מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל של נערליטל13/12/2014
שלום. הבן שלי בן 14. משחק כדורסל בליגה. אוכל בסדר. גנטית מאוד מאוד רזה. מעירים לנו המון אבל אין לי מושג איך לשנות את המצב. זה פוגע בו במשחקים מאחר והוא לא מספיק פיזי. איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל של נער - תגובה
סיון דוד25/12/2014כנראה שיש מקום לשנות את התזונה שלו קצת ..
חשוב מאוד.
ראשית, יש להקפיד על ארוחות מסודרות יותר בתדירות גדולה. שנית, אני ממליצה לקבוע פגישה עם דיאטנית קלינית לקבלת המלצות לתפריט אישי לעלייה במסת שריר המותאם לאימונים שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכן על אבקת החלבון הזו? לצמחוd08/12/2014
בתור תזונאיות, מה דעתכן על האבקה הזו(לטבעוניים/צמחונים), מבחינת ערכים כמובן(המטרה היא פיתוח גוף, הגדלת מסת שריר).
אני לא מציין את שם החברה כדי לא לפרסם.
Ingredients: Raw Whole Grain Brown Rice Protein, Rice Oligodextrin, Vanilla Extract, Stevia, Xanthan Gum, Ancient Sea Salt, Pectin
Suggested Use: Mix 1 scoop with 8-10 oz of water, almond milk, coconut milk, or your favorite beverage. Mixes well in shakes, smoothies and other beverages. Refrigerate prepared products and use the same day. Store package out of direct light and away from heat.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכן על אבקת החלבון הזו? לצמחו - תגובה
סיון דוד09/12/2014מדוע אתה זקוק לתוסף חלבון? האם קיבלת ייעוץ אישי והמליצו לך על תוסף חלבון?
במקרים רבים, למתאמנים חובבנים, אין צורך בתוסף חלבון והם יכולים לקבל את הדרישה לחלבון מהמזון בלבד.
לא ברור גם מי היצרן של התוסף ופרטים נוספים.
אינני נוהגת להמליץ על מוצר שאינני מכירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה עם שמן לאחר אימון האם זה טובחיים17/11/2014
האם לאכול טונה עם שמן רגיל לאחר הליכה מהירה מאוד של שעה ורבע בערך היא עוזרת לבניית מסת שריר והאם טונה בשמן רגיל/צמחי מזיקה ורק טונה במים היא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה עם שמן לאחר אימון האם זה טוב - תגובה
סיון דוד21/11/2014שלום חיים
טונה היא אכן מזון עשיר בחלבונים, אך מכיוון שארוזה בקופסת שימורים ואינה טרייה, היא מכילה מלח וחומרי שימור.
אני ממליצה לאכול טונה בשמן קנולה, או טונה במים ולהוסיף מעט שמן זית. שמן סויה שיש בטונה רגילה מומלץ פחות מבחינת ערכים תזונתיים .
בכל מקרה, ממליצה לך לגוון במזונות עשירים בחלבון ולא לצרול רק טונה אחרי אימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט שקיבלתי לעליה במסת שריר.13/11/2014
שלום,
אני בן 30 שוקל 69-70, גובה: 1.73.
אני מנסה להעלות את מסת השריר.. אני מודע לכך שמעבר לתרגילים ישנה חשיבות עצומה לתפריט.
אני לא רוצה ממש להתנפל ולשקול ממש לא בהתאם לגובה ולמבנה הגוף, אבל כן רוצה לראות תוצאות.
צירפתי תפריט שבנה לי דיאטנית ואשמח לקבל חוות דעת שניה.
אני משתדל להימנע ממוצרי חלב (לא עושים לי טוב)
ומקפיד מאוד על מה שאני מכניס לפה.
מה שהדיאטנית הוסיפה לתפריט שלי הוא שתי פרוסות לחם שיפון/מלא בבוקר + ארוחות הביניים ואחרי אימון.
אני מתאמן 4-5 פעמים בשבוע. שעה של שחיה בעצימות בינונית-גבוהה, ובימים שלא שוחה אימון בחדר כושר או בחוץ+בבית(פעמיים בשבוע).
(זה נכון שאימון אירובי "פוגע" בבניית מסת שריר?)
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט שקיבלתי לעליה במסת שריר - תגובה
סיון דוד13/11/2014שלום
מאחר ופנית לאיש מקצוע והורכב לך תפריט אישי אני לא רואה מקום להגיב עליו וממליצה לך לסמוך על איש המקצוע אליו פנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר שנקרא "חוות דעת שניה" זה לא
d13/11/2014אומר שאני לא סומך על איש המקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעתי על התפריט
סיון דוד16/11/2014התפריט נראה מגוון ועשיר. אכן מומלץ לשלב פחמימות בארוחת הבוקר ותוספת הלחם מאזנת את הארוחה בבוקר. ישנן מגוון מאכלים שניתן להמליץ עליהם אך מכיוון שתפריטך נראה מגוון אין צורך בכך.
אני ממליצה לך להקפיד לאכול מסודר לפחות חודש חודשיים ובמידה ואינך רואה שינוי כלשהו במסת השריר ובמשקלך חזור אלינו לפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם חכמים רוצים כסף אומרים לך לא ט
עמרם05/08/2015כולם חכמים רוצים כסף אומרים לך לא טוב יענו תבוא אליי= יהודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם חכמים רוצים כסף אומרים לך לא ט - תגובה
סיון דוד12/08/2015אם תקרא את תגובתי היטב תראה כי כתבתי שהתפריט שהמליצו לגולש הנ"ל טוב לדעתי.
לא מבינה איך הגעת למסקנה שאמרתי שהוא לא טוב, מבקשת לא להביע דעה שלילית על דבר שלא נאמר בפורום.
בברכה ובשורות טובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט שלך מכיל הרבה שומנים
יוספה11/08/2015התפריט שלך מכיל הרבה שומנים...
תזהר מהשמנה בבטן.
לרוב כשאוכלים למסה יש צורך לאכול יותר פחמימות וחלבונים
וכמו תמיד מעט שומנים.
הייתי ממליצה לך לרשום בגוגל או ביוטיוב
"פיתוח גוף מהיר" כך תוכל ללמוד ולהבין יותר !
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוואקר או ברנפלקסמבולבלת12/11/2014
אני בת 30 1.65 ושוקלת 60 קילו (אחרי ירידה מסיבית של 35 קילו) משתדלת לעשות 2 אימוני קרדיו ו3 אימוני כוח בשבוע.
באופן עקרוני ארוחת הבוקר שלי זה ירקות, 30 ג ברנפלקס ויוגורט טבעי 1.5%.
חברה הציעה לי לגוון ולהכין דייסת קוואקר מ-3 כפות קוואקר, כף חלב ולהשלים לחצי כוס עם מים וכף חמוציות.
השאלה שלי אם זה גיוון תואם מבחינת ערכים? מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוואקר או ברנפלקס - תגובה
סיון דוד13/11/2014שלום
כמובן שעדיף מוצר טבעי ולא מעובד כמו קוואקר על פני בראנפלקס...
אני ממליצה להוסיף את הקוואקר ליוגורט , ניתן לאכול אותו באופן טבעי אפילו בלי בישול!! ואפשר גם לבשל כדייסה. מומלץ מאוד מבחינה תזונתית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי אימוןיונתן11/11/2014
שלום,
יש לי שתי שאלות שקשורות בתזונה:
1. קראתי בכמה מקומות כי ברזל מעכב את ספיגת הסידן בגוף, ולכן אכילת ירקות עם מוצרי חלב אינה טובה (כיוון שבירקות יש ברזל). האם באמת כדאי לאכול ירקות ומוצרי חלב בנפרד זה מזה כדי לא לפגוע בספיגת הסידן בגוף?
2. קראתי גם כמה מחקרים האומרים כי שוקו עם אחוז שומן נמוך משפרים את ההתאוששות אחרי אימון בגלל יחס של 4:1 גרמים של פחמימות לעומת חלבון. האם זה באמת כדאי? והאם חלב עם אחוז שומן נמוך+1/2 קוביות שוקולד מריר יכול להוות לכך תחליף?
תודה רבה,
יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לתשובה לגבי השאלות. תודה!
יונתן17/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה אחרי אימון - תגובה
סיון דוד23/11/2014שלום יונתן
הבעיה שנוצרה עם זמינות המידע שקיים באינטרנט בשנים האחרונות, יצרה מצב של בלבול. אני רוצה לעשות קצת סדר. ברזל קיים בכמות קטנה במזונות מן הצומח ובירקות , והספיגה שלו נמוכה.
לעומת זאת , ויטמין C מעודד ספיגת סידן וברזל , ולכן ירקות המכילים כמות ויטמין C נאותה, כמו עגבניה, גמבה מומלצים בארוחה המכילה מוצרי חלב או ארוחהבשרית.
לכן, אין צורך להפריד בין מוצרי חלב לאכילת ירקות.
לגבי שוקו- לא מוכרת לי ההמלצה על כך. אתה כן יכול לאכול חלב עם דגנים מלאים כשילוב טוב לאחר אימון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים נספגים
שחר10/12/2014יותר טוב עם ויטמינים אחרים. ברזל נספג אבל בקושי בלי עזרה של ויטמינים אחרים, אני מכיר את זה מניסיון שלי. אני הגעתי למחסורים וזה גם פגע ביכולות של הגוף בספורט. לי היה יתר קשה להשלים את כל מה שצריך אחרי פעילות ואני לוקח VM2000 של סולגאר שהוא מולטי ויטמין והוא כבר עם הויטמינים שעוזרים זה לזה להספג. אם אתה דואג אז אפשר לעשות בדיקות דם ולראות אם אתה אוכל מאוזן ונכון בהתאם לפעילות ולגוף שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנשור פלוסשני22/10/2014
שלום, אני לא בטוחה שאני שואלת בפורום הנכון, אם לא אשמח אם תפנו אותי לפורום שצריך .
אני רוצה להשתמש במוצר אנשור פלוס, ראיתי שכתוב על האריזה שהאנשור מתאים לבעלי רגישות ללקטוז אבל מצד שני כתוב שהאנשור מכיל רכיבים של חלב וסויה. לא הצלחתי להבין אם האנשור מעורב עם חלב של פרה או שזה חלב סויה?
ובכללי האם מומלץ לקחת זאת לצורך עלייה במסה? (יש לי קושי לאכול כמויות גדולות של אוכל, ואבקות חלבון אני לא מוכנה לקחת)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשור פלוס - תגובה
סיון דוד01/11/2014שלום שני
אנשור פלוס משמש מזון רפואי , מכיל 350 קלוריות ו13 גרם חלבון לפחית. הוא אינו מכיל לקטוז וגלוטן ולכן הוא מתאים לרגישים לגלוטן או ללקטוז.
אם יש לך קושי עם הנפח של מזון רגיל ואת מתקשה להגיע לכמות הקלוריות והחלבון הדרושה לך ,את בהחלט יכולה להוסיף אותו לתפריט שלך . האנשור מספק מרכיבים תזונתיים בכמות גדולה ביחס לנפח שלו.
לגבי הכמויות ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת עם תזונאית ספורט בנוגע לשילוב התוסף בתפריטך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר ענביםשלומי12/10/2014
אני מכין משקה איזוטוני ביתי לרכיבות ולריצות הארוכות, המורכב מ-1L מים 10 כפיות אבקת סוכר ענבים ורבע כפית מלח.
שאלותיי הן לגבי סוכר ענבים:
1. האם המינון במשקה נכון והאם מומלץ לצרוך אותו כאחד המרכיבים במשקה? (חשוב לציין כי כל שאר המשקאות האיזוטוניים הביתיים או המסחריים גורמים לי לאי-נוחות בקיבה ועל כן אני משתמש בסוכר ענבים).
2. האם מומלץ לצרוך אותו בכלל והאם הוא עלול לגרום נזק? (לדוגמא סכרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר ענבים - תגובה
סיון דוד17/10/2014שלום שלומי
המינון בסדר, קרוב לערכים שמכיל משקה איזוטןני
אם תצרוך אותו לפי ההמלצות בריצות ארוכות לא אמור לגרום נזק. כמובן שיש להקפיד על תזונה הולמת לעצימות האימונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיוון
שלומי17/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי צוםניצן11/10/2014
שלום, אני בן 22 גובה 1.66 שוקל 53 קילו. אני מנסה לעלות במשקל ובמסת השריר. אני צם ללא אוכל אבל עם מים בכל יום שבת. האם זה גורם לי להוריד במשקל? והאם בצום של 24 שעות אני מפרק מסת שריר או מפריע להתפתחות של מסת שריר? מעבר לזה אני לא אוכל חלב ובשר אבל בהחלט דואג לאכול מספיק חלבונים ויודע שמבחינה קלורית אני נמצא במאזן חיובי 6 ימים בשבוע חוץ מאותו יום שבת.. אני לא מתאמן בשבת ובעיקר נח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי צום - תגובה
סיון דוד17/10/2014שלום ניצן
האם תוכל לפרט מהי מטרת הצום? מדוע אתה צם בתדירות גבוהה יחסית?
התשובה על נושא ששאלת עליו אינה חד משמעית, אך לפי דעתי מדובר על צום קבוע של 4 ימים בחודש ולכן ייתכן שעלולה להיות פגיעה בתהליכי בניה בגוף. שוב, הדבר אינו חד משמעי , ממליצה לך להתייעץ גם בפורום רפואת ספורט.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיוון
ניצן18/10/2014תודה שענית, אין מטרה אחת. אני צם כדי לקחת יום חופש בשביל הגוף שלי, נח, עושה מדיטציה, קורא ספר, מנגן בחליל, אני אפילו לא מרבה ללכת.. משתדל לא לבזבז אנרגיה מעבר לקלוריות שהגוף צורך בשביל תהליכים פנימיים.. חשבתי שאפשר לקבל תשובה יותר חד משמעית בנושא. כל גוף מגיב אחרת להיעדר אוכל בשלב של ה24 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לעלותיקי10/10/2014
אהלן,
שמי יקי בן 24, גובה 178 משקל 70.
מתאמן כבר שנתיים אימון A-B (רק בפעמיים בשבוע לצערי) בחדר כושר , אימוני כוח במטרה להעלות משקל ולפתח מסת שריר.
עם תחילת האימונים עליתי מהר יחסית תוך חצי שנה ממשקל של 66 ק"ג ל70 ואפילו קצת יותר.
אך מאז לא משנה התפריט שלי אני לא מצליח להעלות כמעט גרם.
ניסיתי כמה פעמים להגדיל את התפריט ממש מעבר לסף שלי אך בד"כ גרם לי רק צרות עיכול :)
לא נעזר בחלבונים ואבקות ומעדיף שלא להתחיל עם זה נראה לי..
מה המלצתכם בבקשה עבורי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לעלות - תגובה
סיון דוד01/11/2014יקי שלום
אני מנסה להבין , לפי דבריך אתה כבר שנה וחצי שומר על המשקל ולא עולה?
לצערי אם זה אכן המצב אז אין באפשרותי לעזור לך דרך הפורום ויש צורך בבירור מעמיק של תפריטך בפגישה אישית, על מנת להבין מדוע אינך עלה במשקל .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימהשחר28/09/2014
שלום רב
אם אני אוכל לפני אימון פחמימה פשוטה למשל בננה,המטרה להגיע לאימון לפני שהבננה נספגת ומתבצעת הפרשת אינסולין? או המטרה היא להגיע לאימון אחרי שכבר הייתה הפרשת אינסולין והסוכר נכנס לתאים?.
תודה רבה שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימה - תגובה
סיון דוד05/10/2014שלום שחר
לאחר ארוחה קלה אתה יכול להמתין שעה ולהתאמן או לאכול פחמימה פשוטה כמו בננה ולהתאמן לאחר כעשרים דקות. המטרה היא שתהיה אנרגיה זמינה לאימון על ידי פירוק הארוחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל + חשש מסוכרת סוג 2אני26/09/2014
היי
אני בן 25. מטר 85 ושוקל כ60 ק"ג.
לאחרונה התחלתי להתאמן ואכן עליתי כ2-3 ק"ג.
אני מתאמן בבוקר (כחצי שעה לפני שאני קם) ולכן אני צורך לפני האימון חצי סקופ אבקת חלבון + חצי סקופ מלטודקסטרין, ואחרי האימון סקופ חלבון + סקופ וחצי מלטודקסטרין.
העניין הוא, שקשה לי (ומאמין שלאנשים כמוני) לאכול פחמימות מורכבות, ולכן גם במשך היום אני שותה הרבה חלב\שוקו כדי להשלים עוד קלוריות (הבנתי שחלב מקפיץ אינסולין, לא?).
אני חושש שכמות המלטודקסירין סביב האימון + התזונה הרגילה שלי מעלים את הסיכון שלי לפתח סוכרת מסוג 2.
האם תוכלו לשפוך לי אור על הנושא? חרשתי את האינטרנט, ולא מצאתי תשובות חותכות.
בנוסף, האם תוכלו להמליץ לי על פחמימות שלא "מקפיצות" אינסולין אך יותר פשוטות לאכילה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני26/09/2014האם ניתן לעלות במסת השריר (וכתוצאה מכך במשקל) עם תפריט שכולל רק חלבון ושומן?
האם מאגרי הגליקוגן יתרוקנו (או שהגוף יכול להשתמש בשומן בשביל זה?).
חשבתי על זה, ויהיה לי הרבה הרבה יותר קל לצרוך קלוריות מחלבון ושומן (אוהב בשר ומוצריו, ובקלות אני יכול להוסיף שמן זית\טחינה\אגוזים וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בשילוב ספורט ועליה במשקלשירה16/09/2014
לפני כשבוע התחלתי דיאטה. שקלתי 62.9 אצל דיאטנית ושמרתי יפה כל השבוע. במקביל, באותו ערב של השקילה התחלתי ספורט במכון כושר. ב- 8 ימים אלה הייתי 4 פעמים בחדר כושר: ביצעתי אימוני משקולות, בשילוב של אירובי + קרוס (20 עד 25 דקות בממוצע). לא יכולה לומר שביצעתי את כל השיעורים לפי הספר - אבל בוודאי שהזעתי ושיניתי הרגלים בשבוע , מבחינה קלורית וספורט.
במהלך השבוע הרגשתי שקצת ירדתי וגם המחוג במשקל הביתי הראה על הבוקר 1 ק"ג ירידה בערך. גם הבטן טיפל'ה ירדה כך שציפיתי לראות ירידה במשקל.
והתוצאה: תסכול.. היום נשקלתי בערב אצל הדיאטנית והמשקל היה 63.4! 500 גר' עליה (הפסקתי לאכול בסביבות 14:30, רק קפה אחה"צ), כך שאני לא יכולה להבין אותה. אני יודעת לספור קלוריות ויודעת בוודאות שלא זללתי השבוע ובכל זאת - עליה! אני יודעת שכשעושים ספורט מתפתחת מסת שריר ששוקלת יותר ממסת שומן.
השאלה היא האם התוצאה הזו יכולה להיות קשורה לזה בטווח של שבוע, 4 אימוני ספורט? או שסתם אני אוגרת נוזלים בגוף? או צריכה לקצץ בתפריט?
אשמח להסבר למה שקרה פה.. אף פעם לא קרה לי דבר כזה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בשילוב ספורט ועליה במשקל - תגובה
סיון דוד01/11/2014הי שירה
אם את רוצה לבדוק ירידת משקל עליך להקפיד על הכללים הבאים:
1.להישקל כל פעם באותו השעה פחות או יותר, כלומר לא להשוות שקילה של בוקר לשקילה של ערב . בערב אנחנו שוקלים יותר ויכול להיות הפרש של 1 ק"ג בין משקלנו בבוקר לערב.
2. עליך לעלות על אותו המשקל ולא לבדוק את עצמך כל פעם במשקל אחר. קיימת סטייה בין מכשירי המשקל השונים ולכן חשוב תמיד להישקל באותו המשקל.
אם הכללים האלו ברורים ובכל זאת עלית , למרות שאת מקפידה על ההמלצות שקיבלת,אז הייתי ממליצה לך להפסיק להישקל כל יום !! ולעלות על המשקל רק אחת לשבועיים או לחודש. תני לגוף להסתגל לשינויים.
בהצלחה ושבוע מקסים (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבוןרותי14/09/2014
שלום, בני מתחיל עוד מעט בתהליך של עלייה במסת שריר והוא דיבר איתי על זה שאולי הוא יצטרך לצרוך אבקות חלבון למיניהן.
אני מאוד מפחדת מהדברים האלה, האם זה יכול להזיק לבריאות? האם האבקות האלה טבעיות? מה דעתכם האישית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון - תגובה
סיון דוד05/10/2014שלום אורה
ברוב המקרים אין בעיה לקבל את מלוא החלבון הדרוש לגוף מהמהמזון בלבד ולכן לא ממליצה לצרוך אבקות חלבון לפני שבודקים עם איש מקצוע את התפריט האישי והאם יש צורך בכך. צריכה עודפת של חלבון עלולה לגרום לנזק לכליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCAAיוסי08/09/2014
שלום,
אני ספורטאי פעיל וצריך לעלות במסת השריר.
הפיזיולוג שהיה לנו בקבוצה המליץ על צריכת BCAA, אך הוא עזב לאחרונה ואין גישה אליו.
רציתי לשאול באיזה עיתוי נוטלים את תוסף ה-BCAA, למשך כמה זמן, ומה השפעתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCAA - תגובה
סיון דוד14/09/2014יוסי שלום
לפני שמתחילים בנטילת תוספים , מומלץ קודם לוודא שאין לך חסרים תזונתיים בתפריט היומי, ושהוא מספק לך את צרכיך בדגש על אנרגיה וחלבון.
רק בשלב השני אני ממליצה על תוספים.
במידה ואתה שלם עם תפריטך ובכל זאת רוצה פרטים על BCAA- אז תלוי מאוד באיזה חברה אתה בוחר כי יש מינונים שונים. בדרך כלל ההמלצה היא ליטול חצי שעה לפני אימון את התוסף וגם בין הארוחות. כדאי שתקרא על האריזה שאתה רוכש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)