מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רציתי להתיעץ עמכן יש לי מטרה מסומיממיה06/10/2011
ואני נמנעת מלפנות לגורם הראשון מאחר ואני פוחדת שיסרבו לי ופוחדת להתמודד עם הכשלון שלא אוכל להשיג את מטרתי כיצד אני יכולה להניע את עצמי ולמוסס את התחושה וללכת ולעשות את הדברים עם מוטיבציה רבה
תודה רבה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להתיעץ עמכן יש לי מטרה מסומימ - תגובה
זהבית טוב08/10/2011שלום לך מיה
תחשבי לרגע על מישהי או מישהו שאת יודעת בוודאות שהיה יודע איך לפנות בבטחון ועם המון מוטיבציה.
זה יכול/ה להיות או מי שאת מכירה אישית או שהוא/היא גיבור בספר או
שחי/ה במציאות ואינך מכירה אותו אישית (אך אולי קראת /שמעת בעיתון וכו').
מה שבטוח : כמו שאמרתי לך קודם שהוא/היא ניגשים לגורם הראשון שדיברת אליו ופונים אליו בדרך כזו שתאפשר השגת המטרה המסוימת.
חישבי איך הדמות הזו נעה - חקי את התנועות (בדמיון ובמציאות), חישבי על הטון של הקול + קצב ועוצמת הקול. היציבה של אותה דמות כשהיא עומדת/יושבת.
אם ישנם משפטים או מטבעות לשון שהדמות משתמשת. איך היא מרגישה כשהיא מתנהגת ומדברת כמו שהיא. איזה רגש היא מרגישה.
פשוט "היכנסי " לעורה של הדמות.
עכשיו תיבני את התפאורה: איך נראה המקום שבו זה הולך להתרחש (שולחן/כסאות/צבעים) . עצמי עיניים - דמייני את הסיטואציה כפי שהיא קוראת בין שני האנשים האלה: הגורם אליו את רוצה לפנות והדמות שאת מאמינה שיכולה לעשות זאת )
דמייני עכשיו את השיחה קורת בדרך הטובה ביותר.. (לדמיין פעמיים שלש-אפשר עם שינויים קטנים בכל פעם)
דמייני מפגש של הדמות עם גורמים אחרים ושיחות שונות שבהן הדמות הזו יודעת בדיוק איך לפנות לכל אחד על מנת לקבל תוצאות חיוביות ויעילות.
עכשיו את יכולה לדמיין שוב את הסיטואציה שדיברת עליה בהתחלה, הפעם דמייני את עצמך עומדת ממש ליד הדמות. חיזרי על תנועותיה -על המשפטים שלה בדיוק. איך היא הוא עושה זאת?
עכשיו דמייני את כל זה קורה כשאת בתוך גופו של אותה דמות, שמדברת ומשיגה את המטרה, בבטחון ועם המון רגיעה פנימית.
פשוט "תלבשי את דמותו" -זו את בפנים - והפעם את רואה את המתרחש מתוך עינייך ויכולה לשים לב מקרוב איך זה קורה. למרות שמבחוץ זו הדמות.
ועכשיו עימדי מול המראה דברי כמוהו וחיזרי על כך מספר פעמים.
ולבסוף דמייני עצמך בסיטואציה הרצויה, ועכשיו זו את. ואת חווה מתוך גופך/עינייך את הסיטואציה (כלומר את לא רואה את עצמך בתמונה אלא רואה את האדם איתו את משוחחת - מתוך עינייך.) ושמה לב איך הוא מקבל את מה שאת אומרת כמו שהוא קיבל את מה שהדמות ההיא אמרה לו.
ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לחזור ולשאול.
שנה טובה מאוד
:)
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך בוידאושושיק27/09/2011
שלום,
האם אפשר ללמוד דמיון מודרך באמצעות קלטות וידאו או סירטונים ביו טיוב?
תודה,
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך בוידאו - תגובה
אילה אורי27/09/2011שוש שלום רב,
ניתן לבצע ללא ספק דמיון מודרך באמצעות קלטות וידאו או סרטונים.
אני מניחה שניתן ללמוד גם מיומנויות הנחיה מסויימות, ואולי אפילו לקבל קורס שלם שמוסרט בוידאו ויכול להיות תחליף לנוכחות פרונטלית בכיתה, אך לדעתי סרטונים וקלטות לא יכולים להיות תחליף להתנסות בהנחיה, תוך קבלת פידבק גם ממנחה מוסמך
וגם מהמונחים עצמם.
את התאוריה אפשר ללמוד מצויין, אבל חשוב לבדוק שהיא עובדת על אנשים אמיתיים ולקבל מהם משוב.
בדמיון מודרך קיימת חשיבות רבה לנוכחות של המנחה - הקצב, הטון, שפת הגוף, בחירת המילים, ורק אדם אמיתי יכול לתת משוב למנחה על אופן הנחייתו וההשפעה של נוכחותו.
מקווה שעזרתי.
שנה טובה וחג שמח,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותשני19/09/2011
שלום רב,
אני סטודנטית לתואר שני בת 25, אני מאוד נלחצת לפני בחינות, זה מלווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. לאחרונה החרדת בחינות אף התגברה עד כדי כך שלפעמים בעשר דקות הראשונות של המבחן אני לא עושה שום דבר מלבד לבהות בקיר. האם דימיון מודרך יכול לסייע לי להתמודד עם החרדת בחינות שלי? זה ממש מטריד אותי ופוגע לי בלימודים ובציונים.
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בחינות - תגובה
זהבית טוב19/09/2011שלום לך שני
NLP או/ו דמיון מודרך, יכולים לסייע לך בחרדת בחינות.
כשהמטרה היא ממוקדת כמו שהצגת כאן, סביר להניח שניתן יהיה להסתפק
במפגש אחד או שניים כדי לשנות את המצב.
(ישנם הליכים שמותאמים במיוחד למצבים דומים לאלה שתיארת).
המשך ערב טוב
זהבית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להסביר איך בדיוק מתבצע הטיפול?
שני18/10/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להסביר איך בדיוק מתבצע הטיפול? - תגובה
זהבית טוב22/10/2011שלום לך שני
סליחה על העיכוב בתשובה.
קצת קשה לפרט היות וקיימים מספר הליכים
שיש להתאימם ספציפית לפי הראיון שנערך עם המונחה (המטופל)
ולפי מה שהוא חווה.
בד"כ לכל "קושי" גם אם נדמה שהוא חדש, יש שורשים בעבר הרחוק שלנו
ורק לאחר בירור ניתן יהיה לבחור בהליך/כים המתאימים במדויק לאותו אדם.
ובכ"ז לדוגמה , יש הליך פשוט - שאפשר להשתמש בו כעזרה ראשונה
שנקרא סוויש = SWISH
משתמשים בו - בד"כ - כשיש תמונה, שעצם הופעתה
גורמת אוטומטית להפעלה של רגש מעיק כמו פחד לדוגמה.
והופעת הרגש מונעת מהמונחה לפעול ולעשות דברים שחשובים לו.
זוהי בעצם התנייה שהמוח שלנו לימד את עצמו לעשות
מסיבות שונות בנסיבות מסויימות.
בסוויש - מנחה NLP, עוזר למונחה "לפרק" את ההתנייה
ע"י החלפת תמונה בתמונה, באופן שיאפשר למונחה לפעול ולעשות מה שהוא רוצה
(במקום להמנע).
(זה הליך שלוקח כ 20 דקות +/-)
בד"כ עדיף לא להשתמש בסוויש בלבד ורצוי לצרף אותו לעוד הליכים
ורק לאחר ראיון מפורט.
מקווה שעניתי לשאלתך
המשך יום טוב :)
זהבית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NPL ולידהאלכס12/09/2011
האם ניתן לבצע דימיון מודרך בזמן לידה? כיצד לומדים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NLP ולידה - תגובה
אילה אורי16/09/2011אלכס שלום רב,
ניתן לבצע דמיון מודרך בזמן לידה, אך חשוב ויעיל יותר להשתמש בדמיון המודרך כהכנה ללידה, על מנת להכין את הגוף והתודעה, כך שכל החלקים יהיו בתיאום ובהסכמה עם תהליך הלידה.
יש תוכן חינמי בנושא זה שניתן להוריד מהאינטרנט (ואותם מטפלים שמפרסמים את התוכן ודאי גם מלמדים את מטופליהם בתשלום), אך כיוון שאסור לי במסגרת הפורום
לפרסם קישורים לאתרים ומטפלים, אתה מוזמן לפנות אליי דרך תיבת המייל שלי, שרשומה בפרטיי בפורום, ואשמח לשלוח לך את ההפניות המתאימות.
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגשי הנחיית NLP במסגרת סוז'רוני גלעדי01/09/2011
הינכם מוזמנים למפגשי הנחיית NLP בעלות סמלית במסגרת סטז '. אז אם אתם מעוניינים לשפר את בטחונכם העצמי והדימוי העצמי שלכם, לשחרר פוביות, חרדות, פחדים
וטראומות, לשנות דפוסי חשיבה מגבילים והרגלי התנהגות שליליים ולחולל שינוי חיובי בחייכם תוך זמן קצר, זוהי ההזדמנות שלכם.הרימו טלפון עכשיו!
רוני גלעדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגשי הנחיית NLP במסגרת סוז' - תגובה
זהבית טוב03/09/2011הי רוני
יש כאן הודעה של : אליאור
שמעונין במנחה.
צור/י איתו בבקשה קשר .
בהצלחה לשניכם.
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך וילדיםדנית21/08/2011
שלום רב,
רציתי לדעת מאיזו גיל אפשר לעשות דמיון מודרך לילדים? האם ילד בן
7 הינו צעיר מדי עבור זה?
תודה מראש,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך וילדים - תגובה
אילה אורי21/08/2011דנית שלום,
לדעתי ילד בן 7 אינו צעיר מדי, ולרוב עם ילדים בגיל הזה ההדמיה אקטיבית יותר מאשר עם ילדים בוגרים יותר או בני נוער. זה אומר שלעיתים ילד בגיל הזה לא יוכל לשבת או לשכב במקום אחד כשעיניו עצומות, אלא אפשר להניח לילד לדמיין גם בעיניים פקוחות, ואפילו כשהוא תוך כדי תנועה או פעילות, לילדים זה לא מפריע.
אפשר לבנות את ההדמיה כסיפור שהילד שותף ליצירתו ו"משלים את החסר" מעולמו הפנימי, או אפילו לתת לו לצייר תוך כדי הקראת ההדמיה, כך הוא מעביר אל הדף את המתרחש במוחו.
מבחינת השפה, ברור שצריך להשתמש בשפה שמובנת לילדים, מילים פשוטות ובגובה העיניים של ילד.
היתרון בדמיון מודרך עם ילדים הוא שאפשר להשתמש ללא חשש באלמנטים "קסומים" בהדמיה - קסם, קוסמ/ת, פיה, גיבורי על, שיקוי פלאים, כוחות פלא ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה.
מקווה שעניתי לך כמו שרצית, ואם יש לך שאלות ספציפיות, את מוזמנת לכתוב אותן או להתקשר אליי.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיים לא איכותייםאני09/08/2011
אני בת 39 אמא לתינוק וילדה קטנה. התחתנתי עם בעלי לפני כ- 13 שנה. מאז שאנחנו מכירים אני רק בחיפוש אחר עבודה. שהכרנו הייתי סטודנטית ואחר כך הלכתי ללמוד שוב כדי להשלים לימודי תעודה. דחיתי את הבאת הילדים בכמה שנים מסיבות של לימודים, חיפוש עבודה, פחדים מרובים וקושי להפתח גיניקולוגית. הבאתי ילדים בטיפולים בהרדמה ובניתוח קיסרי. הילדים שלי מקסימים אבל אני מרגישה ששילמתי מחיר כבד מידי בכך שילדתי לראשונה רק בגיל 35 זה כל הזמן מטריד אותי.
אני מאוד עצובה שבגילי אני לא מסודרת בעבודה למרות שהלכתי ולמדתי והשקעתי שנים. חושבת על זה שהפסדתי שנים של וותק. מרגישה שכל הזמן סוגרים לי את הדלת ולא נותנים לי הזדמנות. בנוסף, אני שונאת את הגוף שלי שהשמין כל כך הרבה. אני כואבת את כאבם של ההורים החולים שלי. אני לא מבינה למה אני שאומרים שאני חזקה וחכמה ומלומדת ויש לי כל כך הרבה נשמה ומוטיבציה ללמד ולתת לאנשים חיה חיים כאלו אומללים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים לא איכותיים - תגובה
אילה אורי09/08/2011שלום לך,
תודה על הכנות בה שיתפת אותנו בכאבך.
אני מבינה מאוד את התיסכול וההרגשה הכללית של חוסר מיצוי עצמי, ולא משנה כמה יגידו לך מהצד שאת חזקה וחכמה ויציעו לך להיות מאושרת עם מה שיש לך, זה לא יעזור כי המילים וידיעת המציאות לא מצליחות להזין את החלק בך שמרגיש אומלל, שמבקר ושופט אותך ואת חייך ושגורם לך למחשבות שליליות רבות.
הבשורות הטובות הן שאת אותו חלק בך ניתן לשמח, להבריא, להרגיע אותו....
אם תוכלי להגיע למצב שאת אוהבת את עצמך, ושמתוך אותה אהבה וכבוד לעצמך ורצון לעזור לעצמך, תתמודדי עם הפחדים שמראש גרמו להתלבטויות ולדחיות, תוכלי להגיע למצב שבו את משוחררת וחופשיה הרבה יותר.
כשאנו משוחררים וחופשיים מהכבלים הסמויים שאנו שמים לעצמנו, הבחירות שלנו הרבה יותר נכונות לנו ואנו מצליחים להיטיב עם עצמנו לא רק רגשית, אלא גם פיזית ומעשית.
אני מניחה שברור לך שלא ניתן בעצה פשוטה וקלה לפתור את כל המורכבות שתיארת, זה מצריך טיפול של מספר שבועות עד מספר חודשים.
אני מתכוונת לטיפול ב- NLP ודמיון מודרך, וכן בשיטת "המסע" שאני מאמינה בה מאוד ושחוויתי את תוצאותיה החיוביות על המון אנשים שתוך זמן קצר הגיעו לשינויים מדהימים בחייהם ומצאו בעצמם כוחות ואפשרות להגשים שינויים אישיים ומקצועיים שבמשך שנים היו עבורם בגדר חלום.
אפשר להיות שמחים ומאושרים.
מאחלת לך המון טוב,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות
אני12/08/2011ששם כותב ההודעה השתנה? אני רשמתי את ההודעה תחת השם "אני" ופתאום אני רואה שמופיע שם אחר?
למי ניתן לפנות בענין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות - תגובה
אילה אורי16/08/2011שלום רב,
לא ברור מה היתה הבעיה, זה כנראה לא משהו שנעשה בכוונה.
אני מקווה שעכשיו זה מופיע כמו שצריך.
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים לא איכותיים - תגובה
זהבית טוב03/09/2011שלום לך
אני מבינה שעברו עליך כמה שנים לא קלות.
וזה נשמע כמו
מעין סוג של מעגל , שפריצה שלו תאפשר שינוי (בכל הרמות).
כדי להשיג משהו חדש
יש לעשות פעולה חדשה/אחרת/שונה
וזה יכול להיעשות בכל מיני דרכים
לדוגמה: להתחיל בהתנדבות במקצוע אותו למדת
או למצוא עבודה בשכר, במשהו שיתכן שכרגע הוא פחות מכישורייך.
להתחיל לצחצח את השיניים שלך מהצד השני.
להתחיל לכתוב ביד שאת לא כותבת בה בד"כ.
ויש עוד המון אפשרויות .....
אחת מהן היא כמובן לא לעשות משהו שונה
ולהמשיך את המצב כמו שהוא .
יש ספר שנקרא כוחה של נחישות
תעייני בו בחנות ספרים
ותבדקי אם הוא מדבר אליך
במידה וכן - קראי אותו
זה יכול לסייע בשינוי חשיבתי שיביא לשינוי רגשי ומעשי.
אחת מאמונות היסוד ב NLP אומרת:
"אין כשלון יש משוב לצמיחה."
מה זה אומר לך?
זהבית.
אם את רוצה, את מוזמנת גם לכתוב לכאן (או לעצמך)
מה הצלחת ללמוד בשנים האלה, מה כן שימח אותך, (גם אם לזמן קצר)
במה שימחת את הוריך בשנים האלה ועוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרךמירי03/08/2011
האם בשביל ללמוד דמיון מודרך צריך להיות בעלי תואר בפסיכולוגיה או בפסיכותרפיה או שאין כל קשר בין הדברים?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך - תגובה
אילה אורי03/08/2011מירי שלום,
אין צורך בתואר במקצועות אלה או בכל מקצוע אחר כדי ללמוד דמיון מודרך.
יחד עם זאת פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים רבים משתמשים בדמיון מודרך ככלי עזר בטיפול.
הגבלה מסוג זה קיימת בארץ רק לגבי לימודי היפנוזה, שבה יכולים לעסוק רופאים ופסיכולוגים שקיבלו רשיון לכך.
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NLP וחרדות?שירן25/07/2011
שלום,
רציתי לדעת האם NLP יכול לעזור לאדם הסובל מחרדות?
תודה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NLP וחרדות? - תגובה
אילה אורי26/07/2011שירן שלום,
NLP בהחלט יכול לעזור לאדם הסובל מחרדות.
בתהליך טיפול שנמשך מספר שבועות עד מספר חודשים, ניתן לגשת בכל פגישה אל החרדות מנקודות מבט שונות, להבין את כוונתן החיובית עבורנו ואפילו להגיע להבנת מקורן בעבר, וכמובן בעזרת הטכניקות השונות של ה- NLP, לשחרר אותן (כי הן לא באמת מגנות או מונעות שום דבר) ובמקומן לחוות חופש ואמון שיישארו לתמיד.
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטאז'ריםאליאור10/07/2011
שלום שמי אליאור ואני מחפש סטאז'רים שלnlp בגלל מצבי הכלכלי שלא מאפשר לי לקחת מטפל בתשלום תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטאז'רים - תגובה
זהבית טוב03/09/2011שלום אליאור
פנה למכון רטר
הם יוכלו להפנות אותך
אתה יכול לבקש שהמנחים יהיו כאלה שלומדים שנה ב'
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס - NLPדני שפירא10/06/2011
שאלה לזהבית,
האם קיימת אפשרות לעזור לחולה קוליטיס (דלקת של המעי הגס) באמצעות שיטת ה - NLP ? במה העזרה באה לידי ביטוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס - NLP - תגובה
זהבית טוב11/06/2011שלום לך דני
ב NLP ודמיון מודרך, ישנן אפשרויות רבות שיכולות ליצור שינוים גם ברמה הפיזית. וכמו כן גם לתרפיית קו הזמן שנוצרה מתוך ה NLP.
מכיוון שלחץ נפשי, מתח ואירועים שנחווים כקשים עלולים להחמיר את הסימפטומים של המחלה (קוליטיס).
דמיון מודרך שיחזק משאבי התמודדות ו/או יגדיל את היכולת לחוות את המציאות ממקום של שקט פנימי/רגיעה יכול לאפשר שינוי.
בדמיון מודרך אפשר גם ליצור הרפייה מותאמת אישית שתאפשר בעזרת דימויים (מעולמו ובמילותיו של המונחה) ליצור שינוי פיזי.
דוגמאות לשינויים פיזיים שנוצרים בדמיון אפשר למצוא למשל בספרים : "ריפוי קוונטי" של ד"ר דיפאק צ'ופרה, או "להיות שוב בריא" של ד"ר סימונטון ועוד...
יש האומרים שלמרות שהסיבות למחלה זו גנטיות/תזונתיות/חיסוניות, הטריגר להתפרצות, הוא נפשי (מתח מסיבות שונות).
ב NLP ישנן טכניקות שמאפשרות למונחה, ל"הגיע" לרגע שלפני ולבדוק איך הוא יכול היה לחוות את אותו מצב שפעם גרם להתפרצות בדרך מעצימה.
ומכיוון שאחת התכונות של המוח שהוא לא מבדיל בין מציאות לדמיון, השינוי מתרחש גם ברמה הפיזית.
וישנה גם שיטת ה TLT = תירפיית קו הזמן.
עלה שיטה בקצרה: הלא מודע שלנו שומר את כל הזכרונות והחוויות שלנו , כשאחת הדרכים שהוא עושה זאת היא על פני רצף של קו זמן. קו הזמן נחווה אצל כל אחד מאיתנו בדרך שונה.
"נלפיסט" בשם טד ג'יימס פיתח את הטכניקה שמבוססת על NLP ומאפשרת פריצת דרך ושינויים ברמות שונות בזמן קצר, בד"כ במפגש מרוכז אחד של כ 8-10 שעות, שמהווה תחילתו של שינוי משמעותי.
המשך סוף שבוע נעים
:)
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס - NLP
דני שפירא12/06/2011תודה על תשובתך המפורטת, האם יש משמעות לעיתוי הטיפול מבחינת המחלה ? (התלקחות, רימיסיה), האם הטיפול ב - TLT הוא במפגש אחד (?) של 8-10 שעות ? מה כולל הטיפול ?
בתודה מראש,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס - NLP - תגובה
זהבית טוב12/06/2011הי דני
ב TLT יש שתי אפשרויות, או במפגש אחד של 8-10 שעות או שניתן לחלק אותו לשני מפגשים של כ 5-4 שעות כל אחד.
אם מחלקים לשני מפגשים יש חשיבות לכך שיהיו יום אחרי יום. (לעיתים במידה ואין אפשרות אחרת, ניתן לרווח - עם יום שמפריד בין שני המפגשים).
לרצף ולאינטנסיביות יש משמעות - וזו אחת הסיבות שמפגשים אלה נקראים "פריצת דרך".
העיתוי מבחינת המחלה לא מאוד משמעותי, אך מכיוון שזה מפגש ארוך חשוב שלמונחה תהיה יכולת פיזית לעמוד בכך. (ולכן למרות שבד"כ המפגש בישיבה, אפשרי שהמונחה ישכב בחלק מהזמן או כולו אם יש צורך, וניתן גם לערוך הפסקות קטנות לאוכל/שתייה).
המפגש כולל בין השאר: ראיון, גילוי קו הזמן ,גילוי רגשות+החלטות+אמונות מגבילים/ות, שחרור ושינוי רגשות+החלטות+אמונות מגבילים/ות, יצירת מטרה מוגדרת היטב, הצבת מטרה על קו הזמן.
כמו כן, במידת הצורך ובהתאמה ,תוספת של מספר טכניקות NLP .
בנוסף, מכיוון שזהו מפגש/ים ארוך/ים במיוחד מומלץ להפגש עם המנחה למפגש
הכרות קצר לפני, לבדוק את ה "כימיה" .
אשמח לענות לעוד שאלות
המשך יום טוב
זהבית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NLP ככלי עזר למכירות ובכללינתי07/06/2011
שלום :)
אני עובד כנציג מכירות ושמעתי שבשיטת NLP אפשר להשפיע על דעות של אנשים ולגרום להם לעשות מה שהם רוצים על ידי דברים שאני עושה ואומר.. בנוסף הבנתי שזה יכול לעזור גם עם בחורות..
לא שיש לי בעיה עם אנשים בכללי אני מאוד חברותי אני פשוט רציתי לדעת איך לשפר את יכולת השכנוע שלי ואם השיטה הזאת יכולה לעבוד בשבילי....
על איזה ספר בעברית את ממליצה לי??
תודה רבה מראש!!! :):)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NLP ככלי עזר למכירות ובכללי - תגובה
אילה אורי09/06/2011נתי שלום רב,
לדעתי יכולת השכנוע שלנו תלויה בראש וראשונה בשכנוע הפנימי שלנו עצמנו שמה שאנו אומרים, וכמובן מה שאנו חושבים ומאמינים בו עוד לפני שאנו אומרים אותו, הוא נכון ואמיתי. כשאנו מביאים את האמת שלנו, המסר הזה עובר לאחרים.
בעיניי NLP לא נועד להשפיע על דעות של אנשים ולגרום להם לעשות מה שאנחנו רוצים (האם לא לכך התכוונת? כתבת "לגרום להם לעשות מה שהם רוצים"), ואם משתמשים בו למטרה זו, הרי שעלול להיות בכך אפילו ניצול מסויים לרעה של מערכת כלים שעשויה להוביל לשינויים נפלאים, מצמיחים ומעצימים.
האם באמת היינו רוצים לגרום לאחרים לעשות את מה שאנחנו רוצים?
או שהיינו מעדיפים להעביר את המסר שלנו ואת עצמנו באופן שיאפשר להרבה אנשים להגיד לעצמם " את זה אני רוצה"? שהרצון הזה יהיה חופשי ויהיה מבוסס על הבחירה שלהם?
אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי. לדעתי אין דרך באמת לגרום למישהו לעשות משהו,
וזה צריך להיות בתודעה שלנו, בין אם אנחנו מטפלים ובין אם אנו אנשי מכירות, אחרת נוצר לחץ בקשר עם הלקוחות או המטופלים ואנחנו עצמנו מהצד המטפל או המוכר נידונים לא פעם לאכזבה. במילה אחת - "לשחרר"...
דרך ה- NLP ניתן ללמוד כלים ליצירת קשר טוב ומהיר עם אנשים, ויחד עם זאת הכלים לא מחליפים את ההתכוונות, את ההקשבה האמיתית, את הזיהוי של התגובות, את שאילת השאלות הנכונות.
הספרים בעברית שאני ממליצה עליהם: "הכוח הטמון במוח" מאת ריצ'רד בנדלר (ממפתחי ה- NLP), "להעיר את הענק שבפנים" מאת אנתוני רובינס ו"התשובה" מאת ג'ון אסאראף ומאריי סמית.
בברכה ובהצלחה בכל התחומים,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNLPעסקי
אייל רחוביצקי13/06/2011NLP הוא בראש ובראשונה אוסף של כלים שמטרתם להשפיע וכמו שסכין יכולה ביד מנתח אומן לעשות פלאים וביד אחרת לעשות שמות גם הNLP
מי שרוצה ללמוד איך להיות אדם משפיע יותר ואפקטיבי יותר בחיים ימצא בתחום את מה שהוא מבקש ואף הרבה הרבה יותר
אם אתה רוצה להשתמש בNLP לצורך מניפולציות לא טובות זה יחזור אליך בצורה לא טובה , אם תחליט להשתמש בו ליצירת שינויים טובים זה ישפיע עליך לטובה .
למידע נוסף ניתן לפנות אלי
אני אשמח לעזור במידה ואוכל או להפנות לעמיתים מיומנים בתחום
אייל רחוביצקי
Master practitioner of NLP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מעוניין להירשם לקורס NLP?ורד אביגדול06/06/2011
היי לכולם, שבוע טוב :)
יצא לי לעקוב פה אחר דיונים..התחום עצמו התחיל מאוד לעניין אותי (אני אישית צריכה לפתח את הביטחון העצמי שלי, אם אני רוצה שהעסק אצלי יתחיל לתקתק).
נתקלתי באתר שמציע מבצע 50% על קורס NLP מלא (כפי שכתוב מדובר על 12 מפגשים). מישהו רוצה אולי להתחלק?
עשיתי תחקיר קצר על המרצה ליאור ברקן, והבנתי שהוא אישיות רצינית בתחום. אשמח לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מעוניין להירשם לקורס NLP? - תגובה
זהבית טוב03/09/2011ורד
טוב שהחלטת לפנות ללמודי NLP
אני בטוחה שזה יעשיר אותך ויאפשר לך להרחיב את אפשרויות הבחירה שלך.
כמה שעות כולל כל מפגש בקורס שאת מדברת עליו?
ולמה הכוונה בלהתחלק?
בכל מקרה בהצלחה.
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוד NLP אצל ליאור ברקן ואמיל קפון
אייל רחוביצקי13/06/2011קודם כל ברכות על ההתעניינות בתחום שיכול להזניק את החיים שלך קדימה אם רק תבחרי לעשות כך עכשיו.
אני למדתי אצל ליאור ואמיל והיום כבוגר קורס MASTER PRACTITIONER אני בהחלט יכול להמליץ בחום
אני לא מכיר בית ספר טוב יותר בתחום מכיוון ששיטת הלימוד והאינטגרציה שם מלמדי לא קיימת במקומות אחרים .
כמוכן האיזון בין הצד הטיפולי והעסקי יוצר יתרון משמעותי על בתי ספר אחרים
מי שרוצה מידע נוסף מוזמן לפנות אלי
אייל רחוביצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודע איפה עוד למדת
אלי26/08/2011אבל כאחד שלמד בכמה בתי ספר,
אני יכול לומר לך שהקורס של ליאור ואמיל שהיה הקצר ביותר היה גם השטחי ביותר שפגשתי.
אמנם בהתחלה הייתי בטוח שזה הקורס הטוב ביותר - עד שנתקלתי בקורסים אחרים!
ב NLP+ הם הלכו הרבה יותר מעמיק בצורה משמעותית לכל מי שרוצה להיות מטפל טוב וכך גם אצל אריה כגן
ושמעתי שאצל מיקי ברקל אפשר ללמוד גם למטרת השפעה ומכירות.
כל הקורסים הללו הם פי כמה וכמה הרבה יותר מעמיקים!
תעשה חיפוש באינטרנט ותבחן איך בדיוק מלמדים בבתי הספר האחרים, אתה עלול לגלות שהמיומנויות והידע שלך יחסית נמוכים לתלמידים של בתי הספר האחרים.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להשמיץ
אייל רחוביצקי30/08/2011אני מרוצה מאוד מהמקום בו למדתי , כמו כן אני שמח שאתה מרוצה מהמקום בו למדת.
למזלנו בעולמנו לכל אחד מותר שיהיו שיקולים אחרים בבחירת המקום בו ילמד.
אי יכול להשביע את דעתך לגבי ידע שלי. לטעמי קיבלתי המון מהלימוד במקום בו למדתי וכמו כן קיבלתי את הכלים להמשיך ולהתעמק כמו שאני עושה בשנים האחרונות בנוסף.
אני רוצה לציין שלימודים בסיסיים הם לימודים בסיסיים ומעבר לכך יש צורך במאות שעות תרגול והשקעה ולימוד וחזרה ועשיה.
בנוסף מכיוון שלכל אחד מטרה שונה בכניסה ללימודים טבעי שהתוצאות יהיו שונות.
אם אתה לא היית מרוצה מהלימוד שלך זה חבל אך כפי שאתה מציין היום אתה מאושר ומרוצה אחרי שלמדת בהרבה מקומות אחרים ואם כך הדבר הרשה לי לשאול למה היה צורך ללמוד ב4 מקומות שונים כפי שציינת.
לא חבל על הכסף שלך ?
ואם זה לא המצב ולא למדת שם האם הגיוני שתשפוט ?
שיהיה לך יום טוב ולכל מי שמתענין בתחום אני בפירוש ממליץ לדבר עם מי שמובל את מסלולי ההכשרה כדי להבין יותר טוב למה לצפות בכל אחת מההכשרות כי קורס בסיס ניתן ללמוד בשבוע וניתן בשנה תלוי לאן הולכים, אך קחו בחשבון שהעיקר מה עושים עם מה שלומדים ולא רק לדעת תיאוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להשמיץ - תגובה
זהבית טוב03/09/2011שלום לכם
כמה הארות:
מאוד מעשיר ללמוד אצל מספר מנחים
קורס NLP Practitioner נע בין 90-120 שעות
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח עם בנותאור29/05/2011
שמי אור, אני בן 31. אני יוצא לדייטים לעתים רחוקות, ושזה קורה זה אף פעם לא מגיע לדייט השני. כאילו שאני משדר משהו לא מספיק טוב. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח עם בנות - תגובה
אילה אורי29/05/2011אור שלום רב,
תודה על שאלתך המעידה על כנות ורצון אמיתי להבין ולפתור ולשפר את התחום הזה בחייך.
מה שאפשר וכדאי לעשות הוא לזהות ולהבין קודם כל את תפיסותיך, אמונותיך ורגשותיך
לגבי עצמך, לגבי זוגיות ולגבי עצמך בזוגיות.
האם לדעתך יש קשר בין העובדה שאתה יוצא לדייטים לעיתים רחוקות לבין מה שקורה בדייט עצמו, שאולי מוביל לכך שלא יהיה דייט שני?
אם כן, משהו הקשר לדעתך? הקשר יכול להתבטא בהתנהגותך לפני, אחרי ובמהלך הדייט, למחשבותיך ואולי גם לרגשותיך, אם אתה מצליח לזהותם בהקשר זה.
אני לא בטוחה שניתן לפתור את העניין בפורום, אולי רק להתחיל לזהות ולהבין את מקור הקושי.
כיוון שזוגיות מעסיקה אותך, המלצתי היא שתיפגש מספר פעמים עם מטפל/ת מוסמכ/ת ב- NLP ודמיון מודרך על מנת לטפל בקושי או בחסימה שתזהה בהקשר זה.
המטרה שתוכל להציב לעצמך בטיפול עשויה להיות להרגיש חופשי ומשוחרר ליזום דייטים או להיענות להזמנות, לצאת וליהנות בדייט אפילו ללא קשר להמשך, ולאפשר לעצמך הזדמנויות ליצור בחייך את הזוגיות שתרצה.
בברכה חמה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפל או מטפלת NLP דימיון מודרךגלי18/05/2011
אני בת 53 ומעוניינת במטפל או מטפלת בתחום הזוגיות באזור אשקלון או קרית גת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל או מטפלת NLP דימיון מודרך - תגובה
אילה אורי22/05/2011גלי שלום,
אולי אני כותבת כאן משהו שאת כבר יודעת ולכך התכוונת, אבל גם לטובת הקוראים האחרים -
הטיפול ב- NLP ודמיון מודרך לרוב מתבצע כטיפול פרטני ולא זוגי.
המטופל יכול כמובן לבחור לעבור שינוי שישפר כל תחום בחייו, כולל זוגיות,
אך בטיפול עובדים על החלק בי שקשור למצב הזוגיות, ולא על האחר.
בברכה ומקווה שתפגשי את המטפל/ת שנכונ/ה עבורך.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)