מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחנה21/01/2009
זה לא הפורום המתאים, אבל בכל זאת. אני בת 53 נשואה פלוס 3 ילדים. לחרדתי גיליתי כי לבעלי ילד מחוץ לנישואין עקב בגידה של 3 שנים.הילד כיום בן 3 .הוא אינו מכחיש את הבגידה טוען שאין לו כיום שום קשר מיני אם האשה. הןא רק רואה אותה כשהוא מגיע לבקר את הילד.הוא מתעקש להישאר בקשר אם הילד (הוא חתם על אבהות) ורוצה לראות אותו פעם בחודש למרות התנגדותי..רוצה לשקם את יחסי הזוגיות שלנו במקביל. לא מוכן לשמוע בכלל על אופציה של פרידה ממני אני מבולבלת האם יש למקרה כזה סיכוי? איך אפשר אם בכלל להתגבר על מכה כזו?אנא עזרתכים הדחופה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון או טיפול זוגי
דפנה סלען23/01/2009חנה יקרה
אכן את מציגה כאן התמודדות קשה שלך עם מציאות חדשה שנוצרה בחייך.
אימון יכול לעזור לך לחשוב על העתיד הטוב ביותר עבורך לאור השינוי שנכפה עלייך.
את צריכה לשאול את עצמך - איך את רוצה לראות את הזוגיות שלך בעוד שנה, שנתיים מהיום
מה חשוב לך? על מה לא תהיי מוכנה לוותר
את מוזמנת לשאול את השאלות הללו את בן זוגך
יחד עם זאת, אני חושבת שכדאי שתפני לעזרה מקצועית - אימון/טיפול זוגי משותף לשניכם
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך18/01/2009
שלום, האם יש קואצינג פתרון עבור ילדים שמנים שעושים דיאטה? משהו שיכול לתמוך בהם ולחזק אותם? האם קואצינג מתאים לילדים בכלל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ילדים - תכניות מיוחדות לכך
דפנה סלען23/01/2009אני מציעה לך לפנות לרופא ילדים - יש תכניות בבתי-חולים בארץ שמאוד עוזרות ותומכות בנושא שאת מציגה
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/01/2009
שלום רב, אבא שלי בן 70 אחרי שני התקפי לב וניתוח לב פתוח. סובל מלחץ דם גבוה מאוד. הרופא אמר לו, אם אתה ממשיך לעשן אתה מת. הוא לא מפסיק ואומר שהוא לא יכול. מה אתם מציעים לי לעשות? איך לגרום לו להפסיק לעשן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגרום למישהו אחר לעשות שינוי
דפנה סלען23/01/2009ריקי
ראשית אני מתנצלת על התגובה המאוחרת
שנית כל הכבוד לך על הדאגה לבעלך
השאלה הגדולה , לדעתי, היא: האם בעלך, באמת, רוצה להפיק לעשן.
אם התשובה היא כן ( שלו ולא שלך!) תפנו לרופא משפחה ותבקשו ממנו הכוונה. יש טיפולי גמילה שאני בטוחה שיוכלו לעזור לו.
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי11/01/2009
היי למאמנות, אני רציתי לדעת כיצד אפשר להשתפר בנושא החברתי משום שתמיד אני מצליח לריב עם אנשים. אני אומר רק את דעתי ,אבל היא לא מתקבלת כנראה אצל הצד השני.אני יוצא אחד כזה שהוא לא בסדר ועל כן פשוט מסוכסך עם הבריות.דבר נוסף:אני לעיתים פשוט יורד על חברים שלי מול פניהם-אני לא מרגיש בכך משהו רע ,אבל אחרי המעשה מרגיש את המעשה המטופש.אני עושה זאת מחוסר מעש וחוסר ידיעה כי זה פוגע. מה עושים במצב כמו שתיארתי לדעתך ? וממה זה נובע ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת טובה עם אנשים
דפנה סלען11/01/2009אבי שלום
אתה טוען שאתה פוגע באנשים מתוך חוסר מעש וחוסר ידיעה כי זה פוגע.
אני חושבת שאתה יכול לאמץ לעצמך גישה חדשה שבה אתה שומע/מקשיב לזולת, לא מזלזל בדיעות של אחרים, מקבל את השונה ויחד עם זאת לא מבטל את עצמך ואת דעותך.
הדרך הכי טובה לעשות את זה היא ע"י הקשבה ואמפטיה לאנשים שמשוחחים איתך - כאשר בעל השיחה ירגיש שאתה מקשיב לו - שמור על קשר עין, חזור על מילים שהוא אמר, שאל אותו האם הבנת אותו ואחר כך הוסף את דעתך
קח לך שבוע לנסות את מה שכתבתי לך
אני בטוחה שהתוצאות תהיינה נהדרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי זה נשמע יותר סוג של אימפולסיביות
ראובן סדן15/01/2009כלומר באותו רגע אתה לא מצליח לשקול את תוצאות התגובה , רק אחר כך אני מבין את הטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמינ.ל09/01/2009
ברצוני לדעת עם בעזרת אימון אישי אני יכול לחזק את הביטחון העצמי שלי אם גם צריך חיזוק בקטע שאני לא סומך על עצמי מספיק אודה לך אם תוכלי לעזור לי בתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לחיזוק הבטחון העצמי
דפנה סלען11/01/2009אימון בהחלט תורם לבטחון העצמי היות והתהליך הוא תהליך של מציאת החוזקות, היכולות והתכונות הטובות שבך וניצולן למען הגעה למטרה שאתה מציב.
אימון בהחלט מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה07/01/2009
שלום, אני בת 29, הבעיה שלי היא, יש לי נטיה להשמנה כי אני אוהבת לאכול :) אני מאוד נזהרת ואני תמיד מתנדנדת על 4 קילו פחות או יותר(בתור ילדה הייתי מלאה) בהריון עלית 15 קילו ומאז הלידה, אני מתמידה בספורט ומרזה (ככה כבר שנתיים), אני אוכלת בריא ויש לי אורח חיים מאוד טוב בסה"כ, אבל, אני אף פעם לא מרוצה מעצמי, אני לא מאוד אוהבת את מה שאני רואה, אני יורדת במשקל, המשקל שלי ממש נורמאלי, אבל תמיד נראה לי שאני עדיין מלאה ושיש מה להוריד עוד, אני לא חוסכת באוכל , אני אוכלת בדיוק מה שצריך ומרשה לעצמי גם להנות. אולי זה לא הפורום הנכון, אבל אני לא יודעת איך לעבוד על עצמי שאני נראית בסדר. מקוה שמישהו פה יוכל לעזור תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון להרזייה
דפנה סלען11/01/2009מאיה יקרה
אחת מההתמחויות שלי הוא אימון להרזייה ביחד עם יועץ תזונה. כאשר אני עושה אימון להרזייה אני בהתחלה בכלל לא מדברת על ההרזייה עצמה. אני מדברת על "הראש" - החשיבה החיובית, הקבלה העצמית, הבטחון העצמי וכו'. כפי שאמרת ההרגשה של להיות מרוצה מעצמך אינה תלויית משקל ועל זה אני עובדת.
את מוזמנת ליצור איתי קשר
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומאלילך04/01/2009
שלום, האם לימודי אימון ב"גומא" הינם לימודים שיהיו מוכרים והאם מדובר בלימודים ברמה גבוהה שאינה נופלת מרמתם של קורסים שהזכרתן כמובילים בתחום להכשרת מאמנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי אימון
דפנה סלען11/01/2009אני שמעתי דברים טובים על גומא. יחד עם זאת אני מאמינה שהדרך הטובה ביותר ללמוד במקום מסוים היא ללכת למקום, לשמוע, להתרשם ואף להגיע לימים פתוחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית31/12/2008
שלום רב, לאחרונה שלוש בנות שונות שאני מכירה החלו ללכת לקואצינג זוגיות. הן לא מוצאות בני זוג הרבה זמן. עכשיו, יש פה צירוף מקרים ששולש הבנות לא נראות טוב בכלל. לי עלה בראש שפשוט הרבה גברים לא רצו אותם בגלל מראן. שאלתי היא, מה קואצינג זוגיות ילמד אותן? להתפשר על הגבר שיסכים להיות איתן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אינדיוידואלי
דפנה סלען04/01/2009רוית יקרה
אימון לזוגיות הוא אינדיוידואלי לכל אחד ואחת. אני מניחה שבאימון ייחשפו נקודות החוזק של החברות שלך שיכולות לקדם אותן למציאת בן זוג וכן הן תעבורנה תהליך של הגדרת מטרה מדוייקת עם פעולות ספציפיות להשגתה.
בהצלחה להן - הן בהחלט בדרך הנכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועה בעינייני קריירהרוית26/12/2008
הי, התחלתי דרך לא ברורה אחרי תואר ראשון- התקדמתי לתפקיד שחשבתי שרציתי ואז גיליתי שהוא סיוט. השבוע התבקשתי על ידי הבוס שלי לעבור לתחום שלא מעניין אותי - או ללכת הביתה. אני מרגישה תקועה- חסרת כלים להחליט ובעיקר מאד מבולבלת. אין לי מושג מה אני רוצה מקצועית יותר. יש לכן עצה? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מתקיעות
דפנה סלען27/12/2008רוית יקרה
אכן, להרגיש תקועה זו הרגשה מאוד לא נעימה.
נתחיל מהמצב הקיים : את מתארת אותו כסיוט - אכן? אני תמיד אומרת לאנשים : "אדם לא שם יד באש" - כלומר אם את שם ,סימן שיש שם משהו חיובי עבורך וזה בסדר גמור- בכל בחירה שאנחנו בוחרים יש משהו חיובי עבורנו - מה זה ? אולי בטחון כלכלי, אולי ההרגשה שאת עובדת ולא סתם "מבזבזת" את ההשקעה שלך בלימודים? אין לי מושג - שווה שתשאלי את עצמך. כי זו הסיבה שאת תקועה! כשתמצאי מה הכוונה החיובית שלך במצב הקיים תוכלי "להעתיק" אותו למצב העתידי - לאותו מצב שאת רוצה להיות בו - מצב שבו את גם עובדת במה שאת רוצה ועושה לך טוב וגם נותן לך את כל הדברים הטובים (הניחי שיש דברים טובים) במקום העבודה הנוכחי.
ואז אני בטוחה שתצאי מהתקיעות ותוכלי בבטחון להשיג כל קריירה שתרצי
אני בטוחה שתצליחי
חג שמח עם המון אור שילווה אותך בדרכך החדשה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ו NLPרינת20/12/2008
היי אני מעוניינת ללמוד קואוצינג ו nlp יחד האם קיים דבר כזה ? אני מנסה למצוא תשובות באינטרנט אבל מה שאני מוצאת ששני התחומים הנ"ל נלמדים בנפרד . יש לכם הצעה בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nlp למאמנים
דפנה סלען20/12/2008רינת יקרה
אכן, כיום מלמדים את שני התחומים בנפרד
השותפה שלי ואני מעבירות קורס בן 56 שעות בבר אילן למאמנים. כלומר מגיעים אלינו אנשים שהוכשרו לאימון והם עושים השלמה של NLP למאמנים. זה התהליך הקצר ביותר שאני מכירה היום להכשרה של NLP ממוקד למאמנים. את מוזמנת לפנות לאתר שלי ולקבל פרטים נוספים
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומץדנה18/12/2008
אני עו"ד צעירה, אינני עובדת כרגע מבחירה כדי שאוכל לגדל את בני (בן חצי שנה) עד שיגיע לגיל שנה ואוכל לשלוח אותו לגן. ברצוני לפתוח משרד כך שאוכל לעבוד מהבית ולגדל את בני, אבל אני "מפחדת" שאתרשל, שלא יהיה לי מספיק זמן, שלא אהיה מקצועית וכד'. העניין הוא ששכלתנית יש לי תשובה לכל "פחד" שכזה - גם אם אתרשל - יש ביטוח, יש לי ניסיון רב יותר משל עו"ד צעירים אחרים בתחום, אין לי מה להפסיד כי גם כך אני בבית, חברה שלי עו"ד בעלת משרד עצמאי מוכנה ללוות אותי צמוד, ותמיד תמיד אפשר לסגור את העסק אם רואים שלא הולך...אז למה אני לא עושה את הצעד? למה בכל פעם שאני מתקדמת לקראת זה, אני נסוגה? איך אוזרים את האומץ ועושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובתכן
דנה24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות לעבר המטרה באומץ
דפנה סלען27/12/2008דנה שלום
ראשית אני רוצה להתנצל על העיכוב בתשובה ולאחל לך בהזדמנות זו חג שמח - המון אור בחיים שלך ושל יקירייך
ולשאלתך - אכן את מתארת מצב שכיח - יש מטרה - יש ידיעה שכלתנית שאפשר ללכת עליה אבל יש התנגדות לשינוי. זה טבעי. אנחנו בנויים כך שנשמור על עצמנו ועל היציבות בחיים שלנו - זו משמעותה של השרדות. הבעיה שלעיתים שינוי אינו פוגע בהשרדות שלנו אבל מנגנוני ההשרדות עדיין עובדים למרות שאין צורך בהם.
אז מה עושים?
ראשית, עובדים בלא-מודע - בודקים מה הכוונה החיובית של הלא-מודע להשאיר אותנו במצב שלנו-להתנגד לשינוי - אולי הרצון לבטחון, יציבות וכו' ועכשיו נשארים בלא מודע ומבקים מהחלק היצירתי שבנו לעלות - לבדוק אופציות לעבור את השינוי כך שהחלק שמתנגד לשינוי יסכים - כלומר דרכים בהם יהיה בטחון.
בשלב הבא: לאחר שעולים כמה רעיונות בודקים אותם במודע:
בודקים מה מכל האופציות הכי ישים, הכי נותן בטחון, הכי טוב לכל מכלול החיים שלך ( כולל הילד שלך).
לאותה אופציה תופרים תכנית עבודה למימוש: תכנית שבנויה מפעולות קטנות וישימות כשכל פעולה אמורה להוביל למטרה הסופית : מימוש אותו רצון שלך לעבוד מהבית.
זה פחות או יותר התהליך. כמובן שקשה בהודעה לתת מענה מפורט ויעיל כמו בזמן אמון NLP - יחד עם זאת אני בטוחה שתעזרי במה שכתבתי לך
מוזמנת לפנות גם בעתיד
בטוחה שתצליחי
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה היקרה
הילה פורטיס טויטו28/12/2008חישבי על מצב דומה בעבר בו היית לקראת צעד משמעותי שדרש אומץ. במצב ההוא כן התקדמת אל המקום הזה והתגברת על הפחד. מה היה אז שאיפשר את זה? זה יכול להיות כל מצב, לא בהכרח משהו שקשור לעבודה. זה יכול להיות גם משהו מהעבר הרחוק.
כדי לגלות את מאפייני המוטיבציה שלך, מה שיניע אותך ממצב א' ל-ב', כדאי לך לחקור מצבים בהם הצלחת וללמוד מהם.
חוץ מזה, מה שעושים באימון - "מכניסים את המטרה לשרירים", והכוונה - לשרירי המוח במקרה זה. בונים תכנית פעולה, שהיא הדרגתית ומתאימה בדיוק לקצב שהכי מתאים לך - קצב כזה שלא מכניס לפאניקה, אבל בהחלט מאתגר. כי אכן אין לכאורה סיבות לעצירת המהלך שאת מדברת אליו, אך בפועל, יש בתוכך חלק שמאוד שומר עלייך מהשינוי הזה. זה אותו חלק שפוחד משינויים. יש לחלק הזה כוונה חיובית עבורך, אבל נכון לכרגע - הכוונה לא מושגת....
שיהיה לך המון הצלחה בדרכך החדשה...,
שבוע טוב,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן,
דנה29/12/2008אתחיל עם תוכנית עבודה ואראה איך להתקדם משם - שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטובה10/12/2008
שלום, אני מעוניינת במישהו אך איני יודעת אם התנהגותו מרמזת כי הוא מעוניין בי, כיון שאנו עובדים יחד זה קצת קשה להיות ישירים, כיצד אני יכולה לבחון את הנכונות שלו וההתעניינות שלו בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות פעילה
דפנה סלען11/12/2008טובה את שואלת כיצד את יכולה לבחון את ההתעניינות שלו .
כמאמנת אני יכולה להזמין אותך לעשות פעולות מצידך שיראו שאת מעוניינת. החלק שלך הוא החלק הפעיל - לגבי החלק שלו אין לי תשובה. כשתהיי פעילה אני מאמינה שתקבלי פידבקים ומזה תוכלי ללמוד על ההתייחסות שלו אלייך. וכשתדעי תוכלי לחשוב על פעולות נוספות לקידום המטרה שלך - להיות או לא להיות איתו - בהתאם לפידבק שתקבלי.
את יכולה לחשוב על כל מיני פעולות קטנות כגדולות שיקרבו בינכם ומשם תמשיכי
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדרור07/12/2008
שלום רב, שאלתי לא קשורה לפורום, אבל אולי תוכלו לעזור לי מתוקף מומחיותכם: יש לי בת זוג כבר שנתיים. מאז ומעולם היא לא אהבה סקס, אבל לאחרונה אנו שוכבים רק אחת לשבועיים. היא טוענת שאין לה מה לעשות ואין לה חשק מיני והיא לא רוצה או מרגישה שהיא צריכה טיפול. לי זה מאוד קשה, מאחר שאני מאוד אוהב סקס. מה עלי לעשות? לגמור? לבגוד? למות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור יקר
הילה פורטיס טויטו07/12/2008ראשית דרור, עצם המחשבה שלך על "מה הלאה" חשובה מאוד להתפתחות עתידך ו/או עתידכם המשותף.
אני מציעה:
1. להמשיך לתקשר איתה את זה כמה שיותר וכאשר כל הקלפים והאפשרויות החלופיות פתוחים.
2. לרתום אותה לטיפול זוגי מתוך החלטה שהטיפול הוא עבור הזוגיות שלכם ולא עבור החשק המיני שלה.
שיהיה בהצלחה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית03/12/2008
שלום רב, אני אישה בת 35 ואני עומדת לפני כמה שינויים גדולים - מעבר לדירה חדשה עם הבעל, וכניסה לתפקיד חדש ומאתגר. אני חוששת שיהיה לי קשה עם השינויים. האם NLP או שיטות אחרות יכולות לעזור לי להתמודד בהצלחה עם השינויים? אפשר לקבל דוגמה על רגל אחת, כמה טיפים להתמודדות עם השינויים הללו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שינוי
דפנה סלען03/12/2008תודה על שאלתך
אכן NLP ואימון בהחלט יכולים לעזור / ללוות אותך בתקופת שינויים כך שתעברי את השינוי בצורה הטובה ביותר עבורך. יש שינויים שנכפים עלינו ויש שינויים שאנחנו יוזמים אותם. השינויים מהסוג הראשון לעיתים באים לנו בהפתעה ללא הכנה מוקדמת. שינויים אלה גורמים לנו להרגיש שאנחנו לא בשליטה, שדברים ניכפו עלינו ושהשינוי מגיע ללא הכנה נפשית. במקרה זה דבר ראשון שאני עושה ב NLP ובאימון - אני שואלת : מה היה קורה אם את/ה היית יוזמ/ת את השינוי? האם זה היה אחרת? אם כן במה זה היה שונה? בואי לרגע נדמיין שאת זו שיזמת את השינוי מתוך מוכנות נפשית ואת מתלהבת וגם נינוחה ומרגישה הכי מוכנה שאפשר - מה היה שם. מה בך היה עוזר לך. מה היית מרגישה? רואה? חווה? אילו משפטים היו רצים לך בראש? מה הייתה ההתנהגות שלך? מה היית עושה?
מתוך המודל הזה אני מזמינה אותך ללמוד על עצמך ועל השינוי שאת עוברת - בהנחה שאת רוצה את השינוי ואת כבר שנה מהיום בשינוי הזה שהוא טוב עבורך - מה עשית? מה עזר לך לעבור את השינוי בכזו הצלחה? מי עזר לך? איך התנהלת? - אלה שאלות שהתשובות עליהן יכולות מאוד לעזור לך.
אפשרות נוספת היא להיזכר במצבים בהם עברת שינוי שחששת לקראתו ולבסוף התברר שהשינוי היה טוב עבורך- מה עשית שם? איך הרגשת. איך פעלת - שוב תוכלי ללמוד מזה הרבה לגבי השינוי הנוכחי
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרפת לשאלה של רונהמיקה30/11/2008
בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ורוצה ללמוד קואצינג השאלה היכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה למיקה
הילה פורטיס טויטו01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)