פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מוזרה?
    ע.
    30/01/2012

קראתי ספר על דמיון מודרך.
    היה שם תרגיל של פגישה עם דמות שמייעצת לי.
    עשיתי זאת.
    שאלתי את הדמות שאלה קונקרטית על אירוע בעתיד.
    הדמות ענתה.
    אחר כך קרה בדיוק מה שהיא אמרה.
    האם זו רק הוכחה לכוח העצום של התת מודע?
    או שבלי להרגיש יצרתי קשר עם גורם מיסטי חיצוני לי?. ישות חיצונית לי?.
    אני יודע שהשאלה מוזרה, אבל בבקשה תענו ברצינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מוזרה?

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה? - תגובה

אילה אורי
    30/01/2012

קוקי שלום רב,

קשה לענות על שאלתך בצורה חד משמעית לכאן או לכאן.
    גם לא ברור ממה שכתבת האם זה משהו שהיתה סבירות גבוהה שיקרה,
    או משהו שלא ניתן היה לצפות מראש, כמו תשובה מסויימת שתקבל.
    ייתכן ששתי האפשרויות שהצעת נכונות, ומקווה שהקוראים שאינם מאמינים בכוחות מיסטיים חיצוניים לא יכעסו על תשובתי.

לי קורה פעמים רבות שאני חושבת על מישהו ופתאום אותו אדם יוצר קשר או שאני פוגשת אותו/ה באקראי, ואינני יודעת את ההסבר לכך, זה יכול להיות צירוף מקרים או אולי באמת למחשבות יש אנרגיה כפי שאומר "חוק המשיכה" שהוצג בסרט/ספר "הסוד".

בכל אופן, מה דעתך לנסות שוב? ואולי כמה פעמים?

ממליצה לך גם לקרוא את הספר "כוחם של צירופי המקרים" מאת ד"ר דיפאק צ'ופרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדישות וריכוז
    תקווה
    30/01/2012

אפשר בעזרת דמיון מודרך להשתחרר מאדישות ולהגביר את הריכוז?<

לקביעת תור
    סגירה
    אדישות וריכוז

הוספת תגובה

• אדישות וריכוז - תגובה

אילה אורי
    30/01/2012

תקווה שלום,

אשמח לקבל יותר פרטים כדי לענות על שאלתך.
    האם האדישות היא מצב קבוע או שמופיעה במצבים מסויימים?
    האם האדישות מופיעה רק בהקשרים מסויימים? (לימודים, עבודה וכד')

האם קיים קושי להתרכז באופן קבוע או רק במצבים או הקשרים מסויימים?

אנא תארי לנו קצת יותר את הבעיה, ללא פרטים מזהים כמובן, ונשמח לעזור כמיטב יכולתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך וחרדות
    מיטל
    22/01/2012

שלום
    אפשר בבקשה לפרט כיצד טיפול בדמיון מודרך יכול לסייע בהרגעת התקפי חרדה?

כמה זמן אמור לקחת טיפול שכזה מבחינת משך כללי וכל מפגש?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך וחרדות

הוספת תגובה

• דמיון מודרך וחרדות - תגובה

אילה אורי
    22/01/2012

מיטל שלום,

יש כמה דרכים שבהן דמיון מודרך ו-NLP עשויים לעזור להרגעת התקפי חרדה:

1. לבדוק איתך לאילו משאבים פנימיים וכוחות נפש את זקוקה לפני שהתקף החרדה מתחיל וללמד אותך להתחבר אליהם. בטיפול את מתנסה כמה פעמים בהרגשה הטובה שבחיבור למשאבים האלה, ולאחר מכן תתבקשי לדמיין מצב שמתעורר, שבעבר היה מעורר את החרדה כשאת מחוברת למשאבים, ותגלי שהתגובה שלך משתנה.
    לאחר מכן, כשתהיי עם עצמך, סביר להניח שאו שהחרדה לא תתעורר בכלל, או שלא תתעורר באותה עוצמה, או שמיד תוכלי להתחבר למשאבים והחרדה שהתעוררה תירגע.

2. להעצים את הרוגע והשלווה דרך הדמיות ומדיטציות ותוך כדי כך תוכלי לדמיין גורמים שמגנים עלייך, עוטפים אותך, יוצרים הפרדה בינך לבין גורם החרדה אם הוא מצב חיצוני,
    ואף מעצימים אותך, כמו אנרגיית אור שעוטפת אותך, פירמידה עשויה מחומר בעל תכונות קסומות כמו קריסטל (בדולח) שמגנה עלייך ועוד,כמו שנאמר, כיד הדמיון הטובה עלייך.

3. דרך שבה אני מאמינה יותר, ואף קראתי עליה כתבה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בסוף השבוע האחרון - להתייצב מול הפחדים והחרדות בלי לנסות לשכך או לשנות אותם, ולאפשר להם ממש להשתלט עלייך.
    בדרך זו, כאשר את עוברת תהליך כזה בסביבה בטוחה, את מגלה שהפחדים והחרדות לא מחסלים אותך, אלא שלא רק שיש בך את הכוחות להתמודד (ואת מקבלת חיזוק וחיבור לכוחות אלה תוך כדי התהליך), אלא שלרוב "מתחת" לחרדה יתגלו רגשות נוספים שמבקשים "איוורור" כמו אשמה, בושה ועוד.
    לדעתי ומנסיוני זוהי הדרך הקצרה ביותר להשתחרר לחלוטין ולתמיד מהחרדות (זה לא אומר שלא יהיו פחדים, אבל העוצמה והתופעות הגופניות שהם יגרמו לא יהיו כמו אלה שאת חווה בהתקף חרדה).
    טיפול מהסוג השלישי, שבעצם משלב גם את הסוג הראשון, יכול להערכתי לקחת בין 3-5 פגישות ולעיתים פחות. משך כל פגישה שעה וחצי בערך.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלים מנוסים בצפון

דור
    20/02/2012

מבקש המלצות למטפלים NLP בצפון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלים מנוסים בצפון - תגובה

זהבית טוב
    25/03/2012

שלום לך דור
    כדאי שתפנה למכון רטר
    ול NLPPLUS
    ( תוכל בקלות למצוא את הטלפונים בגוגל).
    ותבקש מהם שמות של בוגרים מומלצים.
    בהצלחה :)
    זהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה?
    דינה
    12/01/2012

הבן שלי (בן 5.5) סובל עדיין מהרטבת לילה. ניסינו הרבה טיפולים ולא הצלחנו. האם NLP עוזר? מהו בעצם התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה?

הוספת תגובה

• הרטבה? - תגובה

אילה אורי
    15/01/2012

דינה שלום,

אינני יודעת לענות האם NLP עוזר להרטבת לילה ובגיל כה צעיר.
    ייתכן שזהבית תדע לענות על כך יותר ממני.

היתה לי התנסות חד פעמית בנושא זה בטיפול בילדה בת 8 שסבלה מדי פעם מהרטבת לילה.
    ההתנסות היתה בטיפול בשיטת "המסע" לילדים, שזו שיטה שמשלבת בין היתר אלמנטים מה- NLP ועובדת בעיקר על הסרת חסימות רגשיות שאצל חלק מבני האדם גורמות לתופעות פיזיות.

במהלך הטיפול הילדה העלתה זיכרון שבו הרגישה פחד והיתה מאויימת ע"י ילד שהתנהג בבריונות כלפיה.
    היא התחברה למשאביה הפנימיים וגם הצליחה לסלוח לאותו ילד, לא על התנהגותו,
    אלא על החולשה שהביאה אותו להתנהג כפי שהתנהג.

יחד עם זאת, כפי שקורה לעיתים בשיטות שעובדות על התודעה והרגש, שלעיתים המצב או הסימפטום קודם כל מחמיר ורק אחר כך משתפר, זה מה שקרה במקרה הזה (ואולי חווית זאת במקרה בטיפולים אחרים שניסיתם, ויש לכך הסבר הגיוני אם מתייחסים לסימפטום הפיזי כאל הגנה מסויימת שהילד אימץ לעצמו), ואמה של הילדה לא רצתה לנסות להמשיך לטפל באותה דרך, ופנתה לדרך אחרת, למרות שייתכן שהמשך טיפול באותה דרך בהחלט היה עוזר.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, ייתכן שאוכל לעזור לך במידע נוסף
    שאינו שייך לפורום הזה.

בברכה,
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבעונות
    קרן
    05/01/2012

שלום
    שאומרים שהשיטה עוזרת להתמודדות עם קבעונות
    למה הכוונה?
    אילו סוגים של קבעונות מטופלים על ידי דמיון מודרך?

לקביעת תור
    סגירה
    קבעונות

הוספת תגובה

• קבעונות - תגובה

זהבית טוב
    06/01/2012

שלום לך איילת
    משערת שמי שכתב זאת התכוון
    לתלות בהרגל.
    לכולנו יש הרגלים חלקם טובים ומועילים אך חלקם מזיקים לנו
    למשל : עישון.
    בכל הרגל שיוצר אצלנו תלות ואנו חשים שהוא מזיק לנו
    ניתן לטפל בעזרת NLP ולאפשר שינוי.

לעיתים במפגש 1 לעיתים ב 5 או ב 10 מפגשים,
    תלוי באדם ובמה שהוא מביא איתו.

בנוסף
    מתחילת חיינו אנחנו "אוספים" לחיקנו אמונות,
    אמונות שלרובן אנחנו לא מודעים.
    וגם כאן - האמונות שלנו, הן לעיתים טובות ומועילות
    אך חלקן מגבילות ומצרות את צעדינו.
    למשל: " אין לי יכולת מתמטית". "אני לא יכולה להפסיק לעשן"

בעזרת טכניקות NLP מתאימות ניתן לשנות אמונות אלו
    ובכך להוסיף עוד נקודות מבט ולהרחיב את עולמנו
    ואת האפשרויות וההזדמנויות שלנו.

מקווה שעניתי :)
    שבת שלום
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוי נשים באמצעות NLP
    מוטי
    29/12/2011

שלום,

לאחרונה, התפתחה בארץ תופעה הנקראת ''אומנות הפיתוי'', וכשמה כן היא, עוסקת בפיתוי נשים בשיטות שונות ומשונות, שאחת מהן מתבססת על עקרונות הNLP.
    האדם אשר פיתח את אסטרטגיית הפיתוי הזו נקרא רוס ג'פריס, מומחה לNLP, אשר קורא לשיטה שפיתח ''פיתוי בזק''. (הוא העביר סמינר בארץ לא מזמן, וממשיך להעביר סמינרים ברחבי העולם).

השיטה הזו היא כמובן מאוד שנויה במחלוקת, שכן היא מתבססת על תבניות לשניות תת-הכרתיות, סוגסטיות ודרכים שונות שמביאות את הבחורה למצב כמעט היפנוטי (ברור לי שהיפנוזה למטרות האלה היא אונס לכל דבר ועניין).
    מייסד השיטה טוען שמדובר בתהליך שהגוף והנפש עוברים, ושאין זו מניפולציה יותר ממה ששיר רומנטי הוא מניפולציה, בסך הכל לומדים ללכוד את הדמיון ולהוביל אותו.

האם לדעתכן מדובר בתופעה שיש להוקיע? האם צריך לדווח לרשויות על אנשים שמעבירים סדנאות כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוי נשים באמצעות NLP

הוספת תגובה

• פיתוי נשים באמצעות NLP - תגובה

אילה אורי
    29/12/2011

אור שלום,

אני אישית לא הייתי ממליצה לאף אחד להשתתף בסדנה כזו, לא לצורך פיתוי נשים ולא כדי ללמוד פיתוי לצרכים אחרים כמו מכירות והגדלת רווחים.

אני מאמינה שאפשר ליצור את הביקוש, הן בתחום הרומנטי-מיני והן בתחום שיווק שירותים ומוצרים בדרכים ישרות וישירות ולא באמצעות מניפולציות.

מבחינת האם להוקיע את התופעה - השאלה איך? אם ביכולתך לכתוב מאמר על כך ולפרסם באתרי אינטרנט שיש סיכוי שרבים יגיעו לתוכן הזה, זו נראית לי אפשרות מעולה.

מבחינת דיווח לרשויות - לאילו רשויות לדעתך אפשר וכדאי לדווח?
    אולי כדאי לדווח על כך לאירגונים העוסקים בשמירה על זכויות נשים.

בברכה,
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד עובד.

yuri
    18/05/2014

לא תמיד עובד , עובד חלקית, לא תמיד מגיעים למצב של הקשבה , המחסומים במדינת ישראל(אמונות מקבילות) מאוד גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד עובד. - תגובה

אילה אורי
    20/05/2014

יורי שלום,

האם מה שכתבת הוא מתוך התנסות בשיטה?

אגב, מדובר על אמונות מגבילות , מלשון גבול או הגבלה.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    דינה
    28/12/2011

היי
    אני סובלת מחרדת מבחנים ושאר חרדות (חרדה חברתית וחרדה מפושטת).
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית אך מעוניינת לבדוק עוד שיטות שיעזרו לי בנוסף.
    רציתי לדעת האם nlp היא שיטה המסייעת לחרדות באופן מוכח? וכמה זמן בדרך כלל לוקח מתחילת התרגול ועד שמרגישים שינוי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

אילה אורי
    28/12/2011

דינה שלום רב,

ב- nlp יש טכניקות יעילות ביותר לטיפול בפחדים, חרדות ופוביות.

מנסיוני, לעיתים "מתחת" לחרדה מתגלים רגשות נוספים שקשים לנו, ואנו עושים בצורה לא מודעת כל מה שאנו יכולים כדי להימנע מהם. לעיתים, עד כמה שזה נשמע מפתיע, חרדה היא אחת הדרכים של התודעה להימנע מלהרגיש רגש אחר, שעוד יותר מאיים
    על השלמות הנפשית מאשר החרדה עצמה.

לדוגמא טיפלתי בנערה שפיתחה חרדות מלהישאר לבד, מחושך ועוד, ובפגישה הראשונה איתה עלו רגשות אשמה על פגיעה שפגעה במישהו.
    לאחר ש"ניקינו" את רגשות האשמה, החרדה חלפה מאליה (אני גם מבצעת עם האדם בדיקה דמיונית לקראת סיום הפגישה, לגבי מצב שבעבר היה מעורר חרדה).

מה שיעלה בטיפול הוא מאוד אינדיבידואלי ושונה מאדם לאדם, וגם קצב ההתקדמות שונה מאחד לשני, אך בהחלט אני יודעת שה- NLP עזר לאנשים רבים להתגבר על חרדות ופחדים שונים, ממבחנים, מטיסות, מבעלי חיים שונים, על פחד קהל ועל חרדה חברתית.
    בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לפחמימות
    ליזה
    20/12/2011

היי
    אני בעודף משקל. אני מכורה לפחמימות (קרואסונים, בייגלה, פיצה וכו') וכל מה שניסיתי עד היום לא עבד. רציתי לדעת האם שיטת הדמיון המודרך עשויה לעזור גם במקרים של התמכרות לאוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לפחמימות

הוספת תגובה

• התמכרות לפחמימות - תגובה

אילה אורי
    20/12/2011

ליזה שלום,

אני מטפלת בהתמכרות לאוכל בגישת "הרבדים" שפיתחתי, המשתמשת בכלים של דמיון מודרך, NLP ושיטת "המסע", ומבוססת גם על נסיוני כדיאטנית קלינית.

זו גישה שאינה כוללת דיאטה, אלא במהותה אומרת שאם אנחנו רוצים להסיר את הרבדים החיצוניים שלנו, הדרך צריכה להתחיל מהרבדים הפנימיים - הרגשות, התחושות, האמונות המגבילות והמחשבות שלנו.

אני מאוד מאמינה שהכלים האלה, שעזרו לי לשנות את התייחסותי לאוכל מהקצה לקצה,
    וגם לרדת במשקל, ועזרו גם לרבים אחרים, עשויים לעזור גם לך.
    התמכרות לאוכל, כמו כל התמכרות אחרת, נועדה לספק הגנה רגשית מסויימת, וכאשר מתוודעים לצורך הרגשי האמיתי, ניתן לנתק את הקשר הבלתי מודע בין אוכל (או מזונות מסויימים) לבין סיפוק הצורך הזה, ובמקומו תוכלי להטמיע בתוכך אמיתות חדשות שמתאימות לך (ואת זו שתנסחי אותן עבור עצמך כשאת בחיבור לחוכמה הפנימית שלך), שיהיו תומכות ומעצימות.

בדיוק בימים אלה העליתי לאינטרנט מדריך חינמי שנקרא "איך ליהנות מאוכל ללא רגשות אשם ובלי לעלות במשקל" - מדריך בששה צעדים.
    את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולהירשם לקבל אותו במתנה.
    בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך להפסקת עישון
    מוטי
    13/12/2011

שלום לכם
    רציתי לשאול אילו דרכים מציע מדע הדמיון המודרך להפסקת עישון

תודה רבה

מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך להפסקת עישון

הוספת תגובה

• דמיון מודרך להפסקת עישון - תגובה

אילה אורי
    13/12/2011

מוטי שלום רב,

אחת הדרכים שאני מכירה ולקוחה מה- NLP, היא ליצור קישור בחושים בין סיגריה לבין
    משהו שמעורר גועל, שאתה מדמיין שאתה מכניס אותו לפה כמו את הסיגריה,
    ולאחר שחוזרים על זה מספר פעמים בלוויית צליל מסויים כדי להגביר את הקשר החושי,
    לרוב יש הטמעה של הקשיור בתת מודע ואז נוצר גועל מהמחשבה על עישון.

האמת היא שאינני יודעת האם הטכניקה הזו מחזיקה מעמד לתמיד, ייתכן שצריך לחזור על זה אחת לכמה זמן.

כמו כן ייתכן שאפשר לעשות תהליך מקיף יותר שבו תגלה את הרווחים שיש לך מהעישון,
    או התפקידים שיש לעישון בחייך (הרגעה? אפשרות להפסקה? הנאה?), וגם תתוודע
    באופן תחושתי יותר למחירים שאתה משלם.
    בתהליך כזה יעלו גם הרגשות שמתעוררים בך מעצם המחשבה שלא תוכל לעשן,
    ואז אפשר לנקות גם את הרגשות שהניעו את התחלת העישון (גם אם זה היה בגיל הנעורים) וגם את האמונות המגבילות שייתכן שיש לך בהקשר זה, ובעקבות תהליך כזה, שייתכן מאוד שמספיקות לו פגישה אחת או שתיים, יהיה לך קל יותר להתמודד עם החלק הפיזי של הגמילה, שלמיטב ידיעתי נמשך כשלושה שבועות, ולאחר מכן אפילו לא להרגיש יותר צורך בסיגריות.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטוססוגסטיות בקלטת
    אורנית
    07/12/2011

שלום
    האם לדעת המומחים כאן קלטות של אוטוסגסטיה עובדות לדעתכם?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אוטוססוגסטיות בקלטת

הוספת תגובה

• אוטוססוגסטיות בקלטת - תגובה

אילה אורי
    07/12/2011

לדעתי אם את מתחברת לדימויים שבהן, הן עשויות לעבוד.

כמובן צריך לקחת בחשבון שאם קיימות אמונות מגבילות בלתי מודעות שמחבלות בסוגסטיה, ההשפעה הן של קלטות והן של אוטוסוגסטיה פנים אל פנים תהיה מוגבלת.

הבשורה הטובה היא שניתן לזהות את האמונות האלה, לנקות אותן ולאמץ במקומן אמונות חדשות, שהן תומכות ומעצימות ואז גם האוטוסוגסטיה תהיה הרבה יותר אפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למנהלות הפורום
    ע.
    30/11/2011

יש לי שאלות שלא קשורות לנושא הפורום.
    אני מבקשת שתענו עליהן ברצינות, בלי להתחמק ולצחקק.

השאלות הן:
    בעיטה באשכים באמת כואבת?.
    לדעתכן קרה שאישה הותקפה, בעטה באשכים, וניצלה?.
    יצא לכן לבעוט למישהו באשכים?
    אם תותקפו, תנסו לבעוט באשכים?.

לרוב כשאני שואלת בנות אחרות על כך הן מתחמקות.
    בבקשה תענו לי ברצינות.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום למנהלות הפורום

הוספת תגובה

• שלום למנהלות הפורום - תגובה

אילה אורי
    30/11/2011

ע. שלום,

בהנה ששאלותייך נשאלו ברצינות, מה הביא אותך לשאול אותן דווקא בפורום שלנו?

מדוע נושא התקיפה מעסיק אותך?

האם לא כדאי יותר לפנות למרכז שעוסק בהגנה עצמית או מלמד הגנה עצמית וללמוד מהם את סוגי התגובה היעילים ביותר, במקום לשאול את דעתנו ולהסתמך על נסיוננו שעשוי להיות מאוד לא מייצג?

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלותי נשאלו ברצינות גמורה.

ע.
    30/11/2011

פניתי דווקא אליכן משום שאני מתעניינת בדמיון מודרך, ומרגישה קשר עם העוסקות בתחום.
    מרגישה סוג של אינטימיות איתכן.
    דווקא בגלל שאתן נשים "רגילות" ולא מייצגות, ולא איזה נינג'ות, חשוב לי לשמוע את תשובתכן הכנה.

האם תוכלו לענות לי על השאלות ברצינות?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלותי נשאלו ברצינות גמורה. - תגובה

אילה אורי
    01/12/2011

שלום ע.

אני לא התנסיתי בהגנה עצמית מהסוג שלגביו שאלת, ואין לי מידע לגבי יעילותה
    במקרים של נשים שהותקפו.
    כמו כן אינני יודעת לענות איך הייתי פועלת במקרה ש...

אלה התשובות האמיתיות ביותר שאני יכולה לענות.

צפיתי בסרט שזהבית צירפה ונראה לי שהוא באמת רלוונטי ביותר לכל אישה.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למנהלות הפורום - תגובה

זהבית טוב
    01/12/2011

שלום לך ע.
    את אכן צודקת: השאלות לא קשורות לנושא הפורום.
    אך הנושא חשוב לך ומאוד רציני
    ולכן צירפתי סירטון מיוטיוב.

מקווה שיעזור.
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגנוט באמצעות דמיון מודרך
    חלבה
    27/11/2011

הי

שאלה לי ... מקווה שתוכלו לעזור

לפני שנה ומשהו התוודעתי לכל הנושא של דמיון מודרך ... יצא לי לעשות אצל מישהי מקצועית כמה פעמים, בעיקר עבדנו על מיגנוט הזיווג שלי, היא ממש ביקשה ממני לתאר אותו בדמיוני, איך אני רוצה שייראה וכד'

יש לי מין טייפ קאסט כזה לגבר די מאז ומעולם ... ואותו כאמור דמיינתי.

אח"כ יצא לי לעשות לא מעט פעמים את המדיטציה ודמיון מודרך של יוסי קדמי על זוגיות וגם שם דמיינתי את אותו "האחד"

לפני כחודש התחלתי להשתתף במין מפגשים של קהילה כלשהי (קהילה די גדולה) שאני לא אפרט מה היא עושה, ושם שמתי לב לבחור שבשניה שראיתי אותו הרגשתי שהלב שלי מחסיר פעימה, כאילו בדיוק אחד כזה תמיד דמיינתי בראשי במראה החיצוני.
    אני כאמור לא מכירה אותו ... אין לי מושג עליו, לא איך קוראים לו, לא מה הוא עושה, לא מה הוא חושב ... ממש כלום.
    הוא תמיד מוקף באנשים ובבחורות אחרות במפגשים הללו ואני לא ממש מצליחה למצוא את עצמי ליצור איתו קשר עין כלשהו, שיחה, אפילו לא הי או חיוך.

רק מסתכלת עליו מרחוק ונמסה מבפנים ... לא מתלהבת בקלות מבחורים אבל כשאני רואה אותו אני רואה את הגבר האידאלי במראה עבורי.

ברור לי שזה יכול מאוד להטעות, אני בחורה בסה"כ עם רגליים על הקרקע, עברתי את גיל 30 ולא מתאהבת בקלות ... אבל הוא לא יוצא לי מהראש כבר שבועות.

מכיוון שאני אדם מאוד רוחני איפושהו בתוך תוכי זה גם ברור לי שכנראה משהו בתת מודע שלי אולי זוכר אותו מגלגולים קודמים ... ברור לי שלא סתם התחושות האלה עוברות לי בראש, בלב, בערך יום יום.

כמה שאלות:

1. יכול להיות שהוא הזדמן לסביבה הקרובה שלי בגלל הדמיון המודרך? אם כן, אז למה בעצם לא מצליחה להיות בינינו אנרגיה יותר קרובה ...
    2. אני מנסה לשכנע את עצמי לשכוח אותו כי באמת אין לי מושג מי הוא ומה הוא ולא רוצה לחיות בדמיונות שווא ... רוצה להאמין שאם הייתי מוצאת חן בעיניו הוא היה מוצא את הדרך להתקרב ולדבר כמו שהוא עושה עם הרבה בנות אחרות שם.
    3. מה נכון לעשות עכשיו כשאני עושה דמיון מודרך? לאחרונה כשאני עושה הוא עולה לי רק במחשבות .... האם נכון להמשיך את זה ולנסות למשוך אותו דרך דמיון מודרך? האם צריך להרפות ולהמשיך לעשות דמיון מודרך באופן כללי? (בעיקרון די קשה לי כי הוא פשוט האידאל הגברי שלי מבחינה חיצונית אם כי יכול להיות שמעבר לחיצוניות אין שום דבר שיכול לקשר בינינו).

חשוב לי להדגיש שבמהלך הדמיון המודרך אני אמנם מדמיינת "את האדם" חיצונית אבל מתמקדת בתחושות שאני מרגישה כשתוצאה מזה שהוא איתי ... כמו אושר, אהבה, קירבה וכד'.
    מדמיינת אותנו יושבים יחד
    לבד, עם ילדים ... זה מאוד משתנה בסיטואציה.

אשמח לתשובה מקצועית.

הוספת תגובה

• מיגנוט באמצעות דמיון מודרך - תגובה

זהבית טוב
    28/11/2011

שלום לך חלבה

1) אין לי תשובה ברורה על החלק הראשון של השאלה,
    ויחד עם זה כשעובדים על מטרה, המודעות להזדמנויות חדשות גדלה .
    תחשבי על נשים בהריון שפתאום נראה להן שכולן בהריון,
    אז יתכן שההדמייה שעשית איפשרה לך להפתח לאפשרויות חדשות
    ולשים לב למצבים/אנשים שקודם לא היית שמה לב אליהם. וזה מצוין.
    וכמה נקודות למחשבה:
    -האם דימיינת את מראהו החיצוני או גם את ההתנהגות שלו.
    -האם חשבת מתי זה עשוי להתרחש ?
    (אם יש לך תאריך את יכולה להוסיף אותו, הכוונה לומר:
    "עכשיו תאריך X ואני נמצאת עם- בעלי/חבר , ו..כו'...")

3)חשוב להמשיך לדמיין בדמיון מודרך את ה"קסט טייפ, ולא אדם מסויים.
    יתכן שזה יהיה בסופו של דבר הוא ויתכן שלא.

מקווה שעזרתי

בהצלחה :)
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגנוט באמצעות דמיון מודרך - תגובה

אילה אורי
    28/11/2011

אני רוצה להוסיף משהו:

בעיניי המטרה העיקרית של הדמיון המודרך היא לא רק למגנט אלינו הזדמנויות, אלא גם לחזק בעצמנו את היכולת לצעוד קדימה ולהגדיל את האפשרות למימוש ההזדמנות שנוצרה.

אני עצמי חווה בחיי שהזדמנויות נפתחות, אבל אם לא אקח חלק מעשי במימוש ההזדמנות, ייתכן שהיא תחלוף כלעומת שבאה.

לכן אני שואלת: מה מונע ממך לגשת אליו ולהתחיל בשיחה איתו כמו שעושות הבחורות האחרות? אולי תגלי שהוא לא הזיווג המושלם שדמיינת, אבל לפחות תהיה לך הזדמנות לדעת... אולי תגלי שהוא לא מעניין, מתבטא בצורה שלא מושכת אותך?

האם חוסר ביטחון עצמי הוא שמונע ממך? פחד מדחייה? אמונה שהגבר הוא זה שצריך ליזום?

אולי השלב הבא בהתפתחות האישית והרוחנית שלך יכול להיות שינוי או חיזוק של אותו משאב בתוכך שכרגע אינו זמין עבורך, או מונע ממך לפעול, או שאינך מרגישה שהוא חזק מספיק כדי להניע אותך.
    כאשר הכיוון שלך הוא התבוננות פנימה, קל מאוד להבחין בתוצאה או בשינוי, כיוון שהוא יכול להתבטא בפעולות שתלויות בך עצמך ולא במישהו אחר.

בברכה ובהצלחה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדגשדגש

חן
    11/11/2013

sdfsdf

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - Anchoring
    ירדן
    19/11/2011

אוקי, אז אני ירדן, בן 17 ומתנסה בNLP כבר מעל חצי שנה...
    הבעיה שלי היא עיגון (או Anchoring, באנגלית). למעשה, הטכניקה נורא פשוטה אבל בכל זאת אני לא מצליח... הידע התיאורתי שלי מעולה, והמעשי בשאר הכלים שלמדתי גם מספיק טוב כדי להצליח בו.

הניסיונות שלי מתחלקים ל2, ניסיונות "מבויימים" וניסיונות ספונטניים.

ב"ניסיונות המבויימים" אני אומר לחבל שאני רוצה לבדוק משהו, הוא כמובן מסכים ואני מחזיר אותו לחוויה שמחה בעבר (במקרה שרציתי לעגן שמחה... במויימים אני בד"כ משתמש בשמחה או ביטחון עצמי) ואומר "תעצום עיניים, תראה מה שראית, תשמע מה ששמעת, תרגיש מה שהרגשת. כשאתה מרגיש את זה - תזיז את הזרת". כשהוא מזיז את הזרת אני נוגע לו בנקודה על היד בערך ל7-8 שניות וחוזר על התהליך פעמיים.
    לאחר הסחת דעת של חצי דקה-דקה בערך אני מבקש ממנו לחזור למקרה עצוב, ושוב: "תעצום עיניים, תראה מה שראית, תשמע מה ששמעת, תרגיש מה שהרגשת. כשאתה מרגיש את זה - תזיז את הזרת". כשהוא מזיז את הזרת, ואני מפעיל את העוגן, לפחות תיאורתית הרגש של העצב אמור להיעלם...
    כבר ראיתי אנשים (בסרטונים ובמציאות. אנשים שדרכם הגעתי לתחום הזה שנקרא NLP) שעשו את זה בדיוק באותו תהליך בחזרה אחת. אני לא מצליח לעשות את זה אפילו ב2. יש למישהו עזרה שהוא יכול לתת לי?

ד"א,
    הניסיונות הספונטניים שלדעתי מצליחים לי, אבל אני לא סגור על זה. השיטת עבודה שלי זה פקודות תת הכרתיות (או פקודות מוסוות, להבנתי זה אותו הדבר) של הרגש הרצוי -> עיגון וחוזר על התהליך פעמיים. בסופו של דבר מפעיל את העיגון לאחר כמה דקות ורואה את התגובות הפיזיולוגיות.

מה דעתכם? איך אני יכול לייעל את השימוש בעיגונים?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - Anchoring

הוספת תגובה

• עזרה - Anchoring - תגובה

אילה אורי
    22/11/2011

ירדן שלום,

כשאתה מפעיל את העוגן החיובי, האם אתה גם מבקש מילולית מהמונחה להתחבר לשמחה, או רק מצפה לשינוי התגובה כתוצאה מהפעלת העוגן התחישתי?

יש אנשים שהם יותר שמיעתיים מאשר תחישתיים, ויש כאלה שצריכים גם לשמוע וגם לחוש, לכן כדאי לציין באופן מילולי מה אתה עושה גם כשאתה מעגן, לדוגמה, בזמן שאתה נוגע, להגיד "ותשמור את השמחה כאן, במקום שבו אני נוגע", וגם כשאתה רוצה להפעיל את העוגן, ראה דוגמה בהמשך.

בין העלאת המצב העצוב לבין הפעלת העוגן, הייתי משתמשת שוב בהסחת דעת בצורת שאלה נייטרלית או לדמיין מסך לבן, ואז להנחות את המונחה לחזור לרגע לפני הכניסה למצב העצוב, להפעיל את העוגן ע"י כך שאתה גם נוגע וגם אומר "וכשאתה מחובר לשמחה שנמצאת כאן ומתעטף בה, היכנס שוב למצב, וראה, חווה וחוש שוב את כל מה שהתרחש. למרות שאולי לא חל שינוי בנסיבות החיצוניות, משהו שונה הפעם... אז תאר לי איך זה הפעם".

עוד משהו - אם החוויה הרגשית הקשה היא מאוד חזקה, למשל בעקבות טראומה, לא הייתי מצפה שהעיגון לרגש מסויים בפני עצמו יעזור, ובוודאי לא לרגש בודד, אלא צריך לשלב בטיפול עוד טכניקות לחיזוק משאבים ולפריקת רגשות כדי שניתן יהיה ליצור חוויה מתקנת.

ומעבר להכל צריך לזכור שהטכניקות הן טכניקות, ואנו מטפלים בבני אדם, לכן לפעמים זה יצליח ולפעמים לא, לעיתים יווצר שינוי מתמשך ואפילו קבוע ולעיתים צריך לחזור ולחזק, ולא כל טכניקה מתאימה לכל מונחה באותה מידה.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה. אבל בכל זאת...

ירדן
    26/11/2011

אני רוצה להתיחס ל3 הנקודות העיקריות שלך:

1) לשמוע ולגעת בו זמנית -
    קודם כל, לא הבנתי איך אני עושה את זה כאשר אני מפעיל את העוגן. חוץ מזה, בניסויים הספונטניים אני לא נאלץ (ולמעשה גם כמעט בלתי אפשרי לפי הבנתי) לקבע את העוגן גם שמיעתית. למה שזה יהיה שונה כאשר זה ניסיון מבויים?
    עוד משהו, זה שכשראיתי NLPיסטים שעושים בדיוק את אותו הדבר הם לא עשו את זה. זה באמת הכרחי?

2) חוזק הרגש -
    אני לא בטפל מורשה בNLP (אני בן 17 בסה"כ) ולכן משתדל להתרחק מהחלק הטיפולי בNLP. הרגשות שאני מעגן או מתעסק בהם בכלל הם לא מקרים שדורשים טיפול כמו טראומות. הרגשות עצמם נובעים ממקרים מבאסים או משמחים מהחיים (מסיבה, נשיקה ראשונה, מכות שה"נסיין" חטף בעצב, מקרה שהעליבו אותו וכו').

3) הסחת דעת -
    אני עושה כמו שאת מתארת, זה לא זה...

תודה בכל מקרה, ואני אשמח אם תוכלי להמשיך לעזור לי =]
    אה, ובקשר לזה שזה לא תמיד עובד - על עכשיו כמעט כל הניסיונות הספונטניים עבדו וכל הנסיונות המסויימים כשלו. זה לא נראה כמו צירוף מקרים...
    אבל תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה. אבל בכל זאת... - תגובה

אילה אורי
    26/11/2011

היי ירדן,

לגבי שאלתך הראשונה, בהפעלת העוגן - להפעיל את העוגן ע"י כך שאתה גם נוגע וגם אומר "וכשאתה מחובר לשמחה שנמצאת כאן ומתעטף בה, היכנס שוב למצב, וראה, חווה וחוש שוב את כל מה שהתרחש. למרות שאולי לא חל שינוי בנסיבות החיצוניות, משהו שונה הפעם... אז תאר לי איך זה הפעם".

לגבי שאלתך האם זה הכרחי - שום דבר לא הכרחי, אם זה היה יעיל פשוט להגיד לאדם שיפסיק את מה שהוא עשה עד כה והוא היה מצליח להפסיק לתמיד, הייתי מייעצת לך להשתמש בזה.
    בעיניי אין הכרחי אלא כל פעם היא הזדמנות לחקור מה הכי יעיל, וכמובן לקבל את השונות בין אדם לאדם. זכור שלא הטכניקה היא שעובדת, זה עדיין האדם שעושה את הדרך מנקודה א ונקודה ב, וכל שינוי כזה ראוי להערכה בעיניי.

לגבי שאלתך על ההבדל בין הניסויים הספונטניים והמבוימים - האם ייתכן שבנסיונות המבוימים אתה יותר מתאמץ שזה יצליח? יש מן חוק רוחני ביקום שכאשר אנחנו מאוד מתאמצים להשיג משהו, הוא חומק מהישג ידנו...

המשך לנסות ואל תתייאש, בסופו של דבר הניסיון האישי הוא המורה הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה. רק עוד שאלה אחת...

ירדן
    27/11/2011

קודם כל, ברור שבמבויימים אני מנסה ורוצה יותר. ני מאוד מקווה שבאמת זאת הבעיה...

בכל מקרה, יש דרך להוסיף את זה שמיעתית גם בניסויים הספונטניים? כאילו, בדרך של פקודות תת הכרתיות או משהו תוך כדי השיחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה. רק עוד שאלה אחת... - תגובה

זהבית טוב
    28/11/2011

שלום לך ירדן

כמה מילים שאולי יתנו לך עוד נקות מבט.

אחד הדברים החשובים בעיגון הוא
    שכדי לעגן רגש כלשהו
    על המנחה להכנס לאותו רגש לפני שמעגן זאת
    אצל המונחה.

יש לעגן בנגיעה רק כשמרגישים שהאדם עוד רגע "שם"
    ולעגן עד השיא של הרגש וזהו.10-15 שניות.
    כדי לעשות זאת צריכים לעשות "קליברציה" כלומר
    לשים לב לשינויים הקטנים בנשימה, צבע העור וכו'
    (וזו אומנות בפני עצמה).

על העוגן להיות נקי - אם הוא מדבר באמצע על משהו
    שהוא לא לגמרי הרגש המבוקש להפסיק את המגע
    (להרים את היד).

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וNLP
    נסטיה
    07/11/2011

היי, אני בת 33 ויש לי פסוריאזיס, שכידוע זו מחלת עור שמתפרצת בעיקר בעיתות של משברים, מצבי לחץ וכו'..
    רציתי לדעת אם NLP זה משהו שיכול לעזור, או הוכח שהוא עוזר, להגיע לרגיעה יומיומית כדי לצמצם את ההתפרצויות?

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס וNLP

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וNLP - תגובה

אילה אורי
    09/11/2011

נסטסיה שלום,

אני אישית לא התנסיתי בטיפול ב- NLP בפסוריאזיס, יחד עם זאת צמצום ההתפרצויות למינימום אפשרי, כבר פגשתי אנשים שעברו שינוי נפשי משמעותי וההתפרצויות אצלם הצטמצמו לאפס.
    יצא לי לטפל ב- NLP ושיטת "המסע" במגוון בעיות גופניות אחרות, ובמקרים רבים הושג שיפור ניכר.

אני מאמינה שמצבי הלחץ והמשברים מעוררים רגשות עמוקים שנחוו בעבר אך לא שוחררו בגלל סיבות שונות, ואז נוצרו "חסימות" רגשיות שעלולות להשפיע גם גופנית. הגוף כביכול לוקח על עצמו מעין תפקיד של ביטוי הרגשות דרך מחלה או סימפטום.

ניתן להגיע לשחרור הרגשות בדרך תומכת ובריאה, לנקות ולרפא את החסימה וליצור חוויה רגשית מתקנת, ואז גם הריפוי הפיזי מתאפשר.

את מוזמנת להתקשר אליי ואשמח לשוחח איתך בטלפון ללא התחייבות.

בברכה,
    אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהבית שלום, אני מודה לך על תשובתך
    מיה
    09/10/2011

המהירה והיצירתית תודה רבה היא עזרה לי מאוד.
    רציתי לשאול לגבי סוגיה נוספת ברשותך, כשאני חושבת על דברים מסוימים שאני תופסת אותם כמעל לכוחותי או דברים חדשים יש לי מתח באזור החזה כנראה סוג של בהלה /חרדה .
    וכשאני מתרגשת לקראת משהו שאני יכולה לעשות או מצפה ,אני מרגישה מן סוג של חום באזור הבטן.
    האם את יכולה לומר לי איך באופן טכני אני משנה את התחושה של המתח לתחושה של ציפיה אני חושבת שרק אם ארגיש בגוף את התחושה באופן שונה אני אתמודד עם כל הסיטואציה באופן פרודקטיבי יותר .
    המון המון תודה ושבוע נפלא

הוספת תגובה

• זהבית שלום, אני מודה לך על תשובתך - תגובה

זהבית טוב
    10/10/2011

הי מיה :)

(לשאלות שכאן למטה יכולות להיות מס' תשובות - כן / לא / לא זה ולא זה-וכולן בסדר)

בואי נעשה תרגיל קטן:

תבדקי האם כשאת מתרגשת לקראת משהו שאת יכולה לעשות או מצפה ,ומרגישה מן סוג של חום באזור הבטן,
    האם התחושה היא מעל הגוף או בתוך הגוף?
    האם התחושה נעה או סטטית?
    (אם היא נעה - באיזה כיוון? באיזה דרך?
    והאם היא מהירה או איטית?)
    האם יש לה צבע ?
    האם היא שקופה או אטומה?
    האם היא מחוספסת או חלקה?
    האם היא קלה או כבדה?
    האם ריקה או מלאה?
    פשוט תמפי את כל התכונות של תחושת הציפיה.
    רישמי על דף את תשובותיך - ואולי יש לך אפילו עוד הרחבה על התחושה הטובה.

ועכשיו נשמי נשימה עמוקה ונשפי הכל החוצה
    וקומי והתהלכי כמה צעדים בחדר וחיזרי למקום בו ישבת.

חישבי על סיטואציה ש - כרגע - את חושבת שהיא מעל לכוחותיך
    ושימי לב - לרגע קט - איך את חשה באיזור החזה,
    (הזכרי בתחושה הישנה של המתח - לרגע קצר).

ומיד
    תתחילי להעביר את התחושה מאיזור החזה לאיזור הבטן,
    ותשני לה את הטמפרטורה
    (כך שתתאים לסוג החום שאת חשה ....כשמתרגשת לקראת...)
    ותתאימי ותשני גם את שאר התכונות כך שידמו למה שכבר מיפית (וכתבת).

כשסיימת קחי נשימה עמוקה
    וחישבי על סיטואציה של : דבר חדש שעוד לא עשית ושאת עומדת לעשות.
    ושימי לב, איך זה שונה עכשיו כשאת חושבת עליו?

אם יש לך שאלה או משהו לא ברור
    מוזמנת לשאול אותי לפני שאת מתחילה בתהליך .

בהצלחה!

ולפעמים הליכים פשוטים, יכולים ליצור שינוי מיידי בתחושות
    ובכך לאפשר שינוי רצוי בהתנהלות היומיומית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה