פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אילן
    13/10/2008

אני עומד בפני דילמה האם להעדיף הכנסה משמעותית לעסק שלי או את היושר האישי? מדובר במו"מ עם גוף ללא נסיון שיכול להכניס כסף משמעותי לחברה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דילמה

דפנה סלען
    13/10/2008

שלום אילן
    כמובן שחסרים לי פרטים אך ממה שאתה מציג אתה במו"מ עם גוף ללא נסיון - איך זה פוגם ביושר האישי שלך? אלה השאלות הראשונות שאתה צריך לשאול את עצמך כדי להבין בדיוק מה עומד על המשקל
    ולגבי הדילמה:
    הכנסת כסף משמעותי לחברה זה חשוב - מה זה יאפשר לך? כיצד זה יתרום לך? מה יקרה בחיים שלך כתוצאה מכך שלא קרה עד היום?
    מצד שני כשאתה אומר יושר אישי אני מבינה שזה ערך עבורך ולכן עליך לשאול את עצמך איך תרגיש כשתעשה משהו בניגוד לערכים שלך.
    ויש אפשרות אולי לגם וגם ?
    לשמור על היושר האישי שלך ולעבוד עם גוף ללא נסיון?
    אולי תוכל לעשות בדיקות נוספות על הגוף הזה? אולי לקבל ערבויות? אולי... - יש כזו אפשרות? בדוק אותה.
    לעיתים אנחנו חושבים רק על או או כשיש אולי אפשרות לגם וגם
    חג שמח
    ובהצלחה
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי קריירה
    אחת
    24/09/2008

אני במבוי סתום אמיתי וחייבת שינוי קריירה - איך אני יכולה להוביל את עצמי לשינוי? אני מתראיינת, למשרות חדשות, אבל לעתים מתקשה להרשים אנשים בגילי (33) שביכולתי עשות שינוי. ובבית יש שני ילדים ומשכנתא. זה מתסכל. לו רק הייתי בוחרת נכון לפני לפני עשר שנים כשעוד הייתייכולה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי קריירה

הוספת תגובה

• אין כישלון יש רק משוב

דפנה סלען
    26/09/2008

שלום לך
    ראשית אין טעם לחשוב על מה יכולת לעשות בעבר - עשית את הכי טוב שיכולת לעשות באותו זמן - כך תמיד תחשבי וזה יעודדאותך להמשיך הלאה. אין כישלון יש רק משוב - כלומר מה שאת יכולה לעשות הוא ללמוד מנסיון העבר ולעשות דברים חדשים/נוספים בהווה כדי ליצור עתיד טוב יותר.
    לגבי שינוי בכלל ושינוי קריירה בפרט אין לי ספק שאת יכולה לצאת מהמבוי הסתום ע"י עזרה מתאימה. את יכולה לפנות לאימון, לייעוץ, להכוונה מקצועית - כל אלו יכולים לעזור לך לצאת מהמבוי הסתום ולעשות את הצעדים לשינוי המיוחל.
    מוזמנת לבחור בלעזור לעצמך להצליח להגשים את כל משאלותייך לשנה החדשה
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    16/09/2008

שלום רב, יש לי חברה שהיא, איך לומר, לא יפה. היא שמנה מאוד, נמוכה ובעלת מבנה פנים לא יפה. לבחורה זו יש בעיה שכבר 10 שנים היא לבד וגברים רבים יצאו איתה ואח"כ זרקו אותה. אני רוצה לעזור לה וחשבתי להציע לה קואצינג זוגיות. האם זה יכול לעזור לה באמת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אימון לזוגיות

הילה פורטיס טויטו
    18/09/2008

חנה שלום,
    בודאי שאימון יכול לעזור לה. בהנחה שלכל סיר יש מכסה, באמצעות האימון לחברתך יהיו הכלים לא רק לאהוב ולקבל את עצמה, אלא גם לשדר לעולם שהיא שווה. אימון לזוגיות הוא בעיקר אימון אישי ועל העלאת הערך והדימוי העצמי.
    הנחת היסוד - ברגע שאוהב את עצמי - יאהבו גם אותי, ולהפך.....
    כמה אנשים את מכירה שהם ברגע הראשון לא יפים, ואחרי שמדברים איתם קצת פתאום הם הכי יפים בעולם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קואצ'ינג קשב וריכוז
    שרון
    13/09/2008

היי אני מתעניינת באימון אישי עם מישהו שמתמחה בקשב וריכוז אשמח לקבל המלצות אני גרה בירושלים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קואצ'ינג קשב וריכוז

הוספת תגובה

• חיפוש באינטרנט

דפנה סלען
    14/09/2008

שרון שלוםראשית, כל הכבוד שאת החלטת לפנות לאימון - את כבר צעדת צעד קדימה...
    אני מציעה לך לחפש באינטרנט "אימון אישי לקשיי קשב וריכוז". אני מאמינה שתמצאי מס' רב של מאמנים עם התמחות בתחום. הכנסי לאתרים שלהם, לפרטים שלהם. התרשמי ומי שאת מרגישה שיכול להתאים לך את יכולה לבקש ממנו המלצות. ברוב המקרים יש אפשרות לפגישת היכרות חינם - זו גם דרך להחליט על מאמן זה או אחר.
    (הכתוב בלשון זכר אך כמובן, מתאים גם לנשים מאמנות)
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון הפרעות קשב וריכוז

סיגל
    23/09/2008

אשמח מאוד לעזור בתחום 3987903 052 שנה טובה סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי - יקר
    נטע
    09/09/2008

שלום, ברצוני לקחת אימון אישי, אולם זה תמיד כל כך יקר. כנראה שזה נועד לעשירים בלבד... יש לכם הצעה?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי - יקר

הוספת תגובה

• נטע יקרה

ענת פלדמן
    11/09/2008

אימון אישי, בניגוד לטיפול פסיכולוגי [בלי חלילה להנמיך את הפסיכולוגיה] אמור להעשות בהרבה פחות פגישות. הוא "מתכלס" את התהליך, מקנה לך כלים שתוכלי להשתמש בהם בעתיד, מטרתו לעזור לך למצוא את הכוחות והכוון שלך בעצמך מתוך עצמך, תוך ראייה ממוקדת להשגת המטרות שלך. בדיוק כמו טיפול אצל רופא שיניים או החלפת קרבורטור ברכב, טיפול בעצמך, בגופך ובנפשך, גם אם הוא מעט יקר, לפחות אינו נמשך שנים והוא חשוב לפחות כמו הרכב שלנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקרה

הילה פורטיס טויטו
    11/09/2008

שעת אימון ממוצעת נעה בין 150 ש"ח ל-450 ש"ח. כמובן שיש גם כאלה שלוקחים יותר....
    הצעתי אלייך - תפני לבתי ספר לאימון. שם מחכים סטודנטים לקראת הכשרה לאימון שמקבלים הדרכה על כל אימון.
    חוץ מזה, תוכלי להתקשר אלי - אמליץ לך על מאמנים בתחילת דרכם שהם גם זולים וגם מצוינים.
    בהצלחה,
    הילה 054-7466966

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טלי
    19/09/2008

היי נטע,
    אני בהחלט מסכימה איתך . לצערנו , האימונים האישיים בארץ עולים הרבה כסף ובשל כך לא מתאפשרים לכל אחד .
    מנסיון, יש לי פתרון מצויין עבורך: האוניברסיטה להצלחה :אוניברסיטה און ליין המאפשרת לך להנות מתכנים להצלחה ואימונים אישיים מקצועיים בכל תחום שתבחרי ובמחיר השווה לכל נפש ומתאפשר לכל אדם .
    בנוסף, במסגרת היותך חברה באוניברסיטה את יכולה להנות מאימונים אישיים וסדנאות מקצועיות המתקיימות מדי שבוע במרכז, בצפון ובדרום .
    זה בהחלט אפשרי לכל אחד ונועד לכולם !!!

במידה ואת מעוניינת בפרטים נוספים את מוזמנת בשמחה לפנות אליי
    בהצלחה,
    טלי
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון

עמי
    22/09/2008

פני אלי במייל ואעזור לך. עמי [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון יקר - לא בהכרח

דפנה סלען
    22/09/2008

נטע שלום ותודה על שאלתך
    ראשית אני תמיד אומרת שאימון זו השקעה ולא הוצאה. זה נשמע כמו סיסמא אבל זה באמת ככה. אם את עושה בדיוק את מה שאת רוצה ואוהבת לטווח הרחוק זה משתלם (גם כספית).
    מלבד זאת, ישנה אפשרות להתאמן ע"י מאמנים מתחילים - בוגרים של בתי ספר לאימון כשהמחיר הוא סימלי. את יכולה לפנות לבתי ספר לאימון ולברר
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי
    גלית
    07/09/2008

כל היום אני מדברת בעבודה ואין לי משאבים ללכת לדבר עם מאמן גם בערב לאחריה. אני פשוט עייפה וצריכה קצת שקט. בכל זאת אני רוצה לממש עצמי ולדאוג לאיכות חיים גבוהה. מה הצעתכן? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי

הוספת תגובה

• אימון אישי

ענת פלדמן
    07/09/2008

אפשר גם בטלפון, מומלץ פחות אבל אפשרי בהחלט. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקט אמיתי...

דפנה סלען
    09/09/2008

גלית יקרה
    מצד אחד את אומרת שאת רוצה שקט
    מצד שני את אומרת שאת רוצה לממש את עצמך ולדאוג לאיכות החיים שלך
    אני מאמינה ויודעת מנסיוני כמאמנת שאם תשיגי את איכות החיים שאת רוצה יהיה לך שקט - שקט אמיתי..
    שקט במובן של נחת, אהבה עצמית, השלמה עם מה שיש וכו'
    אימון נעשה אחת לשבוע ולעיתים אף אחת לשבועיים - נכון שבין פגישה לפגישה את אמורה לעשות דברים כדי לקדם את התהליך שאת עוברת באימון אך זה נטו בשבילך - וזו הרגשה נהדרת לעשות משהו בשביל עצמך - לא?
    אני מזמינה אותך לנסות... ומקסימום - תגלי שזו אחת ההחלטות הנכונות שעשית בחייך!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טלי
    19/09/2008

היי גלית ,

אני מבינה אותך מאוד ומזדהה ,גם אני אישה עובדת ואין לי הרבה זמן
    אבל אני מצאתי פתרון נהדר למצב שהוא: האוניברסיטה להצלחה : זוהי עבורי הדרך הנוחה, המקצועית והבטוחה ביותר להשגת הישגיי האישיים. באוניברסיטה אני נהנית מאימונים ומתכנים המוצגים בה ונשאבים ישירות מניסיונם של מאות אנשים מצליחים בעולם והכל און ליין מבלי שאצטרך לצאת מהבית .

בהצלחה
    טלי קורן
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום זוגיות
    י.
    31/08/2008

אני הייתי עם מישהו שנה. רוב הקשר היה מריבות ובאסה, על כל דבר וכל שטות. היו גם רגעים יפים, שאזכור כל החיים לפני כמה ימים ניפרדנו, ניפרדנו יפה, ידידים. אנחנו בקשר טלפוני, והוא מסכים שאבוא אליו מידי פעם, אך מאוד קשה לי עם הפרידה. אני לא רוצה לחפש מישהו אחר כדי לשכוח אותו - איך מתגברים על המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    פורום זוגיות

הוספת תגובה

• לעשות דברים כיפיים לעצמך

דפנה סלען
    31/08/2008

שלום י.
    את מתארת קושי של פרידה. אכן קשה להיפרד אין ספק ואני מאמינה שיקח לך זמן עד שתתגברי על זה. מה שאת יכולה לעשות זה לחשוב מה היו הסיבות שגרמו לך להיפרד - כפי שציינת כאן - סיבות מאוד מוצדקות - פשוט להיזכר בזה ולהבין שעשית את המעשה הנכון. יחד עם זאת את יכולה לחשוב על לעשות דברים נחמדים עבורך כדי להנעים לך את הזמן ולהוריד ממך את המתח וה"באסה" של הפרידה. ואם את חושבת שלהכיר מישהו חדש יכול לעשות לך טוב לכי על זה - אין נכון / לא נכון - יש נכון עבורך או לא נכון עבורך. תעשי מה שטוב עבורך
    חשבי על זה
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום י'

הילה פורטיס טויטו
    02/09/2008

יש חלק בתוכך שרוצה להיות עם הבחור הזה. החלק הזה רוצה שיאהבו אותו, שיחבקו אותו....יש לחלק הזה כוונה חיובית מאוד עמוקה בשבילך. הוא בעדך. אך כמו שאת יודעת, החלק הזה לא משיג את הכוונה החיובית הזו - כי בשורה תחתונה, הקשר לא הביא את מה שהיית זקוקה לו ולכן התנתקת. התרכזי בכוונה החיובית - הפכי אותה למטרה שכן תהייה מושגת בקשר הבא שלך. היי מחויבת לעצמך בעניין זה.

בהצלחה, הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 35
    סיגי
    27/08/2008

אני בת 35 וסובלת מההפרעה הבי פולארית שזה תנודות רציניות במצבי הרוח עד כדי אשפוזים פסיכיאטרים. לאחרונה פסיכולוגית הציעה לי עבודה מוגנת ואני חטפתי חררה בעור אני עם תואר שני, מוכשרת בטירוף. האם עזרה מקצועית יכולה לעזור לי ולהשתלב רגיל בשוק העבודה מחכה לתגובות

לקביעת תור
    סגירה
    בת 35

הוספת תגובה

• פנייה לעזרה

דפנה סלען
    27/08/2008

סיגי שלום ותודה על שאלתך
    כמו פניות דומות בפורום גם במקרה שאת מציגה אני חושבת שכדאי שתתיעצי עם רופא המשפחה להפנייה מקצועית - של מומחה לשאלות שאת שואלת כאן. אני בטוחה שהוא ידע להפנות אותך
    אני בעד פנייה לעזרה כפי שאני מבינה שאת כבר עושה ומאמינה שתוכלי לקבל רעיונות כיצד לפתור את הבעיות שאת מציגה כאן.
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדחקות
    נועה
    24/08/2008

בילדות הדחקתי הרבה מאוד אירועים טראומטים (ממושכים) שעברתי אבל ההדחקה ממש לא עוזרת לי היום כבוגרת אני סובלת מדיכאונות וחרדות כבר שנים השאלה שלי היא... האם שמעבירים את כל הדברים המודחקים והכואבים מהתת מודע למודע הבעיה ניפתרת ? או שצריכים לדבר עליהם ומה בעצם השלב הבא אחרי שהם כבר במודע הצלחתי לעלות על כולם או לפחות על רובם ואני כבר לא צריכה לבזבז את האנרגיות המיותרות על מנת לשמור עליהם שם אבל עדיין קיימים בי הפחדים יש ממש תקופות שלמות שלא זכרתי בהם כלום אבל אחרי כמה אירועים שהתחלתי להיזכר כולם התחילו לרוץ לי בראש והתחלתי להיזכר בכל הפרטים אבל אני לא מרגישה את מה שהרגשתי אז (כאב, חוסר אונים,עצב) ועוד שאלה האם הדחקה מוגזמת גורמת לחסימה רגשית? תודה רבה רבה וסליחה שזה היה קצת ארוך אני מקווה שזה בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    הדחקות

הוספת תגובה

• שיחה עם מומחה

דפנה סלען
    24/08/2008

נועה תודה על שאלתך - היא לא ארוכה וזה בסדר גמור.
    אני חושבת שבמקרה כזה הייתי פונה לרופא המשפחה ושואלת אותו אל מי כדאי לי לפנות - איזה מומחה מקצועי יוכל לעזור - אולי פסיכולוג ואולי יהיו לו רעיונות למומחה מתחום אחר. אין סיבה שתסבלי מפחדים ומשאלות טורדניות לגביהם. זו דעתי וכמובן, את תחליטי מה הכי טוב עבורך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוקים
    דנה
    21/08/2008

אני בת 27 ומאז ומתמיד זוכרת את עצמי כזקוקה לחיזוקים חיוביים מהסביבה על מנת להרגיש טוב עם עצמי. בילדותי, למשל, הייתי תלמידה טובה והיית מקבלת חיזוקים, אולם כשחשבתי שהוריי "התרגלו", השקעתי עוד יותר והפכתי להיות תלמידה מצויינת. כשאני מתחילה עבודה חדשה, על אף שאני יודעת שאני טובה במה שאני עושה, אני עושה הרבה כדי שהמעסיק שלי יתן לי חיזוקים חיוביים, אחרת לא אדע שאני טובה. חשוב לי נורא להיות אהובה בעיני כולם, גם אם זה במחיר שפוגע בי. כך, למשל, אמנע משיחה לא נעימה עם מישהו מהעבודה, ואפילו אעשה את עבודתו- כך, המעביד מרוצה ממני וגם העובד לא חושב עלי רעות. ה"רזומה" שלי מאוד מרשים מבחינה אובייקטיבית, ואני יודעת שהוא עושה רושם על אחרים, אבל בעיניי זה לא נראה מרשים מכל מיני סיבות (למשל: היותי קצינה בצבא - אין בעיה להתקבל לקורס קצינות; היותי מצטיינת בלימודי האקדמיה - גם תלמידים גרועים בעיניי קיבלו הצטיינות וזה מעיד שכנראה רמת המבחנים היתה קלה וכד'). בן זוגי מפרגן לי מאוד, מחמיא לי ומעריך אותי ואת הישגיי, ובכל זאת אני פעמים רבות שואלת אם הוא אוהב אותי (אני יודעת שכן ורוצה פשוט שיאמר לי את זה באותו הרגע שאני רוצה).מדוע אני זקוקה ל"אישור" של הסביבה למעשיי? מתי אוכל להתקדם לבד מבלי להזדקק לחיזוק, אלא להסתפק במה שאני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוקים

הוספת תגובה

• חיזוקים חיצוניים - חיזוקים פנימיים

דפנה סלען
    24/08/2008

דנה שלום ותודה על שאלתך
    ראשית, את בסדר גמור - את זקוקה לחיזוקים מהסביבה כדי להרגיש טוב. יש לך כוונה חיובית - את רוצה לדעת בוודאות שאת בסדר ואז תוכלי להרגיש טוב. זה לגיטימי ביותר. העניין הוא שכדאי לפתח גם חיזוקים פנימייים - ידיעה פנימה שמה שאת עושה/אומרת/חווה הוא בסדר גם אם אין חיזוק חיצוני לכך. בלשון NLP מדברים על חיזוקים חיצוניים וחיזוקים פנימיים. מה שחשוב הוא לגבות את החיזוקים החיצוניים - מהסביבה החיצונית בחיזוקים פנימיים - שלך!
    אני מזמינה אותך לכתוב לפחות 10 מקרים בהם קיבלת חיזוק חיצוני על מה שעשית וגם ידעת פנימה שאת טובה,שעשית בסדר וכו'. לאחר שתעשי זאת אני מזמינה אותך כל יום לפני השינה לכתוב לעצמך לפחות 5 חיזוקים על דברים שעשית באותו היום ואת יודעת פנימה שעשית טוב!
    לאט לאט את תתרגלי את "השריר" של החיזוקים הפנימיים ואז גם ללא חיזוקים חיצוניים תרגישי טוב עם עצמך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    roni
    17/08/2008

שלום אני נשואה 20 שנה , ישנם קשיים החוזרים עלעצמם בזוגיות שלנו. קשה לי לשבת לארוחה עם בעלי מאחר והוא אוכל נורא מהר ,וכל צורת האכילה שלו מאוד לא אסתטית בעיניי.הוא מודע לבעייה והיא מציקה גם לו ,אך כשאני מעירה הוא מאוד כועס עליי.גם אם איני מעירה ופשוט מאבדת תיאבון בארוחה ,הוא מפרשן את מבטיי כמבטים עויינים וממש זועם עליי. מה עושים? הוא טוען שהבעייה היא שלי. ושאני מנסה לשנות אותו. המצב מתסכל אותי משום שמצד אחד הוא מציג לי את הרגליו כבעייה שהיה רוצה לפתור ומאידך כועס עליי שאני כבייכול סתם ביקורתית לגביו. תודה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• רוני היקרה

הילה פורטיס טויטו
    17/08/2008

אני קוראת את המילים ובטוחה שבניהן יש רוודים עמוקים, רבים ונוספים שנבנו ב-20 שנות זוגיותכם. אינטואיטיבית אני מרגישה שהנושא יותר מתאים לטיפול זוגי. האם ניסיתם? אימון כמובן יכול לגם לעזור, אך בתנאי שתחליטו עליו כאימון משותף, של שניכם יחד. האם את חושבת שתוכלי לרתום אותו לזה?
    בנתיים - הצעה "מיידית" -
    שימי לב מתי הפעמים בהם הוא אוכל לאט. כשאת נזכרת ברגעים כאלה, או חווה אום - שימי לב אם תוכלי לראות, להרגיש או להבין שיש משהו בסיטואציה בניכם, ביחסים או במצב הרוח שלכם / שלו, שמאפשר את זה.
    ...אחרי שעשית זאת - האם את יכולה ללמוד מזה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעורבות רגשית
    הילקה
    16/08/2008

שלום לכן, התחלתי בתהליך קואצ'ינג קלאסי של 12 פגישות עם גבר שלומד כרגע במסגרת מסודרת. אני בעצם הפרקטיקום שלו... מאוד התלבטתי לפני שהסכמתי לעבור אימון כיוון שסיפורי מורכב מאוד ויש לי פלונטר רציני של נסיבות חיים כרגע, אך בסופו של דבר רציתי בזה כחלק משינוי אותו אני רוצה להשיג. קשה לי במיוחד להכניס דמויות טיפוליות חדשות לחיי, עקב ריבוי מטפלים וטיפולים מכל הסוגים. כיום אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי יותר מ 3 שנים ויש לי גם מטפל חשוב נוסף (עברתי חוייה טרמינלית לפני כמה שנים ועברתי שיקום). אני אשה צעירה, פנויה שכמהה מאוד לקשר ואינטימיות. הקואצ'ר שעמו התחלתי להפגש מסתמן כגבר מרשים ביותר, ממש מהחלומות שלי... מה עושים??? האם לחתוך מיידית או לשתף אותו בתחושותיי? האם יש איסור או אתיקה מקצועית העוסקת בקשר רגשי או משיכה מינית? אנא עזרו לי, בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות רגשית

הוספת תגובה

• הילקה יקרה

הילה פורטיס טויטו
    17/08/2008

דילמה...ואין לי לצערי תשובה חד משמעית.
    מבחינה אתית - האתיקה בנושא הזה חלה על המאמן. אם המצב היה הפוך והוא היה מעוניין בך כבת זוג - אסור היה לו להמשיך באימון, לפחות מבלי ששיתף אותך ברגשותיו. במקרה שלך - את צריכה לשאול את עצמך עד כמה ערך את מפיקה מהאימון, כאימון, עבור עצמך במצב הנוכחי. עד כמה הרצון שלך להיות איתו פוגע באוטנטיות ובכיוון הנכון של התהליך. אם יש פגיעה כל שהיא - אז לדעתי עלייך כן לשתף אותו. אינך חייבת לעשות מזה דרמה. את יכולה לשים את זה על השולחן ואני בטוחה שהשיחה תתקדם לאן שהיא צריכה להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה
    יפית
    14/08/2008

כבר כמה חודשים שהחלטה מסויימת שעשיתי בעבודה מטרידה אותי. מכל מיני סיבות התחיבתי לעבוד יום נוסף שבשנים הארונות לא עבדתי אותו. העניין הוא שזה כל פעם נראה כאילו היום הנוסף הזה גדול עלי ועל הערכים החשובים לי. בנוסף, אם עבודה זה בשביל כסף, אז נראה שאת המעט שרויח ביום הזה אצטרך להוציא על צהרון לבת, הוצאה שתיחסך לי בלי היום הזה... מה שקורה הוא שהבוס שלי הרע לי תנאים ובתגובה אמרתי שאם הוא רוצה שיקרה מה שרוצה שיתן לי עוד שעות וכך נוצר היום הזה. מצד אחד: זה פוגע באיך שאני רוצה לגדל את הבת שלי (יש מספיק ימים שהיא נשארת עד מאוחר, זה יום שאני מעוניית שתהיה איתי בבית) זה לא ממש מאתגר אותי מקצועית או הולך לתרום לי. עומד לגזול ממני זמן שרציתי להקדיש לסדנאות/ייעוצים ודברים שאנם קשורים לעבודה הזו (אני עובדת במשרה חלקית). מצד שני: היו לי כמה חודשים להביע הסתייגויות ואת המערכת של כל העולם בנו לפי זה שהסכמתי (מערכת החינוך והייתי צריכה כבר באפריל לתת הסכמהעקרונית, מאי עוד יכולתי לסגת, אבל עכשיו??) הבוס שלי שונא שינויים, יחטוף התקף לב אם אני אבוא עכשיו עם "לא יכולה" והכי גרוע מבחינתי: לפני כמה חודשים הייתי בעמדת מיקוח, עמדו להרע לי תנאי שכר ויכולתי לעמוד על שלי. מאז שהסכמתי, בעצם אני בעמדה חלשה יותר. לא שיפטרו אותי (בא לי להגיד חבל אבל קצת קשה לי לחשוב מה יהיה בלי הבסיס הזה) אבל אני בעמדה יותר חלשה כרגע בהקשר הזה. אני מרגישה שעשיתי החלטה אבל כל פעם החיים והערכים שלי באים לי בפרצוף כל פעם בהקשר הזה, כאילו לא יכולה להרפות גם אם רוצה כי יש דברים שלא נפתרים לי לגבי היום הספציפי הזה וזה מגיע כל פעם מכיוון אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה

הוספת תגובה

• יפית יקרה

הילה פורטיס טויטו
    15/08/2008

את בטח מרגישה עכשיו את התחושות והמחשבות שלא עוזבות כשיש לנו קונפליקט ברקע....
    אז בואי נראה איך יוצאים מזה...ותתחילי מזה -

חישבי על כל אחת מהאפשרויות, בהסתכלות שהיא רק חיובית, לצורך העניין בלבד. כאילו אין לה השלכות שליליות. למשל - להישאר עוד יום.
    מה זה מאפשר לך? כסף
    מה הכסף מאפשר לך? נניח, איכות חיים
    וכשישי לך איכות חיים - מה זה מאפשר לך? מה זה נותן לך? - נניח, שמחה, שקט, אושר.

את אותו הדבר תעשי עם האפשרות השנייה - אבל לכי ממש רחוק, כמו שעשיתי עכשיו.

איזה מהאפשרויות מובילה אותך יותר אל כוונת העל שלך, נניח - אושר, שקט, שמחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    11/08/2008

שלום רב, האם קואצ'ינג מתבסס על שיטת הטיפול הקוגניטיבית-התנהגותית, האם הם אותו דבר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיים שלום

הילה פורטיס טויטו
    14/08/2008

הי חיים, שאלתך מצוינת. פסיכולוגיה קוגנטיבית התנהגותית היא שיטה טיפולית לשינוי דפוסי חשיבה בעייתיים והתנהגויות מזיקות, מתוך הנחה ששינוי בחשיבה יוביל לשינוי בתחושות, ברגשות ובהתנהגות. אין התייחסות את הלא-מודע בטיפול מהסוג הזה. השינוי הוא מכוון ומודרך.
    אימון אכן שואב הרבה מאוד השראה מהטיפול הקוגנטיבי, אך הוא אינו מתאים לאנשים הנמצאים במצב של דיכאון וכדומה. למעשה אדם לא מגיע לאימון כדי "להתגבר על בעיה" - אלא כדי להשיג מטרה, והשימוש במילים הספציפיות הללו - עומדת מאחוריו שאלה גדולה הקשורה לבשלות האדם לאימון. אימון מתאים לאנשים שיש להם מטרה ברורה וכשהם כבר בשלים לחולל שינויים שיוציאו אותם מאיזורי הנוחות שלהם ויקדמו אותם לעבר מטרותיהם. אימון שואב גם השראה מפסיכולוגיה חיובית ויש בו גם התמקדות רבה בחלק האינטואיטיבי, הלא מודע לעיתים, של המוח.

מקווה שעזרתי,
    בהצלחה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף: פסיכולוג או מאמן אישי ?
    ליאורה
    04/08/2008

אני צריכה ייעוץ בבקשה. קשה לי לספר את כל הבעיה שלי...אני שואלת באופן עקרוני: חברה המליצה לי על פסיכולוג אבל החבר שלי (הוא מודע על הבעיה ועוזר) מתנגד. הוא מציע שקודם ללכת לאימון אישי.
    התחלתי לחפש באינטרנט (כך הגעתי גם לפורום זה).
    החברה עברה לפני זמן אצל מאמנת זאת והיא מאוד ממליצה. מצאתי פסיכולוג שנראה לפי האתר שלו גם מתאים לבעיה שלי. מה מומלץ ?

הוספת תגובה

• התרשמות אישית בשיחת היכרות

דפנה סלען
    04/08/2008

ליאורה יקרה
    ראשית, אני מברכת אותך על כך שאת רוצה לפתור את הבעיה - זו כבר חצי הדרך
    שנית, לגבי החלטה אם טיפול או אימון אני חושבת שאת צריכה להיפגש לפגישת היכרות עם כל אחד מהאנשים שבחרת לעצמך (כפי שציינת בחרת מאמנת ופסיכולוג) ולשוחח איתם.
    את יכולה לקרוא בפורום הודעה שלי ששלחתי לגבי ההבדלים בין אימון לטיפול, יחד עם זאת , לדעתי, אין כמו התרשמות אישית ולכן זה מה שהמלצתי לך.
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמן או לא

עמי
    05/08/2008

ספרת גם בפורום תפוז וענו לך. הרי את לא מציגה שאלה איך נאמר לך אם ללכת לפסיכולוג,שחופר אחורה,או לאימון שחושב קדימה? עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה