פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ?
    יוני
    18/04/2008

שלום,
    רציתי לדעת איך הקאווצ'ינג עובד?

כשאני עולה לבמה אני נורא חרד,רועד פיזית ולא מבין לפעמים כלום,מדברים ואני לא יקשיב
    הקליטה שלי לא טובה זה קשור?
    ואיך ניתן לטפל בזה בקאוו'צ'ינג?

עוד משהו,
    אני מוצא את עצמי הרבה פעמים שיש לי המון משימות ואני לא ילך לעשת אות כמו לקרוא מחזה,לזכור בע'פ להכין שיעורים אני נורא ככה.
    לעומת לשמוע מוזיקה להיות באינטרנט
    איך אפשר לטפל בזה? ומה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ?

הוספת תגובה

• אימון בצעדים קטנים

דפנה סלען
    19/04/2008

היי יוני
    יש חלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה - אותו חלק שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל אתה רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך אתה תברח ממנה (FLIGHT) - תאר לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
    למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
    ההרגשה של השיתוק ( FREEZE) שאתה חווה מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאתה במצב חרום ולכן יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לדבר הגדול שמלחיץ אותך ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". במקרה שלך אני מזמינה אותך לעשות תרגולי הופעות - כלומר להופיע לבד בחדר - אחר כך להופיע מול אדם אחד שאתה יודע שהוא בעדך - לעשות את זה הרבה פעמים וכל פעם להגדיל את כמות האנשים או את כמות הטקסט שאתה מעביר באותה הופעה. כך כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואתה לא תהיה במצב של FREEZE
    הטכניקה הזו היא טכניקה אחת מיני רבות שאני מפעילה באימון. תהליך אימון - כשמו כן הוא - בן היתר, אנחנו מאמנים חלקים בנו שאנחנו רוצים לשפר כדי להתקדם למטרה שהצבנו לעצמינו.
    חג שמח
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון עצמי בתזונה
    נטע
    15/04/2008

שלום, כיצד אפשר לעבוד על נושא הנחישות והאימון העצמי בשמירה על דיאטה?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון עצמי בתזונה

הוספת תגובה

• תמונה עתידית

דפנה סלען
    15/04/2008

נטע שלום
    בחרת לשאול אותי שאלה שהיא אחד מתחומי ההתמחות שלי - אני שמחה על כך.
    ראשית אני חייבת להיות איתך כנה ולהגיד לך שזה לא פשוט. יש תהליך שצריך לעבור כדי להיות השוטר של עצמך ולא לחפש שוטר חיצוני. מה שנקרא לפתח "שוטר פנימי".
    ולשאלתך:
    אני מזמינה אותך לחשוב על התוצאה הסופית אליה את רוצה להגיע. לחוות את התמונה בכל החושים - מה תרגישי, איך תראי, אילו משפטים ירוצו לך בראש - כשתגיעי למטרה אותה את רוצה להשיג (אני מניחה: משקל מיטבי עבורך).
    תוסיפי לזה עוגן - שיר, תמונה או כל דבר שיזכיר לך את התוצאה שאת רוצה.
    תחווי את התוצאה כמה פעמים ביום - ככול שתעשי את זה יותר כך יגדל הסיכויי שלך להגיע לשם ובהמשך זה יהיה "השוטר הפנימי " שלך ! שוטר טוב שעוזר לך לשמור על דיאטה כדי להשיג את התוצאה הרצוייה. יש כמובן עוד טכניקות וצריך להתאים את זה אישית אבל זה כבר דורש תהליך של אימון מלא.
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    13/04/2008

שלום רב,
    בן זוגי התחיל לשתות אלכוהול כל ערב. בגלל זה הקשר שלנו התדרדר = הוא לא רוצה לצאת הרבה, לא רוצה לשכב, בכלל לא מראה אהבה.
    אני מאוד אוהבת אותו. ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו? לעזוב, להישאר.
    אשמח לקבל עצות מה עלי לעשות ואיך אני יכולה להתמודד עןם המצב, כי זה משפיע עלי לרעה ואני מדוכאת כל הזמן.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• להתייעץ עם גורם מוסמך בנושא

דפנה סלען
    15/04/2008

אולגה יקרה
    התעכבתי עם התשובה כי חיפשתי בשבילך את התשובה המתאימה
    אני חושבת שהתשובה צריכה להגיע ממקום מוסמך לעניין ואני אצטרך להשיב שאין לי תשובה בשבילך. אני מזמינה אותך לפנות למקומות מוסמכים בנושא- אולי למרכזי גמילה - להתייעץ שם.
    אני אומרת את זה בשיא הזהירות כי אני לא יודעת מספיק פרטים ואני לא מניחה מראש שיש כאן התמכרות אני רק נותנת אופציה עם מי להתייעץ- הבחירה כמובן בידייך!
    מאחלת לך המון הצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לדחות סיפוקים
    אורטל
    06/04/2008

שלום, יש ליי קושי בדחיית סיפוקים, אני מתנהגת ככה באוכל ולא מתאפקת, גם כשאני שבעה, אני קונה דברים שאיני צריכה בגלל שאני רוצה אותם, אם יש לי רעיון אני ילא מסוגל ת להתרכז בשום דבר אחר אם לא אמשיך ואחשוב ואתכנן לפי רעיון הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לדחות סיפוקים

הוספת תגובה

• מה זה משרת אותך?

דפנה סלען
    07/04/2008

אורטל שלום ותודה על שאלתך
    את יודעת, יש אנשים שדוחים דברים והיו מאוד רוצים להיות כמוך : להעלות רעיון ולהוציא אותו לפועל.
    כלומר, יש מקומות/מצבים שבהם אי דחיית סיפוקים היא חיובית. את יכולה לחשוב על עוד דוגמאות חיוביות?
    מה שאני אומרת כאן שיש משהו חיובי בהתנהגות שלך והמשהו הזה משרת אותך.
    יחד עם זאת, במקרים בהם את מרגישה שזה לא טוב עבורך - את מוזמנת לנקוט בפעולה.ראשית,
    בדקי מתי זה קורה לך? באיזה הקשר? האם יש מכנה משותף לכל המקרים?מה את מנסה להשיג? מעבר לאוכל/בגד/מימוש רעיון - מה הכוונה החיובית שלך - מה זה אמור לשרת אותך (למשל : לקנות בגדים= להראות טוב=שאנשים יחמיאו לי=שיהיה לי בטחון)
    תשתפי אותי בתשובות שלך לשאלות ששאלתי ונמשיך מכאן הלאה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    יעל
    01/04/2008

ישנו בחור שמוצא חן בעיני אך הוא כל הזמן מתעלם ממני. בהתחלה חשבתי שאולי נדמה לי אך כיום אני בטוחה ללא כל ספק שהוא מתעלם. אם אני אגש אליו ואדבר איתו הוא לא יתעלם אלא ישיב לי -לא יפתח שיחה מי יודע מה אך יאמר כמה מילים ואולי השיחה תזרום לאן שהוא.

אך אם הוא רואה אותי בהפסקות או נמצא עם חברים ואני פתאום עוברת או שהוא יוצא משיעור ואני בדיוק נכנסת- הוא מתעלם ולא אומר אפילו שלום. אז ברור לי שחלק מכם יגידו שהוא לא מעוניין ושאולי הוא מרגיש שאני מעונינית ובגלל שהוא לא מעוניין אז הוא מתעלם. אבל השאלה שלי היא: למה להתעלם? גם אני לא מעוניינת בכולם ובכל זאת אני מגיבה באופן מינימלי.

בנוסף, אם אני יודעת שמשהו דלוק עליי ואני לא עליו- זה דווקא יכול להחמיא לי ולגרום לי כן להגיב לו כי זה מרגש אותי, מאתגר אותי. במקרה שלו נראה לי שהוא כאילו ממש מתעלם בכוונה ואין לי מושג למה. אולי אני טועה בחשיבה שלי וזה לא אומר שהוא לא מעוניין ? או שעכשיו אני משלה את עצמי. מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• מעבר משיחות פנימיות לעשייה

דפנה סלען
    01/04/2008

שלום אורה ותודה על שאלתך
    אני מבינה שיש בחור שמוצא חן בעינייך ואת עסוקה בעצם בשיחות פנימיות : למה הוא מתעלם ממני, הוא מוצא חן בעיני, מה יקרה אם אני אפנה אליו, הוא מעוניין / לא מעוניין וכו'.
    השאלות שאני רוצה לשאול אותך הן : מה את רוצה לעשות-בפועל? (לאחר השיחות הפנימיות)
    מה את רוצה להשיג?
    אני מזמינה אותך לקחת צעד קדימה ולנקוט בדרך של עשייה:
    בעזרת פעולות אלה ואחרות שתעשי אני מאמינה שתתבהר לך התמונה ומשם תוכלי להמשיך הלאה. שורה תחתונה - הוא מוצא חן בעינייך - אל תשאירי את זה בגדר מחשבה/שיחה פנימית - תנקטי פעולה - תעלי רעיונות של פעולות שאת יכולה לנקוט ותבחרי את הפעולה שניראת לך הכי מתאימה! קדימה קחי צעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל
    04/04/2008

העיניין הוא שכבר נקתתי פעולה פעם אחת בכך שיזמתי שיח איתו ושוחחנו קצת אך מאז למרות זאת הוא מתעלם. כלומר: למרות שיצא לנו לדבר - הוא כאילו לא מתייחס אלי כשאני לידו. האם זה אומר שהוא לא מעוניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך לפעול או לשחרר

דפנה סלען
    05/04/2008

אורה, ראשית נהדר שנקטת פעולה
    שנית, לגבי שאלתך אם הוא מעוניין או לא - רק הוא יוכל לתת לך את התשובה
    אני מזמינה אותך לחשוב על פעולות נוספות שיקדמו אותך לעבר הרצון שלך לדעת !!
    כבר שוחחת איתו בעבר, האם את יכולה לחזור על זה? האם את יכולה לפתח נושאי שיחה אחרים שיקדמו אותך יותר? האם יש עוד דברים שאת יכולה לעשות מלבד שיחה איתו? (אולי דרך חבר/חברה?).
    אם את חושבת על זה כל הזמן ומטריד אותך שאת לא יודעת - זה גוזל ממך אנרגיה - אז תמשיכי לפעול.
    אם את לא מוטרדת מזה וזה לא גוזל ממך אנרגיות (דבר שלא משתמע ממה שאת כותבת) - פשוט תשחררי ותמשיכי הלאה!
    בכל מקרה, אני כאן לכל שאלה בדרך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד להגיד לא
    קרן
    30/03/2008

יש לי בעיה, אני נחמדה מדי וזה גורם לאנשים להטריד אותי, חברי אומרים לי שאיני יודעת להגיד לא ואיני יודעת להיות תקיפה בייחוד לגבי גברים. נוצר מצב שבגלל שאני לא רוצה לפגוע בגברים שאיני מעוניינת בהם, הם מתעקשים להמשיך ולהשטריד אותי והם בטוחים שאני רוצה אותם למרות שזה לא כך, אני לא ממש יודעת אם אתן יכולות לעזור לי אבל אולי תנו לי כמה טיפים?

לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד להגיד לא

הוספת תגובה

• סדר עדיפויות

דפנה סלען
    30/03/2008

שלום קרן ותודה על שאלתך,
    אחד הדברים שאני שואלת את המתאמנים שלי הוא : כיצד אתם יוצרים סדרי עדיפויות בחיים שלכם?
    באופן כמעט קבוע אנחנו מגיעים לנושא של : לאלו דברים להגיד "לא" ולמה להגיד "כן".
    כשאנחנו אומרים "כן" על הכל לא נשאר לנו זמן לדברים שבאמת חשובים לנו
    שימי לב איך את מנהלת את היום שלך ולמה את נותנת עדיפות. כמה אנרגיה את מבזבזת על דברים שאת עושה/מאפשרת לאחרים לעשות לך למרות שאת לא מעוניינת בכך.ברגע שאת מבינה שמה שמנהל לך את סדר היום זה יותר הדברים הפחות רצויים עבורך ופחות הדברים שאת רוצה - אני בטוחה שתעשי שינוי.
    בכל מקרה, אל תרגישי רע עם עצמך - יש לך כוונה חיובית בלא להגיד "לא". את רוצה שאחרים לא ירגישו רע, את רוצה שלא יכעסו עלייך, שיאהבו אותך ועוד כל מיני סיבות חיוביות. תשאלי את עצמך איך את יכולה להגיע לסיבות אלה למרות שאת אומרת "לא". אני בטוחה שתמצאי את הדרך.
    אשמח לעזור
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן היקרה

בת אל אוקרט
    31/03/2008

את כותבת ש"חברי אומרים לי שאיני יודעת להגיד לא ואיני יודעת להיות תקיפה בייחוד לגבי גברים"
    האם באמת את צריכה להיות תקיפה איתם ? האם זה לא משרת אותך כרגע.? ואם תשובתך היא שלילית לשני השאלות אולי כדאי לך לעבוד על עצמך בנושא כטיפ אומר לך שבכל תחום בחיים אנשים מבקשים ממך דברים אם זה בזוגיות או בעבודה ואת קודם צריכה לבדוק עם עצמך האם באמת את יכולה להענות לבקשה או שמא זה מעבר ליכולותיך ואם אכן זה כך ואת בכל זאת תעתרי לבקשה הרי שני הצדדים פה יצאו לא מרוצים והרי זה ברור לך למה ...
    כך שאת מנסה להיות טובה ללא ספק אבל "אוכלת קש" בגלל זה ולכן חישבי הייטב האם זה מתאים לך ואם לא,
    תאמרי את זה בעדינות אך בהחלטתיות משהו בנוסח כמו "נורא מחמיא לי והייתי נורא שמחה אבל לא מתאפשר לי כרגע להיות פנויה לנושא והאמת שאני גם לא מעוניינת"
    מקווה שעזרתי .
    בברכה
    בת אל אוקרט
    מאמנת אישית
    www.coacherkey.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה הכוונה לתעסוקה
    א
    27/03/2008

אני בחורה כבת 30 מתגוררת בצפון זה שנים שאני לא מצליחה למצוא תעסוקה

חשיבתי איטית אני אדם דיי סגור בחברה בעיות של ליקויי למידה לכן מעזיבים אותי מעבודות

משתעממת מהר מהעבודות וניסיתי מגוון של עבודות אין באפשרותי לשלם עבור פסיכולוג קואוצ'ינג אבל איך כן אני יכולה למצוא כיוון תעסוקתי

ללא השכלה כלל בגלל הליקויי

כיצד ניתן לעקוף את הבעייה קשה לי לשבת בבית החברים מתמעטים ולא מצליחה למצוא זוגיות

מעגל קסמים כזה שמכניס לעצבות מה עושים??

כדיי להחזיק במקום עבודה ולהתמיד בכך כיצד מוצאים כיוון לא מתאים לי להיות עצמאית??

הוספת תגובה

• אפרת היקרה

הילה פורטיס טויטו
    28/03/2008

אני קולטת שבהחלט לא קל לך כרגע. את מודעת לכל מה שלכאורה מעכב אותך ובכל זאת, אינך מרגישה שיוצאת ממעגל הקסם הזה. במקביל, כנראה שדווקא כן התחלת להתאמן ולצאת ממנו - וזאת לאור המייל הזה ששלחת אלינו. את רעבה לשינוי וזה ניכר בכתיבתך. הישארי באותה אווירה ואנרגיה והמשיכי בקצב עולה להיטיב עם עצמך ועם חייך. את יודעת בדיוק מה יעזור לך ומה את צריכה.

הצעותיי -
    1. אם ללכת לאימון - אז יש מאמנים שמתמחים בעבודה עם אנשים בעלי לקויי למידה, וזאת תהייה מתנה ענקית אותה את יכולה לתת לעצמך!
    2. ספרים!!! בעניין הזוגיות והדימוי העצמי שלך - אני ממליצה לך על ספר אימוני וקריא בהווייתו - "זוגיות מוצלחת" של ד"ל פיל מקג'רו.

הרבה הצלחה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור שליטה
    מיכל
    25/03/2008

שלום, יש לי בעיה עם פרטיות ואני קנאית למרחב שלי, לכן אין לי מקום להכנסת בן זוג לחיי. אך אני מרגישה שאם אמצא מישהו שאוהב באמת, כל הקבעונות הללו יעלמו, האם אני חיה באשליה?

לקביעת תור
    סגירה
    שחרור שליטה

הוספת תגובה

• מיכל היקרה

הילה פורטיס טויטו
    26/03/2008

כאשר אנו מתרגלים למשהו קשה לנו מאוד לוותר עליו. כולנו כך, בני האדם.
    ברור ממה שאת כותבת שחשובה לך הפרטיות שלך, אליה התרגלת, אך יחד עם זאת תישקלי את האופציה שמה שעוד התרגלת אליו זה אל המחשבה שאין מקום לבן זוג בחייך. אם-כן, האם בהכרח??
    האם בהכרח אם את זקוקה לפרטיות - זה אומר שאין לך בתוכך הרבה אהבה לתת ושבכלל, לא כיף לבלות בסביבתך?
    האם אדם אובייקטיבי, חברה או בת/בן משפחה שאינם מעורבים, היו חושבים שהמחשבה הזו נכונה?
    האם המחשבה הזו משרתת את האינטרסים שלך?
    האם בריא לך לחשוב כך?
    האם המחשבה הזו עוזרת לך ליצור גישה שבעזרתה תשיגי את הקשר הזוגי שאת ראויה לו?
    היי מרוצה ממי שאת, וכך או כך - אם לא יהיה לך טוב - תמיד תוכלי לעזוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור את המשוכה
    חסויה
    23/03/2008

אני מתה להתחיל עסק משלי - אתר אינטרנט למען האמת ויש לי רעיון טוב. כל חיי עבדתי כשכירה ואין לי יותר מדי כסף בשביל לגלגל את זה. אני מפחדת, אבל מרגישה שאני צריכה את זה כדי להתחיל משהו בשביל עצמי. איך לעבור את המשכול?

לקביעת תור
    סגירה
    לעבור את המשוכה

הוספת תגובה

• קדימה לדרך!

הילה פורטיס טויטו
    23/03/2008

שלום כותבת יקרה,
    הכל נראה גדול כשאנו בתחילת הדרך ואני מוצאים מליון סיבות מעולות, תירוצים שחבל"ז, הסברים, התנצלויות ומה לא, כדי להסביר לעצמינו למה זה לא הזמן ולמה זה לא קורה.
    איך עוברים את המכשול?
    1. כשאנו נחושים ללכת לקראת החלום שלנו ומשקיעים במחשבות עליו את כל חששותנו ותשוקותנו - כדאי לנו לעשות כמה שיותר פעולות, במקביל לפחדים המעכבים.
    2. לעשות תכנית פעולה לכמה שנים קדימה. מה שלא אפשרי היום יכול להיות אפשרי מחר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה בכעסים
    עדי
    20/03/2008

איני מצליחה לשלוט בכעסים, על דברים רבים אני מתפרצת ללא שליטה, אני זקוקה לכלים על מנת להתמודד עם הכעס, עם חוסר קבלת האחר וחוסר הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בכעסים

הוספת תגובה

• אימון לקבלת עצמי והאחר

דפנה סלען
    20/03/2008

עדי, אני מוקירה אותך על פנייתך. אני מבינה שאת חווה תסכול רב מהדרך שבה את מגיבה.
    טיפול בכעסים הוא חלק מתהליך שבו לעיתים קרובות נתחיל בקבלת אני! ובקבלת האחר -
    כמו גם חוסר סבלנות לאחרים ולעצמי. באימון יש כלים שונים שיכולים לסייע לך להגיע למצב הרצוי - שליטה בכעסים. אם תתני לי יותר פרטים ואולי אפילו דוגמא ספציפית אוכל יותר לעזור בתשובה מדויקת. באופן כללי אני יכולה להגיד שככול שנזהה את הסיבה - הטריגר לכעסים (לפני שהם מתפרצים) כך נוכל גם לשלוט בהם.
    מוזמנת להמשיך לשאול
    פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי
    איריס
    16/03/2008

שלום, אני מתץלבטת בין קואצינג לטיפול פסיולוגי כיון שנראה לי שקואצינג יותר מניע ונותן ממש כלים לפעולה ופסיכולוג נותן רק שיקופים ובעיקר מקשיב. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• קוצ'ינג וטיפול

הילה פורטיס טויטו
    16/03/2008

הי איריס,
    הרבה פעמים יוצא לי לאמן על נושאים שמתאימים מאוד גם לטיפול. אין "אחד יותר טוב מהשני". אימון וטיפול שונים זה מזה בהמון דברים ואני בטוחה שגם טיפול מוביל להתנהגויות חדשות. אימון אינו מטפל בעבר. הוא יותר עוסק בהווה כדי לשפר את העתיד ומתמקד בשינוי צורת החשיבה שלנו. נסי את שניהם ותרגישי לבד למה את יותר מתחברת.
    בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימי לב להתיחסות שלי לנושא בפורום

דפנה סלען
    16/03/2008

היי איריס
    לא מזמן התייחסתי לנושא : מה בין אימון לטיפול
    ראי הודעות תגובה שלי מהתאריך - 24/2 שעה 21:03 כותרת: "מה בין אימון לטיפול"
    והודעה נוספת באותו יום בשעה 21:20 כותרת: "חלקים מהמאמר שהבטחתי"
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בקבוצה
    ויקי
    12/03/2008

שלום, כיצד ניתן לדעת אם אימון קבוצתי הוא משהו המתאים ליף או שדווקא אימון אישי? כיצד אני יכולה לבחון זאת בצורה פרקטית לדעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון בקבוצה

הוספת תגובה

• אימון בקבוצה ו/או אימון אישי

דפנה סלען
    12/03/2008

שלום ויקי
    קשה לי לענות על שאלתך. בכל זאת אגיד כך:
    יש אנשים שנפתחים מאוד בקבוצה - מרגישים טוב כשהם עם אנשים ולכן אימון בקבוצה יכול להוציא מהם דברים שלא יבואו לידי ביטוי באימון אישי. יש אנשים שמאוד חשובה להם דעתם של אחרים והם מאוד נעזרים באחרים - כאן יש מקום להיות בקבוצה.בנוסף, יש אלמנט של חיזוק - של ביחד - באימון בקבוצה שמשפיע לטובה על תהליכי שינוי - שוב על אנשים מסוימים.
    יש לעומתם, אנשים סגורים יותר שלא יבואו לידי ביטוי בקבוצה ולכן הקבוצה פחות תתרום להם.
    לאנשים כאלה עדיף לעשות תהליך אישי ואולי בהמשך להכנס לקבוצה - אבל לא כשלב ראשון.
    יש אנשים שמגיעים להחלטות בחיים שלהם מתוך עצמם ואינם זקוקים/רוצים לדעת מה דעתם של אחרים - אנשים אלה פחות יעזרו בקבוצה לטובת השינוי שהם רוצים לעשות.
    שוב, קשה לדעת כי יש הרבה פרמטרים לבדיקה- אפשר פשוט לבדוק כל אחת מהאופציות ואז להחליט מה מתאים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה מחפשים מאמן?
    סרי
    09/03/2008

איפה מחפשים מאמן??? סתם עושים חיפושבגוגל??? ובעניין בתי הספר התעניינתי כי המלצת לי למצוא סטודנטשיאמן אותי בחינם בשלב הראשון לפחות.

לקביעת תור
    סגירה
    איפה מחפשים מאמן?

הוספת תגובה

• סרי, את שואלת מאמנת איפה לחפש מאמן?

כרמית
    09/03/2008

נראה לי שמצאת אותה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)אוליי...

סרי
    10/03/2008

אם עקבת אחרי השיחה וראית את תגובותיי הקודמות, אני מחפשת סטודנט לאימון אישי. כך שבשלב הראשון האימון יהיה בחינם. יש לנו על מה לדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך של אימון
    הדר
    09/03/2008

שלום, אני בתוך תהליך של אימון אישי בקבוצה, ואיני יודעת אם מסגרת קבוצתית זה מה שמתאים לי, נראה לי כי הקבוצה גורמת לי להסגר, אףך מצד שני זה בדיוק מה שאני צריכה לעבוד עליו, להיות פצתוחה גם בתוך קבוצה ולא רק באופן אישי, יש לכן עצות עבורי?

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך של אימון

הוספת תגובה

• שילוב של אימון בקבוצה ואימון אישי

דפנה סלען
    09/03/2008

שלום הדר
    אני מבינה את ההגיון בפרדוקס שאת מביאה לכאן : מצד אחד קשה לך להתאמן בקבוצה כי את סגורה ומהצד השני בדיוק זה מה שאת רוצה לחזק אצלך. במקרה הזה אני מזמינה אותך לבדוק שילוב של שני הדברים : אימון אישי ובקבוצה. האם יש גם אימון אישי - פרטני כחלק מהתהליך שאת עוברת או רק אימון קבוצתי? יתכן שזה כלול בתהליך ובמקרה זה את בודקת באופן אישי מה לחזק אצלך באופן אישי בהקשר הקבוצתי ובאימון בקבוצה את כבר יכולה ליישם את זה הלכה למעשה. בנוסף, באימון אישי-פרטני את יכולה להפיק ערך נוסף מעצם היותו אישי - מותאם אישית לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת...
    סרי
    06/03/2008

תוכלי להמליץ לי על בתי ספר מובילים בתחום? לא הייתי רוצה ליפול על משהו לא מקצועי בגלל חיפוש לא מוצלח בגוגל... אגב, הייתי רוצה אימון אישי ועסקי משולב.
    ובכלל כמה בממוצע אמור לעלות אימון? עד כה הייתי בייעוץ רק בתות, וההצעה שלהם נראתה לי מאד יקרה...

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלה הקודמת...

הוספת תגובה

• הי סרי

הילה פורטיס טויטו
    06/03/2008

אימון נע בין 150 ל-500 ש"ח בממוצע, ויש חריגים לכאן או לכאן. כמעט כל מאמן מציע אימון היכרות בחינם וללא התחייבות. הייתי מציעה לך להיפגש או לשוחח עם כל מאמן טלפונית ואז להחליט. יותר חשוב המאמן עצמו ולא בית הספר שהוא למד בו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה מחפשים מאמן???

סרי
    08/03/2008

איפה מחפשים מאמן??? סתם עושים חיפושבגוגל??? ובעניין בתי הספר התעניינתי כי המלצת לי למצוא סטודנטשיאמן אותי בחינם בשלב הראשון לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה