP

2) לגלות את הכוח הטמון במוח ולהשתמש בו לשם שינוי – ריצ'ארד בנדלר

ספר על NLP בלבד .

3) חוק המשיכה - מייקל ג' לוסייה

מבוסס על NLP אך לא רק, ונותן אפשרות לעבודה עצמית - בנושאים שונים.

הערה:
    לא מומלץ להשתמש ב NLP ללא הדרכה. מלבד בספר השלישי שמיועד לכך.

אם תזדקקי לעזרה נוספת – צרי קשר

שיהיה ערב טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה