פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה בכעסים
    ספי
    10/06/2008

שלום , רציתי לברר כיצד אני מצליח לזהות אם הכעס שלי הוא כעס אלים המצריך טיפול פסיכולוגי או שמדובר פשוט במשהו שאמור לעבור מעצמו? אני מתעצבן מאוד בקלות, לא שולט על הכעס כשהוא מגיע, נעלב בקלות ונפגע ואז הופך עויין. אני מרגיש שאני צריך לטפל בזה ומהר - יש עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בכעסים

הוספת תגובה

• ספי שלום

הילה פורטיס טויטו
    11/06/2008

ספי שלום - את הצעד הראשון עשית - הנך מודע לכעס שלך. וכעת הזמן לבדוק כיצד אפשר לטפל בו.

הצעד הבא - קח את המודעות לרמה הבאה - בחן בדיוק מהן הסיטואציות, או הטריגרים שמעוררים את הכעס. תוכל למשל, לבנות לעצמך טבלה שאותה תמלא במהלך שבוע אחד. לעמודה תהיינה 5 עמודות:
    1. הסיטואציה שעוררה את הכעס
    2. המחשבה האוטומטית על הסיטואציה
    3. המחשבה האוטומטית על עצמי
    4. תגובה (התנהגות) אוטומאטית
    5. תגובה רצויה

בשלב הבא סכם את הנתונים - ובדוק מה התבהר לך במהלך השבוע.

הצעד השלישי - אני מודע. אז מה אני עושה עם זה?
    מתוך הנחת היסוד שיש בידך את כל המשאבים להגיב באופן שונה, חשוב על סיטואציה מהעבר שבה כן הגבת כמו שרצית. מה בך איפשר את זה אז? איך הדבר הזה, היכולת הזו, יכולה לשרת אותך גם בעתיד?
    חשוב על מישהו שאם היה בסיטואציה הזו היה מגיב באופן מושלם, בדיוק כמו שאתה היית רוצה להגיב. איך הוא היה מגיב? מה בדיוק הוא היה אומר? עושה?...מה אתה כבר בוחר לקחת מהתגובה שלו לפעם הבאה שתיתקל באותה סיטואציה?

מתוך הנחה נוספת - שמאחורי כל תגובה טמונה כוונה חיובית - אז חשוב לרגע מבלי לשפוט את עצמך - מה הכוונה החיובית שמאחורי תגובת הכעס שלך? מפני מה הוא מגן עליך? האם בסופו של דבר הכוונה מושגת? אם לא - הצעתי היא זו:
    1. חשוב עכשיו, כשאתה רגוע, איזו תגובה יכולה להוביל לכוונת העל שלשמו הגיע הכעס
    2. ברגע שהכעס עולה - תשאל את עצמך את אותה שאלה - למה אני כועס? כי מה אני רוצה להרגיש בסופו של דבר? האם מה שקורה לי ברגעים אלה ממש עוזר לי להרגיש את מה שאני רוצה להרגיש בסופו של דבר? אם לא - מה אני יכול לעשות שכן יוביל אותי להרגיש כך?
    וקדימה לעבודה! איפה שהכי קשה - שם יש פריצות דרך. אז האתגר הוא גדול ודרושה מחויבות ובגרות רבה כדי להתאמן על נושא כעסים -
    אבל שכיבוא השינוי תגלה כמה שווה היה המאמץ!
    בהצלחה לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    03/06/2008

שלום רב,
    אני אוהב את אישתי מאוד. אנו נשואים כבר 10 שנים. אבל יש לי בעיה קשה ביותר. היא כבר לא מושכת אותי. היא נהיית שמנה מאוד, כמו כן, אני כבר התרגלתי אליה.

אני משתוקק לעשות סקס עם מישהי חדשה ומרגשת.
    מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אדם אולי טיפול זוגי יכול להועיל לכם

דפנה סלען
    03/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתפשר או לעזוב?
    דקל
    01/06/2008

שלום, לאחרונה בן הזוג שלי ואני לא מסתדרים, יש בינינו הרבה חילוקי דעות, הרבה ויכוחים ואני חושבת שאיני אוהבת אותו, השאלה היא אם מדובר במשהו זמני ולכן כדאי שאשאר כרגע או שפשוט אעזוב ואמשיך לאה לא יודעת להחליט

לקביעת תור
    סגירה
    להתפשר או לעזוב?

הוספת תגובה

• בחירה בין אופציות

דפנה סלען
    01/06/2008

שלום דקל
    יש טכניקה שאני עושה באימון NLP - כאשר יש 2 אופציות מונחות על כף המאזניים.
    אני לא אכתוב את כל הטכניקה אלא חלקים ממנה- אני בטוחה שזה יעזור לך להגיע לתובנות
    קחי דף חלק - תחלקי את הדף לשני חלקים:
    בצד אחד (ימין או שמאל) רשמי כותרת :" דקל שנשארת כרגע" ובצד השני רשמי: "דקל שפשוט עוזבת".
    כעת תדמייני את "דקל שנשארת כרגע" : איך היא נראית, מה היא עושה? מה המשפטים שרצים לה בראש? איך היא מרגישה? מי נמצא סביבה וכו' - תיאור כמה שיותר מפורט. תכתבי כל מה שעולה לך בראש בצד הזה של הדף.
    את אותו הדבר תשעי עבור "דקל שפשוט עוזבת" –רשמי הכל בצד שלה
    שלב הבא:
    עבור כל אחד מהצדדים : חשבי ורשמי : מה הדבר הטוב בזה? מה טוב באופציה של : "דקל שנשארת כרגע"? מה זה אמור לתת לה גם אם זה לא נותן לה את זה בפועל. מה זה אמור לאפשר לה? מה הדבר הטוב בזה עבורה? למשל: הרגשת ביטחון שיש לי בן זוג – מה עוד? מה עוד?
    חשבי ורשמי את אותו הדבר עבור האופציה של "דקל שפשוט עוזבת"- מה הדבר הטוב עבורה פשוט לעזוב? מה זה מאפשר לה?למשל : הרגשת חופש – מה עוד? מה עוד?
    אני עוצרת כאן – תקראי את מה שכתבת – אני בטוחה שתגיעי לכמה תובנות כבר מהשלבים הללו.
    מוזמנת לשתף אותי בתובנות ונתקדם הלאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לפחד לעשות שינוי
    חני
    27/05/2008

שלום רב, אני רוצה לעבוד על הפחד שלי משינוי, הפחד לשנות את ההרגלים ואת המעשים שלי כדי להגשים את המטרות שלי ללא חשש

לקביעת תור
    סגירה
    לא לפחד לעשות שינוי

הוספת תגובה

• צעד קטן לשינוי גדול

דפנה סלען
    27/05/2008

הפחד שלך משינוי נובע ממקום טוב – יש משהו חיובי בפחד הזה – הוא שומר עלייך.
    לא מזמן עיניתי בפורום על שאלה דומה שקשורה לפחד. הסברתי על החלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה וכיצד לעקוף אותו – אצטט פה בשבילך חלקים ממה שכתבתי אז:
    האמיגדלה - אותו חלק במוח שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל את רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך את תברחי ממנה (FLIGHT) - תארי לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
    למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
    ההרגשה של הפחד שגורם לך אולי שיתוק- חוסר עשייה ( FREEZE) היא מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאת במצב חרום כל פעם שאת מנסה לעשות שינוי והופ - יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לשינוי שאת רוצה לעשות ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". את לא חייבת לעשות שינוי מהותי – לכי על הדברים הקטנים ותעשי הרבה שינויים קטנים –ככול שתתאמני יותר על שינויים קטנים תוכלי לעלות את המינון כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואת לא תהייה במצב של FREEZE – חוסר עשייה והימנעות מהשינוי.
    תחשבי על שינוי ספציפי שאת רוצה לעשות ותתחילי לפעול – פעולות קטנות לכיוון השינוי – תתאמני!! את מוזמנת לשתף אותי
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי למטרה
    אסנת
    22/05/2008

שלום, האם אימון אישי אמור להיות לצורך מסויים וספציפי, או שיכול קצת למצוא איזון בתוך חוסר איזון?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי למטרה

הוספת תגובה

• אימון לאיזון בחיים

דפנה סלען
    22/05/2008

אימון הוא אכן להשגת מטרה מסוימת והשגת איזון בחיים זו מטרה מאוד אימונית.
    אם את רוצה להשיג איזון בחיים שלך - איזון בין קריירה, משפחה/זוגיות, פנאי , פיתוח אישי וכו' - מציאת איזון בכל תחומי החיים כך שהם ישתלבו יחד לאורח חיים איכותי זו מטרה מצויינת לאימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי מוביל לאיזונים

דבורה גלעד
    30/05/2008

שלום לך
    אימון אישי בהחלט יכול להיות מכוון ליצור איזון בחיים בכל תחום שאת רואה שנחוץ לך וחשוב לך
    כאשר ישנו איזון בחיינו אנחנו יוצרים נשכרים
    ומגיעה לך ליצור איזון עבורך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי למטרה - תגובה

טלי
    01/06/2008

אימון אישי הינו תהליך אשר אדם מתאמן להאמין בעצמו, שהוא מסוגל להגיע למטרה אשר הציב בפני עצמו. אנשים רבים אינם יודעים מה מונע מהם מלהגיע למטרה שהציבו, והם אפילו לא יודעים שהם לא יודעים זאת. תהליך האימון אישי נועד לגלות ולהפיק את הפוטנציאל והיכולות שיש לאדם, לזהות ולהסיר את המכשולים המונעים מבן אדם להגיע אל מטרתו.

אז שיהיה בהצלחה,
    טלי קורן
    www.successwiz.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תהילה
    18/05/2008

שלום רב,
    אני סובל מ-OCD האם קואצ'ינג יכול לעזור גם לי...? האם אתן מטפלות בהפרעה כזו.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול ב OCD

דפנה סלען
    18/05/2008

באופן עקרוני אני לא מטפלת ב OCD
    יחד עם זאת, ישנם שני מצבים בהם יכולה להיות נגיעה בנושא:
    א. כאשר אני מטפלת באמצעות NLP ( כמובן תלוי מה בדיוק הבעיה)
    ב.לעיתים בעקבות אימון יש השפעה חיובית גם בכיוון הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להפסיק לכרסם ציפורניים
    לילך
    15/05/2008

מה לא עשיתי, ועדיין אני כל הזמן מכרסמת מבלי משים, לפני השינה, בעמידה ברמזור, יש לי לק וכל יום אנימחדשת אותו בגלל הקילופים, הציפורניים שלי רק קטנות ולא גדלות וזה ממש לא יפה בעיני

הוספת תגובה

• כרסום צפורניים

דפנה סלען
    18/05/2008

שלום לילך וסליחה על העיכוב בתשובה
    לגבי כירסום ציפורניים זה בעצם סוג של OCD וזה לא בתחום האימון
    לעיתים ניתן לטפל בזה באמצעות NLP
    אני מאמנת וגם מטפלת ב NLP - יחד עם זאת, בכנות, אף פעם לא טיפלתי באופן מובהק ב OCD
    לעיתים התופעות הללו נעלמו תוך כדי האימון או הטיפול שעשיתי אבל זה היה רק רווח נוסף ולא המטרה שלשמה הגיעו לאימון ו/או לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפסיק לכסוס ציפורנים

דנה שחם
    11/06/2008

לילך החמודה, לדעתי כסיסת ציפורנים מעידה על מתח נפשי, לכן במקום לטפל בסיפטום למה שלא תטפלי במקור לבעייה, אני ממליצה לך על טיפול פסיכולוגי או תרפיה באומנות.
    את מוזמנת להסתכל באתר שלי ולשם קבלת מידע :www.art-therapist.c דנה שחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להפסיק לכרסם ציפורניים - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    25/01/2011

שלום לילך.
    תמיד חשבתי שמדובר בביטוי של עצבנות, אח"כ אמרו לי שזה ביטוי של גירוי של עור יבש..................
    אם תשימי קרם ידיים מספר פעמים ביום הגירוי יפחת....................
    זה לא אימון אישי, אבל יעיל בדרך כלל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה שעובדת

איה
    12/03/2011

הי, גם אני קססתי ציפורנים במשך שנים רבות, הדרך שבה להפסיק היא לאחר שעשיתי
    בניית ציפורנים, נכון שיש את האינסטינקט של לקרב את הציפורן לפה, אבל בעלי שומר עלי :).
    אז אחרי הציפורנים, אולי כדאי שתתחתני נכון :).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעשי בניה!!!!!!!!!!

מאיה
    24/03/2011

בשיא הרצינות!!!
    גם לי היתה את אותה הבעיה.. פשוט תעשי בנית ציפורנייפ אפילו רק לכמה חודשים וזה יגרום לך להפסיק:))
    מנסיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה שזה המקום
    אלה
    12/05/2008

אבל אנסה
    אני סובלת ממחלה פיזית חסת אבחנה כבר המון זמן. המחלה כוללת תחושות פיזיות קשות כבר המון זמן. אני נורא רוצה לתפקד, לעשות איזו עבודה קלה, משהו, אבל הגוף לא נותן לי.
    רציתי לשאול אם אימון אישי יכול לעזור איכשהוא בלנסות להתגבר על התחושות הפיזיות ולעבטד למרות שהן שם?

לקביעת תור
    סגירה
    לא בטוחה שזה המקום

הוספת תגובה

• לנהל את המחלה

דפנה סלען
    18/05/2008

שלום אלה וסליחה על העיכוב בתשובה
    את אומרת שאת סובלת ממחלה פיסית. כמובן שאימון לא יכול לטפל במחלות
    יחד עם זאת אימון יכול לעזור לך לנהל את המחלה במקום שהיא תנהל אותך
    הכוונה היא לקחת שליטה על החיים שלך תוך כדי טיפול במחלה
    לפני מס' שנים סבלתי מפריחה קשה ולא מוסברת. החיים הפכו לסיוט עד שהחלטתי לקחת אחריות ולנהל את המחלה. מנסיון אישי וגם מקצועי (אימון) אני יכולה לתת לך כמה טיפים. כיוון שאני
    לא יודעת במה מדובר אם תשלחי לי מייל אישי ותספרי לי יותר פרטים אוכל אולי לעזור לך יותר. אז את מוזמנת לכתוב לי אם וכאשר תרצי
    רפואה שלמה
    דפנה
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לאהוב את עצמי
    אירן
    12/05/2008

שנים שאני עוברת סדנאות וטיפולים ומאבקים עם עצמי ואני לא מצליחה לאהוב את עצמי, אני לא יודעת כבר מה יכול לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לאהוב את עצמי

הוספת תגובה

• אהבה עצמית

דפנה סלען
    18/05/2008

שלום אירן וסליחה על העיכוב בתשובה
    קשה לי דרך הפורום לענות - אני צריכה יותר פרטים.
    יחד עם זאת, אני רוצה לשאול אותך:
    האם אף פעם, בכלל, בחיים אין רגע/שניה/שבריר שניה שאת אוהבת את עצמך?
    אני בטוחה שאת עכשיו מפקפקת בכך - בטוח תמצאי רגע כזה
    ואז השאלה הבאה היא:
    מה יש ברגע הזה / בשניה הזו שאת אוהבת את עצמך? מה יש שם שטוב עבורך ומשליך על האהבה העצמית שלך.
    זו שאלה ראשונה שאני מזמינה אותך לחשוב עליה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהוב את עצמך

דנה שחם
    11/06/2008

הי אירן, כשאת אומרת טיפול , למה את מתכוונת? סדדנאות קצרות מועד לא יכולות לפתור בעיה כזאת. האם היית בטיפול פסיכולוגי לאורך זמן?
    אני רוצה להציע לך שני דברים:1) צריך לעשות תהליך ארוך ומעמיק, להגיע לשורש הבעיה ולהבין מה המקורות של חוסר האהבה העצמית שלך.
    2) האם ניסית תרפיה באומנות, זהו טיפול פסיכולוגי אבל קצת אחר, והתוצאות באות מהר יותר, למרות שגם בזה צריך סבלנות. כי בציור אי אפשר לשקר במילים אנחנו אפילו משקרים לעצמינו לפעמים. נ.ב. לא צריך לדעת לצייר או להיות צייר בשביל תרפיה באומנות. להפך.
    את מוזמנת לעין באתר שלי , לראות אם זה מתאים לך: www.art-therapist.co שתתחילי לאהוב את עצמך על ידי כך שתטפלי בעצמך בדרך כלשהיא. באמפטיה-דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי
    לילך
    09/05/2008

יש לי דימוי עצמי נמוך, אני לא מעריכה את עצמי מספיק, אני חושבת שלא מגיע לי להצליח, שאני משעממת וכו'
    מבחינה רציונאלית אני יודעת שזה לא נכון, יש לי המון חברים טובים, הגשמתי את החלומות הכי גדולים שלי אבל אני עדיין מרגישה ככה שאני לא מספיק טובה, יפה , מצחיקה וכו' מה לדעתך אני צריכה לעשות? לחשוב?? כדי לשנות את החשיבה שלי ולהאמין ולאהוב את עצמי באמת?
    ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי

הוספת תגובה

• העלאת הערך העצמי

דפנה סלען
    10/05/2008

שלום ליאת ותודה על שאלתך
    את אומרת שמבחינה רציונאלית את יודעת שהדימוי העצמי שלך אמור להיות גבוה לאור ההישגים שלך ומנקודה זו נתחיל:
    אחד התרגילים שאת יכולה לעשות הוא:
    לפרט לעצמך 2 הישגים – כל אחד מתחום אחר בחיים שלך ולכתוב לעצמך מה בך איפשר את ההישג – תוציאי מכל הישג לפחות 9 תכונות אופי, חוזקות, יכולות שיש לך שאיפשרו את ההישג.
    למשל אם סיימת לימודי תואר – תכונות שאיפשרו את זה: כושר התמדה, רצינות, אחריות, מחויבות, סקרנות וכו' כך תוכלי לראות וגם להרגיש את התכונות הטובות שבך דבר שיעלה את הדימוי העצמי שלך
    תרגיל נוסף שאת יכולה לעשות הוא:
    1. לרשום את כל האמונות המגבילות (השליליות) שיש לך כלפי עצמך
    2. לשנות את כל האמונות המגבילות לאמונות חיוביות
    3. לחפש עדויות לכך שהאמונות החדשות אכן אמיתיות
    למשל: אמונה מגבילה : 1. אני לא טובה מספיק = אמונה מגבילה
    2. אני מספיק טובה= אמונה חדשה חיובית
    3. העדות : התרגיל שנתתי לך קודם לגבי הישגים= עדות
    אני בטוחה שתרגישי שינוי ואשמח להמשיך לעזור
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך

דנה שחם
    11/06/2008

שלום ליאת,אני תרפיסטית באומנות וברצוני לומר לך אנשים רבים חשים שהם לא מספיק טובים או ראויים למרות שהמציאות החיצונית מראה להם ההפך, אני ממליצה לך לחקור את נפשך לעומק דרך טיפול ריגשי ולעשות שינוי,אני עשיתי וכיום אני גם עוזרת לאחרים לעשות זאת , ועדיף שעה אחת קודם, את מוזמנת לעיין באתר שלי ולראות האם תרפיה באומנות יכול להתאים לך, לא צריך להיות צירים לשם כך.www.art-therapist באהבה דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתאהבת
    אורית
    06/05/2008

שלום, רוב הגברים שאני יוצאת איתם מעוניינים בי ללילה אחד בלבד ואלו שכןם מצעוניינים איני מסוגלת להתאהב בהם, אני יוצאת איתםן מספר פעמים ולומדת כי הם לא מעניינים ולא מושכים אותי. האם התאהבות יכולה להגיע מהר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתאהבת

הוספת תגובה

• מציאת זוגיות

דפנה סלען
    06/05/2008

על השאלה האם התאהבות יכולה להגיע מהר קשה לי לענות.
    לעומת זאת לפי מה שאת מספרת אני בהחלט יכולה לשאול אותך מס' שאלות :
    מה הגבר האידאלי עבורי? - קווים לדומות, אשיותו וכו'
    לאחר שתעני לעצמך על שאלה זו תשיבי על השאלה הבאה:
    היכן אני יכולה למצוא את אותו גבר אידאלי עבורי?
    אילו הזדמנויות אני יכולה ליצור כדי למצוא את הגבר האידאלי עבורי? במקום העבודה? חברים? בילויים וכו'
    שאלה נוספת שמעניין שתעני עליה היא:
    הדפוס הזוגי שאני מתארת כאן -להתאהב במי שלא רוצה ולא להתאהב במי שרוצה - יש בו משהו חיובי עבורי- מה הדבר החיובי בזה?
    כשתעני על שאלה זו תוכלי להבין יותר איזה דפוסי זוגיות אחרים את יכולה ליצור
    בכל מקרה, אורית, הכי חשוב זה לפעול - ליצור הרבה הזדמנויות לפגוש את הגבר האידאלי שלך - אני בטוחה שהוא שם! את רק צריכה למצוא אותו!
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רענן
    04/05/2008

שלום רב,
    האם הסרט "הסוד" שעליו כולם מדברים לאחרונה בעצם מבוסס על אימון אישי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "הסוד" ואימון

דפנה סלען
    04/05/2008

הסרט "הסוד" מדבר על כמה דברים שאנחנו מציינים גם באימון.
    הסוד מדבר על חוק המשיכה - היכולת שלנו למשוך אלינו את הדברים שאנחנו רוצים
    הוא מדבר על כמה שלבים : 1. לבקש - לשלוח בקשה ליקום - להודיע ליקום מה אנחנו רוצים בהנחה שהייקום מגיב למחשבותינו. 2. אמונה- להאמין שזה כבר שלנו. להאמין שברגע שביקשנו משהו הוא כבר שלנו. 3. לקבל - להתחיל להרגיש ניפלא כפי שנרגיש כשכבר נקבל את מה שרצינו.
    הקשר בין הסוד לאימון הוא בשלושת השלבים. 1. באימון אנחנו אומרים שמחשבה יוצרת מציאות = לבקש - לחשוב על מה שאנחנו רוצים עבורינו 2. אימון מדבר על כך שיש לכל אחד את היכולת להגיע לעתיד מיטבי שהוא מבקש לעצמו ואימון עוזר למתאמן להאמין בכך=אמונה 3. אימון עובד בראייה מהעתיד להווה - בעצם באימון אנחנו אומרים למתאמן - להסתכל על העתיד שלו בעוד זמן מסויים (בשנים/בחודשים) כאילו הוא כבר השיג את המטרה שהציב לעצמו=לקבל.
    אלה "בגדול" האלמנטים המשותפים בין "הסוד" לאימון כמובן שגם "הסוד" וגם האימון מדברים על דברים נוספים שמתרחשים בתוך תהליך אימוני.
    תודה על שאלתך
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות
    שלי
    29/04/2008

שלום, כיצד אני יכולה להיות מודעת ליכולות שלי ולאמת שלי בכל שעות היום וכיצד אני לא שוכחת מהי המהות האמיתית שלי גם כשהיא לא ממושמשת וגם כשאני צריכה לשמור על קור רוח וסבלנות וגם כשאני לא באמת עושה את מה שאני חולמת עליו, אך זה המצב כרגע?

לקביעת תור
    סגירה
    מודעות

הוספת תגובה

• שלי היקרה

הילה פורטיס טויטו
    29/04/2008

אני הייתי מציעה לך ליצור תכנית עתידית כלשהי, תכנית ארוכת טווח שתיכתב אחרי הרבה מחשבה והשראה. תכנית כזו שתהייה מציאותית, נחשקת , מפורטת ולגמרי שלך. עצם הכתיבה וההתכוונות וגם הידיעה שאת לא הולכת להחמיץ את הייעוד והחלום שלך - רק יקרבו אותו אלייך ובהדרגה את תחיי אותו ואת ערכייך.

אימון, אגב, יכול להתאים לך מאוד מאוד לבניית תכנית כזו ולמימושה.....

הרבה הרבה אושר והצלחה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי קואצ'ינג- לדפנה/הילה
    מיק
    23/04/2008

מבקשת לדעת מה הם תנאי הקבלה ללימודי קואצ'ינג ? והאם זה מצריך תואר מסויים?

תודה

הוספת תגובה

• לימודיי קוצ'ינג

הילה פורטיס טויטו
    23/04/2008

מיק שלום,
    יש מכללות שדורשות רק ראיון קבלה, יש כאלה שדורשות תואר ראשון, יש כאלה שדורשות קורות חיים וניסיון בתחום ויש כאלה שדורשות גם תואר שני. אני מציעה שתנסי בכמה מהן ותראי מה דרוש ומה הכי יתאים לך. בנוסף לתנאי קבלה - תוכלי להרגיש לאיזו מכללה ולאיזו גישת אימון את הכי מתחברת.

בהצלחה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-

מיק
    25/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הקשר בין קואצינג
    טלי
    21/04/2008

ו-NLP.

לקביעת תור
    סגירה
    מה הקשר בין קואצינג

הוספת תגובה

• nlp הוא דיוק של תהליך האימון

דפנה סלען
    22/04/2008

טלי אחלה שאלה
    התשובה לכך יכולה להיות מאוד ארוכה כי יש כל כך הרבה דברים ש NLP תורם לאימון
    את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא על NLP וגם לקרוא מאמרים שכתבתי בנושא
    בכל מקרה אענה במשפט אחד:
    NLP עוזר למאמן (בעזרת טכניקות ומיומנויות מדוייקות מאוד) לזהות את דרך החשיבה של המתאמן - לפי שפת הדיבור שלו, ההקשרים שהוא עושה בחשיבה שלו ולפי התנהגותו ובכך (המאמן )יודע היכן מתי ובדיוק הזמן לאתגר אותו (את המתאמן) לעשות את השינוי שאותו הוא רוצה להשיג.
    חג שמח
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה