מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיוון ארוחת הצהריים בתפריט היומישלומי כהן30/05/2016
ערב טוב ושלום רב סיוון דוד.
ערב טוב לך.
רציתי להגיד ולשאול לגבי ברזל אם יש או אין בביצים.
למה שאני שואל פתאום על ברזל בביצים מכיוון שבתפריט שלי יש לי 2 ארוחות חלביות ומנה בשרית אחת בכל יום..
ובמנה בשרית יש לי שם עוף/דג..שמבחינת המינרלים יש בהם ברזל ובכלל בחלבונים בשרים כמו עוף,דג,חזה עוף,בשר אדום..בקיצור חלבונים בשרים.
ורציתי לשאול אם פעם אחת בצהריים במקום לאכול עוף או דג אני יכול לאכול ביצה שלמה??יש בה ברזל??
פשוט אני רוצה קצת לגוון ורציתי לשאול אם זה בסדר לאכול במקום עוף או דג בארוחת הצהריים שלי ביצה שלמה וכמובן עם פחמימות וירקות אבל זה בסדר??
מקווה שהבנת למה התכוונתי...
שיהיה המשך ערב נעים ומחכה לתשובה
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון ארוחת הצהריים בתפריט היומי - תגובה
סיון דוד28/06/2016הי שלומי
אתה יכול להחליף את הבשר בביצה. כמות החלבון וברזל בה נמוכה יותר , אך במידה ותשלב קטניות בארוחה זו תוכל להגדיל את כמות הברזל בארוחה. קטניות לדוגמה: אפונה, שעועית, עדשים ואדממה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-תזונת ספורט והתזונה בכללישלומי כהן16/05/2016
שלום רב.צהריים טובים סיוון ופורום תזונת ספורט.
שלום רב סיוון.
ראשית אני רוצה להגיד שאומנם ענית לי קצת מאוחר על השאלה ששאלתי על חג הפסח אבל בסדר..
מה גם שאני הסתדרתי בסוף והכל היה בסדר בחג הפסח ובסוף לא היה לי עצירויות כי בקושי אכלתי מצות ויותר אכלתי פירות וירקות. 3 פעמים סלט ירקות ופעמיים פירות ביום..
זה מה שאני עושה עכשיו ביום יום..בעקבות התפריט שאז התזונאית הביאה לי..אני אוכל בכל יום 5 מנות ירק ופרי... 3 פעמים סלט ירקות ופעמיים פירות...
דבר שני רציתי להודות לך על זה שלימדת אותי שכמה טוב לצרוך אוכל טבעי וחלבונים הכל מהאוכל כלומר טבעי בלי אבקות חלבון וחטיפי חלבון..ובכלל בחצי שנה האחרונה אני חי רק על תפריט שכולו אך ורק על חלבונים מהמזון בלי שום אבקות חלבון וחטיפי חלבון..והמון פירות וירקות..וזה כיף לי..
מה גם שבזכות זה שלימדת אותי שהכי טוב לצרוך הכל מהאוכל בלי שום חטיפים....הציפורניים שלי והשיער שלי גדלים בצורה כ"כ מהירה......אני הולך להסתפר פעם בחודש ואחרי כמה זמן השיער שלי גדל ממש מהר..וגם הציפורניים..אני גוזר אותם והם גדלות מהר.....בכל מקרה המון תודה...
דבר שלישי והכי חשוב שרציתי לשאול....רציתי לשאול לגבי חג השבועות..אנחנו עוד לא בחג השבועות למרות שהוא ממש מתקרב אלינו בצעדים ענקיים...רציתי לשאול לגבי עוגת גבינה רגילה ועוגת גבינה עם ביסקוויטים בחג..(עוגת גבינה בשבועות גם מכילה חלבון נכון?)
אם אוכלים אותה בארוחת ביניים....אז צריך להוסיף לה מנת פחמימה..כמו פרי כלשהוא??או שלא צריך פחמימה עם העוגה??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-תזונת ספורט והתזונה בכללי - תגובה
סיון דוד16/05/2016הי שלומי
שמחתי לשמוע כי יש לך צמיחה תקינה של שיער וציפורניים
בעקבות תזונה נכונה עליה אתה מקפיד.
שנית לגבי אכילת עוגות . עוגת ביסקוויטים בד"כ מכילה שמנת מתוקה ומעט גבינה ולכן לא הייתי מחשיבה אותה כעשרה בחלבון אלא בעיקר בשומן וסוכר. עוגת גבינה עדיפה בד"כ אם מכינים אותה מבינה רגילה ולא מגבינת שמנת. ולשאלתך, אם אתה אוכל עוגת גבינה בארוחת ביניים אין צורך להוסיף פחמימה.
שיהיה המשך שבוע נעים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים תזונתיים ומידע והכוונה לחג הפסחשלומי כהן15/04/2016
שלום רב וצוהריים טובים לכם.
היי..שלום.רציתי לשאול ולקבל מידע על איך אפשר להסתדר עם התפריט שהתזונאית הביאה לי ללא לחם בחג הפסח...
יש לי שאלה.....נגיד בארוחת הבוקר ביום יום אני אוכל דגני בוקר עם חלב ,יוגורט ולחם מחיטה מלאה שזה תחליף לירקות......שבלחם מחיטה מלאה יש סיבים תזונתיים שיכולים לבוא מלחם מחיטה מלאה או מירקות..
והשאלה שלי היא האם אני יכול לאכול בחג הפסח בארוחת הבוקר דגני בוקר עם חלב יוגורט וסלט ירקות..במקום לחם מחיטה מלאה??(אני מקווה שהבנתם למה התכוונתי בשאלה)
מחכה לתשובה ושיהיה לכם שבת שלום והמשך סופ"ש נעים חמים וקיצי..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים תזונתיים ומידע והכוונה לחג הפסח - תגובה
סיון דוד18/04/2016שלומי שלום
אכן ישמן דגני בוקר כשרים לפסח שניתן לאכול, ואני בד"כ לא ממליצה עליהן אבל גם פריכיות אורז מלא יכולות להיות תחליף ללחם בארוחה .
חוץ מזה הקפד לאכול ירקות בכמות גדולה יותר ככה תמנע מעצירויות במהלך החג.
מועדים לשמחה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות שומן בבטן לספורטאיםאור28/03/2016
שלום,
שמי אור ואני בן 21
בשלוש השנים האחרונות מתאמן באופן קבוע (לצורך העניין שיא ל10 ק"מ 40:26)
בשמונה חודשים האחרונים הייתי בירידה בפעילות העצימה כתוצאה מפציעה, אך לא חל שינוי במשקל ובמבנה הגוף.
לאחרונה חזרתי לאימונים אינטנסייבים הכוללים ריצות, תרגלי בטן וידיים.
התפריט שלי נשאר מאוזן ומסתמך בעיקר על פחמימות וחלבונים עם בקרה וצומת לב לגבי השומנים שנכנסים לי במזון. אני לא אוכל ג'אנק ומעבר לעוגה עם הקפה בבוקר אני לא אוכל מתוקים.
ודווקא עכשיו נראה שיש שינוי שלילי במבנה הגוף, מן הצטברות של שומן עודף בבטן.
מבנה הגוף שלי הוא רזה. וזה נורא מוזר שבישיבה פתאום יש לי "צמיג" בבטן.
בתחילה חשבתי שהדבר נובע מאימוני הבטן האינטנסייבים (אכן מורגש ונראה שינוי) אבל התופעה 'מתרחבת'.
להתייחסותכן אודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות שומן בבטן לספורטאים - תגובה
סיון דוד28/03/2016אור שלום
אני לא מצליחה להבין, מד אחד כתבת שאתה מרגיש ורואה שינוי בעקבות אימונים אינטנסיביים בבטן ומצד שני שיש לך מצבור שומן? אתה כותב שני דברים מנוגדים...
במידה ואתה מרגיש עלייה באחוזי השומן ,ייתכן שזה קרה עקב הפסקת האימונים שעשית. הגוף הסתגל למצב וכעת עליו להסתגל לחזרה לאימונים. כל עוד לא שינית את תזונתך , אני חושבת שזה עניין של זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטברות שומן בבטן לספורטאים
אור28/03/2016זה בדיוק מה שאמרתי.
השינוי שאני מדבר עליו הוא שינוי לרעה- וקורה דווקא אחרי שחזרתי חזרה לאימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לפני אימון הליכה אינטינסיבי?חיים לוזון21/03/2016
בוקר טוב האם אכילת פסטה לפני אימון(הליכה אינטינסיבית של כ6.5 ק"מ ב55 דקות) תתרום לאנרגיה באימון במילים אחרות האם זה טוב ומותר לאכול פסטה לפני אימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לפני אימון הליכה אינטינסיבי? - תגובה
סיון דוד22/03/2016שלום חיים
פסטה מכילה פחמימות מורכבות ולכן זמן העיכול שלה ארוך, במידה ואתה אוכל פסטה מומלץ לא לאכול בסמוך לאימון אלא לפחות שעתיים לפני האימון. במידה ואתה מעוניין לאכול בסמוך לאימון ניתן לאכול בננה או שני תמרים כחצי שעה לפני האימון. וכמובן מומלץ לשתות מים כרבע שעה לפני האימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות רפואית לפני מרתוןליאור11/03/2016
שלום, אני בן 39, בריא בדרך כלל, ומתאמן למרתון בעוד כשבוע.
בריצה המסכמת לפני כשבועיים התחיל לי כאב בטן בבטן התחתונה, ומופיע מדי פעם מאז. במקביל התחילו גם סחרחורות, שנחלשו בהדרגה וכמעט נעלמו. אני עדיין בבדיקות לברר מה זה. קיבלתי את תוצאות הבדיקות, והייתי שמח להתייעץ לגבי התוצאות-
הערכים שיצאו גבוליים הם מגנזיום:1.8 mg/dl,
ברזל: 68.1 ug/dl,
HB 14.7 ,
קריאטינין 0.68 mg/dl ,
Creatine Kinase 259 u/l,
חוץ מזה שאר הבדיקות היו תקינות- פריטין 60, טרנספרין 307, B12 413 , ו C-REACTIVE PROT. 0.4 mg/l ועוד שאר הערכים.
התאמנתי יומיים לפני הבדיקה אימון בעצימות לא גבוהה.(הבדיקה נעשתה כשבועיים לאחר הריצה המסכמת 36 ק"מ.)
לגבי התזונה שלי- אני צמחוני, ללא מוצרי חלב, אוכל בריא ושותה כל בוקר ספירולינה ב-4 החודשים האחרונים.
שאלתי היא- האם לפי תוצאות הבדיקות אפשר לחשוד באנמיה? כי הרי הברזל מאוד נמוך אבל ההמוגלובין תקין. האם על פניו יש "דגל אדום" בבדיקות האלה? או משהו שנראה קשור לכאבי הבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לפני מרתון--------------- - תגובה
סיון דוד13/03/2016שלום ליאור
לקראת המרתון עולות הרבה שאלות מצד מתאמנים, ולפעמים גם תופעות של לחץ מתעוררות בתקופה זו. לשאלתך, הערכים של המוגלובין פריטין ןברזל נראים תקינים לפי בדיקות דם ( ערך המינימום של ברזל שונה ל50 לאחרונה, כך שהתוצאה שלך תקינה ).
האם הכאבים הופיעו/ מופיעים רק לאחר הריצה?
ייתכן שיש מקום לבדוק את תזונתך ולברר מה אתה אוכל לפני הריצה ובמהלך היום, שגורמים לכאבי בטן .
במקביל, ממליצה על המשך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בזמן אימוני אירובי או העלת דופקגלי01/03/2016
שלום. אני בת 25 מתאמנת בTRX כבר בערך 7 חודש וכאשר מגיע חלק שבו יש העלת דופק במהלך השיעור אני מייד מקבלת סחרחורת ורצה להקיא (גם אם שתיתי רק מים).
אני מקפידה לאכול בננה או תמר חצי שעה לפני האימון או ארוחה קטנה שעה או שעתיים לפני ועדיין מקיאה.
עשיתי בדיקות דם ושתן והכל יצא תקין. מה אני עושה לא בסדר? למה זה לא עובר? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בזמן אימוני אירובי או העלת דופק - תגובה
סיון דוד01/03/2016שלום גלי
ממליצה לך לערוך המשך בירור רפואי, ןבמקביל לשאול מאמן כושר . עד לבירור ואבחנת התופעה הייתי ממליצה לך להפחית בעצימות האימון, על מנת להימנע מהסחרחורות והקאות אלו, שכמובן מזיקות ואינן רצויות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיף אנרגיה חלב דל שומן האם משמין?אורית23/02/2016
הי
למה הדיאטנית ממליצה על חטיף אנרגיה? האם אכן לא ישמין
אם מתאמנת על הליכון כחצי שעה 5 ימים בשבןע האם מספיק תפריט 1500 ביום? אני בת 53 גובה 164 משקל 69.8
האם בקצב כזה ארד במשקל?
ירדתי במשך 25 ימים 2 קילו רק..האמת לא שמרתי טוב עד הסוף אני מרגישה רעבה בין ארוחות ולא יודעת מה ניתן לאכול בכדי להרגיע את הקיבה וגם לא להשמין
דיאטנית בקופה לא תקבל אותי במשקל שלי
תעיזרי לי
אני שותה פעמיים כוס נס קפה עם חלב דל שומן ובלי סוכר..האם זה ישמין אותי כי קשה לי בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חטיף אנרגיה....חלב דל שומן...האם משמין.....??????? - תגובה
סיון דוד25/02/2016שלום אורית
אני ממליצה לך לסמוך על הדיאטנית שהמליצה לך על מזונות. חטיף אנרגיה ניתן להחליף במנת פרי, חלב דל שומן בקפה לא אמור לגרום לעלייה במשקל כל עוד את אוכלת תפריט מאוזן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא הולכת לדיאטנית
אורית26/02/2016לכן אני פינה אלייך ועל החטיף שמעתי מחברה שדיאטנית כתבה לה בתןך התפריט ומשקלה יותר ממני ..
תעני לי על שאר השאלות שלי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא הולכת לדיאטנית - תגובה
סיון דוד29/02/2016אני ממליצה לך ללכת לדיאטנית על מנת לברר איזה תפריט יתאים לך, מבחינת אורח חיים וכמות הפעילות שלך. לא אפשרי לייעץ דרך הפורום על תפריט אישי אך אני מניפה שאת רעבה בין הארוחות כי התפריט שלך אינו מתאים לך, או שהרכב המזונות בו אינו מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל והעלאת מאסת שריר, הכיצד?רמי22/02/2016
159 ס"מ, כ70 ק"מ, בן 30.
מעוניין לרדת במשקל ולחזק את השרירים.
מבחינת תזונה, מה הדרך הנכונה? מאזן שלילי? מאזן חיובי בשילוב משקולות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל והעלאת מאסת שריר, הכיצד? - תגובה
סיון דוד29/02/2016אכילה מאוזנת של חלבונים ופחמימות המותאמים לך להרכב גוף ולאורך החיים!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתאמנת בחדר כושר ולאחר מכן אני לא אוכלת כלום מהצהרייםמאיה05/02/2016
אני בת 26
אני מתאמנת בחדר כושר בכל ערב בערך שעתיים הליכון ומשקולות אינטנסיבי
ולאחר מכן אני לא אוכלת כלום מהצהריים
אפילו לא פירור
רק שותה מים
יש לי עודף משקל
הבטן שלי שמנה יש לי כרס ענקית- בגובהי הנמוך 1.30
אני כל הזמן עולה במשקל עליתי השנה 20 קילו במשקל
אין לי בכלל שרירים בגוף
רוב התזונה שלי היא בבוקר- עוגות,בורקסים,שוקולדים,פיתות,עוגיות
מדוע למרות שאני מרימה משקולות כבדים ועושה תרגילי בטן - אין לי שרירים בכלל.
מדוע הבטן שלי כל כך שמנה למרות שאני עושה תרגילי בטן 15 דקות בכל יום?
אני פוחדת שאם לאחר האימון אני יאכל אז אני אעלה עוד במשקל אחרי שעליתי השנה 20 קילו
אז אני מעדיפה לא לאכול כלום כלום מהצהריים רק צהריים וזהו- לצחצח שיניים ישר
זה לא הגיוני שאני ארד במשקל אם אני יאכל לדוגמא יוגורט עם בננה לאחר האימון
זה ינפח לי יותר את הבטן והכרס שלי תגדל!!!
אני רוצה להוריד את ה-20 קילו שהעלתי השנה הזאת.
אני לא יודעת מה לעשות!!!
מדוע אני מתאמנת כבר שנה שלמה בכל יום שעתיים משקולות ואירובי ולא מתעצב לי הגוף? ולא יורד לי הכרס? ואין לי שרירים בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתאמנת בחדר כושר ולאחר מכן אני לא אוכלת כלום מהצהריים - תגובה
סיון דוד08/02/2016מאיה שלום
אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית אצל דיאטנית המתמחה בהפרעות כיוון שלפי דבריך אני מתרשמת שאת זקוקה לעזרה כזו.
אני חושבת שדרך הפורום לא אוכל לעזור לך. במקרה שלך ישנו צורך בשינוי הרגלי אכילה , בחירת המזונות של מוטעית וגם ההרגלים שלך מוטעים.
את משקיעה שעות של אימונים שבועיים וכל מאמציך יורדים לטמיון בבחירות לא נכונות בתזונתך.
ראשית את חייבת לשנות את דפוס האכילה שלך לפני האימונים ולהתרכז באוכל בריא . שנית עליך לשנות את הרגלי האכילה משעות הצהריים.
אך כפי שכתבתי בהתחלה, יש צורך בייעוץ מקצועי ואישי בתחום הפרעות אכילה על מנת לצאת מהמצב כיוון שאת נמצאת בו זמן רב ללא שיפור . וזאת לא ניתן לעשות דרך הפורום .
בהצלחה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שווה ערךדבורית31/01/2016
בקר טוב
בני שמתאמן בכל יום , חושב שאחרי אימון עליו לאכול רק אוכל מבושל של מנת בשר ופסטה. האם ארוחת ערב עם גבינות , טוסט וחביתה אינה שוות ערך ויכולה להחזיר לגוף את מה שאיבד באימון? באיזה אתר אוכל למצוא תפריטים והצעות לארוחות טובות ומזינות לאחרי אימון?
דבורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה ערך - תגובה
סיון דוד03/02/2016הי דבורית
ישנן תחליפים רבים לבשר, מתוך קבוצת מזון עשיר חלבון. במקום בשר ניתן לאכול דגים, מוצרי חלב, ביצים, ולשלב קטניות עם דגנים .
כמובן שניתן לאכול אחרי אימון ביצה ודברי חלב בה מקום לאכול בשרי. שילוב של חצי קופסת קוטג' יחד עם ביצה בארוחה מספק כ20 גר חלבון, כמות חלבון הזהה למנה של 100 גר בשר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על חטיף אנרגיהדבורית26/01/2016
שוב שלום
אני מבקשת שם של חטיפי אנרגיה, ללא סוכר
דבורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על חטיף אנרגיה - תגובה
סיון דוד26/01/2016שלום דבורית
חטיפי אנרגיה הם למעשה ממתק מבחינת כמות הסוכר ולכן לא ממליצה עליהם . אם התכוונת לחטיף עשיר חלבון אז קיימים רבים בשוק. נמכרים בחדרי כושר סוגים שונים ורובם עם חלבון איכותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטדבורית26/01/2016
שלום בני בן 16, 1.94 ס'מ, עוסק בספורט מאומץ באימונים יומיים. לפי אתר נטורגרין עליו לאכול 98 ג' חלבון ביום ו 38 ג' סיבים תזונתיים
איני יודעת לתרגם מידע זה לכמויות מזון
כמה בשר ליום (בגרמים) ובאיזה פריטים ובאיזה כמויות יוכל לקבל את כמות החלבון והסיבים התזונתיים המומלצת?
תודה דבורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט - תגובה
סיון דוד26/01/2016מה משקלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקלו כ 70 ק'ג
דבורית31/01/2016משקלו כ 70 ק'ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי אימון?חיים26/01/2016
בוקר טוב אני מתאמן כ5 פעמים בשבוע כל אימון כ6.5 קילומטר הליכה מהירה בקצב מאוד גבוה 53-55 דקות כל הקפה ממוצע 8.5 דקות לקילומטר אני אחרי האימון אוכל חלבונים כדי להחזיר את המסת שריר שאבדה מתי אחרי האימון אני יכול לאכול ארוחה רגילה כמו אורז בשר תפוחי אדמה וכולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אחרי אימון? - תגובה
סיון דוד26/01/2016במידה ואתה אוכל ארוחה קלה אחרי האימון אז לאחר כ3 שעות מומלץ לאכול שוב לפי העיקרון של אכילה כל 3-4 שעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בארוחת בייניםשלומי כהן12/01/2016
ערב טוב ושלום רב.
שלום..אני רק רציתי לשאול ולהגיד שאז שהייתי אצל תזונאית בקופת חולים שבה אני רשום התזונאית הביאה לי בארוחת ביניים שבין הבוקר לצהריים מה חלבונית לא גדולה..
אלא היא רשמה לי פחמימה ויוגורט(חלבון)....ועכשיו רציתי לשאול האם כדאי לאכול בארוחת ביניים פחמימה פלוס חלבון??
לפי דעתי ורציתי לשאול ולהתייעץ איתך סיוון שיותר כדאי לאכול בארוחת ביניים שבין ארוחת הבוקר הגדולה לארוחת הצהריים פירות,אגוזים,שקדים....לא ככה??
זה לא נראה לי לפי דעתי אחרי ארוחת בוקר שיש בה חלבונים כבר אז בין לבין גם לאכול עוד חלבון.....ורציתי חוות דעת ממך..
מה את אומרת???כדאי יותר לאכול פירות,אגוזים,שקדים..נכון??(בין ארוחת הבוקר לצהריים)..
מה את אומרת??
מחכה לתשובה וערב טוב
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בארוחת ביינים - תגובה
סיון דוד14/01/2016אני חושבת שאפשר להוסיף יוגורט . כמובן שזה לא חובה אבל היא בנתה לך תפריט לעליית משקל ועלייה במסת שריר ולכן ניתן להוסיף מעט חלבון גם בין הארוחות. אפשר לאכול את היוגורט יחד עם אגוזים שקדים ופרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בארוחת ביניים-תגובה
שלומי20/01/2016אחה"צ טובים ושלום.
אהה..רק רציתי לומר לך סיוון ולשאול שבסדר אני מקבל את התגובה שלך ותודה שענית לי על זה..
אני מקבל את מה שאמרת במאה אחוז.....ורציתי לשאול....אם אוכלים חלבון בארוחת ביניים זה לא פוגע בגוף,בשרירים למרות שאני אוכל פחמימות +חלבונים+סלט ירקות בארוחת הבוקר??
אני אוכל פחמימות וחלבונים גם בבוקר וגם בצהריים וגם בערב..וחלבון "קטנצי'ק" ולא כבד כמו יוגורט בין הארוחת בוקר לצהריים לא פוגע בשרירים??
2) רציתי לשאול שפעם אמרת לי שניתן לאכול היום חלבון ממקורות שונים,משני סוגים שונים ורציתי לומר ולהגיד....שאם משלבים בין שני סוגים של חלבון בארוחה עיקרית לא ביניים כן??אז לא תיהיה פגיעה בגוף עם החלבון??
אני שואל את זה כי היום לכל חלבון בגוף וזה לא משנה מה זה,אם מהאוכל,חטיפי חלבון,שייק חלבון וכדומה..לכל חלבון מבנה ייחודי לו שמתפתח בגוף....ואם משלבים בין שני סוגים זה לא יפגע במבנה של החלבון??את מבינה למה אני מתכוון??
3) הדבר האחרון שרציתי לשאול זה שפירות עם חלבונים זה בסדר לאכול אותם??פשוט קראתי באינטרנט שפירות עדיף לאכול אותם לבד...כי פירות דורשים סביבה אחרת בגוף משל חלבון בגוף...אז זה בסדר מבחינה תזונתית?
מחכה לתשובה ושיהיה לך סופ"ש נעים וחורפי..
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בארוחת ביניים-תגובה - תגובה
סיון דוד22/01/2016שלום שלומי
נראה שאתה מבולבל לגבי המידע על חלבון. חלבון לא נפגע או נהרס, אם אוכלים חלבון ממקורות שונים הספיגה שלו אינה נפגעת. ברור כי ההמלצה היא להקפיד על חלבון עם ערך ביולוגי גבוה, ועל כך תוכל למצוא מידע בנפרד.
כפי שהסברתי בעבר בפורום, ההמלצה היא לאכול חלבון ממזון טבעי ולא מעובד, כלומר כמה שפחות חטיפים ואבקות ..
לגבי שתיית מים, אינה מזיקה ,ואף מומלצת לאחר אימון.
לגבי אכילת פירות עם חלבון, גם כן איני רואה בעיה. הסביבה ,כפי שאמרת , הנדרשת לספיגת חלבון או פירות , היה הסביבה שונה, ולכן על אחד מהם מעוכל ונספג בשלב אחר במערכת העיכול. אין בעיה לערבב ביניהם כיוון שמערכת העיכול מפרישה מרכיבי עיכול המתאימים לכל סוג מזון . כך לדוגמה אם אתה אוכל יוגורט עם פירות, אין שום בעיה והיכולת של המזונות בארוחה זו ייעשה בהתאם למרכיבים, שהם פירות וחלבון.
בהצלחה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)