פורום NLP דמיון מודרך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באג בחשיבה..
    אלי
    16/05/2011

שלום רב

אני בחור בן 30. נראה לי שהצלחתי להגדיר משהו לגבי עצמי. רציתי לשאול אם זה נשמע מוכר למישהו, אם זה נשמע הגיוני, או אולי לא הגיוני ולא נכון.
    ואם זה נכון, מה אפשר לעשות עם זה? והאם זה בכלל מתאים לפורום NLP ?

יש לי קושי גדול בהבנה.
    שמתי לב שכשאני נחשף למידע / מחשבה חדשים, אם יש משהו קטן בכל המכלול של המידע החדש שנראה לי לא הגיוני, לא נכון, הנפש שלי לא מקבלת את כל המידע החדש, ואני חווה את זה כלא מבין כלום. בדגש על כלום!. כאילו הנפש שלי לא מסוגלת לעכל את זה ולכן היא דוחה את הכל.
    אם זה נכון, הגורם לקושי שלי בהבנה הוא רגשי. ואם היה ניתן להתגבר על הקושי הרגשי הזה, הייתי מבין את המידע החדש בכללותו, ומסתייג מפרט קטן זה או אחר.

מה דעתכם? האם הגיוני?..

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באג בחשיבה..

הוספת תגובה

• באג בחשיבה.. - תגובה

אילה אורי
    16/05/2011

אלי שלום רב,

לדעתי הסקת נכון שהקושי בהבנה הוא רגשי, ולדעתי בהחלט ניתן להתגבר על קושי רגשי זה ע"י כך שקודם כל מזהים איזה רגש מתעורר בתגובה (כעס? מבוכה? חוסר אונים?) ומתמודדים עם הרגש הזה ועם זכרונות שאולי קשורים לפעמים אחרות בחיים שבהם לא הבנת משהו, ויוצרים השלמה ופיוס.

אני זוכרת שבאחת מסדנאות "המסע" למטפלים שבהן השתתפתי, נאמר פרט מידע לגבי קביעת מין העובר, שסתר את מה שלמדתי באוניברסיטה. אני זוכרת שההתנגדות שנוצרה בתוכי מילאה אז את כל מחשבתי וישותי עד כדי כך שחוויתי קושי גדול להקשיב ולהפנים את המידע שהגיע לאחר מכן.
    אני זוכרת שגם התעורר בי כעס רב למשמע הדברים (אולי אותו כעס שחוו אנשים בתקופות שבה מדענים כמו גליליאו גליללי הציגו נתונים שסתרו את התפיסה הקיימת, למשל על כך שכדור הארץ נמצא בתנועה ולא עומד במקום).

התלבטתי אם למחות, לנסות להעמיד דברים על דיוקם, ולבסוף החלטתי "לשים את זה בצד" ולטפל בזה בשלב מאוחר יותר כדי לא להפסיד את הסדנה.
    גם היכולת לשים משהו "בצד" היא יכולת שניתן לפתח בעזרת ה- NLP והדמיון המודרך.

כאשר שבתי מהסדנה ביררתי את העניין עם מורה לביולוגיה, ולהפתעתי התברר לי שמאז שלמדתי באוניברסיטה הידע התעדכן ואותו פרט מידע שנאמר בסדנה אכן היה נכון...

כך שאני בהחלט מסכימה ששאלתך ומסקנותיך הגיוניות, והקושי הזה לא חייב להמשיך להפריע לך, הוא יכול להיות עבורך הסמן לשחרור וללמידה קלה יותר בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באג בחשיבה..

אלי
    16/05/2011

שלום איילה
    תודה רבה על המענה המהיר!

יכול להיות שמה שאני מרגיש זה חרדה..

האם ל - NLP יש יכולת לעזור בזה באופן יותר יעיל משיטות אחרות בפסיכולוגיה המטפלות בחרדה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באג בחשיבה.. - תגובה

אילה אורי
    16/05/2011

שלום אלי,

נהדר שזיהית את הרגש הזה, גם אם אינך בטוח בו לחלוטין. הזיהוי הזה חשוב כדי לדעת עם מה בעצם אתה מתמודד.

מנסיוני ונסיונם של אחרים ל- NLP ולדמיון המודרך אכן יש יעילות גבוהה בטיפול בחרדות, אני אישית מוסיפה לטיפול גם כלים משיטת "המסע" שגם היא מבוססת על הדמיון והתודעה.
    אינני יודעת להשוות לשיטות פסיכולוגיות אחרות, אך מה שאני כן יודעת, הוא שהשיטה מאפשרת התמודדות שהיא חווייתית - במקום "לדבר על זה", נכנסים לחוויה חושית שמאפשרת את התובנות והשינוי.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אלי
    17/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת סרטן
    שמעון
    12/05/2011

שלום, אשתי חולה בסרטן וכנראה נמצאת בחודשים האחרונים לחייה . היא בת 67 . יש לה חרדות מהמוות . היא מאוד חוששת . שמעתי על שיטת הדמיון המודרך ורציתי לדעת אם זה מתאים במקרה שלנו והאם ניתן שהמטפל יגיע לבית החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    חולת סרטן

הוספת תגובה

• חולת סרטן - תגובה

אילה אורי
    15/05/2011

שמעון שלום רב,

תודה שהפנית לפורום שלנו שאלה כה רגישה.

טיפול בדמיון מודרך עשוי לעזור להתמודד עם החרדות, להרגיע את הגוף והתודעה, לאפשר שינה רגועה יותר ולהפחית כאב פיסי במידה שאשתך סובלת מכאבים.

במקרים מסויימים ניתן שהמטפל יגיע לבית החולים, כמובן זה תלוי בנכונות הן של המטפל/ת והן שלך ושל אשתך לקחת בחשבון שאולי הטיפול יופרע ויצטרכו להיות בו הפסקות עקב הטיפול הרפואי השוטף.

אני עצמי טיפלתי באישה שהיתה מאושפזת בבית החולים תל השומר, ויודעת מנסיוני שגם אם אין במחלקה ממש מקום שקט שבו ניתן לקיים את הטיפול, עדיין ניתן להגיע לרגיעה, לדמיין ולהיעזר במקרים רבים במוסיקה נעימה, מרגיעה ומעודדת.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, המספר שלי מופיע בראש הפורום.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת סרטן - תשובה

עמי מנוקיאן
    17/05/2011

שלום שמעון.
    צר לי לשמוע על מקרה זה.אבי נפטר מסרטן לפני 5 שנים כך שאני מבין אותך היטב.
    יש להבין שלחרדה במקרה זה יש בסיס אמיתי ומוחשי.
    אני מטפל מוסמך בNLP ודמיון מודרך ומטפל בשיטות אלו יום יום.
    אך במקרה שלך הייתי מציע שיטת טיפול עוצמתית יותר שנקראת EMI.
    השיטה באה מNLP ומתבססת על תנועות עיניים. שיטה מאוד יעילה בטיפול בחרדה ופוסט טראומה. השאלה אם החולה מסוגלת לשבת ולהיות בריכוז במשך שהע שעה וחצי.בנוסף הייתי ממליץ גם לקחת כדורי הרגעה מה שאף פעם לא מציע כמעט לאף אחד.כפי שציינתי זה מקרה יוצא דופן.דמיון מודרך יכול קצת להרגיע אך לא יהיה ממש אפקטיבי. אם יהיה צורך בכך אשמח לעזור לך וגם להגיע לבית החולים.אם מדובר באזור המרכז.כמובן ללא תשלום.
    הדבר החשוב ביותר עבור אשתך - זה חום ואהבה מצדך ומצד כל המשפחה.אין תחליף לזה. תהיו איתה כמה שיותר.אל תעזבו אותה לבד לזמן רב.יש אנשים שחושבים שכבר אין מה לעשות ועקב זה אפילו לא מבקרים את החולה.זאת טעות גדולה מאד.
    כל עוד אדם חי צריך לתת לו תקווה ולתת תחושה שהחיים ממשיכים.ההבדל היחיד בתפיסה לגבי המוות בין אדם בריא וחולה סופני הוא בכך שאדם בריא לא יודע מתי יגיע יומו וממשיך לחיות כאילו יחי לנצח למרות שיכול למות גם לפני חולה סופני,וחולה יודע שלא נשאר לו זמן רב.תערבו את כל המשפחה כולל גם את הנחדים.בסוף הדרך לאנשים חשוב לתת ולקבל אהבה.
    בברכה - עמי מנוקיאן.
    מרצה ומנהל מרכז ללימוד שיטות פסיכותרפיה מתקדמות New MInd.
    מנהל רכז טיפולי "אחד על אחד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת סרטן - תשובה - תגובה

אילה אורי
    17/05/2011

עמי, תודה על תגובתך שבאה ממקום כל כך אישי, על הסבריך ונכונותך לעזור, מי יתן שתוכל לסייע.

לשמעון, רציתי להוסיף - אל תשכח את עצמך.
    אתה עצמך מתמודד עם קושי רגשי ופיסי רב וגם לך חשוב לקבל תמיכה, יכולת שיתוף ועזרה.
    פעמים רבות חברים טובים עשויים להיות מקור התמיכה הזה, אך במידה שזו לא אפשרות עבורך, ייתכן שלך עצמך כדאי להיעזר בטיפול מקצועי פרטני או בקבוצת תמיכה למשפחות של חולי סרטן, למשל דרך ארגון ח.ס.ן (ראשי תיבות של "חולי סרטן נלחמים", יש קבוצות תמיכה מעורבות לחולים ולבני משפחות, וייתכן שגם קבוצות לבני משפחה בלבד).

אשמח לעזור במידע נוסף,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנה לאיזון אכילת יתר ללא דיאטה
    אילה אורי
    01/05/2011

את יכולה לדבר הרבה על הרגלי האכילה שלך...
    עם נשים שיקשיבו, יזדהו ויעזרו לך

שישי בבוקר.

סידורים, קניות, אולי קפה עם חברה.

בואי לעשות משהו שבאמת יתן לך כוחות ולהיות חלק ממקום שבו יראו את מי שאת באמת, יבינו אותך, יתמכו בך ויקבלו אותך. בדיוק כפי שאת.

אם אכילת היתר מטרידה אותך והיית רוצה להשתחרר ממנה וללמוד לאהוב את עצמך ואת גופך, אני מזמינה אותך להשתתף בסדנה לאיזון אכילת יתר בגישת "הרבדים".
    ביחד, בחברת נשים נוספות שיודעות בדיוק מה את עוברת, תוכלי לשתף, להטען ולהתמלא, ולחוות תהליך עמוק ומשמעותי של שינוי והיכרות מחודשת עם עצמך משבוע לשבוע.

הקבוצה הקרובה תיפתח ביום ששי 13/5/11 בשעה 9:15 בבוקר.
    בסדנה 10 מפגשים, בני שלוש שעות כל אחד, בקבוצה קטנה ואינטימית בת 8-12 משתתפות.
    לפרטים ניתן לפנות אליי.

בברכה, אילה

הוספת תגובה

• סדנה לאיזון אכילת יתר ללא דיאטה - תגובה

זהבית טוב
    02/05/2011

בהצלחה אילה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיטציות
    אור
    20/04/2011

עשיתי ויפאסנה בהודו וכשחזרתי הרגשתי את הצורך הזה בחיים, אבל אני לא מוצאת כיצד לעשות זאת. האם דמיון מודרך קשור לדרכי חשיבה שיש במדיטציה?

לקביעת תור
    סגירה
    מדיטציות

הוספת תגובה

• מדיטציות - תגובה

אילה אורי
    20/04/2011

שלום אור,

האם בדרכי החשיבה את מתכוונת לשקט פנימי, למיקוד במשהו מסוים?

מדיטציות רבות שאני מכירה משתמשות בדמיון מודרך לצורך הסחת המודע מהמחשבות ה"רגילות", לצורך הובלה של התודעה ל"מקום אחר" שהוא שונה מהההתנהלות היומיומית וגם לצורך עבודה פנימית ויצירת שינוי בעזרת דימויים - למשל ניקיון פנימי ממועקות, דאגות, מתח או פחדים ע"י כך שמדמיינים שחומר מסויים שוטף את הגוף מבפנים (מים מרפאים, חול טהור ומרפא) או שמדמיינים שמדריך רוחני מבצע ניקיון של הגוף, התאים, המוח וכו' בעזרת מכשיר ניקוי כלשהו (מטאטא, נוצה, ספוג) או אור מרפא.

אפשר גם להיטען במשאבים וכוחות פנימיים, או יותר נכון להתחבר לכוחות אלה, שכבר קיימים בתוכנו, ע"י דימוי כמו שתיית שיקוי קסמים שמכיל את אותם כוחות.

מקווה שעניתי על שאלתך, ובמידה שלא, אשמח שתפרטי יותר למה כוונתך.

מועדים לשמחה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך ומדיטציות

NLP PLUS
    22/04/2011

הי אור,

דמיון מודרך אכן משיק באופן מסוים למדיטציה.
    גם במדיטציה וגם בדמיון מודרך המוח עובר אט אט לפעולה בתדר מסוים הנקרא גלי אלפא.
    גלי אלפא הם גלי הפעילות החשמלית של המוח בשעת הרגיעה שלפני ההירדמות. הם נמדדים באמצעות רישום אלקטרוני של אלקטרו-אנצפאלו-גראם (EEG), ואחד מסימני ההיכר שלהם הוא צורת הרישום הסדורה, המזכירה שיני מסרק. כשאדם עוצם את עיניו ונרגע, משתנה הפעילות החשמלית במוחו ממצב של ערנות (שהפעילות החשמלית בו היא של גלי ביתא המהירים), למצב של התרגעות ופעילות איטית של גלי המוח. מהירותם של גלי האלפא היא של 8-12 MHz, אך כל הפרעה במצב הרגיעה, פתיחת העיניים וחזרה לערנות, תעלה מיד את קצב הפעילות ותעלים את גלי האלפא. ניתן ללמוד כיצד לייצר בדרך רצונית גלי אלפא וכך להפחית מתח ולסייע בהתמודדות עם בעיות גם באמצעות מדיטציה וגם באמצעות הקשבה סדירה להדמיון מודרכות.
    לאחר מדיטציה או דמיון מודרך של כ-20-30 דקות בדרך כלל אנו חווים הרגשת רעננות ונינוחות, כמו לאחר שינה טובה.

ההבדל בין מדיטציה לדמיון מודרך הוא שבמדיטציה מתרכזים במנטרה מסוימת וחוזרים עליה שוב ושוב, או בדבר מה חדגוני על מנת לסייע בהפחתת השפעתן של מחשבות מטרידות.
    דמיון מודרך דומה יותר להקשבה לסיפור מרגיע בעל תוכן עשיר בפרטים ובתיאור חושני (צבעים, קולות, תחושות וכו) כשבסיפור נעשה שימוש במטאפורות אוניברסאליות (מתאימות לכולם) אשר מתפתחות ומשתנות במטרה להעצים ולרפא את השומע.

מטבע הדברים, קשה יותר להתרכז במדיטציה משום שזו עבודה עצמית הדורשת ריכוז ומחוייבות.
    קל יותר להתמסר לטקסטים מוכנים ומוקלטים של דמיון מודרך, להתרווח במקום נוח כלשהו 'ולהיעלם' אל תוך חלום לפרק זמן קצר אך מועיל.
    יש היום טקסטים רבים מוקלטים, אשר רמתם משתנה אך כולם בסופו של דבר מספקים הזדמנות להירגע ולשחרר מתחים מיותרים.
    גם אם לא תחזרי לשגרת המדיטציה המצוינת של הודו,
    תוכלי להשיג לך כמה 'סיפורים מודרכים' שכאלה ולהירגע כשאת שומעת אותם באוזניות בכל מקום שמתאפשר לך (רק לא בנסיעה!!!), זה בהחלט יעיל ואני בטוחה שתמצאי שזו פשרה מתוקה ונעימה, שיכולה לספק חלק מהצורך שלך לאיכות חיים פנימית.

בהצלחה!
    NLP PLUS

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להכניס את חיי לסדר
    עדנה
    10/04/2011

ערב טוב, אני אם לשלושה, ומאז ומתמיד הייתי בן אדם שקשה לו להביא דברים לפעולה. כשהילדים היו קטנים לא הייתה ברירה והייתי סביבם, עכשיו כשאני צריכה לדאוג לעצמי אני פשוט לא מסוגלת וטובעת בעומס הכללי של העבודה התובענית. אני מדברת על כניסה להרגלים בריאים כמו כושר ותזונה שפשוט אין לי את היכולת להתחיל... אין לי את השלווה הנפשית לזה אני כל הזמן מותשת

הוספת תגובה

• לא מצליחה להכניס את חיי לסדר - תגובה

אילה אורי
    10/04/2011

עדנה שלום,

הבעיה שלך מובנת מאוד. יחד עם זאת שכמו רבים אחרים את נמצאת בלחץ זמן, עומס משימות ועבודה תובענית,אני מבינה מפנייתך שאת שואפת לא להיות אחת מאלה שנסחפים עם הזרם התובעני והטובעני של החיים, אלא להגיע למצב שתצליחי להציב לעצמך סדר עדיפויות אישי וגם לעמוד בו.

בטיפול ב- NLP ודמיון מודרך תוכלי קודם כל להגיע למצב של הגדרה מוחשית ומעשית של מה את רוצה, ואיך תיראי, מה תראי, מה תחשבי, מה תחושי, מה תרגישי ומה תשמעי כאשר תהיי במצב הרצוי, ממש תצרי תמונה דמיונית מיטבית שתוכלי להתחבר אליה ותהיה עבורך ההשראה.

לאחר מכן ניתן יהיה לבדוק מה מונע ממך כיום לחיות את חייך בדיוק כפי שהיית רוצה לחיות אותם. ייתכן שאת חושבת שאת יודעת בדיוק מה מונע ממך, ושאם רק היית צריכה לעבוד פחות, או שהיתה לך יותר עזרה וכדומה כבר היית חיה בדיוק כפי שאת רוצה לחיות.
    ייתכן שבטיפול תגלי שקיימים מניעים עמוקים יותר שלא היית מודעת להם, לכך שנוצר עומס כזה בחייך, לכך שאת מוצאת את עצמך מותשת כל הזמן.
    מניעים אלה עשויים להיות אמונות מגבילות בנוגע לעצמך ולחיים, או הימנעות ממצבים המעוררים איום או פחד.
    בטיפול נכון תוכלי לזהות אמונות או מצבים אלה וליצור בהם שינוי שיביא לכך שתוכלי להרגיש משוחררת ושלמה יותר, ולבחור מתוך גמישות רבה יותר את בחירותייך.

בהצלחה וחג שמח ומבורך,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימוד טכניקות חדשות של דמיון מודרך
    אבי
    29/03/2011

שלום לכולם.לאחרונה קבלתי מייל עם סדנה די מעניינת בעייני.לימוד טכניקות של דמיון מודרך עם אורח מצרפת - ראש האגודה להיפנוזה רפואית של צרפת ויושב ראש האגודה של רפואה סינית של צרפת שמגיע לארץ בחודש יוני.
    מדובר באישיות מאוד רצינית.מה אתם חושבים על זה?כמו שהבנתי הוא יילמד טכניקות לטיפול בסטרס,חרדות,דיכאון ועוד...

הוספת תגובה

• לימוד טכניקות חדשות של דמיון מודרך - תגובה

זהבית טוב
    30/03/2011

שלום אבי

עושה רושם של סדנה מעניינת במיוחד.
    ובכלל, תמיד טוב לחוות עוד מורים/מטפלים שנקודות המבט שלהם או הדרך שבה הם מעבירים את הידע שונה, זה מאיר תובנות חדשות אצל המאזין.

אכן נשמע שמדובר באישיות מאוד רצינית .

האם יש לך רקע קודם בדמיון מודרך או NLP?

במידה ומתאים לך לשתף, נשמח לקבל פרטים על הסדנה.

המשך יום טוב
    זהבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש תקוע
    ניר
    22/03/2011

שלום לכן, אני בן 32, גר אצל ההורים, מחפש עבודה כבר חודשים על גבי חודשים ולא מוצא כלום.
    נראה לי שדי איבדתי את החשק להתקדם בחיים, שלא לדבר על למצוא אהבה...

יש לי חבר שכל הזמן קורא לי לצאת לפעולה, לעשות דברים, אבל אין לי כוח אליו, וקצת רבנו והפסקנו לדבר. ככה שאפילו מהחברים שלי אני מנותק.

אני לא יודע מה לעשות כי אני פשוט מרגיש שאין לי כוחות לצאת מזה בכלל.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש תקוע

הוספת תגובה

• מרגיש תקוע - תגובה

אילה אורי
    23/03/2011

ניר שלום רב,

עצם זה שפנית לפורום, זו כבר עשייה במטרה לעזור לעצמך, תוקיר את עצמך על כך.

משאלתך לא ברור מה קדם להתפתחות המצב - האם היה אירוע כלשהו כמו למשל פיטורים מהעבודה?
    במידה שהיה אירוע שחווית בו אבדן, גם עם זה אבדן עבודה, אין ספק שיש תהליך רגשי של עיבוד וקבלה, אבל ופרידה, שצריך לעבור אותו.

טיפול ב- NLP ודמיון מודרך יוכל לסייע לך להיזכר בכוחות ובמשאבים שלך, להתחבר אליהם מחדש, להיזכר מה אתה אוהב לעשות ומה מרגש אותך, ומפגישה לפגישה לעבור תהליך של התעוררות מחדש אל מי שאתה באמת, כך שתוכל ליצור בחייך בהדרגה תכנים, עבודה, אהבה, עצמאות, וכל מה שחשוב לך שיהיה בהם.
    ייתכן שעכשיו אתה מרגיש שאין לך בכלל כוחות לצאת מזה. העניין הוא שבטיפול או תהליך מונחה אתה יכול להיעזר ולהישען על המנחה על מנת להתרומם מחדש בכוחות עצמך.

לקבל עזרה מקצועית בנקודות מסויימות בחיים, ובעיקר בעקבות משברים, זו לא בושה,
    זו בחירה - בחירה בעצמך ובחירה בחיים.
    אני עצמי פניתי לא פעם לעזרה מקצועית מתחומים שונים, וגם כיום אני מתחזקת את עצמי ע"י טיפולים ב- NLP, דמיון מודרך ושיטת "המסע" מדי שבוע על מנת להתמודד
    בקלות ובצורה בריאה עם הקשיים שכל אחד מאיתנו חווה בחייו, ללא קשר אם הוא מטפל או בעל מקצוע אחר.

אשמח גם לשוחח איתך בטלפון.

בברכה,
    אילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנה להתמודדות רגשית עם אכילת יתר
    אילה אורי
    08/03/2011

ביום רביעי 16/3 בין השעות 19:00-22:00 תיפתח בראש העין סדנה להתמודדות עם אכילת יתר בגישת הרבדים.

גישת הרבדים מתייחסת לאכילת היתר כסימפטום ברובד ההתנהגות למצוקות מרבדים פנימיים יותר: מחשבות, אמונות, רגשות ותחושות, המביאות לבחירה באכילה כפתרון.

גישת הרבדים מאפשרת לזהות את המניעים האמיתיים העומדים מאחורי הצורך המוגבר באכילה, לפתור ולפוגג אותם אחת ולתמיד, ולהחזיר לעצמנו את היכולת והחופש לאכול בדיוק לפי צרכי הגוף באופן טבעי וללא מאמץ.

בסדנה 10 מפגשים בני 3 שעות כל אחד.

מחיר מיוחד בהרשמה מוקדמת עד יום חמישי 10/3 - במקום המחיר המלא - 960 שקלים, תינתן הנחה של 210 שקלים, וניתן לשלם ב- 3 תשלומים של 250 שקל בלבד (סה"כ 750 שקל).

לפרטים נוספים ניתן להתקשר אליי או לחפש באתר טיפול רגשי בגישת הרבדים.

בברכה, אילה

הוספת תגובה

• סדנה להתמודדות רגשית עם אכילת יתר - תגובה

זהבית טוב
    14/03/2011

בהצלחה אילה :)
    תכתבי על כך גם בדף של "קול טוב" בפייסבוק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בבוקר
    הדס
    21/02/2011

שלום, אני מתקשה להתעורר בבוקר, אם אין לי משהו מוגדר אני יכולה לישון גם עשר שעות ולצערי לפעמים זה על חשבון בעיות חשובות

איך לדעתכן אני יכולה לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בבוקר

הוספת תגובה

• תיקון

הדס
    21/02/2011

התכוונתי למטלות חשובות... פליטת פה פרוידיאנית כנראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדס

אילה אורי
    21/02/2011

הדס שלום רב,

אני בהחלט מבינה את בעייתך ואפילו במידה מסויימת יכולה להזדהות איתה... יש אנשים שזקוקים לשינה מרובה יותר מאחרים. הבעיה מתחילה כאשר השינה הופכת לסוג של מוצא מהמטלות. האם זה המצב אצלך לדעתך?

אני מבינה משאלתך שכאשר יש לך משהו מוגדר לקום עבורו את כן מצליחה להתעורר ולתפקד, וייתכן שכאשר את ממשיכה לישון זה על חשבון מטלות חשובות אך לא דחופות,
    כאלה שאולי את לא ממש נהנית לבצע ויכולות להידחות בלי שייגרם נזק ממשי?

אז אולי הפיתרון טמון בתכנון, בהגדרת ביצוע המטלות בהתאם ללוחות זמנים? או אולי כדאי לבחון את רגשותייך ביחס למטלות, האם הן מטלות שאת מציבה לעצמך או שמישהו אחר מטיל אותן עלייך?

ייתכן שעוד קצת פרטים יוסיפו מידע שעשוי להאיר את הבעיה והפיתרון באור שונה.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

הדס
    01/03/2011

אני מצליחה לקום כשיש לי משהו חשוב, אבל אני תמיד מרגישה שאני מכריחה את עצמי.

אני מתגעגעת לתחושה של לקום בבוקר בכיף, מתוך רצון לחיות את היום, כמו שהרגשתי כשטיילתי בחו"ל למשל, והייתי קמה מוקדם מרצון...

אבל אני לא מצליחה להגיע לזה ביום יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת המשך להדס

אילה אורי
    01/03/2011

הדס שלום,

אולי באמת בחיי היום יום קשה לחוות את אותה הנאה שחווים בחופשות ונסיעות לחו"ל,
    אבל ייתכן גם שהמציאות שקיימת בחייך מבחינת עיסוקייך והדברים שאת קמה אליהם, אינה ממצה או תואמת את שאיפותייך ויכולותייך, ובמידה שתעסקי בתחום שיש לך תשוקה אליו,ויסב לך סיפוק והרגשת התחדשות והנאה, גם הקימה בבוקר תהיה קלה יותר.

לכן אולי יש מקום באמת לבחון את רגשותייך כפי שהצעתי לך בתשובתי הראשונה.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת דמיון מודרך לתמיכה אחר ניתוח
    תמי
    13/02/2011

חמותי עברה ניתוח לא נעים ועכשיו מעבר להרגשה הפיסית, שהולכת ומשתפרת
    היא בעיקר צריכה לדעתנו לשנות גישה ולהתגבר על קשיים אמיתיים - פיסיים
    ונפשיים שיש לה.מאוד פסימית כרגע. רציתי לדעת אם דמיון מודרך מתאים למצבים
    כאלה, מעדיפה לשוחח בטלפון 054-9103166

הוספת תגובה

• מחפשת דמיון מודרך לתמיכה אחר ניתוח - תגובה

אילה אורי
    13/02/2011

תמי שלום,

אצור איתך קשר מחר כפי שכתבתי לך במייל.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגית
    08/02/2011

שלוםת
    האם אתם מצליחים לעשות תרגילים על עצמכם?
    או שנעזרים בחברם למקצוע.
    מעוניינת לעשות איזה תהליך עם עצמי,
    מתלבטת האם לסמוך על עצמי.....או שמא להעזר בעמית.
    מה דעתכם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

אילה אורי
    08/02/2011

חגית שלום,

אני באופן אישי מצליחה לעשות חלק מהתרגילים על עצמי, אך לעיתים נתקלת בקושי להיות גם המנחה וגם המונחה באותו תהליך ומעדיפה להתמסר להנחייה של חבר/ה למקצוע, ואז אנו "מחליפים" תהליכים, כך ששני הצדדים יוצאים מטופלים ונשכרים.

נתקלתי בלא מעט מטפלים או מנחים שמתקשים בלעשות תרגילים על עצמם ומעדיפים תמיד להיעזר בחברים למקצוע.

לדעתי לא יקרה שום דבר אם תנסי עם עצמך, תחושי ותרגישי אם מידת ההשפעה והעומק שאת מצליחה להגיע אליו, ובמידה שזה לא יספיק, או שהתוצאה לא תספק אותך, את יכולה לחזור על אותו תהליך עם עמית. סביר להניח אפילו שהתוכן שיעלה בפעם השניה יהיה שונה מהראשונה.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP והפרעות קשב
    איריס
    31/01/2011

הייתי רוצה להתנסות בטיפולי NLP, אבל יש לי בעיה שאני לא יודעת איך זה משתלב בסוג טיפול כזה: יש לי הפרעת קשב, ובדרך כלל, כשיש הרבה מלל, גם בקריאה וגם בהקשבה, דעתי מוסחת מהר מאוד מן המתרחש. גם בקריאה, בדרך כלל הרבה מלים מתחמקות ממני. כמו כן, בגלל הסיבה הזו, גם בשיטות של דמיון מודרך ומדיטציה שניסיתי בעבר, לא הצלחתי בכלל להתרכז.
    האם, בעקבות מה שתיארתי, אני יצליח לעבור טיפול NLP בצורה יעילה, או שטיפול כזה לא יעיל לטיפוסים כמוני?

לקביעת תור
    סגירה
    NLP והפרעות קשב

הוספת תגובה

• NLP והפרעות קשב - תגובה

אילה אורי
    31/01/2011

איריס שלום רב,

קשה לי לענות באופן חד משמעי על שאלתך. אני מאמינה שמטפל טוב יוכל להתאים את
    ההנחיה לקצב שלך, לחזור במידת הצורך על הנחיות אם יש צורך בכך (לי זה קורה לא פעם עם מטופלים, שאני חוזרת על הנחיות ואין עם זה שום בעיה), להמעיט במלל ולהרבות בשאלות שימקדו אותך בתחושותייך.
    כמו כן מנחה שיתאים את עצמו אלייך, יוכל להמעיט בדמיון מודרך ומדיטציות שבהן צריכים להיות פאסיביים ולהתרכז, ויוכל לשים את הדגש על טכניקות פעילות יותר שישלבו במידת הצורך עמידה ותנועה, ומעורבות מילולית שלך.

מקווה שעניתי על שאלתך ואשמח לשוחח איתך ללא התחייבות גם בטלפון.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP וטיפולי פוריות
    לולי
    25/01/2011

שלום לכן, אני בת 34, נשואה ללא ילדים, מנסה ב-3 שנים האחרונות להיכנס להריון. עוברת הזרעות. היו לי 2 הריונות שנפלו בשנה האחרונה. שמעתי שניתן להיעזר באן אל פי כדי להיכנס להריון/ לשמור עליו. לא מכירה בכלל את השיטה, אשמח לדעת האם אכן שיטה זו יכולה לעזור ואיך, וגם אשמח לקבל המלצה על מטפל/ת טוב באיזור קריות-חיפה

תודה!
    :)

לקביעת תור
    סגירה
    NLP וטיפולי פוריות

הוספת תגובה

• NLP וטיפולי פוריות - תגובה

זהבית טוב
    30/01/2011

שלום לולי :)

NLP מאפשר להעלות תבניות חשיבה ופעולה לא מודעות למודע
    וליצור שינוי.
    זה נעשה באמצעות שיחה ו"תרגילים" שונים שלעיתים נדמים במו משחק.

הגוף הפיזי שלנו מושפע ממחשבות.
    אם היית יכולה לדמיין שאת חותכת ברגע זה לימון טרי, צהוב, וריחני לשניים
    לוקחת את חציו ומטפטפת על הלשון יתכן שהיית יכולה לחוש את פיך מתמלא רוק למרות שלא היית כלל בקירבת הלימון ורק דימיינת אותו.... ואולי זה קורה אפילו עכשיו כשאת קוראת שורות אלה...
    כלומר המוח שלנו לא מבדיל בין דמיון למציאות ולכן המחשבה יצרה רוק באופן פיזי.

כך שמחשבות שלנו ואמונות שלנו (גם כאלה שאינן מודעות), יוצרות מציאות פיזית.

כש NLP מאפשר לשנות את החשיבה הלא מודעת קורים גם שינויים במציאות הפיזית בגוף.

ידוע לי על מספר הצלחות להכנס להריון בעזרת השיטה.

.לצערי אין לי שם של מטפל/ת בחיפה
    כדאי להכנס לגוגל ואולי לפנות למכון רטר ולשאול אותם.

את יכולה להכניס לגוגל : שירי ויובל
    יש להן קבוצות בנושא אך באיזור המרכז - אולי יש להן גם בצפון.

בהצלחה רבה
    זהבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ATKV
    אתי
    20/01/2011

יש לציין שלא ידעתי לאן להפנות את השאלה, אם יש פורום יותר מתאים אשמח אם תעבירו את השאלה לשם. אני בן 25 ויש לי בעיה מוזרה. אני לא יכול להתרכז כשיש אדם בסביבה. עד כאן זה נשמע לא יותר מדי מוזר. הבעיה היא שהתופעה הי ממש קיצונית כלומר עצם המחשבה על לימוד כשיש אדם אחר בבית מעוררת בי פחד. אני מרגיש כאילו האדם שנמצא איתי בבית שולט בי ויכול כל רגע לעשות רעש ואין לי שליטה בזה.. כשאני לבד או שכל השאר ישנים למשל בצהריים אני מרוכז 100%. מה ניתן לעשות? אני לא רוצה לקחת ריטלין יש אפשרות אחרת? אני כבר לוקח פרוזק, האם NLP יתאים לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ATKV

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

אילה אורי
    23/01/2011

אתי שלום,

שאלתך בהחלט מובנת ומתאימה לפורום זה.

אני מאמינה ש-NLP אכן יכול לעזור לך בתחומים הבאים:

1. ביצירת ה"הגנות" או ה"מסננות" שעשויות לעזור לך לסנן רעשים (אני מבינה שהקושי של רעשי רקע עלול להיות בלתי נסבל ומוציא לגמרי מריכוז).
    2. ביצירת אקלים רגשי אחר מאשר פחד בנסיבות האלה, או לפחות שלא תחווה פחד כאשר אין באמת מישהו שמפריע, אלא תוכל להרגיש קלילות ואפילו שמחה והנאה גם בהקשר של לימודים.
    3. בחיזוק משאבים ויכולות פנימיים שיסייעו לך להתמודד עם קושי זה וקשיים אחרים.
    4. ביצירת "חוויה מתקנת" לחוויות קשות שייתכן שחווית בעבר בהקשר ללימודים עקב הקושי להתרכז כשיש רעש או אנשים אחרים בסביבה.

בהצלחה רבה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    05/01/2011

אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
    קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
    אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:

אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
    למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
    גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".

על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
    אני חשה סגורה מאוד.

אשמח לתגובה מקצועית,
    תודה רבה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

אילה אורי
    05/01/2011

רוני שלום רב,

הייעוץ בפורום זה הוא קודם כל ממטפלות NLP ודמיון מודרך ולא מפסיכולוגים.
    הבחנה זו חשובה כיוון שבטיפול ב- NLP ודמיון מודרך לא מייעצים למטופל/ת איך עליו/ה לנהוג בסיטואציות שונות, או איך להרגיש ומה לחשוב, אלא בודקים ביחד עם המטופל/ת מה מפריע בחייו/ה ואיך להגיע בדרך הקצרה והמהירה ביותר למטרה שאותה מגדירים ביחד.

ובתשובה לשאלתך: חוסר הביטחון והפחדים שלך בכל מה שקשור למצבים חברתיים הם מובנים ביותר לאור מה שעברת וסבלת בילדותך.
    למרות שמאז ילדותך ועד היום רכשת בוודאי כישורים ומיומנויות חברתיות שאולי לא היו לך אז, וכיום את פוגשת אנשים חדשים שלא מכירים את ההסטוריה שלך ולא יודעים שמשהו לא היה בסדר, את זו שיודעת, ומגיעה עם אותה חוויה ואותם רגשות שקשורים אליה לכל מפגש חברתי חדש.

בטיפול ב- NLP או בשיטת "המסע" או בשילוב ביניהם, ניתן להגיע איתך לשורש הבעיה, לזמן שבו היא התחילה, ליצור חוויה מתקנת ולאפשר לך להגיע להשלמה עם מה שקרה מבחינת העובדות, ומבלי שהאירועים מהעבר ימשיכו ללוות אותך הלאה, להעיב עלייך ולגרום לך להיסגר בפני התנסויות חדשות.

אני מאמינה שכולנו זכאים לחופש ולאושר ויכולים להגיע למצב של שחרור מחוויות העבר שגרמו לנו להיחסם ולהיסגר, במטרה לחיות מתוך החופש הטבעי שלנו ולהיות במלוא הפוטנציאל שלנו.

הייחוד של שיטות הטיפול שציינתי לעומת טיפול פסיכולוגי הוא בכך שבמקום להבין את הבעיה ואת הדרכים לפתרונה דרך השכל וההגיון, חווים את החוויה דרך החושים, התחושות והרגשות שלנו ומגיעים לפתרונות ומסרים מתוך עצמנו, שהם הנכונים ביותר עבורנו.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון,

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה