מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבאריאל20/04/2014
קוראים לי אריאל בן 28 גובה 1.77 משקל 78
התחלתי לעשות קרוס פיט 3 פעמים בשבוע
ואני רוצה שרירים מה לעשות והאם לקחת חלבון
ו/או קריאטין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
סיון דוד24/04/2014שלום אריאל
אתה צריך לשלב תזונה המתאימה לאימונים ולמטרותיך
אני ממליצה לך לפנות לפגישה מסודרת עם תזונאית ספורט על מנת שתוכל לבנות יחד איתה תפריט אישי המתאים לך.
במידה ויש לך שאלה ספציפית הקשורה לתזונת ספורט אשמח לענות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ךאכוך לאחר אימון?אלה18/04/2014
שלום רב,
אני בתהליך ירידה במשקל. ב-3 חודשים אחרונים הצלחתי להוריד 7 קג' ע"י תזונה נכונה + פעילות גופנית.
אני אוכלת 5 פעמים ביום (כל 3 שעות בערך). הארוכה האחרונה אצלי בשעה 20:00 ובשעה 21:00 אני יוצאת לחדר כושר (או לסיבוב על האופניים). חוזרת בשעה 22:30-23:00.
האם אחרי אימון אני צריכה לאכול חלבון? או שבגלל השעה המאוחרת כל כך עדיף שלא לאכול?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ךאכוך לאחר אימון? - תגובה
סיון דוד24/04/2014שלום אלה
אני מניחה שלאחר האימון את הולכת לישון. בכל מקרה ההמלצה היא לאכול מיד לאחר האימון אך מכיוון שאת מתאמנת בלילה הארוחה יכולה להפריע לשינה ותזיק לך. לכן אני ממליצה לך לאכול ארוחה קלה כמו יוגורט עם פרי או קוואקר עם חלב לאחר האימון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ואכילהאיתי07/04/2014
שלום רב,
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון שנע סביב השעתיים מתחיל עם 20 דק ריצה בקצב בינוני ומתעצם(אינטרוולים) ובנוסף אימון משקולות.
אני שוקל בערך 75-58 קילו ו1.80 גובה.
התחלתי את האימונים עם 20% שומן אך נכון להיום (אני מתאמן כבר חודשיים,שלוש פעמים בשבוע, כאשר יום אימון יום מנוחה, אני מאמין שירדתי עוד לא בדקתי)
בד"כ אחרי אימון אני אוכל פחית טונה או 2 ביצה וסלט גדול עם גבינה.
לפני אימון אני אכול סנדוויץ'(אין לי זמן לאכול לפני)
אני חושב אני לא אוכל מספיק חלבון ולא מספיק פחמימות. אני מאמין שאבקת חלבון תמלא את החסר כיוון שאין לי יותר מידי זמן לפני אימון וגם לא אחרי.
השאלה איזה אבקה(חלבון מי חלב?)?
ומה המינון?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ואכילה - תגובה
סיון דוד14/04/2014שלום איתי
אבקת חלבון, כשמה כן היא ,מכילה רק חלבון ללא פחמימה ולכן אם אתה מעוניין להוסיף חלבון לתפריט יש צורך גם בתמיכה של פחמימה בהתאם. כלומר האבקה מספקת חלבון בלבד ולכן לא תעזור לך אם אינך צורך פחמימות בכמות מספקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטיןגיל06/04/2014
שלום רב
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימוני כח ועוד 3 פעמים אירובי ריצה של 7 ק"מ,אני רוצה לצרוך קריאטין לתקופה קצרה,השאלה אם אימוני אירובי יכולים לשבש את האפקט של הקריאטין בגלל איבוד רב של נוזלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטין - תגובה
סיון דוד24/04/2014אם תקפיד לאכול נכון בהתאם לאימונים ולצרוך קריאטין לפי ההוראות ,לא אמורה להיות בעיה עם נטילתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בפסחאא01/04/2014
שלום, לפי התפריט שלי אני צריך לאכול בארוחת בוקר 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה וגם ככה בארוחת ערב. רציתי לשאול במה אפשר להחליף את ה 4 פרוסות לחם בשבוע של פסח.
אני לא אוכל מצות ולא לחמניות מקמח מצות..הבנתי שאפשר לאכול 10 פריכיות אורז במקום אבל גם את זה אני לא אוהב ולא אוכל. האם לחמניות מקמח תפוח אדמה או לחמניות מקמח תירס וכאלה יכול להוות תחליף, אשמח להמלצות וכמובן לכמות שתחליף את 4 פרוסות הלחם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בפסח - תגובה
סיון דוד04/04/2014שלום
אני בד"כ לא ממליצה על פריכיות אבל בפסח אפשר להעזר בהן ולאכול , 2.5 פריכיות שוות לפרוסת לחם. ואכן 10 פריכיות מחליפות 4 פרוסות לחם.
קיימות מצות מחיטה מלאה, גם יכולות לשמש כתחליף. אפשר גם לגוון ולאכול תפוח אדמה עם ביצה קשה בארוחת בוקר , תפו"א קטן שווה ערך לפרוסת לחם מבחינה אנרגטית.
לחמניה כשרה לפסח מכילה 150-200 קלוריות, תלוי בגודל.
הקפד על שתייה מרובה ואכילת ירקות בכל ארוחה על מנת למנוע עצירות .
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש פתרון לעצירה?מיכל24/03/2014
כבר כמעט שנה שאני נמצאת בתהליך של ירידה במשקל, שקלתי 67.5 והיום משקלי נע בין 60-62, גובהי הוא 1.56
התחלתי את התהליך עם מעט ספורט ושינוי יחסית משמעותי בתזונה שלי, בהדרגה הגברתי את הפעילות הגופנית ונהייתי דקדקנית יותר בתזונה (אני כותבת ומחשבת כל יום כמה גרם שומן, פחמימה וחלבון הכנסתי).
בתחילת התהליך ירדתי יפה, נראה שינוי בגוף, אבל אני תקועה כבר 4 חודשים, אני לא מבינה למה, כבר הייתי אצל תזונאית שטענה שאני אוכלת את הכמות הנכונה על מנת לרדת במשקל וגם לה לא היה פתרון חוץ מלצמצם לי את כמות האוכל בחצי. (כי אולי לגוף ׳נוח׳ עם המצב הנוכחי).
אני רצה פעמיים בשבוע 10 ק״מ ב72 דקות, פעמיים בשבוע אימוני כוח של כל הגוף ופעם אחת בשבוע שיעור זומבה.
אוכלת פחות מ1600 קל׳ ליום, מקפידה על מעט מאוד גרם שומן.
חשוב לי לציין שגם בגוף אני כבר לא רואה שינוי משמעותי ככה שגם באחוזי שומן אין ירידה.
אשמח מאוד לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש פתרון לעצירה? - תגובה
סיון דוד04/04/2014ערכת בדיקות דם לאחרונה? אם לא , ממליצה לעשות.
לגבי התפריט, במידה והלכת לדיאטנית קלינית כבר קיבלת הנחייה כיצד לאכול, נסי להחליף ולגוון במאכלים שאת אוכלת. לא לאכול כשעתיים או שלוש שעות לפני השינה. להקפיד על ארוחה כל 3 שעות . שתיית מים בלבד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאמנת ללא ירידה במשקלענת11/03/2014
אני בת 41 , 1.65 , 85 קג.
מתאמנת כבר חודש וחצי בחדר כושר מסודר עם שלושה / ארבעה אימוני כח ואירובי (ספינינג, מכשירים, אימון מחזורי )
הבעיה - לא יורדת במשקל אפילו לא גרם . התחלתי במקביל דיאטה מבוקרת של 1200 קלוריות ליום
בכל פעם שהתחלתי דיאטה בעבר אפילו ללא פעילות גופנית הייתי יורדת רק מהנוזלים קילו וחצי תוך שבוע ראשון
מה קורה לי , זה לא המצב בכלל עכשיו ! מפחדת להתייאש ולהפסיק עם הכושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאמנת ללא ירידה במשקל - תגובה
סיון דוד12/03/2014לא להתייאש!!
ייתכן ועשית דיאטות רבות בעבר, כך שקצב חילוף החומרים נפגע ולגופך לוקח יותר זמן להסתגל למצב החודש.
כל עוד את מתאמנת ואוכלת בצורה מסודרת לא פחות מ1200 קק"ל ליום עם עוד קצת סבלנות את תראי תוצאות. במקביל, אני ממליצה לך לפנות לרופא ולבקש לערוך בדיקות דם כלליות , ולבדוק אולי ישנה בעייה בבלוטת המגן או חסרים אחרים שמונעים ממך לרדת במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לעליה במסת שריר וחיטובאיתי08/03/2014
שלום. אני בן 24, בריא ומתאמן. גובה 179. שוקל 75 ק''ג. אני שרירי. אני מעוניין לעלות יותר במסת שריר ובמקביל להוריד אחוזי שומן לרמה של 15 אחוז שומן כדי שהשרירים והקוביות בבטן יבלטו יותר. כל מה שהבנתי זה שצריך לצרוך חלבון רב כמו 1.7 גרם לכל ק''ג. מה לגבי פחמימות כמה פחמימות עלי לאכול?, ומהי ההכנסה הקלורית הסופית שצריכה להיות לי בסוף היום על מנת שאצליח גם להוריד אחוזי שומן במקביל לעליה במסת שריר?. בנוסף, מהם הכמויות הנוספות של אבות המזון שעלי לתת עליהם את הדעת?
יש לציין שאני משחק כדורסל בממוצע 2-3 פעמים בשבוע, כל פעם שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לעליה במסת שריר וחיטוב - תגובה
סיון דוד09/03/2014לפני שאענה יש לי שאלה על היקף האימונים- אתה מתאמן בנוסף לכדורסל ? אם כן כמה שעות בשבוע ומהו סוג האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איתי09/03/2014תודה על התגובה שלך. אז ככה, אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע במכון כושר עם תכנית ab להעלאת מסת השריר. המטרה שלי היא לגדול יותר בגוף במסת השריר (להתנפח) , ולהוריד אחוזי שומן לרמה של 11%. אם הדבר אפשרי במקביל להוסיף שריר ולהוריד שומן אז זה נהדר, ולשם כך אצטרך לדעת כמה פחמימה להכניס לגוף. ואם הדבר לא אפשרי במקביל, אז ארצה קודם לגדול בשריר ורק לאחר מכן להוריד אחוזי שומן, וגם אם זה כך, אצטרך לדעת כמה פחמימה להכניס לגוף כדי לא לצבור שומן עודף. לגבי חלבון אני יודע שזה משהו כמו 1.7 גרם לכל ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סיון דוד12/03/2014הי איתי
נסה לאכול לא יותר מ1.5 גר חלבון. יחס פחמימה לחלבון אמור להיות 1:3. מומלץ לפזר את צריכת החלבון ולא לצרוך יותר מ30 גר' חלבון בארוחה.
ממליצה לך להזהר לא להגזים בחלבון על מנת שלא להעמיס על הכליות וליצור נזק לעצמך, לאכול מגוון מכל קבוצות המזון כולל פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים, וכמובן ירקות ופירות ולשתות מים בכמות מספקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאדם שמתאמןעומרי06/03/2014
שלום,
אני בן 19 73 קילו ואני עושה הרבה פעילו גופנית (פעמיים בשבוע מתאמן בכדורסל שעה וחצי ועוד 3 ימים עושה אימוני אירובי אינטנסיביים של בערך 40 - 60 דק').
התפריט היומי שלי הוא בערך כזה: בבוקר 4 פרוסות לחם מלא(חום) קל עם ביצה קשה/חביתה סלט ו200 גרם קוטג'. בצהריים חזה עוף או בשר בתנור עם אורז או תפוחי אדמה, ובערב עוד 2/3 פרוסות עם סלט ירקות טונה וגבינת קוטג' / בולגרית.
לרב את אימוני האירובי אני עושה לפני ארוחת הצהריים, ואת אימוני הכדורסל לפני הארוחת ערב.
רציתי לשאול האם אני צריך לשנות או להוסיף משהו לתפריט, והאם כדי לאכול משהו מסוים לפני האימונים בנוסף למה שאני כבר אוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאדם שמתאמן - תגובה
סיון דוד12/03/2014הי עומרי
לצערי איננו יכולים לייעץ על תפריטך האישי ולערוך חישוב ערכים תזונתיים בפורום זה. בכל מקרה, נראה כי אתה אוכל תפריט מגוון, אולי תנסה להוסיף קצת שומנים כמו אבוקדו, שמן זית או מעט אגוזים/שקדים. לפני אימון בצהריים או בערב אתה יכול לאכול פרי כמו בננה או תמרים, ולשתות 2 כוסות מים רבע שעה לפני האימון וגם במהלכו במידה ואתה מזיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחממותגיל06/03/2014
שלום רב
זה נכון שלאחר אימון אירובי הגוף ממשיך לשרוף קלוריות וברגע שאוכלים פחממה האינסולין מפסיק את התהליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחממות - תגובה
סיון דוד22/03/2014לא מדוייק. האימון מביא למצב של תהליך קטבולי בגוף (פירוק חומרים) ועל מנת לעבור לתהליך אנאבולי (של בנייה) יש לאכול לאחר האימון. על הרכב הארוחה אתה מוזמן לקרוא ב"שאלות נפוצות" בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנרג'י ג'ל וקריאטיןדני23/02/2014
אני מאוד מתקשה לקום בבוקר וקפה לא עוזר, רציתי לדעת האם אנרג'י ג'ל יכול לעזור לי? ועוד שאלה האם קריאטין יכול לעזור לי למרות שזה לא המטרה שלו כמובן, ואם הוא מדי חזק בשביל זה אז אולי אפשר לקחת רק רבע כדור או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנרג'י ג'ל וקריאטין - תגובה
סיון דוד24/02/2014שלום חיים
לא ידוע לי על קשר בין קריאטין לבין השפעה על עירנות בבוקר. ככל הידוע לי קריאטין קשור לשיפור בביצועים גופניים בלבד. כך גם לגבי אנרג'י ג'ל, מומלץ לשימוש בזמן פעילות גופנית.
ממליצה לבדוק את עצימות האימון שלך, אולי ישנו עומס מוגזם ולכן גופך עייף, לבדוק את שעות האימון , האם אתה אוכל מסודר באימונים, ממליצה לך בנוסף להקפיד לאכול ארוחת בוקר מסודרת שתורמת גם לשיפור הריכוז והעירנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה עוף מול חזה הודומיכל22/02/2014
שלום,
יש לי כמה שאלות בנוגע להשוואה בין חזה עוף לחזה הודו:
1. מבחינת כמות החלבון ל100 גרם ואיכותו, איזה חלבון מהשניים איכותי יותר לעוסקים בפעילות גופנית של בניית שרירים?
2. מבחינת זמן בישול (במחבט) האם חזה הודו דורש יותר זמן בישול?
3. מבחינת עיכול- האם חזה הודו קשה יותר לעיכול מאשר חזה עוף או ששניהם זהים מבחינת הקושי /קלות בעיכול (נחשבים קלים או קשים לעיכול)?
4. מבחינת כמות שומן. איזה בשר (חזה) שמן יותר יחסית (אני יודעת ששניהם נחשבים נתח רזה)?
5. איך מבדילים בין חזה הודו לבן לאדום?
תודה רבה. אודה לך אם תמספרי את התשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה עוף מול חזה הודו - תגובה
סיון דוד24/02/2014שלום מיכל
שני המוצרים דלים יחסית בשומן .מבחינת ערך ביולוגי של חלבון אין בינהם הבדל משמעותי. מבחינת כמות חלבון לשניהם כמות דומה. חזה עוף מכיל יותר שומן, אך לא בהרבה לכן חזה הודו הוא יבש יותר בבישול מהסיבה הזו.
חזה הודו אדום ניתן לראות בעין ולהבחין שהוא בעל צבע אדום כהה יותר לעומת הודו לבן שצבעו ורדרד. באופן עקרוני ככל שהבשר אדום יותר כך הוא מכיל יותר ברזל ולכן מומלץ יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם.אהרון03/02/2014
אני אהרון. בן 22 שוקל 88 וגובה 175.
מיום רביעי, שנשקלתי לאחר שנתיים, התחלתי בדיאטה. עד היום הייתי אוכל כל מה שבא ליד. הפסקתי לשתות משקאות מתוקים ולאכול לחם מכל סוג שהוא. הפסקתי לשים שמן במאכלים שאני אוכל.
בבוקר לא תמיד יש לי זמן אבל משתדל לאכול שתי בייצים קשות עם קצת קוטג' (בערך שליש קופסא 5%) וחצי פרוסה לחם מלא עם כוס תה(1 סוכר בכוס 350 מ"ל). בצהריים כל פעם זה משתנה אבל הארוחה לא עולה מ-400-500 קלוריות.
בערב אחרי אימון של משקולות של שעה אני מטגן 250 גרם חזה עוף ללא שמן אבל עם קצת מלח ופלפל עם סלט (עגבנייה, מלפפון, 2 עלי חסה וחצי קופסת טונה במים).
בתפריט שלי ארוחת הערב היא קבועה מיום רביעי.
השאלה שלי מה אני אמור לשנות כדי להוריד במשקל באופן משמעותי.
תודה מראש ולהתראות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם. - תגובה
סיון דוד03/02/2014שלום אהרון
לא כתבת מה אתה אוכל בצהרים אבל נראה שהתפריט לא מאוזן מבחינת פחמימות ואתה צורך יותר מדי חלבון לעומת פחמימות.
אין לנו אפשרות בפורום לתת המלצה על תפריט ואתה מוזמן לשאול שאלה ספציפית אם יש לך בנוגע לתפריטך. באופן כללי חשוב שתקפיד על ארוחת בוקר באופן קבוע ואם אין זמן אז להכין אותה מראש. חשוב להוסיף פירות, מעט שומנים בלתי רווים כמו אגוזים, שקדים, אבוקדו, שמן זית ולגוון בארוחות.
ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת על מנת לקבל תפריט שיותאם לך ולמטרותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אהרון03/02/2014מה את ממליצה לי לאכול בצהריים?
והאם זה טוב לאכול בבוקר שיבולת שועל עם חלב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
סיון דוד12/02/2014מומלץ לשלב בארוחה חלבונים ופחמימות כמו לדוגמא מנת בשר דל שומן יחד עם מנת דגנים (אורז מלא, פסטה , בורגול, קוסקוס) וירקות טריים או מבושלים.
חלב עם שיבולת שועל בבוקר זו ארוחה מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור תפריט דחוףליאת27/01/2014
בעבר חוויתי ירידה דרסטית במשקל , והיום אני אוכלת מעט מאוד (כ300 קלוריות ליום) ומתאמנת כמעט מידי יום .
לאחרונה נרשמתי לחדר כושר התחלתי לעבוד גם על אימוני כח , אז אני מרגישה שאני משמינה ולא מתחטבת . (ברור לי ששרירים גורמים לעליה אך זה לא המקרה)
בכל אופן , מאמנת במכון אמרה שבגלל שאני אוכלת מעט מאוד זה קורה ועלי להעלות את כמות הקלוריות היומית ובכך ארזה. אין לי כסף נוסף לאימונים אישים או לדיאטניות אני סטודנטית וגם חדר הכושר הוא הלימיט :) . לכן רציתי להתייעץ , באיזה תדירות עלי להעלות ? 100 קלוריות כל פעם ? כל כמה זמן ...?חודש?
ברור שהמזון יהיה בריא ומזין (גבינות רזות פירות חלבונים בריאים ) ולא העיקר קלוריות ריקות. אשמח ליעוץ קל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור תפריט דחוף - תגובה
סיון דוד29/01/2014דיאטה שמכילה פחותממ1200 קלוריות הינה קיצונית ומסוכנת לבריאות, בנשים הסכנה כפולה ויכולה לפגוע בקבלת ווסת ובפוריות האישה .
ממליצה לך להעלות את כמות הקלוריות למינימום 1200 קלוריות . כמה זמן את צורכת את התפריט הזה של 300 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור תפריט דחוף - תגובה
סיון דוד29/01/2014דיאטה שמכילה פחותממ1200 קלוריות הינה קיצונית ומסוכנת לבריאות, בנשים הסכנה כפולה ויכולה לפגוע בקבלת ווסת ובפוריות האישה .
ממליצה לך להעלות את כמות הקלוריות למינימום 1200 קלוריות . כמה זמן את צורכת את התפריט הזה של 300 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מוכנה לנסות לעזור לך
מיכל07/02/2014הי אם בא לך חפשי אותי בפייסבוק ואנסה לעזור לך michal pevzner יש לי תמונה עם שמלה שחורה בפרופיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהגל21/01/2014
שלום , אני בת 19 ,הגובה שלי הוא 1.53 והמשקל שלי 63 , אני ממש רוצה לרדת במשקל , אין לי כסף לשכור תזונאית אישית , רציתי לדעת מה לאכול כדי לרדת אילו סוגי אוכל ?? האם כדאי בהתחלה להתנקות מפחמימות ? כמה קלוריות אני צריכה לצרוך כדי לרדת 10-12 ק״ג?? מה לעשות ? אני אובדת עצות , לא מכירה את הכללים ויש לי 0 מידע בכל הקשור לזה , יש לי ספר של דיאטת 17 הימים שזה 4 מחזורים של 17 ימים האם היא טובה ? אשמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סיון דוד27/01/2014הי מאיה
לצערי אף דיאטה לא הוכיחה את עצמה לטווח הרחוק חוץ משמירה על תזונה נבונה והרגלי אכילה נכונים.
נסי לפנות לדיאטנית בקופת החולים שלך כי בפורום אנחנו לא יכולות להמליץ על תפריטים.
אם יש לך שאלות ספציפיות על תפריטך אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה לנסות לעזור לך
מיכל07/02/2014הי אם בא לך חפשי אותי בפייסבוק ואנסה לעזור לך michal pevzner יש לי תמונה עם שמלה שחורה בפרופיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)