פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלות טיפול
    אני
    26/06/2012

כמה עולה טיפול בדימיון מודרך?
    כמה עולה טיפול אצל סטזרים או מטפלים בתחילת הדרך?
    אני רוצה המלצות למטפל במחיר שפוי שיעזור לי להתרכז במשימה של חיי לחזור לשוק העבודה בשיא כוחותי בלי לסטות בדרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלות טיפול

הוספת תגובה

• עלות טיפול - תגובה

זהבית טוב
    27/06/2012

שלום לך

טיפול אצל סטז׳רים בד״כ לא עולה, אם תפני למכון רטר
    יפנו אותך לסטז׳רים שנה א או ב. - באיזור מגורייך.

לגבי מטפלים בתחילת הדרך אין תשובה חד משמעית,
    חושבת שזה תלוי במה הם מתמחים מלבד זה.

מטפלים ותיקים לוקחים בין 200 ל 600 שקל למפגש,
    זה אמור להיות תלוי בוותק/ניסיון/וידע
    אבל לא תמיד יש קשר....

חשוב לשוחח ולתאם ציפיות לפני שמתחילים
    ולבדוק ״כימיה״ עם המטפל/ת.
    יש מטפלים שמוכנים להפגש פגישה קצרה ללא התחייבות.

בהצלחה
    זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משתמשים בטכניקת המראה
    מתעניינת
    13/06/2012

הבנתי שבטכניקת המראה מחקים תנועות של מישהו ואז אפשר לגרום לו לעשות משהו... משתמשים בזה?

הוספת תגובה

• האם משתמשים בטכניקת המראה - תגובה

אילה אורי
    13/06/2012

אני לא יודעת אם הכוונה בדיוק לאותה טכניקה, אבל ב- NLP משתמשים בחיקוי מאוד עדין
    של שפת הגוף והתנועות של המונחה במטרה לחזק את החיבור (ראפור).

הכוונה ביצירת החיבור היא לא לגרום למונחה לעשות משהו, אלא ליצור קשר טיפולי מבוסס יותר, שיאפשר למונחה להגיע למטרותיו/ה בקלות ובמהירות רבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משתמשים בטכניקת המראה - תגובה

זהבית טוב
    02/08/2012

שלום לך,
    Mirrorring - הוא חלק מהראפור,
    שמהווה דרך ליצירת אמון / קשר טוב וזורם.

פעמים רבות זה קורה אוטומטית, בין אנשים קרובים,
    אך ניתן גם ללמוד איך עושים את זה.

ראפור - הוא המיומנות החשובה ביותר בכל
    קשר, טיפול או הנחייה.

המשך ערב טוב
    זהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מעצימות
    דוד
    04/06/2012

עם אני אומר לעצמי כול פעם בראש שהבעיה שיש לי הולכת ונעלמת לי או שמיום ליום שעובר אני משתפר יותר ויותר.. (רק דוגמא )
    האם בשביל שהאמנות האלו האלו היפעלו אני צריח לנסות ממש להאמין להם כמה שאפשר או שאפשר להגיד אותם ברגוע כזה כול פעם ???

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מעצימות

הוספת תגובה

• מחשבות מעצימות - תגובה

אילה אורי
    06/06/2012

דוד שלום,

ב- NLP יש שני שלבים באימוץ אמונות חדשות:

1. ניקוי האמונות המגבילות הישנות - שלעיתים הן לא מודעות או שיש אמונות עמוקות יותר
    מהאמונות המודעות, ולרוב בעזרת מנחה ניתן להגיע יותר ביעילות לחשיפת וניקוי האמונות הישנות.

2. ניסוח והטמעת אמונות חדשות ובריאות, שלרוב כשזה נעשה באותו תהליך שבו התנקו האמונות הישנות והמגבילות, לתהליך הזה יש עוצמה רבה מאוד והטמעת האמונות החדשות נעשית ללא מאמץ.

יחד עם זאת יש שיטות שדוגלות בהשפעה החיובית שיש לאמירה חוזרת ונשנית של משפטים מעצימים המנוסחים בחיוב (כלומר לא להגיד - הבעיה הולכת ונעלמת, כי אז הפוקוס נשאר על הבעיה, וזה מקשה עליה להיעלם) כמו שכתבת - מיום ליום אני משתפר יותר ויותר (ורצוי שהמשפט יהיה ספציפי ככל שניתן, כלומר משתפר יותר ויותר במה?).

לפי שיטות אלה אין צורך שבנקודת ההתחלה ממש תאמין באמונות, אלא עם הזמן זה שתגיד אותן שוב ושוב יגרום (כנראה) למעין שכנוע עצמי שיגרום לא רק למודע שלך אלא גם לתת המודע שלך להאמין בהן.

בהצלחה רבה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דוד
    21/06/2012

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך בשירה
    דוד
    28/05/2012

יש לי חוסר ביטחוןש אני שר לפני אנשים
    תמיד שאני שר לייד אנשים שאני לא מכיר אני שר כזה חלש וחסר ביטחון

מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך בשירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך בשירה - תגובה

אילה אורי
    28/05/2012

דוד שלום,

קשה לענות תשובה כללית על מה אפשר לעשות, כי לדעתי צריך לפתור ולטפל בחוסר הביטחון שלך בצורה יותר מעמיקה כדי שזה יעזור ויחזיק מעמד לאורך זמן.

במספר פגישות מועט יחסית עם מטפל/ת NLP ודמיון מודרך, שיעזור לך לזהות את מחשבותיך ורגשותיך כאשר אתה שר ליד אנשים שאתה לא מכיר, וליצור בהם את השינוי הרצוי לך, סביר להניח שתגיע להטבה משמעותית גם בתוצאה, כלומר בשירה עצמה ובהרגשת הביטחון שלך כאשר אתה שר בנוכחות אנשים, גם בנוכחות כאלה שאינך מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי תודה עוד שאלה קטנה

דוד
    29/05/2012

אני מתכוון ללכת למדריך אבל לא כרגע בעתיד יותר..
    אבל!
    חייב להיות איזה טכניקה טובה שבטוח יש אותה לקוח הזמרים המצליחים
    שאני שר דוגמא אני פשוט לא משוחרר!
    ברגע שאני רפוי 100 אחוז או מרוכז במשהו אחד 100 אז אני יוכל לשיר מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי תודה עוד שאלה קטנה - תגובה

אילה אורי
    29/05/2012

דוד שלום,

מאוד ייתכן שלכל הזמרים המצליחים יש טכניקה שעוזרת להם, אולי לכל אחד מהם משהו שונה. ה- NLP עובד הרבה עם "מודלינג" (modeling), כלומר לקחת משהו שעובד מצויין אצל אדם שמצליח בתחום שאתה רוצה להצליח בו גם, וליישם אותו בעצמך.

לכן הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא ללמוד מהזמרים המצליחים האלה, ע"י כך שתקרא עליהם כתבות בעיתונים ובאינטרנט (הרי תמיד שואלים אנשים מצליחים: מה סוד ההצלחה שלך, ולפעמים הם באמת מגלים איזה סוד שאתה יכול להשתמש בו), או אפילו תנסה לראיין זמרים מצליחים בעצמך, למשל לכתוב שאלה בדף הפייסבוק שלהם, או אם יש לך אומץ, לגשת בהופעה מאחורי הקלעים ולנסות לדבר כמה דקות עם הזמר/ת בעצמך.

מצליחנים בתחומים רבים מעידים שברגע ששמו להם למטרה ללמוד מהמצליחים ביותר בתחומם, הם הצליחו לעשות זאת והקפיצו את עצמם קדימה.

אם אתה יודע שכאשר אתה רפוי או מרוכז במשהו אחד אתה שר מצוין, תרגל עם עצמך את ההרפיה או תחליט במה תהיה מרוכז כאשר תהיה מול קהל.

הרפיה ניתן לתרגל ע"י מדיטציה כמה שעות לפני ההופעה, בעזרת דיסק או פשוט הקשבה רפויה בעיניים עצומות למוסיקה מרגיעה.
    אם אתה יודע שכאשר אתה מרוכז במשהו מסוים זה עוזר לך, התרכז בו לפני ההופעה
    ולדעתי זה כבר יעזור, גם אם לא תצליח להתרכז בו במהלך ההופעה עצמה.

כשתלך למדריכ/ה אני מניחה שיעבדו איתך גם על טכניקות של חיבור למשאביך הפנימיים (שלווה, עוצמה, ביטחון למשל) כך שיעמדו לרשותך ברגע האמת, אבל אלה טכניקות שצריך לבצע יחד איתך ולא ניתן להסביר דרך פורום.

בהצלחה ענקית, וכשתהיה מפורסם, אל תשכח לחזור אלינו לפורום
    ולספר שאתה היית זה שכתב כאן לפני כמה שנים... (אולי פחות מכמה שנים :)

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דוד
    30/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP דרגות
    דוד
    28/05/2012

ראיתי שיש כול מיני דרגות לNLP
    ראיתי שיש פרטישנר או במאסטר או רב אומן NLP

רציתי לדעת מה הדרגה הגבוה ביותר ומה פחות לפי הסדר תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    NLP דרגות

הוספת תגובה

• NLP דרגות - תגובה

אילה אורי
    28/05/2012

דוד שלום,

הדרגה הגבוהה היא NLP טריינר - מוסמך ללמד מנחים אחרים.
    מתחת לזה מאסטר פרקטישונר = רב אומן.
    מתחת לזה פרקטישונר.

חוץ מזה יש התמחויות בנושאים שונים שהן לא דרגות הסמכה, למשל בנושא טראומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר המלצה על מורה ברמה גבוה מי איז
    דוד
    28/05/2012

אפשר המלצה על מורה ברמה גבוה מי איזור הצפון אבל!
    שיש לו ידע חזק בלשנות אמונות ...
    יש לי אמונה מגבילה מין מחשבה שלא יורדת מי הראש שהיא בעצם אמונה שלא פוסקת ..

רציתי לדעת עם יש לכם המלצה על מנחה ?

הוספת תגובה

• מורה מאיזור הצפון - תגובה

אילה אורי
    06/06/2012

דוד שלום רב,

כדאי שתיכנס לאתר של מכללת רטר שמכשירה מנחים ל- NLP ודמיון מודרך, יש באתר
    רשימת מנחים מוסמכים מכל איזורי הארץ.

אני לא יכולה להכניס כאן קישור לאתר בפורום, אבל תוכל לחפש בגוגל לפי מכללת רטר.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דוד
    21/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיו מודרך
    אורלי
    17/05/2012

רציתי לשאול אם דמיון מודרך יכול לעזור לעשות דיאטה?
    אני צריכה להוריד משקל רב ומתקשה לעשוות זאת בכוחות עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    דמיו מודרך

הוספת תגובה

• דמיון מודרך - תשובה לאורלי

אילה אורי
    20/05/2012

אורלי שלום רב,

התשובה לשאלתך היא חיובית, ואני מאמינה שבכל שינוי גדול אנחנו זקוקים גם לתמיכה
    וגם לחיבור לכוחות הפנימיים שלנו, ואלה חלק ממטרות הדמיון המודרך.

אני עצמי עובדת עם אנשים בעיקר בנושא הרזיה ללא הסבל שבדיאטה, ובקרוב אוציא
    דיסק מדיטציות בדמיון מודרך להרזיה.

אני משלבת בעבודתי מספר שיטות - דמיון מודרך, NLP ושיטת "המסע", ואת מוזמנת לקרוא יותר על כך גם באתר שלי - אתר הרבדים (חפשי בגוגל לפי אילה אורי).

ב-8.6 אקיים סדנת בוקר של ארבע שעות שתכלול כלים, שיטות ותכנים להרזיה, ואת מוזמנת להירשם דרך האתר שלי לרשימת המנויות והמנויים ולקבל ממני הזמנה.

בברכה ושבוע טוב,
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך NLP יכול לעזור לפני מבחני בגרות
    כואב לי...
    03/05/2012

היי לראשונה בתי נפגשת עם מבחני הבגרות - הלחץ בעיצומו (רואים על הפנים)
    מלבד הקושי האובייקטיבי שזה הפרעת קשב.

האם יש דרך להעביר את התקופה הלחוצה הזאת ביתר נעימות?

והאם יש שיטה/הקלטה להרגעה לפני המבחנים, אם כן איפה ניתן למצאה?

תודה וסופ"ש נעים:)

הוספת תגובה

• איך NLP יכול לעזור לפני מבחני בגרות - תגובה

זהבית טוב
    09/05/2012

שלום לך גפן
    ניתן להיעזר גם ב NLP וגם בדמיון מודרך בכל מצב שמייצר לחץ .
    כשזה משהו ידוע מראש כמו בחינה, אפשר להתכונן לכך מראש.

ל NLP יש טכניקות מצויינות ומדויקות שבדרך כלל יאפשרו שינוי
    תוך מפגש אחד או שניים בלבד עם מנחה מוסמך.

דמיון מודרך זה משהו שהיא יכולה להיעזר בו באופן עצמאי,
    כדאי להכנס לאתר של יוסי קדמי (פשוט לרשום את שמו בגוגל)
    ואפשר להוריד או להאזין ל ״הרפיות״ שיתאימו לה.

חיזרי בבקשה לספר במה היא בחרה ואיך זה השפיע.

המון בהצלחה בבחינות :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נפתלי
    23/04/2012

האם ניתן לעזור ליילד בן 7 להתגבר על פחד מכלבים בעזרת דמיון מודרך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פחד מכלבים - תגובה

אילה אורי
    23/04/2012

תמי שלום רב,

תשובתי לשאלתך היא חיובית.

לעיתים הפחד קשור לזיכרון מסויים, אולי אפילו מתקופה מוקדמת מאוד בחייו של הילד,
    והפחד שנחווה באותו זיכרון לא עובד עד הסוף.

לעיתים האירוע הוא כביכול שולי וההורים או מבוגרים אחרים בסביבתו של הילד לא ייחסו לו חשיבות ואפילו שכחו שהתרחש, אבל הילד לא השתחרר מהפחד שחווה.

מטרת הדמיון המודרך במקרה זה היא לאפשר לילד לפוגג את הפחד ולאחר מכן לחוות חוויה דמיונית מתקנת (אפילו אם זה לא על זיכרון אמיתי ברור אלא על קטע כביכול דמיוני מתסריט שהוא ממציא) כשהוא מחובר רגשית לכוחות פנימיים בתוכו.

אני אישית התנסיתי בטיפול בילדה בת 7 בערך, שהגיעה עם פחדים שונים, ביניהם פחד מחתולים שהיו סביב ביה"ס.
    תוך כדי הטיפול (שאותו התחלנו ב"הצגה" בעזרת בובות כפפה), עלה זיכרון אמיתי של אירוע שבו הילדה היתה עדה כשהיתה בת 3 לחתול שנבהל מתקיפת כלב, קפץ על אימה ושרט אותה.
    האם אגב לא זכרה את האירוע כמשמעותי.

לאחר שהילדה "שוחחה" עם החתול בשיחה דמיונית, ופרקה את הבהלה והכעס שהרגישה, היא הבינה שהחתול לא התכוון, וגם הכלב לא התכוון להזיק לאף אחד, הוא פשוט נהג כמו שכלבים נוהגים כשהם רואים חתולים, וסלחה לחתול ולכלב.
    כאשר שאלתי אותה בסיום הטיפול איך תגיב אם תראה חתול בחוץ, היא ענתה "אעשה לו פססספססס"...

ואכן מאז אותו יום הפחדים שלה מחתולים נעלמו והיא אפילו ביקשה מהוריה חתול כמתנה ליום הולדתה ה- 8.

אשמח לשוחח איתך ללא התחייבות גם בטלפון.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך
    רוחה
    15/04/2012

היי, אני בת 32, סובלת מהשמנת יתר מגיל קטן
    שום דיאטה לא עזרה ואני מפחדת מניתוח לקיצור קיבה
    האם דמיון מודרך יכול לעזור לי? לא מהפחד מהניתוח אלא לרדת במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך

הוספת תגובה

• דמיון מודרך - תגובה

אילה אורי
    15/04/2012

רוחה שלום רב,

תחום הטיפול העיקרי שלי הוא בשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל, ואכן לא דרך דיאטה והכתבת תפריטים (למרות שאני גם דיאטנית במקצועי, ודווקא הניסיון שלי כדיאטנית הוכיח לי עד כמה דיאטות באמת לא עובדות לאורך זמן אצל רוב האנשים).

אני עובדת עם אנשים (בעיקר נשים) בנושא הזה דרך דמיון מודרך ו- NLP ובשילוב שיטת "המסע", שעיקרה הוא מסע בדמיון פנימה אל הרגשות והתחושות שלנו כדי להשתחרר מדברים שחוסמים ומגבילים אותנו.

המטרה בעבודה שלי היא שכל אחד יגלה אצל עצמו את הקשרים הלא נכונים שנוצרו עם אוכל במהלך החיים, באילו מקומות בחיים האוכל קיבל תפקיד של מספק ביטחון, מרגיע, מנחם/מפצה, או כל תפקיד אחר שאינו הזנת הגוף.
    בכל פגישה מגיעים לשינוי משמעותי, ולומדים לחוות רגשות בלתי נעימים, לקבל אותם כחלק טבעי מהאנושיות שלנו, ולהתמודד איתם בצורה בריאה, בלי להצטרך את האוכל כדי לפוגג אותם.

ככל שנותנים לרגשות לחיות יותר בחופשיות בתוכנו ו"מנקים" משקעים רגשיים מהעבר, היכולת של הגוף לחזור לבחירות אוכל שהן בריאות ומזינות הולכת ומשתפרת, כי מה שקורה הוא שהשמחה הטבעית והאהבה העצמית הטבעית מתגלות, וכאשר אנו בוחרים מתוך שמחה ואהבה, אנחנו בוחרים בחירות שתומכות בנו, אפשר להגיד אפילו שאנחנו בוחרים מזונות שאוהבים אותנו :)

אני עצמי חוויתי שינוי משמעותי בהרגלי האכילה שלי בעזרת הטכניקות שאני מיישמת (אחרי שנים שבהן אפילו הידע שלי כדיאטנית לא עזר לאכילה שלי להיות נכונה ומדויקת עבורי כפי שהיא כיום), ויחד עם השינוי הזה הגיעה גם ירידה במשקל (שעדיין נמשכת), ולשינויים דומים הגיעו ומגיעות גם רבות מלקוחותיי.

את מוזמנת להיכנס לאתר שלי דרך גוגל, את יכולה לחפש לפי שמי, אילה אורי, זו האפשרות הראשונה שתעלה.
    צירפתי גם קטע קצר מהרצאה שלי (בסרטון יוטיוב)
    כמו כן אשמח לשוחח איתך בטלפון ללא התחייבות מצידך.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך
    נועה
    02/04/2012

שלום
    האם רפשר בעזרת דמיון מודרך להבין את הפוביה שלי מחתולים?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך

הוספת תגובה

• דמיון מודרך - נועה- תגובה

אילה אורי
    03/04/2012

נועה שלום,

ב- NLP (טיפול שבו משתמשים בדמיון ומנחים אותו כמו בדמיון מודרך) קיימות טכניקות לריפוי פוביה, שלרוב עולה בהן זיכרון מסוים שקשור לפוביה, וייתכן שהזיכרון יביא להבנת מקור הפוביה.

יחד עם זאת כבר יצא לי לטפל באנשים עם פוביות, כאשר הזיכרון שעלה לא היה קשור ישירות למושא הפוביה (הגורם שממנו פוחדים כעת), כי כנראה שייתכן שפוביה תיווצר כדרך להימנע מלחוות פחד או חרדה גדולים אפילו יותר.
    לדוגמא: אדם שחווה נטישה ע"י הוריו ומפתח פוביה לבע"ח כלשהו כדרך התמודדות כדי לא לחוות את טראומת וחרדת הנטישה.

יחד עם זאת, לדעתי מה שחשוב הוא הריפוי ולאו דווקא הבנת מקור הפוביה, וגם אם לא מתוודעים למקור הפוביה, עדיין לצורך הריפוי, טכניקות ה- NLP יעילות מאוד.

בברכה וחג שמח,
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ודיאטה
    יונת
    22/03/2012

היי
    אני סובלת מהשמנה ושמעתי שבחו"ל ישנם טיפולים בדמיון מודרך
    שמסייע לויסות התיאבון
    האם טיפולים מסוג זה מתקיימים גם בארץ?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך ודיאטה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ודיאטה - תגובה

זהבית טוב
    25/03/2012

שלום לך יונת
    כן, פני לאילה אורי (מנהלת הפורום הנוספת כאן),
    שפיתחה סדנאות מיוחדות לכך, אני חושבת שהיא ממש תוכל לסייע לך!
    המשך ערב טוב
    זהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך לילד בן 7
    הגר
    14/03/2012

האם אפשר לעשות לילד בן 7 דמיון מודרך?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך לילד בן 7

הוספת תגובה

• דמיון מודרך לילד בן 7 - תגובה

אילה אורי
    14/03/2012

דפנא שלום,

למיטב ידיעתי ניתן לעשות לילד בן 7 דמיון מודרך, לרוב לא בישיבה שקטה או שכיבה כמו במדיטציה, אלא אפשר לעשות זאת תוך כדי כך שהילד משחק ותוך כדי שיחה איתו.

המנחה יכולה לבנות יחד עם הילד סיפור שהוא דימוי לבעיה (כמו מה הבעיה נראית לו למשל)
    ואז לבקש ממנו לדמיין מה יכול להשתנות לטובה בדימוי הזה.
    אפשר לבנות המחשה לסיפור בעזרת ציור או בעזרת בובות כפפה או אצבע, אני נוהגת לעשות שימוש רב באביזרים אלה כאשר אני עובדת עם ילדים.

כיוון שאצל רוב הילדים הדמיון מאוד חופשי וגמיש, הילד אינו צריך להתרכז או להתאמץ ויכול ממש לראות תרחישים שלמים בעיני רוחו בזמן שעיניו פקוחות.
    המטרה היא לדמיין תסריט שבו יש תהליך שמתחיל מהבעיה ומסתיים בצורה טובה, ואז הילד גם מרגיש שהוא מחובר לכוחותיו הפנימיים ויכול להתמודד עם הבעיה בצורה טובה יותר בעולם האמיתי.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימוד עצמי
    מיטל
    01/03/2012

שלום
    רציתי לשאול האם וכיצד אפשר לתרגל לבד דמיון מודרך כאשר המטרה היא להרדם בקלות
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לימוד עצמי

הוספת תגובה

• לימוד עצמי - תגובה

אילה אורי
    06/03/2012

מיטל שלום,

לדעתי כדאי לך להאזין לפני השינה להדמיות או הרפיות (או מדיטציות) מוקלטות , שמטרתן להשרות רגיעה ושלווה, וזה בהחלט עשוי לעזור, כיוון שההרפיה או ההדמיה או המדיטציה מזרזת את מעבר המוח לגלי אלפא, שהם גלי המוח העיקריים בזמן שסמוך להירדמות.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכן
    ע.
    13/02/2012

תודה על התשובה שעניתן לי, על הדמות שפגשתי בתרגיל דמיון מודרך, שידעה מה יקרה בעתיד. עזרתן לי להבין קצת יותר מה קרה שם...
    אני מבקש היום לשאול שאלה אינטימית מאוד, בנושא שמטריד אותי. מקווה שתעזרו לי.
    לפעמים כשאני רואה אישה יפה במקום ציבורי - אני מקבל זיקפה. אני יודע שזה טבעי, אבל זה נורא מביך. אולי יש לכן הצעה למשהו שיעזור "להוריד" את הזיקפה. נגיד, משהו לדמיין או להגיד לעצמי.
    מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• שלום לכן - תגובה

אילה אורי
    13/02/2012

קוקי שלום,

העצה הכי טובה שאני יכולה לחשוב עליה היא שכאשר זה קורה, תעסיק את המוח שלך במשהו אחר.
    כאשר אתה מקבל זיקפה עקב כך שראית מישהי, כנראה שהמוח שלך כבר עשה את הדמיון המודרך שלו, אולי בלי שהתכוונת או תכננת זאת, אבל נכנסו כנראה מחשבות במודע או שלא במודע, על מה יכול לקרות ביניכם וכד'.

לכן אני חושבת שבמקום לנסות לא לחשוב על כך, ולרוב אנחנו לא מצליחים לא לחשוב על משהו שמעסיק אותנו, תמצא באותו רגע משהו אחר להעסיק בו את המוח, אולי לאו דווקא לדמיין משהו אחר, שאז התודעה יותר רפויה ויכולה בקלות לחזור למה שהעסיק אותה קודם, אלא ממש לעסוק במשהו "טכני" כמו חישוב מתמטי, השוואות מחירים וכד'.

ומעבר ל"עזרה הראשונה", תודה לגופך שהכל פועל כמו שצריך וכמו שהטבע התכוון.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה