מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקדמות ונסיגהיואב03/08/2008
שלום, בשנים האחרונות אני מרגיש שאני צועד במקום, בכל פעם אני עובר תהליך נפשי או רגשי שמחזיר אותי אחורה וממלא אותי בחוסר ביטחון ופחדים ומצד שני בכל פעם אני עובר תהליך של התקדמות עם עצמי והשלמה ותחושה שאני מתקדם, אני רואה שאין לי מנוס ממצבי הרוח ומענויין לעבוד על כך, מהי המלצתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תוותר
דפנה סלען03/08/2008יואב תודה על פנייתך
לעיתים אנחנו נמצאים בשלב של שינויוהתקדמות ואז יש נסיגה- זה דבר מאוד צפוי.
יחד עם זאת, אם מדובר על משהו שחוזר על עצמו מבלי שממש מצאת את הדרך זה שווה בירור.
בירור יכול להיות תהליך של אימון או של טיפול או כל תהליך אחר שתמצא שהוא מתאים לך. אני חושבת שאתה לא צריך להשאיר את המצב כמו שהוא, לוותר ולהשלים עם זה, אלא באמת למצוא פתרון. שוב תבחר באופציות שהכי תתאים לך
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה31/07/2008
אני יוצאת בקרוב לפניסה ומאד מפחדת מה יהיה ומה לעשות בזמן הרב שיהיה לי. כמו כן אני מפחדת שהמצב הזה יגרום לי לשגע את בעלי, שיחייה. האם קואצ'ינג יכול לעזור במצב זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לפנסיה
דפנה סלען31/07/2008שרה תודה על שאלתך
ראשית ברכות על כך שאת עוד מעט יוצאת לפנסיה. תחשבי על הדברים החיוביים שיהיו בחייך בעקבות זאת.
נכון, זהו שינוי ואכן שינוי לעיתים גורם לנו אי נוחות, חשש וכו' - כל הרגשות האלה לגיטימיים ואנשים שפונים אליי לאימון לפנסיה מביעים אותם בפניי.
יחד עם זאת, באימון את יכולה להכין את עצמך לשנים הבאות - לבנות עתיד מיטבי עבורך בצורה כזו שתהני מהפנסיה ותפיקי מתקופה זו את המירב.
בהחלט, לאימון יש כאן מקום
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעסל.28/07/2008
לאחרונה אני מרגישה צורך דחוף לטפל בנושא הכעס אצלי, יש לי הצטברות גדולה מאד של כעס, הוא לא מתפרק ולא מנותב נכון, ובנוסף הוא הולך וגדל עם הזמן, אני מרגישה שזה משפיע על הסביבה הקרובה וכמובן עליי, ואני לא מצליחה להתמודד איתו לבד. האם בתחום של אימון אישי ניתן לטפל בזה, ובכלל מה תכיפות המפגשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכעסים
דפנה סלען29/07/2008את מדברת על הכעסים שלך ואני אומרת לך שיש כוונה חיובית לכעס הזה! הוא מאפשר לך משהו שהוא חיובי עבורך. אל תכעסי על עצמך שאת כועסת - את נכנסת ללופ של כעסים. דברי עם אותו חלק אצלך שכועס ותשאלי אותו מה הוא מנסה להשיג שחיובי עבורך. כשתגלי את הכוונה החיובית של הכעס תוכלי לעבור לשלב הבא ולהשיג את אותה מטרה שחיובית עבורך בעוד דרכים (מלבד לכעוס). כן באימון ובעיקר באימון NLP ,שהוא תחום ההתמחות שלי, עוסקים בכעס ויחד בודקים את כל הדברים שציינתי כאן על מנת להסתכל לעתיד ולהגיד : ככה אני רוצה להיות בעתיד - מבחינת ההרגשה ומבחינת עשייה.
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכעסים
ענת פלדמן15/08/2008TIMES TECHNIQUES, דימיון על הטיים ליין שלנו. טכניקה לשחרור רגשות שליליים מן השורש. מציאת שורש הכעס, הפעם הראשונה שבה תת המודע שלנו נתקל בכעס - והשחרור שלו. הפעם הראשונה שנתקלנו בכעס [אנחנו לא בטוח זוכרים זאת אבל תת המודע זוכר, ובטיפול מתקשרים עם תת המודע]אז המפגש הראשון עם הכעס יצר אצלינו גשטאלט, תבנית, שגדלה כמו כדור שלג כל פעם שזיהינו כעס נוסף בחיים שלנו. ואז כשמישהו חותך אותנו ברמזור ובא לנו לרצוח אותו - זה לא בגלל שהוא חתך אותנו ברמזור אלא בגלל שאנחנו מלאי כעס והצטברויות זעם מהעבר שלנו. בטכניקת טיים ליין מנתקים את החוליה הראשונה בשרשרת הזאת של הכעס - וכל החוליות משתחררות. והכעס מנותק מן השורש.
האם לא נחווה יותר כעס? כנראה שכן, אבל לא בכאלו עוצמות. אגב, ככל שמגיעים לשורש רחוק יותר בעבר שלנו כך רמות הכעס העתידי נמוכות יותר.
טכניקת הטיפול הזו טובה לרגשות השליליים: כעס, עצב, פחד, כאב ואשמה. לפי הסדר הזה בדיוק. ולכן בטיפול אני לא משחררת רק כעס אלא את כל ה"חבילה".
ניקוי רגשות שליליים יכול לקחת בין חצי שעה לשעה וחצי, אצלי הוא בא כמכלול של שחרור החלטות מגבילות - נפשיות ופיזיות כאחד, שחרור חרדות לעתיד ומגנוט המציאות, בתוספת עם טכניקות NLP, EFT ודימיון מודרך.
את הטכניקות האלה לוקח כל מטופל כמתנה לחיים, והוא יכול בעצמו לעצום עיניים, לרחף על קו הזמו ולשחרר אחת ולתמיד אמונות מגבילות. אני מזמינה את כולנו להפסיק להתווכח על המגבלות שלנו, אם אנחנו רוצים בשינוי, אם אנחנו רוצים לוותר על הכעסים [ואין לנו מהם איזשהו רווח משני] זה אפשרי בהחלט
בהצלחה
ענת פלדמן, מאמנת כושר אישית מטפלת בשיטת NLP ודימיון מודרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להישאר לבד לנצחנעמי24/07/2008
עולים לי גלי חשבון נפש עם עצמי ויש בי פחד גדול להישאר רווקה ממורמרת ומתוסכלת, אני מרבה לחשוב על הלבד, מנסה להכיר בכל מיני דרכים ואפשרויות, ופשוט חרדה לסיים את חיי בבדידות ואף נוטה לחשוב אולי לסיים אותם כבר עכשיו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי את לא לבד
דפנה סלען29/07/2008אני חושבת שאת צריכה לקבל עזרה ויפה שעה אחת קודם. אנא פני לרופא המשפחה שלך וספרי לו על תחושותייך - אני בטוחה שהוא ידע להפנות אותך לעזרה מקצועית - עשי זאת!
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צומת דרכיםלא מגלה21/07/2008
שלום רב, מזה זמן רב אני במפת הדרכים, לאן פניי יילכו בעתיד? אני בחור צעיר בן 23 אני לומד מדעי המדינה באונברסיטה ומקביל אני משרת בצבא בתור איש קבע ואני משתחרר עוד מספר שנים לאחר שאני אסיים את התפקיד ביחידה. אני יודע שעתידי לא יהיה בצבא. אך הדבר המבהיל יותר שאני לא יודע מה אני יעשה אחרי זה.. אני לא רוצה לזרום. והמטרה הראשית שאליה אני רוצה להגיע אליה אינה ידועה לי. מן הסתם אני ארצה ללמוד לתואר שני ולהתפתח אך איך אני אדע שהדרך שבה אני בוחר היא הנכונה ? אני מאוד מקווה שהגעתי לפורום הנכון שיכול לעזור לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש יקר,
הילה פורטיס טויטו21/07/2008אכן הגעת למקום הנכון. לאימון מגיעים אנשים בצומת דרכים. לעיתים הצומת מרגישה כמו כיסא עם מסמרים הפוכים שיושבים עליו וזה מאוד כואב, ולפעמים מתרווחים על כורסא נוחה עד שהתשובות תגענה - לאן לפנות.
אימון לחיפוש הייעוד המקצועי יכול לקחת מספר פגישות ובנתיים - אתה יכול להתחיל מזה:
-מה הדבר, שמכל הדברים שאתה לא בטוח לגביהם בנוגע לעתיד שלך - לגביו אתה בטוח לגמרי? האם אתה רוצה להיות איש קריירה? לעבוד עם אנשים? אחר..?
התבונן בתחומי עיסוק של אנשים שקרובים אלייה - מה ממה שהם עושים קוסם לך? חשוב על הורייך. האם הם מוגשמים? אם כן מה ממה שהם עושים מתאים גם לך? האם הם מוחמצים באיזו שהיא צורה? על מה הם בדיוק וויתרו? האם הוויתור הזה פוגש גם אותך בחייך?
אתה לומד מדעיי המדינה - מה הדבר שגורם לך הכי הרבה הנאה מהלימודים האלה?
מהם הדברים, אפילו אם אתה לא מוצא קשר ישיר לקריירה בהקשר אליהם, מהם הדברים שבהם אתה פשוט מעולה? שאתה ממש אוהב לעשות? שאתה אומר לעצמך בנוגע אליהם - "שמישהו יעצור אותי!". מהן סוג הכתבות שאתה נמשך לקרוא עליהן בעיתון? מה מדליק אותך?
ובנוגע לייעודך - מתי לאחרונה הודו לך על משהו - תודה שריגשה אותך. משהו שנתת לאותו אדם שהיה מאוד משמעותי עבורו? מה נתת לו? איזו עוצמה, יכולת, כישרון יש לך שאיפשר לך לתת לו את הדבר הזה...
חשוב על ההישגים הגדולים שהיו לך בחיים...
מספיק חומר למחשבה בתור התחלה?? אני חושבת שכן. תתחיל מזה ואתה מוזמן להתחיל להתאמן!!!
בהצלחה שיהיה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתחן16/07/2008
אני מתוסכלת, לא מוצאת אהבה, מחכה כבר שנים למי שירטיט את ליבי במחול עדין וזוגי והוא לא מגיע, להיפך השנים מתקדמות, נולדים ילדים, אנשים מזדקנים ואני לבדי נעשית יותר מתוסכלת, יותר פגועה ויותר מתוסבכת. איך יוצאים מהמעגל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן יקרה,
הילה פורטיס טויטו21/07/2008
התחילי בזה:
האם יש בהכרח אם אין לך זוגיות זה אומר שאת מתוסבכת?
האם אדם אובייקטיבי, חברה או בת / בן משפחה שאינם מעורבים, היו חושבים שהמסקנה הזו נכונה?
האם המסקנה הזו משרתת את האינטרסים שלך למצוא זוגיות?
האם בריא לך לחשוב כך?
האם המחשבה שאת מתוסבכת עוזרת לך ליצור גישה, שבעזרתה תשיגי את מבוקשך ואת הקשר הזוגי שאני ראויה לו?
הרימי את הראש, מיצאי היכן את ראויה ומספיק טובה כפי שאת, התאמני על לאהוב את עצמך - ואז השורות שכתובות לך על המצח היום ("תגאל אותי מבדידותי, הצילו") תתחלפנה ב - "כדאי לך. כמה טוב למי שנמצא איתי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אימון אישי מועיל לך ?טלי11/07/2008
בחיים אנחנו כל הזמן לומדים, שומעים רעיונות שמתיימרים לקדם אותנו ולסייע לנו בחיים, קוראים ספרים שונים שמתיימרים להראות לנו את הדרך אל האושר, שומעים הרצאות ממורים באקדמיה וגם ממאמנים וקואצ'רים אישיים, מעבירים ביקורת על עצמנו, מלמדים אנשים אחרים, את הילדים שלנו דברים שונים שאמורים לסייע להם בחיים.
כיצד אדע האם האימון האישי יועיל לי ?
אימון טוב יגרום לך להרגיש גדול יותר , יגרום לך להאמין בעצמך שגם אתה יכול לעשות ולהשיג את כל מה שהוא הציג בפניך. לעומת זאת אימון שאינו טוב יגרום לך להרגיש שהדברים שהוא אמר הם נפלאים, הם מרתקים, הם מדהימים, אבל אין שום סיכוי שאתה עצמך היכן שאתה וכפי שאתה מכיר את עצמך יכול להשיג אותם.
אימון טוב אמור לגרום לדבר המסובך ביותר להיות הכי פשוט בעולם בעיניך. אימון טוב גורם לך לא להבין את אלו שלא מבינים, גורם לך להתפלא מהפשטות של הרעיון, מכך שהוא בכלל לא מסובך, אולי עד כדי כך שלפעמים אתה בטעות עלול לזלזל בו בגלל שהוא נראה לך פשוט ולא מספיק מהפכני. אימון טוב אמור לקחת אותך שאתה קטן בעיניך וביכולות שלך בעיני עצמך ולגרום לך להרגיש גדול, להרגיש פחות קטן ויותר גדול מאשר קודם לכן, לנטוע בך תקווה ואמונה בעצמך, שגם אתה יכול להשיג הכול, שגם אתה יכול להיות בדיוק כמוהו. מרצה טוב מצליח לפשט עבורך את הדבר הגדול והמורכב ביותר לדברים הפשוטים ביותר שהם בתפיסתך.
תהליךאימון אישי מתאים לכל אדם המעוניין לצמוח ולהצטיין, בכל שלב, בין אם הינו שכיר או עצמאי.
לסיכום אציין כי אימון אישי כולל התמודדות עם נושאים כמו: פיתוח אסרטיביות, מיצוב תדמית אישית והכוונה מקצועית, והוא משלב גם תהליך של אימון זוגי העוסק בהצלחה בזוגיות, הורות, ניהול מערכות יחסים שונות ועוד.
אני אישית, עברתי מספר רב של אימונים אישיים במגוון תחומים וקיבלתי כלים שימושיים רבים ותובנות מעצימות בחיי .תהליך האימון האישי עבורי היה תהליך מובנה, תחום בזמן ולא יצר כל תלות בו. אחד הדברים המרכזיים שעשיתי בתהליך של אימון אישי הוא הסתכלות ומציאת פתרונות. זאת אומרת; זה אינו תהליך של "לדבר על" אלא של "לעשות את".מתוך העשייה מתקבלות התוצאות..
אז שיהיה אימון נעים ומוצלח לכל מי שבוחר בכך
יום נפלא
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי, תודה על השיתוף והתובנות
דפנה סלען11/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בפעם הראשונה!!!הודיה10/07/2008
אני יודע שאימון אישי זה משהןו לתקופה ממוקדת. האם יש אימון לקראת הורות? אני עומדת להיות אמא (בפעם הראשונה!!!) ובעלי כל ךכ ילדותי שאני שוקלת כל אופציה אפשרית ל"סדרת חינוך".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון להורות
דפנה סלען10/07/2008ראשית אני רוצה לברך אותך ולאחל לך לידה קלה ותינוק/ת מקסים/מה.
שנית, בהחלט יש אפשרות לעבור אימון להורות.
באימון אנחנו מדברים על תמונה עתידית שלך כשתהיי אמא - מה את רואה בתמונה? מה את מרגישה? מה המשפטים שרצים לך בראש? מי את שם כאימא? מה עם בן הזוג? איך את רואה אותו? וכו'
בהמשך בודקים מה הדברים החשובים לך בהורות
ולבסוף בונים תכנית פעולה למימוש העתיד המיטבי
זה התהליך - בגדול - והנושא בהחלט מתאים לאימון
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא הטריה
שירה15/07/2008באיזה שלב את בהריון? אני יודעת שיש סדנאות קצרות להכנה להורות. אם תרצי אני מוכנה להיפגש איתך ולנסות לעזור. אני מדריכה הורים כעובדת סוציאלית וגם מאמנת להישגיות אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולמישהי06/07/2008
שלום, אני לא יודעת עד כמה הנושא הזה קשור לפורום הזה אבל הלכתי קצת לאיבוד בנבכי סוגי הטיפולים הקיימים, אני בת 23, ועד לשנתיים האחרונות לא הייתה לי בעיה למצוא קשר.... אולי זאת הייתה סוג של התפשרות מצידי בשביל לא להיות לבד בכל אופן, בשנתיים האחרונות יצאתי עם אינספור גברים ושום דבר לא עבר את הפגישה השלישית.... בין אם זה מבחינתי או מבחינתם, אני כבר מתוסכלת ומיואשת כי אני ממש מוכנה לקשר רציני ואני לא רוצה להיות לבד, ברור לי שהבעיה טמונה איפשהו בי אני רק רוצה לדעת מה היא.... ואני רוצה להתחיל טיפול/יעוץ.. השאלה שלי היא איזה סוג של טיפול פסיכולוגי אני צריכה ואם ישנם המלצות טובות למטפל/ת כלשהו/י. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לזוגיות
דפנה סלען07/07/2008אחת האופציות היא לעבור תהליך של אימון בנושא זוגיות. זהו תהליך שבו את בודקת את המוכנות שלך, המחויבות שלך והנכונות שלך לגבי זוגיות, מציאת בן-זוג, מערכת יחסים עם בן זוג וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לטובת סמינריוןהדר נוימן01/07/2008
שלום אני סטודנטית לקרמינולוגיה בבר אילן. במסגרת קורס אלימות במשפחה אני מכינה סמינריון בנושא טיפול בילדים שעברו התעללות/קונפליקטים במשפחה באמצעות קוציניג. אשמח לקבל מידע בנושא... אודה לעזרתכן, יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לילדים
דפנה סלען02/07/2008אכן יש אפשרות לעבור תהליך של העצמה גם לילדים שזהו במהותו קואצ'ינג.
לא שמעתי על שימוש בקואצ'ינג לבעיות התעללות במשפחה עם ילדים
מה שכן , אני יודעת שיש שימוש בשיטות NLP לנושאים אלה, אם כי זה לא התחום שלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבגלי26/06/2008
האם הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי בחרדות דומה במהותו לקואצינג? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדות מתאים יותר לשיטת NLP
דפנה סלען02/07/2008בשיטת NLP יש אפשרות גם לטפל בחרדות. היות ואני NLP-COACH אני משלבת טכניקות מעולם ה NLP לאימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכה ותמיכה בנושא קריירהאופירה23/06/2008
שלום. שמי אופירה אני בת 36 ובעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה אשר סיימתי אותו בהצטיינות. אני נמצאת ממש במבוי סתום מבחינה מקצועית. אני יודעת במה אני רוצה לעסוק - משאבי אנוש אך כל ניסיונותיי להגיע לתחום זה עלו בתוהו. עסקתי קצת בתחום זה בעבר קודם לימודיי ומכיוון שבמהלך לימודיי לא עבדתי כי חליתי במחלת הנשיקה ולא יכולתי לשלב לימודים ועבודה ואחר-כך עבדתי בעבודות סתמיות שאינן קשורות לתחום איני מצליחה למצוא עבודה. הסיבות לכך אולי נובעות מגילי או מפאת העובדה שאין ביכולתי להביא המלצות שכן עבר זמן רב מאז עסקתי בתחום. אני ממש מיואשת שכן אני יודעת שאני מוכשרת וממש מבוזבזת מבחינה זו אך אף אחד לא טורח לתת לי את הצ'אנס להוכיח זאת. איני יודעת מה לעשות וככל שעוברים הימים הייאוש שלי גובר שכן גם הגיל עולה וכך גם הפער בקורות החיים. מיותר לציין שניסיתי ברוב ייאושי גם למצוא בינתיים עבודות שלא קשורות לתחום זה וגם אליהן לא חוזרים אליי. אינני מעוניינת לעסוק בעבודות מזכירות ואדמיניסטרציה פשוטה שכן איני ממצה את עצמי בתחומים אלו וזה רק יעצים את חוסר המשמעות שאני חשה בחיי אבל גם לעבודות מסוג זה לא חוזרים אליי כי אני overqualified . אינני יודעת מה לעשות ואם אימון אכן יכול לעזור לי שכן איך האימון יוכל לגרום לכך שמקומות עבודה יקבלו אותי לתחום זה בלי ניסיון משנים אחרונות בתחום ובלי המלצות? בנוסף מאחר שאני מובטלת אין ביכולתי לשלם על אימון. אני מודה לכם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופירה היקרה
הילה פורטיס טויטו24/06/2008אני קוראת את מה שאת כותבת ואת מעבירה את המסר בצורה מאוד ברורה. קל מאוד להתחבר למה שאת מרגישה, וזה לא קל. יכול להיות שאני טועה, אך ממה שאני מרגישה, את בעצמך זקוקה להעלאה של הביטחון והדימוי האישי והמקצועי שלך. התרכזי רגע בזה ולא בכל מה שאין. שימי לב ליכולות שלך, התחילי להביא אותן לידי ביטוי בכל דרך אחרת, וזאת רק על מנת לעורר אותן ואת עצמך מחדש. תוכלי, למשל, להתנדב. יש אירגונים ועמותות רבות שישמחו כל-כך על כך. התחילי לעשות טוב לאנשים מהמקום שאת כל-כך טובה בו. מעבר לביטחון ולשמחת החיים שתקבלי מהנתינה ומהאיתגור האינטלקטואלי שישן כבר הרבה שנים, כך גם, מיותר לציין, תצברי ניסיון. את רק בת 36. למרות שאת מובטלת - זהו רק מצב זמני - אך עלייך לקום ולפעול. פעלי באופן יצירתי - ויקרו לך דברים טובים ומפתיעים באותה מידה.
תראי לעצמך כמה את גדולה, ואז גם העולם, המראיינים וכולם יראו את זה.
הרבה הרבה הצלחה ושפע,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל22/06/2008
שלום רב,
הכרתי בחור לפני כחצי שנה - הקשר שלנו טוב והוא מאוד אוהב להעניק. אבל לי יש בעיה קשה ביותר. אני נורא ביקורתית, ונורא מחפשת גבר חלומי מבחינת הכל. לכן אני חושבת בסתר ליבי ששהגבר הזה שמן מדי, ששיניו צהובות מדי, שהוא לא אינטיליגנט כמו שהיית רוצה שיהיה.
1. האם הבעיה שלי נפוצה אצל רבים??
2. האם בעזרת קואצ'ינג ניתן לעזור לי להיות יותר שמחה בחלקי ופחות ביקורתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום,
הילה פורטיס טויטו24/06/2008שלום לך רחל,
האימון נועד להביא אותך להרגיש כפי שהיית רוצה להרגיש, להימשך, לאהוב ולחיות עם מי ואיך שהיית רוצה לחיות עימו. האימון יכול לעזור לך לראות את התמונה הגדולה בזוגיות שלכם - ולראות גם את כל הטוב. אימון יכול לבדוק איתך אמונות שמנהלות אותך בעוד הקשרים, שקרוב לוודאי מתקשרים גם לדרך שבה את חווה את הזוגיות שלך ואת בן הזוג שלך.
מה שאימון לא יעשה - זה לאפשר לך להתפשר, גם כשבתוך תוכך את יודעת שלא לזה התכוונת כשחשבת על הזוגיות שלך. אני מבינה שהדבר האולטימטיבי שהיית רוצה לקבל באימון זה לראות רק את הטוב בבן הזוג שלך. אני הייתי אומרת, כבר בתור התחלה - התבונני לרגע גם בכל הטוב וגם בכל הפחות טוב, ותשאלי את עצמך, לא אם את נמשכת אליו או לא, לא אם השיניים שלו צהובות וכדומה - אלא, האם חיים במחיצת האדם הזה יאפשרו לך לחיות באושר ועד 120. הסתכלי לטווח הרחוק.
בשורה תחתונה - יש על מה להתאמן, צאי לדרך ובהצלחה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאת טעם לחיירחלי18/06/2008
בתקופה האחרונה הכל כל כך שגרתי, אין שום שינוי בחיי, אין לי כסף לבלות ולקנות דברים, אין לי הרבה חברים בסביבתי, אין לי בן זוג ויש לי בעיקר את עצמי ואת הכלב שלי. איני מוצאת טעם לחיות ולהמשיך להיאבק בחיים, לחשוב על משפחה וילדים, לעשות השוואות, לראות חברים שהיו והיום בעלי משפחה, אין לי כוח עוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד יש טעם לחיים - את צריכה עזרה!
דפנה סלען18/06/2008רחלי יקירתי
תמיד יש טעם לחיים ואם את נמצאת במצב שבו את מרגישה כפי שאת מתארת את צריכה לקבל עזרה. לדעתי, העזרה צריכה להיות מתחום הטיפול ולא האימון - אני מזמינה אותך לפנות לרופא המשפחה שלך, לספר לו את מה שאת מרגישה ולבקש ממנו שיפנה אותך לטיפול המתאים.
רחלי, אל תזניחי את זה - תטפלי בעצמך.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםדנה15/06/2008
שלום, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין קואצינג לבין טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בין אימון לטיפול
דפנה סלען15/06/2008היי דנה
התייחסתי לנושא בפורום תחת הכותרת : מה בין אימון לטיפול
ראי הודעות תגובה שלי מהתאריך - 24/2 שעה 21:03 כותרת: "מה בין אימון לטיפול"
והודעה נוספת באותו יום בשעה 21:20 כותרת: "חלקים מהמאמר שהבטחתי"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה שונה האימון מטיפול פסיכולוגי?
דליה קרון17/06/2008האימון איננו טיפול פסיכולוגי, נקודת המוצא באימון היא כי ניתן להעצים את היכולות והמשאבים האישיים של המתאמן ולאו דווקא לשנותם. האימון תחום בזמן ומכוון לפעולה ולהגעה לתוצאה אליה שואף המתאמן להגיע. המאמן מלווה את המתאמן לאורך התהליך בעזרת ההכשרה שרכש וניסיון החיים שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)