פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרפיית קו הזמן
    עופר כהן
    14/10/2008

אני מעונין בחומר על שימוש בתרפיית קו הזמן לטיפול בטראומות. האם יש סדנא ספציפית בנושא או חומר כתוב בנושא? בתודה מראש -עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרפיית קו הזמן

הוספת תגובה

• תרפיית קו הזמן Time line therapy

זהבית טוב
    17/10/2008

שלום לך עופר
    ספרות בנושא, יש כרגע רק באנגלית
    יחד עם זה אתה יכול לחפש חומר באינטרנט
    בעיברית ובאנגלית: time line therapy

בקשר ללימודים
    בתחילת דצמבר מגיע מאנגליה מורה מוסמך בשיטה זו, בשם : פול קלאף
    הוא יעביר 2 סדנאות בנושא
    שמנחי nlp מוסמכים יקבלו בסיומן תעודות

1) t.l. practitioner

2) t.l. master practitioner

עשיתי בעבר את הסדנא הראשונה - וזה אכן מרתק ומוסיף לארגז הכלים של מנחה NLP

לפרטים אתה יכול לפנות לרועי מ nlpplus
    03-6476113

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה !!
    עופר
    14/10/2008

שלום אני נמצאת בקשר עם בן זוגי שעבר טראומה בילדותו מצד הוריו הגרושים , בעקבות כך הוא אינו רואה עצמו כמסוגל להינשא ולהוליד ילדים כדי שהם לא יעברו את אשר הוא עבר בילדותו הוא היה בטיפול פסיכולוגי זה 5 חודשים , אך לשווא שאלתי היא האם דרך שיטת הNLP יהיה ניתן לפתור בעיה זו או שכדאי ללכת לצד התרופתי ולגשת לפסיכיאטר ליטול תרופות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה !!

הוספת תגובה

• המשך

עופר
    19/10/2008

זהבית שלום \ האם יש מישהו שאת יכולה להמליץ עליו או עליה שיש לו הכשרה בNLP וטראומה מאזור תא , אני מאד אודה לך אם תרשמי לי שם וטלפון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת כהן

זהבית טוב
    19/10/2008

איילת
    ישנם מספר אנשים מאיזור ת"א
    אתן לך שם וטלפון של מנחה מומלצת
    ואם היא לא תוכל היא תפנה אותך לנוספים.
    דינה דקל 050-7564260
    בהצלחה :)
    ואשמח לעידכון [email protected] זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה נמחקה - חוזרת עליה בקצרה

זהבית טוב
    19/10/2008

היות ומשום מה התגובה שלי לשאלך המקורית - נמחקה - אני חוזרת על התוכן שלה בקצרה:

ל NLP ישנם הליכים מיוחדים
    לריפוי מטראומה חד פעמים או מתמשכת.

שווה לנסות מספר מפגשי NLP
    לפני שפונים לצד התרופתי .

במקרה כזה, רצוי לעבור הנחייה/"טיפול"
    אצל מנחים ,שבנוסף להכשרתם הרגילה
    עברו קורס לריפוי מטראומה (בשיטת ה NLP)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    12/10/2008

שלום רב, האם שיטת NLP עושה שימוש בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית לטיפול בחרדה חברתית? אם כן, אפשר לקבל דוגמה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• NLP והגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית

זהבית טוב
    17/10/2008

שלום לך שירי

עד כמה שאני מבינה את הגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית
    ל 2 השיטות, גם ההתנהגותית-קוגניטיבית וגם NLP
    יש בסיס משותף:
    שאנשים שונים מגיבים בדרך שונה לאותה סיטואציה.
    ובשתיהן לא אומרים ל"מטופל" איך עליו לחשוב כדי ליצור שינוי
    אלא מסייעים לו, לגלות נקודות מבט נוספות על הסיטואציה.

ההבדל לדעתי הוא, באיך זה נעשה.

להבנתי, בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית,
    מלמדים את ה"מטופל" מיומנויות שונות (בהתאם לבעייה ),
    שבעזרתן יוכל לשנות מחשבות שליליות אוטומטיות.
    מצופה ממנו, לתרגל מיומנויות אלה מחוץ לחדר הטיפולים.

ה NLP מתחבר לדרך שבה ה"מטופל" חווה את הסביבה
    ואת הסיטואציה הספציפית,
    (כל החושים/התנהגות/חשיבה/רגש).

ומסייע לו ליצור את השינוי שביקש
    דרך החזרת שליטה על החוויה החושית ומכאן שליטה על הרגש הנילווה.

כל זאת נעשה באמצעות טכניקות NLP שונות
    שמערבות גם את תת מודע והשפה.

ה"מטופל" לא מקבל תירגול בין מפגש למפגש.

במידה ותרצי
    אשמח להוסיף

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

אילה אורי
    18/10/2008

שירי שלום רב,

נוסף לתשובה שזהבית ענתה לך רציתי להוסיף דוגמה, כפי שביקשת, או אפילו שתיים, לאופן הטיפול בחרדה חברתית באמצעות NLP:

אופן אחד לטפל בבעיה (או להתקרב למטרה החיובית שתציבי לעצמך, כפי שנהוג לעשות בתחילת כל טיפול NLP, למשל "להרגיש נוח בחברה") היא על בסיס ההנחה שחרדה חברתית מקורה בחוויות מסויימות בעבר ואפילו בילדות.
    תוך כדי חיבור למשאבים פנימיים מחזקים (כגון ביטחון, אהבה, שייכות ועוד) חוזרים אחורה לזכרונות הקשורים לרגש הקשה (חרדה, פחד , בושה או רגש אחר שעולה) ויוצרים חוויה מתקנת בדמיון לאותם זכרונות במטרה לשפר את ההרגשה בהווה.

דוגמה נוספת להתמודדות היא לשנות את הרגש הקשה בהווה ע"י כך שמדמיינים תמונה שקשורה לבעיה ומבצעים בה שינויים בדמיון. שינויים אלה קשורים למרכיבי החושים, כגון הרחקת התמונה, הקטנתה, קיבוע שלה, יצירת מסגרת דמיונית לתמונה, שינוי התמונה לתמונה מטושטשת, או בשחור-לבן במקום בצבע ועוד.
    תוך כדי יצירת שינויים אלה בודקים האם הם משנים את ההרגשה לטובה, ובמידה שכן, "מקבעים" את השינויים וע"י כך יוצרים "קיבוע" תמונה שונה גם בתת המודע.

קיימות טכניקות נוספות שניתן כמובן לשלב בסידרה של פגישות לצורך הגעה לאותה מטרה, ורצוי לבצע את הטכניקות בליווי מנחה NLP מוסמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    05/10/2008

שלום רב, אני בת 20. בעבר הפחתתי 20 קילו ממשקלי, אבל כיום העלתי אותם בחזרה. אני בדיכאון מהנושא, ואני מאוד רוצה להוריד אותם, אבל לא מצליחה להכניס את עצמי למשטר דיאטה משמעותי. האם דמיון מודרך יכול להועיל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

אילה אורי
    05/10/2008

רוני שלום רב,

שילוב של דמיון מודרך ו-NLP יכול לעזור בירידה במשקל, כיוון שאם מבחינה מטבולית הכל בסדר בגוף, והשמנת היתר נובעת מאכילת יתר, לרוב לאכילת היתר יש סיבות רגשיות, שלמעשה איתן מתמודדים בעזרת השיטות הנ"ל.

לעיתים קורה גם שהאכילה היא פיתרון כה טבוע מילדות, עד שכאשר מתמודדים ישירות עם הנושא ומציבים את המשקל החדש כמטרה, מתעוררת התנגדות פנימית לנושא, אך במקרים כאלה בד"כ פיתרון הנושא הרגשי המהותי יביא לירידה בכמות האכילה וכתוצאה מכך לירידה במשקל, כלומר הסימפטומים יפחתו או ייעלמו עם היעלמות הבעיה.

תשובתי היא כמובן מאוד כללית וצריך לבדוק כל מקרה לגופו, אך כדיאטנית אין לי ספק שהכתבת תפריט בלבד אינה פיתרון לאורך זמן ובהחלט יש מקום לבדיקה מעמיקה של דפוסי האכילה, דפוסי הרעב והשובע ומה עומד מאחוריהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

ענת פלדמן
    08/10/2008

עם כל מילה. כמאמנת כושר ומטפלת ב NLP ודמיון מודרך אני מאמינה ב"שילוש הקדוש" של ספורט ותזונה בשילוב עם חשיבה, מאמנת\מטפלת בכלים אילו. אני מאד ממליצה בנוסף לNLP גם לאמץ אורח חיים בריא ופעיל. אחד הגורמים לעליה במשקל לאחר ירידה (אפקט ה"יויו" ) הוא התפיסה המחשבתית שלנו את עצמינו. אני קוראת לזה "להיות שמנה בראש". המוח שלנו לא רואה את המשקל שלנו ואת הגוף. למוח אין עיניים. מה שהוא "רואה" זה את המסרים המילוליים והמחשבתיים שאנחנו משדרים לו. אם אנו משילים את המשקל (עם הספורט והתזונה והכל) אבל עדיין "רואים" את עצמינו שמנים, אפילו משתמשים במילים מנמיכות, אין ספק שבשלב מסוים נחזור לאותו משקל. NLP שמטרתו לסנכן בין המודע שלנו (ההחלטה המודעת לרדת במשקל ולעסוק בספורט) לבין תת המודע(התפיסה ה"פנימית" שלנו את עצמינו, המוח) יכול בהחלט לפתור את הבעיה ומ"שמנה בראש" מגיעים להיות "רזה בראש", משילים את המשקל הפיזי והנפשי ושומרים עליו. לחיים. נ.ב אשמח להמשיך ליעץ לך בפורום השכן "תזונת ספורט" או "כושר גופני" אשר בניהולי. בהצלחה וחתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוגע
    טל
    25/09/2008

ניסיתי ספורט, מדיטציה, חופשה ואין לי מרגוע. האם השיטה יכולה לעזור? נראה לי שהבעיה שלי רצינית.. לפעמים מרוב לחץ כואב לי הראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רוגע

הוספת תגובה

• תשובה לטל

אילה אורי
    29/09/2008

היי טל,

אוי, כמה שאני מכירה את הבעיה, כמה סבלתי ממנה, וכמה אני שמחה שרכשתי את הכלים להתמודד איתה.

אני מאמינה שה- NLP מאוד יכול לעזור, וזאת אני אומרת גם כמנחה וגם מנסיוני האישי, כלומר על עצמי.
    השיטות שתיארת נותנות אמנם פיתרון בטווח הקצר, אך אם לא מתמידים בהן הן לא יעילות לאורך זמן, ולרוב מי שרגיל להיות בלחץ זמן מוותר קודם כל על החופשה, אח"כ על המדיטציה, ואח"כ גם על הספורט, הלא כן?!... כי צריך לחסוך זמן...

מה שעושה ה- NLP הוא עבודת עומק, שבעזרתה את בוחנת ומגלה מה מניע אותך, איך נוצרו אצלך דפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות, אילו ערכים חשובים לך ואיך הם מתבטאים (ואולי תגלי שקיימות דרכים יעילות יותר עבורך להשיג את אותו ערך), אילו אמונות מודעות ולא מודעות גורמות לך להתנהג, לחשוב ולהרגיש כפי שאת מתנהגת, חושבת ומרגישה, ועוד.

ב- NLP קיימות טכניקות יעילות לשינוי הרגלים ולרכישת התנהגויות חדשות, כל זאת דרך תקשורת עם תת המודע, כך שההשפעה נרכשת ונשמרת לאורך זמן ואפילו לתמיד.

מאחלת לך מכל הלב שנה טובה והרבה יותר רגועה

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיון עבודה
    נ.
    21/09/2008

שלום! יש לי יום ראשון הקרוב ראיון עבודה חשוב באל על היום כולל ראיון באנגלית ושאר מיונים למיניהם. אני יודעת אנגלית דיי טוב אך מפחדת שמלחץ יברחו לי מילים אילו טכניקות יש להרגעה לפני ראיון ולחידוד הזכרון ובכלל אשמח לכל טיפ אפשרי תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ראיון עבודה

הוספת תגובה

• תשובה לנ.

אילה אורי
    29/09/2008

היי נ.

אני מאוד מתנצלת על העיכוב בתשובה. בדרך כלל כאשר נכנסת פנייה חדשה לפורום ני מקבלת על כך הודעה מהמערכת לתיבת הדוא"ל שלי, אך משום מה לא קיבלתי הודעה על שתי ההודעות האחרונות, ורק היום הגיע אליי SMS מהמערכת שבישר על כך שממתינות פניות.
    אני לומדת מזה לא לסמוך על העזרים, ולבדוק להבא ליתר ביטחון בעצמי.

אני מבינה שהראיון היה היום ומקווה עבורך שעברת אותו בהצלחה. למרות שהראיון עבר, אני רוצה להשתמש בהזדמנות לחדד את נושא ההצלחה, או מה פירוש הצלחה.

בטכניקות שבהם אנו עובדים, העבודה היא תמיד על החלק שבשליטת המונחה ובאחריותו, כלומר - ייתכן שאת תהיי מצויינת בראיון, רהוטה, משכנעת וכו', ועדיין לא תתקבלי, כי מספר המקומות מוגבל, או כי למישהי שניסתה להתקבל יחד איתך יש קשרים יותר טובים וכו'. האם פירושו של דבר כישלון?

אחת מהנחות היסוד של ה- NLP היא שאין כישלון אלא משוב ללמידה וצמיחה.

אם מקבלים הנחה זו, שבעיניי היא הנחה נפלאה שבאמת מאפשרת צמיחה, הרי שבודאי למדת המון דברים על עצמך בתהליך ההכנה לראיון ובמהלכו, גם ללא קשר לתוצאה.

ועוד דבר שאשמח להוסיף בהזדמנות זו - כאשר איננו נאחזים בתוצאה, גם אם אנו רוצים מאוד להשיגה, אלא רואים בכל תוצאה סימן ומסר מסויים, הרי שלעיתים כאשר איננו מתקבלים למשרה שאנו חושקים בה, אנו מגלים בהמשך שנכון לנו משהו גדול או מושך או מתאים לנו בהרבה.... וכאשר אנו מתקבלים, זה לרוב סימן מצויין לכך שכיוון זה נכון עבורנו.

נשמח אם תשתפי אותנו, את יכולה גם לכתוב למייל שלי ואשמח להשיב לך.

שתהיה לך שנה נפלאה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השיטה עוזרת לחרדה מלידה?
    גלית
    18/09/2008

אשמח לדעת אם יש ניסיון בנושא זה.תודה!

הוספת תגובה

• חרדה מלידה

רונית עבדי
    18/09/2008

גלית ערב טוב, כמי שעוסקת בתחום ומטפלת בשיטת ה- NLP ודמיון מודרך ברצוני להבהיר לך כי הגישה מתאימה ביותר לעבודה עצמית על חרדה מסוג זה וישנו תהליך מובנה לליווי מטופלות בשבועות האחרונים להריונם לקראת לידה וכדו'. אשמח להבהיר לך האפשרויות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגלית

אילה אורי
    19/09/2008

היי גלית,

אני מסכימה עם התשובה שקיבלת, וניתן לטפל בנושא פחדים, חרדות ואפילו פוביות ע"י NLP ודמיון מודרך, גם ללא קשר לתהליך הלידה עצמו, כיוון שייתכן שמקור הפחדים עמוק יותר ואינו קשור ישירות ללידה.

חזרתי עכשיו מסדנה של "המסע", שיטת טיפול עוצמתית ביותר בנושאים רגשיים ורגשיים- גופניים, הדומה במהותה ל- NLP ובכל זאת מוסיפה מימד נוסף שהוא עמוק ומשחרר, כך שאני ממליצה עליה בחום לאחר שחוויתיאת האפשרות להנחות ולהיות מונחה בטכניקות אלה.

אשמח לעמוד לשרותך במידע נוסף, את יכולה לפנות אליי גם בטלפון.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    לי
    15/09/2008

היכן יש לימודי NLP באזור רעננה?

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לי שלום

אילה אורי
    16/09/2008

האם את מתכוונת ללימודים לצורך הנחיה (מטפל ב- NLP) או לצורך טיפול בעצמך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אילה

לי
    17/09/2008

אני מתכוונת גם לטיפול עצמי (אולי בשלב הראשון או רק להעשרת הידע) וגם לטיפול באחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללי

אילה אורי
    17/09/2008

לגבי לימודי הנחיה ב- NLP (כדי להיות מנחה לאחרים, וכמובן את עוברת תהליכים גם בעצמך)באיזור שלך, את יכולה לבדוק באתר של מרכז רטר .

מקווה שהמידע יעזור לך.

בהצלחה!

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפינוזה?
    ש.
    14/09/2008

מה ההבדל בין היפנוזה ל NLP אני מניח שהיפנוזה נמצאת שהמוח נמצא במוד דלתא או משהו כזה ,ו NLP במצב מודע לחלוטין ,אבל בשניהם זה מאין תיכנות ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפינוזה?

הוספת תגובה

• תשובה ל-ש.

אילה אורי
    15/09/2008

שלום רב,

לרוב תופסים את ההיפנוזה כשיטה שבה השליטה היא בידי המטפל בלבד, ואילו המטופל נמצא במצב נפשי חסר שליטה.
    מיתוס זה נבנה בעיקר כנראה במופעי קוסמות, אך למעשה היפנוזה היא טיפול רפואי שבארץ מורשים לעסוק בו רק רופאים, רופאי שיניים ופסיכולוגים, והשליטה בתהליך היא כל הזמן בידי המטופל.

אינני מומחית להיפנוזה, לכן גם איני בטוחה שתשובתי מספקת, אך אחד ההבדלים שאני מכירה הוא שבהיפנוזה בעיקר המטפל מדבר במהלך הפגישה שבה המטופל נמצא בהרפיה,אך עדיין מודע לחלוטין לסובב אותו בדיוק כמו ב- NLP, וב- NLP גם המטופל מדבר, עונה על שאלות ומציע דימויים, כלומר המטופל ב- NLP מעורב באופן אקטיבי יותר במהלך הטיפול.

לגבי התיכנות שלגביו שאלת- לא מדובר בתיכנות חיצוני שבו המטפל כביכול "שותל" דפוסים ותכנים חדשים במוחו של המטופל, אלא בשני סוגי הטיפולים מדובר בכך שהמטופל עצמו יצליח ליצור לעצמו תיכנות מחדש של תכנים, אמונות, הרגלים ודפוסי חשיבה, רגש והתנהגות שמשרתים אותו טוב יותר מאשר האמונות, הדפוסים וההרגלים הישנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא

ענת פלדמן
    19/09/2008

ממש מדויק. בהחלט יש מקום בהיפנוזה אולי לא "להשתיל", זאת מילה חזקה מידי אבל בהחלט להעביר מסרים בצורה עקיפה כך שהנמען לא מודע לכך בשעה שזה קורה. החדרת המסרים היא ברמת התת מודע. גם מטאפורות, ובמיוחד בתנאי הרפיה הן סוג של הכוונה חיצונית של המטפל. זה נכון שכל קואצ' טוב ומטפל NLP אמור לכוון את היושב מולו להגיע לבד למסקנות, למצוא את הכוח והיכולות הטמונים בו, לקחת אחריות להסתכל קדימה להיות ממוקד, חיובי ולמגנט מציאות. אבל בתוך התהליך, למשל ב TLT, אבל גם בסגנון המילטוניאני יש מקום להחדרת מסרים מכוננים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפפחדת
    ע.
    10/09/2008

האם דמיון מודרך יכול לעזור לאשה שפוחדת מלידה והריון ? אם כן , מה הצעדים שניתן לעשות , אשמח לכל עצה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מפפחדת

הוספת תגובה

• תשובה ל-ע.

אילה אורי
    11/09/2008

שלום רב,

ניתן לעזור בדמיון מודרך ו- NLP לאשה במצב זה, אך אין אפשרות עפ"י הפרטים שכתבת לתת "מתכון" למה ניתן לעשות.

מה שכן ניתן לעשות הוא שתבדקי עם מנחה מהתחום מהו הפחד הזה, איך הוא מתבטא, מה מניעיו, ומה המטרה שאת רוצה להגיע אליה, ואז להגיע לאותה מטרה תוך טיפול בקשיים בעזרת טכניקות שונות.

אולי אם תפני שוב ותפרטי קצת יותר נוכל לנסות לעזור גם דרך הפורום.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני לידה
    ע.
    07/09/2008

אני ואשתי לפני לידה - המליצו לי, כדי להרגיע אותה תוך כדי התהליך, להעביר לה מדיטציה/דימיון מודרך. האם ניתן ללמוד משהו מהיר דרך הרשת או שתוכלו לכוון אותי לספר טוב בנושא? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפני לידה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

אילה אורי
    09/09/2008

קרן שלום רב,

ניתן למצוא דימוי אחר מאלה שמוצעים שם (בעיקר הכוונה לדימוי חיובי לצירים כדי להגביר את יכולתם לקדם את הלידה ולהפחית את הרגישות לכאב) שיכול להתאים לאשתך, כי היא זו שלמעשה תצטרך לדמיין תוך כדי תהליך הלידה, גם אם תתרגלו ביחד לפני הלידה או תוך כדי.

המלצתי מספר פעמים בפורום זה על הספר "דמיון מודרך" של ג'ראלד אפשטיין שגם ממנו ניתן ללמוד רבות על דימויים מועילים לסימפטומים ותהליכים גופניים שונים, ולדעתי הוא מתאים גם לצורך זה.

בהצלחה ולידה קלה!
    נשמח אם תשתפו אותנו לאחר מכן בפורום איך היה.

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP - לילדים
    גל
    03/09/2008

מאיזה גיל מומלץ להתחיל לתרגל? האם גם לילד בן 12?

לקביעת תור
    סגירה
    NLP - לילדים

הוספת תגובה

• בודאי

ענת פלדמן
    07/09/2008

נפלא עם ילדים שכל כך "מחוברים" לעצמם. שלושת ילדי בני 5, 5 ו - 3 ואני עובדת איתם עם NLP, EFT ודמיון מודרך. מומלץ בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

אילה אורי
    09/09/2008

גל שלום רב,

בהחלט ניתן להשתמש בטכניקות מסויימות של NLP בגיל 12 ואף בגילאים צעירים יותר, בהתאם לשיתוף הפעולה של הילד, אך ניתן לבצע NLP גם כאילו תוך כדי שיחה רגילה עם ילד מבלי שהוא יידע שמדובר ב- NLP, הרי העיקר התוצאה.

למשל ניתן להציע לילד לשחק משחק שבו יש לו כאילו חלק בגוף שכועס (או רגש אחר) ולשאול -מה החלק הזה רוצה להגיד, מה הוא רוצה שיעשו למענו וכו', זהו חלק מטכניקת NLP.
    דוגמה אחרת היא שניתן לשאול ילד מה היה מייעץ לילד אחר אילו היתה לו את אותה הבעיה -גם זה למעשה NLP. התשובות במקרה זה בד"כ יגיעו מתת המודע של הילד, בדיוק כפי שקורה עם מבוגרים - יותר קל לנו "לייעץ" לאחרים מאשר לעצמנו.

לא מזמן העברתי לבתי בת ה-12 טכניקה של ריפוי עצמי בעזרת NLP, היא סבלה מדלקת בגרון, וזה עבד מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nlp for kids

יעל
    31/05/2009

מעניין לשמוע עוד על הדרך שבא עזרת לבתך להרפא מכאב גרון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רבקה
    31/08/2008

שלום רב, יש לי פלטפוס ברגל הגורם לי כאבים רבים. עשיתי פזיותרפיה, רפלקסולוגיה ודיקור ושום דבר לא עזר. האם כדאי לי לנסות גם דימיון מודרך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרבקה

אילה אורי
    31/08/2008

רבקה שלום רב,

דמיון מודרך אכן יכול לסייע להקלת כאבים, וניתן למשל להקל על כאבי לידה בעזרת דמיון מודרך ולסייע לתהליך עד כדי כך שהאשה מסוגלת לעבור את הלידה ללא תרופות משככות כאבים.

אמנם ייתכן שההשוואה בין שני המצבים אינה מתאימה לך, כי במקרה שלך אני מבינה שמדובר בכאב כרוני, ובכל זאת אני מאמינה שניתן בעזרת הדמיון להרפות את השרירים באיזור ולהקל על המצב.

כמו כן ייתכן שעקב פיזור לחץ לא נכון על כף הרגל קיימת דלקת כרונית, וגם תהליכים דלקתיים ניתנים למיתון בעזרת הדמיון.

מנחה בדמיון מודרך יוכל לסייע לך להעלות דימוי תהליכי - כלומר דימוי למצב כפי שהוא היום, למצב שאחרי השינוי ולתהליך שצריך לעבור. תת המודע שלנו פועל באמצעות תמונות או דימויים, לכן קל לו יותר להגיב לדימוי, חזרה על הדימוי התהליכי מסייעת להקלה ולשינוי.

קיימת גם טכניקה שנקראת "שיחה עם איבר/ים" שבה "מנהלים שיחה" עם האיבר הכואב, כאילו יש לו תודעה משלו (גם זה למעשה דימוי) והוא "אומר" מה הוא מרגיש, איך הוא צריך שיתייחסו אליו ועוד.
    תהליך זה בעצם מגייס את מה שנהוג לכנות "חוכמת הגוף" ולעיתים עולות ממנו תובנות מודעות שעל פיהן ניתן לנהוג על מנת לטפל באיבר הכואב.

ניתן גם ליצור "שיחה" עם הכאב עצמו, לשאול אותו מה מטרתו, מה כוונתו החיובית עבורך (למשל אולי התעוררות הכאב גורמת לך לנוח ובזמנים רגועים את מתישה את עצמך), מה יגרום לו ללכת?

לעיתים דרך תהליכים אלה אנשים מגיעים לתובנות על צעדים שעליהם לבצע כגון שינוי אורח-חיים, שינוי תזונה ואפילו טיפול חיצוני אחר. הרעיון הוא סמוך ל הגוף ועל תת המודע שיודע מה טוב עבורנו, ובאמת להקשיב לקול הפנימי הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימה
    27/08/2008

שלום רב, אני מעוניינת ללמוד דימיון מודרך. רציתי לדעת כמה יעלה לי ללמוד אצל אחת מכן את הנושא וכמה שיעורים צריך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דימיון מודרך

זהבית טוב
    27/08/2008

שלום רב לך סימה
    אם את מתכוננת לעסוק בכך כמטפלת / מנחה
    כדאי שתפני למקום שבו תוכלי ללמוד את הקורס בצורה מובנת
    ולקבל בסופו של תהליך - תעודה.
    במכון רטר - ניתן ללמוד דימיון מודרך - אך רק ביחד עם NLP
    ישנם מקומות בהם ניתן ללמוד דימיון מודרך בפני עצמו - למטרות טיפול/הנחייה.
    -
    אם תרצי להתייעץ עוד בנושא, לקבל חוות דעת וכו' אשמח לעזור.
    -
    אם כוונתך היא לקבל הנחייה (טיפול) אישית, כתבי שוב - ונדבר על כך.
    -
    בהצלחה
    זהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעקוב
    24/08/2008

שלום רב, אני סובל מחרדה חברתית עזה. למדתי כעת בעזרת ספר הרפיה בעזרת דימיון מודרך. אבל יש לי שאלה - אני הכי צריך את ההרפיה כשאני בקרבת אנשים - האם הרפיה בעזרת דמיון מודרך מתאימה לסיטואציות בהן אני עם אנשים ומדברים איתי וכדומה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליעקוב

אילה אורי
    24/08/2008

יעקוב שלום רב,

לדעתי את הדמיון המודרך בהרפיה, הכולל חיזוק משאבים פנימיים של ביטחון, אהבה עצמית ומשאבים נוספים, תבצע בביתך, כאשר אתה לבדך,ועם הזמן השפעת תהליכים אלה על תת המודע הולכת ומתחזקת.

מה שאני רוצה להציע לך כאשר אתה בחברת אנשים, מבוסס על חלק מטכניקה מוכרת מתחום
    ה- nlp והדמיון המודרך.
    תוכל להיעזר בדמיון כאשר אתה בקרבת אנשים, אך לאו דווקא בהרפיה, אלא להיעזר "תוך כדי תנועה" בדימוי שמתאים לך, כמו למשל לדמיין שעוטפת אותך צורה דמיונית מגנה ומעניקה עוצמה כאשר אתה בחברת אנשים כגון פירמידה או חרוט או אפילו מגן דוד תלת מימדי, או צורה אחרת שמתאימה לך, אך חשוב שתהיה בדמיונך תלת מימדית ותיתפס בעיניך כעוצמתית.

בתוך הצורה אפשר לדמיין שאתה שומע גם מוסיקה אהובה עליך ושגורמת לך להרגיש עוצמה, שאתה עטוף בצבע אהוב וחש בריח נעים ואהוב.

אתה יכול לאמץ את הצורה הזו עם כל מרכיביה באופן קבוע, ולדמיין את עצמך מתעטף בה לפני שאתה יוצא מהבית ופוגש אנשים, להרגיש את עצמך מתחבר למשאבים של ביטחון, פתיחות, או כל משאב אחר שאתה מרגיש בחסרונו באופן רגיל.

קל יותר להתחבר למשאבים אלה כשנזכרים בארוע אחד או יותר שבהם חווית ביטחון, פתיחות או משאב אחר, למשל אולי כשהית בחברת ילדים, בע"ח, בני משפחה קרובים וכדומה.

הצורה הדמיונית נועדה להעצים את התחושות הטובות ולקבע, אותן.

כשאתה נפגש עם אנשים, תוכל לדמיין רגע לפני הפגישה, למשל רגע לפני כניסה למשרד, לכיתה וכו', שאתה שוב מתעטף בצורת העוצמה, שומע את המוסיקה, רואה וחש את הצבע, מריח את הריח הנעים, וקרוב לודאי שזה יעזור, אם לא מיד- אז בהמשך.

אינך צריך להתנתק מהסביבה ולא לעשות זאת במאמץ. גם אם אינך מרגיש כל הזמן את הצורה הדמיונית, תת המודע שלך עושה עבורך את העבודה...

בהצלחה מכל הלב,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה