פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סיגל
    23/12/2007

כיצד ניתן לאמן את עצמנו להיפטר מכעסים? אני מאבדת סבלנות נורא מהר ומתעצבנת, זה לא טוב לי ולא לסובביי. יש לכן איזו עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כוונה חיובית

דפנה סלען
    23/12/2007

בואי לרגע נצא מנקודת הנחה שלכל דבר שאנחנו עושים יש כוונה חיובית.
    בהנחה זו ניקח דוגמא של אמא שכועסת על הילד הקטן שלה שהוא משתולל בבית - הכוונה החיובית שלה היא לשמור על הבטחון של הילד שלה (יתכן שהכוונה החיובית שלה היא גם שהיא תרגיש בטחון כשהילד שלה בטוח).
    אני מזמינה אותך להיזכר בארוע ספציפי שבו כעסת. להיכנס קצת לאירוע ולהיות שם ( קצת- כדי לא להיות מוצפת שוב בכעס) - תבדקי מה הייתה הכוונה החיובית שלך שם- מה זה נתן לך ? מה זה איפשר לך?
    כשמצאת את הכוונה החיובית השגת שני דברים:
    1. את מרגישה בסדר! את לא סתם כועסת -אלא יש משהו חיובי שאת מנסה להשיג.
    2. את יכולה עכשיו להעתיק - ממש ככה - COPY PASTE את הכוונה החיובית להתנהגות אחרת/שונה - במקום לכעוס.
    למשל, אם נחזור לדוגמא של האמא - היא תשיג את הבטחון שלה ושל הילד ע"י שיחה איתו או פשוט תתפוס אותו כשהוא משתולל ותסביר לו... וכו' - כמובן מה שהכי מתאים לאמא ולילד!
    כמובן שזה תהליך, ולא משהו שמשיגים בהוקוס - פוקוס. אני רק יכולה להבטיח לך שככול שתעשי את זה יותר כך זה יהפוך לחלק ממך.
    אני רוצה לסיים במשפט ששמעתי ממישהו מאוד חכם:
    יש לנו הרגלים וההרגלים בסופו של דבר יוצרים אותנו ( אני מרגישה ביטחון דרך כעס והופכת להיות אדם כעסן)
    אז, בואו ניצור הרגלים חדשים כדי שיצרו אותנו מחדש ( אני מרגישה בטחון בדרכים נעימות והופכת להיות אדם נעים)
    מוזמנת לצאת לדרך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה את ברכותי :-)
    עפרה חומסקי
    21/12/2007

מאחלת לכן הרבה הצלחה בפורום החדש

עפרה

לקביעת תור
    סגירה
    מוסיפה את ברכותי :-)

הוספת תגובה

• תודה מכל הלב, דפנה והילה

הילה פורטיס טויטו
    22/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופרה יקירתי תודה רבה

דפנה סלען
    22/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה על כוח הסבל
    חן
    19/12/2007

שלום,

כיצד מתאמנים בחיזוק היכולת להימנע מדברים לא טובים, כיצד אני יכולה לשכוח לגמרי מרצונות זמניים שלי הבאים מתוך חסך רגשי, אך אני לא יכולה להיות חזקה מספק בכדי לדחות אותם. הכוונה היא לאוכל, סיגריות.

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על כוח הסבל

הוספת תגובה

• עבודה על כוח הרצון

דפנה סלען
    20/12/2007

חן ראשית תודה על שאלתך
    שנית: שמת לב ששינית את הכותרת?
    אני מזמינה אותך להשתמש בשפה חיובית. הכוונה היא להשתמש במילים שמקדמות אותנו לעתיד ולא משאירות אותנו בבעיה. הכוונה היא גם להגיד/לחשוב מה את כן רוצה ופחות מה את לא רוצה.
    אם כך, כיצד מתאמנים על היכולת לרצות דברים טובים ( במקום להימנע מדברים לא טובים)?
    כיצד לחזק את כוח הרצון להישאר במצב של לעשות/לחשוב על דברים שטובים עבורי?
    כרגע שיניתי את השאלות לנוסח של שפה חיובית. כמובן שהאידאלי היה שאת זו שהיית משנה את המשפטים אך כיוון שאנחנו בפורום ולא באימון בפועל אני עשיתי את זה עבורך.
    כאשר את שמה באותו סל את שני הדברים שאת רוצה להימנע מהם : אוכל וסגריות
    אני מניחה שמדובר בהתמכרות ברמה זו או אחרת (סיגריות בעיקר) ותתקני אותי אם אני טועה.
    יש כמה שיטות לחזק את כוח הרצון בכלל ומתוך זה להתחזק ולצאת מההתמכרות.
    אחת מהן: "שיכפול מצב דומה"
    אני מזמינה אותך להיזכר בפעם שבה היה לך כוח רצון חזק מאוד ובעזרתו הצלחת לצאת ממצב שלא היה לך נעים ולהגיע למצב טוב עבורך.תמצאי דוגמא שבה התוצאה הייתה לשביעות רצונך ותשאלי את עצמך:
    מה הניע אותי לעשות את הדבר שעשיתי? מה היה שם שעזר לי? תאתרי שם את הכוחות/תכונות אופי/עזרה מהסביבה
    מה היו הפעולות שעשיתי? תפרטי לעצמך את הפעולות לפי הסדר שלהן אחת אחרי השנייה - מה עוד? מה אחר כך?
    אני מאמינה שאת יכולה ללמוד מהדוגמא המוצלחת הזו המון על עצמך: על הכוחות שלך בכלל וכוח הרצון שלך בפרט.
    כמובן שישנן עוד הרבה דרכים וצריך להתאים את הדרך לאדם שעובר את השינוי. יחד עם זאת, קיבלת כאן דרך אחת משמעותית שתעזור לך להתחיל לנוע הלאה לכיוון המטרה שלך : להתאמן לרצות דברים שטובים עבורך.
    יום נעים וחמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא עבודה על כוח רצון

דורית
    11/01/2008

דפנה שלום
    ממש אי אפשר לעבוד עם כוח רצון!!!! אדם בא עם כוח רצון גדול לעשות שינוי וזה לא מספיק.ן בהתמכרויות העבודה היא יחודית ומעמיקה וצריך להכיר את התחום והחומר.
    לא כל אחד יכול לטפל או לייעץ בהתמכרויות. אנשים מצטיינים בכל התחומים ויש להם שם הרבה כוחות ובנושא התמכרות לאכול , אין הקשה מתחומים אחרים.
    את כנראה לא מכירה את התחום וזו היתה עצה חביבה מאד אבל לא רלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר
    בתיה
    17/12/2007

האם כשבני זוג לא מסתדרים אחד עם השני עדיף להיפרד לכמה ימים במקום לטחון את הנושא כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

• דמייני את עצמך בעוד שנה שנתיים

דפנה סלען
    17/12/2007

ראשית אני רוצה לברך אותך על הפנייה לפורום ועל השיתוף
    ועכשיו לשאלתך:
    הכותרת שנתת היא : זוגיות במשבר -
    השאלות שאני מזמינה אותך לשאול את עצמך הן :
    כיצד את רוצה לשצאת מהמשבר?
    מה התמונה שאת יכולה לדמיין לעצמך בעוד שנה שנתיים מעכשיו בהקשר לזוגיות?
    האם בן הזוג שלך הנוכחי נמצא שם?מה את רואה? מה את מרגישה? מה המשפטים שרצים לך בראש? איך ההרגשה באופן כללי שלך ושל בן זוגך ?
    לאחר שהתמונה נמצאת לך בראש שאלי את עצמך: האם הפתרון של להיפרד לכמה ימים הוא הפתרון האולטימטיבי כדי להשיג את התוצאה שאת רוצה להשיג? ( שדמיינת בתמונה העתידית)
    האם יש עוד אופציות שיכולות להביא אותך לשם ומתאימות לך?
    שימי לב שאת השאלות האלה אני שואלת עלייך ואותך - את אותן שאלות אני מזמינה אותך לשאול את בן זוגך. יחד תוכלו ליצור תמונה משותפת לעתיד הזוגי שלכם.
    לסיום: לאחר שענית לעצמך על השאלות שהצגתי בפנייך אני מזמינה אותך לנקוט פעולה.
    לעשות פעולה אחת שתקדם אותך ואת בן זוגך לכיוון התמונה העתידית הזוגית שיצרתם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות על היוזמה
    מיכל הר שמש
    15/12/2007

ברכות והמון בהצלחה

מיכל הר שמש
    יו"ר לשכת המאמנים בישראל

לקביעת תור
    סגירה
    ברכות על היוזמה

הוספת תגובה

• תודה מיכל וברכות גם לך

דפנה סלען
    15/12/2007

על הבחירה להיות פעילה בלשכה כבר מיומה הראשון ואפילו קודם(מי כמוני יודעת)
    והמון הצלחה בתפקיד יו"ר לשכת המאמנים בישראל - כולנו מאחורייך!! יישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות חמות למאמנות המהממות
    מירי נוה
    15/12/2007

מזל טוב וברכות על העשייה המבורכת. המון אהבה והערכה, מירי

הוספת תגובה

• ברכות לפתיחת הפורום

שוש מעוז-אריה
    15/12/2007

בהצלחה לכן בניהול הפורום החשוב הזה.

שוש מעוז-אריה
    מאמנת אישית ועסקית
    ומאמנת להפרעות קשב וריכוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה, לך ולכולם!

הילה פורטיס טויטו
    15/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות ובהצלחה
    Eynav
    14/12/2007

שבת שלום, מאחלת למנהלות הפורום בהצלחה עם השקת הפורום החדש. כמאמנת אישית, אני מאמינה ביכולתו של פורום בו משיבים מאמנים לעזור למתאמנים פוטנציאלים הן בבחירת מאמן שילווה אותם בתהליך, והן בקבלת תשובות והמלצות, והחשוב מכל, שאלות למחשבה...
    מי ייתן ופורום זה יסייע לכמה שיותר אנשים.
    אשמח אם תיצרו איתי קשר, אני מעוניינת לשתף אתכן פעולה בכל הנוגע למתן תשובות לפונים.
    בהצלחה, עינב
    דוא"ל: [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    ברכות ובהצלחה

הוספת תגובה

• תודה על הברכות

דפנה סלען
    14/12/2007

תודה על מתן האמון בנו ובפורום. בהחלט נשמח לשמוע את דעתך, רעיונותייך ותשובות לשאלות שיעלו בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יודע אם אני מתאים לאימון?
    דודי אשרמן
    13/12/2007

הי,
    נראה לי שאני בצומת גדולה בחיים ואני צריך הכוונה, עזרה...אני מרגיש תקיעות בהמון תחומים בחיים שלי. איך אני יודע מה הכי מתאים לי - אימון / טיפול / אחר...?

תודה רבה לתשובתכן בהקדם....

הוספת תגובה

• תשובה לדודי

הילה פורטיס טויטו
    13/12/2007

דודי היקר,
    שאלה מצוינת!...ואגב, אחת הסיבות העיקריות בגינן מאמנים עושים מה שנקרא "אימון היכרות" (בד"כ בחינם וללא התחייבות מצידך) הוא בשביל לבדוק עד כמה המתאמן הפוטנציאלי מתאים לאימון. מיותר לציין שגם למאמן וגם למתאמן יש אינטרס משותף שהאימון יצליח...
    ובכן -
    אתה מתאים לאימון אם:
    1. אתה בשל לדבר על מטרה כל שהיא, מעבר לשיחה על בעיות ורגשות. השיחות באימון הן לא על בעיות ופתירת בעיות, הן לא נוירוזה וריפוי, אלא - על הצבת מטרות (גם נפשיות ורגשיות) והשגתן, כאשר את התוצאות אפשר לראות בשטח, ממש בחיים.
    2. אתה בשל ומחויב לפעול להשגת המטרה, ולא חשוב בתור התחלה אם זו מטרה לא לגמרי ברורה, או אם אתה קצת חושש. האימון ישיג תוצאות גבוהות אם תהייה לך הרבה מוטיבציה לפעול כדי לקדם את הדברים.המאמן יתמוך בך ויכוון אותך אותה לא לבד...אבל הרבה פעמים אנחנו עוד לא במקום הזה...אנחנו עדיין רוצים להישאר ב"תקיעות" ולברר אותה...וגם זה בסדר.....

טיפול זה דבר נפלא, אבל שונה. באימון לא נדבר על למה הגעת עד הלום, אלא רק על איפה אתה היום ולאן אתה רוצה להגיע. נדבר על ההווה כדי לשפר את העתיד.

אני מקווה שעזרתי.....
    המון הצלחה בדרכך ליציאה מתקיעות...!
    ***אגב, אם התקיעות שלך היא מקצועית, בין היתר, אני ממליצה בחום על הספר "לכל אדם יש שביל" של אורניה יפה ינאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי מעולם המחשבים

דפנה סלען
    13/12/2007

עולה לי דימוי מעולם המחשבים - שידרוג
    לעיתים במקום לקנות מחשב חדש אנחנו משדרגים אותו
    השידרוג מאפשר למחשב לבצע את אותם דברים שהוא עשה רק יותר ביעילות ( יעילות של זמן, ביצוע וכו')
    כך גם האימון - מביא אותך לשדרג את עצמך בתחומים בחיים שאתה בוחר להיות שם יעיל יותר, מסופק יותר, וכו'.
    ההבדל הוא שאת המחשב משדרג הטכנאי וכאן אתה הוא זה שמשדרג את עצמך. כלומר אתה בוחר לעשות פעולות שונות כדי לבצע את השדרוג באותו בתחום שבחרת. המאמן נמצא בשביל להאיר לך את הדרך, לשאול את השאלות שלא שאלת את עצמך, לבקש הבהרות ולחדד את המצב הקיים עד כמה שאפשר כדי לאפשר את המצב הרצוי = השידרוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוזמה מבורכת
    האסרטיבית
    12/12/2007

כל הכבוד! על האמונה, ה"מורעלות" והפאקינג עשייה (והמילה הראשונה בצמד המלים האחרון היא בהשאלה ממשהיא..). אני מאמינה ומקווה שתעזרו להרבה אנשים, אלון גל - מאחוריך...
    אוהבת, צאלה

לקביעת תור
    סגירה
    יוזמה מבורכת

הוספת תגובה

• שוב תודה בשמי ובשם הילה

דפנה סלען
    12/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת קריירה
    ניר
    11/12/2007

איך יודעים מה ללמוד אחרי הצבא? איך יודעים מה לעבוד?

איך יודעים שמה שיודעים זה באמת מה שאמורים לדעת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת קריירה

הוספת תגובה

• תשובה לניר

הילה פורטיס טויטו
    11/12/2007

הי ניר,
    מנסיוני באימון חיילים משוחררים המחפשים את הכיוון:
    מה סוג הדברים שכאשר אומרים לך "כל הכבוד! איך עשית את זה?!" וכדומה - אז אתה בעצמך מתרגש מעצמך? באיזה תחום אתה לומד כל הזמן גם בלי שאתה "חייב" (זה יכול להיות האהבה שלך למכוניות וזה יכול להיות מיומנויות תקשורת בין אישית...בקיצור, כל דבר!) התשובה שתקבל - יכולה להיות נקודת פתיחה לחיפוש הכיוון.
    בהצלחה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות לאתר שימושי זה

יהודית נימן
    11/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי הצעה נחמדה

דפנה סלען
    12/12/2007

יש משימה נחמדה שאני נותנת למתאמנים שלי :
    שאל 3 אנשים מחוג המשפחה, 3 אנשים ממקום עבודה/צבא (קולגות), 3 חברים ( חברי ילדות):
    מה את/ה חושב שמתאים לי להיות כשאהיה גדול?
    אני מציעה לך לעשות את זה
    א. זה מאוד נחמד ותמיד יש הפתעות מהתשובות
    ב. זה יכול לתת לך עוד כיוון
    ג. זה נותן לך מוטיבציה להתחיל לפעול בכיוון הקריירה - מה תהיה כשתהיה גדול!
    המשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מוטיבציה קשורה לביצוע?
    susanita
    11/12/2007

שלום!
    מזה כשנתיים אני לומדת תחום של רפואה משלימה אך עדיין לא התחלתי לטפל
    אני מנסה לאתר אצלי מדוע אני לא פורצת ומתחילה לעסוק במה שלמדתי ואז עולות בי השאלות
    האם זה בכלל פחד ביצועי? האם אין לי מספיק מוטיבציה להניע ולשווק את עצמי?
    בקיצור אחרי שלמדתי אינני יודעת כיצד להתחיל......
    נא תגובתכן

הוספת תגובה

• מתובנות לתוצאות

הילה פורטיס טויטו
    11/12/2007

שלום לפונה היקרה,
    כמה אנשים אנחנו מכירים שכל החיים הם לומדים ולומדים ולומדים ולומדים עוד, ואיזה כיף ללמוד, במיוחד מה שאנחנו אוהבים. שם אנחנו מרגישים בטוח, שם, כשאנו נבחנים על החומר - ידענו לקראת מה אנו מתכוננים ועמדנו כתוצאה מכך, יפה בבחינות.
    ואז פתאום אנו מסיימים, יש לנו תעודה, וכל הפעולות נעשות מפחידות או גדולות או קשות....נו, בטח, הפעם אף אחד לא יבטיח לנו שנצליח, וגם - פתאום להתעסק בשיווק, הנהלת חשבונות.....איזה פחד - אנחנו בכלל לא מבינים בזה.....

ובכן, החדשות הרקעות הן, כי כל עוד נשב על הגדר ונהרהר ונחשוב אם בכלל, ומה הסיבה..... - לנגיע לתובנות גדולות ולתוצאות קטנות, אם בכלל....אבל...
    החדשות הטובות הן שאחרי שתתחילי, הדברים גם יהפכו להיות מוכרים, תוכלי לקבל משוב הלכה למעשה איפה את חזקה ואיפה פחות חזקה, ובהתאם לכך - תוכלי לעשות באופן הכי אפקטיבי ואמיתי - את הכיוונון הנכון עבורך.
    תשאלי את עצמך את השאלות הבאות:
    מה לדעתך היית עושה מחר בבוקר אם לא היה הפחד? ממש דמייני כאילו את לוחצת על הכפתור הזה במוח ומנטרלת אותו...מה זה היה מאפשר לך? איך זה היה משפר (באופן חד משמעי) את מידת שביעות הרצון שלך ממצבך כבר בהווה?
    קדימה, למה את מחכה - אין כישלון, יש רק משוב ללמידה. מכירה??מי שלא עושה לא טועה??

המון הצלחה, וקדימה לדרך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המעשירה

susanita
    11/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד נעורר מוטיבציה

דפנה סלען
    11/12/2007

מתי בפעם האחרונה הרגשת מלאת מוטיבציה ?
    תזכרי בארוע/זמן/מצב שבו הרגשת שאת ממש רוצה לעשות משהו -
    תכנסי חוויה בכל החושים - איך הרגשת? מה ראית? איך הייתה שפת הגוף שלך? מה המשפטים שרצו לך בראש?
    את החוויה הזו אפשר "לשכפל" לאירוע /מצב הבא שבו את רוצה להרגיש מוטיבציה.
    אחרי שנזכרת בכל החושים בזמן שבו הרגשת מלאת מוטיבציה, שחזרי את הפעולות שעשית -
    ממש אחת אחרי השנייה. למשל : קראתי בספרים אחר כך שאלתי חברים אחר כך הלכתי ...
    יש חשיבות לפעולות שעשית אז - את יכולה ללמוד מהן ו"להעתיק" אותן למצב שאת נמצאת היום כדי להניע את עצמך לפעולה - את פשוט תיבני אסטרטגיה לפעולה מתוך נסיון מוצלח של העבר ( נסיון שבו היית מלאת מוטיבציה)
    השיטה הזו היא אחת מהשיטות שאני עובדת איתן עם המתאמנים שלי כדי "לשכפל" מצבים שבו הם היו במיטבם - משם אנחנו גוזרים תוכנית פעולה לעבר המטרה שאליה הם רוצים להגיע.
    אז כמו שהילה אמרה: קדימה.. צאי לדרך ... ואנחנו כאן לכל שאלה שיש לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב לפתיחת פורום קואצ'ינג
    מערכת BeOK
    10/12/2007

ברוכים הבאים לפורום קואצ'ינג. זה המקום להתייעץ ולשאול בנושא תחום האימון האישי, האימון המקצועי ועוד.

הוספת תגובה

• תודה לכולם!

הילה פורטיס טויטו
    11/12/2007

תודה רבה! מחכות לשאלות הפונים, נשמח לענות כמה שנוכל באופן אישי וממצא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה