פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    עתליה
    11/03/2008

שלום רב
    אני בת 43
    סובלת מכולסטרול שנמצא כל הזמן בעליה.
    כעת סה"כ 266
    HDL=67.3
    LDL=183

טריגלצרידים= 76

אני שוקלת כ-80 ק"ג
    גובה 170

הרופא רשם טיפול בסימבקור, איני לוקחת את הטיפול.

הייתי רוצה לדעת האם בעזרת פעילות גופנית ודיאטה מתאימה
    ניתן להפחית את ערכי השומנים בדם?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

ד``ר רפי ביצור
    17/03/2008

בשאלתך חסרים כמה נתונים על-מנת לתת תשובה מלאה, בין השאר - האם את סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, האם יש במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
    עם זאת ניתן לומר שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) משביעה רצון.
    טיפול בסימבקור במצב כזה הנו הגיוני, אולם, כאמור חסרים נתונים נוספים על-מנת לתת תשובה מלאה.
    פעילות גופנית ודיאטה יכולים להוריד את ערכי ה- LDL ב- 7-10% בממוצע - לא הרבה, אולם יש לזכור כי:
    1. ישנם אנשים שבהם הירידה גדולה יותר.
    2. והכי חשוב - לפעילות גופנית ותזונה מתאימה יש חשיבות גדולה להגנה על הלב ולבריאות הכללית הרבה מעבר להשפעתם על בדיקת מעבדה כזו או אחרת.

לכן חשוב ומומלץ בחום לאכול נכון ולעסוק בפעילות גופנית בין אם את לוקחת תרופות ובין אם לא. התרופות אינן תחליף לאורח חיים בריא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

עתליה
    17/03/2008

תודה על התשובה המפורטת.

הינה הפרטים הנוספים:
    אין לחץ דם גבוה
    אין היסטוריה של מחלות לב במשפחה או מוות בגיל צעיר.

בבדיקות דם אחרונות היה GGT מעט גבוה 52 וכך גם אלקליין פוספט132
    אולטרסאונד תקין.
    האם כולסטרול גבוה יכול לגרום לכך?
    והאם לטיפול נוגד שומנים יש השפעה על הכבד, במידה ואחליט לקחת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול, סטטינים וכבד

ד``ר רפי ביצור
    18/03/2008

1. הערכים הגבוהים של GGT ו- ALK PHOS נובעים, קרוב לודאי, מכבד שמוני, שבשלביו הראשוניים אינו נותן סימנים באולטראסאונד. עם זאת, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ע"מ לבצע מס' בדיקות לשלילת מצבים אחרים היכולים לגרום לכך.
    2. לתרופות להורדת כולסטרול, כגון הסימבקור, יכולה להיות השפעה על בדיקות הדם של תפקודי הכבד, אך לא ה- GGT ו- ALK PHOS אלא GOT ו- GPT. עם זאת, תופעה זו אינה נפוצה, אינה מסוכנת, והפיכה לחלוטין. לכן, אם יש צורך בטיפול בסטטינים, ניתן בהחלט לטפל ללא חשש גם אם יש הפרעה קלה בתפקודי הכבד, כמו אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובותיך

עתליה
    18/03/2008

עזרת לי מאוד.

ערכתי בדיקות נוספות לשלילת צהבות וכד'
    התשובות שליליות, נמצא כי בעבר היה וירוס CMV אם אני
    זוכרת נכון.

כנראה שאתחיל לקחת טיפול תרופתי נגד כולסטרול.

ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דימיטרי
    10/03/2008

בביצוע אקו לב נכתב שיש אקסטרא סיסטולות ואסינכרוניה לא ספטלית קלה.
    האם אפשר לקבל הסבר מהי אסינכרוניה לא ספטלית כי הרופא אומר שהכל תקין.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובת אקו

ד``ר רפי ביצור
    11/03/2008

אקסטרא סיסטולות = פעימות מוקדמות
    אסינכרוניה = חוסר סינכרוניזציה בהתכווצות דפנות החדר השמאלי של הלב
    לא ספטלית = לא של המחיצה בין חדרי הלב

חשוב לציין שלא ניתן להעריך את חשיבות הממצא במנותק מההקשר הקליני (מי החולה, מה תלונותיו, מה הממצאים בבדיקה הגופנית) וללא התשובה המלאה של האקו. מומלץ לגשת לקרדיולוג שיעריך את כל הממצאים בהקשר המלא שלהם. בהחלט יתכן שהממצאים הם חסרי חשיבות, אך לא ניתן להעריך זאת באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקות כולסטרול
    אייל ש
    07/03/2008

שלום רב
    לפני כחודשיים הופניתי לדיאטנית של קופ"ח בגלל כולסטרול גבולי שהיה לי- 220
    היא נתנה לי תפריט וביקשה לבצע בדיקות שוב ולחזור אליה
    במשך חודשיים עשיתי שינוי דרסטי בתפריט ואכלתי דגים, חזה הודו, ירקות, דגנים והוצאתי את כל המטוגנים שבד"כ הייתי רגיל לאכול.
    יותר מזה- התחלתי לאמץ תרופות סבתא כמו אכילת שני אגוזי ברזיל ביום וכוס מיץ פומלית.
    אני אגב, מתאמן שלוש פעמים בשבוע
    לא רק שהכולסטרול לא ירד, הוא אף עלה ל 226
    זה הגיוני או שיכול להיות שמי שחישב לי את התוצאה, טעה (זה לא רופא, אצלו עוד לא ביקרתי ורק רציתי לדעת כי הייתי סקרן)
    הסקרנות לא הרגה רק את החתול, היא גם הרגה לי ת'סופש ....זה מייאש מאוד

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר אבישי אליס
    09/03/2008

אל תתיאש!
    רפואה אינה מטמטיקה ו 220 ו 226 הם זהים

כולסטרול מושפע יחסית מעט מהדיאטה וניתן עי דיאטה קפדנית להוריד כ 10-15 אחוז מרמות הכולסטרול בלבד שהם גם תחום השגיאה והשונות בין הבדיקות החוזרות

השינוי בתזונה והפעילות הם שחשובים
    מי אמר ש 220 כולסטרול זה גבוה? יש להתייחס ל LDL ולא לס"כ, ובהתאם לרמת הסיכון שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    דליה
    06/03/2008

שלום
    במשך כ- 5 שנים לקחתי סימבוקר לכולסטרול 10 מ"ג , אך לאחרונה התחלתי לסבול בהתכווציות רבות ברגליים, כך שהפסקתי לקחת את התרופה במשך מספר חודשים , לאחרונה התחלתי לקחת ליפיטור , גם 10 מ"ג ושוב יש לי מפעם לפעם התכווציות
    השאלה היא האם זאת תופעה של התרופה, והאם יש תרופה שאינה גורמת להתכווצות

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• התכווצויות ברגליים

ד``ר רפי ביצור
    06/03/2008

סטטינים (כגון סימבקור וליפיטור) יכולים לגרום להתכווצויות ברגליים, החולפות עם הפסקת הטיפול או הקטנת המינון. אם יש צורך בטיפול להורדת כולסטרול, אך ההתכווצויות מפריעות מאד לאיכות החיים, יש כמה אפשרויות:
    1. החלפת הטיפול לתרופה אחרת ממשפחת הסטטינים - בחלק גדול מהמקרים הטיפול בתרופה אחרת לא יגרום לתופעות הלוואי
    2. טיפול במינון הנמוך ביותר של סטטין שאינו גורם להתכווצויות, עם תוספת אזטרול במידה ורמת הכולסטרול נשארת גבוהה
    3. טיפול באזטרול בלבד - אפשרות זו אינה העדיפה, לאור החשיבות הגדולה של הסטטינים במניעת מחלות לב.

חשוב לציין כי זו תשובה עקרונית, ואינה באה להחליף יעוץ פרטני ע"י רופא שלפניו נמצאים כל הנתונים. במידה ורופא המשפחה אינו מצליח למצוא טיפול מתאים, כדאי לפנות למרפאת שומני הדם במרכז הרפואי הקרוב למקום מגורייך על מנת לבצע הערכה פרטנית והתאמת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור
    אתי
    03/03/2008

לפני כחודשיים החליט הרופא המטפל להחליף את הסימבקור בליפיטור.
    בהנחית הרופא, אני נוטלת את התרופה לפני השינה, אך היא גורמת לי לגלי חום ולהרפעות קשות בשינה, שלא היו קודם לכן.
    האם יש חשיבות לשעת נטילת הליפיטור? האם ניתן ליטול אותו בבוקר או בצהריים?
    תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליפיטור

הוספת תגובה

• שעת נטילת ליפיטור

ד``ר רפי ביצור
    03/03/2008

ככלל, עדיף לקחת תרופות ממשפחת הסטטינים בערב, שכן אז הן יעילות יותר. עם זאת, לגבי ליפיטור שעת הנטילה פחות חשובה, שכן זמן הפעולה של התרופה ארוך יותר משל הסימבקור. לכן, את יכולה לנסות לקחת את הליפיטור בצהריים, וסביר להניח שלא תהיה לכך השפעה על יעילות התרופה. אם ימשכו תופעות הלוואי של הפרעות בשינה, ניתן לנסות פרבסטטין, שהיא תרופה עם פחות השפעה על השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

דליה
    04/03/2008

אני בת 48, נטלתי במשך כ0 5 שנים סימבוקר , אך לאחרונה היו לי התכווציות ברגליים בתדירות גבוהה מאוד
    הפסקתי מספר חודשים לקחת את התרופה , וההתכוצויות נפסקו
    עתה התחלתי לקבל ליפיטור, אני לוקחת את זה במשך שלושה שבועות
    ושוב התחילו התכווציות ברגליים.
    האם זה סביר ומה עושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות

ד''ר אבישי אליס
    06/03/2008

מה מינון הליפיטור? האם ניתן להסתפק במינון מופחת?
    ניתן לנסות סטטינים אחרים עם שילוב של אזיטרול עפ הצורך

אך שוב מה רמת הסיכון הערכים והמינונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    עידו
    29/02/2008

שלום רב
    אני בן 24,בחור בריא בדרך כלל.
    יש לי צרבות באזור של הלב כמספר שניות היה אתמול והיום גם .לפני כמה חודשים היה גם כן
    למשך כמה ימים.הצרבות כמו של מדוזה.
    יש כאב בכתף שמאל ובזרוע ימין,כאב גם באזור הלב.
    במשך 10 ימים היו לי דפיקות מהירות שהרגשתי אותם .אתמול פעם אחת היתה הרגשה שהלב מושך פנימה שואב את החלק העור של הגוף זה היה לכמה שניות והפסיק.
    עוד היה לי לפני כמה ימים כאב כתף,גב באמצע ,כאב בחזה וכאב באזור הלב
    אם מעיין שיתוק או רידום של חלק מהלסת העליונה חלק עליון של השיינים עליונות
    הייתי צריך לפתוח את הפה להתעסק איתו .
    ביצעתי לפני 3 חודשים אקו לב ,הולטר,וארגומטריה שיצאו תקינים.אבל הבנתי שאי אפשר להסתמך על זה כי זה היה לפני 3 חודשים הבדיקות ועכשיו יש לי תסימנים אחרים ודברים אחרים.
    האם הבעיה שלי לבבית חס וחלילה ?
    אני לא מעשן סיגריות.כרגע לא פעיל ספורטיבית.
    בתודה
    רענן

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות

ד``ר רפי ביצור
    02/03/2008

גילך הצעיר, אופי התלונות והבדיקות המקיפות שביצעת מרמזים על כך שהסיכון לאירוע לבבי אצלך - נמוך.
    עם זאת, לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט, ומומלץ בחום שתפנה לרופא המשפחה שלך לבדיקה מקיפה והערכה מדוייקת יותר של תלונותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לאשלגן
    מירי
    28/02/2008

אני רק רוצה הבהרה קלה.

לפני כשנה התגלה לפני בדיקת מאמץ כי יש לי T הפוכים מV1-V6 באופן נורמלי יש לי רק T הפוך בV1 לא קיבלתי תשובה מהרופא ללמה זה מחוץ מכנראה עליה או ירידה במשקל.
    באקו הכל תקין אין שום ממצא.

לאחרונה עברתי אוטם שריר הלב על רקע ספסאזם ושוב הופיעו אותם T הפוכים באותם מקומות.

האם יכול להיות שזה אוטם שריר הלב השני ולא הראשון?
    האירועים היו מאוד דומים מחוץ לעובדה שבפעם הראשונה לא כאב לי כלום מחוץ מדפיקות לב קלות ולא עשו לי בדיקת דם כדי להגלות ממצאים או שינויים בהומרני הלב.

אנא עזרו לי למצוא תשובה למקרה המוזר הזה....

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלה לאשלגן

הוספת תגובה

• הבהרה

ד''ר אבישי אליס
    28/02/2008

זה לא חשוב!
    מה שחשוב הוא מה תבנית האקג עתה, מה תפקוד הלב באקו והאם ישנם גורמי סיכון שיש לתקן אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלילה ואיזון ע"י כדורים.
    לימי
    28/02/2008

שלום רב,
    בעלי בן 51 מקבל כבר 5 שנים תרופות להורדת רמת הכולסטרול הרע ולהורדת טריגליצרידים. פעם בשנה -שנה וחצי הוא עושה בדיקות, ונראה כי הוא מאוזן ע"י התרופות. כמו כן לחץ הדם תקין. משקלו גבוה ( 98 קג - 170סמ גובה)והוא נוחר בלילות. עבודתו כוללת מאמץ פיזי והסתובבות כל היום.
    בנוסף הוא מקבל תרופה לאולקוס.לפני שלוש שנים הפסיק לעשן ועלה במשקל .לטענתו מותר לו להמשיך ולזלול (תחליף לעישון) שהרי הכדורים מאזנים את השומנים והסוכרים. האם הוא צודק? אני דואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    זלילה ואיזון ע"י כדורים.

הוספת תגובה

• איזון כדורים

ד''ר אבישי אליס
    28/02/2008

את צודקת!
    אמנם הכדורים מביאים לאיזון שומני הדם ולץ הדם אך:
    הוא סובל מהשמנת יתר ונוחר בלילה-דבר המחשיד לדום נשימה בשינה,
    ארועים אלה מורידים מאיכות החיים(נחירות עייפות....)
    איזון הסוכר לחץ הדם והשומנים יהיה קל יותר -אם יקפיד על דיאטה ופע גופנית
    ויזדקק אולי לפחות תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים טריגליצרידים.
    רררר
    28/02/2008

שלום שאלתי היא: אם אדם נמנע משומנם במזון, מה בכל זאת גורם לכולסטרול גבוה ולטריגליצרידים גבוהים בדם? אם אפסיק לצרוך מזון מסוג שומני או כמעט אפסיק לצרוך מזון מסוג פחמימני האם זה יכול לשפר את הגוף או להרע לגוף? תודה על התשובה. נא להודיע לאימל שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים טריגליצרידים.

הוספת תגובה

• שומנים

ד''ר אבישי אליס
    28/02/2008

הפרעות בשומני הדם נגרמות בד"כ עי פגיעה פולי (רב)גנית ואורח חיים ודיאטה לא מאוזנים.
    בחיים הכל צריך להיות במידה ואין ללכת לקיצונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לטיפול
    שי
    26/02/2008

שלום ד"ר נכבד,
    הנני בן 54, גובה 173, 75 ק"ג.
    נראה מעולה , מרגיש צעיר, אך השומנים בדם מעוררים בי דאגה.
    בבדיקה :
    כולסטרול LDL ברמה של 185.
    כולסטרול HDL ברמה של 49.
    כולסטרול כללי 279.
    טריגליצרידים 210.
    נטילת תוספי מזון מסוג אומגה 3 לא הועילה במיוחד.

מהי המלצתך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לטיפול

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אבישי אליס
    27/02/2008

האם אתה מעשן?
    האם יש מחלות לב וכלי דם במשפחתך הקרובה (בגברים מתחת 55 ונשים מתחת 65)?
    אם כן- אתה צריך טיפול תרופתי, אם כי מתון

אם לא- אז התשובה היא פחות חד משמעית ואין לה ביסוס מדעי.
    אני הייתי מטפל ובמתינות

טיפול- הכוונה לסטטינים ובמטרה לרדת מתחת ל LDL 160
    אומגה 3 אינו הטיפול הנבחר במקרה זה והוא גם לא היה אמור להשפיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרופא

שי
    27/02/2008

שלום דוקטור,
    אינני מעשן ואף מתרחק מחברת מעשנים.

אבי ז"ל עבר התקף לב בגיל 60, אימי שתחייה עברה ניתוח תיקון מסתם מיטראלי בלב בגיל 70.

הרופא המליץ עתה על נטילת כדור אחד לפני השינה SIMVASTATIN 20mg , בתוספת Q10 60mg בעת ארוחת הבוקר.

אני נוטל בקביעות לאחר ארוחת הבוקר את התוספים הבאים:
    מולטיויטמין איכותי שמרכיביו מעולים.
    כמוסה נוזלית VITAMIN E 400 IU.
    כמוסת ESTEROLA VITAMIN C 1000mg ׁ - לא חומצי.

לאור ממצאי הבדדיקה הרפואית , האם הטיפול נאות?
    האם ליטול SIMVASTATIN על קיבה ריקה ?
    האם SIMVASTATIN מוריד גם את ערכי הטריגליצרידים ?( בבדיקה כאמור 210 ).
    במידה ולא- מהי המלצתך לטיפול להורדת הטריגליצרידים לרמה נורמלית?
    מהו פרק הזמן הראוי לאחריו עלי לבצע בדיקת דם חוזרת על מנת לבדוק יעילות התרופה?
    במידה והתרופה מורידה ביעילות את ערכי השומנים בדם- האם עלי להמשיך וליטול אותה בהמשך באופן קבוע?
    האם קיימות תופעות לוואי לתרופה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נכבד, שכחת אותי ....******

שי
    28/02/2008

אודה על התייחסותך על תשובתי לפנייתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אבישי אליס
    02/03/2008

סימווסטטין נלקח בערב לפני השינה, יש לו השפעה מסוימת גם על טריגליצרידים

הפסק את כל תוספי המזון וה Q10 שאתה לוקח-זה מיותר, בזבוז כסף ולא מועיל ברובו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שלומי מתל אבי
    24/02/2008

שלום דוקטור בחודש 5 ב2007 היית מאשופז בבית חולים היה לי דפיקות לב חזקות ולחצים בראש עברתי בדיקות דם ולא מצאו לי כלום אחרי זה מצאו לי רישישוש בלב האם זה מעיד על משהוו זה מסוכן? ואמרו לי לעשות אקו לבב ולא עשיתי אותה עד היום אבל אחרי זה עשיתי עוד בדיקת דם נוספת ושם לא היה רישוש בלב והלכתי לפני כמה ימים לרופאת משפחה והיא אמרה שכול הבדיקות שם שלי יצאו תיקנות אבל אקו לבב לא עשיתיי רק א.ג.ק עשיתי שהיתי מאשופז ויצא תקיןן אתה מציע לעשות גם אקו לב ושאר הבדיקות לב?כי אני מרגיש לפעמים דפיקות לב ויש לי גם חוסר תחושה בידים היתי רוצה לדעת עם זה קשור לללב עכשיו אין לי כבר דפיקות לב נרגע לי ויש לי גם הרגשת חנק בגרוןן כיאלו משהו תקוע לי שם ושאני רץץ שאני משחק כדורגל אני מתעיף מאוד מהר תזוזה הכי קטנה שלי ויש לי דפיקות חזקות מה אומר הדקטור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• אקו

ד''ר אבישי אליס
    24/02/2008

לעשות אקו לב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    22/02/2008

שלום.
    רציתי לשאול, בשיא הרצינות.
    האם חוסר באשלגן יכול לגרום לSVT?
    או לספאזם של העורקים בלב?
    והאם חוסר באשלגן יכול להיגרם ע"י התייבשות כרונית?
    ושאלה נוספת אם אפשר, ממה נגרמים T הפוכים מV1-V6 אצל אדם מאוזן, שאינו עושה דיטאה כולשהי ולא הוריד גרם אחד ממשקלו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשלגן

ד''ר אבישי אליס
    23/02/2008

היפוך גלי T אינו קשור לדיאטה ומשקל, יתכן וישנו ווריאנט בהולכה ואו במבנה הלב וזו התבנית התקינה - כדאי לעשות אקו לב להערכה

מחסור באשלגן לא נגרם מהתייבשות וכעקרון אינו גורם לספזם בעורקי הלב ו SVT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירדנה
    21/02/2008

קראתי באתרכם כמה מאמרים שגורסים כי יתר לחץ דם פוגע גם בנשים.
    רציתי לדעת האם הוא פוגע באותה מידה כמו בגברים מבחינת אחוזים?
    כמו כן, מהו הלחץ דם התקין לאישה בת 45?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחץ דם

ד''ר אבישי אליס
    23/02/2008

לחץ דם גבוה פוגע בנשים וגברים
    יש לשאוף לערכים עד 80\120

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    מנחם
    18/02/2008

אני בגיל 45 . לא מעשן, כולסטרול 250 . מצב בריאותי תקין. גובה 178 במשקל 78 ק"ג.
    כיצד אני מוריד את רמת השומנים בדם בדרך המהירה ביותר (מלבד ספורט). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר אבישי אליס
    19/02/2008

אשמח לדעת מה רמת ה LDL HDL שלך
    ובהתאם יהיה ניתן להמליץ על הצורך המידה והדרך להורדת רמות הכולסטרול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בדיקות אלו בסדר?
    נחום
    16/02/2008

בן 42 חולה בקרון ולוקח תרופות מסוג ASA5
    לא מעשן לא עוסק בספורט בכלל
    עם אבא שעבר כבר 4 צינתורים

Total cholosterol - 184
    HDL-19
    TRIG - 109
    LDL-143
    TC\HDL-9.6

לקביעת תור
    סגירה
    האם בדיקות אלו בסדר?

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר אבישי אליס
    17/02/2008

רמת ה LDL במקרה זה (משפחה, HDL נמוך) צריכה להיות מתחת ל 130
    יש לשקול טיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה