פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרה לתזונאית-תשובה מסודרת
    שלומי כהן
    13/02/2017

ערב טוב,ערב נעים ומבורך סיון דוד.

ערב טוב.שלום רב לך מה שלומך????

רציתי רק להגיד שהיום הייתי צריך ללכת לתזונאית שבנתה לי את התפריט כמו שכבר ממזמן את יודעת....ובסוף לא הלכתי וביטלתי את התור ודחיתי לחודש הבא..
    אבל בסוף היום למרות שלא הלכתי אליה דיברתי איתה בטלפון כמה דקות...והיא אמרה לי שזה טוב שלא הגעתי אליה היום ולבטל את התור שדחיתי לחודש הבא כי אני לא בסל השירותים ולא מגיע לי שירותי תזונאית בקופת חולים כללית על אף שלמרות לפני שנים היא זאת שבנתה לי את התפריט...
    בכל מקרה אני קצת מבואס..כי היו לי כמה דברים ושאלות לגבי התפריט שלי ורציתי קצת לשנות אותו בהתאם...כמו שכתבתי לך...
    אבל בטלפון היא אמרה לי שלא מגיע לי..

בסדר........אני עדיין ממשיך עם התפריט שלה כמו שהוא..זה בסדר שאני ממשיך עם התפריט שלה שהיא בנתה לי???

ויש לי קצת שאלות חדשות אם זה בסדר מבחינתך:
    1) כמה ארוחות ביניים אפשר לאכול..לא קשור לתפריט..אני מתכוון לקפה ועוגייה ועוגת שוקולד/גבינה..עוגה בארוחת ביניים..כמה ארוחות כאלו אפשר להוסיף לתפריט??2-3??

2) אם אני יוצא לפעמים עם המשפחה או עם חברים וזה..אני יכול לאכול בארוחת ערב פיצה....במקום ארוחה עם פחמימות וחלבונים???כאילו לא במקום..פשוט במקום לאכול ארוחה עם לחם כמו שיש לי בתפריט..בארוחה החמישית במקום לאכול לחם ומוצרי חלב וירקות פחמימות וחלבונים אני יכול לאכול פיצה עם תוספות כמו גבינה בולגרית מעל..וזה ייחשב לי כארוחה לאחר אימון גופני??

מחכה לתשובה ואני רוצה לברך אותך בערב נעים ומבורך שיהיה לך.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארוחות ביניים

סיון דוד
    14/02/2017

ארוחות ביניים הכוללות עוגה מומלץ עד פעם ביום ולא יותר. לגבי פיצה אכן אפשר להחליף מידי פעם ארוחה מלאה בפיצה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות צריכה לאכול ביום
    מאיה
    12/02/2017

שלום, אני בת 34 גובה 172 משקל 68 לאחר 3 לידות, מבנה גוף רחב, מתאמנת פעמיים בשבוע למשך שעה ורבע אימון אישי פונקציונלי ( TRX; משקולות, גומיות וקצת סיבולת), עוד פעמיים בשבוע אימונים קצרים של 25 דקות (כל מיני תרגילי פלאנק, מטפס הרים, שכיבות סמיכה, גלגל כח...).
    כמה אני באמת אמורה לאכול ביום כדי להוריד אחוזי שומן? לרזות
    מתאמנת מזה זמן רב ורק עולה במשקל :-(. זה מאוד מייאש , אני כנראה לא אוכלת מספיק או אוכלת יותר מידי. כרגע אוכלת 1800 קלוריות -6 ארוחות ביום כל 2-3.
    מאוד אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• תפריט לא לידה

סיון דוד
    14/02/2017

שלום מאיה
    כמה זמן עבר מהלידה?
    אני מניחה שיש מקום לבצע שינוי בתפריט , הכוונה לבחירת מאכלים נכונה. אינני נוטה להמליץ על ספירת קלוריות , אלא על בחירת מזונות הנכונים ומתאימים לך ועל אכילה מסודרת. שיסייעו לך לרדת במשקל.
    בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מאיה
    14/02/2017

אני שנתיים אחרי הלידה האחרונה.
    איזה מזונות מומלצים לי? מנסה גם לשנות דברי חלב למעדנים לא מה מהצומח. והאם אכילת ירקות טריים בבוקר זה בסדר? שמעתי שגם גורמים לנפיחות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לתפריט ירידה במשקל

סיון דוד
    30/03/2017

אין אפשרות להמליץ בפורום על תפריט אישי ולכן ממליצה לך להפגש עם דיאטנ/ית שיבנו לך תפריט. טיפים שלי -
    להקפיד על ארוחות מסודרות כל 3- 4 שעות
    להרבות בירקות כמובן שאפשר גם בבוקר. אם לא עושה לך הרגשה טובה בבוקר אז תאכלי אותם בשאר הארוחות.
    פירות לא להגזים עד 3 מנות ,
    לשלב קטניות במקום בשר/ דג מידי פעם
    לגוון במאכלים
    וכמובן לשתות מים !!!
    בהצלחה וחג שמח,

בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי וארוחות מסודרות
    שלומי כהן
    05/02/2017

אחה"צ טובים ונפלאים סיוון דוד.

שלום רב ואחה"צ טובים לך.מה שלומך???

קודם כל רציתי להגיד ולשאול כמה שאלות..אם זה בסדר מבחינתך:

1) רציתי לשאול אם אני יכול לפרסם פה תפריט יומי לא שלי....אלא תפריט יומי בכללי שמכיל את כל קבוצות המזון ועם אוכל קצת "עדכני" לימנו......זה תפריט שפירסמו אותו באתר של שטראוס דנונה אם את מכירה...רק השונה הוא שזה כל יום רק 5 ארוחות..בוקר צהריים וערב ו2 ארוחות ביניים בדיוק..אין בו 3 ארוחות ביניים......וזה תפריט בכללי..וזה לא שלי...ואני שואל אותך כמנהלת בפורום אם אפשר לפרסם אותו פה...

2) רציתי לשאול אם אפשר במשך כל השבוע פרק לשישי ושבת לקום בבוקר ולאכול פרי טרי,פירות יבשים,חטיף אנרגיה...ואז אחרי שעה לאכול ארוחה מלאה כמו שכתבת עם אורז/פטסה/תירס /לחם ועם עוף/דג/ביצה וירקות או מוצרי חלב במקום לאכול מדי יום את כל 5-6 ארוחות ורק בשישי ושבת לחזור ולאכול את כל הארוחות בתפריט היומי..אני פשוט לא מתלונן על התפריט שלי פשוט רציתי לשאול אם אפשר פשוט לקצר תהליכים ולאכול מה שכתבת......

3) אני ראיתי שכתבת פה למישהו בשם לוי שארוחת ביניים שזה נשנוש של פרי+אגוזים ושקדים הם בעלי תרומה מיוחדת לגוף...לא ידעתי שיש לזה תרומה וחשיבות לגוף..מה כ"כ מיוחד בזה???(אבל טוב לדעת,אני לא ידעתי אבל שני שמח לדעת את זה)

4) רציתי לשאול לידע כללי מה ההבדל בשומנים של אגוזים ושקדים לבין השומן טחינה..
    הרי אגוזים ושקדים גם בהם ישנו חלבון אך גם כמות גבוהה של שומן ולכן מההיבט התזונתי הם משתייכים לקבוצת השומנים.
    ובכל זאת..אגוזים,שקדים,טחינה..הם משתייכם לקבוצת השומנים..אבל רציתי לדעת קצת יותר טוב מה ההבדל בינהם..

מחכה לתשובה ואני רוצה לאחל לך שיהיה לך המשך יום פשוט נפלא..

שלומי כהן.

הוספת תגובה

• תגובה לשומנים במזון וארוחות ביניים

סיון דוד
    14/02/2017

שלום שלומי
    אתה יכול לפרסם תפריט אין שום בעייה
    לגבי ההמלצה לאוכל בין הארוחות פרי ואגוזים- כמובן שיש להם ערך תזונתי , אולם פירות מכילים סוכר אך יש להם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומירלים. לאגוזים ושקדים שומנים טובים.
    ישנם סוגים של שומנים- שומן רווי , שומן בלתי רווי המתחלק לחד בלתי רווי ורב בלתי רווי. לכל אחד תרומה שונה וזה ההבדל בין האגוזים, שקדים לטחינה. ההבדל בסוג חומצת השומן. אך לשניהם תרומה מבחינה תזונתית.
    ישנן טבלאות המפרטות סוגי חומצות שומן לכל מזון במידה ומתעניין בכך.

בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט היומי והמדדים שלו.
    שלומי כהן
    29/01/2017

ערב טוב ומבורך סיוון דוד.

ערב טוב,ערב נעים ושלום רב,שלום וברכה לך.

קודם כל רציתי להגיד לך שלגבי ההודעה של התפריט היומי שמכיל את כל קבוצות המזון אז כמה דברים: אני באמת רוצה לחזור אליה שתשנה לי את התפריט לכמה שיותר מזונות שאפשר להכין לבד בבית כמו שאמרת..
    כי אני חי בבית עם עוד שתי אנשים עם אחי ואמא שלי ואני לא היחידי ואני לא יכול להוציא מלא כסף מכלום......ואז אני חייב לחזור אליה.
    לגבי המעדנים....זה מה שהתכוונתי ליוגורטים שאני אוכל בכל יום.......היום יוגורט עולה 3.70 ש"ח..כמעט 4 ש"ח....ואחי ואמא שלי ממש כועסים עלי....בכל מקרה אני יעבור ללבן במקום יוגורט שעולה 1.10 ש"ח שזה גם בסדר..זה גם מוצרי חלב.....אני יכול להחליף את היוגורט בלבן לא?

ולגבי המדדים כמו שאמרת...אז אני עכשיו נכון ל2017 אני בן 24...1.66 ושוקל 71.1 והייתי אצל הרופאת משפחה שלי והיא אמרה לי שזה משקל בסדר גמור עם טיפה קצת יותר אבל זה משקל בסדר.....
    ושמחתי לקבל ממך תגובה חזרה בהודעות שהחזרת בהם תשובה.

שיהיה לך המשך ערב טוב.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה
    התפריט היומי והמדדים שלו.

הוספת תגובה

• תגובה לתפריט יומי ומדדים אישיים

סיון דוד
    31/01/2017

שלום שלומי
    תודה על העידכון. אכן אתה יכול להחליף לבן במקום יוגורט על מנת לחסוך בעלויות. במידה ובכל זאת תרצה לרכוש יוגורט- ישנם סופרמרקטים בהם נמכרים יוגורטים במארז של שמינייה שעלותה כ16 שח. כך שיותר משתלם לרכוש 8 יוגורט במארז. ממליצה לך לבדוק את העניין.
    בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסתדר ללא ארוחות מסודרות.
    לוי
    26/01/2017

שלום רב. אני מתאמן במכון כושר כל יום בערך שעתיים אבל הבעיה היא שאני בסוג של פנימיה ואין לי את האפשרות לאכול ארוחת מסודרות מה אני צריך לעשות איזה מאכלים לקנות בשביל שיפצו על המחסור שלי במרכיבים חיוניים. אני שותה אבקת חלבון אוכל קצת מאכלי חלב אבל לא יותר מזה במשך היום אני בעיקר מהשמש. אשמח לתשובה.נ.ב אני לא יודע אם זה חשוב אבל אני בן20 גובה 179 מתאמן גם עם משקולות.

הוספת תגובה

• ארוחות מזינות בעלויות נמוכות

סיון דוד
    31/01/2017

שלום רב
    ראשית, בפנימייה אמור להיות מזון בסיסי המתאים לצרכיך ואני לא רוצה מקום להמנע מארוחות המוגשות לך. אני יכולה להמליץ לך מה לבחור בכל ארוחה:
    במוצרי חלב דלי שומן (עד 5%) ישנה כמות חלבון יפה (לא מעדנים) לכן מומלץ שתשלב בבוקר ובערב מוצרי חלב בצלחת. גם ביצים עשירות בחלבונים ולכן מומלץ לצרוך ביצה כל יום. לגבי ארוחת הצהריים , חשוב שתקפיד לצרוך מנת בשר או דג , עדיף מבושל או אפוי ולא מטוגן. במידה ואינך אוכל בשר /דג בארוחה (לא חובה כל יום מנה בשרית), אתה יכול לשלב דגנים עם קטניות על מנת לקבל ארוחה עשירה בחלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, לדוגמה:
    דגנים כמו אורז, קוסקוס, בורגול, פסטה כדאי לשלב יחד עם קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית, גרגרי חומוס.
    המזון בפנימיות אמור להכיל את המרכיבים שהמלצתי לך עליהם , כמובן שמומלץ להרבות באכילת ירקות בכל ארוחה ו-3 פירות ביום. לכן במידה ואינך אוהב את הירקות המוגשים בחדר אוכל , כדאי שתרכוש לך ירקות ופירות שיהיו זמינים. כמו כן מצרכים שמומלץ לאכול בין הארוחות - יוגורט טבעי עם פרי (שאתה אוהב ומוסיף ליוגורט, ולא יוגורט פרי קנוי ומוכן). גם שילוב של טונה ותירס- נותן חלבון ופחמימה יכול להחליף ארוחה מלאה במידה ולא הלכת לאכול בחדר אוכל.
    במקום לנשנש חטיפים מומלץ ל"נשנש" פירות, אגוזים ושקדים שבעלי תרומה לגוף, עשירים בסיבים תזןנתיים ושומנים בלתי רווים.
    בהצלחה!
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט היומי של 5-6 ארוחות
    שלומי כהן
    25/01/2017

ערב טוב ומבורך סיוון דוד.

ערב טוב שלום רב לך.

קודם כל אני מתנצל על ריבוי ההודעות בפורום שלי,זאת לא המטרה שלי להציף כאן את הפורום...

פשוט יש לי קצת בעיה ואני מקווה שזה בסדר ושלא תכעסי...

אני חייב לציין ולהגיד שהתפריט היומי שלי של 5-6 ארוחות ביום של עלייה במשקל של מסת השריר...זה תפריט בסדר גמור ואני חי עליו כבר הרבה מאוד זמן כמעט שנתיים ויותר.

והשנה ובזמן האחרון המצב קצת בבית מורכב..ורק אני ואמא שלי ואחי בבית.אחותי נשואה ויש לה בעל משלה ודירה משלה ואבא שלי נפטר מלפני שלוש שנים לא הייתי צריך להגיד את זה אז רק שלושתנו בבית..
    ואמא שלי לא עובדת,אני לא עובד ואחי נכון לעכשיו הוא לא עובד אבל עבד כל הזמן במלא מלא עבודות כדי לפרנס את עצמו ואת הבית....ואני צריך להתחשב בגורמים באמא שלי שלא עובדת ומקבלת מביטוח לאומי ומאחי..אני לא היחידי שגר בבית...וכל התפריט הזה שאני חי עליו עולה מלא כסף,זה מלא מלא מעדנים ביום,וירקות ופירות וחומוס(קטניות)וטחינה...בעיקר מלא מעדנים פירות וירקות...זה עולה הרבה כסף...ואני לא יכול להוציא מהם כ"כ הרבה כסף על התפריט שלי..אין לנו משכורות בבית,היא לא עובדת ואנחנו צריכים להמשיך ולהתקיים..
    אני יודע שזה לא המקום המתאים לזה.....מקווה שזה בסדר...אבל רציתי לשאול אותך ולהתייעץ..מה לעשות??התפריט שלי בסדר....אבל זה עולה מלא כסף כל המעדנים האלו ביום..וצריך להתגמש איתם..אז מה את ומרת..כדאי לי ללכת לבקש תפריט אחר ויותר נוח..להישאר איתו??אני קצת מתלבט מה לעשות..

אגב אני 1.66 ואני שוקל 71.1..זה משקל טוב לא??

מחכה לתשובה וערב טוב ומבורך שיהיה לך.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה
    התפריט היומי של 5-6 ארוחות

הוספת תגובה

• תפריט יומי המכיל את כל מרכיבי המזון

סיון דוד
    25/01/2017

ערב טוב
    אני חושבת שאתה צריך ללכת בהקדם אל הדיאטנית שלך על מנת שתשנה לך את התפריט כל שיכיל מזונות שעלותם נמוכה יותר ושיתבסס על מזון גולמי שניתן להכין לבד בבית.
    אתן לך דוגמא- במקום מעדנים אתה יכול לאכול יוגורט או לבן.
    לחם מלא הינומה מצרך יקר יחסית, נסה להשוות מחירים בין המאפיינים השונות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל ושיטות השמנה
    אנונימית
    06/01/2017

היי לא יודעתי לאיפה לשייך תשאלה כי כל הפורומים עוסקים רק בהרזיה חחח מקווה שזה בסדר
    רציתי התייעצות קטנה..
    לפני כמה חודשים שקלתי 36 על 1.63 החלטתי לעשות שינוי (למרות שכמה רופאים ואנשים אומרים שזה מבנה גוף וכו גם אני חושבת ככה) בכל מקרה אמרתי ננסה מה כבר נפסיד אני כרגע שוקלת 41.5 אבל לא רואים שום שינוי,אולי ממש ממש בקטנה בבטן ובגב אבל הידים עדין דקיקות נורא והרגליים .. יכול להיות שזה באמת מבנה?כי ככה זה מרגיש או שבהמשך אני יתחיל לראות שינוי אמיתי? תודה מראש (:

לקביעת תור
    סגירה
    תת משקל ושיטות השמנה

הוספת תגובה

• עליית משקל תקינה

סיון דוד
    25/01/2017

ערב טוב
    עלייה של כמעט 6 ק"ג במספר חודשים הינה יפה ומבורכת. לא הצלחתי להבין מה הרקע שלך, גילך, ומצב בריאותי, אך אנסה לענות בכל זאת.
    משקלך נמוך מאוד ואני מאמינה כי אם הצלחת בכוח רצון גדול כ"כ ומוטיבציה כזו טובה לעלות במשקל ללא עזרה מקצועית , ישנו סיכוי גדול שתוכלי להמשיך לעלות עוד קצת ואז כמובן שתראי שינוי ממשי במבנה הגוף.
    תאמיני בעצמך.
    בהצלחה וכל הכבוד!
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט היומי להישאר איתו או להחליף איתו וכללי
    שלומי כהן
    03/01/2017

שלום רב סיוון דוד.
    שלום סיוון.מה שלומך????

רציתי לשאול משהו קטן.....לגבי התפריט היומי שלי זה בסדר שגם בגיל 24 אני ממשיך עם התפריט היומי שלי של 5-6 ארוחות..
    שמתכום אני אוכל חלבונים ממזון טבעי כבר הרבה מאוד זמן..שחשוב לי לציין..ללא שום חטיפי חלבון ואבקות חלבון..הכל ממעדנים,בשר עוןף ודגים..הכל מהמזון....בכל מקרה מתוך תפריט יומי של 5-6 ארוחות אני אוכל חלבונים בארבע ארוחות,בוקר,צהריים וערב וחלבון בארוחת הביניים בין הבוקר לצהריים.

בכל מקרה זה בסדר ואני יכול להמשיך איתו??..אין גיל מסוים... לזה לא??

מחכה לתשובה והמשך יום טוב ושבוע טוב...

שלומי כהן.

הוספת תגובה

• תפריט יומי משתנה בהתאם למספר מדדים

סיון דוד
    25/01/2017

ערב טוב
    התפריט שניתן לך על ידי הדיאטנית שלך מתבסס על מספר מדדים ביניהם גובה, משקל, מצ"ב בריאותי ( ב"ד), אורח חיים ופעילות גופנית.
    כל עוד אין לך שינוי ממשי באחד מאלו, ואתה ממשיך להתאמן כרגיל, אתה יכול להמשיך עם התפריט. שינוי ב גיל שלך אינו משפיע על התפריט.
    בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית אקסטרים - תזונה מאזן קלורי
    bambi
    27/12/2016

אני שחיין למרחקים ארוכים.

כשאני שוחה 6 שעות רצוף (משער כ- 600 קלוריות לשעה) זו צריכה של 3600 קלוריות.
    אם אני אוכל בין לבין ג"ל או שווה ערך זה 600 קלוריות י חוסר של כ 3000 קלוריות.

מאיפה הגוף מקבל את החוסר?
    שומנים? פירוק שרירים?

הוספת תגובה

• שחייה אינטנסיבית וצריכה אנרגטית

סיון דוד
    28/12/2016

שלום
    לאחר כ90 דקות של אימון אינטנסיבי מתרוקנים מאגרי הגליקוגן בשרירים, אי לכך מומלץ לעשות הפסקה של רבע שעה (כפול 3 פעמים באימון של 6 שעות) ולצרוך ג'ל או תוסף אחר העשיר נוזלים מינרלים ופחמימות אשר אמור לסייע להמשך האימון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל מה בנושא המאזן הקלורי?

bambi
    28/12/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזן אנרגטי בעת אימון שחייה עצים

סיון דוד
    03/01/2017

הוצאה אנרגטית בשעת שחייה אכן תלויה בעצימות האימון ובגורמים נוספים , אך בהנחה שמדובר על הוצאה מצטברת גדולה כמו שלך אתה אמור לדאוג להכנסת אנרגיה לפני ואחרי האימון כיוון שלא ניתן להשלים לגוף את מלוא האנרגיה במהלך אימון . אני ממליצה לך לבדוק את הצריכה האנרגטית במהלך היום כולו, כולל מרכיבי המזון העיקריים ובמידת הצורך להגדיל את הכמות לאחר האימון .
    בברכה
    סיון דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה אנושי באתר וכללי
    שלומי כהן
    19/12/2016

ערב טוב ושלום רב סיוון דוד.

ערב טוב ושלום רב לך. קודם כל אני רוצה להודות לך כבר מלא זמן על שאת הרבה פעמים מקדישה מזמנך ונותנת מענה אנושי בפורום..

על כך אני מאוד מאוד מודה לך שמלא זמן רציתי להגיד לך...

ודבר שני בקרבו של חג החנוכה שמתקרב אלינו בסופ"ש הקרוב במוצ"ש אני רוצה לאחל לך שיהיה לך חג אורים שמח ונחמד....

ודבר אחרון.....רציתי לשאול שאז לגבי הקפה עם עוגיה בין הארוחות...אז לא מפריע להשפעת האימון הגופני על גופי..כלומר זה לא מפריע לארוחות בגופי??
    כלומר נגיד אני יכול לאכול ארוחת ביניים: פרי +אגוזים+שקדים

ואח"כ קפה עם עוגייה.. ואז אח"כ ארוחת ערב רגילה בתפריט היומי שלי עם פחמימות וחלבונים??

מחכה לתשובה וערב טוב.

שלומי כהן.

נ.ב- אני בסוף החלטתי שאני נשאר עם השומנים ולא מוריד/מצחצמם..אלא צורך אותם לפי התפריט היומי שלי כמו שהדיאטנית שלי המליצה..פשוט נשאר איתם רגיל והבנתי שאת צודקת....זה קבוצה מאוד חשובה שצריך לצרוך ממנה מדי יום...

לקביעת תור
    סגירה
    מענה אנושי באתר וכללי

הוספת תגובה

• ארוחות ביניים

סיון דוד
    21/12/2016

שלומי ערב טוב

אני עונה ברצון על שאלותייך וחושבת כי הן תורמות לאתר, אם כי לפעמים חוזרות על עצמן 😊
    לגבי שאלתך, ארוחת ביניים של קפה עם עוגייה ופרי עם אגוזים/שקדים לא אמורה לפגוע ביעילות האימון. במידה ואתה מתאמן בבוקר אז אין קשר בין הארוחה הזו לאימון ובמידה ואתה מתאמן אחרי ארוחת ביניים זו ( הכוללת קפה ,עוגייה ,פרי ואגוזים) כדאי להמתין כשעה ואז להתאמן.

מאחלת לך חג אורים שמח וכל טוב

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 11.5 רוצה להתחרות בריצות ארוכות
    נגה
    22/11/2016

שלום,
    בני בן 11.5 מעוניין להתחרות בריצות ארוכות של 10 ק"מ. עד עכשיו השתתף במרוץ אחד אליו התאמן כחודשיים, 2-3 פעמים בשבוע באופן עצמאי. הוא מעוניין להמשיך בתחום הריצה. האם ריצות ארוכות מומלצות לילדים בגיל זה? בנוסף הוא בקבוצת כדורסל שבה יש שלושה אימונים בשבוע, שעה וחצי אימון.
    תודה!

הוספת תגובה

• ריצות ארוכות לילד

סיון דוד
    21/12/2016

ערב טוב
    בפורום זה ניתן לקבל תשובות לשאלות על תזונה. אני ממליצה לך להפנות שאלה זו לפורום כושר גופני .
    בכל מקרה, במידה והוא עוסק בספורט באופן אינטנסיבי , יש להקפיד כי הוא צורך תזונה נבונה ואוכל מכל אבות המזון. הן במשך היום והן סביב האימונים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוחה קבוע ולא יורדת במשקל
    סנדי
    21/11/2016

שלום סיון
    אני שוחה פעמיים בשבוע ומנסה לרדת במשקל. בחצי שנה אחרונה ירדתי 3 ק"ג. הייתי רוצה רדת יותר אך אני לא מצליחה. אני מרגישה לאחר השחייה רעב גדול ולכן לאחר האימון אני אוכלת ממש יותר מארוחה רגילה. האם כדאי לי להמשיך בשחייה או שאין תועלת?

לקביעת תור
    סגירה
    שוחה קבוע ולא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• שחייה וירידה במשקל

סיון דוד
    21/11/2016

שלום
    ירידה של 3 ק"ג בחצי שנה המשולבת עם ספורט ושמירה על תזונה נבונה היא יפה ומשמעותית. כל הכבוד! ידוע ששחיה מעוררת תאבון ביחס לתחומי ספורט אחרים אבל אני חושבת שאם בחרת בשחייה כספורט האהוב עלייך את יכולה להמשיך בתחום זה. במיוחד שאת יורדת במשקל וירידה של 3 ק"ג אינה מה בכך. ממליצה לך כמובן להמשיך עם ספורט זה. במידה ואת מרגישה שאוכלת כמויות גדולות מידי נסי להוסיף יותר ירקות לארוחה. כך תרגישי תחושת שובע במעט קלוריות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על ארוחה לפני אימון
    דן
    21/11/2016

שלום
    אני מגיע לאימון מיד לאחר העבודה בערך בשעה ארבע כל יום. האם אני יכול לאכול בשעה 2 ארוחת צהריים ולהתאמן בשעה 4?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ארוחה לפני אימון

הוספת תגובה

• ארוחה לפני אימון

סיון דוד
    21/11/2016

שלום
    אכילה של ארוחה "גדולה" כמו ארוחת צהריים בשרית שעתיים לפני האימון עלולה להכביד מעט על האימון ההמלצה היא לאכול כשלוש שעות לפני האימון ארוחה גדולה אבל במידה ואתה אוכל שעתיים לפני האימון ולא מרגיש תחושהיי של כבדות אז אתה יכול להמשיך. במידה ואתה חש שהתרופה עדיין מתעכלת ומפריעה לאימון אתה יכול להמתין חצי שעה נוספת ואז להתאמן. וכמובן הקפד לשתות מים לפני האימון. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של הפסקת קפה ומאפה בתפריט היומי
    שלומי כהן
    13/11/2016

אחה"צ טובים סיוון.

שלום רב סיוון.אני מקווה שזה בסדר שאני כותב הודעה..כי שוב אני לא רוצה להציף ביותר מדי את הפורום רק בהודעות שלי...

אהה רציתי לשאול שתי שאלות בנוגע לתפריט היומי שלי של 5-6 ארוחות ביום...

1) רציתי לשאול על איך אפשר לשלב הפסקת קפה ומאפה בצורה הגיונית, קפה רגיל לא קפה שחור ואיזה עוגיה/מאפה עתיר פחמימות כמו קוראסון,רוגלך...או סתם נסקפה ועוגיה מבלי לפגוע בארוחות העיקריות והביניים??(מבלי לפגוע ב-5-6 ארוחות ביום?)
    ואם כן איך אני משלב את זה מבלי לפגוע בארוחות??

2) רציתי לשאול האם אני יכול בארוחת ביניים שהיא מכילה יוגורט(חלבון) במקום פרי בסוף לאכול אותו עם דבש ואז בארוחת ביניים אחה"צ לאכול פרי+אגוזים ושקדים??

אני מתכוון שדבש ופירות זה גם בסדר לאכול במקום פעמיים פירות נכון??ואז אני יכול לאכול בשאר הארוחות ירקות???

מחכה לתשובה

שלומי כהן.

הוספת תגובה

• תגובה לשילוב קפה ומאפה

סיון דוד
    13/11/2016

שלומי ערב טוב
    אתה יכול לשלב בין הארוחות קפה עם עוגיה. במאפים כמו קוראסונים יש הרבה שומן רווי ולכן לא הייתי ממליצה לשלב אותם בתפריט היומי.
    לגבי הדבש, הוא אמנם שייך כמו הדבש לקבוצת הפחמימות הפשוטות, אך הוא אינו מכיל סיבים כמו בפירות. אתה יכול להוסיף מעט דבש בנוסף לפרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות כלליות על תזונה
    שלומי כהן
    25/10/2016

היי סיוון. שלום רב לך.
    קודם כל תקופת החגים מאחורינו..וחוזרים לשגרה עד לחג הבא עד לחנוכה.
    אני מקווה שזה בסדר שאני שואל שאלות כי אני לא רוצה יותר מדי להציף פה את הפורום בהודעות שלי ומקווה שזה בסדר ושאת לא כועסת.

רציתי לשאול לגבי הפופקורן...אני הבנתי סה"כ איך ומה עושים..אבל בכל זאת..

נגיד אחה"צ..שאני אוכל ארוחת ביניים פרי+אגוזים ושקדים..
    ואח"כ אני יוצא עם חברים שלי לקולנוע לראות סרט ביחד ואז לבלות...

אז אני יכול לאכול ארוחת ביניים קטנה פרי+אגוזים שקדים,ואז לצאת ולבלות עם חברים שלי..לאכול פופקורן איתם ביחד ואח"כ לאכול ארוחת ערב רגילה עם פחמימות וחלבונים ולהמשיך עם התפריט שלי??

מחכה לתשובה והמשך יום טוב.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות על תזונה

הוספת תגובה

• שאלות כלליות על תזונה

סיון דוד
    25/10/2016

הי שלומי

מכיוון שאתה מעוניין בעליית משקל, אין בעייה שתשלב מידי פעם פופקורן בתפריט, במקרים בהם אתה יוצא לבלות. וכפי שכתבתי, מכיון שאינך בעודף משקל, אתה בהחלט יכול לאכול לאחר מכן ארוחה, במידה ואתה רעב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה