מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי ושילוב של כל אבות המזון בכל ארוחהשלומי כהן19/10/2016
היי חג סוכות שמח סיוון דוד.
היי חג שמח ומעדים לשמחה...מה שלומך??
קודם כל אני רוצה להגיד שוב תודה על כל העזרה שאת עוזרת מתי שאת יכולה בזמנך הפנוי...
ודבר שני..אני לא מתלונן על התפריט של התזונאית הכל בסדר איתו ואני מרגיש איתו הכי טוב שיש....אבל שמתי לב פתאום כל ארוחה מהתפריט של התזונאית הוא כולל את כל אבות המזון..
נגיד אני איתן לך שני דוגמאות מהתפריט:
- חלבון בארוחת ביניים:יוגורט,אגוזים שקדים ופרי זה ארוחה מלאה שמכילה את כל אבות המזון..
וארוחת צהריים:
אורז/פסטה
עוף/דג
חומוס,טחינה
סלט ירקות..
זה שוב ארוחה עם כל אבות המזון....ואני לא מתלונן הכל בסדר...אבל רציתי לשאול באופן כללי...זה בסדר לאכול גם בימי חול וכל השנה לאורך כל היום ארוחות מלאות שכוללות את כל אבות המזון??
ואגב יש לי קצת שאלות שלא קשורות לתפריט אם זה בסדר:
1) לגבי שוקו חם ואני יודע ששאלתי אותך את זה אבל אני יכול לשתות אותו מתי שבא לי...וזה לא פוגע בכמות סידן שאני צורך מהמזון בתפריט??
נגיד אחרי שאני אוכל את החלבון בארוחת הביניים עם הפרי בסוף אחרי זה אני יכול לשתות שוקו חם??
2) שאלה קצת מוזרה אבל נגיד שאני הולך לסרט בקולנוע אני יכול לאכול פופקורן מבלי שום קשר לארוחות..שזה לא ייפגע בארוחות שצרכתי לאורך היום??
מחכה לתשובה,שיהיה לך חג שמח ומעדים לשמחה...
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות כלליות על תזונה
סיון דוד20/10/2016חג שמח שלומי
לגבי שאלתך הראשונה, ארוחת הביניים שתארת אינה מלאה כיוון שבמקום פחמימה מורכבת היא מכילה פרי . ארוחה בה אתה משלב פחמימה מורכבת עם חלבון וקצת שומן נחשבת מלאה ו"גדולה" יותר.
לגבי השוקו, לפי בדיקות שנעשו נראה כי כמות הקפאין בשוקו אינה מפריעה לספיגת הסידן בארוחה. במידה ואתה אוהב לשתות שוקו אתה יכול לשלב אותו, כמובן לא להגזים כי מכיל סוכרים פשוטים , מנה אחת ביום זה בסדר.
אתה יכול לאכול פופקורן בקולנוע מידי פעם, הוא לא תחליף לארוחה ולכן מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני הסרט כך שתהנה גם מהמרכיבים בארוחה וגם מהפופקורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום הכיפורים ושנה חדשה וכללישלומי כהן09/10/2016
שלום רב לפורום תזונת ספורט ולסיוון דוד.
שלום רב סיוון.קודם כל בפתחה של שנה חדשה אני רוצה לאחל לך שיהיה לך שנה טובה,שנה של בריאות והצלחה..ורק מעשים טובים..
ודבר שני להודות לך על כמה שאת עוזרת ועד כמה שאת יכולה..אז תודה רבה..
ודבר שלישי יש לי כמה שאלות בנוגע לצום יום הכיפורים ושאלות בכללי אם זה בסדר...
1) ביום שלישי הקרוב שיחול בערב צום יום הכיפורים אז הצום נכנס בשעה 17:30 בירושלים...
ורציתי לשאול האם אפשר לאכול את כל 5 הארוחות עד השעה הזאת??כולל ארוחת בוקר,ארוחת צהריים ,ארוחה מפסקת ואת הארוחות ביניים??
2) אני בדרך כלל במשך כל השנה שותה כוס מים אחרי כל ארוחה..ארוחה עיקרית/ארוחת ביניים..במסגרת הנוזלים של הגוף..ורציתי לשאול אם צריך להגביר את הנוזלים בשלישי הזה או שפשוט לעשות הכל כרגיל??
3) זה שאלה כללי שלא קשורה לצום יום הכיפורים.....אני רואה שהרבה אנשים מבוגרים בדרך כלל שותים בבוקר קפה שחור,נס על חלב..וכדומה...ואני לא אוהב קפה וכל אלו..אני אוהב שוקו חם על בסיס חלב אני גם אוהב שוקו קר..אבל יותר מעדיף שוקו חם על בסיס חלב ביתי עם אבקה..
ויש לי בבית שוקולית כזאת להכנת שוקו חם ביתי..
ורציתי לשאול האם אפשר לשתות שוקו חם בארוחה חלבית מבלי שזה ייפגע בספיגת הסידן בגוף??
אני שואל איך אני יכול לשלב שוקו חם שאני כ"כ אוהב בארוחה חלבית מבלי לפגוע בספיגת הסידן בגוף?
נגיד בבוקר בארוחת בוקר שאני אוכל דגני בוקר עם חלב אז בסוף הארוחה אני יכול לשתות שוקו חלב על בסיס חלב ואז אח"כ מים,מיץ,חליטות צמחים בשביל הנוזלים??מקווה שהבנת למה התכוונתי..
מחכה לתשובה ויום טוב ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום יום הכיפורים ושנה חדשה וכללי - תגובה
סיון דוד09/10/2016שלום שלומי
שנה טובה ומיטב האיחולים גם לך
לגבי יום כיפור מומלץ לאכול מס ארוחות קטנות באותו יום וכמובן שלפני הצום לאכול בארוחה מפסקת לאכול ארוחה מלאה הכוללת את כל אבות המזון. בכל מקרה , לאחר 3 שעות האוכל מתעכל ואנו עלולים להרגיש רעב אז אין צורך להגזים.
כדאי להגביר את שתיית המים באותו יום .
לגבי השיקולים אין בעייה וזה לא אמור להפריע לספיגת הסידן
בהצלחה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי בפורום תזונת ספורט ותודה רבהשלומי כהן15/09/2016
אחה"צ טובים לפורום תזונת ספורט...
אחה"צ טובים סיוון דוד...
אהה קודם כל אני רוצה להגיד ולומר הרבה הרבה תודה על כל העזרה שאת עוזרת עד כמה שאפשר ויכולה דרך הפורום..
דבר שני..אני רוצה להגיד שמאז שהתחלתי להקפיד על תזונה נכונה של 5-6 ארוחות....אני כבר בשנתיים האחרונות אוכל יותר פירות וירקות..אני אוכל שלוש פעמים סלט ירקות בארוחת בוקר,בארוחת צהריים ובארוחת ערב ולפחות פעמיים ביום פירות..
וכן עליתי במשקל וגם נורא גדלתי(גבהתי בגובה)....אני אוכל מסודר.......ושוב יש לי צמיחה תקינה של שיער וציפורניים בקצב חבל על הזמן......
עכשיו רציתי לשאול משהו..וזה השאלה היחידה שרציתי לשאול היא....בתפריט שלי שיש לי מהתזונאית...יש לי 5-6 ארוחות כלומר 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים...ואני מסתפק כמעט כל יום רק בלפחות 5...ורציתי לשאול האם זה בסדר לאכול גם את הארוחה השישית??
הארוחה השישית היא אחרי ארוחת ערב...והיא ארוחת לילה שזה פרי אגוזים,ושקדים...
ואני די הרבה פעמים מוצא את עצמי האמת ממש קצת רעב זאתה אמתהבטן לאט כ"כ מקרקרת אבל עדיין נשארתי קצת רעב אחרי הארוחה החמישית..והדגש הוא על קצת רעב..אבל לא כ"כ וכל הזמן מתלבט אם לאכול אותה או לא את הארוחה השישית....
בכל מקרה רציתי לשאול אם זה בסדר לאכול את הארוחה השישית??
מחכה לתשובה ויום טוב,סופ"ש נעים שיהיה לך
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי בפורום תזונת ספורט ותודה רבה - תגובה
סיון דוד21/09/2016שלום שלומי
אני חושבת שכדאי להקשיב לגוף וזה אומר שאם אתה מרגיש רעב בלילה אתה יכול לאכול משהו קל כמו שהתזונאית שלך המליצה לך. אינך סובל מעודף משקל ואין שום בעיה להוסיף ארוחה בלילה .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרליוסי05/09/2016
שלום
בן 40
נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה.
לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל.
העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע).
מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון?
יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל?
יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד13/09/2016שלום יוסי
התרופות הפסיכיאטרית הנן בעלות תופעות לוואי שונות שאחת מהן היא הגברה בתאבון בד"כ. מכיוון שאני פחות מבינה בתחום תרופות אלו אני ממליצה לך להתייעץ עם המומחים בפורום הבא:
בכל מקרה ממליצה לך להמשיך לעסוק בספורט כמה שניתן כי כידוע הואני משחרר לחצים באופן הכי טבעיפה שיש ומעלה את המצב רוח ע"י שיחרור אנדורפינים בגוף.
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל פעם שאני מתאמן יותר אני עולה במשקל, הפוך מההגיוןשלומי04/09/2016
אני רוכב אופני כביש כבר 15 שנה, ובכל פעם שאני מעלה את עצימות ומשך האימונים אני עולה במשקל. הפוך לגמרי מההגיון.
מבחינת קלוריות אני מוסיף לתפריט בסה"כ 150 קלוריות על כל שעת אימון, ובד"כ מתאמן 3 אימונים בשבוע, 7 שעות סה"כ בעצימות בינונית-גבוהה.
אני שוקל 80, גובה 178, והתזונה הבסיסית שלי (לא כולל התוספת לאחר אימונים) כוללת 2500 קלוריות ביום, שמורכבים מפירות, קטניות, בשר, ביצים ואגוזים. אני לא נוגע במתוקים חוץ מפירות, ונמנע לחלוטין מבורקסים, עוגות וכו'.
חשבתי שאולי אני אוכל דווקא פחות מדי ואז הגוף נכנס לסטרס ושומר כל קלוריה שמגיעה.
זה הגיוני? יש לכם רעיון אחר?
אני מתוסכל כי מנסה לרדת במשקל כבר הרבה זמן אבל בכל פעם שאני מתאמן יותר אני רק עולה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל פעם שאני מתאמן יותר אני עולה במשקל, הפוך מההגיון - תגובה
סיון דוד13/09/2016שלום שלומי
האם אתה מרגיש עלייה גם בהיקפים שלך או רק במשקל גוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעליה מתבטאת בהיקפים ובמשקל כמובן
שלומי13/09/2016היי
העליה מתבטאת בהיקפים ובמשקל כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפות לארוחה בשרית במקום בשר כל יוםאלונה01/09/2016
שלום לכולם
אני מתאמנת כל יום שעה ,רציתי לשאול האם אני צריכה לאכול כל יום בשר בארוחה כדי לקבל מסת נפח גדול אחרי האימון? האם יש עוד אפשרויות לא בשריות לקבל הרבה חלבון כמו שאמרו לי שיש בבשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפות לארוחה בשרית במקום בשר כל יום - תגובה
סיון דוד01/09/2016שלום אלונה
תחליפים לבשר שהם עשירים בחלבון:
דגים
שילוב של קטניות עם דגנים
ביצים
מוצרי חלב (יוגורט, גבינה, קוטג)
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת מלטודקסטרין בשייק ללא אימוןחמוץ26/08/2016
היי
אני מנסה לעלות במשקל (שחיף).
מכין בכל ערב שייק עם טחינה גולמית, בננה וגלידה.
אני מחפש דרכים להוסיף קלוריות בלי להכביד את השייק.
אם אני מוסיף מלטודקסטרין לשייק האם זה "מקפיץ" אינסולין ויכול לגרום לסכרת סוג 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מלטודקסטרין בשייק ללא אימון - תגובה
סיון דוד30/08/2016שלום
צריך לחשב את כמות הפחמימות ולבדוק אם יש צורך בתוסף זה. ממליצה לך לקבוע פגישה אישית עם תזונאי/ת ספורט על מנת לקבל תפריט אישי המתאים לאורח החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פורום מכירות?
חמוץ30/08/2016שאלתי שאלה די פשוטה... מה זה שייך לערכים בסוף היום? יש תפריט מסודר והכל והערכים מסתדרים טוב מאוד. רק שאלתי האם יש סיכון מבחינת מלטודקסטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיון דוד01/09/2016אוקיי אז מלטודקסטרין הינו סוג של פחמימה ומכיוון שהוא אחד מאבות המזון הוא אינו מסוכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שומנים בתפריט היומי אך לא לחלוטין.שלומי כהן18/08/2016
אחה"צ טובים סיוון דוד
שלום רב לכם.אני מקווה שזה בסדר כי אני לא רוצה להציף את הפורום הזה ביותר מדי הודעות שלי....
קודם כל אני רוצה להגיד שאז שאמרתי לך שיש לי משקל נמוך וצריך לאכול לפחות 5 ארוחות זה כן קשור אבל לא קשור כ"כ..
הייתי רוצה להפחית קצת השומנים בתפריט היומי..כי גם התזונאית שלי המליצה להפחית קצת השומנים בתפריט היומי..
אבל אני לא רוצה לעשות נזק לעצמי..כי כן צריך לצרוך אותם במידה נכונה כנראה בגילי...
ואני יודע שפה לא עושים תפריטים או משנים תפריטים של אנשים אבל בכל זאת..אולי..
אני ייתן לך כמה ארוחות מהתפריט היומי שלי אם זה בסדר:
יש לי ארוחת ביניים בשעה 12:00 שהיא יוגורט+אגוזים+שקדים+פרי
אח"כ בארוחת הצהריים יש אורז,עוף/דג או כל חלבון בשרי אחר, חומוס,טחינה וירקות.
ואז בארוחת ביניים השנייה בשעה 17:00 אחה"צ אגוזים,שקדים ופרי
ואז בארוחת ביניים השלישית בלילה בשעה 22:00 אגוזים,שקדים ופרי.
אז איך ניתן לעשות זאת..להפחית שומנים ולא לפגוע בגוף?
אני חשבתי על בארוחת ביניים הראשונה יוגורט+אגוזים+שקדים ופרי(רגיל)
- בארוחת הצהריים לאכול בה רגיל..לאכול טחינה..שזה שומן חד בלתי רווי.
אח"כ בארוחת הביניים השנייה רק אגוזים ופרי
וכן גם בארוחת ביניים השלישית גם כן אגוזים ופרי.
מה דעתך סיוון דוד בתור תזונאית קלינית....זה בסדר ככה להפחית את השומנים בצורה בריאה?
מחכה לתשובה,ושיהיה סופ"ש נעים ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שומנים בתפריט היומי אך לא לחלוטין. - תגובה
סיון דוד18/08/2016שלום שלומי
לדעתי זה בסדר גמור שתפחית בצורה זו, במידה ואתה מרגיש צורך בכך. בכל מקרה, ממליצה לך להתייעץ עם התזונאית שבנתה לך את התפריט במידה ויש לך שאלות לגביו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCAA צריכתו במשך האימון ולפניונועם11/08/2016
אני רוצה לצרוך BCAA לפני האמון ובמשך האמון. לעניות דעתי יש בזה הרבה תועלת
(הן מולקולות קטנות ולא מולקולה גדולה של חלבון שמעמיסה על הכליות) האם יש לזה תופעות לואי או נזק כלשהוא ?
תודה
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCAA צריכתו במשך האימון ולפניו - תגובה
סיון דוד18/08/2016שלום נועם
ברוב המקרים, לספורטאים חובבנים אין צורך בתוספת של BCAA . במדה ואתה משלב בתפריטך חלבונים איכותיים כמו ביצים, מוצרי בשר, דגים, מוצרי חלב , קיטניות, אין צורך בתוספת זו. בכל מידה בה אתה מחליט לשלב אותם, מומלץ להתייעץ עם איש מקצועי לגבי כמויות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBCAA חומצות אמינו מסועפות שרשרת
צביה20/08/2016מומלץ לאכול מוצרי בחלה
המכילים חלבון מי גבינה
ו-BCAA (חומצות אמינו
מסועפות שרשרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה לגילאי עשרים ומעלה 2שלומי כהן02/08/2016
שלום ובוקר טוב לפורום תזונת ספורט.
ראשית אני יודע שכבר כתבתי את ההודעה הזאת..אבל לא הייתי חוזר עליה אם זה לא "דחוף".
אני מקווה שתקבלו את ההודעה שלי..ואני מתנצל מראש אם אני חוזר עליה.
אני כותב את ההודעה הזאת כי פשוט בזמן האחרון הרבה אנשים אמרו לי שאני נראה קצת רזה מדי לגובה שלי ולגיל שלי..
אני בן 23 וחמישה חודשים 1.66..ורציתי לדעת אם יש תזונה מיוחדת לגילאי עשרים ומעלה.
עכשיו הייתי אצל תזונאית בקופת חולים שבה אני נמצא..עכשיו בחודש מאי-יוני 2016....אחרי חצי שנה..הפעם הקודמת זה היה בתחילת השנה הזאת בתחילת החורף...
בכל מקרה עכשיו אחרי שהייתי אצלה אז היא בתפריט היומי שיש לי שזה 5-6 ארוחות 3 עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים אבל אני הפסקתי לאכול את הארוחה השישית כלומר את ארוחת ביניים השלישית...שזה בלילה.
אז היא כותבת לי שאם אני אוכל 5 ארוחות ביום מתוך 6 אז בארוחת ביניים הראשונה אחרי ארוחת בוקר במקום יוגורט+אגוזים+שקדים+פרי אז רק ואני מדגיש רק יוגורט+פרי
אח"כ בארוחת הצהריים מה שהיה עד עכשיו בה זה ככה:
"ארוחת צהריים בשעה 15:00:"
-אורז או פסטה
-שוקיים(עוף) או דג
-חומס,טחינה
-סלט ירקות
אז במקום כל זה אורז או פסטה
-עוף או דג
חומוס ועוד קטניה מבושלת כמו שעועית,אפונה,עדשים
סלט ירקות
*אני שואל שאלה:אפשר לאכול שלושה דברים מבושלים בארוחה אחת?
ואז אח"כ בארוחת ביניים השנייה שהיא בשעה 17:00 אגוזים,שקדים ופרי
בכל מקרה....אני רוצה לדעת ולהבין.....יש תזונה מיוחדת לגיל שלי??
ואני אשמח לחוות דעת ממך סיוון דוד...
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה לגילאי עשרים ומעלה 2 - תגובה
סיון דוד03/08/2016שלום שלומי
אין תזונה ספציפית לגילך. המטרה שלך היא עלייה במשקל תוך דגש על עליית מסת שריר כמובן ולכן חשוב להקפיד לאכול הרבה ארוחות לפחות 5 ביום.
אין בעיה לאכול מס מזונות מבושלים בארוחה והוספת קטניות מעשירה את הארוחה בסיבים וחלבון ולכן מומלצת
עלייך להבין כי חשוב מכל היא ההרגשה שלך וכמובן הבריאות ולכן אין טעם להתייחס לתגובות אנשים לגבי משקלך הנמוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר אימון משקולות, מה מומלץ?אושרי26/06/2016
היי
ראיתי שרשמתן כאן שמיד לאחר האימון לאכול פחמימה פשוטה ועד 45 דק' לאכול ארוחה שכוללת את כל אבות המזון.
הבנתי שלאחר אימון בשעה הראשונה עדיף פחמימה פשוטה בלבד וחלבון ללא סיבים ושומנים שמעכבים את ספיגת החלבון. זה קצת סותר את הדברים הנאמרים כאן...
לאחר אימון אני שותה שייק חלבון עם 3 תמרים, ורק לאחר שעה פלוס אוכל ארוחה, כי בכל מקרה אני צריך לחכות שעה לפחות שהחלבון מהשייק יתעכל. האם זו דרך נכונה לנהוג? האם כמות הפחמימות המועטה שאני אוכל בשעה הראשונה (3 תמרים) היא מספקת?
או שעדיף לדחות את השייק לשלב אחר ביום לפני השינה למשל (זה שייק של תשלובת חלבונים הכוללים גם ספיגה איטית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר אימון משקולות, מה מומלץ? - תגובה
סיון דוד28/06/2016שלום שלומי
ישנן תיאוריות שונות לגבי ארוחה שיש לאכול לאחר אימון . ההמלצה בגדול היא ליצור מצב של בניית שריר ולשם כך דרוש הורמון האינסולין שהוא הורמון אנבולי(מסייע בתהליך בנייה ) ההורמון משתחרר לאחר אכילת פחמימה פשוטה ועלייה ברמת הסוכר בדם
כמו כן לאחר האימון יש צורך בתוספת חלבון. תוך כ60 דק מסיום האימון. פה ישנן תיאוריות שונות אחת היא לצרוך חלבון במיידי והשנייה היא לצרוך תוך 60 דק אך לא בהכרח במיידי אני תומכת בתיאוריה השנייה .
במידה ובכל זאת החלטת לאכול דייק חלבון מיד לאחר האימון , אין צורך לאחר שעה בחלבון נוסף. כמות גבוהה מידי של חלבון בארוחה מעבר ל30 גר לא תנוצל כראוי ולכן מיותרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ
נועם31/07/2016לאחר אימון משקולות אני נוהג לשתות כחצי כוס מיץ עתיר סוכר ולאחר מכן לקחת אבקת חלבון מתשובתך דלע»ל אני מבין שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורט- שאלות חשובות מאודדנה26/06/2016
1) אני רואה שיש אנשים שנכנסים לשיעור ספינינג על קיבה ריקה והם מתאמנים חזק ואין להם סחרחורת וחולשה ועייפות כמוני! מדוע רק לי יש?
2) אם אני אכנס לשיעור ספינינג בערב ולא יאכל כלום מהבוקר אז האם זה ייפגע לי בשריפת הקלוריות?
כי אם אני לא אוכלת לפני = אז אני עייפה סחרחורת ואין לי אנרגיה- האם אני ככה לא אשרוף קלוריות בכלל?
3) אם אני יאכל לפני האימון 4 תמרים שמכילים 300 קלוריות אז אני לא אשמין? האם לא יהיה לי סכרת מ-4 תמרים גדולים בכל יום?
4) אני מפחדת לעלות במשקל ולהשמין ואני מגיעה רעבה חולשה סחרחורת וקשיי נשימה לאימון ומרגישה שאני עומדת להתעלף בספינינג ולקבל דום לב.
כי אני מרגישה בספינינג שאני לא יכולה לנשום דקירות בחזה והבטן מקרקרת.
5) מדוע תמיד בשיעור ספינינג כשאני מתאמנת ב-18:00 בערב לאחר שלא אכלתי כלום משעה 10:00 בבוקר (8 שעות צום) אז יש לי סחרחורת חולשה ועייפות ואני מרגישה כאילו אני עומדת לקבל התקף לב?
6) מדוע כשאני לא אוכלת 8 שעות לפני הספינינג אז אני לא יכולה לדווש? מאוד קשה לי לנשום! מדוע יש לי דקירות בחזה ולחץ בחזה בספינינג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ספורט- שאלות חשובות מאוד - תגובה
סיון דוד28/06/2016דנה שלום
את מתארת תופעות הדורשות התייחסות ובדיקת רופא לכן אני ממליצה לך ראשית לפנות לרופא ובמקביל לפנות לדיאטנית קלינית בקופת חולים שתעזור לך
צום ממושך (כמו שאת עושה כל יום מ 10 עד 18 שאינך אוכלת) עלול לגרום לירידה חדה ברמת הסוכר בדם וגם לבעיות בקיבה את עלולה להתעלף ולסבול מבעיות קשות ולכן הפסיקי מיד עם הצום ודאגה לאכול כל 3-4 שעות.
לאחר שתרגישי טוב כדאי שתחזרי להתאמן ואז תפני אליי ואשמח לעזור בנוגע לתזונה באימונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה נכונה לגילאי עשרים ומעלהשלומי כהן22/06/2016
ערב טוב סיוון דוד.
שלום רב לך.
רציתי להגיד ולבקש האם תוכלי לעזור לי במשהו??
אני הייתי אצל תזונאית עכשיו אחרי חצי שנה כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת..
והיא אמרה לי להפחית במזון....אני כבר בן 23 וחמישה חודשים....ולגיל שלי כבר לא צריך כ"כ הרבה אוכל..
ואני לא מצליח לאכול פחות..כבר התרגלתי לאכול כ"כ הרבה ואני לא מצליח להפחית במזון...
ואני עכשיו אחרי חצי שנה אני בגובה של 1.66 ושוקל 65.1...וזה קצת מדי...אני רוצה להיות במשקל יפה...הרבה אנשים אמרו לי שאני קצת רזה מדי..
למרות שזה משקל בסדר לגובה שלי כרגע...אבל אני רוצה לעלות במשקל..
והתפריט שלי עכשיו צריך להיות כמו שאני קורא לו:"תפריט של פחות ויותר"..כלומר בכל ארוחה/ארוחת ביניים....צריך שיהיה אחד יותר מהשני..כלומר או יותר חלבונים מהצומח או יותר חלבונים מהחי..אחד פחות ואחד יותר...
נגיד באתר אחד ראיתי שיש שם ארוחת בוקר ביום שבת של חביתה,גבינה וירקות..אז חביתה וגבינה זה חלבונים מהחי וירקות זה חלבון מהצומח אז זה יחס של 2:1
ואני לא מצליח לאכול פחות או יותר ולהבין שחלבונים מהצומח כמו אורז,לחם,אגוזים,שקדים,פירות וירקות זה גם חלבונים אך מהצומח..ואני רוצה להיראות טוב ולהיות במשקל תקין...
את מצליחה קצת להבין אותי למה אני מתכוון??? אני יודע שלהתעסק במשקל הגוף הרבה זה קצת מחשיד ולא טוב להתעסק כל החיים רק במשקל הגוף...אבל עדיין זה חשוב לי לשמור על משקל גוף תקין ביחס לגובה שלי כרגע שהוא 1.66..
אז אני לא יודע מה לעשות....את יכולה לעזור אם בכלל??
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה נכונה לגילאי עשרים ומעלה - תגובה
סיון דוד25/06/2016שלום שלומי
מזונות כמו אורז ,פסטה ולחם שייכים לקבוצת הדגנים ולא חלבונים מן הצומח. הם מכילים בעיקר פחמימות , ומעט חלבון. עלייך לשלב בארוחה מזון עשיר בחלבון יחד עם פחמימה , ובמידה ואתה רוצה לצמצם בכמויות של האוכל בארוחה עלייך להוסיף ירקות לארוחה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי אורח החיים הבריא מגילאי עשרים ומעלהשלומי כהן14/06/2016
ערב טוב סיוון.שלום לך
היי..רציתי לשאול ולהגיד שהיום הייתי אצל תזונאית בקופת חולים שלי...
כי עברה חצי שנה מאז שהייתי..
והיא אמרה שבגלל שהגעתי לגיל 23 וחמישה חודשים ובגיל הזה כבר קצב בניית העצמות שוות לקצב פירוק העצמות..
אז להפחית בכמויות אוכל מתוך חמש ארוחות של שלוש עיקריות ושני ארוחות ביניים....אז שתי ארוחות עיקריות מלאות וארוחה אחת עיקרית "חסרה".....עדיין לאכול בה אבל ממש קצת...
ומתוך 2 ארוחות ביניים אז ארוחה אחת מלאה והשנייה "חסרה"...אבל עדיין לאכול בה אבל קצת...
ולעשות פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע..ורציתי לשאול יחס של 5 ארוחות ביום מול 4 פעמים בשבוע פעילות גופנית זה בסדר??? 5:4 זה יחס בריא בגיל הזה??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי אורח החיים הבריא מגילאי עשרים ומעלה - תגובה
סיון דוד16/06/2016שלום שלומי
תדירות האימונים שלך בסדר גמור.
המשך בשמירה על אורח חיים בריא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לתוספי תזונה ותזונת ספורטמיכאל07/06/2016
היי שלום
שמי מיכאל.. אני מתאמן סדיר בפיתוח גוף, לא אפרט את התוכנית אימונים שלי כי זה פחות נוגע לנושא הזה, זה יותר נוגע לנושא התזונה, כבר תקופה של קרוב לשנתיים.. 1)מהי כמות הכולסטרול שמותר למתאמן קבוע(מ"ג) 2)יש טיפה ויכוח עם עוד חבר, טוענים שיש לקחת קריאטין עם פחמימה בעלת מדד גליקמי גבוה כמו דקסטרוז. מה שמאפשר שחרור רמות גבוהות של אינסולין אחרי האימון, האינסולין גורם לקריאטין להיכנס אל התאים והוא מוביל אותם בזרם הדם. חבר אחר טוען שכבר לא משנה לצרוך קריאטין עם פחמימה כלל וטוען שקריאטין לא צריך אינסולין כדי להיכנס לתא שריר ולהפוך לatp. איזה טענה מהם נכונה ואפשר את ההסבר למה? 3)חומצות אמינו מסועפות, bcaa אם אני צריך את זה על בסיס יום יומי(6 פעמים בשבוע) לטווח הרחוק הוא פוגע בתפקוד הגופני או בכל תפקוד אחר של הגוף? אלה הערכים של הbcaa Serving Size: 1 Scoop (13.81 g) Servings Per Container:90 Amount Per Serving % DV Calories 0 Total Fat 0 g 0% Cholesterol 0 mg 0% Sodium 220 mg 9% Potassium 180 mg 5% Total Carbohydrates 0 g 0% Sugars 0 g ** VItamin B6 (as Pyridoxine Hydrochloride) 640 mcg 32% L-Leucine 3,500mg ** L-Glutamine 2,500mg ** L-Isoleucine 1,750mg ** L-Valine 1,750mg ** Electrolyte Blend: 1,190mg ** Trisodium Citrate Dihydrate, Potassium Chloride, Sodium Chloride Citrulline Malate (1:1) 1,000mg ** * Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your values may be higher or lower depending on your calorie needs. **Daily Value not established. Other Ingredients: Citric Acid, Malic Acid, Natural
חזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנוגע לתוספי תזונה ותזונת ספורט - תגובה
סיון דוד16/06/2016שלום מיכאל
1. ההמלצה הינה עד 300 מ"ג ביום של כולסטרול
2.צריכת קריאטין מומלצת עם פחמימה שמעוררת שיחרור איסולין עקב עליית רמת גלוקוז בדם. האינסולין הוא הורמון אנבולי ולכן שחרורו רצוי לאחר אימון. כמו כן האינסולין מביא ל ניצול קריאטין בצורה יעילה יותר.
3. נדרש מידע נוסף על תזונתך ולכן ממליצה לך להתייעץ לגבי התפריט שלך בפגישה מסודרת על מנת לראות אם יש צורך בלקיחת תוספים באופן יומיומי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)